Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#54476) Frawly válasza qnadam (#54295) üzenetére


Frawly
veterán

De igényel ellátást egyes esetekben, de azt kell érteni, hogy az EÜ, meg a patikák mindegy mennyivel vannak túlterhelve. A szokásos terhelés 200%-a körül már úgyis a végletekig telítődnek, ezen felül mindegy mekkora a túlterheltség, 2000 vagy 5 millió %, épp úgy nem látják el a túlterhelésen felüli hányadot. Viszont így mindent lezárva is épp úgy túl vannak már terhelve, és kialakult mellé szépen egy világvége, hogy aki még egészséges, tudna dolgozni, az sem dolgozik, vagy nem dolgozhat, ez pedig ellátási-gazdasági hiányokat súlyosbítja, és ez utóbbiba többen fognak belehalni, mint koronabizbaszba.

A helyzet egyébként itt Angliában is napról napra rosszabb csak a boltokat nézve. Múlt héten már alig volt készleten valami. Ennek a hétnek az elején már közel üresre voltak kifosztva. Aztán elkezdték tegnap azt a boltok, hogy már biztonsági őr van, és egyszerre csak x ember lehet bent a bolt méretének megfelelően (5-20, stb.), de csak kisebb sor volt mindenhol. Ma már eljutottunk oda, hogy már csak x/4 ember lehet bent, és a boltok előtt baromi hosszú sorok kígyóznak, és ha végig is várod, akkor sem garantált, hogy bejutás után kapsz valamit, és nem az üres polcokat nézegeted.

Még pár nap, és a boltok is bezárnak, nem a járvány miatt, hanem lefogynak a készleteik, hiába rendelnek, nem kapnak árut, és üres polcokkal értelmetlen bárkinek is kinyitni, meg embereket biztonsági őrrel sorakoztatni.

Nekem az a mázlim, hogy szinte mindenből be vagyok tankolva 3-4 hétre, többre nem tudtam, mert kevés a helyem az albiban. Ma csak kisebb dolgokért mentem volna, főzéshez fogytán a zsír, fokhagyma. De nyilván nem tudtam semmit venni, mert az esetleg van valamiért nem állok sorba órákat, majd főzök fokhagyma nélkül, meg használok olajat, aztán kész, egyébként mindenem van. Még klotyópapírból is vagy 60+ tekercs, ezt még akkor táraztam be, mikor nem volt járvány, csak mákom volt, hogy az éves betárazási akció pont a felvásárlások elé esett.

A net is szép lassan, de biztosan letérdel. A prohardver.hu alig jön be, a youtube.com be sem jön. Alakul. Még pár nap, nem lesz net sem, először a hagyományos LAN-ADSL-stb. net rogyik be, aztán a mobilnet, majd az egész mobilhálózat. Hála az égnek be vagyok némileg tárazva offline sori, játék, retró játék, e-könyv, stb.-vel, így lesz mit csinálnom net nélkül is több hétig, nem a falat nézem.

Ezen a héten szabin vagyok, pedig nem vagyok beteg, tudnék dolgozni, a melóhely sincs bezárva, meg nem érdekel, ha megfertőződök, mert úgyis elkerülhetetlen, de nem tudtam közlekedni. Akik fuvarozni szoktak, szabadságon vannak, vagy betegek (nem korona), buszok megnyirbálva, alig közlekedik valami, taxik sincsenek, azokból is hiány van, főleg éjszaka visszafelé nem tudok közlekedni. Szóval aki tudna, meg akarna dolgozni, annak sem lesz rá lehetősége. Ez így nagyon szép lesz. Nincs még jogsim, autóm, ez halogatódik időhiány miatt, így nem tudok kijutni vidékre. De szerintem ha lenne kocsi, akkor egy idő után meg benzin nem lesz majd senkinek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.