Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#122001) lumpy92 válasza Somatom (#121999) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Értem a mondanivalódat, de ez már csak a szarság megmagyarázása. Szerintem egy oktatáson résztvevő tanulóvezetőnek a jármű állapota szempontjából is példát kéne mutatni, nem pedig elfogadtatni vele, hogy "jóvanazúgy" és majd a saját motorodat is nyugodtan használd ilyen lepukkant, veszélyes műszaki állapotában, hiszen úgyis tudod kontrollálni a dolgokat.
Az elméleti oktatáson megtanulja és visszaadja, hogy mikek kell megfelelnie a motornak, mielőtt közúti közlekedésben részt vesz vele. Aztán levizsgázik kreszből és rá egy hétre már szembeköpjük azt, amit eddig számonkértünk rajta.
És igen, jó motorral könnyű motorozni (egy kezdőnek nem), rosszal pedig nem szabad (csak kényszerhelyzetben max. hazáig).
Persze ez csak az én véleményen.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#122002) energy4ever


energy4ever
addikt

A Haojue markarol mit tudtok? Csak szamomra uj dolog? :F
Ezek Suzuki motorok, csak valamelyik regioban ilyen markanevvel jonnek ki, vagy mi? :F

(#122003) Somatom válasza lumpy92 (#122001) üzenetére


Somatom
veterán

Persze, igazad van, nem így kéne lennie. De, tudod, kis pénz, kis foci. Gyanítom, hogy pl. németben nem ennyibe kerülne a jogsi.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#122004) pakfong válasza Somatom (#122003) üzenetére


pakfong
tag

Az A kategória 1500€ alaphangon, de inkább 2000€. Mondjuk tartományonként ez is változó.

De azért, mert otthon "olcsó" a jogsi, még nem bontószökevényekkel kéne oktatni. :)
Amelyik oktató nem képes kitermelni a szervizköltséget, az szerintem vmit nagyon rosszul csinál. De valójában szerintem inkább az van, hogy megvan a javításra a zsé, csak ba@unk rá, műszakin átment, akkor mi baj lehet...

A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s

(#122005) Xero válasza Somatom (#122003) üzenetére


Xero
nagyúr

Na igen. Svajcban pl egy jogsi kb 350-500.000 forint. Bar ez szerintem sem indokolja ezeket az allapotokat. Ettol fuggetlenul nem nyekergek, valahogy lekuzdom es jovore johet a megkonnyebules. :D

(#122006) Somatom válasza pakfong (#122004) üzenetére


Somatom
veterán

Azért az nem igaz, hogy nem változott a világ. Az "én időmben" ugyanígy "bontószökevényekkel" oktattak, de nekünk fel sem tűnt, mert a saját sem volt különb. Nyugati, vagy japán motort legfeljebb fényképen láttunk, de azért csak megtanultunk motorozni. Sőt! Emlékszem, amikor először ültem jó vason. Nem hittem el, hogy lehet ilyen könnyedén is kanyarodni.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#122007) Topiccsendőr


Topiccsendőr
addikt

Ertelmetlen osszehasonlitani mas orszagok arszinvonalat egy masik orszag atlagkeresetenek szemszogebol.

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#122008) Xero válasza Topiccsendőr (#122007) üzenetére


Xero
nagyúr

Plusz pl svajcban minden ami szolgaltatas ennyibe kerul hiszen a munkaero dragabb. A fiezetesekhez viszonyitva pl kb ugyan ugy jon ki a dolog. Kint is 2-4 napi netto ber itthon is pl az en teruletemen. A gond az atlagos berekkel van.

Az oregnel annyi a szitu, hogy o is mondta eladta a motorjait, ahogy mar hallottam is, igy kb maradt a ket Hornet. A sarga szutyok, a fekete(amin a rutint csinaltam) viszont nagyon patika. Raadasul Akra dob van rajta. :D Ez ilyen szerencse kerdese. Legkozelebb rarabolok a feketere es onnantol az a nap leginkabb cruiesolas lesz. ;)

(#122009) Somatom válasza Topiccsendőr (#122007) üzenetére


Somatom
veterán

Ebben az esetben talán azért nem értelmetlen, mert a végeredménynek azonos színvonalúnak kell lennie, ha a Magyar jogsival szabad közlekedni Németországban, Svájcban.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#122010) etnies válasza Xero (#122008) üzenetére


etnies
senior tag

Ez nem csak Svájcban igaz, a gazdaság fejlettségét/gépesítettségét mutatja.
Bármelyik nyugati országban drágább az élőerő, ezért drágább a szolgáltatás is.

Fogászatra haza járok, mert itt 5x annyiba kerül. Ha komolyan intézni való van még úgy is olcsóbb, hogy repjegy oda-vissza + 3 nap szálloda hozzáadódik a fogászati kezelés árához.

Motort is otthon "nagyszereltetem", minden 2. nyáron hazaviszem és beadom a kedvenc szerelőmnek egy hétre, azalatt minden átnéz, ellenőriz, beállít, megken és cserél ha kell. Általában 120.000-180.000 Forintot szoktam nála hagyni, de az még mindig bagó, itt nem állna meg 1500-2000 Fontnál olcsóbban ugyanaz.

Egyébként itt a motoros jogsi kb 1500 Font, ha sikeresek a vizsgák elsőre. Rendes oktatás van, egy oktató egyszerre maximum 2 embert oktat, forgalomban levezetik amit le kell és a motorok rendben vannak. A minimálbér 8.72, hogy legyen mihez viszonyítani.

"önmagam hite vagyok magamban"

(#122011) duni84 válasza Somatom (#121999) üzenetére


duni84
aktív tag

igen, de ez jogsi szerzés, nem annak a demonstrálása, hogy ki mennyire vérprofi. 2001-ben nekem is sikerült egy oktató motort (mz125) rendesen lezúzni, mert a fékbowden simán elszakadt. mai fejjel már simán ki tudtam volna védeni ugyanazt a szitut. mondjuk legalább kipróbáltam ideje korán milyen aszfalton kigurulni egy taknyolást, de elment a kedvem egy időre az utcai motorozástól. szóval szmájli nélkül és egy életre megmaradó sérüléssel állítom, hogy épp a tanuló alá kellene tenni a jó műszaki állapotú motorokat, mert majd ha lesz rutinja + valamennyire ismeri a határait + megszokta a close call helyzeteket, akkor nyugodtan harcolhat a lerúgott sv650-kés gs500-ak nyergében. ez az oktatásdi így kb ugyanaz a szitu, mintha ólommellényben tanítanának úszni a klasszik módszerrel: tanárbácsi bedob a vízbe és kiabál veled, miközben épp az életedért küzdesz.

#metszéspontok

(#122012) Somatom válasza duni84 (#122011) üzenetére


Somatom
veterán

"tanárbácsi bedob a vízbe és kiabál veled, miközben épp az életedért küzdesz"
Ez csak azért van, hogy kiderüljön, tudod-e majd kezelni a közúti közlekedés stresszes helyzeteit. ;] Erről a PÁV jut eszembe. A beszélgetésen a pszichodoki egy tök mellékes dolgon elkezdett kötözködni. Első pillanatban nem értettem a szitut, aztán rájöttem, hogy nem a téma a lényeg, hanem az, hogy hogyan reagálok.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#122013) Topiccsendőr válasza Somatom (#122012) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Gondolom leszoritottad a picsaba, vagy rahuztad a kormanyt, a sztorik alapjan.

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#122014) Somatom válasza Topiccsendőr (#122013) üzenetére


Somatom
veterán

Egy asztalnál beszélgetve ez nem kivitelezhető. :) Egyébként sem csinálok ilyet idegből. Szeretek játszani és ha vki kóstolgat, akkor néha belemegyek a játékba. Sztem nincs ezzel semmi baj. Amúgy általánosságban tök nyugodtan, leszarom-tablettával közlekedek.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#122015) duni84 válasza Somatom (#122012) üzenetére


duni84
aktív tag

nem, ez azért van, mert egy rakat fillérb*szó iskola van a piacon és a "legolcsóbbra rárepülő" diákok eltartják őket. a PÁV vizsgás példád tökéletes, mert gondolom arra utalsz, hogy még te is átmentél, ami a kommentjeid alapján azt jelenti, hogy az sem ér semmit ;)
ezzel le is zárnám, mert vagy nem érted vagy nem akarod érteni mi a probléma. mindkét esetben fölösleges a szájtépés. ha érted, akkor meg azért fölösleges :N

#metszéspontok

(#122016) Somatom válasza duni84 (#122015) üzenetére


Somatom
veterán

Ha frissen vizsgáztál elméletből, akkor pontosan tudod, hogy az a motor nem alkalmas a közúti közlekedésre, tehát nem szabadna vele elindulnod. Mégis megteszed. Miért? Mert jogsit szeretnél, ezért bevállalod, hogy kurva leszel és ezt az oktató is tudja. Innentől susmus a szitu. Akkor meg nem nyafogni kell, hanem megoldani.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#122017) Xero válasza Somatom (#122012) üzenetére


Xero
nagyúr

Sok vizilabda edzest vegigtoltam szoszmosz melegito also felsoben es/vagy buvar sulyban es nehezitett edzo labdaval. Szoval a concept elt. :DDD

(#122018) Somatom válasza Xero (#122017) üzenetére


Somatom
veterán

Ennyi! :DDD
Kimászhattál volna a medencéből és nyafogva hazamehettél volna, de nem tetted.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#122019) etnies


etnies
senior tag

Idei szezonom kuka, totál égés. Lecseréltem a februári olajat és szűrőt, nem volt fekete a kifolyó olaj. Ment bele megint a 10w40 7100, megnéztem a könyvben, 3100 km-t mentem február óta.
Az elmúlt 17 év legrosszabb éve.. Kurva covid. És holnaptól kosár sincs, beltéri edzéseket betiltották.

"önmagam hite vagyok magamban"

(#122020) Shin Chen válasza norbert1998 (#121990) üzenetére


Shin Chen
tag

Én tavaly ilyenkor dilemmáztam mi lesz a tuti, kb fél éven keresztül keresgéltem, a téli pihenő alatt tökéletes időtöltés lesz a nézelődés :D
Típusonként keress infót, melyiknek milyen a karakterisztikája, ill. ha adódik alkalom menj el nézz meg párat személyesen is, tapogasd meg, ülj fel rá(ha megengedik), hogy ne akkor derüljön ki hogy valami nem az igazi mikor már a sajátodként pörgeted a kmórát.

Nem tudom mit értsz terepezés alatt, de az idei Bp-Makó Kalandrallyn az egyik srác egy ezres Varadero-val jött, és ha nem lett volna első nap az a fránya mélyhomok akkor simán végignyomja. :)) Ha nem vagy szívbajos és megtartod a 200kilós motort akkor bármelyik jó lehet.
Egyhengeressel 110-120 felett ne gondolkozz hosszú távon. 20 perc alatt elmegy az életkedved. Sokan írták nem érdemes kipróbálni se, hát én f*szagyereknek éreztem magam és elmentem autópályán Debrecenből Pestre. Először és utoljára :DDD

"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."

(#122021) pakfong válasza etnies (#122019) üzenetére


pakfong
tag

Eszetlen korlátozások vannak az angoloknál, vagy miért nem tudtál menni?
Idén már majdnem 9000km-nél tartok, és úgy néz ki, hogy holnap sem fog esni. :)

A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s

(#122022) etnies válasza pakfong (#122021) üzenetére


etnies
senior tag

Itt előbb kezdődött és tovább tartott a lezárás tavasszal, mint odahaza.
Utána mindenféle korlátozások voltak, még egy nyomorult múzeumba sem mehettél úgy, hogy nem foglaltál előre jegyet egy héttel. Hol nyitva voltak a szálláshelyek, hol nem, hol nyitva voltak az éttermek, hol nem. Ráadásul kiszámíthatatlan az időjárás itt, képtelenek egy normális előrejelzést csinálni, rengetegszer előfordul, hogy nem jeleznek előre egy 6 órás szakadó esőt..., nem lehet előre tervezni semmit. Állandóan változtak a külföldre utazás szabályai is, most meg már belső határok is vannak, minden megyében másmilyen lezárások és korlátozások futnak, egyszerűen elmegy az ember kedve mindentől.
Tavasszal a mi osztályunk is covid ward volt, teendő akadt, nyáron hazarepültem 6 hétre, épp hogy visszaértem a lezárások előtt.

Augusztusban még tudtunk kosarazni 5v5-ben, szeptemberben már csak 3v3 félpályán, tegnap meg semmi.

Kedden leadom a régi olajat a recycling centerben, szerinted kellet-e ma online időpontot foglalnom 13 órára? Fszm kivan már, de tényleg.

"önmagam hite vagyok magamban"

(#122023) Chrys_


Chrys_
addikt

Készüljetek a télre

(#122024) fattyu válasza Shin Chen (#122020) üzenetére


fattyu
veterán

Azért ez így erős. 150 utazó a huskym. Ott érzem a határán annak hogy már szethajtom meg egy üzemi meleg aggyaneki de még nem kinzod állapotnak.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#122025) FeniX- válasza Chrys_ (#122023) üzenetére


FeniX-
aktív tag

+1 a 'Muff'-nak. :-D

(#122026) Mentolka válasza pakfong (#122021) üzenetére


Mentolka
senior tag

Augusztusban hoztam el az új gépet - azóta belement majd 3000km. Ma reggel mondjuk picit hüvi volt (2fok).

(#122027) Shin Chen válasza fattyu (#122024) üzenetére


Shin Chen
tag

A Huskyd egy 2020-as ~150 kilós naked supermoto, teljesen új technika. Én sem kínoznám 100 alatt :DDD
Viszont a felsoroltak közül a többség 10+ , de millió alatt inkább 15+ éves motor lesz ki tudja milyen karbantartással.
A kis Ténérém pl hasonlóan plexis túraenduró, 11+éves, ~210kg. A mostani gumik(Michelin Sirac) is max 150-re vannak hitelesítve. Plusz lehet ideje lenne megnézetni a futóművemet és egy gumicsere se ártana :B :DDD

"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."

(#122028) BloodyEddie


BloodyEddie
őstag

Meg lehet várni a tavaszt a 24e km-es nagyszervizzel? (SV650 2016)

Hamarosan eltenném a motort télire, és meg is hirdetném eladni, mert meglett az utódja. A szervizköltséget viszont inkább hagynám az árból lealkudni, már nem szívesen rohangálnék vele, ha úgyis el fogom adni.

Lehet bármi baja attól, ha most ősszel nem cserélek benne semmit és nem nyúl hozzá szerelő, csak szimplán kiveszem az akksit / letakarom a garázsban 100-as benzinnel a tankban?

(#122029) Topiccsendőr


Topiccsendőr
addikt

Egesz eletemben rosszul csinaltam!

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#122030) Somatom válasza Topiccsendőr (#122029) üzenetére


Somatom
veterán

Ne foglalkozz vele, totál hülyeség! Hogy lehetne helyes az alsó ábrán látható testtartás úgy, hogy a segge mögött van a lába? ;]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#122031) norbert1998 válasza Shin Chen (#122020) üzenetére


norbert1998
veterán

Most is lefoglal már a nézelődés, pedig bőven lenne más dologm :D
De hát az ember ilyen, álmodozik. Mielőtt motort vettem volna, folyton valami izmos verdát lesegettem. Na persze abban ugyanilyen hülye háklis voltam, mint a motorral. (rövid sztori: 18 évesen vettem egy 15 éves Bravo-t, 1.2 ideges. Jól feküdt, jó a váltó, az érzés, de gyenge, cserébe nem fogyasztott sokat. Azt cseréltem a mostanira 2 évvel később, 1.5 dízel Megane 2. Ez se egy erőgép, de legalább a turbó töltése elhiteti veled, hogy erős. Nem olyan "sportos", mint a Bravo, viszont sokkal kényelmesebb. Ehelyett keresgéltem valamit, ami megy is, és a gatyámat se zabálja le, valamint fő kikötés volt, hogy nem divat"ország" terméke, azaz német japán offos. ) Folyton a hahut bújtam heti legalább 2 alkalommal, már csak hobbiból is, Abarth, Alfa, combos Renault-k, bármi, amire turbót raktak és benzinnel megy. De közben meg sajnáltam volna a Megane-t elherdálni, mert a csúf külső állapot kiváló műszaki tartalmat rejt. Szerencsére a motoron kiélvezem a túrákat, sőt, sokkal többet voltam idén kirándulni, mint az elmúlt 4 évben, mióta van járművem, összesen.

Az a baj, hogy a legtöbb ember ha megtudja, hogy nem veszem meg a motorját, el is hajt melegebb éghajlatra. Ráücsörögni nem sokan fognak engedni.
Terepezés alatt nagyjából ezt értem, egy rallisabb túrát, egy eldugott természeti látványosságot felkeresni akár utassal is, földúton, akár rosssz földúton is. A kisVara állítólag meg sem közelíti a nagy terepképességeit, és az egyszer biztos, hogy a nyomaték hiánya még rátesz egy lapáttal. Valószínű, hogyha 15 lóerőhöz 150-160 helyett 100-120 kiló párosulna, nem lenne ilyen gond. Egyedül még csakcsak megtartom, de a földiutaim egy része utassal adódik, fent említett okból kifolyólag, úgy már elég nehéz, de volt rá oélda, hogy sikerült épp lábtartónál megtartani a dőlését, utassal.

2 hengeres túráaenduró A2-be csak az XL600V fér bele, nem? Kár, hogy az XTZ750 Super Tenerét nem árulták 48 lóval.

(#122032) FeniX-


FeniX-
aktív tag

Halihó, napok óta nézegetem, hátha találok motorhoz való "tucanó"-t, de csak 1 darabot találok, márkajelzés, típusjelzés nélkül (tucano thermoscud) és 50 ezerbe kerül.
Az összes többit robogóhoz gyártják.

Ebay-en sincs semmi utánérzet ilyen témában.. hihetetlen.

(#122033) FeniX- válasza FeniX- (#122032) üzenetére


FeniX-
aktív tag

Végre, találtam egyet.
Ha esetleg mást is érdekel:
[link]

(#122034) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Hol tudnék annak utánanézni, hogy mit szerelhetek a motoromra és mit nem? Nem akarom, hogy a rendőr szórakozzon velem.

Vettem egy puig túra plexit, fekete. Eső után, tudom... De érdekel, hogy maradhat e. Apám elültette a fülemben a bogarat.

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#122035) Xero


Xero
nagyúr

Na megvolt az elso lebaszas az oregtol. :DDD
Megint megkaptam az elso motor szerepet de hiaba leukoplastoztam le a fulest ugyan ugy kifordult es ugyan ugy recsegett. Szoval ha a picsamban voltak mind a harman max akkor hallottam neha hogy mivan. Eloszor lealltam majd jott a lebaszas minek allok meg. Egyszer elmentem egyenesen mert nulla dolgot hallottam, a vegen pedig jott hogy miert nem mutattam vagy szoltam. Mondom Lajosba mar a legelejen szoltam. :D
Ettol fuggetlenul en meg voltam magammal elegedve, normalis allapotu motoron gyerekjatek.
Mar csak a cb-re kell kitalalni valamit.

(#122036) Micsurin válasza Xero (#122035) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Most mondjam, hogy megmondtam? Akkor is lebasz az öreg ha egyértelműen ő volt a fsz. Ha erre fehívod a figyelmét még be is gurul.

Röhögj csak rajta... én jókat tudtam derülni a hülyeségén, még csak véletlenül se szedd magadra. :DDD
--------------------------

Előzőleg valaki kérdezte nem nem az emlék szépül meg csak ha az ember elég hülyével találkozik egy idő után már csak jót röhög a következőn. Nah az öreg pont ilyen volt, ha egyszer valaki megkérdezni szereti-e az informatikusokat az amit hallani fog... :DDD Cserébe 6 évébe telt egy normális weblapot összerakatnia és írja az időpontokat mert nem bízik a telefonjában, ellenben a kis spirál noteszben! ;] :D

[ Szerkesztve ]

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#122037) Xero válasza Micsurin (#122036) üzenetére


Xero
nagyúr

En vegig vigyorogtam. Ha lemaradtak legalabb jatszottam az er6n-el. Bekeben gyakorolgattam a gazfroccs visszavaltasokat. :D
Utana is csak vigyorogva bologattam.
De ettol meg a fulesre ki kell agyalnom valamit. Oreg ugysem erti meg hogy a normalis meretu sisak ala ugysem fer be egy fejpant vagy ha be is ferne ugyan ugy kifordulna a fules. :D

A tanulo parommal mind a ketten IT-ban dolgozunk. Szerencsere meg nem jott ra az oreg. :P

[ Szerkesztve ]

(#122038) Micsurin válasza Xero (#122037) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Nekünk anno celluxozta mindig. Ha sima 3,5mm-es (régen nem azt használt hanem azt a kis hangya méretűt) akkor vegyél 2-3 ezerért egyet a legolcsóbb sportfülesből. Befog az férni a bukóba eddig befért mind három sisakomba. :)

Addig jó... mikor egyszer feljött szóra, hogy műszakiszakközép a cél meg műegyetem/óbudai utána minden alkalommal csak azért is hallgattuk mennyire léhűtő és a motort egyáltalán érezni képtelenek általában szerinte az IT-sok... :D

Vizsgán mutatkozik meg amúgy, hogy rendes az öreg... a VB-k 99%-val jóban van, egyik törpenövésű srác le-le tette a lábát a rutinon közben az öreg szóval tartotta a vb-t. Átment. És nem egy ilyet hozott össze. Az más kérdés mikor a gyerek szerencsétlenkedett a forgalomban és a VB határesetnek tartotta (hiába nem volt meg a bukó hiba szám) az öreg közölte, hogy ő nem engedné ki így... :)

[ Szerkesztve ]

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#122039) Fáraó


Fáraó
őstag

Üdv!
RP Outdoor Minipack nadrágot használ valaki esőnadrágnak? Egyáltalán vízálló az a cucc amire azt írják hogy szélálló és lélegző? Erről lenne szó.
Köszi!

[ Szerkesztve ]

VIGYORRRGAZMUS.....

(#122040) Xero válasza Micsurin (#122038) üzenetére


Xero
nagyúr

Most is 2.5mm-es. Gondolkoztam atalakiton.

(#122041) Micsurin válasza Xero (#122040) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Megérne egy próbát, még csak magyarázni se kell... beledugod azt kész. A próbánál kiderül jó-e.

Rutinra menj oda hamarabb, jóval. Ha mázlid van és pont lesz üresjárat felfog engedni előtte kicsit a pályára, jó az ha hozzászoksz megint a lelakott szarok fogáspontjaihoz. :D Én anno külön megmondtam neki, hogy a GS500-at tartsa tőlem nagyon távol vagy felmegyek sajáttal... a CBF-en akarok vizsgázni mert annak értelmezhető állapotban voltak a fékjei és a kuplungja. (GS-nek levolt zúzva a kormánya volt benne 1 centi a két vég magasságában és a hátsófék levegős volt... katasztrófa volt.)

De a CBF500 az egész patent volt anno. :D

[ Szerkesztve ]

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#122042) zgospel válasza Predator2 (#122034) üzenetére


zgospel
őstag

Amin van CE jel az többnyire mehet. A rendőr nagyon nem fog ezen szórakozni, nem is nagyon ért hozzá, meg nem is nagyon érdekli, legfeljebb egy decibel mérőt vesz elő ha túl hangosnak találja a motort. Ja meg persze a slick gumit felismeri, meg ha vízszintben van a rendszámod, és kb ennyi, egyébként sem szoktak szarakodni ha normális vagy, szerencsére.

Ha Héregen vagy a Mátrában van épp razzia és kint van az NKH, akkor az NKH-s már nézeget ilyen dolgokat is, mint a plexi, fékkar, rendszámtartó, indexbúrák, szóval kb mindent. Legfeljebb ott lehet belőle gondod, meg a műszaki vizsgán.

Mondjuk a Puig az egy nagyobb név ezen a téren, nem tartom valószínűnek, hogy ne lenne meg a jóváhagyás, TÜV, vagy bármi egyéb ami Európába kellhet, pláne hogy nem racsing plexit vettél, hanem túrásat.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#122043) GTVili válasza Somatom (#122006) üzenetére


GTVili
tag

Lehet,hogy mindenhol ez a helyzet.... nálunk örültek, hogy a feleségem a saját motorjával ment a forgalomba, mert a két romhalmazból az egyik amúgy is megkotlott... :)
Így a maradékra ráülhetett egy másik tanuló...

(#122044) Micsurin válasza zgospel (#122042) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Nekem nem adtak anno a Puig minihez. Se Tüv se ABE nem volt hozzá de még egy rendes E jel sem volt a fekete miniben. A puig is mint matrica volt a szélekre ragasztva, pedig itthon vettem rendesen boltból számlával. :)

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#122045) Xero válasza Micsurin (#122041) üzenetére


Xero
nagyúr

Rutin mar pipa vagy nem tudom hogy erted. A lelakott fosokat mar vegigultem szoval sajna megszoktam. :D
Sajat pedig legjobb esetben is csak marciusban erkezik meg. :O
Eloszor most a fules problemakorre kell ramennem. Megprobalok szerezni atalakitot gyorsan aztan valami erosebb leukoplaszttal beragasztok egy inear fulest. Valahol kallodik meg itthon egy. :D

(#122046) Micsurin válasza Xero (#122045) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Úgy értem, hogy amennyire csesztetős az öreg pont ennyire jó indulatú is ha ténylegesen tudsz közlekedni és motorozni. :)

Mefix? Az a fehér orvosi szigszalag...még a szőrt is letépi, tuti ott tartaná. :D

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#122047) tboldi válasza Micsurin (#122046) üzenetére


tboldi
nagyúr

A Mefix hálós cucc, szerintem te a Meporére gondolsz. Viszont az meg csak önmagához tapad csak kiválóan, a bőrhöz - pláne a szőröshöz - már kevésbé. :D

Sztornó, kevertem a Ramofixszel. :B

[ Szerkesztve ]

(#122048) Micsurin válasza tboldi (#122047) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Neem nem nem. :D

Lehet nem Mefix, reggel megnézem kikotrom az eü tasakból de valami fehér 3M ragasztócsík szerű cucc és fixen kötszerként adták és patikában. :D

Hálósnak enyhén hálós de inkább szövetes. De mindent is odaragaszt.

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#122049) tboldi válasza Micsurin (#122048) üzenetére


tboldi
nagyúr

Jót írtál, én kevertem össze. :R

Viszont az továbbra is igaz, hogy csak önmagához tapad kiválóan. :D

(#122050) Micsurin válasza tboldi (#122049) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Nekem nem ilyen emlékeim vannak, körbetekertem a lábamon vele a gézt nyáron és éppen csak nem epilált pár órával később a letépkedése. :DDD :DDD

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.