Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#76037) veze válasza mdk01 (#76028) üzenetére


veze
őstag

Én nem kentem mert már egy korábbi bitumenes lemezre terítettem. gyakorlatilag azt is ( a felszínét) megolvasztottam kicsit amikor terítettem az újat rá. és összetapadt az egész. De kétlem azt is hogy aki előtte feltette a sime ( nem tetőre való) bitumenes lemezt az se kent rá semmit.. A szurok megolvadt és beleragadt a palába.. At 5-6mm -es lépcsős hézag nem okozott gondot a bitumenes lemeznek szépen követte ahogy ráolvadt. ( Igaz ennek minimális lejtése van, annak idején a pala átfedést kötést a lejtésnek megfelelően rakták Egyébként lehet,hogy érdemes alá ragasztani egy ilyen sima 3-4mm vastag bitumenes lemezt , mint amit anno a palára nálam is terített az előző tulaj ( az olcsóbb, 4-5-6ezer / tekercs/10 méter)
Utána rá a palazuzalékos tetőlemezt. A leírásában is írja, hogy ez fedőlemez UV nek stb ellenáll, alatta lehet egfy réteg olcsobb, azt ugysem éri majd a nap.
Ha ezt rászánod anyagiakban , szerintem sokáig nem lesz rá gondod. Lehet , most többe kerül mint valami olcso homokkal szórt bitumenes lemez, de nem fog megrepedezni pár év mulva.
Én csak egy kb 15x4 méteres tetőt fedtem vele, aminek gyakorlatilag a 4 méteren ( szélességében)kb 20 centi lejtése ha van, de tökéletes lett. Ismerősőmnél az öt szintes panel tetejét újították fel ilyen tetőlemezzel, hivatásos szakik.
Tőlük "loptam" az ötletet, láttam milyen anyag, ugy voltam vele, ha panelra jó 15-20 évig akkor nekem is jó lesz :K Csak hát nem volt olcsó.. Lindab lemezben is gondolkopdtam, viszont ott is minimális lejtés kell elviekben és nekem annyi sem volt, és a bitumenes lemezre építésekor még egyéb járulékos költségek is lettek volna, így ez összességében olcsóbb volt és gyorsabb

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.