Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#192245) ngaba válasza ZolAK (#192244) üzenetére


ngaba
aktív tag

A kérdést nem fogom tudni megválaszolni, csak néhány észrevétel:
- A Megane 1.6 szívóval 4000-et fog forogni 130-nál (6 sebességes váltóval is). Vagy legalábbis nagyon meglepne, ha lényegesen kevesebbet... Szívóból minimum 1.8 kellene kényelmes pályás utazáshoz (Toyota Avensis például, illetve nemrég volt szó az alternatívákról, olvass vissza).
- A Pug 308 SW jó dízel opciónak. És sokkal inkább európai dízelt vennék, mint Japánt. A Renault 1.5 dci-jénél is jobbak a Peugeot HDI-jei szvsz.
- A Plug-in C-max jónak mondott.

Benzinesből érdekes lehet nem közvetlen befecskendezéses modern turbóst is nézni, ami minimum 1.4-es: Ezek egy fokkal megbízhatóbbak (nem kokszolódnak), mint a közvetlen befecskendezésesek, de jellemzően többet fogyasztanak. Ha most vennék autót, ilyet néznék, azért írom. Engem is érdekelne egy teljes lista ezekről, szóval remélem a többiek folytatják a sort, szóval átmegyek kérdésbe is:
Ott van ugye a t-jet, illetve a J Astra 1.4 turbója. (A K Astrában már közvetlen befecskendezéses van sajnos.) Illetve a Renault 1.4 tce motorja is ilyen elvileg, de az csak 2012-ig van, ha jól tudom.

A J Astra egyébként jó, csak nehéz... Az 5 ajtós még OK, de szerintem gyerekkel úgyis kombi lesz. (Kérdés #2: Rakták azt a B14NET motort más GM autóba, ami nem olyan nehéz?)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.