Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60907) amdk7


amdk7
aktív tag

Én mikor vettem a CBF600-at, akkor felhívtam az eladót, udvariasan megkérdeztem körül lehet-e járni illetve mik a hibái, milyen szervizek voltak rajta elvégezve. Majd kértem egy címet. Hornetet akartam venni, de mivel a miniatür képeken elég jól nézett ki, gondoltam utba ejtem. Megnéztem, hideg motorral beindította, körüljártam, kis gázfröccs, belenéztem a tankba stb. Mondom ok, megnézek még párat, ha érdekel visszacsörgök. Erre megkérdezte nem akarok-e menni vele próbakört. Mondtam, hogy nem, ha érdekel bepótoljuk és beszélünk az árról. (Itt már én is láttam, hogy eladó a motor.)
Majd megnéztem vagy 30-35db Hornetet és a siralmas felhozatal után visszakanyarodtam az eladóhoz, akitől pici alkudozás után megvettem.
És itt már páran írták, nagyon sok mindent le lehet szűrni abból, ahogyan beszél az eldó, amiket megmutat stb.

Később ezt a motort vette meg tőlem pityaa23, aki szintén Hornetet szeretett volna, de végülis ezt választotta.
- viszont ez az Ő története, ha gondolja elmeséli. :)

Aztán jött az FZ6N S2-m. Eladót valamennyire ismertem, halottam a motor előéletéről, elmentem hozzá, megnéztem. De már akkor tudtam, hogy viszem. Azt ki is próbáltam, de minimális sérüléstől eltekintve csip-csup állapotban volt. Itt nem is alkudoztam, csak annyit kértem, hogy 2hetet várjon mert most nincs pénzem, csak előlegezni tudom a motort. Erre Ő mondta, hogy ismerjük annyira egymást, hogy nem kér előleget (ne papirozgassunk), ha összejön a pénz megyek és hozhatom. :)
- 2hét múlva itthon volt a motor.

Aztán az asszonypajti kiszemelt egy ER6N-t (újabb kivitel). Ott volt alkudozás, mert magasról kezdte az eladó, viszont azt hiszem 50eFt-ot tudtunk lekanyarintani az alapárból, ami nem sok, de ez is Mo.-i 2014-es forgalombahelyezésü motor 4év műszakival, azt hiszem 6800km-el vettük, szervizkönyvvel stb.
Ott volt nálam a pénz, kifizettem, lepapíroztuk, hoztuk. Mondjuk az eladó srác kicsit fura volt, mert már nagyon mehetnéke volt biciklizni a haverjaival. Úgy kellett szólnom, neki, hogy millión felül legyen már tekintettel a mi időnkre és érdekeinkre is, aztán oda megy ahova akar, nem szólok bele. :D

Nem hiszem el, hogy olyan bonyulult lenne a vásárlás, ami tény, hogy bizonyos árszegmensben nagyon ki kell fogni és keresgetni a motort, de ha ezeken felülemelkedik a vásárló, akkor egyel magasabb árszinten már jobb a választék.
Az tiszta sor, hogy 600eFt-ért nem lehet karcmentes állapotot kapni semilyen motorból.

A kedvenceim a külföldről behozott keveset futott csodák, amik mennek 6-7eFt-ért sérülés mentesen. Aztán 5 különböző szügből nézve 3 különbüző színárnyalat fedezhető fel rajta. Senki nem tud semmit az előéletéről, olaj helyett fekete kulimász van benne... áhh láttam ilyet is, ahol az eladó hosszan ecsetelte hogyan tehetem 100%-os állapotba a gépet. :D Mikor mondtam neki, hogy a kormány konrétan ferde: vagy a telókba, vagy a kormányba van egy csavar, akkor először ellenkezett, hogy az egyenes, illetve sérülésmentes. Aztán belátta, hogy valóban van benne egy kicsi és mondta, hogy annyi a megoldás, hogy fellazítom a kormányt egyik oldalt "kiékelem" egy kis gumival vagy "valamivel" és jó lesz. :D :D :D A motorblokkra van külön festékje, ha gondolom ad belől... stb. :D

MOD:
StoneBridge-ről jut eszembe. Amit Ő vett motort ott meg konkrétan leegyeztettem az eladóval, hogy szombat de.-tt ott vagyok, ha valami változás van akkor legyen szíves szólni és hamarabb megyek... Pénteken hívom, hogy akkor a holnap ok-e, erre benyögi, hogy eladta. pfff Szóval ilyen is van...

[ Szerkesztve ]

Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.