Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7001) Rick4 válasza Dare2Live (#6995) üzenetére


Rick4
félisten

Mondom, mindenki hibázhat, én a saját esetemet veszem alapul, és nem szoktam "belefutni" dolgokba... Ha mással megtörténik hetente hogy a rendőrök megbüntetik az izzókészlet miatt, arról hadd ne én tehessek. A sárgát én se tartom egészen korrektnek, de azt gondolom a java része annak is úgy érvényes bünti, hogy féktáv előtt már sárga volt a lámpa... De biztosan van olyan környék ahol nem így van..

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#7002) Rick4 válasza #10726912 (#6978) üzenetére


Rick4
félisten

Nekem ki fizeti meg a csodás útjainkon a normál úton történő használathoz képest fele futás idő alatt futóművem?

Erre csak annyit tudok mondani, hogy az egyik volt autómnak 250 ezernél állt a mérföld órája, (400 ezer km) és még a gyári alsó talpas gömbfejek voltak benne hibátlan állapotban, minden műszakira megvettem a pár új gömbfejet, aztán mikor szétszedtem a futóművet, össze is raktam ugyanazokkal a cuccokkal. Két első lengéscsillapítót meg két stabrúd szilentet cseréltem a 250-400 ezer között benne. Szóval tudni kellene, milyen alkatrészek vannak az autódban...

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#7003) Rick4 válasza mycso (#6976) üzenetére


Rick4
félisten

Na de pont ez a baj, mindenki mindent megvesz akár hitelre is, aztán nyögi a részleteket, és semmi de semmi félretett pénze sincsen ha gáz van. Persze, valóban vannak esetek, mikor egy kocsi megoldható és reális alternatíva a buszhoz képest, legyen az egy 300K-s gázos swift, de az alapvető probléma, hogy az embereknek nincsen megtakarított pénzük. Tudom, a meló kevés, a pénz kevés, a kiadás sok, csak itthon az "ahol a házam ott a hazám" mondás a divat, nem mennek el az emberek messzebbre egy jobban fizető meló miatt. Mondjuk az alapvető probléma az az, hogy hiába nem vállalod a minimálbéres melót, úgyis lesz 5 másik, aki helyetted elvállalja. Amíg nem mondja mindenki, hogy nettó 120 alatt nem megy el dolgozni, addig sajnos ennél jóval kevesebbért is el kell menni.

Haversrác Pesten asztalosként dolgozik (faipari technikusi végzettséggel) most a 40 főt foglalkoztató cégnél ketten maradtak, 150-et kap, és csöndben van, mert akárhova menne, ennél jóval kevesebbért tud csak elmenni... Itt szegeden meg gondolom 80-akat lehet max keresni egy snassz melóval.. Igaz, hogy én a másik oldalon állok (mondhatni önfoglalkoztató vagyok) de régen dolgoztam alkalmazottként, tudom, hogy a munkavállaló érdeke minél kevesebbet dolgozni minél több pénzért, a munkáltatóé meg minél jobb munkaerőt találni minél kevesebb fizetésért... És ez a két álláspont nagyon nehezen találkozik.... A kevésből eltenni csak valamiből elvéve lehet, de ha kevés van, figyelek, mert tudom sok múlik rajta. Pont ez a törvényalkotó célja is...

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#7004) dízelracer válasza Gebriel (#6996) üzenetére


dízelracer
senior tag

Kényelmi eszköz nem létszükséglet? Az ember éves szinten huszonöt napot pazarolna el az életéből csak azzal, hogy vár egy szaros buszra. 25 napot! Közel egy hónapot a 12-ből! Ezek után is azt mondod, hogy luxus autót tartaniuk? Te Gyöngyösön élsz ami minden szempontból egy jól ellátott város. Minden megtalálható emberi közelségben. Nekik a teljesen hétköznapi dolgokért is (bolt, posta, orvos, gyógyszertár stb) át kell menniük a szomszédos településre. Oké nyáron 15perc alatt átkerekezik az ember. És télen? Bokáig érő hóban gyalogoljon 2x 40percet ha boltba akar menni? Mert konkrétan semmilyen tömegközlekedés nincs a két település között. Teljesen el vannak zárva a külvilágtól. Ha nincs autójuk akkor nekik végük. Munkába sem jutnak el időben. Sulis koromból élénken él bennem az emlék, hogy ha esik 5-10cm hó képesek fél-egy órákat késni a buszok. Aztán a munkahelyen meg lehet magyarázkodni, hogy bocs főnök már megint késett a busz. Nem fogja érdekelni. A sokadik ilyen alkalom után lapátra teszik és felvesznek egy helyi embert aki faxig érő hóban is be tud menni hajtani a mókuskereket.
Ami a te szemedben luxus az lehet, hogy az ilyen embereknek létszükséglet.

(#7005) SZATA válasza Rick4 (#7000) üzenetére


SZATA
senior tag

Valóban, irtad, h átlagárat számolnak. Eurotax alapján mehet ez?

(#7006) Rick4 válasza SZATA (#7005) üzenetére


Rick4
félisten

Fogalmam sincsen, szerintem a következő autóm már nem itt papírozódik.. :U

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#7007) #10726912 válasza Rick4 (#7002) üzenetére


#10726912
törölt tag

Mi többnyire 15Km-es körzeten belül mozgunk, de olyan rosszak az utak, hogy több a sebesség korlátozó tábla, mint az összes többi együtt véve. Ahol jó útszakasz van, ott van egy vasúti átjáró, ha 2 Km/h-val mennék át rajta, szinte észre vehetetlen :U(s ez a szakasz is le van korlátozva 70 Km-re) A városban a csatorna tartó fedelek lassan már bele lógnak a szennyvízbe. Akár jó, akár rossz minőségű egy alkatrész, biztosan nem hosszabbítják meg ezek a dolgok az élet tartalmukat (egyébként átlagban a német származású alkatrészeket veszem meg). Az általad idézett mondatom arra irányult, hogy Én nem érzem, hogy valamit is kapnék. De adnom egyre többet kell. Pár év alatt óhatatlanul (idegesség., fáradtság, figyelmetlenség) bele szaladhatok (vagy szaladhat a feleségem) egy büntetésbe. Igyekszem elkerülni, talán sikerül is, de a lehetősége megvan.
Szvsz: a szemlélettel van bajom.

[ Szerkesztve ]

(#7008) Dare2Live válasza dízelracer (#7004) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Ha nemsokára már a villany is luxus lesz az is meg lesz magyarázva, hogy luxus. Minden relatív.

Rick4: garantáltan nem így viselkednél ha te lennél ilyen helyzetben és veled történne ilyesmi.

Tigger: Az a baj, hogy a 12+hzásnak elöbb utobb megvan az ára az egészségre nézve. Akkor pedig a legkisebb baj az :( ha beesik egy 100.000Ft+os bünti.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#7009) Tökmindegy válasza Rick4 (#7002) üzenetére


Tökmindegy
senior tag

Oszt hány éves volt az a vas? Mert te ,hogy nem mutatsz a mostani autók közül olyat ami ezt produkálná az hét szentség.
Ne 20-30 éves verdákkal gyere ,mert nekem is volt 24 éves félmillió kilométeres opelom gyári gömbfejekkel. De veterán autókra nem sokan vágynak azért ezt lássuk be:)

Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

(#7010) Tomate


Tomate
veterán

Szeretnék megvenni egy skoda 120as autót donorautónak, de még van rá 2 év műszaki... Hogy tudja a tulaj úgy kivonni, hogy utána én egy adásvételivel megvehessem egy egyszerű "tárgyként"? Ha bontótól kér igazolást akkor minden esetben ott kell hagyni a kocsit nem? :U

(#7011) LuckyL válasza Tomate (#7010) üzenetére


LuckyL
őstag

egy autót háromféleképpen lehet véglegesen kivonni forgalomból

1, bontási igazolással, bontóba való leadás után
2, lopás esetén feljelentéssel
3, külföldre történő eladással

nem hivatalosan a harmadik módszert ajánlom figyelmetekbe :D
az hogy van e rajta műszaki, az nem számít, nincs jelentősége

cryptot minden termékemért elfogadom

(#7012) Rick4 válasza LuckyL (#7011) üzenetére


Rick4
félisten

Utóbbinak annyi előnye van még, hogy "külföldre eladva" később bármikor újra forgalomba helyezhető itthon, regadó nélkül....

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#7013) Rick4 válasza Tökmindegy (#7009) üzenetére


Rick4
félisten

91-es volt, van ugyanebből 92-es, 93-as és 95-ösöm is. És mind bírja, nem véletlen... :D
-de a kis Punto-ba is beleraktam már 40 ezret, és egy első fékbetétet kellett cserélni, olajat, szűrőket nem említve, mert azt ugye mindben kell.

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#7014) Rick4 válasza #10726912 (#7007) üzenetére


Rick4
félisten

Anyósomék olyan helyen laknak, hogy az oda vezető út mg a tévében is benne volt, az egyik szomszéd település polgármestere virágokat ültetett a kátyúkba..... Szóval tudom én, milyen az a rossz út... Ráadásul én sokat is megyek, szóval egy év alatt 80 ezer bármikor a kocsiban van, ehhez képest mégse érzem azt, hogy állandóan hozzá kellene bármelyikhez is nyúlnom, pedig van mikor két olajcsere között épphogy eltelik egy hónap.

Én sose kértem az államtól semmit, tehát ne fáj ha bármit is megvonnak, se frank se jen, se forinthitelem nincsen se házra, se kocsira, meg semmire se, amit kell havonta, azt kifizetem és ennyi kb. Azért még nem fogok tüntetni menni, mert 180-ról 210re ment fel 1 év alatt a gáz ára...

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#7015) Qru


Qru
MODERÁTOR

Egy 2006-os Jazz-nél az olajcsere + olaj/levegő szűrő kb mennyibe fájna?

#nincsbennetarcsi

(#7017) stangli


stangli
senior tag

Szerintetek ár érték arányban melyiket érné meg?
Ford, vagy Mazda?

[ Szerkesztve ]

(#7018) Qru válasza stangli (#7017) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Meg kéne nézni közelebbről őket (volt-e törve, milyen állapotban van), mind a kettő elég faja kocsi így általánosságban.

#nincsbennetarcsi

(#7019) stangli válasza Qru (#7018) üzenetére


stangli
senior tag

Első körben alkatrészügyileg, tapasztalat, hogy mennyire strapabírók ezek a gépek, így érdekelnének... természetesen szemrevételezés után többet lehet mondani róluk, csak szűkíteni szeretném típusra a keresési listát :)

(#7020) Qru válasza stangli (#7019) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Több ismerősömnke is van Focus kombija meg sedan is. Nincs velük nagy hiba, kopó alaktrészeken kívül semmi nem volt eddig, pedig egyik se mai csirke. Futómű elsőrangú bennük. Szóval nem költséges a fenttartásuk. Persze csak a benyósoké, diesel-t kerüld szvsz.

Ezzel a fajta Mazda-val elég kevés a tapszatalatom... arra majd vki más.

#nincsbennetarcsi

(#7021) m3tr0 válasza Rick4 (#7014) üzenetére


m3tr0
senior tag

Persze, te nem mész tüntetni...csak nézzük meg a benzin/gázos és benzines vagy gázolajos autók arányát. Meg azért ne tegyünk úgy, mintha ebben az országban minden jól működne. Az úthálózat állapotától kiindulva, az üzemanyagárak, adók, átírási illetékeken át egészen a 28-dik bőrlehúzásig( rendszám csere). De ekkor még csak az autósokat néztük. A többiről nem is beszéltünk.
Tudod, arra lennék kíváncsi akkor mit fogsz szólni, ha egyik napról a másikra kitalálják,hogy bakker, emeljük meg az LPG gáz árát is, mert "nehogymáne" itt úgyis mindent lehet. Mert akkor neked se lenne mindegy, ha mondjuk közel benzinárba adnák...Mert megtehetik. Miért ne?! Nekik mindent lehet. :U

(#7022) lajafix válasza LuckyL (#6997) üzenetére


lajafix
addikt

nem fog megállni, a volánosoknak standard nyomtatványuk van az ilyen kérések elutasítására. Főleg, hogy csatolni szokták a helyi önkormik tömegközi támogatásmegvonásáról szóló határozatokat is. Egy ilyen helyközi megálló karbantartását sem fedezi a napi 1-2 utas.
( gyakorlatról beszélek természetesen, közeli rokonom 3 évtizedig volt tömegközis főnök egy hasonló kis településekkel körülvett kisvárosban)

Rock'n Roll

(#7023) Rick4 válasza m3tr0 (#7021) üzenetére


Rick4
félisten

Nem tettem úgy, mintha minden jól működne, tény, szerintem is mehetne jobban, de ha annyira fájna ami itt történik, felülnék egy repülőre, vannak ezen a bolygón jobb helyek is. Ettől én még messze vagyok. Ha meg felemelik, akkor 15km-re van a szerb határ, végig autópálya, kimegyek és megtankolok, kártyával fizetek és hazajövök, 1óra az egész. Régen sokszor jártam ki, még nyertem egy 30 ezres toshiba DVD lejátszót is anno, mai napig fent van a kép, mikor átveszem... [link]. Ott vagyok az első képen, hehe... Most is olcsóbb az itteni 210Ft-nál, csak annyiért nem fogok kimenni megtankolni. Sőt, azt is megtehetem, hogy két gázos kocsival megyek ki tankolni, és az egyikben ott marad az anyag miután a garázsba álltam vele, tehát elég 3 tankolásonként kimenni. De hidd el, nem fogják bántani a gázt.

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#7024) AMD Power válasza stangli (#7019) üzenetére


AMD Power
titán

Mazdához szerintem drágábbak az alkatrészek.

(#7025) Laraxior


Laraxior
titán

Hol tudom azt megnézni, hogy milyen és mennyi motortartó bak van az autómba? Kisfüzetébe nem néztem, de a szerelőm azt mondja, hogy kettőt kell cserélni, 50k :Y
Most vagy nagyon válság van, vagy tényleg ennyi... :F

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#7026) m3tr0 válasza Laraxior (#7025) üzenetére


m3tr0
senior tag

Nézd meg unix.hu-n de tényleg elég horror az ára. Pontosan nem tudom a gyártási évet, de azt tudom,hogy Lagunád van 3.0 benzin és talán 2001 -es. :))

(#7027) #10726912 válasza Laraxior (#7025) üzenetére


#10726912
törölt tag

Itt nagyobb az esély egy olcsóbb darabot találnod alkatrészdiszkont
Találomra egy keresés: [link] A legjobb, ha elmész egy boltba, ott rákerestetsz az eladóval és megkéred, a kép megtekintésére...aztán már fogod sejteni.

[ Szerkesztve ]

(#7028) Tökmindegy válasza Laraxior (#7025) üzenetére


Tökmindegy
senior tag

Milyen az a vas? Hátha tudok valamit okosba. Amúgy nem egy olcsó cuccok.
Ja és ez anyagár? Vagy ennyiért cseréli is.

Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

(#7029) Laraxior válasza Tökmindegy (#7028) üzenetére


Laraxior
titán

Elvileg hatvanvalamennyit mondott, kedvezménnyel lett 48k pontosan.
Szerelés az más téma, mert a szelepfedél és a hengerfejtömítésem is rendbevágja, mert ömlik belőle az olaj. Gondoltam akkor ezt még mellécsapom... hogy ne kelljen többet a motortérbe nyúlni, ha már egyszer lebontja az egészet a tömítések miatt.
Mellesleg már mindegy, mert már darabokban van :D

[ Szerkesztve ]

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#7030) Tökmindegy válasza Laraxior (#7029) üzenetére


Tökmindegy
senior tag

Írd meg privátban az autó adatait.
Holnapra mondok neked egy árat ,szomszédom ,jó cimbi kb 50% kedvezménnyel adja nekem a cuccokat.
Minap egy havernak a WW polo ba 4l Castrol 10w40 full szintetikus olaj, olajszűrő,levegő szűrő,pollen szűrő ,egy flakon fékolaj,és a két első kerékre fékbetétek,volt 16-vagy 17.

Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

(#7031) Qru válasza Tökmindegy (#7030) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az jó ás, ugyanilyen olajért + levegő és olaj szűrőért csengettem 15k-t a Jazz-be.

#nincsbennetarcsi

(#7032) ati012 válasza Laraxior (#7029) üzenetére


ati012
senior tag

Vásárlás óta mennyi km-t tettél a kocsiba? Vagy eleve így vetted?

(#7033) AMD Power válasza Laraxior (#7029) üzenetére


AMD Power
titán

Nincs kicsit sok baj ezzel a Renaultval...? :( :(((

[ Szerkesztve ]

(#7034) Laraxior válasza AMD Power (#7033) üzenetére


Laraxior
titán

:N Mindenről tudtam amikor megvettem, csak hát még éppen nem nyúltam semmihez :D
Mostanság lett annyim, hogy végre hozzápiszkáljanak. Egy trafó ment ki belőle és annyi, de az sem volt problémás, mert az első sorról kellett cserélni.

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#7035) AMD Power válasza Laraxior (#7034) üzenetére


AMD Power
titán

Hála az égnek! Milyen márkájú trafót vettél bele?

(#7036) Laraxior válasza AMD Power (#7035) üzenetére


Laraxior
titán

Én semmilyet, de Valeot tettek bele. első soron van egy Sagem, gondolom a gyári, és két Valeo... hátsó sort sosem fogom megtudni, hogy ott milyen van, amíg ki nem megy, az viszont drága mulatság, mert le kell szedni a szívósort.

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#7037) AMD Power válasza Laraxior (#7036) üzenetére


AMD Power
titán

Sagemtől én gyorsan megválnék. ;)

(#7038) ß3NC33


ß3NC33
tag

2008-as Ford Mondeo 1.8 tdci trend 170e km-rel, 3,1m-ért milyen vételnek számít? Vezetett szervizkönyve van, belül is egész korrekt állapotban van.
Tegnap voltunk az autószalonokban körülnézni, ott mutatták.

[ Szerkesztve ]

(#7039) AMD Power válasza ß3NC33 (#7038) üzenetére


AMD Power
titán

Céges autó volt mi? 3 év alatt 170e km... :DDD

(#7040) ß3NC33 válasza AMD Power (#7039) üzenetére


ß3NC33
tag

Akkor ezt vehetem egy nagy NEM-nek? :(

De belegondolva tényleg marha sok.. ehh

[ Szerkesztve ]

(#7041) Napfénysüti válasza AMD Power (#7039) üzenetére

Egy barátom a saját autójába pakolt 1,5 év alatt 180e km-t. Igaz azt használta a munkájához is. :)
Ja és ami érdekes ő például dízel Peugeot-okat használ mindig és nem panaszkodik.

Més que un club!

(#7042) Lortech válasza stangli (#7017) üzenetére


Lortech
addikt

Normális 2002 körüli focus inkább 900 körül reális, az a 146.750 km-es futás szerintem felejtő, valószínűleg inkább 200e feletti, ha már kereskedés is 698-ért kínálja új műszakival, az nem véletlen. Ettől függetlenül egy alapos átvizsgálás és próba után, ha nem derül ki semmi komoly hiba, sérülés, jó vétel lehet.
A hirdetés alapján az is lehet, hogy nem kp-s ár a 698.

Thank you to god for making me an atheist

(#7043) AMD Power válasza ß3NC33 (#7040) üzenetére


AMD Power
titán

Nekem nem szimpatikus de ez csak az én véleményem...

Napfénysüti: Az szép! :C

(#7044) Psychonaut válasza ß3NC33 (#7040) üzenetére


Psychonaut
addikt

Nem, ne vedd nemnek. Felejtsd el ezt a "ha cegauto, akkor szar" beidegzodest. Csak hogy konkret peldat mondjak: apam kocsija ceges, de ugy vigyaz ra, mint mas a szeme fenyere. Csakis a tulajdonostol fugg, hogy milyen maga a kocsi. Persze, lehet leharcolt is, mert "ugysem az enyem", de lehet nagyon igenyes is.
Csak azert, mert cegauto, nem erdemes elvetni.

(#7045) Qru válasza Psychonaut (#7044) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Osztom. Előző céges autóban 320k km volt mikor leadtuk. Simán megvettem volna ha lehetett volna.

#nincsbennetarcsi

(#7046) vhunor válasza Qru (#7045) üzenetére


vhunor
őstag

Szintén. Apám céges Mondeójába 2 év alatt 90k km került, de olyan volt, mint az új. Egyszer menet közben átugrott felette egy szarvas (ilyen se gyakran van :)), az egyik hátsó lába meghúzta a bal első ajtót és a tükröt, ez persze márkaszervizben javítva lett. Minden olaj, szűrő stb. cserélve volt amikor kellett. Vettem volna megfele ha lehetett volna.

(#7047) lajafix válasza ß3NC33 (#7038) üzenetére


lajafix
addikt

a ford 1.8 tdcije nem a pegout féle 1.6 / 2.0 dízel hanem az ősöreg 1.8as FOrdos dízelből lett továbbfejlesztve, nem véletlen hogy megszűnt a gyártása .

Rock'n Roll

(#7048) Qru válasza vhunor (#7046) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az durva! Mák, hogy nem csapta el, nagyon csúnya sérülést okoz a kocsiban is. Fácánt kaptunk el egyszer, az is szép kárt okozott, nem hogy akkor egy mázsás dög...

Passat volt, szintén redesen szervízelve (ráadásul nem márkaszervízben, szóval nem tesco olajat töltöttek bele). Sajnos a régi flottát egyben eladták így nem lehetett bevásárolni belőlük. :( Régebben nem így volt, volt olyan kolléga aki vett pl 3 db G Astrát.

#nincsbennetarcsi

(#7049) vhunor válasza Qru (#7048) üzenetére


vhunor
őstag

A Mondeót akkor kapta, amikor az előző autót, egy Focust lenullázott egy szarvas (90-nel csapta el, kiugrott egy magaslatról fák közül, esély nem volt észrevenni). Másodszorra szerencsésebb volt. Én 1 hónapja 2 őz között siklottam át úgy, hogy csak az egyiknek a hátsó lábát kaptam el a lökhárítóval, de az is alakulhatott volna sokkal rosszabbul. Itt a zalai dombságban elég sok a vad.

(#7050) Qru válasza vhunor (#7049) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Mátrában jártam így, szerencsére megtudtam állni. Este megyek fel, refivel szépen egyik éles kanyarból kijőve ott áll előttem egy őz. A refi maitt leblokkolt és csak ott állt. Toltam egy satut, abs melózott is keményen... Ha kicsit gyorsabban megyek simán elcsapom.
Levettem a refit szépen le is ballagott az útról. Hát mondhatnám, hogy nem sz@rtam be de az nem lenne igaz... :D

#nincsbennetarcsi

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.