Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
Kis magyar valóság:
viharsarki rokon köhög, nincsen jól. Mivel a tüdejében "zörgött valami" és 40-50 évet dohányzott, így eléggé gyanús a helyzet. Elküldték tüdő röntgenre, ami egy 6,5 centis foltot mutatott ki. Kapott rá antibiotikumot, hátha tüdőgyulladás. Mivel egy hét után sem lett kisebb a folt, kapott beutalót tüdő CT-re. December 7-re... -
Jahno
veterán
válasz Bujdy81 #137501 üzenetére
Novával közös házibogarunknak néha mondok ilyen sztorikat, aztán most úgy néz ki változás állt be a válaszokban. Eddig EÜre is az volt a nagy népnemzeti megmondás, hogy hát a Covid miatt lett torlódás "majd" rendbe fog jönni, meg hát Soros, háború, bezzeggyurcsány jobb-e lenne.
Engem meg nem az szokott érdekelni, hogy mi lenne akkor és kivel, hanem ha valami most vacak és arcon ver, akkor az vacak és kész. Most már mi vagyunk a hibásak ha valami nem tetszik, mert "nyilván minden lehetne jobb is de ne akajunk túl sokat" vagy jön a gúnyos megjegyzés, hogy "mindenszarizmus" azzal nem lehet mit kezdeni.
Írtam is Neki 1-2 belső dolgot, vagy most a biodóm fűtése miatti adok-kapok kapcsán is pár sort, de ezekre már nem mindig szeret válaszolni.
Ami meg tegnap volt azt simán el kell felejteni, nem is mérvadó, pedig hosszabb távon látszik a dolog. Tavaly december végéig semmi fűtés az épületekben, mert spórolni kell, nincs pénz, nincs gáz, január 2-től meg hirtelen 40 fok. Vagy éppen most is 40 fok, sok helyen a folyosói ablakok nyitva vannak, hogy meg lehessen maradni, de lesz decemberi leállás, mert spórolunk. A legnagyobb agyament fasságokat meg nem is lehet nyilvánosan írni, abból kapott privátban egy sorozatot. Néha frissítem valami aktuálissal, nyilván nem szeretne rá válaszolni, mert mit mondjon?
Messze megy ez és a december 7 még nem is olyan távoli, feltéve ha idei az időpont.
-
npera
őstag
válasz Jahno #137499 üzenetére
Néztem, hogy van valami Canon R6, amin teljesen új bajonett van. Nem EF, hanem valami más. És nem olcsó rá az obi. Az is mekkora királyság lehet már.
Az a G9 egy elég jó kis csomag. Nagyon közel van a GH4-hez hunyorítva, amire sokáig nyáladzottam. Aztán gondolom abból is van már ki tudja mennyivel újabb.
Ezek a kártyás mókák akkor igazán viccesek, ha van mondjuk 10 db a táskádban és azt kellene lecserélni. Ááááááááá.....
-
-NoVa-
addikt
válasz Jahno #137503 üzenetére
Mindeközben telexes tüntetősvideókon már szóba került, hogy lassan egy üveg benzinnel kell kijönni a térre, ha súlyosbodik a helyzet. És nem én mondtam. Írtam régebben a Jugoszláv helyzet kezdetéről, hogyan eszkalálódott lépésről lépésre a túltolt kormánykommunikáció okozta feszültségből polgárháború. Na itt megint léptünk egyet.
-
Jahno
veterán
válasz npera #137504 üzenetére
Canon pöcsön lőtte magát, hogy zárttá tette volna a rendszert, csak saját obikat lehet használni, amiből viszont nincs túl sok. Sonyra ott a sok Tamron, Samyang és ezer+1 verzió, jó a használtpiaca, minimális korlátozásokkal. Pld. a 35-150 is pont jó átfedés, ami másra nem is létezik. Canon most úgy néz ki szövetkezik a Sigmával, de mire abból cucc lesz és olcsó is, meg a legelső szériásat venné meg a fene. Újabb Canonok már használhatók, de ha egyszer olcsóbban van funkciókban többet tudó és jobb vas, jobb obi ellátottsággal, akkor megint mit szeretnénk?
Erre adta ki, hogy adapterrel fel lehet tenni mindenféle ősöreg DSLRes obit, majd mondhatja a júzer, hogy egész jól használható, majdnem olyan, mint tükrösön. Éppen ez a baj, mert az is 15 éves technológia, csak nem próbálták ki a jobbat. Eleve a működőképes szélső fókuszpont már főnyeremény volt, de azt a G1esem is tudta 10 éve. Többinél kb. most világosodnak meg. Meg hát Canon előtte kihozott egy M-es bajonettet, néztem rá furán, hogy okés, majd beszéljünk róla 1-2 év múlva, mert ki tudja. Azt tudta, hogy mire elterjedt, arra beszántották, obi biztos nem lesz több, vázat még árulnak,sőt, kijött a II-es verzió, mert csak. Gondolom ki kell futtatni a kutatásfejlesztést és némi bevételt hozni ahhoz a termékvonalhoz. Másik szép húzása, hogy új vázat árul olyan érzékelővel, amit 2014ben az alapszintű modelljeiben mutattak be. Kicsit nem figyel valaki és csak pislog, vagy nem is tudja, hogy amit most levett dobozban a polcról az igazából 10 éves technológia, és ha egy 4-5 éves gépet cserélne rá, mert ez szebb, akkor lehet meglepetés.
Ja, R6. Haver most valakiknél és magánál felmérte, hogy milyen obi és milyen átfogás az igénye, összekattintgatott egy R6os szettett, az 3.6 millió lett, 1 vázzal. Sonyból összerakva 2.6 millió, de két vázzal, kicsit jobb obival, meg max. visszanézem pontosan, de +1 18-135ös obi is belefért, amit csak úgy zsebre rak kis géppel ha éppen Koppenhágába megyünk és nem akarja a 100 kilós táskát cipelni. Teljesen más világ.
-
Bujdy81
aktív tag
Miközben én örültem, hogy az Ultrabalaton Trail idei kiírásában a babatávon (39 km, 870m szint) sikerült beérni egy kedves barátommal időre, egy másik uriember éppen most van a Körön. Mivel a "tegyünk meg 30 óra alatt 152 km-t 7100 méter szinttel a Börzsönyben" kihívás már sokszor megvolt neki, így 23-án elindult 9:30-kor, beért szűk 28 óra alatt, aztán 24-én 15:30-kor (pont 30 órával az első rajt után) újra nekivágott. Ma 21:30-kor jár le a második kör szintideje, de ez ugyebár azt jelenti, hogy kb. tegnapelőtt reggel 6-7 óta fent van és csapatja. Jelenleg a második kör 112. kilométerénél jár, már kevesebb, mint egy maraton van neki hátra szűk 11 órára.
Beteg állat, mondjuk ki!
-
eattila
őstag
válasz Bujdy81 #137506 üzenetére
Nem mindegy, mert ki lehet venni a tüdő felét. És lehet tovább élni még. Nagymamám testvére még élt jópár évet a műtét után. Többet, mint műtét nélkül élt volna.
Nagypapámnak meg bőrrákja van. Most műtik itt-ott. Talán megmarad a jobb fülkagylója, de nem biztos.... Viszont az elmúlt 1 hétben 2 naponta vittem Debrecenbe. De ott is baromi sokat kell várni feszt. Mire felvesznek 3 embert az osztályra, az 1 óra kb. Mert 1 ember csinálja....
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
blueboi69
senior tag
Nálunk is van ilyen rokon, de már feladom a politikai jellegű témák feszegetését. Totálisan agymosott. Ha valami esetleg tényleg valóságos probléma, akkor azzal jön, hogy : hát az őt nem érinti. Meghogy körülötte jó minden.
-
Jahno
veterán
válasz Bujdy81 #137508 üzenetére
Ráadásul térképen megnézve akad ott pár direkt kibaszósdi útvonal, mikor felvisz azért a Kopaszra, hogy aztán lemásszon, de ott van a Szép-bérc is, ahogy látom. Ez utóbbit nem ismerem. Csóványoson és Drégelyen is szépen átzavarja torony irány. Magamra nézve ez utóbbi kettő már a halálos szint és azt sem tudnám merre vagyok arccal előre.
Idén lehet csúszik a projekt, Koppenhágában szerintem összességében volt 2x5 méter szintemelkedésünk, ami mellé némi cuccal 18-20 kilométert gyalogoltunk, de tavasszal (legyünk optimisták, idén csak feleslegesen rám sötétedne) most már tuti megyek egy kört valahol. Nézegettem felénk falu határát meg Szada-Gödöllő felé irányt, csak sokszor került elő valami dzsindzsa vagy zsákutca, mikor arrafelé jártam. No meg ha hirtelen elém ugrik a Magyalos tető a maga kb. 300 méteres magasságával, akkor ott tuti vége a dalnak
-
Jahno
veterán
válasz blueboi69 #137511 üzenetére
Az is előfordulhat, hogy nem érinti, de előbb-utóbb valami mindig jöhet, akkor majd ráfogjuk egy jól ismert ellenségre és el van intézve.
Én is mondtam havernak, hogy itt a rendőrségnél és EÜben is ugyanaz a minisztérium intézi a fűtési hülyeségeket, rezsicsökkentést, vagy idióta elbaszott beszerzéseket, egyebeket és ha egyik helyen nincs pénz minimál dolgokra és mellé még hülyén is szervezik, akkor miért kellene elhinnem, hogy a másik része amúgy teljesen flottul rendben van és működik? Ha tizede olyan káosz van akkor is elég vacak a helyzet. Erre megkapom, hogy mert nekem minden szar, hülye vagyok és kész, nem lehet mindig mindenhol 101%ban egyéni igények alapján teljesíteni. Jó, de attól még szar (:-
Elküldhetem privátban amit Neki is írtam 1-2 ilyen szösszenetet....
-
blueboi69
senior tag
válasz Jahno #137513 üzenetére
Én nem baszom fel magam és baszom el az időmet ilyenekkel
Értelmes ember a rokony, bírom, skippeljük a témát és kész.De pl az Eü kérdésben is: hát nálunk tök jó a kórház. Oktatás? Hát az én időmben is szar volt, mostmár a gyerekek is felnőttek, nem érint. Stb stb
Néha van ingerem belekérdezni személyesen 1-2 dologba, de vannak ennél fontosabb dolgok is.
-
veterán
válasz Jahno #137495 üzenetére
oltásom 3 van még régről, és már gondolkoztam, hogy kéne egy a szép újból. hát most egy darabig nem kell hőemelkedésem volt az első nap, ma még nagyon kicsit érzem az ízületeimet, de egyébként kb egy erősebb megfázás szintjén van a dolog, ez alapján szombaton már egész jól is lehetek, de nem akarom körbefertőzni se a fél világot akkor se, ha az szabadtéri lesz.
hanyas vagy, te disznó?
-
-NoVa-
addikt
válasz Jahno #137521 üzenetére
Gyors lefutásról annyit, hogy azért oltások mellett is a vesém, májam vérképeredményein látványosat borított az a pár hullám covid amin átestem. Meg volt olyan, ami után masszívan dekoncentrált voltam hónapokig, de arról sokan mások is panaszkodtak. Még mindig jobb, mint most az egyik gyerekosztálytárs anyuka, akinek vér folyik a szeméből, mert az agyi ereire ment rá az aktuál hullám, és szedi az érfalregeneráló mindent marokszámra.
-
blueboi69
senior tag
Gyáááá jézusom micsoda trógerek vannak [link]
Autóvásárlás RadicsPeti módra -
eattila
őstag
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
hobizoli
nagyúr
MBR to GPT-e van vmi free technika, aminel a Win nem konyul le?
vagy egyszerubb lenne ujra klonozni a Win10-t GPT-re moddolt SSD-re
a Win10 beepitett diskmgmt-e nem engedi megcsinalni, gondolomazé mert azon futtöbb drón kell ;P
-
Samott
addikt
Ezert nem megy ez emberek koze:
Frankon ez van kint. Ennek. Tenyleg. Elment az esze.
[ Szerkesztve ]
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Grillo
őstag
Jánoskérem, láttad, hogy most azért késnek a vonatok, mert a falevelek ráhullanak a sínekre? Remélem kitart a hóig/fagyig.
-
Jahno
veterán
válasz Grillo #137538 üzenetére
Láttam, felháborodnak meg minden, de ahogy az úton is csúszik erre nem merem azt mondani, hogy izé meg hozé mert tényleg kívülálló ok. Próbálom rendesen nézni a dolgokat, ha árvíz van meg rosszullét, egyéb baleset, akkor az évi 2 alkalomkor a 17ezerből nem ekézem a MÁVot.
-
zetor2000
őstag
válasz hobizoli #137540 üzenetére
A hibaüzenet annyi, hogy a Windows preinstallációs környezetében használható ez a util.
Azaz: bootolsz windows telepítővel. Amikor kék még a képernyő, akkor a lapon valahol írja, hogy F akármit kell nyomni a parancssorhoz, vagy a javításhoz. Azt megnyomod, akkor kapsz egy parancssort, és ott kell kiadni, és úgy vélem, meg is fogja csinálni.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
hobizoli
nagyúr
válasz zetor2000 #137541 üzenetére
na mind1, azota megcsinalta egy masik sw két kattintásra
az a neve, hogy (dobpergés): "MiniTool Partition Wizard 11" (tádáááám)
most csak az en PC-ben konvertam at a regi 120GB-s MBR-s SSD-t ezzel GPT-re
majd holnap megprobalom a masik gepen is a rendszer SSD-n is[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
zetor2000
őstag
válasz Jahno #137543 üzenetére
Értem, de nem azt írja, hogy adminként kell futtatni, hanem azt, hogy "can only be used from the Windows Preinstallation Environment" meg hogy van erre egy felülbírálóka.
Az üzenet arra enged következtetni, hogy nem így kell használni, hanem.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-NoVa-
addikt
válasz Samott #137533 üzenetére
Az a baj a mini terelnökkel, hogy gyáva, de nagyon. Ha nem félne a főnökségétől, azaz a néptől, akinek a szolgálatára szerződött, akkor visszajutna hozzá némi kritiks, ami egy realistább visszacsatolást kapna belőle, nem torzul el ennyire tizenpár év alatt. Így marad a lelkiismeret nyomásába lassan beleőrülés és az állandó csata a félelmeivel. Meg az egyre szánalmasabb hajlongás a tartótisztjei előtt.
-
Sipi-
őstag
Aki Győr környékén lakik vagy járt mostanában arra: a Pápa felé átadott 2x2 sávos új 83-as az a régi út kiszélesítésével készült vagy máshol kell lemenni/másfele kell menni? Waze és google térkép tud már róla? Google térkép szerint továbbra is 45-50 perc az út (pedig úgy tűnik elkerüli a falukat), átadáskor a királyunk pedig azt mondta, hogy 20-25 perc lesz csak Pápa-Győr.
https://www.ferfiakonyhaban.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest