Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61801) Kolondrum válasza -Mosquito- (#61800) üzenetére


Kolondrum
félisten

Egyik sem az ajánlott darab, én halkan mondom, hogy TR02.

(#61802) Chal


Chal
addikt

Sziasztok!

A következő 1-2 hónapban tervezem motor vásárlását, teremgarázsban tartanám a gépet, és féltem. Nem gyakori eset, de volt már rá példa hogy loptak autót, motort, bringákat (többek között az enyémet :( ) innét az elmúlt 10 évben. Ezért mielőtt megrendelném a drágát, gondoltam "megágyazok" egy kicsit ilyen téren, és ezt a padlóba lefúrható rögzítőkampót néztem ki:

http://www.kryptonitelock.com/content/kryt-us/en/products/product-information/current-key/330202.html

Van valakinek esetleg vele tapasztalata? Illetve jöhet tipp jobb/olcsóbb megoldásra is.

A másik nagy kérdés, hogy ha ez megvan, akkor milyen zárat vegyek magához a motorhoz? Túlzásba se akarom vinni a dolgot, de azért valami normális védelem nem lenne rossz, reális áron. Van most szabadon egy nagyobb méretű Kryptonite bringás U lakatom (Kryptolok), ilyen:

http://www.kryptonitelock.com/content/kryt-us/en/products/product-information/current-key/001041.html

Nem bánnám ha tudnám használni indulásnak, aztán ha azt mondjátok hogy van értelme, akkor egy kis anyagi levegővétel után vennék egy komolyabbat :)

A gép értéke amit védeni kell kb. 1mFt. Új, 0km-es jószág lenne.

Előre is köszi a tanácsokat!

(#61803) polimorf válasza Chal (#61802) üzenetére


polimorf
tag

Egy zsir új motort tuti nem tennék egy ilyen közösségi helyre, inkább körbe néznék valamilyen garázs bérlés körül. Még mindig olcsóbb megoldás mintha ellopnák. Vagy valami kertesházas havernál pihentetném a vasat.
De ezt persze te tudod, viszont azt gondolom tudod, hogy tehetsz a gépre bármilyen lakatot, ha el akarják vinni el is viszik, max csak megnehezitheted a dolgukat.
Innen a döntés a tied!

Apropó milyen ÚJ motort vesztegetnek 1 milláért? :Y

[ Szerkesztve ]

Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!

(#61804) asvald


asvald
senior tag

a szív szakad meg, hogy a jobbnál jobb vasak így elkorrodálódnak

A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!

(#61805) Khaosz55


Khaosz55
addikt

Vagy cascot kötni rá.

(#61806) Chal válasza polimorf (#61803) üzenetére


Chal
addikt

Igazából robogó, és bocs az offért, csak az ottani topicban, inkább az 50-es kisebb jószágok a téma. Bár biztosan ott is vannak páran akik 50-60eFt-s zárakat vesznek (a paldókampóval együtt bőven annyi lenne, sőt..), de úgy voltam vele hogy ez azért inkább itt lesz jellemző, szóval innét esélyesebb a tapasztalat, remélem nem gond :) Egyébként Honda PCX.

A garázs meg adott, az enyém, dehát teremgarázs, ez van :( BP amúgy, kertesház nincs a közelben, és "dedikált" zárható garázs se. A legközelebbi ilyen lehetőséghez kéne egy másik jármű, vagy BKV, amivel minden reggel elmegyek a gépért, annak meg nem lenne sok értelme :) De a "lehorgonyzással" úgy vagyok, hogy nem nagyon hiszek benne hogy nekiállnak flexelni, eleve problémás a bejutás, szerintem ha bejönnek, akkor viszik ami mozdítható, ami meg bonyolult azt otthagyják. Persze ettől még van rá esély de úgy tippelem hogy ezzel a megoldással elég jól minimalizáható.

@Khaosz55: tudnál ajánlani biztosítót hozzá? Gondoltam rá én is, néztem is a napokban pár kalkulátort, de a végére csak elemi kárra, meg töréskárra adtak ajánlatot.

[ Szerkesztve ]

(#61807) baboss válasza Chal (#61802) üzenetére


baboss
őstag

Nem akarlak elszomoritani,de ha kiszemelték akkor rakhatsz rá bármit, ha nagyon akarják úgy is elviszik.
[link]
[link]
[link]

(#61808) Chal válasza baboss (#61807) üzenetére


Chal
addikt

Tudom, én sem egy kő alatt élek :( A helyi viszonyokat és eseteket alapul véve viszont az van, hogy amikor "esemény" volt akkor minden esetben zár nélküli motorokat és bringákat loptak el, vagy olyanokat amiken mezei 2Ft-os sodronyzár volt. Kisteher bejött, megpakolták, mentek. Szóval ha valaki sajnálta a pénzt egy "1 percesnél" bonyolultabb megoldásra az sírhatott, a többiek meg nem. Mondjuk azóta jobb fajta lett a beléptetési rendszer, meg van kamera, meg etc.., meg vagy kb. 5 éve nem volt semmi (kopp-kopp), de azért a rossz emlékek nem múlnak el, nem hagynám ott a gépet "úgyismindegy" alapon zár nélkül.

Az meg hogy rámállnak és elviszik máshonnét nyilván elkerülhetetlen, és az ellen felesleges is küzdeni (illetve a nyomkövetésre vannak egész jó DIY ötleteim, de az más kérdés).

[ Szerkesztve ]

(#61809) asvald válasza baboss (#61807) üzenetére


asvald
senior tag

Legbiztosabb módszer , ha benntartja a lakásba! Mint pl Én :C

A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!

(#61810) baboss válasza asvald (#61809) üzenetére


baboss
őstag

Ez sem rossz.
Chal
Lelki megnyugvás ha van rajta valami zár, vagy riasztó.
Tavaly a Merci Vito-ba bezártam a kulcsot,az ülésen felejtettem,egy sarokkal arrébb vettem egy méter réz vezetéket. Szerencsére az ablak nyitva volt résnyire. Fel kelett másznom a tetejére hogy kihalásszam a kulcsot,5 percig szenvedtem vele mire kijött.mindez a Keleti pályaudvarnál történt,rengeteg járókelő, meg a forgalomban résztvevő gépjármű.A kutya se kérdezte meg tőlem, hogy mit csinálok. :Y

[ Szerkesztve ]

(#61811) #79335424 válasza Chal (#61808) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ezt csak gondolatébresztőnek szánom, mert több variáció is lehetséges. 20 ropiért vettem használtan egy pici Androidos telót (Xperia mini ST15i) és raktam rá egy Cyanogenmod romot. Ez lett a "mindenesem" autóban, motorban. Telepítettem rá egy riasztó alkalmazást, ami figyeli a teló szenzorait (pl. mozgás, giroszkóp) és az Avast Antitheftet. Ha változik a szenzor állapota, akkor küld egy jelentést a nálam levő telóra. Ha úgy ítélem meg, hogy ez nem vakriasztás, akkor küldök egy parancsot az Avast -nak, ami onnantól, a parancsban megadott időközönként visszaküldi a teló aktuális koordinátáit. Ez az alap, amit lehet még tovább finomítani (pl. toronyadatokkal, ha nincs GPS jel, vagy bluetooth érzékeléssel, stb).

[ Szerkesztve ]

(#61812) V.Stryker válasza Chal (#61808) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Nézd, lehet itt bármit csinálni, de ha el akarják vinni, elviszik. Még a rejtett kapcsolós dolgok sem vezetnek sehová,mert felteszik kocsira és hello.

Szerintem három megoldás van... kell egy erős lezáró lánc, ez csak lassítja őket. Kryptonite-ot hiába nézel, mert egy csomó teszten megbuktak vagy semmivel sem voltak jobbak a többinél.
Én egy bekamerázott mélygarázsban tartom, leláncolva, ahová csak kártyával lehet belépni.

A másik, hogy valami gps követőt kell beletenni, akkusat. Én a legolcsóbb verizóra egy iPhone 3GS-t tennék be valahová, nagyon rejtve szerelve, az akkuról is még bírja és a find my iphone alkalmazással elég korrekten megtalálható.

A másik a casco, ha telik rá.

Túlmisztifikálni szerintem nem kell, fel kell készülni és el kell magunkba fogadni, hogy elvihetik bármikor ha akarják. Következetesnek kell lenni, de biztosra soha nem tudsz menni szerintem. Illetve meg kell találni a határt a motor értéke és a rá költött lopásvédelem értéke között.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#61813) polimorf válasza V.Stryker (#61812) üzenetére


polimorf
tag

Én nem használok semmit még kormányzárat se rakom rá ha messzebb megyek a géptől. A garázsban is sokszor benne felejtem a kulcsot is. Volt már, hogy a túra során elmentem várat nézni (kb 2 óra) és egész végig ott lógott a kulcsa a kulcsszekrényben. (Ez mondjuk nem Magyar földön volt)
Lehet eddig szerencsém volt, de nem is veszek új vagy kelendő motort. Az enyém a kutyának sem kell :N Eladni se egyszerű nemhogy lopják :D Ennyi haszna van ha öreg és nemigazán keresett a gép :K

Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!

(#61814) #79335424 válasza polimorf (#61813) üzenetére


#79335424
törölt tag

Van egy olyan hogyisfogalmazzakhogyfórumképeslegyen "csoport", akiknél még az érték sem számít. Azért viszik el, mert el tudják vinni. Ha nem tudják elpasszolni, akkor kidobják, azaz nekik beszer áron ment el.

(#61815) emre válasza polimorf (#61813) üzenetére


emre
veterán

Volt egy ilyen biciklim (régi orosz verseny). Úgy gondoltam aki ért hozzá az ilyent nem lop el.
Aztán egyszer mikor nem tudtam valamihez lekötni, csak összefűztem a hajtóművet a hátsókerékkel valami debil a vállára vette és elvitte zárral együtt.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#61816) Kolondrum válasza polimorf (#61813) üzenetére


Kolondrum
félisten

Akkor te sem jöttél még ki boltból, hogy benéztek alá vagy körbejárták. Én a robogóra is jöttem már ki erre. Vagy épp mászott fel rá a gyerek, jó az inkább aranyos volt, azt hitte játék, amit így utólag meg is értek. :DD

(#61817) polimorf válasza Kolondrum (#61816) üzenetére


polimorf
tag

Olyat már láttam, hogy körbejárták és nézegették de azt hittem azért mert nem láttak még ilyen egyedi masinát.
Akkor azok tolvajok voltak :F Mától csapok le mindenkit aki 1 m-en belül megy a gépemhez ;] Vagy pedig ott hagyom a feleségem a motornál, nála hatékonyabb riasztó nincs :Y

[ Szerkesztve ]

Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!

(#61818) Kolondrum válasza polimorf (#61817) üzenetére


Kolondrum
félisten

Nem, nincs előítéletem, csak nem ma barnult. Persze volt átlag ember is, de volt aki nem annak tűnt. Rám az vár, hogy nyílt placcon fog állni amit őriznek. Majd beállok a bódé mellé jobbat nem tudok. Ötletem van lopás ellen, de az ellen nem véd, hogy felrakják utánfutóra, bár ahhoz el kell intézni az őrt vagy nagyon kell aludnia. Minden esetre a téma foglalkoztat.

Mivv dobok jónak számítanak?

[ Szerkesztve ]

(#61819) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Na, én lehet,hogy jövő héten elkezdem a motoros szezont. Azt nézem, hogy a holnapra ígért 18 fokból 8 marad, de stabil plusz fokok lesznek. Egy rakat vidéki melónk van, jövő héten több napos Veszprém... Szerintem a kollégák kocsikáznak, korán indulnak. Én meg el tudom vinni a gyereket reggel még oviba, egy jó 40 perccel később indulnék motorral. És ugyanígy haza. Kicsit sajnálom,hogy az idő miatt pályáznom kell, de hát mégis csak 2 keréken, ha saját ktg-en is. :)

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#61820) Yoshida


Yoshida
aktív tag

Én kocsiba megvettem a sentinelt, vannak killer feature funkciók, pl emelés érzékelés, ha nincs kapcsolat a telefonom és a riasztó között, akkor is tud azonnal riasztani, motoron van mozgatás érzékelő benne. Symbiannak plusz pont hogy méri az aksi feszt is, és a telefonomról látom hogy hány V. Viszont húzós ára van, a motoros talán 30-40 plusz áfa, és negyed év kb 3-5 ezer forint. De egy évet előre ki kell csengetni, így simán indulaskor otthagysz 70-80ezret motorra. Kocsinal még több. Ha külföldre mész akkor havi 2 ezerért ott is működik.

(#61821) runner 125 válasza Chal (#61806) üzenetére


runner 125
nagyúr

Oké, h Honda ( ;] ), de 1m-t nagy sóhalyok nélkül h lehet kiadni egy 125-ös PCX-ért? :F

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#61822) Chal válasza runner 125 (#61821) üzenetére


Chal
addikt

Tavaly nyáron kezdtem el keresgélni ilyen kategóriás robogót (PCX, Forza, X-Max, évjárat, méret, tudás) , azóta figyelem a használtpiacot, külföldit is. Egyszerűen nincs belőle értékelhető választék, és a PCX az ami még a legolcsóbb. Jelenleg itthon találsz úgy 15db-ot, annak egy része rommá van törve, egy része 0km-es új, a maradék 2-3db-ot meg kemény 150eFt-vel adják olcsóbban mint az újat, 2-3 évesen, gari nélkül, itt-ott horzsolásokkal. Kint meg drágábbak mint itthon. Amúgy az 1m kerekítés, valójában 830, de ugye vesz még hozzá az ember ezt-azt, szóval gyenge 1m azért a vége. Csak városban használom, és évi 200eFt üzemanyagot spórolok meg vele, meg havi 1 nap nettó szabadidőt amit dugóban ülés helyett másra tudok fordítani, szóval úgy voltam vele hogy azt választom ami tetszik, amit kedvelni/szeretni tudok, mert bőven nyerek rajta annyit hogy ne fájjon az ára. A megspórolt üzemanyag éves szinten pedig bőven több mint az értékvesztés ugyanannyi idő alatt, szóval ha az ember nem töri össze, akkor még bukni se nagyon tud rajta, viszik a használtakat mint a cukrot, nagyon kedvelt példány. Szóval körbejártam hidd el, de maximálisan meg tudom érteni hogy motoros szemmel nézve miért tűnik hülyeségnek a dolog neked, de nekem mások a szempontjaim/igényeim :) "Röviden" ennyi.

Az offért meg bocsi, el is hagyom a topicot, a záras jótanácsokat mindenkinek nagyon köszi!

(#61823) #79335424 válasza runner 125 (#61821) üzenetére


#79335424
törölt tag

Milyen kérdés ez ebben a topikban? Ó, hányszor hallottam már a "tudod, hogy mit vehettél volna ennyiért?" kérdést! Meg sem fordult a fejemben, hogy 4,4 -ért ne egy új HD -t vegyek és egy pillanatra sem bántam meg ezt a döntésemet.

(#61824) Topiccsendőr válasza runner 125 (#61821) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Vegre egy ember aki tudta h mit akar, es nem mastol kerdezgeti, h mit vegyen, mert lusta/nem gondolkodik.
Sztm becsuljuk meg az ilyet. :D

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#61825) emre válasza #79335424 (#61823) üzenetére


emre
veterán

Azért a H-D értékállósága legendás, különösen ha egy 125-ös nagy robogóhoz viszonyítjuk.
A Te döntésed eszembe sem jutna megkérdőjelezni, meg minek hasonlítsuk az egeret a sashoz. (mindegyik repül, kivéve az egér) Szóval Runner felvetése szerintem abból a szempontból jogos, hogy ebben a szegmensben nem hiszem el hogy ez a legoptimálisabb választás.

(#61824) persuader

Ez is jogos. Meg különben akkor honnét lenne tele az apró 2-3 évesen megunt, kinőtt gépekkel, amiken még annyi hitel van hogy az értékét nem fedezni.

[ Szerkesztve ]

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#61826) Teasüti


Teasüti
nagyúr

Gyárt vki motorra dallamos dudát? Némi keresgélés után semmi értelmeset nem találtam. Kinában nem néztem, de a gagyit inkább kihagynám. :))

Illetve keresgéltem még indexhez vmi csipogót vagy piezo-t, de itt se igazán van értelmes első blikkre. Találtam ebay-en egy turn signal reminder-t, de az meg ~16k ami meg már azért na...

Gondolt már vki ilyenekre?

Dudából viszont találtam vmi Banshee Screamer-t, ezt lehet még megfontolom. Mondjuk eddig amikor necces helyzetbe kerültem nem a dudára nyúltam először, elhárítás után meg már minek alapon nem is igazán használtam.

(#61827) #79335424 válasza emre (#61825) üzenetére


#79335424
törölt tag

Osztom Persuader álláspontját és szerintem teljesen reális Chal érvelése. Az első két évben a WC -re is a HD -val jártam. Aztán megadta magát az önindító szabadonfutója. Akkor megértettem, hogy ez nem egy városi lótifuti. 40 ropi volt a szabadonfutó, 60 -ért pedig megvettem a Simson -t. Vetítsd ki ezt a gondolatmenetet egy autóra, parkolási díjra, időveszteségre és máris "kisímul" az egyenlet.

(#61828) HSM válasza Teasüti (#61826) üzenetére


HSM
félisten

A dudát merem ajánlani. :K Iszonyat frusztráló, amikor pl. tolat feléd a marha, és látod, hogy nem lát, és dudálsz, és nem is hallja, közben meg próbálsz hátrafelé totyogva menekülni... :W Szerencsére megúsztam, olyan 20-30 centire a koccanástól. Azóta is erősen gondolkozom, hogy majd kéne egy olyan kompresszoros duda, hogy ilyesmiből többet ne legyen gond. :K

(#61829) Topiccsendőr válasza emre (#61825) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Meghat az atlag ember "megeri" versenyt csinal a jarmu veteli arabol. Minel olcsobban jut valamihez, annal jobban megeri, nemde? Aztan a tobbi nem is szamit. Hogy mennyiert lehet gatyaba razni pl. Konkretan ciki, ha dragan veszel valmit. Foleg ha meg kiskobos is :D itt van a nagy eltevedes. Aztan mindenki csak a baromijo vetelekrol hall az ismerosi koreben, es igy alakul ki ez a hatalmas szarragosag :D

[ Szerkesztve ]

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#61830) emre válasza Topiccsendőr (#61829) üzenetére


emre
veterán

Ehh be szép is lenne, ha csak annyit kellene eldönteni mit akarok, és hogy kártyával vagy készpénzzel fizessem ki. Mondjuk páran biztos nem is látnak tovább.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#61831) Bogyó bá' válasza emre (#61825) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

"...mindegyik repül, kivéve az egér..." Nem-e?! :DD
Na jó, ez épp tengerimalac, de gyanítom, hogy egérrel is működik:

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#61832) baboss válasza V.Stryker (#61819) üzenetére


baboss
őstag

Én le se raktam télére, ahogy szerintem Mosquito34 sem.[link]
Este küldöm.

(#61833) V.Stryker válasza baboss (#61832) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Én se raktam le,csak a lucskos időben nem jártam vele, mert nem volt kedvem takarítani.
Jó lesz, már kérdezte az asszony. :)

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#61834) Teasüti válasza HSM (#61828) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Be kell kopogtatni a hátsó szélvédőn. :))

Engem csak az frusztrál, ha vmi nagy dög mögé szorulok be, mint egy busz. Néha elfelejtem, hogy ki kéne menni a holttérből.

[ Szerkesztve ]

(#61835) runner 125 válasza #79335424 (#61823) üzenetére


runner 125
nagyúr

Van úgy 15 év tapasztalatom a robgókban, volt is néhány, a VFR mellett most is van egy 180-as 2 üteműm, amiért 6 éve adtam 270k-t. Soha nem állt meg alattam, pöcc röff a mai napig, nem beszélve arról, h bármikor eladom árában.
Egy 125-ös új robogó értékállósága nulla. (Ehhez erősen hozzájárul az is, h a mai napig nincs szabályozás az 50-es robogók rendszámát illetően, így a papír nélküli import nagyrobogók szétverik a hazai maxi piac árakat..) Korántsem ésszerű a HD-hoz mérni. Az egy tipikus rétegmodell.
Bizton állíthatom, h amit egy új 125-ös PCX nyújt, azt tudja harmad (de. max. fele) annyiért megvehető bármelyik kiforrott 4 ütemű 125-ös használt robogó. Honda-n belül maradva pl. a Lead, Nes, NSC, SH.. de más márkából is nehéz mellélőnni ebben a kategóriában. Yamaha XC Cygnus, Majesty, X-Max, vagy olasz vonalon a Scarabeo, Liberty, Beverly vonal..
Emre értette, miért tettem fel a kérdést, a döntésedet én sem kérdőjelezném meg, mint ahogy én is kaptam volna fele ennyiért is RC46II-t.
Egy PCX kategória tipikusan a spórolós, munkábajárós, racionális közlekedési alternatívát jelenti. 1m ft-ot "befektetni" ilyen célra számomra érthetetlen, 10 év alatt se hozza vissza azt, amit megtakarítás címen elköltöttél rá. Egyszerűen számomra nem ésszerű döntés egy ilyen kis köbös robogóba ennyi pénzt beleverni.

Persze ez az én véleményem, a kérdést segítő szándékkal tettem fel.

(#61827)

Ajjaj, érzek némi ellentmondást.
Drága volt a HD-val bótba járni, ezért te is vettél egy occsó, tóra járós Simo-t. Erről beszélek én is.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#61836) HSM válasza Teasüti (#61834) üzenetére


HSM
félisten

Majdnem sikerült be-"kopognom"... :C

A vicc, hogy semennyire nem voltam holttérben, kristály tisztán láttam végig a fejét, hogy tojik hátranézni csak jön! :Y A gyári dudára is meg se rezzent, pedig nyomkodtam ezerrel!

(#61837) #79335424 válasza runner 125 (#61835) üzenetére


#79335424
törölt tag

Sztem Te nem érted. Az ár relatív tényező. Neki lehet, hogy annyi az 1 gurigás robogó, mint nekem a 60 ropis Simson. Lassítom vele a 4 millás motorom amortizációját. Ő meg a 40 millás autójáét. Nincs ebben semmi rendkívüli, csak az összegek nagyságrendje változik.

(#61838) Bogyó bá' válasza #79335424 (#61837) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Meg van aki újat, garanciálisat szeretne, amire a kötelező karbantartáson kívül évekig nem kell költeni, és mégis biztosan számíthat rá, hogy elviszi ahová kell. Ha lenne pénzem (sose volt), én is új járműveket vennék, nem tíz-tizenöt éveseket. :K

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#61839) emre válasza Bogyó bá' (#61838) üzenetére


emre
veterán

Volt főnököm vett egy zsír új postás yamahát mikor nyugdíjba ment. Ő havonta keresett egy misit. És biztos nem fogja otthon bütykölni.

[ Szerkesztve ]

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#61840) #79335424 válasza HSM (#61836) üzenetére


#79335424
törölt tag

Akkor ehhez mit szólsz? Árpád híd budára, dagály utcai felhajtó abban az időben, amikor még nem volt külön felhajtósáv. Tempóból érkezek, látom, hogy két autó jön a hídon. Látom, hogy közel vannak, de nem gyorsak, simán beférek közéjük, a középső sávban meg senki, úgyhogy rögtön sorolhatok is tovább. Azzal a lendülettel be is soroltam közéjük. Előttem autó, mögöttem autó, jobbra a híd korlátja, balra meg... ...egy vontatókötél! Vazze, gáz van! Szerencsére mindketten rutinosak voltak és azonnal átsoroltak az üres középső sávba, így én jobbra kiszabadultam. Szép kis daráló lehetett volna, amiben én lettem volna a töltelék.

[ Szerkesztve ]

(#61841) kcsa


kcsa
veterán

Én is vettem új robogót. Bár annak is megvan már lassan 8 éve. Csak eladásnál bántam meg, addig egy másodpercig sem. Élveztem a szerelés és gányolás mentes robogózást, amit használtnál viszont még SOHA nem tapasztaltam meg.

(#61842) AndrewTdi


AndrewTdi
addikt

Sziasztok!

Megfordult a fejemben, hogyha nem felnyitható bukóban gondolkodnék max 80 K-ig, hanem zártban, mit ajánlanátok?
Ezek a Marushin carbon (999) sisakok milyenek lehetnek? Egész jó eredményeket értek el a teszteken. Mennyire van értelme törekedni a minél kisebb súlyra?

[ Szerkesztve ]

(#61843) canniball válasza AndrewTdi (#61842) üzenetére


canniball
nagyúr

Én azt ajánlanám olyat válassz amihez jár vagy legalább külön beszerezhető pinlock, "napszemüveg" és bogárháló.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#61844) -Mike- válasza AndrewTdi (#61842) üzenetére


-Mike-
addikt

Próbálj fel minden márkát vagy amennyit tudsz. Érezni fogod melyiket találták ki neked és nem fog érdekelni hogy hány gramm. Én is minden létezőt kipróbáltam, de amikor az Arai-t a fejemre húztam, tudtam hogy haza értem. :)

(#61845) AndrewTdi


AndrewTdi
addikt

És Bp környékén melyik üzletet ajánlanátok ahol minél több sisakot fel tudnék próbálni?

(#61846) polimorf válasza AndrewTdi (#61845) üzenetére


polimorf
tag

Nálam a bukó súlya mérvadó, mert a jelenlegivel az a bajom, hogy 4-5 óra motorozás után már fáj a nyakam tartani a bukót. Ha legközelebb veszek az tuti karbonos lesz. Persze ez csak az én véleményem mindenkinek más a szempont.

Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!

(#61847) emre válasza polimorf (#61846) üzenetére


emre
veterán

És ez biztos csak a súlya miatt van?
Volt olyan bukom amiben ha egy kicsit is elfordítottam a fejem egyből megéreztem a menetszelet.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#61848) -Mosquito- válasza AndrewTdi (#61845) üzenetére


-Mosquito-
őstag

Fokt, Kelomotor,Euromotor,(Rider13, Bázismotor ezek drágábbak), Moto.hu, Superzone, Motoroazis. Előtte nézzél szét hol/mit kínálnak.

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

(#61849) V.Stryker válasza -Mosquito- (#61848) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Hát azé a Foktot olcsóbbnak mondani a Rider13-nál nem merészség kicsit? :D A fokt elég sok prémium cuccot árul, így egyértelműen drágább. A rider meg ugye a louis-t nyomatja és szerintem az egyik legolcsóbb.

Onnan merem mondani,hogy a hétvégén rendeltem a bőrruhába normálisabb hátprotektort és végigmentem szinte az összes ismertebb bolt kínálatán. A rider13-ban vettem meg végül.
A moto.hu -s srácok tök rendesek, de szintem mindent megtalálni máshol kicsit olcsóbban...

AndrewTdi: Ha olcsóbb cucc kell, akkor a Darázsgarázs is ott van. Sőt ott most a Marushin sisakok akcióban vannak.

[ Szerkesztve ]

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#61850) AndrewTdi válasza V.Stryker (#61849) üzenetére


AndrewTdi
addikt

Igen, pont a Darázsban néztem a Marushinokat. Árban még csak csak bele is férne, de nem nagyon találok olyan tesztet, ahol bármit is írnának az áramvonalasságról. Nakeden meg nem hátrány ha áramvonalas.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.