Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43035) harry válasza tresh (#43031) üzenetére


harry
veterán

Csak azt mondom, hogy a szerviz döntésében sem feltétlenül mernék megbízni, esetetekben, ahogy látom, elég korrektek voltak, no és amúgy is képben voltatok a típust illetően. De ha pl. elvinnék egy kocsit szervizbe, amit előtte egy többé-kevésbé hozzáértő ismerőssel első körben jónak ítéltünk, ott meg csóválják a fejüket, akkor mi a helyzet? Tényleg rossz a kocsi és mi nem láttuk, vagy csak 'mondani akar rá valamit' aki ott dolgozik? Igazából csak az egyik becsületes nepperes cikk miatt merült fel bennem, ott volt egy hasonló történet. Sajnos úgy látom a legjobb tényleg az, ha magam beletanulok amennyire tudok, legalább abba a kiszemelt néhány típusba, és minél több autót megnézek, kipróbálok élőben is. Csak ez rengeteg időt és tanulást feltételez, főleg különösebb korábbi tudás nélkül, ráadásul első autó esetén...

Ilyenkor tudom irigyelni azokat, akik gondolnak egyet, bemennek egy kereskedésbe a 'kocsis haverral', megnézegetik, szép, tetszik, megveszik. És lehet, hogy tényleg nem jár rosszul, vagy nem olyan igényes, és jó az úgy neki, ahogy van. És nem csak kocsinál, bárminél, legyen az tv, sütő, mindegy.

Haverbak sikerült, ha nem is pont így, de hasonlóképp egy BMW-t venniük, ismerőssel átnézték, kipróbálták, jónak nézett ki, elhozta, és azóta sincs gond vele - de ha jól tudom, szervizes nem látta vásárlásnál. Kell a kocsira gumi, megkérdezi a szervizes ismerős srácot, hogy mit ajánl, és azt ráteszi, elvégre megbízik benne, ez a szakmája, csak ért hozzá. Van benne egy gyári riasztó és immo, kis tolvajok ellen jó lesz az is.
És nem túrja a cikkeket, hogy melyik gumi milyen zajos, milyen a futófelülete, mennyiért van másmilyen, az miben jobb. Nem olvas lopásvédelemről, bújja át a lehetőségek sokaságát, hogy aztán oda jusson, hogy semmiben sem lehet bízni. Nem agyal azon, hogy a többi kocsi milyen állapotban van, ennek milyen rejtett hibái lehetnek, gyanús-e a 220k futás vagy pont hihető.

És valahol igaza van, mert ennek így kéne működnie: ha van benne védelem, az érjen is valami; ha valaki szervizes, értse a dolgát, ne nekem kelljen helyette dolgoznom, megkeresnem a megfelelő gumit / alkatrészt - a szaktudást is elvárom, nem csak a tényleges szerelést; ha a kocsi szép, ápolt, jónak tűnik, menet közben sincs vele gond, az tényleg működjön is így még sok éven át.
Csak sajnos nem így működnek a dolgok... De nem lehet mindennek utánajárni és folyton parázni, mert akkor az ember nem halad semerre, és folyton csak szív, aggódik, kutat eredménytelenül. Áldott tudatlanság :D

Theoretically, this damn thing oughta work now.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.