Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#41001) Jahno válasza Samott (#40870) üzenetére


Jahno
őstag

Guru, GameStar aztán az IC:

Napi bevezetés:

"
Nos, oda jutottunk, hogy valószínűleg az Insert Coin Egyesület ezen a néven nem fog tovább létezni a 2020-tól.
A jelenlegi terv szerint az egyesület legitim oldalát örökül kapják a hazai indie játékfejlesztők, akik átnevezik Games Hungary-ra.
A retrósok külön úton folytatnák tovább a közösségi kockulást, de ehhez új nevet kell választani magunknak.
Az első név, ami felmerült, a Retro Kütyü Klub, ami leginkább őrzi, hogy 6 évvel ezelőtt miből nőtt ki itt a buli, de lehet kommentben javasolni bármilyen nevet ... aztán majd szavazunk, mire nevezzük át a csoportot.
Az átalakulás az egyesület dec 17-ei közgyűlésén dől el véglegesen."

Kivonat A Tervből:

"
Józsa Szabolcs javaslata: Átveszi az egyesület vezetését, új elnökséget nevez ki, és átnevezi az egyesületet, terv szerint Games Hungary-re, hasonlóan, mint a környező országok indie játékfejlesztést támogató egyesületei.

Az Insert Coin elnöksége ez a javaslatot az egyesület megszűnéseként interpretálta. Az alelnök, Bánsági Andor bejelenti, hogy ez esetben inkább elindul ő az elnökségi posztért, és majd a tagság eldönti, hogy melyik úton menjen az egyesület tovább.

Az Insert Coin Egyesületben nincsenek indie viodeojáték fejlesztésben érdekelt tagok. Ezt a vonalat eddig szinte csak az alapító elnök, Kaptás András képviselte, mint társadalmilag fontos, támogatandó cél.

Molnár János kifejti, hogy az egyesület retro játék vagyona (nagyjából 600 ezer forintnyi hardware és software) fölötti ellenőrzést mindenképp a jelenlegi közösség kontrollja alatt szeretné tartani. Ennek lehetőségét egy számára “idegen” elnökséggel nem látja biztosítottnak.

Kaptás András javaslata: Józsa Szabolcs vigye tovább az egyesület legitim oldalát, ezzel szerezhet egy közhasznú egyesületet a hazai indie játékfejlesztés ügyének, de engedje el az egyesület azon részét, amit Insert Coin jelen tagsága leginkább magáénak érez; az egyesület retró kütyü kincstárát, aminek kezelésére új klubot alapítanánk. Ennek a klubnak a projektneve: Retro Kütyü Klub, ami tovább vinné a szándékot, amire 6 évvel ezelőtt az Insert Coin Egyesület eredetileg megalakult; kezelni a nyilvános rendezvényekre szánt, közös retro videojátékos vagyont.

Továbbá: Az egyesület által felfuttatott PixelCon név használatának joga az egyesület legitim folytatását (a Gamres Hungary-t) illeti, de a közösség elvárja, hogy a Józsa Szabolcs által vezetett egyesület rendezzen a jövőben is PixelConokat, az eredetihez hasonló szellemiséggel."

u.i.: napok óta minden csoportban megy a sírás a GameStar után. Még lehetne valamit tenni, csak egyre rövidebb az idő. 2500 előfizetőre lenne szükség, amihez az eddigi a nagy vergődéssel EGY fő jött össze. Ezért tartunk itt, ahol. És ha ezt megírom a sírósoknak, akkor köcsög lelketlen bunkó vagyok és mit képzelek magamról, pedig csak számok :-/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.