Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66751) csabi94 válasza jack982 (#66750) üzenetére


csabi94
őstag

Ez nekem is nagyon aktuális, annyival kiegészíteném a kérdésedet, hogy kapható nano sim is? Vasárnaptól arra lenne szükségem, és ezer éves a micro simem, nem ártana egy új kártya.

(#66752) enginev3.0 válasza jack982 (#66750) üzenetére


enginev3.0
félisten

Általában kicserélik, de meg is vágathatod valami gsm boltba

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#66753) jack982 válasza enginev3.0 (#66752) üzenetére


jack982
aktív tag

köszi

(#66754) csabi94 válasza enginev3.0 (#66752) üzenetére


csabi94
őstag

Ha bemegyek, hogy dobálja a térerőt (nem dobálja, viszont gyorsan merül a teló), akkor kérhetek olyan kártyát, ami nano sim is, vagy arra rá kell fizetni 4*** Ft-ot?

(#66755) enginev3.0 válasza csabi94 (#66754) üzenetére


enginev3.0
félisten

Nálunk nem kértek vodában, kétszer cseréltettük telefon váltás miatt, a telefont nem ott vettük, csak kellett másik sim kártya, ingyen kicserélték

Elméletben pár ezer forintos tétel lenne igen, amit írnak is, de gyakorlatban nem nagyon szoktak ezért pénzt kérni, gondolom attól is függ, hogy hogy fejeződött be az eladó kedvenc sorozatának utolsó része

De volt sim kártya amit GSM boltba bevittünk és megvágták, ott meg ott hagysz kedvességből 500ftot

[ Szerkesztve ]

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#66756) albiosz


albiosz
őstag

Sziasztok!

Barátnőmnek most járt le 2 éves Like díjcsomag. Írt mailt a Telekom, hogy 30 napon belül mutassa be a diákját vagy automatikusan átrakják valami alap csomagba. Ha más csomagot választana, akkor elég neten csomagot váltani vagy akkor is be kell fáradni hozzájuk?

[ Szerkesztve ]

(#66757) b.daniel válasza albiosz (#66756) üzenetére


b.daniel
senior tag

Elég neten, viszont utána nem fog tudni visszaváltani diák dcs-re egyáltalán.

(#66758) lupus_l válasza csabi94 (#66754) üzenetére


lupus_l
aktív tag

Ez a cikk nagyon szépen leírja a SIM kártya csere folyamatát. Érdemes elolvasni és a cikk szerint eljárni. A lényeg, hogy ingyenes a SIM kártya cseréje, bármit is mond az ügyintéző (ha már megvágtad, akkor viszont fizetned kell a rongálás miatt).

(#66759) albiosz válasza b.daniel (#66757) üzenetére


albiosz
őstag

köszi! az nem baj. nem diák már.

(#66760) csabi94 válasza lupus_l (#66758) üzenetére


csabi94
őstag

Kár volt levágni annó, micro sim-re. :D Na, holnap bepróbálkozok, hátha nem zavarja a csajokat. :D

(#66761) ferob válasza albiosz (#66756) üzenetére


ferob
őstag

Arra azért nem árt odafigyelni, ami nem csak konkrétan neked/nektek szól, de úgy bárkinek, hogy aki olyan díjcsomagról vált ilyen estekben, ahol a választott számokra a megadott mennyiségű perc ingyen volt és ezt érdemben használta is, hogy amennyiben hó közben vált az ember, akkor adott esetben igen szép számla kerekedhet a hónap végén, mivel a kedvezmény is részarányosan jár, így pl. egy régi Like vagy Like 300 esetén a havi 100 óra erejéig kedvezményesen, tehát ingyen történő hívás, ha a mai napot nézzük, akkor csak erre a 9 napra jár, így a 6000 perc (100 óra) az e havi 31 napból részarányosan 9 napra csak ~1742 perc (~29 óra), míg a többi lebeszélt perc a kedvezményesen hívható számoknál is felszámolásra kerül a díjcsomagnak megfelelő percdíjon.
Ezért aki teheti az inkább hó elején vagy végén váltson ilyen jellegű díjcsomagról, ha az előbbiekhez hasonlóan sokat hívta a kedvenc számokat.

(#66762) albiosz válasza ferob (#66761) üzenetére


albiosz
őstag

Köszi az infókat, ez mindenképp hasznos!

Bár jelen állás szerint Next S lesz az új díjcsomag, akkor nem lenne jelentősége, de ez még változhat. :)

(#66763) ferob válasza albiosz (#66762) üzenetére


ferob
őstag

Igen ez egy gyakori tévhit, mivel azért, mert egy olyan díjcsomagra váltana az ember, ahol a hálózaton belüli hívások amúgy nem kerülnek számlázásra, sajnos ugyanúgy az előbb említett helyzet áll fenn, mivel ahogy írtam is, a részarányos kedvezményen felüli percek, az említett példánál maradva, a Like díjcsomag hálózaton belüli percdíja szerint kerül számlázásra.

Úgy kell ezt elképzelni, hogy a váltás napja az régi díjcsomag zárása, de mivel a Like díjcsomag alatt történt a forgalmazás és a részarányos kedvezményen túl, ezért a Like díjcsomag hálózaton belüli percdíja alapján ki is számlázzák a kedvezményen túl lebeszélt perceket.

Sajnos utólag kár is próbálkozni a Telekomnál mindenféle panasszal, mert a díjcsomagban foglalt kedvezmény úgy szól, hogy havi X perc erejéig, így mivel az ügyfél nem egész hónapban rendelkezett a díjcsomaggal, ezért a többit részarányosan kiszámlázzák.

Erre mindenki figyeljen oda, mert nem csak a telefonos ügyfélszolgálaton, de még személyesen is az üzletekben bárki bólogat arra, hogy nem lesz többlet költséged a váltáskor, de utólag már késő bánat és hiába hivatkozik az ember az ügyintéző megtévesztő helyeslésére.

Sajnos ezekben az esetekben a legtöbb ügyintéző tájékozatlan és nem is érti, hogy miről van szó, valamint a tájékoztatás nem elég részletes a Telekom részéről és a lényeg a "havonta X perc erejéig" szavakban van elrejtve.

Meglepődnél, hogy mivel a legtöbb ember, aki a hasonló díjcsomagokat használta, szinte teljes mértékben ki is használta a kedvezményes perceket, a végén meg is fizeti az árát az előbb említett hó végi, esetenként félelmetesen magas számla végösszegével.
Persze fizetési könnyítés, így részletfizetés kérhető ilyen esetben is, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a részletfizetés engedélyezésének is van egy egyszeri díja, ami bruttó 5000 forint alkalmanként.

[ Szerkesztve ]

(#66764) zsolidodd válasza zsolidodd (#66729) üzenetére


zsolidodd
senior tag

Délután meg is kaptam. 😊

(#66765) albiosz válasza ferob (#66763) üzenetére


albiosz
őstag

Na várj! Komolyan, többször elolvastam mindkét hsz-ed, de nem értem.

Szóval: tegyük fel, hogy Like-ban van az ügyfél. Ma vált a neten Next S-re.

Akkor mikortól élnek az új feltételek (Next S hálón belüli korlátlan duhajkodás)? Holnaptól? Vagy következő hónap 1-től?

(#66766) br4adam válasza albiosz (#66765) üzenetére


br4adam
aktív tag

A váltás pillanatától él.

(#66767) ferob válasza albiosz (#66765) üzenetére


ferob
őstag

Azt a részét nem érted szerintem, hogy hiába vált valaki olyan díjcsomagra, amiben a hálózaton belüli hívás ingyenes, mert a Like díjcsomagban, ha lebeszéltél pl. 30 órát, de csak 29 óra kedvezmény jár részarányosan, akkor hiába lett az új csomagod a Next S, mert az a 30 óra telefonálás még a Like díjcsomagban, tehát előbb történt, így kiszámlázzák a részarányos kedvezményen felüli perceket, függetlenül attól, hogy milyen díjcsomagra váltottál.
Így a példát követve, 60 perc (1 óra) hálózaton belüli hívást ki kell fizetni a Like díjcsomagnak megfelelő hálózaton belüli percdíj árán.

[ Szerkesztve ]

(#66768) albiosz válasza br4adam (#66766) üzenetére


albiosz
őstag

Közben összeraktam talán. Kicsit késő van, bocsánat!

Tehát arra gondol a kolléga, hogy ha máig rengeteg órát ledumált az ügyfél a 3 ingyenes számon és az arányosítva erre a 9 napra több volt, mint ami jár, akkor felszámítják köv hónap elején eme 9 nap hívásait (ami arányosított limiten felüli) like hálón belüli díjon?

Eddig arra gondoltam, hogy a hónap következő részére gondol ferob. Mármint, hogy pl. a váltás után indított hálón belüli hívások futnak like díjon.

Javítsatok ki plz, ha tévedek! :R

(#66767) ferob: ráerősített a fentire. Így már értem, köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#66770) SüdiLaller


SüdiLaller
aktív tag

Sziasztok!
rage time van:

Nekem nyáron beázott az aquaworld-ben a sony z2-m, (vízálló telefon, ezért csak az én hibámból ázhat be direkt) suttyó magyarázattal leráztak, és azt mondták sokba fog kerülni a javítás.

Megcsináltam magamnak. 0Ft. de a biztosítást fizetem havi 3200 Ft, minek??

Most nejemnek leesett ugyancsak a sony z2-je, betört a digitizer, lcd ép, tapira nem reagál, és 25.000 önrészt kellene befizetnünk hogy újra használhassuk a retkes szolgáltatásukat, amit persze ilyenkor is fizetünk.
30 ezer bármelyik dzsuva szervizben a javítása. ezt is nekem kell megrendelni a rízsevőktől ~25 dodóért, de mégse 30K... el vagyok ragadtatva.

Neki is havi 3200 Ft a biztosítás, amit kilopnak a zsebéből. Mire???
Mire jó a biztosítás akkor? Mert szerintem egy telefon leeshet, vagy beázhat. Amire nem fizet a biztosító.

Persze erről elfelejtettek minket felvilágosítani, mikor rábeszéltek a biztosításra. :W

#nekössbiztosítástmertszartsemér

Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.

(#66771) dptrsk válasza SüdiLaller (#66770) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

A 25ezer forint az önrész. Olyan ez mint egy casco, van x ft önrész, s ha drágább a javítás a többit a biztosító állja(ezért fizeted a havidíjat, hogy ha történik vele valami, te csakkorlátozottan fizesd a kárt), ha olcsóbb neked is csak az olcsóbb díjat kell fizetni.
Ez le van írva a szerződésben.

Lehet hogy te olcsóbban megcsinálod, de neked nem kell fenntartanod egy szervizhelységet, nem kell fizetned adót, munkabért, nem vettél drága műszereket a javításhoz.

(#66772) b.daniel válasza SüdiLaller (#66770) üzenetére


b.daniel
senior tag

Nem beszélve arról, hogy a Cordon a z szériákat kb 90k-ért javítja...

(#66773) muveszur


muveszur
addikt

Sziasztok!

Szerintetek meddig érvényes a T-mobile oldalán az S6 akció? Addig addig gondolkozok, hogy meg kellene venni... :R

(#66774) lugosi válasza enginev3.0 (#66755) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"gondolom attól is függ, hogy hogy fejeződött be az eladó kedvenc sorozatának utolsó része"

Nálam a tiéd a hónap kommentje az tuti, köszi :DDD

(#66775) zuioch


zuioch
aktív tag

Üdv. Move M (5490.-) csomagban vagyok, 100%-ban lebeszélhető, és váltanék Next S (7990.-)-re, ott viszont nincsen feltüntetve hogy 100 %-ban lebeszélhető, csak az hogy hálózaton belül korlátlan hívás és SMS. Akkor most ezt értsem úgy, hogy a hálózaton kívüli hívásokat nekiáll külön felszámolni a 7990.-re, attól függetlenül hogy pl még csak 2000.- körül van az aktuális egyenlegem?

(#66776) dedike válasza zuioch (#66775) üzenetére


dedike
addikt

Tudtommal az is lebeszélhető. :K

Jó szerencsét!

(#66777) fisu1 válasza zuioch (#66775) üzenetére


fisu1
csendes tag

https://www.telekom.hu/mobil/lakossagi/tarifak/havidijas/Next/Next_S
160 perc ingyenes utána 35ft

(#66778) ferob válasza zuioch (#66775) üzenetére


ferob
őstag

Pedig elég nagy és vastag betűkkel fel van alatta tüntetve, hogy 160 perc lebeszélhetőség minden más belföldi, alapdíjas irányba, ezt követően 35 Ft/perc.

[ Szerkesztve ]

(#66779) zuioch válasza ferob (#66778) üzenetére


zuioch
aktív tag

Köszönöm mindenkinek .. Figyelmetlen voltam

(#66780) lugosi válasza dedike (#66776) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Csak 160 perc belőle.

(#66781) gergobox


gergobox
tag

Sziasztok, Telekomnál szeretnék díjcsomagot váltani MUSIC XS-re, de olvastam, hogy a Music XS díjcsomag nem használható internet alapú hang- és videohívásokra. A kérdésem az lenne, hogy iPhone-on a FaceTime sem fog működni csak wifivel?

(#66782) szabogabor10 válasza gergobox (#66781) üzenetére


szabogabor10
veterán

Valószínűleg nem fog.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#66783) #TOTTI válasza SüdiLaller (#66770) üzenetére


#TOTTI
őstag

Szinte semmiben nem értek egyet a gondolatmeneteddel. Én új készüléket kaptam Z1 Compact esetén beázás miatt. 18e Ft önrészért.

(#66784) csabi94


csabi94
őstag

Bementem a T-hez, mondtam a szőke ügyintéző cicának, hogy eldobálja néha a térerőt, és itt a fórumon felvilágosítottak, hogy kötelesek ingyen adni kártyát, úgyhogy már adta is. Ja, és ha már ad, mondtam, hogy nano simet adjon, mert holnaptól iPhone 6-om lesz. :D Ki sem kellett vennem a mostani telómból a kártyát, egyből jött is az új, úgyhogy nem is látta, hogy én vágtam le micro sim-re. :C

(#66785) cris78 válasza csabi94 (#66784) üzenetére


cris78
őstag

Nem szerencsés a fórumra hivatkozni. Én Vangelisre szoktam :D

Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217

(#66786) PainKiller13 válasza cris78 (#66785) üzenetére


PainKiller13
őstag

Én meg a 2 szép szememre :DD

(#66787) DonCapello


DonCapello
tag

Beírom ide is, hátha tud valaki segíteni - Netpluszos mobilnet van a telefonomon, és az utóbbi időben rendszeresen azt produkálja, hogy 2-3 percig megy normálisan, majd pár percre megszakad, nincs kapcsolat, nem is tud semmit betölteni, utána megint 2-3 perc normális, és ez ismétlődik. A belvárosban lakom/közlekedek, úgyhogy valószínűleg nem a lefedettség és a térerő a probléma, a T ügyfélszolgálatát felhívva széttárták a kezüket, hogy az ő oldalukon minden rendben.
Valakinek van esetleg ötlete?

(#66788) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Ha van egy Next S előfizetésem, amihez nem vettem készüléket (6490.- Ft), a fele idő körül járok a tarifahűségének, vehetek-e hozzá most telefont? Így tudom, hogy 7990.- a havidíja, de a kérdés az, hogy egyáltalán lehet-e tarifahűség félidejében készüléket venni.
Sajnos a weblapon nem tudom leellenőrizni, mert "általános hiba" van.

[ Szerkesztve ]

(#66789) StLui válasza lugosi (#66788) üzenetére


StLui
veterán

Nekem volt tarifahűségem, és 3 hónap után vettem a telefont, rendes kedvezménnyel

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#66790) Teko001 válasza DonCapello (#66787) üzenetére


Teko001
őstag

Próbáld meg, hogy kicserélteted a sim kártyát, hátha megoldja (ingyen ki kell nekik)

(#66791) Vangelis válasza cris78 (#66785) üzenetére


Vangelis
nagyúr

;]

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#66792) Ronam


Ronam
addikt

Sziasztok!

A héten lejött a telefonomról (Xperia M2) az oldalsó burkolat egy része ami a power gomb felett van. Vissza tudtam rakni, tegnap éjszaka megint leesett, de sajnos nem tudom hol. Az alsó hangszóró rács is lejött, de az már hónapokkal ezelőtt. Van rá biztosításom is, a kérdésem az lenne, hogy ilyenkor rögtön cserélik, vagy szervizelik, és várhatok rá heteket?

(#66793) tylerddd


tylerddd
veterán

Hello! Szeretnék online rendelni egy telefont, viszont nem lehet a házhozszállítást kijelölni, üzletet is csak két megyében lévőt lehet választani és persze mindkettő az ország másik végében van.

Ez most azt jelenti, h abban a két boltban van készleten? Akkor nem értem miért írják rendelhetőnek, 1-2 napos kiszállítással?!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#66794) PainKiller13 válasza tylerddd (#66793) üzenetére


PainKiller13
őstag

Ez sajnos így van, melyik városban vannak? Hátha van itt olyan aki tud neked segíteni (ott lakik).

(#66795) talamasca válasza tylerddd (#66793) üzenetére


talamasca
senior tag

Nem vagy egyedül...
Ez a probléma nálam már ma reggel előjött.
Erre beszélek az ügyfelessel, hogy hello, benne van a kosaramban, lehet e átszállítást kérni.
Válasz: Nem.
Mondom, akkor rossz az oldal.
Válasz: Hát, igen, sajnos rosszul mutatja.

Ezt a hibát reggel óta nem sikerült javítaniuk, magyarul 2-4 db kinmaradt telefon miatt nem tudsz rendelni.
Az egy másik dolog, hogy nincs is nekik raktáron, csak, ami kint van a boltokban.

Az is közröhej, hogy nem lehet átküldeni másik városba egy készüléket...

“Black as midnight on a moonless night.”

(#66796) tylerddd


tylerddd
veterán

Köszi mindkettőtöknek, akkor figyelem, h miként alakul a helyzet és próbálok nyugodt maradni :)

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#66797) PainKiller13 válasza talamasca (#66795) üzenetére


PainKiller13
őstag

Ismerős T-ben dolgozik, próbáltam vele átszállíttatni pár dolgot már ide hozzájuk, de esélytelen, eddig semmit sem sikerült, sajnos mindegyiket más vezeti, nekik az a céljuk, hogy ők adják el.

(#66798) tylerddd


tylerddd
veterán

Egyébként, ha Telekom üzletbe kérem átvételre, akkor azt a fél órás procedúrát kihagyhatom (aláírások tömkelege stb.), igaz?!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#66799) tylerddd válasza tylerddd (#66798) üzenetére


tylerddd
veterán

Illetve online rendelésnél hol ajánlja fel a készülékbiztosítást vagy hol lehet kiválasztani? Már odáig eljutottam, h lenyomhatnám a megrendelés gombot, de eddig nem láttam semmit erről.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#66800) PainKiller13 válasza tylerddd (#66799) üzenetére


PainKiller13
őstag

Szerintem azt csak az üzletben tudod rá (már ha tudod), az aláírásos procedúra pedig ott is áll.

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.