Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5901) concret_hp válasza Kephamos (#5900) üzenetére


concret_hp
addikt

nem tudom én kezdőként inkább a technikára figyelnék, meg ilyesmi :U
ha azzal szarakodik az ember, hogy jajj zene meg jajj trackelve legyen, hogy ma épp másodpercrepontosan hol jártam, akkor elveszik a lényeg (kezdő futóról volt szó)
ha a fejlődést akarom vizsgálni, arra elég ránézni a stopperre + az első pár hét alatt úgyis sokat lehet fejlődni és azt érzi is az ember :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5902) Kephamos válasza concret_hp (#5901) üzenetére


Kephamos
addikt

Azért ezekre annyira nem kell odafigyelni. Elindítom és elkezdek futni.

(#5903) Alg válasza concret_hp (#5901) üzenetére


Alg
veterán

Nem sokat foglalkozok vele.
Zenét otthon betolom, hozzá sem nyúlok utána, igazából nem is figyelek rá, csak zajongjon valami :)
GPS detto, indulásnál bekapcs végén kikapcs ennyi. Van hogy 40-50 méterrel odébb teszi a tracket, le van tojva, kb jó ennyi.

Első 4-5 futásnál, sőt még most is, a technikára direkt figyeltem (volt mondjuk egyszer hogy nem vittem a zenét pont ezért, halljam a lépéseim ritmusát)

Kephamos: Testtartás, talajfogás főleg. Illetve esetemben sebesség, mivel hajlamos vagyok gyorsítani a tempót, aztán csak lesek hogy 3-4K után sétálnom kell - persze, ha kezdőként 5 perces tempóban megyek ez nem meglepő :DDD

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#5904) Kephamos válasza Alg (#5903) üzenetére


Kephamos
addikt

Az én fülhallgatóm annyira rossz, hogy tökéletesen behallatszik minden, ezenkívül számolni szoktam, mint a dobosok. A ritmuson kívül mire érdemes még figyelni?

(#5905) #72042496 válasza cekkk (#5897) üzenetére


#72042496
törölt tag

Akkor inkább úgy írom, hogy ez egy érdekes, modern kori kiegészítő, de a futó fejlődését nem ez szolgálja. Fentebb is írtam, hogy engem aztán egyáltalán nem zavar, csak szerintem tök fölösleges. De elfogadom az ellenvéleményt is.

Az Endót én is nézegettem, tényleg nagy vonzerő a közösség, és motiválóan tud hatni. Az egy jó dolog.

Az én belépő sportórám is 50 részidőt tárol, azzal kiválóan lehet mérni a szakaszokat. Terepen, amikor nem tudod mennyit mentél, oda nem jó persze. Oda vagy telefon, vagy GPS-es óra kell, vagy utólag térképezni, de azért az körülményes.

[ Szerkesztve ]

(#5906) concret_hp válasza Alg (#5903) üzenetére


concret_hp
addikt

én lemértem pár féle kört a környéken, és tudom mennyi az annyi, időt mérem, bár azt se mindig azt kész. nekem elég az egyelőre, hogy pl a 4.4km-s kört 2-3 perccel gyorsabban futom már úgy, hoyg legutóbb éreztem, hogy jóval gyorsabban is tudnám, csak kcisit fájt a térdem és inkább lassabban mentem. + alacsonyabb a pulzusom és sokkal kevésbé halok meg :)

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5907) #72042496 válasza #72042496 (#5905) üzenetére


#72042496
törölt tag

Eszembe jutott ez a bejegyzés. :)

És még egy gondolat, amely már nem is feltétlenül a track-eléshez kapcsolódik: úgy vagyok vele, hogy a modern korban lassan arra is figyelni kell, hogy az ember ne vesszen el a részletekben, miközben a lényeg (jelen esetben a futás) meg elsikkad.

(#5908) tomcica


tomcica
Topikgazda

en nagyon liberalis edzo vagyok,ha valaki telefonnal,kutyuvel,szaraz loxarral,japan szuzlanyok verevel erzi jol magat edzes kozben akkor elfogadom,de ha picsog h nem tud nelkuluk elni es futni akkor azert nyilik a bicska a zsebben ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#5909) szki válasza tomcica (#5908) üzenetére


szki
őstag

Én gyakran futok elhagyatott helyeken terepen (erdőben vadállatok közt!). Telefon mindenképp kell legyen nálam. Ha valami történne velem, akkor tudjak segítséget hívni. Ha meg már GPS-es telefon akkor használom az edzéshez. Kilométerenként bemondja a megtett km-t, eltelt időt, és az utolsó km tempóját. A pulzusom is mérem, de én nem tartom szigorúan a zónákat. Az adatokat inkább utólag értelmezem.
Télen gyakran sötétben futottam este (aszfalt külterület). Korom sötétben, és fejlámpát se vittem :) Tehát a minimál futás híve vagyok.

(#5910) deicide válasza tomcica (#5898) üzenetére


deicide
veterán

A futók nagyon kis része edz azért, hogy versenyen helyt álljon, legtöbben a megfelelő kondi miatt teszik, hobbiból... :)

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#5911) Kephamos válasza tomcica (#5908) üzenetére


Kephamos
addikt

Tudok én egyszál banánban is futni, de engem baromira szórakoztat a futás/bicajozás/túrázás utáni értékelés, hogy húú, de állatul mentem ezen és ezen a szakaszon. :)

(#5912) PazsitZ válasza deicide (#5910) üzenetére


PazsitZ
addikt

Pontosan ez jutott nekem is az eszembe olvasva a hsz-t.

Én nem vagyok élsportoló, nem is célom az lenni.
Viszont azt mondom, utólag megnézegetni a részidőket is akár motivál. A váltott tempónál kifejezetten jó, h diktál, de egyébként is hasznos, tudni hol tartasz távban sebességben.

Ha emiatt vagyok puhapöcs, sajnálom.
A telefonom-fülesem adott eddig csak cipőt vettem konkrétan a futáshoz.
Én igenis szeretek zenét hallgatni is futás közben.
Nekem ez nem élsport, hanem hobbi, amivel kikapcsolok egy munkanap után és kifárasztom-edzem magam az irodában eltöltött nap után.

- http://pazsitz.hu -

(#5913) cekkk válasza tomcica (#5898) üzenetére


cekkk
veterán

De én nem is futok gyorsan :D

Majd ha olyan tempót megyek ahol zavar akkor nem használom, de most még nem zavar :P ;]

(#5914) teppik_amon


teppik_amon
tag

Sziasztok

Tegnap volt az első nap hogy több mint 10km-t futottam. Az eredménye meg is lett, a pólóm véresre dörzsölte a mellbimbómat :\ Ki mit használ ez ellen? Ahogy olvasgattam fórumokat, a leukoplasztal való leragasztás sem az igazi, izzadok mint egy ló, gondolom lejön. Nem is beszélve arról, hogy szőrös a mellkasom :D

Ki mit használ, kinek mi jön be? Egy jobb póló? Olaj? Krém? Ezek szétkenődnek a pólón. Még melltartót is olvastam valahol, mint tanács. Azt azért nem válalnám be :D
Tapasztalatok?

(#5915) gombi01 válasza teppik_amon (#5914) üzenetére


gombi01
tag

(#5914) teppik_amon:
párszor a hosszabb futás után én is megszívtam, főleg ha túlöltöztem magam és beizzadtam, én pont a meztelen csiga típus vagyok, nem a jeti.
A ragasztó nekem mindig elvándorol félmarcsi közben, utálom pedig többfélét is próbáltam.
Szerintem ne legyen túl feszülős a póló és valami testápoló(babakrém) vagy speckó krém bőven elegendő.
Ha versenyen frissítesz akkor meg arra figyelj miközben leöntöd a fejed vízzel hogy ne előre folyjon le mert az csípni fogja (még a szemed is)!
cikk

a cipeljünk-e telefont témában annyi, hogy versenyen minden kütyü amit magadra aggatsz csak zavarni, fog a zene meg kifejezetten összezavarja a ritmust.(a profik mindig trikó és zacsivallantós rövidgatyában nyomják)
Az elején mindent megvettem (mellkasi jeladó, polar, garmin cuccok, kulacs, stb...) mint egy GIJOE, de hamar leszoktam róla, mára csak egy óra maradt, amikor viszont erdőben vagy sötétben futtok érdemes egy kis telót elvinni kocogáshoz jól jöhet ha baj van (nem egy 5"-os tabletet) megharap egy veszett róka vagy ilyesmi..
meg fényvisszaverő csík!

[ Szerkesztve ]

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#5916) cekkk válasza #72042496 (#5907) üzenetére


cekkk
veterán

Én a telefont viszem egyedül magammal semmi mást, bekapcsolom a zenét elindítom az endomondot és uccu neki.
Jól esik látni, ha fejlődöm, jól esik látni mások munkája és nekem így ez jó. Ha másnak nem jó akkor nem használja és kész. Nem kell ezen merengeni, csak én úgy vagyok vele, ha már van ilyen telefonom, és tudja ezt ingyen/ minimális összegért akkor miért ne használhatnám ki?

Nem versenyre készülök, csak jól érzem magam :D

Mondjuk tegnap egy kis 40 kilós szépfiút sikeresen seggre ültettem mert akkorát kapott tőlem a kis köcsög ;]
Futok a budai oldalon a Margithíd fele ez a majom meg ott kacskaringózik a futópályán velem szembe néz és rögöh de nem akart lemenni róla, gondolom ezzel akart imponálni a barátnőjének aki ott sétált lent, én meg puff neki a kurva anyját, azzal nem számolt, hogy a súlyom és a sebességem nagyobb mint az övé és nem marad meg a két lábán. ;] :W Gyűlölöm az ilyen kis buzikat :DDD

[ Szerkesztve ]

(#5917) deicide válasza cekkk (#5916) üzenetére


deicide
veterán

:C :Y :DDD

Tegnap én bringával futottam bele, bringaúton sétált a csávó, mellette 5-el a nője tekert. Mögülük jövök a szokásos 35 körül, üvöltök, hogy vigyázz, hátranéz, meg se mozdul. Hát a bal kezét szépen megcsaptam az enyémmel, mert máshogy nem fértem el, az aszfaltról meg nem mentem le. A kis köcsög, legközelebb meggondolja. ;]

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#5918) teppik_amon válasza gombi01 (#5915) üzenetére


teppik_amon
tag

Köszi a választ
Nem akarok versenyezni, csak testedzés, fogyás miatt futkározok, laza kocogós tempóban.

A póló az egy nem szűk, kalenji futó póló volt :\ bár kicsitt durvább anyagból mint a többi hasonló rucim.
Akkor kipróbálom a testápolót legközelebb.

a telefon témához:
Nekem egy karpántban van a telefonom, a zombis futóprogram :) / zene miatt. Erdőn mezőn ösvényen futkározok, jó ha van nálam telefon, nem is beszélve a motivációról, kíváncsi vagyok a történetre :)

(#5919) #72042496 válasza teppik_amon (#5914) üzenetére


#72042496
törölt tag

Nem baj, ha szőrös, próbáld csak ki a Leukoplasztot. Én túrákon használom de még letépni is nehéz sokszor, az meg nonszensz, hogy magától leesik.

(#5920) boygabi_


boygabi_
aktív tag

Telefon téma: mióta használok tracker programot azóta sokat javultam. Eddig fogalmam sem volt milyen tempót futok. Csak stopperrel mértem az időt. Tehát én nagyon jó dolognak tartom és tényleg csak elindítod és utána semmi dolgod nincs vele. Nekem úgy működik, hogy a karomra van erősítve fülhallgató nélkül kihangosítva mondja az eredményt.
Valahogy nekem nem jön be a futás közbeni zenehallgatás. 2 év alatt most másodjára próbáltam ki. Az első 20 percben annyira bezavart a ritmus, hogy össze-vissza vettem a levegőt nem tudtam normálisan menni. A másik dolog: annyira kizárja a külvilágot. Múltkor tolom az edzést keményen oldalra nézek és mellém ért egy bicajos család. Ettől én annyira megijedtem, hogy felugrottam halálra vált arccal. Ahogy láttam rajtuk szép délutánt szereztem nekik ezzel mert ahogy megbeszélték még 500 M után is röhögtek. :) Mondjuk én képes vagyok az Endomondo Km adataitól is megijedni mikor megszólal. :)

(#5921) cekkk válasza deicide (#5917) üzenetére


cekkk
veterán

Úgy utálom az ilyen embereket akik csak saját magukkal vannak elfoglalva és azt hiszik nekik mindent lehet :(((
Lehet neked inkább nyakon kellett volna verned a gyereket ;]

(#5922) #72042496 válasza cekkk (#5921) üzenetére


#72042496
törölt tag

Vagy a helyszínen felnégyelni. ;] :D

(#5923) cekkk válasza #72042496 (#5922) üzenetére


cekkk
veterán

Ez sem rossz megoldás :D

De én nem hiszem el, hogy nem veszi valaki észre, hogy futó pályát kóvályog, elmennek mellette 10-20 akkor nem lehet, hogy ő van rossz helyen? De ugyan ez a bicikli úton, ott megy a gyalogos lecsengetik és nem veszi észre, hogy ő van rossz helyen amikor meg szólsz neki, hogy ez bicikli út ő van felháborodva. :W

[ Szerkesztve ]

(#5924) szki válasza teppik_amon (#5914) üzenetére


szki
őstag

Nálam feszes technikai póló nem dörzsöli ki a bimbót. Laza pólónál és hosszú futásnál nekem is néha kidörzsölődött a férfias mellkasom ellenére :)

(#5925) Kephamos válasza cekkk (#5916) üzenetére


Kephamos
addikt

FATALAITY! :))

(#5926) Cathfaern válasza szki (#5924) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Én tapasztalatom is ez, a lazább kidörzsöli, a feszes nem.

(#5927) boygabi_


boygabi_
aktív tag

Mai futásom röviden: csalódás. Hosszabban: Akartam tolni ma egy félmaraton vagy ahhoz közeli edzést a Nike félmaraton előtt. Igaz egész nap fáradtnak éreztem magam, de gondoltam majd felébredek. Úgy terveztem elfutok 4 szer az 5 km-es távomra és minden 5km-nél iszom majd. Aztán mondom ne legyen olyan unalmas nyomok 10-et aztán kétszer 5-öt. Lehet itt toltam el a dolgot mert az első 7 km-en a meleg ellenére kb 5 perces km-ek megvoltak. Az utolsó 3 már 5,25 körüli szenvedés volt. 10-nél megálltam inni de akkor már késő volt nem igazán bírtam tovább futni így nem erőltettem. Remélem a Nike-ra nem ez a formám fog előjönni. Tehát ma csalódottan mentem haza. No de ilyen is van. Ebben a hónapban ez volt a 79-ik km-em. Az ember nem tud mindig húzni a teljesítményén.

(#5928) tomcica


tomcica
Topikgazda

[link]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#5929) gombi01 válasza boygabi_ (#5927) üzenetére


gombi01
tag

(#5927) boygabi_:
cefet meleg volt tegnap az biztos... most nekem is a nike a köv. verseny, jó lenne rendesen felkészülni.
A meleg az jól be tud keverni, de majd a verseny drukk elnyomja ne izgulj, ott menni fog! Visz a tömeg!
Ilyen versenyeken úgyis tolsz frissítőt mert ott lesz az orrod előtt. 10km alatt sosem viszek vizet magammal, max elkanyarodok valami közkút felé.
Tegnapra monti versenyt terveztem, de lemondtam mivel reggel elkapott a szapora (calici vírus szerű) nagyon mérges voltam! Csak nézőként vettem részt, jó kemény edzés lett volna 95km 2000 szintemelkedés.
Heti 40km az szerintem elég egy félmarcsira.

Kuncsorogjunk ki egy 3 hetes gyorstalpalót a nike-ra Tomcicától :)

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#5930) Kephamos


Kephamos
addikt

Tegnap elmentem unalmamban kocogni egy kört és megint elkezdett a a sípcsont melletti izom (anterolateralis) fájni. Mintha iszonyúan túlerőltettem volna és beállt. Nem folytattam a futást, illetve gyakorlatilag azonnal elkezdtem nyújtani. Mit érdemes ilyenkor csinálni? Mitől van ez? Nem elég erős az izom? Pihentessem? Ha igen, akkor meddig?

(#5931) F34R válasza Kephamos (#5930) üzenetére


F34R
nagyúr

En most ket napig pihentem, elvileg minimum ennyi kell neked is aztan meglatom hogy megy majd ma.

(#5932) szki válasza tomcica (#5928) üzenetére


szki
őstag

Nagyon hasznos video! A karmunkám már ilyen, de a lábmozgást még gyakorolnom kellene :)

(#5933) Kephamos válasza F34R (#5931) üzenetére


Kephamos
addikt

Szintén ugyanezzel az izommal van baj neked is? Olvastam, hogy miután helyreállt a dolog érdemes elkezdeni megerősíteni.

(#5934) Alg válasza Kephamos (#5933) üzenetére


Alg
veterán

Vizesvödör-edzést olvastam:

Asztal szélére ülj, vödör fülét a lábfejedre akasztd, majd a lábfejeket feszítsd hátra 3x10 ismétléssel. Víz mennyiségét fokozatosan emeld, mindig csak annyit, hogy ne fájjon.

Szerk: azt a vieót én is megtaláltam, az volt az egyik ami alapján figyeltem a technikámat :K

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#5935) Cathfaern válasza tomcica (#5928) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Nagyon jó ez a videó, köszi :R El is mentettem, ennél jobban szerintem nem lehet elmagyarázni a lényeget :)

(#5936) stranger28 válasza tomcica (#5928) üzenetére


stranger28
addikt

Na, még a végén kiderül, hogy helyesen futok. :D

(#5937) Sethdobaloah


Sethdobaloah
senior tag

10 év után újra elkezdtem futni. Pénteken megvolt az első kb 10km-es távom, 50 perc alatt :) most szinte büszke vagyok magamra :) de majd ha újra elérem, hogy előbb üssön be az endorfin, mint ahogy elfáradok / elfogy levegőm, lesz ez még sokkal jobb is :)

...csak én vagyok helikopter?

(#5938) tomcica


tomcica
Topikgazda

Nemsokara szulinapos leszek es megleptem magam egy NIke Dryfit compression zoknival (2500 ft hervis) flancos draga motyo,de hat egyszer 37 az ember (jo esetben).Kulon jobbos es balos,sarka es labujj mas anyaggal parnazva,labfejen pedig kompresszios osszehuzassal,remelem megeri az arat,majd irok beszamolot :K

jaja Nike felmaraton,mivel mar igen kozel van igy csak a finomhangolast lehet megejteni,ez ebben az esetben minel tobb felmaratonos irammal kifutott tempot jelent...pl. hosszu tempofutas 6-12km maraton tempoval es utana 6-8km felmaraton tempora gyorsitva...vagy 8 x 1000m egy cseppet elesebbre mint a felmaratonos iram (de azert ne a 10k irammal kozte valahol,inkabb kozelebb a felmarahoz) piheno rovid 200m kb 1 perc kocogas,vagy in-out tempo 4km femaratonos - 10km maratonos - 2-4km felmaratonos utolso 500m felkapva 3K ritmusra

rovidebb intervalok itt mar nem sokat tudnak segiteni,mert konnyen felgyorsitanak (200-400as ismetlesek) de 10-15K-n felul a felmaratonnal semmit nem tudnak erni,szoval kar ra pazarolni az energiat

a hosszu lassu futasbol az utolso kb 2 hettel legyen a felmaraton elott egy jo 25K beszelgetos ritmussal (ne legyen azert tul lassu)

ja egy jo 3-4 napot mar pihenj a verseny elott,nem teljes piheno egy 4-6km atmozgato felkapva benne konnyu 2K azert mehet h ne pokhalosodjon be a lab,de semmi tobb (vagy amit kivan a test,ha nem esik jol az atmozgatas akkor akar lazitas,nyujtas,enyhe masszazs,uszas/lubickolas stb. szep lanyok nezegetese)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#5939) boygabi_ válasza tomcica (#5938) üzenetére


boygabi_
aktív tag

Köszönjük szépen. Megpróbálok hasznosítani belőle pár dolgot. Általában 10-12 km-t szoktam futni edzésnek a várható félmaratoni tempómmal. Az első félmaraton 2 perccel volt 2 órán felül. Most az a cél, hogy lemenjek 2 óra alá valahogy. Sajnos mostanában 16 km-nél nem futottam hosszabbat. Kicsit izgulok is mert már nemigen lesz alkalmam igazán hosszút futni max a 10-12 km.

(#5940) gombi01 válasza tomcica (#5938) üzenetére


gombi01
tag

tomcica:
Köszi az itinert, ma megyek egyet 9 kor 8km 5ös ezrekkel, holnaptòl a többit. Hètvègère hagyom a hosszùt. Köszi még 1x ez most jòl jött. Jah és Isten éltessen!

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#5941) tomcica


tomcica
Topikgazda

par kep a hetvegi cross-fit jatekokrol...toltuk ahogy ertuk :D

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#5942) cekkk válasza tomcica (#5941) üzenetére


cekkk
veterán

De jól néz már ki valaki ;]

Azért nem panaszkodhatsz, ahogy látom vannak arra fele lányok is :DDD

(#5943) F34R válasza tomcica (#5941) üzenetére


F34R
nagyúr

DDDD en is ilyen szaraz akarok lenni :DDD

(#5944) stranger28 válasza F34R (#5943) üzenetére


stranger28
addikt

Nem jó az, mert, ha kidobják a dzsungelben kaja nélkül, elveszíti az izomzatát. ;]

(#5945) tomcica válasza stranger28 (#5944) üzenetére


tomcica
Topikgazda

milyen kaja,mindenki tudja hogy eleg evente 1-2x enni :D

igen,felenk a janyok loholnak a rendesebb pasik utan ;]

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#5946) szki válasza tomcica (#5941) üzenetére


szki
őstag

:Y :R ilyen szálkás izomzattal könnyű gyorsan futni :)
Azért néha egyél is ;]

Más: találtam most szombatra egy 10 km-es futóversenyt a közelben (Muraszerdahelyen a horvátoknál tőlem 30 km-re). 6 hete futottam legutóbb gyors tempót, és egy picit eltunyultam. Tehát aligha futok majd egyéni csúcs közelében, de a buli kedvéért elmegyek :)

(#5947) Kephamos válasza tomcica (#5941) üzenetére


Kephamos
addikt

Nekem is kb ilyen testem van csak kicsivel kevesebb izom van a kétcentis zsírréteg alatt. :DDD

----
Megyek ma szerintem futkározni kicsit, remélem nem jön rám megint az izomfájás.

[ Szerkesztve ]

(#5948) gombi01 válasza szki (#5946) üzenetére


gombi01
tag

(#5946) szki:

ez tök jó kis hely lehet és idő is jó lesz a hétvégén (már ha lehet hinni a meterológiának)
A 10km szerethető táv lehet neki tolni. Mutasd meg nekik milyen a magyarok Istene!

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#5949) t-bali3 válasza tomcica (#5080) üzenetére


t-bali3
senior tag

Voltam ma cipőt venni, mert megadta magát az összes régebbi darab. A nyertes egy Saucony Shadow Genesis lett, ugyanis most nem volt több költhető pénzem. Az eladó mondta, hogy elvileg félig versenycipő is.
Ahogy néztem Te rövid távra ajánlod. Ez azt jelenti, hogy átlagos 5km-es futásra kényelmetlen lesz? Nagyon nem szoktam többet futni egyszerre.

(#5950) DBAtti


DBAtti
aktív tag

Megvan a GT2000, felavattam a Citadellán, és legközelebb mentem benne két kört a MargitSzigeten. Agyilag eléggé kimerülten mentem egy PB-t 26 perc körül (nem stopper, csak a lejátszóm órája, egész percre váltással indulok, az érkezés a bizonytalan).
Szóval lesz ez még jobb, de azt hiszem nekem is vissza kellene venni, és szépen megnézni hogyan kell futni. És egy rutinos mozgású kollegina igencsak odavert a második laza körön, úgy, hogy szerettem volna még mögötte maradni egy darabon ;) A kettő együtt egy kis regenerációs sétával (első kör után) benn volt 60 percben, az nekem rendben van.
Aztán vigyázzatok magatokra, megjött az ősz, én máris mintha összeszedtem volna valami megbetegedést, de most odaverek neki egy nagy alvás + Aspirin kombóval. :K

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.