Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#30047) npera


npera
újonc

Nova, megküzdöttem a polippal.

A kis 6 db AA-cellás akksitálcát megpróbáltam beüzemelni. A megfelelő polaritást rákötöttem egy 2S balansz csatira, aztán vártam a csodát. Jahnótól kaptam egy csodaszép multimétert, így elkezdtem méregetni a tálcát. Úgy néztem, hogy bizonyos rugók és terminálok között nem teljesen volt galvanikus kapcsolat. Ez egy lokális elektomos boltban árult 99 SEK-es tálca, vélhetően a legpocsékabb valami Kínából kábé 4x-es svéd áron. Alighanem kicsit naív voltam :B

Megpróbáltam átforrasztani a vezetéket közvetlenül a terminálra. Az egyik sikerült, a másiknál pedig gondatlanságból átolvadt a műanyagon a fém szem, amire a rugó kapcsolódik. Szóval kinyírtam.

De nem baj, mert korábban vettem egy Keystone Electronics tálcát, amibe 2 db 18650 cella mehet. Annak összekötöttem a lábait, + és - lábat egy oldalt.

Most még eléggé nullszaldós vagyok, mivel nem vettem mást. Ha 18650-irányba mennék, akkor kell 2, de inkább 4 db 18650-es cella és egy Voltcraft töltő. Utána viszont ereszd el a hajamat.

Ha szeretném használni a már meglévő IKEA Ladda 1000 mAh-s Eneloop cellákat, akkor lehetne venni egy minőségi Takachi MP36 AA-s tálcát a Conradból és arra forrasztani csatit.

Ha van letölthető PDF manual egy elektronikai cucchoz, akkor rögtön növekszik a bizodalmam.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.