Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#108759) blueboi69 válasza A. Crowley (#108758) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Izzócsere miért bír szopás lenni? :U
Ez kicsit olyan, hogy a motorháztető alatt a hangos-zajos-büdös valami ott egy nagy feketemágia aztán közben meg nem is.
Én nem félek belevágni, egyáltalán. Nyilván lenne mindenféle extra védelem és lekapcsolható a cucc bármikor.
Alap telepítős móka, ami visszatáplál és csak hátradőlök miután aláírtam a megrendelőt, az 2x ennyi pénzbe kerül.

Az egész onnan indult, hogy valszeg kapunk mi is szja adóvisszatérítést, mint ahogy sokan, és gondoltam, hogy vmi olyasmira költeném el, ami befektetetés jellegű és/vagy van haszna is. Indult a történet a napkollektorral, hogy azzal kiváltható a melegvízkészítés az év naposabb felében, ezáltal nem járatva a kazánt, de már konkrétan végiggondolva a csövezést, olyan akadályokba ütköztem, hogy elvetettem a dolgot és akkor lett belőle napelem, ötlet szintjén.
Ebből hamar jött az, hogy akkor mi lenne ha nem baszakodnék a hálózattal, napelemre rákötöm a fűtőpatront és önállóan elfűti a vizet akkor árram, innen már csak egy kis lépés volt eljutni oda, hogy hohóóó lehet ezt másra is használni, sőt úgy be lehet kötni, mint egy fogyasztót.
Azért nem akkora truváj ez.
Napokban linkeltem videot, ott konkrétan az inverter egy dugvillán lógott, tehát a hálózthoz való beköte nem bonyolultabb egy hajszárítónál. Rá a panelek és egy elosztóba meg mehetnek a fogyasztók. Sőt, több videot is linkeltem, ez elvan szigetüzemben is, hiszen alapvetően off-grid.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.