Hirdetés

2024. június 28., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#145201) npera


npera
újonc

Macska gyógyulgat. A farkából már nem szivárog a váladék, holnap ki is veszik a csövet belőle. A tölcsér még marad vélhetően pár napig. A kisállat teljesen ki volt borulva az elején, mostanra nyugodott meg annyira, hogy nem bőgicsél éjszaka.

(#145202) Jahno válasza Phülöp (#145199) üzenetére


Jahno
őstag

Annak nincs köze hozzá, pont ez is volt a baj, hogy kilométereken belül nem volt parkoló, ott is hagytam az egy szem "nem szeretem helyen", szóval úgy műxik, hogy Parkban féloldalast megállok a személyzeti bejáratnál, beszórom a cuccot kerítésen belülre, kocsit elviszem valami értelmese helyre, este 10-11 után vagy később mikor fogy a nép akkor visszahozom a művészbejáró környékére, hogy egyszerűbb legyen pakolni. Amúgy is egy flegma antiszociális geci, mondom ember szopás van, lehet mozgóképes sem vagyok, most fejtem meg mit a szitu, itt lehet-e hagyni a cuccot, vagy ma meddig vihetem el, holnap délelőtt, esetleg éjjel szekuritis be tud-e engedni ennyire, akármi amt ki tudunk belőle kavarni. Erre ott köcsögölt, hogy sok a dolguk, ezzel nem akar foglalkozni, meg különben is egy jó sporttáskányi motyó olyan nagy, hogy nem fér el sehol nem tudják hova tenni oldjam meg.... Miközben üresen állnak a 40 lábas konténerek, de felőlem lehet az bárhol a világban vagy a budi tetején.

(#145203) Jahno válasza Grillo (#145198) üzenetére


Jahno
őstag

Nem sokat tudtak volna, rendőrnek is ez volt a kérdése, de egyértelműen nem erre mentek, meg általában érték sincs benne. Mókás volt, rendőr első kérdése, hogy mekkora a kár. Mondom azt honnan tudjam? Hát saccoljam meg. Ok, de ha elpattintotta az immot vagy az ECU-t, akkor arra mit mondjak? De mondjak valamit. És ez így műxik, áááááá.

Első brigád rendes volt a tecnikust nem értettem, vett tőlem DNS mintát, de amit tutira összefogdostak és más nem nagyon azzal nem foglalkozott, magyarázta, hogy biztos nem elvinni akarták és ezért van kirobbantva a műszerfal teteje, mert onnan akart hozzáférni a rádióból. Az meg látszik, hogy a riasztó részét csapták szét először, utána gondolom követte a vezetéket. rádió alatti részt és a rádiót baszta ki utána, mert ezen van rajt a csomagtartó tartalma és szőnyegek, meg a kárpit. Aztán a műszerfal teteje, szóval jó helyen kereste az immot. ODB környéke is szétbontva, de biztos nem ellopni akarták. Kesztyűtartó és bal oldali ajtózseb tartalma volt még kihányva, gondolom szintén balra kézreeső helyen kereste az okosságot.

(#145204) Jahno válasza Sipi- (#145197) üzenetére


Jahno
őstag

Csepel rakpart.

(#145205) Phülöp válasza Jahno (#145203) üzenetére


Phülöp
addikt

Leírás alapján úgy tűnik, hogy ez inkább edzés, gyakorlat volt nekik, nem annyira az értékre mentek, mint a tapasztalatszerzésre.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#145206) Phülöp válasza npera (#145201) üzenetére


Phülöp
addikt

Na, jól van hát.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#145207) -szabi-


-szabi-
őstag

Sajnálom.
Jól emlékszem neked még az én 19 éves Seatomnál is öregebb kocsid van?

(#145208) Jahno válasza Phülöp (#145205) üzenetére


Jahno
őstag

Én most nem tudom, ez egyben érték, gyárilag nem azonosítható alkatrészek, régebben egyszerűbb volt egy ilyet elpattintani, mint egy 40 millás Merdzsót, mert ugyanannyi pénzt tudtak belőle csinálni, most a kijelzők, drága lámpák, tolatóradarok, egyéb szenzorok világában ezért is esett vissza a komplett jármű lopása. Roller nagyobb biznisz. Kocsiból falun kibasszák a katalizátort, gyors, egyszerű, relatív nagy haszon, drága kocsiból kibassza az első lámpát, ami bontva is 300ezer, tolatóradar szenzorát egy kiskéssel megoldja, szintén százezrek, szóval érdekes a kérdéskör. Gyakorolni meg odahaza is lehet donorokon, kisebb veszéllyel.

Tudja a fene, 2. rendőrrel is félrebeszéltünk, kinyitja a motorháztetőt, mutatja, hogy az ECUhoz nem nyúltak. Nem akartam belemenni, hogy ez olyan öreg, hogy nem is kell, elég egy álkulcs meg az OBD csati, inkább mondom, hogy ok, de az le volt zárva elektromosan és lehet nem tudta, hogy kinyitotta. Mondja a rendőr, hogy de hát most nyitotta ki karral. Ja, de van benne +1 elektromos zár, annak kibontotta a vezérlését, szerintem rá is jött miképpen műxik, mert nem bonyolult, ha nem autó akkor is elég egyértelmű a berendezés, de nem tudja mihez való, jelre nyit/zár áramkört. Eléggé nem gyári indításgátló ugye.

Rendőr meg azt mantrázta, hogy de hát nem volt nyitva a géptető. Persze, kormány alá hajolva nyomkodja a dolgokat, nem tudja mit vezérel a valami, elenged a hidraulika a géptetőnél, az még zárva marad, utána lehet karral nyitni, de ezzel nyilván nem akar baszakodni, nem húzkodta a kart, várta, hogy induljon a kocsi ott a kábelköteg közepén a félhomályban ami előny és hátrány is és inkább azt nézi, hogy nem a motortérzárhoz van köze "a doboznak" hanem az indításhoz, mert valamit átkattint/ésvagy megszakít. Á, hagyjuk. Nem teljesen értette, hogy nem gyári a kocsi és az egyedileg utólag beépített védelem vezetékezését követte végig (most megyek le rendet tenni, megnézem még, hogy az idehaza elterjed pár védelmi megoldást kereste-e máshol), azért bontotta meg a dobozt, ennek ilyen helyen van értelme, a többi beépítése az úgy néz ki jól sikeredett, az már vagy flex és sok idő, vagy szakműhelyben is még több idő. Most szerencsém lett, hogy meg van csinálva, mert ezer éve már nézegették alakok, akkor paráztam be és oldottuk meg bele.

Lehet kimegyek haverhoz, 2 napja töröltem a hibalistát, mumuslámpákat meg a kódokat, ha azóta van benne sikertelen indítás, meg 1-2 vezérlés baj, abból darabra látszik mire jutottak. Indítási próba peciálisan benne van.

(#145209) Jahno válasza -szabi- (#145207) üzenetére


Jahno
őstag

20+ éves Seat ja.

(#145210) -NoVa-


-NoVa-
addikt

(#145211) -NoVa- válasza Jahno (#145208) üzenetére


-NoVa-
addikt

Volvo még csak 18, szóval átnézettem a panaszaimmal márkaszervizben. Volt checkengine (azt mondják, valahol szar lehetett az üzemanyag, egyszeri szenzorpanaszra bebillentette a flaget az elektronika, nincs gond), nyikorog a jobb első lengéscsillapító, kontaktos a csomagtérzár, meg két fékolajnyomásmérő is fárad már. Ez utóbbi néha-néha bebillenti a kipörgésgátló szerviz szükséges hibaüzenetet, a fék hibátlanul teszi a dolgát. Jah, a hibaüzenetes kijelző párás időben elmegy aludni.

Na, ha már futómű, azt felírták párban, mert úgyis elfárad a túloldal is, a műszerfalat ők csak kompletten cserélnék újra kéccázé + munkadíj, a csomagtartós kábelkorbács 40k-ért nem fáj, a futóműben akad komplexebb minden. Munkadíjjal a komplett csomag bőven millió feletti ráköltés lenne náluk, de azért sokmindent lehet olcsósítani. Kábelkorbácsot szerintem itthon áthúzom magamnak, a műszerfalat javíttatom szakosodott arcnál, futómű marad. Az kb 700k párban, ha a nem elromlott felét is megcsináltatom most. Vagy eltekintek a márkaszerviztől, aztán futóműves is mond rá valamit. Tekintettel arra, hogy a GTK-s balesetes állapotból 50k-ért hoztam helyre, most ez kicsit apaszthat a biztosítós pénzből, még így is pozitív az egyenleg.

(#145212) npera


npera
újonc

Itt most olyan jégesőbe futottunk bele asszonnyal vásárlás közben, hogy kábé 30-al haladva is alig láttunk. A jég kezdett megmaradni az úton, így gázra kipörgött (instant torque), fékre ABS, kanyarodásra, meg ESP és sodródás ide-oda.

Mutattam is asszonynak, hogy ha ilyenbe kerül egyedül, akkor lassítani finoman és gyakorlatilag úgy vezessen, mint havon.

(#145213) zetor2000 válasza Jahno (#145203) üzenetére


zetor2000
senior tag

Pedig ha tudnák, hogy erre mennyi időnként mennyit kell rákölteni, hogy sehogyse legyen...

Mindenesetre szopó, hogy egy ennyire idős vassal is baszakodnak... Egy ideje azt olvasni, hogy az ilyen gépjármű feltörések / lopások visszaesőben vannak, mert nem sok értelme van. Bár, a katalizátor, meg az értékesebb lámpák / szélvédők / felnik azért szerintem mégse nullázzák az esetszámot.

Ilyenkor meg hogy mennyi a kár, a csillagos eget is be kell hazudni, mert ha nem gyári a történet, akkor ki mondja meg, hogy az mégis mennyibe került?
Egy olyan összeget kéne mondani, amiről úgy gondolod, hogy megéri.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#145214) Jahno válasza -NoVa- (#145211) üzenetére


Jahno
őstag

"Kábelkorbácsot szerintem itthon áthúzom magamnak"

Háááát, nincs Neked annyi erőd. Én ezeket néha bontottam, de annyi YT videó, meg görnyedés, nem árt egy garázs sem ahova rendesen beférsz.

(#145215) eattila


eattila
csendes tag

Mi meg tekertunk a gyerekkel egy 23km-t egy fagyizas miatt. Franko volt!

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#145216) Phülöp válasza eattila (#145215) üzenetére


Phülöp
addikt

Cimbivel mi is megindultunk reggel. Fél 8-ra értünk haza - így akkor a 8-kor kezdődő eső nem volt ránk veszélyes.
Indulhattunk volna korábban is, de cimbora most tanulta ki a patentpedált, arra elment negyed óra. Lett végül 31km, fotózással, bámészkodással.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#145217) Jahno válasza zetor2000 (#145213) üzenetére


Jahno
őstag

Vagy más a koncepció. Akármi is lehet, egyszer mentem egy X helyre, éppen azzal szoptak, hogy egy ilyen olcsó lopott autóval nyomták fel a boltot, bepakoltak 30 millió forintnyi cuccot, aztán csókolom, záróra. Cuccokat nem saját ingatlanon tárolták, kocsi tulajára meg rálökte a rendőrség az ajtót, mire észrevette volna, hogy elvitték.

Még küzdök, egyelőre azt néztem ne legyen a műanyag mögött tűzveszélyes semmi és nézem, hogy mit loptak el. Egy biztosítékot már elpukkasztottam, mert lógott egy vezeték a semmiben, most nézhetem végig az összeset, de persze alap szerszámaim sehol, mondván a héten biztos nem kell.

Bent voltam a yardon is, rendesek voltak.

(#145218) eattila válasza Phülöp (#145216) üzenetére


eattila
csendes tag

Az jo! Nekem megint nyoszorog az ulesem. Szerintem beleb;szom a gepet a kanalisba. Nem tudom mitevo legyek.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#145219) npera


npera
újonc

Casio?????

(#145220) npera válasza eattila (#145218) üzenetére


npera
újonc

Most kicsit összefolyik, de nálad maga az ülés nyekergett vagy az ülésoszlop a vázban?
Az utóbbit én zsíroztam, az segített.

Nálam is lett parajelenség. Amióta a hátsó felnit kiegyenesítették (volt egy törött küllő), azóta ha bedöntöm a gépet erősen, akkor kattog valami. Először azt hittem, hogy a fék, de nem. Próbálgattam egyenesen menni, de annyira bedönteni, amennyire csak bírom zakózás nélkül, akkor hallani.

Végignéztem kézzel a küllőket és feszes mind. Aztán sikerült erősen nézve a hátsó kereket és erősen döntve lokalizálni a hibát.

A hozzánk legközelebb levő 2 küllő (amin van a pasztell szín kosz a kereszteződéshez közel) át van egymáson húzva. Egymáshoz képest tudnak mozogni, ahogy oldalirányú terhelés éri a kereket (erősen döntöm a bringát kis sebességű éles kanyarban). Az kattog.

Megpróbálom majd jobban lefotózni.

Egyenesen haladva vagy picit döntve nincs gond. És a kerék szépen egyenesen fut.
Nem tudom mennyire gond, de ha nem romlik, akkor gondolom nem gond. Ha romlik, akkor meg nincs profit.....

(#145221) eattila válasza npera (#145220) üzenetére


eattila
csendes tag

Hát, először úgy gondoltam, hogy az ülés, vagyis az azon levő fém sínek rögzítése. Vettem ragasztót, megragaszottam, és jó volt. Igaz kivettem a komplett nyeregcsöget, megtakarítottam, megpasztáztam (grip paszta) és kb 25km-ig kuss volt.

Namost ha a nyeregcsövet megzsírozom, nem fog az ott nekem csúszkálni egyre lejjebb?

Tehát a 2 kuüllő elmozdul egymáson, és annak van hangja. Az cumi. De ott valami lerakódás is van. Esetleg korrózió? Zsír oda nme jó?

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#145222) Phülöp válasza eattila (#145221) üzenetére


Phülöp
addikt

csavaroknak is adj zsírt, azok tudnak ropogni
mondtam már vagy 2x :)

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#145223) Samott válasza -NoVa- (#145211) üzenetére


Samott
addikt

Csomagtartos kabelkorbacs nalam is aktualis, tegnapelott jott egy visszajelzo, hogy nem eg egy feklampam, kiderult hogy az ajton a harmadik a hibas. Nyilvan nem azzal volt a gond, hanem az atvezetesnel szakad el egy vezetek, megjavitottam, de nagyon ocsmany ott minden, szoval rendeltem javitokeszletet hozza. Az enyemhez csak 20e.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#145224) Jahno válasza eattila (#145221) üzenetére


Jahno
őstag

Én már nem költenék erre a romra :DD

(#145225) Jahno válasza Samott (#145223) üzenetére


Jahno
őstag

Erre a romra sem költenék már ennyit :DD

(#145226) Samott válasza Jahno (#145225) üzenetére


Samott
addikt

Ja, mar keresem az utodjat, de nem szeretem ha gondja van.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#145227) npera válasza Jahno (#145224) üzenetére


npera
újonc

Erre a kommentre már vártál egy ideje, ugye? :C

(#145228) eattila válasza Phülöp (#145222) üzenetére


eattila
csendes tag

Ülésen nincs csavar. Csak a nyeregcső rögzítője csavaros arrafelé. De nem ropog, nyöszörög :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#145229) eattila válasza Jahno (#145224) üzenetére


eattila
csendes tag

Én se, épp azon agyalok, hogy felgyújtom, és veszek egy gravelt :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#145230) Phülöp válasza eattila (#145228) üzenetére


Phülöp
addikt

De akkor a nyereg hogy van rögzítve a nyeregcsöhöz? :F

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#145231) eattila válasza Phülöp (#145230) üzenetére


eattila
csendes tag

Ja, ott van 2 csavar...
Majd akkor megzsírozom azt. Hátha.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#145232) npera


npera
újonc

Ma 8 fok volt, újra fűtünk... Hétvégétől jön az akár 20 fok is vissza.... :B

(#145233) npera


npera
újonc

Nova, Blueboi, gr8 news. Megjött a csomag. A búcsú ajándék a cégtől, ha lehet úgy mondani :B

Bár nem erre a karra van, de felment rá. 4 mm-es 4"-os karra rácsavaroztam a T-Motor 1804-es motort. Szépen pörög, nem akad be a zéger-gyűrű a karba (van egy kis furat neki).

A mágnesek közepesen erősek, a megmunkálás oké. A cucc alighanem a leginkább elérhető, ha lecsukok egy motort. T-Motor minden bokorban kapható többnyire....

(#145234) zetor2000


zetor2000
senior tag

#mithallgatszmost:

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#145235) zetor2000


zetor2000
senior tag

Jahno 2 sorral előrébb hallgatja. :)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#145236) npera


npera
újonc

Megerősítettem a canopy alját, mert a lábak picit hajlottak. Most beton stabil. Belepróbáltam a kamerát, még meg kell nézni, hogy belelóg-e a képbe a lencsevédő. Aztán lehet mehet fel Thingiverse-re.

ASA-ból nyomtatva úgy forgattam, hogy az üreges rész párhuzamos az ággyal, akkor nagyon könnyű kiszedni a supportot.

(#145237) npera


npera
újonc

Most már tudjuk....

Mennyi éven keresztül csináltam rosszul..... :U

(#145238) eattila válasza npera (#145237) üzenetére


eattila
csendes tag

Én még mindíg...

Szóval Te a nyeregcsövet zsírotad? Nem csúszik be?

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#145239) -NoVa- válasza npera (#145237) üzenetére


-NoVa-
addikt

(#145240) npera válasza eattila (#145238) üzenetére


npera
újonc

Nem, érzéssel bekentem, aztán ment a helyére. A lényeg a nyomaték, ne húzd túl. Meg alul sem persze.

(#145241) npera válasza -NoVa- (#145239) üzenetére


npera
újonc

Ó, ez álomszép!

(#145242) eattila válasza npera (#145240) üzenetére


eattila
csendes tag

Akkor minden IS kipróbálok majd kedden.

Köszi! Neked is, meg Phülöp-nek is! :R

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#145243) Sipi- válasza eattila (#145218) üzenetére


Sipi-
tag

Fülhallgató :DD Vagy zsírozz be mindent is. Egyél zsírosat, lehet, hogy a térded nyikorog :D

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#145244) Sipi- válasza eattila (#145215) üzenetére


Sipi-
tag

Szuper :) Feleséged nem szokott menni?

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#145245) Sipi- válasza Phülöp (#145216) üzenetére


Sipi-
tag

Cool :)
Reggel fél 8-ra? Addigra én el sem indulok :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#145246) eattila válasza Sipi- (#145243) üzenetére


eattila
csendes tag

Ha lassan megyek akkor hatul nyiszog valami, szerintem a kazetta. De majd idovel raterek :D

Ma csaknzsirosat ettem, de eddig semmi :D

Amugy fura, de zene nelkul valahogy jobb tekerni.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#145247) eattila válasza Sipi- (#145244) üzenetére


eattila
csendes tag

Nem, o nem szeret bringazni. Sot, szerinte veszelyes dolog bringazni :)

De ma amugy is valsztasi bizottsagban volt/van.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#145248) Sipi-


Sipi-
tag

Ma elmentünk egy kicsit "sétálni". Kissé elmértük az időt, de nem volt para, mert délelőtt indultunk. Reggel kérdeztem a feleségem, hogy biztosan gondoljuk-e ezt, mert az udvaron a járda még vizes volt, teraszkorláton is álltak még a vízcseppek. De mivel a szenvdicsek már éjszaka óta a hűtőben voltak, így nem volt más lehetőség, menni kellett :) Csobánkánk parkoltunk, onnan mentünk egy kb. 17-18 km-es kört, némi szintemelkedéssel (400 m alatt valamivel). 1-2 helyen volt csak erősebb emelkedő, egyébként nem volt vészes. Viszont saras volt, bár elviselhető mértékig, csak kevés helyen volt csúszós, de egyszer sem rakodott teli a cipőnk sárral kellemetlen mértékig. Jó volt, jól esett. A lábam a végére megfájdult kissé, valószínűleg a tegnapi biciklizés, plusz kevés alvás sem tett jót neki. De remélem kialszom hamarosan.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#145249) -NoVa- válasza eattila (#145247) üzenetére


-NoVa-
addikt

Majd kérdezd meg, felé volt-e kiugróan sok épp megszerzett állampolgárságú ázsiai kéthetes friss ropogós lakcímkártyával, azok érdekesek voltak Újpesten. Annyit tudtak Magyarul, hogy Wintermantel.

(#145250) npera


npera
újonc

Ha nem elég drága egy 700-as heli, akkor még mindig lehet gázturbinássá konvertálni :Y

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.