Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#137384) DeathAdder


DeathAdder
veterán

Ilyen ember ez a tetű oligarcha Abra papa.

Martyn Ziegler (The Times): A BBC Panorama kutatása és a korábban a Buzzfeed szerkesztőségének kiszivárogtatott FinCEN Files-gyűjtemény rámutat: Roman Abramovics 2015-ig a Virgin-szigetekre bejegyzett Leiston Holdings nevű offshore cégen keresztül nagyon sok olyan labdarúgó háttértulajdonosa volt, akik nem Abramovics csapatában játszottak. Így 2014 őszén a Chelsea–Sporting BL-meccseken olyan is előfordult, hogy a perui Andre Carrillo személyében egy, az orosz oligarcha által is birtokolt játékos lépett pályára a Chelsea ellen.
Hasonló Lazar Markovics esete. Markovicsnak a Benfica mellett a másik tulajdonosa szintén Abramovics offshore cége volt, mielőtt leigazolta a Liverpool. 2012 és 2014 nyara között a Daily Mailtől a Telegraphig rengeteg lap megírta, hogy a Chelsea érdeklődik Markovics iránt. Most már nyilvánvaló, hogy minden ilyen pletyka árfelhajtás céljából születhetett.
A Chelsea 2013-ban konkrétan el is hívta Londonba Markovicsot, ahol stadiontúrán vett részt, találkozott a klub vezetőivel, majd le is nyilatkozta, hogy Chelsea-szurkoló. Mégis, egészen mostanáig, senki sem sejtette, hogy Abramovicsnak köze volt a játékoshoz.

Markovicsért 19,8 millió fontot fizettek, amiből 9,9 milliót kapott akkor a Benfica, másik 9,9 milliót pedig a Leiston Holdings offshore cég.

Abramovics akkori tevékenysége miatt rengeteg erkölcsi kérdés előbukik, de szóvivője szerint az oligarcha cégének akkori minden ügylete legális volt, hiszen Nagy-Britanniában bár tiltva volt a „third party ownership”-nek nevezett jogintézmény, a FIFA hivatalosan csak 2015 májusában tiltotta be ezt a kétes hátterű üzleti modellt, így a hatóságok már soha nem fognak ez ügyben vizsgálódni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.