Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47290) kali válasza pepe091 (#47288) üzenetére


kali
legenda

nem olvastam el, viszont a hivatalos menetét ismerem;
a rendőrségi bejelentés/feljelentés nem csak papíron létezik, hanem felviszik a kapcsolódó számítógépes rendszerbe is, kiadják az okmányokra a körözést, és ezek bizony nem évülnek el csak úgy - a nyomozást függeszthetik fel -, illetve megfelelő jogosultsággal az ország bármelyik pontján hozzáférhető és látható minden információ a későbbiekben is.
régen nem volt ilyen, akkor inkább voltak problémák a hatósági oldalon is nyilvántartások ellenőrzésével - bár a körözött okmányoknál már akkor is kibukott a dolog -, de elég régóta működik már a robotzsaru.
az egy dolog, hogy ha megy valaki egy körözött okmánnyal vásárolni, az nem feltétlenül fog kiderülni, hiszen nem illetékes személyek/szervek nem kapnak hozzáférést ilyen információkhoz, meg rendszerük sincs hozzá.
az megint más kérdés, ha a másik fél vagy üzlet nem tartja be a vonatkozó szabályozást, és lejárt okmányt is elfogad, a telekomnál például szoktak erre figyelni, ez sok éves tapasztalatom.
arról nem is beszélve, hogy mindennek két oldala van, valaki stiklizik, aztán úgy akar kibújni a felelősség alól, hogy bejelenti az okmányai elvesztését/eltulajdonítását, ezért nyilván vizsgálni fogják a körülményeket, ha szélsőséges esetről van szó.
elolvasom majd a linkelt cikket, de tapasztalatom, hogy mindig van bennük valami kanyar, ami a hivatalos oldalról nem stimmel, mert elhallgatnak vagy eltúloznak valami lényegi infót/részletet...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.