Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
viharhozo
addikt
Abszolut maganvelemeny. Alapvetoen harom lehetoseged van:
1. Befektetsz vmilyen biztos ertekpapirba, kincstarjegy, kotvenyalap, forintlekotes. Ezek biztosak, egyetlen hatranyuk, h gyakorlatilag semmit sem hoznak a konyhara.
2. Befektetsz vmilyen rizikos cuccba. Reszvenyalap, euro alapu kotvenyalapok, befektetesi jegyek. Vegul is idetartozik a tozsde is, de azt magadnak kell csinalni, tehat vmi minimalis hozzaertes szuksegeltetik hozza. 1 millio korul mar szoba johet a hataridos devizaugylet is, amivel konnyeden elvesztheted minden penzed.
3. Keresel vmi kombinalt befektetest. Erre kismillio konstrukcio van, hosszu tavu, kaphatsz ra adokedvezmenyt, es jar melle biztositas is (sose lehet tudni, nem ut-e el nagy hirtelen a villamos). A hozama a kincstarjegy korul mozog.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
Igazabol 1 millaval mar be lehet szallni egy hataridos euro/forint ugyletbe. Mivel a forint a savszelhez eleg kozel van, hosszu tavon nem tudsz rajta bukni, ha viszont erosodik 5-8-10 forintot, akkor kasza van.
Felelosseget persze semmiert nem vallalok, ez egy roppant kockazatos ugylet.
[Szerkesztve]Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
Az Optima az elmult idoszakban vegig a lekotott betetek kamata alatti hozamot realizalt. Az OTP mellett egyebkent se tudnek semmi ervet hozni, azon kivul, h egy csomo ember nem ismer mas.
A K&Hnak es a Budapest Banknak van most akcios megtakaritasi szamlaja, sztem sokkal jobb valasztas mind2.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
Ize, sztem a legrovidebbet kosd azok kozul, amelyekre jar az adokedvezmeny. Ha emlekeim nem csalnak, ez 10 eves futamidot jelent. A varhato osszeghez ki kell talalni vmilyen atlagos evi kamatlabat (ez tippem szerint ugy evi 3-5% lehet), meg kell egy jelenertektablazat/excel-tabla, ami per pillanat nem all a rendelekezesemre.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
válasz _Hunter_ #416 üzenetére
Termőföldbe, az uniós támogatások megvonása miatt.
A megjelenes ota gondolkodom azon, mire gondolhatott a cikk szerzoje, de igazabol elkepzelni sem tudom.
Egyebkent meg: hosszu tavon (min. 10 ev) a biztositas mindent visz, rovidebb tavon bef. alapok. A kornyezetem a Budapest Bank alapjait preferalja, a temaban jobban nem merultem el, en kifejezetten kockazatkedvelo vagyok.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
válasz luciferc #435 üzenetére
Nincs Excel-tablam, ugyh hozamot en biztosan nem fogok szamolni.
Ertelmezesem szerint, ha kotok egy havi 20k-s biztositast, akkor evente 12*20*0.2, azaz 48k adovisszateritest kapok. Ez lenyegesen kedvezobbnek tunik nekem, mint barmelyik alacsony kockazatu bef. alap.
[Szerkesztve]Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
-
viharhozo
addikt
válasz luciferc #442 üzenetére
valóságban kicsit több lehet, ha a visszakapott pénzt befekteted, de sok esetben nem történik meg
Ennek eppen akkora az eselye, mint annak, h a bef. alapbol szedsz ki vmennyi penzt.
Egyebkent nem igazan ertelek. Egyszerusitsuk a modellt avval, h eltekintunk a havi fizetestol, legyen egy osszegben 240k/ev.
Ha ezt alacsony kockazatu bef. alapba teszed, nagyon maximum hoz 9%-ot, azaz a penzaramlas 21600 HUF.
Ha biztositast kotsz, az hoz mondjuk 3%-ot, azaz 7200 HUF-ot, plusz az allamtol visszakapsz 48000 HUF-ot. Ha ezt a penzt nem veszed ki, hanem berakod mondjuk egy alapba vagy csak siman lekotod, mar lenyegesen jobban jarsz, mint az elso verzioban. Azt nem is emlitem, h amennyiben ezt is a biztositasodba fizeted be, ujabb 10%-nyi visszaterites jar utana.
A dolog hatranyai is egyertelmuek:
- kell hozza kimutatott jovedelem
- a biztositashoz nem lehet hozzanyulni (ill. ha hozzanyulsz, irdatlan bukta van)
- csak kisebb osszegu, folyamatos megtakaritasra joDurvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
sok embert el kell tartani belőle, szóval a biztosítók úgy nyúlnak le, ahogy tudnak.
Ebben neked bizonyara igazad van, ettol fuggetlenul az eves penzaramlas egy biztositasnal tobb mint ketszer akkora, mint a tetszoleg bef. alapnal, marpedig a hozammal mindket esetben azt kezdesz, amit akarsz.
Emellett a bankok se a takarekossag mintapeldanyai. Jonehany kisebb uzletem volt banki biztonsagtechnikaval kapcsolatosan, es a vegfelhasznaloi ar minden esetben legalabb a piaci ar duplaja volt, bar ez itt mellekszal.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
válasz luciferc #459 üzenetére
az adóvisszatérítés 7% hozamú alapba történő befektetéséből lesz 486.193Ft hozamunk
A tobbivel ellentetben ezt szamszakilag nem igazan sikerult kihoznom. Sztem itt is egyszeruen a 48000*(1.07^15+1.07^14+.....+1.07^1)-gyel kellene szamolni, ami 570627 forintos hozamot jelent. Hacsak nem azt vetted alapul, h az adovisszateritest csak majusban kapja meg az ember. A kovetkeztetest tekitve mondjuk lenyegtelen.
A hosszu tavval kapcsolatban valoban tevedtem, nem vettem figyelembe, h 10 ev utan nagyon elszall a kamatos kamat. Egyebkent 10 eves periodust figyelembe veve szamitasaim szerint meg a biztositas elonyosebb, nagyjabol 158k huffal.
Ez csak az első pár évben működik, ugyanis pillanatok alatt eléred a 100.000Ft-os adókedvezmény határt, arról nem is beszélve, hogy az éves befizetésed pár év alatt duplájára nő, amit kétlem, hogy sokan vállalni tudnak, így ezzel nem számoltam, ezt rád hagyom
Ezzel kapcsolatban vannak bizonyos ertelmezesi problemaim, de azert egy kezlegyintessel nem inteznem el ezt sem. Ha az elso evben 240k a befizetes, a masodik evben pedig 288k, akkor a visszaterites 288*0.2+(288-240)*0.1?
Azt sem ertem, miert nem tudnak vallalni a befizetest. Ehhez a penzhez maskeppen nem jutsz hozza (a sulinet jelenlegi formaja ill. a felnottkepzes azert nem erint mindenkit), es az evi 100k ado mar brutto 95-100k-s fizetesnel is megvan.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
válasz luciferc #476 üzenetére
De bizony, pontosan azt vettem figyelembe, hogy az adóvisszatérítések 1-1 évvel kevesebbet kamatoznak.
Ez igy nem feltetlen igaz. A befizetes tortenhet targyev januar 2-an ill. dec. 30-an is, mindket esetben aprilis-majusban jutsz a penzedhez.
Az visszafektetessel azert alltam meg, mert nem voltam biztos benne, hogyan mukodik. A logikad nem ertem, sztem a harmadik evben csak az eredetileg meghatarozott 240k-t es a visszakapott 62400-at fizetem be. Sot, a negyedik evben mar csokken a visszaterites, vegul pedig beall evi 60k-ra. Osszessegeben 15 ev alatt az alacsony hozam miatt nagy a bukta. 10 eves idotartamra viszont ez a nyero befektetes, jobb mintha a visszateritest befektetned.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
Rövid távú előny ez, hosszabb távon szvsz pont ilyenek miatt jobb a kevesebb, de bejelentett és adózott jövedelem.
Lehet, h megint tevedek, de evvel sem ertek egyet.
Tegyuk fel, h a munkaado 150k-t szan rad. Ha bejelent minimalra, az neki nagyjabol 62500*(0.18+0.11+0.085+0.04+0.03+0.01) + 1950 forintba kerul, ami osszesen 30387 Ft, a maradekot kifizeti neked zsebbe. Ha hivatalosan megy a dolog, brutto 110k korulire tud bejelenteni, ebbol neked marad ugy 75k huf + lesz evi 100k-nyi adovisszateritesi lehetoseged + vmivel nagyobb nyugdijpenztari befizetesed, ami szinten pocsekul kamatozik. Nem kerdes, melyiket fogod valasztani.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
A nyugdijpenztar a letezo legrosszabb hozamokkal kecsegetet, attol minden jobb. Te magad is lekotheted az adott osszeget, sot a vegen eletjaradekot is kerhetsz belole.
A moralis reszevel nem akarok vitatkozni, ebben nyilvan igazad van, csak eleg nehez meghatarozni, ki mennyit is hasznalja a kozszolgaltatasokat.
A kedvezmenyek csak akkor tunnenek el, ha en lennek az illetekes, mert az elso intezkedesem lenne az, h csak a gyerekkel rendelkezok kapnanak adokedvezmenyt, dehat ez aztan vegkepp masik topik.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
válasz luciferc #497 üzenetére
Sztem egy 10 evesbe erdemes beszallni annak, aki varhatoan igenybe tudja venni az adokedvezmenyt. Az eletbiztositas egyebkent sem teljesen hulyeseg, es annak is megvannak az elonyei, h a penzhez csak a lejaratkor lehet hozzajutni.
Esetleg meg a reszvenyalapokat tudnam javasolni, 10 eves idotavon eleg kiegyensulyozott teljesitmenyt tudnak nyujtani, persze kockazatosabbak is.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
-
viharhozo
addikt
válasz oceanearth #548 üzenetére
Minden bank honlapjan ott vannak a befektetesi jegyek kondicioi. Olvasd at oket, mivel kulonbozoek.
A Raiffeisen kamatai sztem teljesen megfelelnek az atlagnak. Tudomasul kell venni, h csodak nincsenek, az alacsony kockazatu befektetesek hozama csak minimalisan fogja meghaladni a lekotott beteteket, emellett altalaban vannak kisebb-nagyobb tranzakcios ktsgek is.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
válasz oceanearth #556 üzenetére
Nincs konkret ajanlat, az alap jovobeni hozamat senki sem tudja pontosan.
-
viharhozo
addikt
a fiókban neked kell elmagyarázni az ügyintézőnek, hogy amit akarsz
Negy bankkal hozott ossze eddig a sors:
K&H: nem tudtak semmit a sajat termekukrol a fiokban.
Raiffeisen: tudtak vmit, de aztan megse, aztan megjavult es megis, ugyh vegul itt jegyeztem le a Mol-reszvenyeket; kesobb a fiok teljes szemelyi allomanya nem tudta elerni, h a halasztott jegyzes maradekat kifizethessem a szamlamrol. Amugy kedvesek, es tokjo a sarga borfotel. A netbank egyszeru, de mukodik.
MKB: pofatlan lenyulast csinalnak a ceges ugyfelekkel, de csak ok adtak Szechenyi-kartyat, ugyh megvannak (szamlavezetesi dij evi 62k huf, erted). Viszont ismertek a sajat cuccaikat.
BB: lakossagi ugyfelkent nem tettek ram jo benyomast, viszont ket olyan ismerosom van, akik abbol elnek, h befektetnek es mindketten a BB alapjait szoktak nekem ajanlgatni.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
Ez az érték max 365 Ft, min. 265...
Emlekeim szerint a sav gyenge szele 324-nel van, de biztosan jon vmi uber TA-NY tengely, ami meg ezen is atloki a forintot 10%-kal.
Nem szeretek és nem is szoktam tanácsot adni, de a mostani helyzetet áttekintve eurót fogok vásárolni és abban tartanám a megtakarításomat egy ideig, már csak azért is, mert fordított esemény, mármint a forint hosszabb távú erősödése kizárható, tehát egy ilyen tranzakció kockázata alacsony.
A forint majdnem ket eve a 245-255-os savban mozog, annak is altalaban az eros oldalan. Gyakorlatilag azota folyamatosan mondjak, h jon majd kutyara teherauto. Aztan megse jott. Ebbol erosen arra kovetkezetetek, h senki sem tudja elorejelezni a gyengulesnek meg csak a korulbeluli idejet sem. Ez termeszetesen nem zarja az esemenyt, sot, ez minden bizonnyal be is fog kovetkeztetni, de az egyenesen hetszentseg, h semmilyen racionalis magyarazata nem lesz majd. Ha lenne, akkor mar regen megtortent volna a gyengules. Innentol mero spekulacio az egesz, marpedig regi igazsag, h a kisember a spekulaciora rab@szik.
Ettol fuggetlenul egy-ket eves tavlatban nem feltetlen rossz otlet euroban gondolkodni, mivel a varhato nyereseg nagy, a varhato veszteseg pedig kicsi, leven a forintnak nem igazan van hova erosodnie.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
-
viharhozo
addikt
válasz concret_hp #979 üzenetére
Igen, fizetned kene, ha nem veszel masik ingatlant. Ha veszel, akkor nem kell.
-
viharhozo
addikt
válasz phanfantom #1062 üzenetére
Szinte minden jovedelem adokoteles lesz. Befjegy/kotveny/ap. eseten a brokerceg/bank automatikusan levonja az adot, tozsdei ugyletnel neked kell bevallani.
Kivetelek:
- Befektetési jegyek, diszkontkincstárjegyek, továbbá egyéb hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok beváltása, visszaváltása, átruházása esetén, ha ezeket az értékpapírokat 2006. augusztus 31-ig szerzi meg és ezt követően adja el, váltja vissza, váltja be (vagy lejár), a bevétel (ide nem értve a kamat/hozam jogcímen fizetett összeget) után nem kell kamatadót fizetnie.
Egyéb esetben ha a kamatjövedelem alapjául szolgáló szerződést 2006. augusztus 31-ig megkötötte, ezen értékpapírok esetében kapott első bevétel után nem kell adót fizetni, ami azt jelenti, hogy pl. állampapír esetében az első 2006. augusztus 31. után kifizetett kamat adómentes még.
- tozsdei ugylet vesztesegevel kompenzalhato a hasonlo nyereseg (onkotes power)
- a torvenyt nem olvastam vegig, de emlekeim szerint az eletbiztositasok hozama adomentes marad. Szinten adomentes a nyugdij-elotakarekossag, bar ez fiatalok szamara inkabb elmeleti lehetoseg. Otven folott viszont nyero.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
válasz luciferc #1190 üzenetére
A koltsegek sztem irrelelvans a Cib/Raiffeisen viszonylatban irrelevansak, azt kell valasztani, amelyiknek utba esik a fiokja. A Raiffeisennel van szamlam, akad nehany idegesito dolog.
1. A netbank altalaban lassu. Nem tudom, milyen szerver szolgalja ki, de keves oda.
2. Az ertekpapirszamlat csak akkor tudod a neten kezelni, ha bemesz a kozpontba, es ott kotsz erre kulon szerzodest. Kovetkezeskepp mashol lett ertekpapirszamlam.
3. Aktualis kedvenc: a promotalt, akcios betetlekotesnel kozlik, h azt csak szemelyesen/telefonon tudod elvegezni, neten keresztul nem. Biztos hulye vagyok, de ebben nincs sok logika.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
válasz fokukac #1205 üzenetére
Az csak kicsit akcios, en most a nagyon akciosrol beszelek:
Amennyiben akciós 6 hónapos betétet (évi 7,01%-os kamattal), illetve akciós 12 hónapos vagy 36 hónapos betétet (évi 8,01%-os kamattal) kíván lekötni, kérjük, hívja Raiffeisen Direktet belföldről a 06-40-48-48-48-as, külföldről a (36-1) 48-48-484-es telefonszámon, vagy fáradjon be bármelyik bankfiókunkba, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
Minden aron semmikepp, ugyis az ove lesz, ha akarja. 1620-rol 8%-ban beraktam a portfoliomba, egyertelmuen spekipapir, nagyobb tokevel nem ugranek bele. Nyaron nagyon komoly volt a bukfenc, tutira belsosok kavartak a szart, vizsgalat persze nincs, szoval ovatosan. Celar nalam egyelore az 1800, aztan majd elvalik.
-
viharhozo
addikt
válasz mahatma #1445 üzenetére
Nem tudom, semmibe. A blue-k toporognak, hat elemzesben hat kulonbozo celarat talal az ember. Vettem egy csomo Otp-t, aztan semmi, bar a beteti kamatot azert idoaranyosan ez is veri. A Molt nagyjabol vegigszivtam TDT-kel, aztan 19800-rol tartottam picit, 21500-on kiszortam, most nem latok benne fantaziat. A gyogyokat a kormany b@sztatja, ettol fuggetlenul az Egisben latok meg iden +10%-ot, konnyen rangathato. Az ilyen 60 forintos reszvenyeket viccbol szoktam neha venni, vegulis miert ne, hosszu tavon nagyot bukni nem lehet 1-2000 darabbal. A ket nagy kerdojel a Graphi es az FHB, mindketto ath-n van, mindkettonel vannak hirek, kockazatkedvelok stop lossal belevaghatnak. Sztem 5100-rol nem rossz vetel nehany honapos tavlatban a TVK. Fotex, Raba, Synergon vonalon nem mozgok, bar ezeket is szeretik a kisbufik, foleg hataridos ugyletben. A Fotexet mondjuk jo regota temetik, ugyh valszeg emelkedni fog.
-
viharhozo
addikt
Szvsz az aktualis Mol-jegyzesre erdemes benevezni akar negy-oteves tavlatban is. A ceg 2008-ra 30%-os osztalek-kifizetest iger, ami a realisan elvarhato 4-500 milliardos nyeresegnel reszvenyenkent 1000-1300 Ft lehet. Ez onmagaban is 5-6%-os eves hozam (az aktualis arat nezve).
-
viharhozo
addikt
válasz concret_hp #1450 üzenetére
Tozsdezni olcso. A legolcsobb az Equitas, itt a kondicios listaja: [link].
A let at kell utalnod, ennek a bankod fele van jutaleka, a visszautalas 0,02%-ba kerul. A jutalek normal tranzakcional osszesen 0,5%, daytrade-nel 0,3%. A realtime arfolyam havi 2400 Ft, amig megy a Tozsdemagus, meg ezt sem kell fizetned. Nagyjabol ennyi. Kezdeskent egyetlen tanacsot erdemes megfogadni: tessek _nagyon_ ovatosan TDT-zni!Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
-
viharhozo
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest