Hirdetés
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Ventoy- univerzális multiboot máshogyan
- leslieke farmerzsebe
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Online jogosítvány megújítás kishazánkban,és user error :)
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Topiccsendőr #97044 üzenetére
Ez most egy tipikus állat szemszöge , a többség nem ilyen szvsz.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
zgospel
őstag
-
demars
addikt
Igazad van.
Én nulláról kezdtem, igaz csak egy fos cbf -em van, de sokszor ezen is fosok ha nyelezem neki...
Adok címet, küldj kötelet!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
törölt tag
Tobbek kozott ezert sem volt ertelmezheto az 'egyesben 103 a vege' tipusu hozzaszolasod
-
Topiccsendőr
addikt
Nem szoktam hozzaszolni a milyen motort vegyek temahoz, de most megis kedvem van, ahhoz a reszehez, hogy elkezdtek ropkodni a "penzpazarlas" meg "nincs ertelme" jelzok a fokozatossaghoz.
Mondjuk ilyet meg nem hallottam olyantol, aki vegigjarta az olcso szarokkal, szerelessel, szopassal kikovezett hassznaltmotoros osvenyt, csak olyantol, aki mindezt nem csinalta.
Mielott belefognek a teljesen erdektelen tucateletem elmeselesebe enis, hogy megis en milyen motorral kezdtem, mennyire voltam megelegedve, vagy sem, mennyire haltam meg majdnem vagy megsem, hadd kavarjam fel egy kicsit a szart.
Szoval esszel motorozni. Nem kell kihuzatni egyesben. Satobbi.
Megis mirol van itt szo? Ha ennyire esszel megy mindenki, hova a faszba kell 100 loero? Hova kell egyaltalan 50? Rakja le mindenki az A1 et, kesz.
Jo, persze, a szazotven loerovel alul kenyelmesebb menni egy motorral, nem kell visszavaltani. de veletlenul sem hasznalja ki soha senki, igaz? Annyi esze van mindenkinek, aki elsore nagy motort vesz.
Nem szeretnek senkinek a lelkebe gazolni, de az ilyen ember megis minek vesz motort? Osszeegyeztethetetlen szamomra az, hogy egy huszeves ember majfoltos kezzel huzza a gazt, nyammogva, mert elcsuszott a fogprotezisa. A legkisebb adrenalinfroccstol pedig szivrohama lesz. Ezeket kerulni kell modszeresen... Egy motoron. Erted. Amit azert veszel, hogy szivrohamod legyen, mert jo erzes nyelezni.Sokkal jobban megeri olyan motorral elesni, amit honapokig kerestunk, majd megvesszuk a karcmentes motort, amivel mi fogunk eloszor eldolni. Vagy beleteszunk tizezer kmt, es mivel be vagyunk szarva, hogy nehogy baja legyen, eletunk soran soha nem tanulunk meg rendesen motorozni. Az utakon jonehanyan leszoritanak minket, mert a keleteuropai kozlekedes jellemzoje, hogy azonnal megtalaljak a zsakmanyallat beszarisagaval kozlekedoket, akiket azonnal kifileznek. es ez a legjobb forgatokonyv. Aztan megyz
unk be a munkahelyunkre, es hevesen kozoljuk a kolleganknak, hogy mar megint ki akarnak nyirni az utakon, es nem ertjuk, miert van ez igy. Az micsoda elmeny, tenyleg. Aztan el is adjuk a motort, mert tul veszelyes.Vagy ha mar egy eve nalunk van a nagymotor, es mar kezdjuk megszokni. Es mindenkinek mondjuk, hogy elsore nagymotor? Peeersze, ha van eszed, nem problema, en sem haltam meg... Aztan lenyelezzuk eletunkben eloszor egyesben, mert megelozunk valakit. Az uthiban az elkonnyult elso kereket meguti egy keresztborda. Elkezd csapkodni a kormany es televagjuk a szembe jovo potos ifat, nah abbol milyen sokat lehet tanulni, ha fetrengunk a kiszakadt hasfalunkbol arado beleinkben.
Vagy csak levagja az egyik karunkat a szalagkorlat.
Mert ezt senki nem mondta, hogy ilyen lehet egy szaz loeros motorral, meg nem volt egy gyengebb motorunk sem, ahol ugyanilyen szituacional kettot csap, es abbahagyja, mert nincs annyi ereje, hogy olyan sokaig elkonnyuljon. Peldaul.
Explosión de dos tiempos
-
Rent
senior tag
Én 4 éve Honda Scoopy 50cc-vel "kezdtem".
33 éves vagyok, természetesen 17 éves korom óta motorozgattam 50-80cc- motorokkal, robogókkal (honda mbx 80), de 4 éve vásároltam meg a napi munkába járáshoz a honda scoopyt.
1 év után eldöntöttem, hogy "A" jogsi kell, mert vidékről bejárni 50cc robogóval az halál, főleg a 4-esen.
Az első nagymotorom egy Suzuki Marauder 800cc volt, amit 2 évig hajtottam, ezalatt 16.000km-ert beleraktam és mindent megcsináltattam rajta.
A mostani, amit idén vettem, az egy Suzuki VZR 1.800ccm.
V2 125le, 160nm (3.200 fordulaton).
Ebbe most 1,5 hét alatt 800km-ert raktam. kb. kezesbárány.
Nem tudom milyenek a sor4-ek, mert a tanpályán kívül (fz6n) nem hajtottam őket (nagyon szívesen kipróbálnék egy 600-ast, vagy egy 1000-est), de ez az 1.800-as v2, amitől annyira tartottam, meg "úristen ez halál lesz", kb "semmi", pedig 0-100 az papír szerint 3,6sec.
Persze nem írom le, de tényleg csatlakozva az előttem szólókhoz, minden fejben dől el. Napokig nem tudtam aludni mielőtt megvettem. Azon járt az agyam, hogy hogyan fogom tudni megülni. Mi lesz, ha vizes lesz az út, vagy hajnalban nyálkás. Hogy kb. csak ideális körülmények között fogom elővenni.
Eljött a nagy nap és a vásárlás utáni első napon 3 kört mentem itt a szomszédos utcákban (kb összesen 1km).
Azonnal éreztem, hogy a 800cc után az 1800 más vezetési stílust kíván, gyakorlatilag minimál gáz 1-esben és hamar felváltani 2-be, de ez szerintem jön magától épeszű embernél (ezért is vártam eddig a nagyjogsival).
Gyakorlatilag a 4. tankolásnál járok (ami vicc ) és az első 2 tankolás (8.5l), lement 6,7l/100km köré. Gondolom rájöttem, hogy nyelezni, de még húzgálni sem kell, ahhoz, hogy menjen. Az első 150km-en kipróbáltam 4.-ben 120-ról 220-ra (m0-on) és azóta azt élvezem, hogy hamar elváltogatva finom gázra is megy, mint egy gőzmozdony.Azt mondom én is, hogy felesleges betartani a "fokozatosság" elvét és 5 lépcsőben vásárolni motort (pénz pazarlás). Elég szerintem, ha az ember a kismotor után vesz egy tanuló nagymotort, amit kevésbé sajnál, majd vált olyanra, amiről már szinte lehetetlen feljebb váltani, (viszont itt már fejben érettebb lesz).
Saját tapasztalatból mondom, hogy el kell felejteni az ilyen dolgokat, hogy "nem fogom tudni megülni", meg kimegy alólam kategória (mondom csak v2-őm volt eddig), persze ésszel kell lenni és nem hülyegyerek módjára csavarni neki.Én azt mondom, nagyobbat vegyetek és ésszel, mint gyengébbet és állandóan nyelezni.
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz [-HERO-] #97039 üzenetére
Elmondom, hogyan nézett ki ez a kawasakinál.
Írtam a hivatalos importőrnek, hogy melyik érdekelne, és én anniversary editiont szeretnék.Nekik már nem volt és kerestek nekem egy olyan üzletet, ahol még volt belőle (az utolsó az orszégban), de nem is az importőr üzlete.
Ott mindenben segítettek, és ingyen hozták fel pestre, valamint ajándékba kaptam az első éves biztosítást is.Ennél kevesebb dolgom és ennél korrektebb tájékoztatás fizikálisan lett volna lehetetlen.
Még utólag is megkérdezték, hogy minden jó-e vele, szeretem-e.btw real motor győr az üzlet, és az ivanics az importőr (bár itt teljesen más intézi a különböző márkákat, szóval ha simán lehet, hogy az ivanics yamaha az tök szar, de az ivanics kawasaki, az nagyon rendben van.
-
Geresics
addikt
válasz [-HERO-] #97039 üzenetére
elég fura mostanában az autópiac is Pécsett. Épp le akarom váltani az autóm, és elmentem a vásártérre megnézni 5-6 előre kisezemelt Verso-t (jövőre tervezzük a 3. kölköt). Mindegyik autónál látványosan néztem azt az egy bizonyos verdát, mindnél rápróbáltam hátha nyitva van, mindnél legalább 5-6 percet néztem, és mindnél folyamatosan kerestem a szemkontaktust az eladókkal. Konkrétan ücsörögtek padokon és beszélgettek egymással, egy sem jött oda! Ezek eladók? Vagy annyi barom van, akivel nem kell beszélni, csak jön, fizet, és megy?
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
[-HERO-]
senior tag
Valaki arulja el nekem, hogy manapsag tenyleg ennyire nem akarnak eladni motort a kereskedok?
Bementem 3 yamaha kereskedesbe is eddig, mind a haromba azt mondtak hogy emailben kuldenek ajanlatot meg az nap!
Hat had ne mondjam hogy senki nem kuldte, ugy kell telefonalgassak es kikonyorogni egy nyamvadt arat toluk, es erre mit kapok?
2 mondatos email, a motor ara a kert extrakkal ennyi.
Nem am reszletezve hogy melyik extra mennyi, mil a plussz koltsegek stb...
Ez egy normalis tendencia ma magyarorszagon?
Vagy ennyire szarba se nezik a vevot?
Utolso helyen csutortokon voltam, persze nem kuldtek, ma felhivtam oket, erre azt mondja nekem a koma telefonba hogy nyugodjak meg, majd hetfon valamelyik kollegaja kuldi, aaaa mondom en teljesen nyugodt vagyok....
Vicc, de komolyan.Boccs a kifakadasert...
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Geresics
addikt
válasz Something_ #97037 üzenetére
Miért akar itt mindenki átszúrni egy csavarhúzót? Hát mit ártott az a csavarhúzó nektek?
Amúgy kombinálhatod is a dolgokat, pl. a csiszolópapírt meg a nadrágszíjat...
-
baboss
őstag
válasz Something_ #97033 üzenetére
Nadrágszíj.
-
tboldi
nagyúr
válasz Something_ #97033 üzenetére
Csiszolópapír vagy átszúrt csavarhúzó.
-
ath
senior tag
válasz canniball #97028 üzenetére
Vicces, mert pont elment egy ilyen kocsi mellettem, amikor mar volt segitsegem
Mazlim volt, a szlovakok jofejek voltak, keritettek egy kukacot, azzal valahogy osszetaknyoltuk es haza tudtam vele jonni. Kar a gumiert, a felet ha elhasznaltam.. az a mak, hogy nem estem, valami uvegtormelek lehetett es eleg nagy temponal futottam at rajta -
Something_
őstag
XVI. ker kornyeken nincs valakinek olajszuro leszedoje kolcsonbe holnapra?
Nem akar lejonni, vettem lancosat, de nem fer oda.
-
Chrys_
addikt
válasz vendingo #97031 üzenetére
Még mindig Interphone.
A belseje valami szilikon, könnyen nagyobbra vágható, mint amihez éppen megveszed. Én pl. Samsung Galaxy Note 3-hoz vettem, most viszont egy Galaxy S9+ van benne Spigen tokkal együtt![ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Ki milyen telefontartót használ motoron?
Nincs kedvem most motoros GPS-re pénzt kiadni, telefonnal navigálnék, csak kellene valami stabil tartó.
Aliról rendelném szerintem.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Gaboman
nagyúr
Elnéztünk Kisbérre és környékére.
Szuper idő volt, vert is a víz, a túra végére elfáradtunk rendesen.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
CyberPunk666
senior tag
Holnap jön valaki a hungaroringre?
-
canniball
nagyúr
-
ath
senior tag
Kiszakadt a gumim. Tudtok ajanlani valakit, aki szallit? Lekér kornyeken vagyok
-
canniball
nagyúr
Azt kihagytam az imént, hogy az említett spanomnak sincs papírja a kipuffról (hogy E van-e benne azt passzolom) és nem is volt "feláras" a történet.
Persze ez csak egy eset, ha valaki tud másikat pro/kontra az ne tartsa magában!A pár hónap műszaki az jó, akkor nyárra esik a vizsga ideje, nem kell attól tartani hogy pont aznap mikor vinni kell épp fagyni fog.
A csúszás meg attól függ milyen volt, nyilván csak szemrevételezéssel derül ki mit kapott.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
veze
őstag
válasz canniball #97023 üzenetére
beszeltem a gazdajaval, nincs tanúsítvány a dobhoz. autokereskedesben van , mert állítólag a sajat tulajdona, ott dolgozik ezért ott árulja ,2 éve van tulajdonában a csúszást nem tagadta de természetesen semmi baja az adó meg a biztositas miatt kivonatta a forgalombol, (? ha forgalomba visszahelyezik, akkor van még rá pár hónap érvényes műszaki
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
-
veze
őstag
ezzel a kereskedéssel van valakinek tapasztalata?
colosseumauto [link]A dobbal kapcsolatosan tulképp az érdekel hogy műszaki vizsgán elfogadjak vagy sem..
De nyilván erre vonatkozóan is lesz info az eladónál[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
jól látom én itt, hogy a kuplugház oldalt/ az alja kicsit meg van reszelve.. [link]
ezek a dobok egyébként E betűsek? , vagy ilyen is, olyan is olyan is lehet.[ Szerkesztve ]
-
zgospel
őstag
[link] Na egy ilyen túrát élnék ha lenne ennyi fölös pénzem
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Geresics
addikt
válasz vendingo #97016 üzenetére
kezd olyan érzésem lenni, hogy már megint kitaláltad, hogy mit szeretnél, és azt várod, hogy mi megerősítsünk benne - mint már párszor korábban...
(#97009) vendingo
"Én eddig nagyon jól elvoltam rövidszárú kabátban...
...Maradok a hagyományos kabátoknál, csak találjak a méretemben"(#97016) vendingo
"nem tudom mennyire alkalmas túrázni egy ilyen kabát"[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz Geresics #97013 üzenetére
No, meg is van! 3 emberkét kiválasztottak "hosszú távú tesztelőnek", és ebből csináltak nagy csinnadrattát hírlevélben, és facebookon (itt találtam meg):
Henrik
Mindössze 23 évével a legfiatalabb tesztelőnk a Suzuki Freewind tulajdonos. Sokoldalú érdeklődése, kalandvágya és energiája levett minket a lábunkról, ezért választottuk be a tartósteszt csapatba.
Henrik vékony és magas, nem igazán konfekció méret, ennek ellenére találtunk rávaló motoros öltözetet. Egy Sixgear Surge dzseki és egy Sixgear Drake nadrág az, amiről gyűjti a tapasztalatokat az idény során.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz zgospel #97012 üzenetére
Nem a Shox termékekre gondoltam, hanem a Shox által gyártatott Sixgear-re. A télen úgy reklámozták magukat, hogy a 2018-as termékeik között kifejezetten vékonyaknak is csináltak termékeket! Legalábbis így emlékszem, de a hírleveleket mindig törlöm, így nem találtam meg a leveleim között sajnos...
-
zgospel
őstag
válasz Geresics #97008 üzenetére
Hát szerintem a Shox nem éppen a vékony emberekre készíti a cuccokat Meg azért azt is bevallhatjuk hogy a túramotorosok nagy többsége elég testes a Shox meg a nagy többséget célozza, nem véletlenül vannak XXXL-es méreteik is.
A Dainese meg Alpinestars sportos vonala eléggé slim fit, szerintem azokat kéne néznie, de az nem lesz meg 200 euroból, max ha akciós.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
zgospel
őstag
Köszi szépen! Ez tényleg jó cuccnak tűnik, és az ára is még lélektani határon belül van. Az agomotorsnál lévőket nézegettem de azok irreálisan drágák, plusz a leírásukban nem volt ott hogy bármilyen másik adóval is működnek-e.
Akkor már csak az a kérdés, hogy vajon az Euroringen fixen kint van az adó, és elég csak a vevőt megvennem? Vagy valaki úgyis lesz mindig aki kirakja az övét?
Meg kell találnom a motoron egy helyet ahova felhelyezem, idom nélkül nem tűnik olyan egyértelműnek.https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Bogyó bá'
nagyúr
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
vendingo
veterán
válasz Geresics #97008 üzenetére
Ma éppen sixgear kabátokat nézegettem, próbáltam, de elég bő méretezésük volt.
Lehet fel kéne mennem BP-re, aztán ott nagyobb üzletekben nézelődni.Én eddig nagyon jól elvoltam rövidszárú kabátban, többnyire 25-35 fokban motorozok, ott nem árt, ha van egy kis szellőzés.
Maradok a hagyományos kabátoknál, csak találjak a méretemben. ~ 200 eurót szánok rá, de ha van valami nagyon tuti, akkor adok érte többet is, csak legyen már valami.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Geresics
addikt
válasz vendingo #97007 üzenetére
Ha jól tévedek, akkor az ősszel a Sixgear (Shox) kampányolt azzal, hogy a konfekciómérettől eltérő szabásaik "minden igényt kielégítenek"
A túrakabátok pedig jobban védik a derekad, és minden vonatkozó részed a hosszú (akár éjszakába nyúló, vagy havas tájakat bejáró) túrákon.
-
vendingo
veterán
Tanács kellene.
Kabátot kellene vennem, de bajba vagyok. 193 centi vagyok, és vékony. A 2-3XL-es kabiknak jó a hossza, viszont vállba meg annyira bő az összes, hogy a vállprotektorok elmásznak a helyükről.
Szerintetek lehet kapni olyan kabátot, amit a magamfajta gyufaszálakra terveztek, vagy van rá lehetőség, hogy a protektorokat a megfelelő helyre varrassam?A mostani kabátomon is a bal vállamnál gyakorlatilag nincs is semmi védelem, mert teljesen a vállam mögé fordul a protektor. (anno gyorsan kellett valamit vennem, mert semmim nem volt)
Illetve ha a kabátban lévő gerincprotektort komolyabbra cserélem, akkor az úgy frankó, vagy a külön felvehető sokkal jobb megoldás?
Most külön gerincprotektort használok, de túrázásokkor elég macera még ezt is le föl venni, illetve szétázik alatt a hátam, hiába használok aláöltözőt.Uccsó kérdés: Mi a funkcionális különbség a normál, illetve a hosszított kabát között? Azt látom, hogy rengeteg túrázó hosszú aljú kabátban van. Melegebb, vagy jobban véd a széltől, vagy miért jó az?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
ath
senior tag
válasz zgospel #97004 üzenetére
General mechatronics-ra eskuszom, magyar is raadasul. Kakucsra nem kell ado, eringen is volt kint legalabb egy amikor voltunk, hring mar erdekesebb. Van rajta tanulo mod, ugy elvileg minden jelet megeszik. Ritkan van hasznaltan, altalaban pillanatok alatt el is viszik, erdemesebb a prot venni, mert abbam sok menetet tarol. Az appja konnyen, jol kezelheto, ugyhogy ha mar koltesz, a helyedben ezt vennem
-
zgospel
őstag
Köridőmérővel kapcsolatban valaki fel tudna világosítani? Hogyan tudom eldönteni hogy milyet kell vennem, melyik pályán fog működni, egyáltalán mire kell figyelni?
Gondolom az ellendarabot nem kell megvennem, elég a jeladó a motorra, ugye?https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
vendingo
veterán
válasz szabonorbkk #96992 üzenetére
A kawa blokk jobb mint a bmw 1 hengerese.
A túraenduro változataikat ismerem, ahhoz tudnék jobban hozzászólni. Olvass utánuk, elvileg mindegyikről vannak már cikkek és tesztek.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest