Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi-
őstag
válasz -igu- #144646 üzenetére
Nem. Nem volt jô. Tudom, hogy nem csak rajtam múlt, de a teljesen hülyeség pénzkidobásokat sikerült majdnem mindent leszavazni. Egyedül a rendszámfelismerős kapunyitás amit én feleslegesnek tartok (egy szám felhívásával nyitható a garázskapu, és ha időben hívom, akkor mire odaérek már épp kinyílt a kapu, nem értem miért kellett a rendszámfelismeréses nyitás is mellé).
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Jahno
veterán
válasz Sipi- #144652 üzenetére
Oda gondolom telszámot kell regisztrálni és az sűrűbben változhat, mint az autó, meg én is szívtam néha olyasmikkel, hogy hívj fel és akkor felhívom a kaput aztán pingvineztünk mindenfelé. Nem sűrűn mászkálok más kocsijával, de most egy családban ha elviszik akkor minden céges/flottás telefonszámot regisztrálnak rá, passz. Szerintem a felismerős/kártyás az jó cucc és nem kell a GSM modullal meg előfizetéssel szórakozni, évente újítani. Előzőleg ezekbe kiszórtak egy csomó feltöltős kártyát, mert az olcsó, aztán jöttek a meglepetések, mikor lejártak. Most a Digi/Voda/4ig is elég rendesen megkavarja ezeket, ha véletlenül ott szereztek előfizetést.
-
Grillo
őstag
Segítség! Felraktam tölteni autó USBről a G9et, aztán azóta se kép, se hang. Most még kipróbálom másik akkuval, de eléggé görbül a szám. Jahno, van erre valami szerelő? Örülnék, ha nem kéne másikat venni. Vagyis most 1-2 hónapig nem is "akarnám" pótolni, addig ott a GX8, de azért jóvolna a G9.
-
Jahno
veterán
válasz Grillo #144654 üzenetére
Pfúbaze. Részvétem. Szerelő nem sok, úgyis azt mondja, hogy alaplap/GTK meg ilyesmik. Pana is kiköltözött lengyelekhez vagy hová, semmi értelmeset nem tudok mondani. Max. azt, hogy van kőccsön G9. Modanám, hogy adok el egyet és pattintok helyette akciós 6400et, de ez valamelyikőnknek nem fogja megérni, szóval marad.
-
Grillo
őstag
válasz Jahno #144657 üzenetére
Hát, most hétvégén elviszem magammal konferenciára a GX8-at, aztán kitudja, lehet rájövök, hogy felesleges is (és gyűjtök a G9II-re inkább?, úgy 5 év múlva már lehet reális ára).
Asszony persze egyből mondta, hogy vegyek, ami kell, mert tudja, hogy használom, de így a nyár előtt, táborok, gimi a gyereknek, újfőnök, kisfaszom, inkább kivárok. -
Sipi-
őstag
-
Jahno
veterán
válasz Grillo #144660 üzenetére
"Asszony persze egyből mondta, hogy vegyek, ami kell, "
Na, ilyet idehaza saját érdekünkben nem szeretnék hallani Így is van minden, meg még több is. Bár a képzeletbeli Ekcelembe odanőtt egy Sigma 10-18, ami köré már lehetne építkezni és húzza magával a 15 éves költségvetést.
Jövő hétre bevállaltam egy esküvőt, eddig nem túlzottan izgatott, most megnéztem a helyet aztán elkapott a lendület, lehetne akár jókat is alkotni, de persze megint semmire nem lesz idő sehogy. 14 órától vendégvárás, 16 óra már szertartás, 18 óra vacsora. Utóbbi csúszhat, most ha szertartás után lecsavarjuk a csoportképeket akkor már fenemegette marad 1 óra, blááááá. És nem is nagyon gyúrtam ilyesmikre, pedig vettem már vagy 150 csomag akciós csillagszórót, hogy tanyán ki lehetne kísérletezni mindenféle giccses képet és akkor valami ilyet alkotni, de most vakarom a fejem, hogy miképpen lehet világítással rásegíteni:
Most napokig akkut fogok tölteni, cuccot rendezni. Haveroktól cuccot tarhálni... -
Jahno
veterán
válasz Sipi- #144661 üzenetére
Mondjuk jogos, ha szám van akkor bármilyen autóval bemehetsz, egyik előnye a másik hátránya. A "nem szoktak" meg tudja fene, nekem ismerősi körben néha úgy jönnek-mennek a számok, hogy csak fogom a fejem. Nem is mindig értem ki az aki a jól bevált számát feladja valami cégesért cserébe, amit utána nem biztos, hogy meg tud tartani.
-
Sipi-
őstag
Mikrohullámú sütőnél is van az, hogy hozzák az újat és elviszik a régit? Vagy ez csak nagy gépeknél lehet?
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
npera
őstag
válasz Jahno #144633 üzenetére
Itt amikor a sorházak épültek (72-ben), akkor a sufnik sarkában volt egy fém "kazetta", amit kívülről ki lehetett nyitni és oda tolták be a kukát. Pár házon még eredeti a sufni és onnan tudom. Aztán valamikor (?) csináltak a házakhoz vezető kis úton 2 db szemétgyűjtőt, ami egy kábé 4 méter mély hengeres siló, amibe egy fóliával kibélelt erős szövet zsákot enged le a darus kukásautó. Van egy kábé másfél méteres átmérőjű a kommunális szemétnek, meg egy jóval kisebb átmérő a komposztnak. És akkor oda hordja ki mindenki a házból a saját szemetét vagy esténként vagy reggelenként tipikusan. Hetente 1x viszik el. A darusautó méri a tömeget, amit logolnak. Ha valami tiltott cuccot dobálsz bele, akkor kiszámlázzák az egész közösségnek a büntetődíjat.
A komposzthoz kapsz erősebb papír zacskókat, ami kibír pár percet szivárgás nélkül, tehát mondjuk főzésnél tudod egyből abba dobálni a pityóka héját vagy hasonlókat (ételmaradék), aztán az mehet a komposztba, mert a papír lebomlik.
A házhoz tartozó kuka az nincsen jól.
-
npera
őstag
válasz ezittketto #144639 üzenetére
Stick time, ezt mondják quadcopterre is. Ha repülsz sokat, akkor a kezedben van az egész. Ha évente 2x, akkor minden repülés egy új maiden flight.
-
eattila
őstag
Egy ismerős árulja a D7100 szettjét. kit+fix50 (AF, nem af-s, tehát nincs vele autofocus.)
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
-NoVa-
addikt
válasz ezittketto #144672 üzenetére
Na ez a része tart vissza, hogy igazán látványos videókat csináljak durva műveletekkel. A kezemben meg a reflexeimben ott lenne a lehetőség, de egészen más arányokat venne el a fizetésemből a hobbikeret itt a balkánról lassan lecsúszó aljaEurópában a gyakorlás, mint egy szerencsésebb nyugatabbra szakadt hobbistának. Kb ennyi a limit. És akkor még a vámáfaszolidaritási adótartalom arányáról nem is beszélünk.
Egyébként viszonylag rutin zsonglőrködés ez helikoptereseknél, bízik is magában meg a gépében annyira, hogy látszik az árnyéka, és nem nagyteleobjektívvel vette fel messziről, pedig ez a méret már csontot vág, ha félremennek a dolgok. Mert néha nem csak a kezelőn múlik minden.
-
Jahno
veterán
Én a bázisugrással meg hasonlókkal vagyok úgy, itt vannak ezek a denevéremberek és nyomják ugye mindenféle szűk hasadékban meg sziklák közt, de milyen már, mikor visszarepül a gépbe? [link] Nem csak a pár ezer euródolláros koptert töröd meg, amiből max. könnyes szemmel veszel egy másikat....
De csak az, hogy elugrik valami szikla felett és nem bucskázik bele orral az első bármibe, még irányítható is, meg minden? [link]
Báraz ilyen repülős lebegés atom jó lehet, azt meg kell hagyni.
Egy szint felett kicsit sem lehet ugrani, mert nem nyílik ki az ernyő, de van ismerős aki szélcsatornában tolja, ernyőzik, mindenféle függesztett drótkötélpályás megoldással gyakorolnak vagy tandemben és elég rendesen tolni kell bele az éveket meg az üzemórát.
Szoktam nézni, néha összeállnak jó sokan, kis reptéren vernek egy minimál tábort, 2 napra kivesznek gépet, pilótát full szervízt és úgy költséghatékonyabb, hogy valakik kiugrálnak és mire leérnek arra a következő banda már száll is felfelé, folyamatosan a körök. Ők most éppen formaugrásokat gyakorolnak az sem semmi, mikor van az egészre 1-2 perced és kész.
Denevéremberes kvázi bázisugróként kezdi, egy szál sisak+póló kombinációban felmászik a hegyre és csak úgy beleugrik natúr a semmibe, megfelelő magasságban ernyőt bontva. Eddig oké, Newton megmondta, ez van, megyünk lefelé amerre kell. Azok gyakorlásait néztem, csak mikor ruhára vált ott nem értem, mert egy minimál rossz mozdulat és heló (volt ilyen jópár a történelemben még a repülés kezdete környékén is) vagy a tudomisén....
Meg is van, nézd meg az elejét, mint ha valami ócska trükkfelvétel lenne: [link]
-
Jahno
veterán
válasz ezittketto #144677 üzenetére
Van VRben, szélcsatornában felfüggesztve :-P És nem indítják a mozit, hanem dobozból ugrasz kifelé, aztán kész is. Csak (jobb esetben) nem érsz le.
-
-NoVa-
addikt
válasz ezittketto #144678 üzenetére
Inkább pár tucatot, meg jópár pótolható alkatrészt, de aki jól repül, az jellemzően olvasta már ezt a fórumot....
Quaddal én is a legtöbbször kamera nélkül, line of sight repülök, abba sokan belezavarodnak magukkal szembe repülve, totális orientációs káosz egy 3 dimenzióban forgó gyors bigyótól. Sima zsonglőrködés, ha nem esel pánikba, és finoman játszol a gázzal, akkor időnként egy-egy propeller cseréjén túl sokminden költsége nincs, főleg pici gépekkel. Nagyobbal persze látványosabb.
-
blueboi69
senior tag
Én line of sight még egy távirányítós autót sem tudok túl magabiztosan elvezetni, pedighát ott kevesebb irányvektor van.
Idén még nem jutottam ki a drónnal
-
npera
őstag
Van szimulátor, amivel lehet gyakorolni. Nekem megvan egy régi Aerofly szimulátor, ami szinte teljesen csak repülő és helikopter orientált. Azzal gyakoroltam késben repülést régen. Abban quadcopter még nem is volt, olyan régi
Itt van egy válogatás RC-kalandokból, kis gyakorlással lehet billegni a levegőben ide-oda. Elképesztően sok gyakorlással lehet azt csinálni, mint Tareq :-)
-
npera
őstag
válasz ezittketto #144678 üzenetére
Itt egy kis X-class LOS repülés RCaddict csatornájáról. Jól nyomja. A hangja jó
-
npera
őstag
válasz ezittketto #144683 üzenetére
Én repülővel simán leszálltam magammal szemben, de a helikoptert "lecsuktam" amikor magammal szemben repülést gyakoroltam. 450-es elektromos heli volt. Utána kezdtem repülővel bütykölni.
-
zetor2000
őstag
válasz Sipi- #144668 üzenetére
Tavaly karácsonykor vettem új sütőt, ahol vettem, honlap, ott volt betikkelhető izé, hogy a régit vigyék el, de volt ilyen megjegyzés mező is, ahova külön beírtam, hogy van egy ergya, amit el kéne vinni. Egy marék opció is volt, hogy akadálymentes épület (de tényleg, 1 lépcsőfok sincs?), van lift?, befér a cucc a liftbe? elérhetőség, hogy naittvagyok, nyissajtót, meg ilyenek. Ez a GRX volt, a sütő minimális szépséghibával rendelkezik, de erről küldtek vagy 10 képet, igazából a foganytyú volt lepattanva kicsit, meg a gőzöléshez használatos víztartály belül kicsit ergya, de ezek olyan dolgok, hogy pont nem zavarnak, cserébe nem volt ketszi qrva drága, csak qrva drága. És nehéz... ~40 kiló, csomagolás nélkül, igaz, van benne egy csomó minden, 2 tepsi, rács, elválasztó lemez, maghőmérő, gőzölős tál fedéllel.
Szóval szerintem jelezheted, hogy lenne ilyesmid, amit el kéne vinni. De ha nem, akkor megy a nagyobb boltoknak kell lennie ilyen e-hulladék átvevő pontnak. Esetleg e-hulladékosnak is odaadhatod, de a Főkefe is üzemeltet lakossági hulladékudvarokat ilyesmi célra. Ez a területileg illetékesnél ingyenes, csak időpontfoglalós. Lakcímkártya meg szemétdíj igazolás kell, meg talát a személyid, hogy tényleg te vagy az.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz npera #144671 üzenetére
Ez se a Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodájából van, mert ott sikerült úgy beakadnia a kanapénak, hogy nem lehetett megmozdítani. És egy Apple II forgatta térben, hogy hogyan akadhatott be úgy, ahogy most van, de nem sikerült rájönnie.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Jahno
veterán
-
zetor2000
őstag
válasz Jahno #144690 üzenetére
Lehet, hogy nem baszakodnak a lakcímkártyával, de ez van a honlapjukon (nekem asszem 2 éves tapasztalás, hogy kellett):
"A hulladékudvarok hulladékátvételi szolgáltatásait magyarországi lakcímkártya / tartózkodási engedély / hatósági bizonyítvány / regisztrációs igazolás / bejelentőlap egyikének bemutatását követően hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig a lakosság kizárólag díjmentesen veheti igénybe." [link]
Én nem mohu-t javasoltam, hanem az FKF-t, ami nem ugyanaz.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Sipi-
őstag
válasz zetor2000 #144691 üzenetére
Köszi, akkor majd jövő héten bedobom a kocsiba és keresek egy helyet neki.
De rendelni kellene másikat, csak nem annyira triviális. Nem grillezős kellene, olyan amin van kijelző (óra illetve a hátralévő idő), tekerővel állítom az időt, szabadonálló, maximum 27-28 cm magas és fekete És persze nem csingcsung kínai márka, hanem valami neve is van.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
npera
őstag
Most van egy 2017-ben épített gépem, teljesen jól működik. Win10 van rajta. Ma indításkor feljött egy befenyítő ablak, hogy köszönik a lojalitásomat, de a support le fog járni októberben 2025-ben és erre a gépre a Win11 nem megy fel.
A következő a konfig:
- i5 7400
- 16 giga ram DDR4
- Asus Strix H270F alaplap
- Geforce GT 1050 Ti GPU
- 250 gig SSD
- 2 tera HDDMi kell Win11-hez? Fel lehet berhelni Win11-et erre a gépre valami módon? Legális megoldásra gondolok persze.
-
npera
őstag
Utolsó hétvége, amikor kocsit kölcsönözhetek. S60 T8 hybrid, de ez 74 km-t megy elektromosan, a 2019-ben frissített változat.
Szerintem Nova a saját S60-as kocsija után elég sok visszalépést tudna találni. Számomra ami minőség alatti megoldás:
- ülések eléggé meh... elmegy, de régi V70/S60-hoz képest sámli. Alap textil cucc, meleg és kellemetlen ülni benne.
- kormány fogása kábé Dacia
- index, ablaktörlő kapcsolója meh, Toyota jobb
- műszerfal tapintásra undorító
- ajtón kezelőszervek undorítóak, olcsó műanyag minden
- egész beltér igénytelen low cost műanyag
- ebben B&W hifi van, de az alap rádió simán fos, a Harman/Kardon közepesen meh...
- motorhang teljesen dögunalom 4-hengeres darálás
- klíma akárhogy is állítom a befúvót hideget nyom a két csuklómra. Egyedüli megoldás, hogy elzárom (!) a kormány két oldalán a regisztereket, de akkor meg nincs elég levegő
- csomagtér meh. Visszavittem karton dobozokat kidobóba és úgy kellett betuszkolni. Szedán nyomor.
- műszerfal a régihez képest fantáziátlan és csúnya.
- driving mode (normál, sport, AWD) menüből állítható csak, meh
- hibrid rendszer (hibrid, hold, charge) menüből állítható csak, meh
- váltókart lehet balra húzni, de nem lesz tőle sport mód, meh
- gázt letaposva kábé fél másodpercig (500 ms!!!!) nem történik semmi, aztán elkezd húzni. Time to torque, könyörgöm..... meh
- kormányzás érzése mehNem is tudom mennyibe kerül ez, egy gyakorlatilag bőrt leszámítva kimaxolt S60 T8, de nagyon nem varázsolt el a cucc.
Tartsd meg a piroskát, Nova, ez a "jövő" nagyon nem jönne be neked sem (nem IS a fórum nyelvén)....
-
npera
őstag
Blueboi, relatálsz?
-
npera
őstag
válasz -NoVa- #144699 üzenetére
Az a röhej, hogy asszony laptopján van Win11 és abszolút nem érzem, hogy ez bármiben többet igényelne ténylegesen, mint a Win10. Én a windowst arra használom, hogy elindítsam a böngészőt vagy a videó editort kábé. Ez a forszírozott "nem elég erős a HW hozzá" egy rakás bullshit szerintem.
Processor 1 gigahertz (GHz) or faster with 2 or more cores on a compatible 64-bit processor or System on a Chip (SoC).
RAM 4 gigabyte (GB).
Storage 64 GB or larger storage device Note: See below under “More information on storage space to keep Windows 11 up-to-date” for more details.
System firmware UEFI, Secure Boot capable. Check here for information on how your PC might be able to meet this requirement.
TPM Trusted Platform Module (TPM) version 2.0. Check here for instructions on how your PC might be enabled to meet this requirement.
Graphics card Compatible with DirectX 12 or later with WDDM 2.0 driver.
Display High definition (720p) display that is greater than 9” diagonally, 8 bits per colour channel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest