Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#112251) vond válasza DeathAdder (#112242) üzenetére


vond
MODERÁTOR

A kommentátor, Székely Dávid az M4 Sport csatornaigazgatója is egyben (ha azóta nem cserélték le). :) Úgyhogy inkább ő dönti el, hogy ki mit közvetítsen, minthogy valaki elzavarná. Evvan.

Amúgy tényleg elég furcsa, hogy ezt a két meccset miért nem a Hajdú B. Pista közvetítette. :U

(#112243) sh4d0w: Ja, mert a fociban biztos nem tolnak mindenféle cumót. De teljesítmény az persze így sincs. Dopping ide, vagy oda, ezek a primadonnák sík 300 km-t nem tudnának letekerni, nemhogy három hétig hegyre fel/le 3000-et, és ezt minden évben sokszor egymás után. És olyan bukások, meg csonttörések után mennek végig a szakaszon, vagy akár az egész versenyen, hogy a drága focisták már a gondolatba is belehalnának.

Szóval a kerékpárosokról le lehet szállni. Ott még van alázat, szorgalom, meg őszinte versenyzés. Ez a "modern" gurulós foci meg nem szól már másról, mint a pénzmosásról, meg a színészkedésről. Én is eljutottam oda az elmúlt években, hogy szívesebben nézek NFL-t, kerékpárt, MMA-t, és hasonló - egyelőre - tisztességes sportokat.

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#112252) DeathAdder


DeathAdder
veterán

Nyugatdominancia, Közép-európai Kupa jöhetne újból

[ Szerkesztve ]

(#112253) sh4d0w válasza vond (#112251) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Alázat, szorgalom, őszinte versenyzés... Nem kapott el a röhögés, amikor leírtad? :DDD

Minimum funny a dopping és a motorizált versenyzés árnyékában. Egyébként ez itt focis topic, gondolom a bringásoknak is van saját...

https://www.coreinfinity.tech

(#112254) KubanitoS válasza DeathAdder (#112242) üzenetére


KubanitoS
veterán

Kicsit vicces olyat olvasnom, hogy részrehajló a kommentátor, amikor egy görög csapat játszott egy MAGYAR csapat ellen. Talán a görögöknek kellett volna szurkolni, meg éljenezni azt a szánalmas fetrengést, amelyet a meccs végén láthattunk tőlük? :W

A meccs amúgy kb azon ment el, hogy a Videoton örökké csak ívelgetett, nem voltak képesek egy normális támadást két-három passzból felépíteni. Amikor ezt véletlenül mégis megtették, érdekes módon már a görög 16-os környékén találták magukat. Ebből kellett volna több, nem az agyatlan "előrerugom aztán majd lesz valami" taktikából.

Összességében bár nem volt jobb az Athén, de megérdemelten jutottak tovább. A kiállítás a 77. percben történt, tehát a Videotonnak volt durván 20 perce, hogy rúgjon egy gólt egy nála nem feltétlenül jobb, szétesett, emberhátrányban lévő csapatnak, de ez sem ment és most még csak a hosszabbítás kiharcolásáról volt szó.

A párharc az első meccsen ment el igazán...

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#112255) Ringman válasza KubanitoS (#112254) üzenetére


Ringman
nagyúr

Kicsit vicces olyat olvasnom, hogy részrehajló a kommentátor, amikor egy görög csapat játszott egy MAGYAR csapat ellen. Talán a görögöknek kellett volna szurkolni, meg éljenezni azt a szánalmas fetrengést, amelyet a meccs végén láthattunk tőlük?

még ha válogatott meccs lett volna, valamilyen szinten érthető lenne, de a kommentátor nem szurkoló. nem az a dolga. különben is ez klubfoci
.
ma teniszmeccset néztem, ott sem szurkol a kommentátor azért valakinek mert vele azonos az állampolgársága.

[ Szerkesztve ]

(#112256) DeathAdder válasza KubanitoS (#112254) üzenetére


DeathAdder
veterán

Semmi gond, ha ezt éreztetné mondjuk ötször a mérkőzés alatt, és nem tolná túl 30 másodpercenként, és nem kellene átmenni sértődött szurkolóba, vagy legalább minimálisan kontrollálná a frusztrációját, hogy ne azon ironizáljon ország világ hallatára, hogy mennyire kreatív az a két szóból álló AEK allézás.
De amíg ennyire túltolja addig annyira is kell venni a véleményét, mint egy drukkerét (vagyis semmibe), csak ez szembe megy a kommentátori szakma alapelveivel, tehát a munkáját nem tudja elvégezni, mert képtelen uralkodni magán.

Amit a görög időhúzásnál levezetett az meg kész szánalom, főleg hogy a luxemburg ellen rendben volt, hiszen hát eredményt tartunk.

Ne legyen kétségünk fordított esetben emberhátrányban a Videoton is pont ezt csinálva volna, de tényleg vicces ez a nagy időhúzás, nem is értem hogy nem szankcionálják ezt. Tök egyszerű lenne, semmi VAR meg tököm nem kellene, csak annyi hogy akihez bemennek ápolni az mondjuk 3 percig ne léphessen pályára, egyből megszűnne az a sok fantomsérülés :D

[ Szerkesztve ]

(#112257) #16514048 válasza KubanitoS (#112254) üzenetére


#16514048
törölt tag

"Talán a görögöknek kellett volna szurkolni, meg éljenezni azt a szánalmas fetrengést...?"

Igen, szerintem mindenki erre gondolt.

(#112258) BenHans válasza sh4d0w (#112253) üzenetére


BenHans
addikt

+1

(#112251) vond: :DDD
"a kerékpárosokról le lehet szállni" :))

Ott még van alázat, szorgalom, kőkemény dopping, alattomosság, szabályok módszeres kijátszása, meg őszinte versenyzés.
Van kerékpárversenyző ismerősöm, volt iskolatársam, én pedig közlekedésre és edzésre használom foci mellett.
Maradjunk annyiban, hogy nincs értelme hasonlítgatni, ha egy biciklistának tapossák meg a lábfejét stoplival lehet nem úgy futna tovább mint egy focista, vagy mondhatnám a bevérzett lábujjakat, leesett körmöket, húzódásokat, zúzódásokat, repedéseket és töréseket amivel adott esetben sok focista tovább játszik.
Sokszor csak az adrenalin és a szoros cipő miatt megy tovább, aztán amikor leveszi a csukát meglátja mi van alatta és másnapra alig tudja mozgatni a lábfejét. Saját tapasztalat.
Másra van felkészítve az izomzat is, a semmiből nekiállna a kerékpárversenyző futballozni az első nagyobb tempóból történő kitámasztást is megérezné nemhogy a rengeteg irányváltást és rúgást vagy szabálytalanságot.

(#112227) MdewC: +1 :R

[ Szerkesztve ]

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#112259) tuki2200 válasza KubanitoS (#112254) üzenetére


tuki2200
senior tag

Minden meccsen ez van.. a kommentatorok mintha kenyszeru szukseget ereznek, hogy felsz*pjak az eppen jatszo csapatot/csapatokat... nem is tudom melyik meccset kellett szenvednem legutobb vendegek miatt, folyamatosan vilagszinvonal meg paratlan, kiveteles tudas es egyebek voltak emlegetve egy MB1es meccsen... rohej.. mintha ettol jobb lenne az amit latunk..

[ Szerkesztve ]

(#112260) Z'Z" válasza KubanitoS (#112254) üzenetére


Z'Z"
őstag

Egyéni hibák miatt ment el a meccs, ráadásul én úgy láttam, hogy mentálisan az első percekben nem vették fel a versenyt. Egyébként Fiolának nem igazán ment a játék, de nem csak ő hibázott "nagyokat"
Viszont BL-ben a legkisebbet is könyörtelenül kihasználják, de majd az EL-ben is vigyázni kell.
A görögök jól védekeztek és egyből le is támadtak, ami egy kis zavart is okozott a Vidinél, mert nem igazán voltak veszélyesek az AEK kapujára.
Ez akkor változott meg, amikor Nikolic változtatott a csapaton, utána egyből megváltozott a mérkőzés képe, onnantól már Barkasz bravúrjai is kellettek a AEK továbbjutásához. Szerintem a kiállításig veszélyesebbek voltunk, viszont utána ügyesen és egyben undorító módon késleltették a játékot az athéniak.
Sajnos ez van, de ez fordítva is lehetett volna.

@vighpeter:

Meglepő ez az igazolás, nem egy nyúgdíj előtt álló focista. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#112261) forceberg válasza Z'Z" (#112260) üzenetére


forceberg
veterán

Meglepő ez az igazolás, nem egy nyúgdíj előtt álló focista.

Nincs ebben semmi furcsa, az adónkból származó, évi 3-500e €-s alapfizetésért cserébe simán idejön.
Szinte korlátlan a pénzcsap, lassan már a Fradi nevet hallva is hányok, látván a produktumot a milliárdokért...
Ezért nincs kint szinte egy magyar játékos sem, mert itthon lötyögősen megkeresik azt, amit kint keresnének vért izzadva.

Nagy Ádám a tisztelendő példa, remélem jobbra fordul sorsa...

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#112262) alázógyík válasza vond (#112251) üzenetére


alázógyík
őstag

10/10

(#112263) forceberg válasza BenHans (#112258) üzenetére


forceberg
veterán

+ az a különbség, hogy ott kb. elég a jól adagolt dopping.
Fociban kicsit máshoz is kell "érteni" top szinten.
Még a végén azért fogom megkedvelni Neymart, mert a sok szakértőnek csak a fetrengés látszik a játékából...

Ha gonosz akarsz lenni eltúlozva, azt mondod, hogy a többi sportra azok mennek, akiket elküldtek a focipályáról :))

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#112264) Z'Z" válasza forceberg (#112261) üzenetére


Z'Z"
őstag

Na igen, de abból a pénzből simán leigazolhatták volna pl. Dzsudzsákot is, viszont így legalább egy erősítést szerződtettek.
Az adófizetők pénzéből elég sok stadiont felhúztak már, de soknak még mindig nincs üzemeltetője.
A majdani kihasználtságukról már nem is beszélve.
Tudom, lerágott csont, de ez a pocséklás, nem egy fiatal játékos megvétele, aki talán segítheti a csapatot.
Sajnos a fizetési feltételek nagyon kedvezőek itthon, de ezelőtt pár évvel még az volt a gond, hogy sok csapat nem tudta kifizetni a játékosait, akkor azért nem ment a játék.
Tényleg több sebből vérzik itt a magyar foci.
Nagy Ádámhoz meg csak annyit fűznék hozzá, hogy szerintem nem az olaszokhoz kellett volna leigazoltatni, neki inkább egy spanyol bajnokság feküdt volna, már csak a futsalos múltja is.

(#112265) venember83 válasza forceberg (#112263) üzenetére


venember83
nagyúr

Lényegében kb. az összes sportot le lehet annyira egyszerűsíteni, hogy elvi szinten bárki lehetne top szintű sportoló adott műfajban, hiszen csak ilyen vagy olyan készségekre van szükség. Közben meg kicsit is belemerülve qrvára más a helyzet, és szerintem rendkívüli butaság összehasonlítgatni és/vagy leegyszerűsíteni a sportokat.

(#112266) sh4d0w válasza KubanitoS (#112254) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Sajnos az utóbbi időben nem erősségünk a gyors kontra, pláne nem az ilyen Scepovicokkal...

https://www.coreinfinity.tech

(#112267) vond válasza sh4d0w (#112253) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Nem, nem kapott el, képzeld. Gondold, ahogy akarod, de nekem ezerszer többet érnek a biciklisek, mint az agyonsztárolt, agyonfizetett, lusta focisták (tisztelet a kevés kivételnek), és szerintem nagyságrendekkel több munkát is tesznek bele a sportjukba.

Jössz itt már többedszerre a doppinggal, meg a motorokkal. Mintha becuccozva (ha egyáltalán be van nyomva) olyan egyszerű lenne ezt a teljesítményt hozni. Meg egyszer volt valami kismotoros szenzáció, aztán azóta azt emlegeti mindenki, aki valamiért bele akar rúgni a kerékpár sportba. Végiggondoltad egyáltalán, hogy hova és mekkora motort tudnának elhelyezni a pár kilós, pálcika bringákban, mi hajtaná, és mennyit tenne hozzá a teljesítményhez? Nem hiszem, mert akkor nem írnál ilyen baromságokat. Majd a párcentis, kerékagyba rejtett kismotor viszi fel a 20 km-es 15 százalékos emelkedőn a hatvankilós bringást. Persze...

Ja, és végül ne gyere nekem az offtopikozással. Mintha ez lett volna az első, más sporthoz IS kapcsolódó hozzászólás a topikban. De hogy örüljél, kiszürkítem ezt az egészet, meg az előzőt is.

(#112258) BenHans: Nem a két sport technikai különbségéről van szó, meg a más izomzatról, meg ilyenekről. Hanem a munkáról, a teljesítményről, a hozzáállásról.

Lábfejtaposás, meg bevérzett ujjak? Na ne viccelj már. Törött sípcsontokkal, kulcssontokkal, lapockarepedésekkel, agyrázkódással, teljes testet beborító zúzódásokkal, csurom véresen is mennek tovább, miután három hétig minden nap letekertek 200 km-t, a harmadát hegynek felfelé (és ez csak egy verseny az évben).

Az átlag futballista meg már attól kifekszik, ha valaki csúnyán ránéz, meg fel van háborodva, ha egy héten már két meccset kell lejátszania, meg be kell menni a heti ötödik kétórás edzésre. Biztos van itt is olyan, aki szívósabb, mind testileg, mind lelkileg, nem szimulál, nem színészkedik, és megállíthatatlanul megy tovább, de az ilyen focistákat inkább az amatőrök között, meg az alsóbb osztályokban kell keresni.

Egyébként néztetek ti mostanában "profi" labdarúgó mérkőzéseket? A VB megvolt? Szerintek mik ezek, ha nem picsogó primadonnák? (Ismét tisztelet az igen kevés kivételnek.) Az összes szimuláló gyökeret rögtön beraknám pl. egy rögbi meccs közepébe. Na ott aztán megtudnák, mi az ütközés, meg a kemény játék. Fél perc múlva sírva menekülnének haza.

És az lenne a minimum, hogy minden színészkedés, meg szándékos félrevezetés után egy évre eltiltanám, fizetés nélkül. Utána meggondolná, hogy dobálja-e magát. Szaros sárgalapokkal (ha egyáltalán kapnak) semmi változást nem fognak elérni. Sőt, egyre csak rosszabb lesz a helyzet.

Apropó, láttatok már szimuláló, színészkedő, a bírót/nézőt/mindenkit szándékosan félrevezető kerékpárost? Vagy rögbist, vagy NFL-est, vagy MMA harcost, és még sorolhatnám...

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#112268) Cartevo válasza vond (#112267) üzenetére


Cartevo
őstag

Rosszallom ezt a vitakérdést, hogy ki a nagyobb gladiátor hős?

Az élsportnak elvileg az egészséget kell(ene) képviselnie.

(#112269) hobizoli válasza vond (#112267) üzenetére


hobizoli
nagyúr

azert nem kell ahhoz nagy meretu motor, meg nem kW-krol van szo

egy atlag ember 200W-t SEM tud folyamatosan tekerni
akik ott vannak a Tour-n, azok 400W korul tudnak, de nagy diffik nincsenek az top bringasok kozott

ott +100W elony is sok tud lenni

torott sipcsonttal meg a fejben nem normalis megy csak tovabb
mondjuk annak a csapatorvosat is eltiltanam szovetsegileg a foglalkozasa gyakorlasatol egy laza 10evre kezdésként, mega szervezoket is egy szabad szemmel is jol lathato összegre buntiznem, hogy nekik se legyen erdekuk ilyen serulessel bárkit hagyni versenyezni

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#112270) venember83 válasza Cartevo (#112268) üzenetére


venember83
nagyúr

Élsport és egészség? :DD

(#112271) alázógyík válasza venember83 (#112270) üzenetére


alázógyík
őstag

Na jah! :DDD

Mennyi labdarúgó halt meg az elmúlt 10 évben? Rengeteg.
Mennyi testépítő hal meg 40 éves koráig? Brutál sok.

Biztos nem mindenféle "csodaszerek" teszik.....

Szerintem az egészségről max. amatőr sportolásig lehet beszélni. Utána kevésbé/jobban minden megviseli a szervezetet.

Én imádok teniszezni, de ez már teljesen abszurd. :(

[ Szerkesztve ]

(#112272) vond válasza venember83 (#112270) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Persze. A 16 milliárdos szombathelyi sportkomplexum is azért épült - a politikusok szerint -, hogy a jövőben egészségesebbek legyenek az emberek. Mondjuk bejutni nem lehet, max. egy vagyonért.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#112273) RoyBatty


RoyBatty
aktív tag

A színészkedési probléma gyökere, hogy a fociban a viszonylag hosszú játékidő alatt kevés gól születik, így egy téves ítéletnek (kamutizi, kamukiállítás) sokkal nagyobb szerepe van, mint más labdajátékokban. Ez magával hozza azt, hogy nagyon megéri "csalni", mert kis erőfeszítéssel meccset eldöntő hatást lehet elérni.
Amivel vissza lehetne szorítani a színészkedést:
- szabályváltozások (mehet az ápolás a pályán játék közben, tiszta játékidő, stb.)
- bíráskodás színvonalának és szigorának növelése (VAR, konzekvens laposztás, videó alapú eltiltások, stb.)

(#112274) L_YKing válasza RoyBatty (#112273) üzenetére


L_YKing
addikt

Dábül

[ Szerkesztve ]

Visca el Barça! Mes Que Un Club!

(#112275) L_YKing válasza RoyBatty (#112273) üzenetére


L_YKing
addikt

Amíg valaki 2 percig pörög, fetreng, szenved, addig a bíró 3-szor meg tudja nézni a VAR-t.
Tiszta játékidő lehetne, az talán megrövidítené a fetrengéseket...
A focinak egyelőre nem az a lényege, hogy tiszta játék legyen. :N

Visca el Barça! Mes Que Un Club!

(#112276) KubanitoS válasza DeathAdder (#112256) üzenetére


KubanitoS
veterán

akihez bemennek ápolni az mondjuk 3 percig ne léphessen pályára

Én is valami ilyesmin gondolkoztam tegnap. Ennek a mostani rendszernek nem sok értelme van. Ha már erőltetik a videobírózást, akkor miért ne lehetne változtatni a sérülések kezelésében? Vagy csak simán álljon meg az óra, ha áll a játék...

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#112277) sh4d0w válasza vond (#112267) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Ha a focis topicba jössz belerúgni a fociba és ajnározni a bicikliseket, akkor bizony beléjük szállok, páros lábbal - hogy meglegyen a kapcsolódó élmény.

https://www.coreinfinity.tech

(#112278) Ringman válasza L_YKing (#112275) üzenetére


Ringman
nagyúr

tiszta fociidő esetén kb 50-65 perccel lehetne számolni.

statisztika: Ball (not) in play: Effective time in football

(#112279) venember83 válasza L_YKing (#112275) üzenetére


venember83
nagyúr

Lehetne csinálni úgy, mint a kézilabdánál, hogy sípszónál leteszed a labdát, és kész. Meg a rögbinél, ahol nem pofázol a bíróval. De mindenkinek inkább a cirkusz az érdeke. Kissé a nézőknek is.

(#112280) vond válasza sh4d0w (#112277) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Szupppeeeeeer. :) Csak azt elég hamar elfelejtetted, hogy te kezdted, egyből egy páros lábbal beleszállással. :) Hol kellett volna reagálnom rá, a kerékpáros topikban? Oké. :D

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#112281) sh4d0w válasza vond (#112280) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Úgy rémlik, egy szót sem szóltam a kerékpárosokról, amíg fel nem vetődött a téma.

https://www.coreinfinity.tech

(#112282) DeathAdder


DeathAdder
veterán

Robot beszél a Spíler2-ről a UPC-nél

Valószínűleg éghetnek a vonalak a UPC Magyarországnál a Spíler2 miatt, ahol a 2018-19-es spanyol labdarúgó bajnokság meccseit lehetne nézni.

A szolgáltató egyszerűen úgy oldotta meg, hogy ne kelljen egyesével mindenkinek válaszolnia, hogy a 1221-es ügyfélszolgálati telefonon egy automatikus hang közli: egyelőre nincs információ arról, hogy a kínálatukba bekerülne a TV2 Csoport új sportcsatornája, a Spíler2.

:DDD

(#112283) forceberg válasza DeathAdder (#112282) üzenetére


forceberg
veterán

Baxxák meg a fűnyírójukat, nekem eddig bejön a ruszki kommentár, legalább nem értem a faxságait :D

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#112284) LendvaiFeri1 válasza DeathAdder (#112282) üzenetére


LendvaiFeri1
addikt

[link]

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#112285) Z'Z"


Z'Z"
őstag

Ilyet se sokat látni.

Remélem összekerülnek, de én egy Juventus-Reál döntőt is megnéznék. ;]

(#112286) itouchfan


itouchfan
senior tag

Szeretnék a mai vitákra egy-két gondolattal reflektálni:

Az élsport már nagyon régóta (20. század eleje-közepe) nem az egészségről szól, sőt igen kevés élsportoló van, aki pályafutása után megússza műtétek és kezelések nélkül és még utána se tud teljes érték életet élni valószínüleg. Vannak sportok, amelyek fokozottan ilyenek (szertorna, RG, kontaktsportok, kenusok a féloldali terhelés miatt, ugró atléták, stb stb).

A másik, hogy teljesen felesleges a kerékpársportot és a labdarúgást összehasonlítani bármilyen téren.
Egy jó bringás genetikailag átlagon felüli, eszméletlen állóképességgel, fáradtságtűréssel, Vo2 max-xal, stb rendelkezik. Ezt ki kell szúrni természetesen, de ezután már csak mentális tulajdonságok (kitartás, akaraterő, céltudatosság) és ebből fakadóan rengeteg edzés, és persze a megfelelő anyagi háttér (bringa, táplálkozás, kiegészítők, esetleg dopping (mert szép lenne azt hinni hogy van élsport dopping nélkül, de szerintem felesleges áltatni magunkat)) szükséges ahhoz, hogy valaki világ élvonalába tartozó bringás legyen (no meg egy kis szerencse, jókor lenni jó helyen, elkerülni a sérüléseket, porckopásokat, stb)
Egy bringásnak, de ugyanígy egy úszónak, futónak sem kell kiemelkedő kognitív képességekkel rendelkezni, mert ott az edző, megmondja a taktikát, mikor hajrázz, mikor pótold a tápanyagot, milyen versenytaktikát válassz.

Ezzel szemben a foci SZERINTEM egy kognitív alapú sportág. A döntéshozatal gyorsasága, a helyzetfelismerés és megoldás sebessége és sikeressége, a játékintelligencia határozza meg, hogy kiből lesz profi játékos és csúcsjátékos, és kiből nem. Nyilván a motoros képességek és a sok év edzés, mentális felkészültség, ugyanúgy mint a bringánál elengedhetetlen, és persze nem árt ha van egy kis labdaérzék, de!

Labdaügyes, technikás gyerek/focista mennyi van? Sok, mégis kevésből lesz profi.
Gyors, átlagon felüli fizikai képességekkel rendelkező gyerek/focista mennyi van? Szintén van bőven, de kis része lesz profi.
Azokból lesznek jó játékosok, akik extra játékintelligenciával, térlátással rendelkeznek és értik a játékot (gondolkodnak - kognitív!), a többi (fizikai képességek, technika fejleszthető, nyilván kell egy alap, de ezek jönnek az évek során).
Példák: Busquets, lehet szeretni, nem szeretni de egy zseni a maga nemében. Gyors? Nem. Jó mozgáskoordinációja van? Nincs. Annyira extrán technikás lehetett mint mondjuk Özil vagy Kroos? Valószínüleg nem. Ennek ellenére mégis évek óta a világ egyik legjobb csapatából kihagyhatatlan láncszem, és az egyik legjobb Vkp a világon.
De ugyanerre lehet példa Xavi, Lahm, Guardiola, Modric, de akár Nikolic Nemanja is.

Elképesztő összetett a foci, és a fizikai teljesítmény egy elhanyagolhatatlan de csak kis szelete a dolognak.

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#112287) Peterhappy válasza Z'Z" (#112285) üzenetére


Peterhappy
őstag

Épp az ellenük szerzett góllal. Nem is örült a posztnak minden szurkoló.

(#112288) Z'Z" válasza DeathAdder (#112282) üzenetére


Z'Z"
őstag

Bakker, nézem az Arsenal - West Ham mérkőzést, mondom olyan ismerős a szakkommentátor hangja. :)
Meglepődtem, hogy Hrutka Jani a Spíler1-nél van.

@(112287) vighpeter:
Tudom, azért is írtam, hogy ilyet nem sokat látni, sőt én nem is nagyon emlékszem, hogy lett volna ilyenre példa.
De elképzelhető, hogy volt már.

[ Szerkesztve ]

(#112289) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Mariano visszavásárolva a Lyon-tol.

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#112290) Z'Z"


Z'Z"
őstag

Lozano mekkora kapufát rúgott szabadrúgásból.
PSV-BATE

Na, úgy néz ki, hogy az Ajax után a PSV is bejut a BL-be.

[ Szerkesztve ]

(#112291) DeathAdder


DeathAdder
veterán

Nem bajnoki ág, de sokkal színvonalasabb meccset játszik a PAOK-Benfica mint a tegnapiak

(#112292) LendvaiFeri1 válasza gyuromoj (#112289) üzenetére


LendvaiFeri1
addikt

Egy kis pozitívum nyár végére. :DDD

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#112293) BenHans válasza DeathAdder (#112291) üzenetére


BenHans
addikt

Azt hiszem együtt örülnénk egy PAOK továbbjutásnak. Ugye így 2. kalapos lenne a Liverpool.
A Roma szintén a PAOK-nak köszönhetően már 2. kalapos miután 5 - 1 -re verték a Baselt.
Nekünk vagy a Basel vagy a Benfica kiesése kellett.

:W pasztmek

[ Szerkesztve ]

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#112294) Cartevo válasza BenHans (#112293) üzenetére


Cartevo
őstag

Nagy bajt csinált a görög kapus, így gólokra van szükségük.

(#112295) hobizoli válasza BenHans (#112293) üzenetére


hobizoli
nagyúr

perpill 1-3 a Benfica-nak

több drón kell ;P

(#112296) DeathAdder válasza BenHans (#112293) üzenetére


DeathAdder
veterán

Én a Benficának szurkolok, és hogy a Pool halálcsoportba kerüljön :)
nemigen érdekelnek az ilyen pofozógép töltelékcsapatok

Ha valamit el szeretnék kerülni az egy oroszországi kiruccanás :)

(#112297) BenHans válasza hobizoli (#112295) üzenetére


BenHans
addikt

Látom...

DeathAdder: Érdekes szurkolói hozzáállás. :D Én örültem a 2. kalapnak. Így legalább elkerültük a Unitedet és a Spurst. Utóbbinak kifejezetten örülök...

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#112298) Z'Z" válasza DeathAdder (#112296) üzenetére


Z'Z"
őstag

Uhh, ez már KO

(#112299) dracox válasza LendvaiFeri1 (#112292) üzenetére


dracox
addikt

Legalább egy kis alamizsna jutott a szurkolóknak.
Ilyen k*cs*g túlárazott piacon a legjobb döntés volt a visszahozatala. :K

(#112300) Cartevo válasza Z'Z" (#112298) üzenetére


Cartevo
őstag

Érdekes dolog ez a vert visz veretlent. A PAOK helyzetbe hozta, a Romát, de ma kiesik. Tavaly nyáron a Bordeaux kiesett a Vidi ellen Felcsúton, ahol aztán továbbment a Partizan, mert így elkerülte a franciákat. Balekokra is szükség van.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.