Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#76143) szaszlaci válasza macilaci78 (#76093) üzenetére


szaszlaci
addikt

és Chaser

Van itthon egy kb. 1x1 méteres, 4 mm-es parafa, úgy tíz éve összetekrve. Kibontottam, leterítettem, rá a közepére egyetlen laminált lap. Szemmel nézve teljesen kilapította, széleken nyomkodva csak magát a parafát sikerült nagyon minimálisan összenyomni.

Aztán csináltam egy olyat, amit azért tesztnek nem neveznék, de iránynak jó lehet. A padlás betonfödémen nem nagyon van zajszigetelés. Elkezdtem kopogtatni egy kemény tárggyal, illetve mást megkértem:
- a betont,
- a betonhoz hozzányomott lamináltat,
- a parafa + lamináltat.
Kb. semmi eltérés nem volt, érdemi biztos nem. Szóval ez szerint a parafa nekem nem tűnik annak az iránynak, amire érdemes ebben az esetben költeni.

Utána kipróbáltam azt, hogy a régi zacskós kőzetgyapotra egy laminált, és testsúllyal összenyomni, ezt kopogtatva. Így nem meglepő módon kb. semmi nem jött át, az ajtón keresztül hallottam csak a kopácsolást, ami teljesen elnyomta azt, amit a födém áthozott. Szóval egyelőre ez tűnik jó iránynak.

A gerendához való betonozás miért nem ajánlott, nem tudom kivitelezni, vagy más gond lesz vele?

Ja és a kohósalak, amennyiben az lesz. Elég valószínűtlen, hogy ezt kiszedem, de ha mégis, nem kockázatos az, hogy az alatta lévő kábeltéglákat piszkálom? Nehogy az alsó lakó plafonja kirepedjen vagy akár ki is szakadjon ott.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.