Hirdetés
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Ventoy- univerzális multiboot máshogyan
- leslieke farmerzsebe
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Online jogosítvány megújítás kishazánkban,és user error :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
hacki87
senior tag
válasz Luck Dragon #151048 üzenetére
Biztos a fonokom volt. XD Volt egy nyomtatoja amivel bogrere stbre lehet nyomtatni mondta az embernek, hogy nem mehet be a raktarba adja oda a telojat es lefotozza. Lefotozta a fadobozt minden iranybol amiben benne volt a nyomtato...
De eladta xD
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Luck Dragon #151048 üzenetére
Nem értem a gondod, nem mindenkinek telik nagy garázsra és/vagy nagylátószögű objektívre.
-
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
theuprising
tag
válasz vzsryl #151045 üzenetére
Nem feltétlen az a jó egy ütközésben ha egyszerűen túltolják benne a vasat,
a többiek ezt tudják, nem hiába az elmúlt 6 év legjobb eredményei közt egyetlen Opel sincs, csak a Safest family cars-ban van ott az új Insignia, de az is mára csak 1460KG, tehát végre nem dagi vaskos elvet hozták benne, nice job. -
vzsryl
nagyúr
válasz theuprising #151043 üzenetére
Ha csattanik' egy másik autóval, akkor a "végeredményben" meglátszik, mi a jó benne...
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
aero.
veterán
válasz theuprising #151043 üzenetére
Van szívó ecotec is. Pl G astra 1.4
Ja nehezek lettek az opelek, de a K astraval meg az uj Insigniaval van remény.
-
theuprising
tag
válasz bozont #151037 üzenetére
2011-es 1.6-os ECOTEC? Életemben nem hallottam még olyanról, sőt, még az auto-data, vagy még wiki sem.
Az ECOTEC motorok amúgy turbósak, elvisz az egy Zafirát, de nem lesz egy repülő tőle, mert egyszerűen nehéz.Sosem fogom feldolgozni mi a poén az Opel-nak abban, hogy egyszerűen baromi nehéz "dagadék" autókat csinálnak, egy Zafira B 1735KG!!!, egy jóval nagyobb, kb 30 centivel hosszabb Toyota Previa is csak 1670KG. Egy 2.0CDTI kombi Insignia 1635KG, a vele egy ligában versenyző 2.0TDCi kombi Mondeo 1500KG.
[ Szerkesztve ]
-
Sukta 95
aktív tag
válasz bozont #151037 üzenetére
rokonnak van, amire nekik kell (=relatíve kényelmesen eljutni A-ból B-be, hosszabb távon is, akár horgászcuccokkal, vagy bográccsal, stb felszerelkezve, ha kell, 7-en is tudnak utazni), arra tökéletes, pályán 140-nél max 8 litert eszik. ők egy korábbi 1.8-as A zafirát cseréltek rá, nem mondta, hogy visszaesés lenne a kisebb motor.
www.maon.hu Online marketing. Neked.
-
BigBlackDog
veterán
-
bozont
veterán
Üdv
Az Opel 1.6 Ecotec motorról mi a vélemény, tapasztalat? Lehet eladó lesz egy 2011-es Opel Zafira és mivel tudom hogy hogyan volt használva, karbantartva és a km óra is valós (108e), így eléggé érdekel. Mondjuk Zafira eddig nem volt képben, meg jó lenne kicsit erősebb motor, de ez legalább nem zsákbamacska. -
blt.62
őstag
Erről mi a véleményetek? Egy ismerősöm nézegeti.
MegtorloXp
-
félisten
-
Nordik
őstag
Vélemény? Ezekből milyen évjárat után érdemes nézelődni? Illetve melyik benzines motorral?
-
nesa
veterán
válasz theuprising #150994 üzenetére
Az is csak egy egyteru, szoval ikarus E98 vagy 398 tapasztalat?
Elsosorban az emeletes verzio erdekes , meretben laz tunik realisnak az esszeruseg hatarain belul. -
rbalint88
addikt
mivel dízel avensisem volt, így ne haragudj, hogy a benzinmotorok problémáinak magolására kevesebb energiát fordítottam.
az megmaradt, hogy az 1.8-nál a gyűrűvel szopás van, drága móka és jó eséllyel lehet belefutni. ha meg a gyár is elismeri a problémát és cserélgeti a motorokat visszahívás/kiterjesztett garancia keretében (asszem 7 éves korig volt, de biztos jobban tudod), akkor felesleges széllel szembe hugyozni, hogy az denemisúgyvan. -
aero.
veterán
Fórumon vagyunk, engem nem zavar, ha kijavítasz, ezért nem írtam biztosra. Ha meg ennyire képben vagy a témával, akkor nem tudom miért kell felháborodni, nem a te autódról volt szó legelőször sem. Ezt elsőnek is leírhattad volna, ahelyett hogy felháborodtál volna azon, amit Bálint írt. Off.
-
lsc
nagyúr
válasz aero. #151017 üzenetére
nem megfelelő anyagból készült a gyűrű, ha jól tudom.
Rosszul tudod, leragadt a dugattyúgyűrű az elhanyagolt motorokban, mert a horony tele ment koksszal. Semmi mást nem kell csinálni mint szétszedni a motort, kitakarítani a hornyokat és mehet vissza a gyűrű. Corollám 300-nál kapott egy ilyet, köszöni jól van.
Az meg már csak nem gond hogyha valaki hülyeséget ír akkor azt kijavítsam, főleg ha nem csak "ha jól tudom" tapasztalatom van.
Az élet kegyetlen .
-
aero.
veterán
Típushiba fogalma neked mond valamit? Ez nem olyan, hogy kéred vagy nem. Szarul rakták össze a gyárban és elő fog jönni, nem megfelelő anyagból készült a gyűrű, ha jól tudom. Nem érted, hogy nem kötekedni akar az ember. Lehet neked szuperjó meg minden, de nem árt felhívni a figyelmét annak, aki ilyen autót vesz. Vagy csak te úgy vaktában vásárolgatsz?
A típust érintő visszahívások egy része:
2006 – Magas olajfogyasztás a 2005 júliusáig gyártott 1,8 literes VVT-i benzines motoroknál.
[..]
2012 -Bizonyos, elektromos szervokormánnyal szerelt – 1,6 és 1,8 literes benzines – Avensis gépkocsik esetében előfordulhat, hogy az alsó kormányösszekötő tengely (ez a tengely köti össze a kormányművet a kormányoszlop részét képező csuklós tengellyel) bordás részén a tengely nem megfelelő szilárdsága miatt a foghézag megnő, idővel a bordás rész elkopik. A márkaszervizek költségmentesen végezték az érintett járművek ellenőrzését és az alkatrész cseréjét.
Igen, bízunk benne hogy sokan elvitték javításra / cserére és az állomány nagyrésze vállalható ...
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
-
rbalint88
addikt
válasz piqla #151007 üzenetére
Ha faceliftes 1.gen avensised van, akkor a 2003-as avensist ki is lonem, mert nem sokkal ad tobbet, kiveve a tempomatot. Szerintem ha cserelsz, legalabb ot evet fiatalits... a masodik generacios avensis 1.8-as motorral kimondottan nem lesz raketa (kb ugy vagy ugy se megy, mint az 1.gen 1.6), de legalabb olajevesi problemak voltak/vannak a motorral, ha nem csereltek gariban.
A 7.gen accord sokkal komolyabb auto, nalatok meg az se problema, hogy hatso labtere nem nagyon van.
Amigy ha tagas kombi kell masfel korul, akkor octavia2 vagy passat b6 kornyeken is nezz szet, benzinmotorral azok se nyugosek. -
BigBlackDog
veterán
válasz piqla #151009 üzenetére
Hát, szerintem ilyen idős használtaknál már feltétlen feláras a méret. Ha belegondolsz, általában bonyolultabb/igényesebb felépítés (pl. futóműben), nagyobb motor és fogyasztás és hosszabb extralista jellemzi a felsőbb kategóriás (~=nagyobb) autókat. Egy 8-12 éves használat után meg már azért ezeknek a karbantartására, szervizelésére is fordítani kell. Ráadásul egy nagyobb autó városban nem feltétlen előnyösebb.
[ Szerkesztve ]
-
piqla
őstag
válasz BigBlackDog #151008 üzenetére
mindegyik szoba johet, sot, jott is.
amugy mi lehet az oka, hogy az avensis kb negyvenszer akkora, mint a corolla vagy a 3, es megsem annyival dragabb, mint a corolla?
viccelsz, a honda kombi szerintem gyonyoru, de komolyan, imadom a hullaszallito jellegu autokat. csak hat azok mar inkabb ketmiller fele mennek, en pedig probalnam masfel alatt kihozni.
Szereted az állatokat?
-
BigBlackDog
veterán
válasz piqla #151007 üzenetére
Csomagtartókkal kapcsolatban most hirtelen ezt találtam:
Corolla
Mazda 3Ha sok az autópálya, akkor mindenképpen az Avensis mellett döntenék a három közül (zajszigetelés, komfort). Mintha az rémlene, hogy az 1.8-as is már egész jól viszi azt a bódét, értelemszerűen azért nem egy sportautó lesz. Nézz át esetleg a Toyota topikba, szerintem van pár embernek tapasztalata vele.
Honda vonal nem jöhet szóba (pl. 7gen Accord kombi (mondjuk nem egy szép, de a csomagtartója egész nagy, esetleg 2gen CR-V)?
[ Szerkesztve ]
-
piqla
őstag
válasz BigBlackDog #151006 üzenetére
BigBlackDog + molnarpeter:
koszi a valaszokat
hogy mit szeretnek?
- 2 felnott + 1-2 kozepes kutya, boxban lennenek szallitva; kerdes, hogy a mazda/corolla hatso uleseit le tudom-e donteni, sot, ki lehet-e teljesen szedni oket? nem talaltam errol infot
- ritkan mennenk, de akkor nem szeretnek rettegni, hogy beindul-e
- varoson belul tomegkozlekedem, ha utazni kell, akkor viszont autopalya
- a jelenlegi csaladi kocsi egy 2001-es Avensis, hat, valami olyasmit keresnek megbizhatosagilag
- benzines keresek, es amiben van nemi biztonsagerzetem, tehat nem egy papirfalu valamiSzereted az állatokat?
-
BigBlackDog
veterán
válasz piqla #151003 üzenetére
Kell-e a kombi? Ha nem, akkor én maradnék az ötajtós/sedan formánál. Valószínűleg a linkelt listából nálam a Mazda kiesni (rozsdásodásra való hajlam), inkább a két Toyota közül választanék. De, ha még nem indult meg a Mazda és kap egy normális alváz- és üregvédelmet, akkor azokkal sincs sok gond, ahogy hallottam.
[ Szerkesztve ]
-
piqla
őstag
sziasztok,
ezekrol mi a velemeny?
Mazda3, 2008, 150k bevallott km
Corolla, 2005, 160k bevallott km
Avensis Wagon, 2003, 170k bevallott kmvalaki mostansag vett akedvenc-tol autot? nem sok mindent talaltam a topikban, csak hogy a szokasos nepperekhez kepest nem annyira veszesek.
Szereted az állatokat?
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok! Egy Honda Jazz vételét tervezik apósomék, és rátaláltak egy "automata szekvenciális" váltós típusra. Erről mi a vélemény?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest