Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#77099) BullZeye válasza BullZeye (#75863) üzenetére


BullZeye
veterán

Na most 4 napos hétvégén neki álltunk feleségemmel, mert utolsó mentsvárként megkérdezett szakik a baba születése utánra jelentek volna meg, ami eléggé egészségtelen a picire nézve, így tényleg saját kézbe vettük a dolgot. :)

Annyira belejöttünk a pacsálásba, hogy az étkezőt és megcsináltuk, glettelés, gipszkartonozás, és most tartunk a festésnél, viszont elfogyott a maradék fehér festék. Valami Polifabre Intaller festék volt, kb 2 liter, felkenésnél olyan volt mintha vízzel gurítanék, aztán mikor csalódottan inkább összepakoltunk, hogy holnap folytatjuk, 1 óra után befehéredett.

Mivel elfogyott, és amúgy is vennem kell, van ennél egy picit jobb fehér falfesték? Héra kék-piros pl? Vagy bármi ami jobban fed?

Amúgy szoba-gipszkarton átjáró még nem 100%-os még, de jövőhét végén neki állunk.
1) Csempragasztóval az oldalsó részeket zacskóba töltött flexibilis csemperagasztóval kitöltöttünk :)
2) Aztán 6-30 rimano jó rusnyán telibe, majd jobb híján egy parkettával betonszintre húztuk, majd vagy 2 napig száradt :D
3) Ezt Rimano A plus-al szép simára kezdtük eddig kb 3 rétegben (közben hálóval a széleket) , mindig jól lehúzva, mindig picit simább lett.
4) Még 1 réteg rájön, aztán szoba glett szintjére ér kb, és mehet a csiszolás (ez még hátra van)

Időigényes az biztos, főleg kezdőként, de annyira meglepődtem milyen könnyű...Így picit könnyebben fogunk hozzá más projektekhez is, alig várom a tavaszt, erkélyt pucba vágom. :)

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.