Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12652) Kobe


Kobe
veterán

nálam is egész rendesen kibaxta a biztosítékot az új ötletelés. Próbáltam épeszüen összeszedni az előnyeit, hátrányait, de bizisten egész nap törtem a fejem, 1 deka értelmet nem találtam benne:

Hozadéka:
- aki eddig be volt jelentve (minimálbérre vagy többre), és a munkáltató kapahtó rá, majd megint kéri borítékba a fizut inkább, mert a havi 60-70 nettóból nem akar kigazdálkodni pár ezret számlaköltségekre. Éljen a munkaerőpiac fehérítése, újabb lépés a feketegazdaság felé.

- aki be volt jelentve, és rendesen átutalással kapja a fizuját, jövőre kapásból 1%-al kisebb fizuemeléssel számolhat, ha egyáltalán számolhat valamennyivel. Mert ugye a munkáltatónak is leesik hogy neki havi 1%-kal többe kerül megtartani a melóst, akkor majd megnyesik az emelésből. Vagy ahol nincs, ott, csökkentéssel oldják meg. Mert ugye nálunk a gazdaságnál csak az infláció dübörög jobban, egy háztartás meg sem érzi azt a havi 2-3%-ot ami így kiesik ugye. Újabb lépés a nyugati bérszínvonalak és európai jólét irányába. Köszönjük Emese.

Én végeztem egy saccperkb becslést, mibe kerülne az egyelőre két fős háztartásban a bankolás. Elég riasztó számok, tudom, hogy csak tervezet és az 1% a plafon, de ha elosztom kettővel, és 0,5%-os adóval számolok, akkor is elég csúnya összeg jön ki. Jobban kereső családfőt, átlagosan kereső élettársat vettem viszonyításképp, saccperkb én is ebbe a kategóriába esek, így 1-2 tételt a magam példáján keresztül vettem

- fizetések beérkezésekor levonnak kb 3-3,5 ezret.
- lakás+rezsi rendezése átutalással még 1 ezres
- kártyahasználat után nincs, de nálunk pl van olyan opció, hogy kártyahasználat után egy adott összeget átvezet egy megtakarítási számlára, ami egy automatikus megbízás, tehát az átutalás része megint az adó hatálya alá eshet. Így csak az, hogy a megtakarításainkat áthelyezzük, hónaptól függően megint 800-1200 forint lehet.
- szlavezetési díj ha van - 7-800 ft havonta

Érdekes kérdés, hogy mivan ha másik banknál vezetsz megtakarítási számlát - pl quaestor - ahol először gyűjtőszámlára jön be a pénz - adózol, mikor indiítod az utalást. Majd gyűjtőről átrakják a pénzszámlára, megint adózol ?

tehát 1%-kal számolva ez havi szinten kb 6 ezer ft, saccperkb 70 rugó / év. Ez egy minimálbéres 1 havi fizetése, egy autó komplett biztosítása, esetleg egy szerényebb balatoni nyaralás, bakker

És persze a tőzsdei ügyleteket, részvényeket, amiben a nagy lóvé van, megint egy újjal se bántsuk, verjük le megint az átlagpolgáron.... :W Ha ez a dolog ebben a formában átmegy, én tuti elhúzok külföldre a francba, az utolsó meg majd kapcsolja le a villanyt.... :W

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.