Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11484) Intelligencs válasza emvy (#11475) üzenetére

Ne haragudj, de hiába mondogatod, hogy mi sem áll távolabb tőled a kommunizmustól, ha kommunista ideát hangoztatsz. Amit Te mondasz, pontosan ugyanaz a fajta logika, ami alapján bizonyos embereket kuláknak kiáltottak ki, vagy elvették a vagyonát a kommunizmusban, akarom mondani önként felajánlotta a földjét a téesznek.

A vagyon felhalmozása a kapitalizmus egyik legalapvetőbb eleme. Ha nem lehetne generációkon keresztül tőkét felhalmozni, akkor nem lehetnének generációkon keresztül húzódó családi nagyvállalkozások.

Egyébként is teljesen szembemegy azzal az alapvető emberi igénnyel, ami a legtöbb embert a takarékoskodásra ösztönöz: magának, gyerekeinek, családjának jó legyen, biztonságban legyenek egy későbbi időpontban is a felhalmozott vagyon révén. Ha a takarékoskodást, vagyonfelhalmozást büntetnéd, a legszorgalmasabb embereket büntetnéd, és a carpe diem filozófiáját erősítenéd.

Igen, részemről is roppant igazságtalannak tartom az adózott jövedelem újbóli megadóztatását, a családtagok közötti transzfer megsápolását. És az elvről van szó, nem az összeg nagyságáról. Mindegy, hogy egy 10 milliós lakásról, vagy egy 100 millió forintos vagyonról van szó. Én kapartam össze, én adóztam utána azért, hogy a gyerekemnek adjam, és ne az állam tegye rá a mocskos mancsát, és mondjuk olyanoknak ossza vissza a pénzt, akik életükben egy fűszálat nem tettek keresztbe.

Ayg0: 1 perc gugli után: KUKA! Sciennet, Lyoness, Amway, Forever Living, Vebso féle vonal.

The Amiga, Born a Champion

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.