Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#115201) Jahno válasza npera (#115197) üzenetére


Jahno
őstag

Vannak benne megfejtések. Inkább az az érdekes, ami az elmúlt 50 évben történt, hogy annó a kerület szélén kint volt a fotózni tilos tábla (tehát mindenki tudta, hogy arrafelé kell kémkedni :-D), jó ideig mostani korban Google térképen fehér foltok, drónmentes övezetek (odamentünk, baszott repülni az erdőben a semminél), nagy hadititkok (amiről mindenki beszélt a faluban, aki meg nyakig benne volt azt sem tudott semmit és néha csak fogom a fejem a hadászatos csoporttalálkozókon is)

Hajj, csoporttali, elkaladozódom, bocs :-D

Most az aktuális események kapcsán kicsit népszerűbbek lettek a hadászatos dolgok idehaza is és felgyorsult pár esemény. Meg persze hidegebb lesz a sör... 2 hét múlva Kínai Köztársasági Hadsereg bevetése lesz Budakeszi járásban, 74H Ghost Division reloaded [link] . Másik alakulathoz 2 napja kezdődött a toborzás, de ennyi nevet nem tudok megjegyezni még Wikipédiáról sem :-D

Június 4-5 hétvégén sör és tali a Kókuszon. Lehet odanézek, lesznek vicces figurák és sör. Legalább kicsit informálódnának a fotelrokkerek, de persze ilyenkor úgysem azok gyűlnek össze, hanem azok akik valóban nyomkodták a nagy piros gombot, meg az ilyen lapos pillantásokkal pislogók, mint én ott a homályzónásban. Mert aki Messerschmitt vasakkal repült, vagy lelőtte, az már szerintem valaki. Utána meg jött az U2es :DD Én ehhez nagyon kicsi vagyok, bár tudok pár dolgot itt a helyi vágóhídról, mert a lokátoros kocsi meleg és hangos, meg ilyesmik. Télen meg úgyis kintről őrzöd, akkor hideg van :-D

Pfú de nem tudok már semmit, mennyire meglepődnék ha egyik reggel itt a csepeli hírmondó harsonázná, hogy "Sétány, Rezeda, Nábob csökkentett csoporttal ELSŐ FOK!"

Nyaszóval. Eddig nagy titok, most meg nyílt napok, hadászati bemutatók, Wikipédián lista a felszerelésről, Amerika nyilván eltitkol ~30%ot, de még így is kemény dolgok vannak. Törökök meg drónt csinálnak? Nahát. És jót. Oroszokról nem tudjuk, hogy mit nem tudunk, tudomány jelen állása szerint többnek akarják magukat mutatni, mint ami van erőben és állományban, aztán vagy meglepődünk rajta vagy sem. Bár ha akkoriban 30-40 percen belül onnan telibeverte volna Washingtont egy bármi, akkor most is hasonló arányok lehetnek és max. annyit tudok mondani, hogy az hal meg másodiknak aki először nyomta meg a gombot. Szóval következő hétfő még erős lehet...

Aztán itt vannak ezek a drónok. Ebből szerettem volna kiindulni :-D Képek, leírások, flotta infók, innen az internet másik feléről elérhető technikai adatokkal? A közepes méret ezzel a futópálya nélküli indítással, megfelelő hatótávval és kezeléssel elég extrémet ugrott az elmúlt pár évben. Az is tudja, hogy mi az a Bájraktár, aki nem nézegette a Lockheed fejelsztéseit.

Ami nekem fura, hogy a legtöbb hadászati cuccra ezer napos gyakorlási időt írtak elő meg pontos típusra képesítést. Mint ahogy egyik Combinoról sem lehet átpattanni a másik villamosra, mert jajjmileszhajadismijen... Közben nem tudom hol van a képzés, vagy mennyire gyorstalpalós az adott modell, de érdekes, hogy talicskázzák oda nagyiparilag a mindenfélét a világból (néztem, hogy 6ezer dolláros az a drón? Frutti) ezek meg csak úgy natívan használják az összeset is, mindenféle típusismeret nélkül? Tök para.

Hol tartottam? Elfogyott a söröm és kiraktuk netre a vonatos videóklippet, amit forgattunk.

Azért még gondolkozom rajta, hogy egy hasonló komplex cuccot, mint ezek a drónos akármik ha az ember kezébe adnak, akkor mennyire használható, mint a PlayStation, vagy bonyolultabb?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.