Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6084) Revolit válasza szki (#6082) üzenetére


Revolit
senior tag

Huh, köszi megint csak a sok hasznos infót. Egy héten 2-3x szoktam futni, ez be fog állni heti 3x edzésre szerintem. (Mellette még falat mászok heti egyszer és erősítő edzéseket csinálok ami inkább falmászásra van kihegyezve - pl húzódzkodás, ujjon fekvő stb...)
Nyár elején hagytam abba konditermi edzést, ~1.5 év alatt rájöttem, hogy az nem az én sportom :)
Viszont rájöttem, hogy állóképességem nincs épp a toppon :( Úgyhogy gondoltam elkezdek futni, majd jövőre szezonban egy félmaratont szeretnék lefutni, ha nagyon jól alakulnak dolgok, esetleg rögtön maratont... de nem a verseny a fő célom, hanem az egészségmegőrzés.

És halkan jegyezem meg, szeretnék kockás hasat ;] Genetikám elég tré, nekem has körül az úszógumi nem nagyon akar lemenni, végtagjaim már teljesen kiszáradtak, akkor is volt ott még felesleg... :( Megmértem gépen, elvileg 11,x% volt testzsírom egy jobb időszakomban, most tippre 13% körül lehet.

Ja, és még valami: próbáltam ezt az "érkezzünk lábujjhegyre" futást, azon kívül, hogy szerintem úgy futottam mint aki be***rt ;] még a pulzusom is elkezdett felkúszni ugyanazon tempóval, és kényelmetlen is volt, és állítólag a halk futás a jó futás, na én úgy trappoltam ilyenkor... őszintén szólva nehéz elképzelnem, hogy nekem ez működhet... azért odafigyelek, nem teljesen a sarkamra érkezem, inkább a külső részére a lábam közepének, bár szinte egyszerre ér le sarkam is, szóval gondolom nem teljesen jó a technikám, de ez a lábujjhegyre érkezés...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.