Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#108847) Bujdy81 válasza blueboi69 (#108759) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

"Alap telepítős móka, ami visszatáplál és csak hátradőlök miután aláírtam a megrendelőt, az 2x ennyi pénzbe kerül."

Ezt, kérlek, támaszd alá számokkal, ha lehet, mert nekem nem jön ki a matek!

Korábban 2,1 milliót írtál a kulcsrakész rendszerre, ezzel szemben 1 milliót írtál a kisebb teljesítményű nem visszatáplálós rendszerre, aminél rávilágítottam, hogy sokkal több az "apróság" ára, mint ahogy saccolod (valódi ajánlatok alapján), plusz még nem számoltad bele azt az okosságot, hogy ha termel a napelem, akkor árammal megy a víz fűtése, ha nem termel, akkor gázzal (mert nyilván nem éri meg a hálózati áramról fűteni a vízet, ha van gázbojler is). Tehát ide még kell valami elektronikia/okosság, bármi.

Ha pedig az nincsen, akkor a két rendszer kihozatala között jelentős a különbség!

Természetesen a tetőn szopás, vezetékelés, stb. munkadíját vegyük nullának az SK kivitelezés esetén, bár szerintem ott is el fog kopni 1-2 százezer a " kell spéci szerszám/dugókulcs/bármi, ami később úgyis jó lesz valamire".

És akkor nulla forintra számoltuk azt is, hogy a kulcsrakész rendszernek vannak ilyen plusz feature-jei, hogy:
- engedélyek,
- garancia,
- adott témában vizsgázott szakember építi, aki esélyes, hogy könnyebben old meg egyes, hirtelen felmerülő problémákat,
- 4-6 kezes munkákhoz 2-3 ember, nem egyedül szopsz
- jövőbeni bővíthetőség

("ott konkrétan az inverter egy dugvillán lógott, tehát a hálózthoz való beköte nem bonyolultabb egy hajszárítónál." azért erről kikérném egy szaki véleményét is, mert lehet, hogy nem véletlenül van ráírva MINDEN konnektorra, hosszabbítóra, hogy max. 3500W. Ha jól tévedek, akkor 16A fölött nem biztonságos/szabványos akármilyen csatlakozó. Persze, mi is hajtottunk sok ampert anno kínai hosszabbítón, mert kellett, hogy menjen a sok erősítő, meg stroboszkóp, meg lézerek, de ha para lett volna, akkor nem családi ház ég le, csak a gimnázium! :D )

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.