Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#107275) kolosanyi válasza celf (#107273) üzenetére


kolosanyi
veterán

Haladóbb szinten muszáj hullámoztatni az edzés intenzitását, nem pedig úgy nyomni, mint a hülye én. Február óta - két hét kivételével - minden edzésen maxoltam. Nem mindig 1 RM, volt amikor szériamaxolás volt csúcsszériában, de a lényegen nem változtat. Folyamatosan 1 RM 80% fölötti intenzitás nem mehet ilyen hosszan, mert túledzed magad, ahogy én is most. Magas az ébredési pulzusom, nehezen alszom el (most is itt írogatok háromnegyed 1-kor), fáj a térdem, a derekam, a vállam és a könyököm. Voltam már így, tudom, hogy nem vészes a helyzet, egy hét pihenő csodát fog tenni, de ha most nem állok le, sérülés lesz belőle. Gyakorlatilag most addig feszítettem a húrt, ameddig lehetet. Mellette zabáltam, mint állat, annyit erősödtem, hogy saját magamat is megleptem, de a szervezetem most jelzi, hogy eddig és ne tovább.

Most annyi a teendő, hogy egy hétig pinalegyezés lesz a teremben, mobilizálás, masszázs, szauna stb, utána meg jöhet és alacsonyabb intenzitású, magasabb volumenű blokk. Klasszikus gyúrós mód, 1 RM ~70%-a, 8-10-es ismétléstartomány, RPE 6-7 körül.

Mivel az edzés most lightosabb lesz, ezért elkezdem a diétát is, 3000 kcal, >2 g fehérje, 3 g ch / tskg és 3000 kcal a terv. Reggelente meg bejön háromnegyed óra gyors gyaloglás vagy esetleg biciklizés ha jó idő lesz. Októberben lesz újra fekvenyomó verseny, meg szeretnék indulni a decemberi Powerbuilder kupán. A tervek szerint most 3 hónap alatt befogyok a 110-es súlycsoportba, aztán utána megint feltolom az intenzitást és óvatos kajálás mellett még erősödök kicsit. Mondjuk egy 107 kilósan egy 600-as összetett nagyon jó lenne decemberre, remélem sikerül. :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.