Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#151240) Ice&Lime


Ice&Lime
veterán

Sziasztok!
Volt egy friss telepítés és ez lett belőle, tudnátok segíteni hogyan változtathatom meg az elsődleges C: meghajtót boot basic data partition-ról boot primary partition-ra? Disk management-ben én nem találtam hogyan lehetne, más ingyenes programot nem tudok egyenlőre, ami megcsinálná.

(#151241) Ice&Lime válasza Ice&Lime (#151240) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Köszben kiderült, hogy a C: rendszer meghajtó gpt-ben van és nem mbr-ben. Ha átváltom, gondolom veszik minden adat a win telepítéssel együtt a c: meghajtón.
Vagy elég bonyolult megcsinálni, mi van ha gpt-ben van használva a rendszer, van valami hátránya?

[ Szerkesztve ]

(#151242) Teasüti válasza Simivok (#151239) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Fura, Chrome alatt nekem nem csinálja. Meg vmiért eltűnt az AV1 támogatás is Edge alatt Youtube-on. Ezért gondoltam ez vmi MS specifikus hiba, nem a vanilla Chromium az oka talán.

(#151243) King Unique válasza Ice&Lime (#151240) üzenetére


King Unique
titán

Ha UEFI/GPT séma szerinti telepítés, akkor GPT partíciós sémánál eleve csak elsődleges partíciók vannak, ott az "adatokat tartalmazó alappartíció" megnevezés pedig teljesen normális Windows 10 2004-es verzió óta. Az"elsődleges partíció" megnevezés MBR séma szerinti lemezeknél van.
Itt max. csak az fura, hogy ha tiszta telepítés UEFI/GPT séma szerint, akkor hova lett a lemez végéről a helyreállítási partíció.

Egy modern, UEFI-s PC-nél pedig kb. alap, hogy UEFI bootolási mód szerint legyen telepítve a Windows 10, ahol ilyenkor nyilván GPT partíciós séma szerinti lesz a rendszermeghajtó, ami teljesen oké. Tehát nyilván nem kellene itt semmit MBR-re "átváltani". :N
A GPT-nek és az UEFI-s telepítésnél pedig eleve előnyei + előnyei vannak az MBR-rel és a legacy (CSM) móddal szemben, vagyis hátrányai az utóbbiaknak vannak és nem az előbbieknek.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.