Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- Tesco Népköztársaság
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
luciferc
őstag
1 és 3 elvileg nagy megbízható multi, 2-ről nem hallottam.
Úgy általánosságban, nagyon jól gondold meg mibe fektetsz be, mert az a baj az ilyen fantasztikus befektetésekkel, hogy piszok jól hangzanak, gyakran tényleg elfogadhatóan jók, de valami nagy hátrányuk szinte mindig van. pl az, hogy nem lehet hamarabb kiszállni belőle, vagyis elkezdesz takarékoskodni, mondjuk 5 évre tervezve, aztán ha 3 év múlva kell a pénzed, akkor csak hatalmas buktával lehet kiszállni. de lehet más buktató is, szóval jól meg kell gondolni, mert a végén erős szopás lehet belőle -
Sipi
addikt
A 3-ast ismerem, minden lakáshitelem onnan van. Meglehetősen rugalmas, korrekt cég. Megbízható. És a folyószámlájuk is korrekt konstrukció.
Mondjuk én nem közvetlenül bementem hozzájuk, hanem független pénzügyi tanácsadó intézte, így volt némi hátszelem.
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
luciferc
őstag
minden létezhet. azért nem akarok sem pro sem kontra mondani semmit, mert ezekben az ovb és társai dolgokban a legapróbb részletekben van az ördög. azok ismerete nélkül nem lehet nyilatkozni. természetesen ezek általában nem rossz befektetések úgy általánosságban, csak éppen az ügynökös jellegük miatt rábeszélhetik az embert egy olyan befeketetésre, ami bár nem rossz, sőt talán még jobb is a piaci átlagnál, de neki éppen nem a legkedvezőbb.
ha lakáshitellel kombinált a befektetés, amit írsz, akkor azt gondold át, hogy manapság már szinte mindenki kap lakáshitelt, nem is szörnyű feltételekkel. ha te most kötsz egy ilyen hitel-befektetés dolgot, akkor x év múlva csak ennél a bank/biztosítónál, az ő feltételeivel vehetsz fel hitelt, pedig lehet, hogy nem az lesz a legkedvezőbb, minden plusz hozamot figyelembe véve is. pl 2 év után miként éred el a pénzed? nagyon keveset írsz, és ilyen kevés infóból nem lehet nyilatkozni.
Tényleg azt tudom mondani, hogy bármit is ajánl, kéj el tőle minden szabályzatot, szerződést és olvass át mindent, és nagyon elemezd ki, hogy hogyan és mikor juthatsz a pénzedhez, ha bármi történik.
csak egy példa: emberke csinál egy ilyen ovb-nél egy kellemes befektetést (mondjuk lakás célra), elég jó hozammal, de 15 éves időtartamú. korábban kiszállni bár ki lehet, de csak veszteséggel. 5 év múlva súlyos beteg lesz az emberünk közeli rokona (szűlő, házastárs, gyerek), kellene a pénz. a befizetett pénznek csak töredékét fogja látni, míg ha kicsivel kisebb hozamú mondjuk befektetési jegybe teszi, akkor veszteség nélkül, sőt kellemes hozammal jut hozzá. -
ActionMan
tag
A különböző befektetések a szívem csücskei. Már amelyik!
Mindenekelőtt ki kell jelentenem, hogy nem vagyok befektetési szakértő, sem biztosítási szakértő, szóval a véleményemet ennek fényében olvassátok.
Vetettem egy röpke pillantást erre a cslife.hu-ra
Személy szerint nekem az a bizonyos 3 szó elég volt ahhoz, hogy a főoldalnál ne is menjek sokkal mélyebbre.
Biztosító, nyugdíjpénztár, egészségpénztár.
Szvsz mindhárom remek lehetőség, hogy pénzt nyomassunk bele, akár még befektetésnek is nevezhetnénk őket, ha a befektetés szó számunkra inkább azt jelenti, hogy jövedelmünk egy részét rendszeresen elkülönítsük, félretegyük, megtakarítsuk.
Én mégsem nevezném egyiket sem igazán befektetésnek a saját fogalmaim szerint, jó befektetésnek meg semmiképp sem.
Lehet, hogy csak én nem fordítottam elég energiát rá (vagy hülye vagyok hozzá), hogy beleássam magam ezeknek a pontos mechanizmusába, de akkor is az a véleményem róluk, hogy 100-ból 99 ember számára átláthatatlanok.
Ez alatt azt értem, hogy elvesznek a sok befizetendő részlet és a hosszú évek távlatában - tipikusan egy biztosítás esetén -, és valójában egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy erre most miért is van szükségük, hogy ez megéri e nekik egyáltalán és hogy az x mennyiségű y éven át befizetett pénz, amikor visszakapják, valójában mennyivel is több és mennyi plusszt hozott a teljes befizetett összeghez képest és egyáltalán nem utolsó sorban az alternatív befektetésekhez képest.
Elvileg bárki gond nélkül megtehetné egy biztosításba való ''befektetés'' elkezdésekor, hogy tételesen nyílvántartja az összes befizetett fillért és ezt a végén összeveti azzal, amit vissza is kapott, de ez a gyakorlatban szerintem nem ilyen egyszerű, mert a sok különböző nagyságú összeg és a sok év bonyolulttá teszi a számítást. Ha ennek ellenére mégis megkapná, hogy évesítve átlagosan mennyit fialt a betett pénz, szerintem sokszor nem ütné a banki kamatot sem.
Az aranyútból még nem igazán sikerül kikupálódnom, mert az oldalon nem igazán találtam így elsőre részleteket, főleg áltlánoságban beszélnek, hogy így befektetési alap, meg úgy befektetési alap.
A befektetési alapokról az a véleményem, hogy az átlagember számára az egyik legjobb befektetési formát jelenthetik. Egyszerű a ''használatuk'', hosszú távon is átlátható a teljesítményük és sokkal könnyebben számolható a ténylegesen elért hozam, mint mondjuk egy biztosítás esetén. Azonkívül rengeteg féle alap létezik, szinte minden típusú befektetői kedv kielégítésére van alkalmas alap.
A kockázatviselés szempontjából is és abból is, hogy mibe kerülnek az odaadott forintok.
Viszont én úgy vagyok velük, hogyha ilyenekbe rakom a pénzem, akkor (ha értek annyira hozzá) magam választom ki a tetsző alapot, magam megyek el számlát nyitni és befizetni és nem valami ködös programon keresztül fizetek x éven át nemtom milyen részletekben. Ha pedig nem értek hozzájuk, akkor tájékozodóm róluk, esetleg meghallgatok egy-két szakértőt vagy tanácsadót, akikben megbízok és nem rögtön azzal jönnek, hogy az ő cégük alapja most a legjobb stb., hanem jó kérdéseket tesznek fel, ebből próbálják megállapítani, hogy melyik típusú befektetés lenne számunkra a legjobb.
Egyébként személy szerint a részvényeket illetve a tőzsdéket tartom a legjobb befektetésnek, bár tény, hogy ezek nem a legnépszerűbbek és nem is a legegyszerűbb befektetési formák az átlagember számára.''... meg az izomagyú Mickey egér, aki bárkit megöl a kokainért ...''
-
luciferc
őstag
de pl amikor elakartam kérni a prospektust azt a választ kaptam, hogy üzleti titok ezért elvinni nem tudom ez valahol igaz is lehet révén azt nem a köznek árulják, hanem csak olyanoknak akik rajtuk keresztül jelentkezik (ilyen van?)!
Egyrészt, én ebben a szent pillanatban basztam volna ki az illetőt, de legyen ez az én agresszivitásom. Másrészt: mi is az üzleti titok? a téged érintő szerződés? na ne röhögtessen már senki! Ha csak prospektus, akkor az éppenhogy a köznek szól (köz alatt értem az ügyfeleket), ha meg szerződés, akkor megint csak az ügyfélnek szól. vagy azt hiszik, hogy átolvasás nélkül aláírsz valamit? SOHA NE TEDD! Föleg ilyen ügynökösdinél. Egyszerűen kérj egy szerződést (ami alatt értem az összes melléklet, függelék, apróbetűs szopatás és egyebeket együttvéve) és ha nem ad, akkor felejtős a dolog.
De estefele a cslife-ról láttam szép kis grafikonokat, hasznos infókat, kb azokat, amik szép és jók:
Igen, pontosan ezeknek nem kell hinni. Egy kis furfanggal nagyon könnyű egy az átlag alatt teljesítő befektetésről is olyan grafokonokat csinálni, ami megvezeti az embereket. pont ez a gond ezekkel a fajta befektetésekkel, hogy kénytelen vagy elhinni nekik mindent. szemben pl a befektetési alapokkal, ahol te is ki tudsz mindent számolni.
- 2év után a pénzeddel szabadon rendelkezel
- akár szüneteltettheted is, de addig nem kamatozik
ezt a második pontot pl nem értem. miért szüneteltetné valaki kamat nélkül, ha egyszer ki is veheti??
ha utána kiszeded a pénzed onnan folytatódik a kamatozás
ezt nem értem.
lusta vagyok utánnézni most, de te biztos megnézted már, hogy a múlt években milyen hozamot ért el?
Ja, és én is befektetési alap párti vagyok
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Nekem teljes mértékben bevált. Volt pár probléma az APEH-hel, de azt is el tudtuk simítani.
Kicsit több, mint egy éve vettem fel támogatott és normáls, jelzálog alapú lakáshitelt. Most hitelt íratok át.
Több, mint egy éve van ott folyószámlám is. Ez csak internetes alapú. Az átutalások ingyenesek, a vezetési díj alacsony. Az ott tartott pénz lekötés nélkül az MNB alapkamat mínusz 1-2 százalékon kamatozik. Ez most olyan 5%-ot jelent, és bármikor kiveheted.
Telefonon van letölthető internetes szoftveren keresztül lehet intézni. Saját automata nincs, de nem annyira drága a kpfelvét.
Nagyon meg vagyok velük elégedve.
(Egyszer kértek levélben, hogy a jelzáloggal valamit izélgethessenek, beleegyezek-e? Kárpótlásul küldtek egy pólót. )
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
BosX
aktív tag
nem tudom pontosan mire gondolsz, de a Credit Suisse Mo.n biztosítóként, egészségpénztárként és magánnyugdíjpénztárként működik. A pénztárak semmi pluszt nem nyujtanak, és mivel vlamilyen megtakaritást próbálnak neked eladni, vlamiylen unit-linked, befektetéssel kombnált életbiztosításról lehet szó, amikről korábban már írtam, hogy nem biztos a legjobb megoldás...
Az Első Lakáshitel (Ella) Bank meg egy takarékszövetkezetből lett kereskedlmi bank, neve is mutatja, főleg lakáshitelekel foglalkozik. Hogy milyen megtakarítási formát akarnak neked így eladni, fogalmam sincs
Ha meg tőke kell, a bef alapok már több mint 1000milliérd forintnyi vagyont kezelnek Mo.n, abból mennyi lóttóötös kijönnementality, tradition, history. these things never change.
-
Papa-Georgo
senior tag
Ígérem írok róla, mais pl. aranyútról hallgattam egy 3órás szemináriumot, lefogom írni kicsit jobban, de ma pl. most értem haza, hnap Bécsbe utazok, Pénteken Almádiba....
De megpróbálok írni róla, hnap sztem fent lesz. Vagyis lassan már ma...
Amúgy ha gondolod, személyesen is összeülhetünk ha úgy neked jobb és elmondom.
Másrészt, aki logikusan/átgondolt lépésekkel csiánálja, NAGYON kicsi az esélye hogy rosszul járjon. Ez ált. akkor fordul elő, mikor nem elég tájékozott, nem látja át az egész rendszert.Épp ezért vagyunk mi, hogy segítsünk megérteni. Alapvetően, elég egyszerű, és átlátható.
1-2, nap, és ahogy időm engedi, de mindenképpen írok róla''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
luciferc
őstag
Egyszerűen csak egy olyan bankra van szükségem, ahova bizonyos időközönként betehetek pénzt, ami el álldogál ''magában'', ha meg nagy szükségem van rá, akkor ne kelljen évekig várni, hogy mikor juthatok hozzá a pénzemhez.
Ilyenre kiváló példa a befektetési jegy. Max 2 nap alatt a pénzedhez jutsz, kellemes hozam és biztonság egy jól megválasztott jegynél . Hátránya, hogy minden befizetés és kivétel tranzakciós díjjal terhelt (jellemzően 2-400 Ft), így egyszerre mindig nagyobb összeget érdemes betenni, illetve befektetési jegytől függően minimum fél vagy 1 évet célszerű minimálisan tervezni a megtakarításra (éppen a költségek illetve a rövidtávú piaci hatások miatt). -
Papa-Georgo
senior tag
Első és legfontosabb, hogy tisztázzuk azt, hogy az Aranyút befektetési forma, független a Credit-Suisse-től, tehát nem az ő termékük, ez egy brókerház-nak a terméke. Csak sokan keverik, mert CS-nek sok ''arany'' elnevezésű terméke van, mondjuk a Generalinak is van , de az más tészta.
Aranyút, egy Mo.-n még kevésbé elterjedt megtakarítási forma. Itthon ált. emberek úgy gondolkodnak, hogy berakják pénzüket bankba, és akkor hű dejó lesz nekik. USA és EU-s tendencia viszont a befektetésekben való ''spórolás'' felé törekszik, erre lehet grafikonokat nézni, nem ez a lényeg. Szóval ez egy megtakarítási forma, ami eszköz alapokra épül.Ez végülis hasonló a tőzsdéhez. A havi befizetett összegekből, darabegységeket vásárolnak neked, és ezért értelemszerűen, az árfolyamtól függően, minden hónapban más mennyiséget tudsz vásásrolni uan abból. Tehát nem biztos, hogy az az eszközalap a ''nyerő'' ami éppen a legmagasabb értéken van, mert ha kisebb az értéke többet tudsz venni, és egy esetleges jelentős erősödésnél, komolyabb nyereséggel zárhatsz. Tehát minden hónapban befizetsz egy fix összeget, amiből vásárolnak neked darabegységeket. Hogy meddig fizeted, az értelemszerűen, te döntöd el, kiválasztod neked milyen időintervallum szimpatikusabb. Annyit kell tudni róla még, hogy ha jól emléxem, akkor ehhez nincs életbiztosítás. Másik ''hátul ütője'' bár sztem ez nézőpont kérdése, de mivel Megtakarításról beszélünk, nem gáz, hogy nincs időközi pénzkivét.Tehát, míg egyéb megtakarítási formáknál, pl. Aranyeső, Aranyeső+, lehet pénzkivét futamidő alatt, addig itt ez nem lehetséges.
Remélem sikerült vmivel +infót adnom, ha még mindig vmi nem világos, kérdezz bátran, illetve figyelmedbe ajánlom az alábbi oldalt.
Bővebben: link
Lakáshitellel kapcsolatban, Aranyeső, és ezek kapcsán van lehetőség, egy úgynevezett halasztott hitelre, ami elég jó dolog, csak bankok nem nagyon reklámozzák.Lényege röviden annyi, hogy kb. futamidő fele alatt visszatod fizetni hitelösszeget, úgy hogy még nyersz is rajta pénzt. Ellánál elég kedvező hiteleket lehet igényelni, én a svájci fran alapút részesítem előnyben, mert az viszonylag stabil.
Azért mert vkinek, nem jött be egy befektetés, sok mindentől függhet. Általános dolog, hogy emberek nem látják át, hogy mit vállalnak be, és ezért ezeket a társaságokat szídják. Én, igyekszem minden ilyen program kapcsán minnél jobban tájékoztatni ügyfelet, hogy ez pontosan micsoda és mivel jár. És akkor ''engedem'' hogy alá is írja, ha látom rajta, hogy érti, és tudja mit vállal be.
Ha kérdés van, nyugodtan keress, de ha jobb neked, akár vmikor egy kávé mellett össze is űlhetünk, és akkor elmondom, elmagyarázom szóban, vki jobban szereti.''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
Papa-Georgo
senior tag
Igen ezzel foglalkozom, de ha gondolod, neked megnyugvást ad, akkor civilben is találkozhatunk természetesen. Majd legfeljebb nem veszek fel öltönyt
De komolyan mondom, e-mailben egyeztetünk egy időpontot, meg egy helyszínt, aztán egy kávé vagy vmi üccsi mellett megbeszéljük.''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
Josh
tag
A legfontosabb kérdés még mindig nincs tisztázva.
Mennyi ideig tudod mellőzni a pénzt?
Amíg ez nincs tisztázva, addig felesleges gondolkodni, alapkezelőkben, eszközökben, hozamokban, költségekben, bármiben.
Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
attiati
veterán
kbc equitas
nyitsz értékpapírszámlát, vidd adó és tb kártyádat is
én már előtte online kitöltöttem a szerződéstervezetet, hogy gyorsabb legyen a szerződéskötés.
utánna letöltöd a honlapjukról a legújabb PETI-t, és ott állampapír adásvétel menü alatt látható. Magát a programot akkor is ki tudod próbálni, ha nem vagy ügyfél.Ha valóban brókercégen keresztül akarod. DE én eddig úgy vettem észre, hogy csak olyankor tudok venni állampapírt, ha valamelyik ügyfelük épp felvitt egy eladási megbízást. Vagyis sokszro csak kis tételben, és nem is akármelyik lejáratú papírból. Ráadásul az ügyfelek nem a piaci hozamon adják el neked, hanem alacsonyabban.
Ha mindenképpen állampapírt akarsz, akkor 1 éves diszkont kincstárjegy kéne neked, méghozzá jegyzéskor, nem pedig másodkézből valakitől.
De értékpapírszámla mindenképp kell, annak is díja van. Illetve az adásvételnek is van jutaléka. Nézz körül egy bankfiókban is!... de ott meg magasabb díjakkal dolgoznak.vagy kérdezd meg a postán a kamatozó kincstárjegyet, hogy miylen hozama van, és mi kell hozzá....
de az az igazság, hogy bruttó 8-8,5%-nál többre ne számíts sehogy kockázat nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
egy ellenérv:
"Írtátok, hogy a lakossági devizahitel felvétel miatt erősödik a forint. Az csak egy kisebb komponense a forintot erősítő tényezőknek. A legfontosabb tényező valószínűleg ez:
http://www.vilaggazdasag.hu/index.php?apps=cikk&cikk=229055
A működő tőke beáramlása. Azt hiszem, hogy hiába várjuk a forint gyengülését, hiába lesz majd egyszer kamatcsökkentés. A forint nem fog gyengülni, mert sokáig nagyon jó terep a multik beruházásaihoz ez az ország. Valaki írta okosan, hogy duális a magyar gazdaság. Egyetértek. Attól azonban, hogy a magyar tulajdonú kkv-knak nem jó, a forint még erős marad.
""I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
tkazmer
addikt
én meg vagyok győződve, hogy csak a fő részvényesek kereskednek egymással, mint ahogy pl a biffel szokás. Igazából az érdekelne, hogy mihez kell az értékesebb BOOK, és annak mi a tőkeigénye, valamint ki akarja csinálni(melyik tulaj), mert ebből kb megmondható, hogy milyen árfolyam jó neki...
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Khaal
őstag
Tudom, hogy OTP nem a legjobb, de nem igazán találtam olyan folyószámlacsomagot ami nekem jó és olcsóbb lenne. Jól használható netbank, ingyenes netes átutalások, ingyenes csoportos beszedési megbízások és legalább havi 2 ingyen ATM pénzfelvétel, ez kellene nekem. Jelenlegi OTP net számlával havi 600-ért ebből csak a csoportos beszedési nem teljesül, mert abból csak a harmadik utániak ingyenesek. Ne kíméljetek ha tudtok jobbat
Most OTP-nél is van akciós 9 hónapos lekötés, amire 13%-ot adnak, de nem teljesen tiszta számomra ez a mondat:
"Akciós lekötésként az október 30-i egyenleget meghaladó megtakarítási állomány helyezhető el abban az esetben, ha Ön az október 30-án forintszámláin és értékpapírszámláin nyilvántartott megtakarításainak összegét minimum 100.000 Ft-tal növeli. "
Tehát ha most teszek még be százezret a folyószámlán lévő 800-hoz, és lekötöm az egészet, akkor az már akciós lesz ugye?Közben azt megtaláltam az egyik hirdetményben, hogy a folyószámlák kamatja évi 0.15% , gondolom akkor átlagolják mennyi volt rajta, és évi egyszer kapom meg rá ezt a fenomenális kamatot.
-
Kobe
veterán
ez abszolut nem vészes....nekem 220 ftot von le akkor is ha saját automatából veszek ki pízt (raiffeisen)
nem szívesen vagyok náluk, mondhatni kényszer volt a nyitás mert izetést cska belső számlára raknak és 2 számlát nem szívesen tartok fenn. Az internetbank viszont még ingyenes náluk...
De megbékéltem vele, máshol sem sokkal jobb.Csak az zavar, hogy lekötni sem tudom - nem vagyok vagyonos, csak 2-300 ezer közötti összeget tartok fenn tartaléknak, de amint lekötném, egyből hozzá kell nyulnom valamiért, amekkora összeg meg nem mozog, azt nem buztos h van értelme lekötni....nincs valami oylan bank ami magasabb látra szóló kamat?Sajna ilyet még nemt aláltam mert vagy elbukik a netbankingen, hogy drága, vagy van valami buktató, magasabb számlavezetés stb.
De nem csak számlavezetés érdekel, erre a pénzre - kb kerek 200 ezer felszabadítható - nincs szükségem perpill, szívesen megforgatnám, csak nem tartom ésszerűnek lemondani a likviditásról évi 13% kamatért, ileltve annak negyedéért harmadáért, mert ugye a kamat visszaesik utána.
Vannak még manapság biztonságos befektetések amibe kis pénzel érdemes belevágni ? -
Flashcash
Közösségépítő
-Adókedvezmény már nem jár életbiztosítás+befektetés után.
-A megadott linken meg az oldalukon nem láttam részletes infókat a költségekről, havidíjakról.
-Itt van az eszközalapjaik hozama: [link] ahogy nézem 5 éves időtávon stabilan hozzák a 0%-ot.
-Állampapír / TBSZ számla + külön életbiztosítással lehet jobban jársz szerintem. -
Flashcash
Közösségépítő
Neked kell eldöntened hogy megfelel-e neked ez a konstrukció.
A költségekről mindenképp tájékozódj, mert szeretnek beépíteni járulékos költségeket. (számlavezetési díj, befizetett összeg %-ban nem-e vonnak valamit, alap jegyzése, visszaváltása stb.)Én nem nagyon hiszek hosszú távon ezekben az alapokban. Persze nem mindegy, hogy aktívan menedzselnéd folyamatosan a portfoliód, vagy nincs kedved foglalkozni vele stb.
Nézz körül itt, pont erről a hozam témáról van szó az utolsó pár cikkben: [link] -
Flashcash
Közösségépítő
Ebből úgy olvasom ki, hogy 10 év után nincs kamatadó, de kérdezz rá szerződéskötés előtt.
-
Flashcash
Közösségépítő
-A magánnyugdíjpénztári rendszert át kellene alakítani, hogy alacsonyabb költségszint mellett működhessen, erre vannak működő másolható modellek Európában, ezekről a MNYP topicban linkeltem infókat.
-A fő probléma, hogy a kormány által emlegetett "nem működik jól" "nincs biztonságban ott a pénz" lózungokat azért mondják, mert nem akarják továbbfejleszteni, javítani a jelenlegi rendszert, hanem a benne levő pénzt kell felélniük.
-Vissza is kérdeznék a Matolcsynak, hogy ha az emberek pénze náluk van biztonságban, akkor a jelenlegi 45-60 éves korosztálytól miért nem szednek be mondjuk 10-12 milliárdot havonta? Ja, hogy ezek a megtakarítások nem léteznek, mert már elköltötték.
Pont, hogy az MNYP által megőrzött források adják az utolsó elkölthető pénzeket amelyeket el lehet lopni még Magyarországon."Na most ezt nem értem a mnyp-ba befizetett összeggel mi lesz?
Lehetne erről egy kicsit részletesebben is írni, mert nekem már mondtak ilyet is olyat is."
-Visszatérve az eredeti kérdésedre, biztosat nem lehet mondani de a szándék Selmeci formájában már látható, ő a lenyúlási kormánybiztos aki felelős azért, hogy a befizetések letiltása után a MNYP-i vagyonból is minél többet megszerezzen. (kb. 2700milliárdFT)-Ezt úgy próbálják elérni, hogy a MNYP tagok pénzét amit most ellopnak, csak akkor ismerik el ha visszalépsz az állami rendszerbe, ha nem akkor több mint egy évnyi nyugdíjmegtakarításod elveszett, és tudhatod, hogy bármikor ismét ellophatják amikor kedvük tartja. Magyarul az állami és az MNYP rendszer közötti különbséget, próbálják megszüntetni, leépíteni.
Persze egy jogállamban, ilyen szelektív lopást nem lehet jogszerűen kivitelezni, kérdés mit reagálnak majd az alkotmánybíróságon, meg Magyarország jogállamnak számít-e egyáltalán.
Egyik sem biztos.....[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
"miért ne lépnék át - milyen hátrányom származhat, azonkívül, hogy..."
Mert ami eddig a saját számládra gyűlt, és saját magadnak gyűjtötted, azt ezentúl berakod a közösbe, és eltűnik a nagy kondérban. Te meg majd reménykedhetsz, hogy 20-40 év múlva az utánad érkezők raknak be elég pénzt a közösbe, amiből meg majd te elmehetsz nyugdíjba.
"mi lesz azokkal a munkahelyekkel, amelyek most a mnyp miatt léteznek"
Majd kiderül, mennyire tartós változást lesz ebből. De szerintem sok kicsi mnyp fog beolvadni nagyobbakba.
Ha ugyanazt a vagyontömeget kevésbé "bonyolult" portfólióba fektetik, akkor kevesebb szakember kell.Ha ugyanazt a vagyontömeget kevesebb nyugdíjpénztár felé osztják szét, akkor is kevesebb szakember kell. Ha meg nem osztják kevesebb felé, és nem olvadnak össze a pénztárak, akkor rosszabb költséghatékonysággal, magasabb díjakkal tudnak dolgozni. -
Flashcash
Közösségépítő
-A magánnyugdípénztár egyik legfontosabb tulajdonsága az egyéni számla. Ez azt jelenti, hogy a te neved alatt befizetett vagyon örökölhető és mindenképp te rendelkezel felette, tehát nem vehetik el tőled vagy a családodtól. Abban az estben sem, ha nem éred meg a nyugdíjkorhatárt, vagy ha nem tudod teljesíteni majd az általuk meghatározott feltételeket.
-Ismert, hogy Magyarországon az elmúlt 20 évben rengetegen elmentek nyugdíjba.
-Összesen kb. 2,8millió nyugdíjas van magyarországon, ezen kívül még 0,5millió fő kap rendszeres havi ellátást egyéb jogcímeken.
-ebből 800ezer rokkantnyugdíjas (Szlovákiában 70ezer van, nálunk jó részük orvosok lefizetésével vásárolt magának ellátást az államtól)
-2008-ban a GDP 11%-a 2800milliárdFT ment el az ellátásokra.-A fenti számokat a jelenleg 20-45éves generáción ki kell kompenzálni. Hogyan tudják csökkenteni a nyugdíjkiadásokat majd? Úgy, hogy szigorítják a nyugdíj feltételeit:
-szigorúbb orvosi ellenőrzés, orvosi bizottságok a rokkantosításnál
-40-42 év ledolgozott munkaviszonyt írnak elő
-megemelik a nyugdíjkorhatárt is 65-70 év közé úgy, hogy emellett a várható élettartam kb. 69-70év körül alakulTehát ha átlépek, akkor nem lopnak meg, ez kicsit védelmi pénz szagú..
Tehát amikor a Selmeci Gabriella felajánlja, hogy lépj vissza az állami rendszerbe, akkor kapsz egy ígéretet rá, hogy majd a 2030-2050-ben érvényes feltételek mellett elmehetsz nyugdíjba, ha pedig nem tudod teljesíteni ezeket a feltételeket akkor az állam jól járt a befizetett pénzeddel.Ha viszont nem lépsz át akkor meg azért fogsz rosszul járni, mert az állam szándékosan nem foglalkozik majd a magánynyugdíjpénztárak továbbfejlesztésével valamelyik európai mintát követve. Nekik az az érdekük, hogy mindenki a vagyonával együtt lépjen át egy egyéni számlákkal nem rendelkező, ömlesztett, nem számonkérhető állami rendszerbe, amelyből azonnal elkölthetőek, felhasználhatóak ezek a források.
-
attiati
veterán
1. 20-40 év múlva biztosan többet kapsz mnyp-ból, mint államiból.
2. Mnyp a tiéd. Nem osztozol senkivel, csak a tiéd. Az államiból meg akkor és annyit kapsz, amennyit az éppen aktuális politikai erő adni kíván. Ha elnézed a demográfiai folyamatokat, akkor aggasztó a helyzet. Ezt az aggasztó helyzetet most nem a nyugdíjkorhatár emelésével kezelik, hanem tőled elveszik. Ezzel pár évig betömik a lyukakat. De amikor a te aggasztó helyzetedet kell majd kezelni, akkor már nem lesz kitől elvenni. Vagyis neked marad a nyugdíjkorhatár emelés, nyugdíjcsökkentés.
Egyértelmű, hogy megszívatnak. Ezt lopásnak hívják mindenhol.Olvasd át ezt a cikket
-
Ivan15
senior tag
"...akkor részemről egészen mind1, hogy a kormány "miként teremti elő" x év múlva azt az összeget, ami jár, mert annak akkor is járnia kell, ha 2 ember tartja el az országot vagy akkor ..."
itt a nem szamonkerhetöseg alatt azt kell erteni, hogy az allam pl. a teljes (ill. az alatala es nem altalad meghatarozott mindenkori aranyban) a nyugdijbefizeteseidböl allamkötvenyeket vesz majd sajat magatol, es igy jut a penzedhez -igy az allamkötvenyek kockazati kamatlaba -a neked fizetett elvart hozam (ami piaci ertekesiteskor nagyobb orszagkockazatnal növekedhet) nem növelendö kenyszerüen, alacsonyabb hozammal(kamattal) is ertekesithetöek maradnak majd az allampapirok. Nem mondhatod, hogy nem veszel ilyen es ilyen aranyban allampapirt, mert "nincs" hozama
Igy tompithatoak a piaci hatasok (allamkötvenyek ertekesithetöek maradnak) , de hogy milyen mertekben...ha csak 3 millio befizetö van -
attiati
veterán
Hát amilyen minimális pénzbefektetéssel hatalmas előnyre lehet szert tenni... Tuti a nyelvtanulás az elsők között van. Sajna ott nem is a pénzbefektetés a sok, hanem az idő. Ha már órabért is számolnánk (mennyi lóvét lehetne keresni, amíg tanulunk), akkor már nem olyan fényes a helyzet.
Mindenesetre jól megfizetném, ha valaki egy csettintésre odavarázsolna a fejembe egy perfekt kínai, angol, arab, spanyol, hindi, orosz nyelvtudást
Mekkora lenne már úgy jelentkezni állásokra, hogy az önéletrajz pár sorból állna: "anyanyelvi szinten beszélem a világ 5 leggyakrabban beszélt nyelvét. Ha kö' valami, hívjá'." -
attiati
veterán
-
-
törölt tag
"Az, hogy ha nincsenek lefedezve a pozíciók valós bankközi rendelésekkel, és ha mi trader-ek sokat nyerünk nála, akkor a broker kényszerhelyzetbe kerül, mivel nem tudja kifizetni a pénzünket"
most már értem mit írtál, lassan oszlik a köd
én csak most értettem meg az egész plus500as kereskedés valódi kockázatát...Így tényleg nem mernék egy fillért se beletenni.Egy ilyen gap (időnként látni a trading felületen) nagy bukót tud csinálni.
van ez ellen megoldás?direktben kereskedni pl?
illetve:
"extrémen nyitjuk a spread-et (20-30pip), " mi ez a pip?Van köze az árfolyamkövető stoplosshoz?
próbálok egyszerre kevés hülyeséget kérdezni és nem szétoffolni
[ Szerkesztve ]
-
lajafix
addikt
Én volnék a legboldogabb ha cáfolni tudnál. egy ország a következőkből fejlődhet(akarom mondani élhet jobban mint korábban):
1. van ásványkincse amit eladhat. Ez a ruszki/arab olajgázos modell mostanában jól bejön nekik. Ez nálunk kiesik. A ruszkik és az arabok sem optimálisan használják ki...
2. A szellemi hozzáadott értékből, emberanyagára alapozva termel javakat. Ehhez kell emberanyag(aha demográfia...) ,nagyon jó oktatás(nem, ne áltassuk magunkat, maygarországon sülthülye képzések folynak, ennyi ráfordításból ennyi telik, de igény sincs rá túlzott), EÜ, gazdaságot támogató környezet(irígyfalván?, már akkor leköpnek ha 400 bruttót keresel, ha meg a tőzsdén szeded meg magadat, esetleg bankban dolgozol akkor te vagy a lopcsalhazudik) és példamutató ELIT( ).Rock'n Roll
-
attiati
veterán
"be kell vallani a nyereséget és 20%-át le kell adózni (jelen tudásom szerint...)."
Mindez egy brókercég alkalmazottjának tollából származik tegnapi nappal... mikor 11 hónap telt el az új adókulcs érvényessége óta. Jól mutatja, hogy forexnél mennyire jellemző az adózás
[ Szerkesztve ]
-
MaciG
addikt
Én nem értek hozzá, de nekem ebből az jön le, hogy ha nekem most van 3millám (ez ér most 10k eurót, 300 forintos árfolyamon) és ezt "megforgatom" a B este szerint és fél év múlva erősödik a forint annyit, hogy 280huf lesz egy euró, akkor én fél év alatt ezzel kerestem 2 380 000ft-ot? (adózás nélkül)
BANZAII
-
lajafix
addikt
""Ez nem cash, értékesíteni ezeket ma nem lehet."
Miért ne lehetne? Tényleg kíváncsi vagyok.."Természetesen árában. Ezt így végkiárusításnak hívják 50-70% discount-tal. azt pedig tudjuk hogy mivel jár, lásd m,ol pakett vásárlás, manyup einstand. Fuvalatként eltűnik.
Rock'n Roll
-
Ha csak 1-2 szazezer forintos havi utalasok, akkor tartsd siman a szamlan, kar vele veszodni. Esetleg kosd le hetire. Sok okossagot nem hiszem hogy lehet ajanlani, a fennmarado osszeget kell jo helyre tenni. en a 200ezer forintra csucskamatra 45napra 1500 bruttot kaptam, es ez a csillagok szerencses egyuttallasanak volt koszonheto, gondolhatod hogy mit kapsz hatodannyi idore negyedekkora kamatra ezert, ugy hogy neha fel is torod.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest