Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#192451) bandus válasza runner 125 (#192450) üzenetére


bandus
veterán

Szerintem rendben van a gondolatmenet, topik zarhato :))

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#192452) vzsryl válasza runner 125 (#192450) üzenetére


vzsryl
nagyúr

Tökéletesen körbeírtad az Aurist, szóval irány a kereskedés/hahu stb... :)

[ Szerkesztve ]

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#192453) ngaba válasza runner 125 (#192450) üzenetére


ngaba
aktív tag

Plusz a Pulsar már Renault-Nissan, és a franciát kizártad. :) De jó, hogy néha különc típus is felbukkan itt. A tágas beltér miatt egyébként érdekes lenne (nekem tetszik is), de nincs értékelhető motorral (max az 1.5 dci jöhet szóba, de állítólag hangos azzal).

[ Szerkesztve ]

(#192454) alázógyík válasza runner 125 (#192450) üzenetére


alázógyík
őstag

Én pont ilyet vettem csak kombit, szintén 2016-os.
Eszméletlen jó autó, imádom. :K

(#192455) dj79 válasza runner 125 (#192450) üzenetére


dj79
senior tag

Kész, ennyi, megvan a megfejtés, hsd for president :D

(#192456) Gergőke88 válasza runner 125 (#192450) üzenetére


Gergőke88
addikt

Kifutó hybrid Yaris Selection?
Kicsi, belül nagy, alig fogyaszt, és a Selection jól is néz ki.

(#192457) rasotamas


rasotamas
veterán

Németországi Priusvásárlás:
Nulladik kör: A facebookos Prius csoportban nagyon segítőkészek voltak, sokat ajánlgattak segítettek, de az igazán szép megkímélt valóban kevés kilométeres Priusok Hollandiában vannak 7-8 ezer euróért. És azt még honosítani kell Németországban, van egy ember aki onnan hoz (bár inkább Magyarországra).
Első kör: Megláttam neten egy Priust helyben. Nem a hibásat amit valameyik nap láttam a szomszéd városban. Menjünk el nézzük meg. Odaértünk, első rossz jel: Egy karosszérialakatos-festőüzem van mellette. Tipikus murvás kereskedés, mégha részben le is van aszfaltozva. Nagykapu nyitva, besétáltunk, könnyen meglett a Prius, körbenézegettem, ajtók szine elüt, lámpák láthatóan acetongőzzel polírozva, szélvédő cserélt (jó ez lehet bármi de az elütő ajtókkal együtt rossz jel) de még nem is az autó tántorított el önmagában, hanem az összes többivel együttvéve. Ránézésre flakonból fújt Pözsó, viszonylag szép Opel Antara eltérő színű elemekkel, lassacskán odarohadó ezer éves BMW-k és Mercedesek, ami tényleg jól néz ki azon nincs ár/papír, Illetve (bár más hirdető nevén van a hirdetés) mellette állt ez is, az asszonynak tetszett. Kicsinylette a Priust, ez nagyobb, benzines is, automata is. Szépen körbe van vasazva, tetszik az elején a vadrács (amit egy szerencsétlen bevásárlós parkolás óta mi a családban csak Penny-bontónak hívunk). Benézve a műszerfal tetején durva ragasztónyom, az ajtókon a fekete részről pereg a lakk. Alánzve:

Szóval Németországban sem rózsás a helyzet, csak itt más nevű eladókat kell kiszűrni. Nem az Armandókat hanem az Ahmedeket.
Úgy látom nem lesz 4000€ környékén ha nem is jó de elfoadható Prius.
Este még ráírtam egy 2600 eurósra. Bár trén nézett ki, legalább nem árul zsákbamacskát. Azt a tuskó barmot... Annyit kérdeztem hogy rozsda van-e, volt-e komolyabb balesete, eredeti-e még a katalizátor. Mit kérdezősködök, minek kell neki ezt ennyiszer leírni, a legolcsóbb Prius a környéken, minden ki van cserélve, tiszta rozsda és gtk-ra törte egy teherautó, van-e még esetleg kérdésem?

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/rasoapro

(#192458) footy válasza rasotamas (#192457) üzenetére


footy
addikt

Kulfoldi autovasarlasnal a legfontosabb szabaly, hogy exportra(is) kinalt autot nem veszunk ;) Amire nem akar jotallast/garit adni a kereskedo, azzal gond van.
Sot ha olyan neppernel talalok autot aminel vannak csak exportra kinalt autok, akkor el se megyek megnezni. A jobb/kevesbe atb@szosmegbizhatobb neppereknek van bejaratott magyar/roman kapcsolatuk aki elviszi toluk a hullakat.
Szerintem keress sok km-es autot inkabb. Nekem az a tapasztalatom hogy Nemetorszagban es Ausztriaban is nagyon felnek a sokat futott autotol igy azt joval olcsobban meg lehet venni. A 4e euros ar kornyeken mar egyebkent elgondolkodnek rajta hogy raszanjak meg par eurot(Ausztriaban az ÖAMTC-nel 70 euro korul van) a hivatalos atvizsgalasra, mert sokszor behozza az arat.

[ Szerkesztve ]

(#192459) rasotamas válasza footy (#192458) üzenetére


rasotamas
veterán

Köszönöm a segítséget! És hogy találok ilyen tisztességesebb kereskedést? Eddig látom a Juszufokat meg a bmw/fiat/stb márkakereskedéseket a tizen-huszon ezres autókkal, közte kéne valami.
A 70 euró nem sok, csak kéne megintcsak műhelyet/embert találni rá.
Igazából életemben most voltam talán harmadszor kereskedésben, odáig még a kínált autó minősége miatt soha nem jutottam el, hogy próbakör, azt se tudom mennyi időre vagy hogy adják oda. Nesze de hozd vissza 10 perc-fél-1 órán belül, vagy mehetsz egyet az udvarban?
Munez ajánlott egy kereskedőt, még őt megkeresem.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#192460) runner 125 válasza bandus (#192451) üzenetére


runner 125
nagyúr

:))Ok, köszi!

vzsryl

Pedig eskü vártam, h valaki bedobja a 30kW-os Leaf-et és megpróbál meggyőzni. :)
Egy kis ideig tényleg számításba vettük. Viszont azért az akksik 3-4 éves modelleknél már vagy 20-25%-ot veszítenek a teljesítményükből. Ami azért a 30kWh-os verziónál km-re vetítve meghatározó érték..
Az volna király, ha a 60-62 kWh-s verzióból már lenne 3-4 éves, akkor komolyan mondom szerintem bevállalnánk. De a huszon-30 kWh-s szerintem még erősen városi / agglomerációs céllal vásárolható csak meg. Annál viszont azért összetettebb utakra is használnánk az autót.

ngaba

Mármint az az 1.2-es turbos motor ami a Pulsar-ban van már Renault motor?
Áh, diesel nem kell. Van h csak pár km-re megyünk vele. Be sem melegszik normálisan, folyamatosan a részecskeszűrővel szopni meg nem akarunk.

alázógyík

Jól hangzik, köszi!
Egyébként a teljesítménye, menetdinamikája milyen? Tudom, hülye kérdés és azt is tudom, h egy villanyos / hybrid autóban még a boyracer-ek is megtérnek és átszellemülnek a takarékos autózásra. :) Ergo valszeg nem akarom majd nyomni neki, mert jobban fog izgatni a takarékossága.
De azért mégis kíváncsi vagyok h mennyire "lendületes", főleg úgy, h az XC ugye T6, 320 ló.


dj79


Ok, köszi neked is!

Gergőke88

Köszi, ez tényleg jó alternatíva lehet. Sokkal innovatívabb már a formája, pontosabban az eleje. A hátsó traktus oldalról és hátulról nézve is elég béna szerintem. :( Az új 2020-as mérföldekkel szebb, arányosabb (és így képről ítélve szerintem nagyobb is). De az már 7M..

2018:


2020:


_

Egyébként KIA, Hyundai vonal? Nem ismerem annyira őket, de nekik nincs valami ebben a kategóriában? Gyanítom azért az ár/érték arányuk jóval kedvezőbb, mint a japánoknak (Auris-nak).

Köszi!

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#192461) troll81 válasza rasotamas (#192459) üzenetére


troll81
addikt

Hol keresel helyileg konkrétan.? Úgy könnyebb segíteni :R

(#192462) rasotamas válasza troll81 (#192461) üzenetére


rasotamas
veterán

Ludwigsburg-Stuttgart környéke, Aspergben lakunk.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#192463) footy válasza rasotamas (#192459) üzenetére


footy
addikt

Nem feltetlenul kell kereskedesbe menni, lehet nezni maganszemelynel is.
Csak csekkoltasd le, pl ADAC Prüfdienst vagy Dekra.
Egy autoklub tagsagot is erdemes lenne kotni, mert ha egyszer lerobban az auto a palyan, akkor a mentes nagyon draga lesz.
Egyebkent en elengednem a prius vonalat. 4e euroig minel egyszerubb autot erdemes venni, mert az aksifelujitok nemetorszagban nem teremnek minden bokorban. Ha hivatalos szervizbe(nem jogosultak aksi felujitasra) kerul az auto akkor pedig konnyen nagyon draga lehet a vege.
Egyebkent nalam ezert esett ki nemreg az auris, pedig en a 12-14e euros kategoriaban nezelodok ami azert nem annyira kockazatos.
Valami egyszerubb benzinest lenne erdemes keresni ami nem rohados. (Punto,Corsa, Polo?)
Az automata feltetel?

[ Szerkesztve ]

(#192464) rasotamas válasza runner 125 (#192460) üzenetére


rasotamas
veterán

Na, ledobjátok a jó kis HR-V-t? Mi lesz a sorsa? Rozsda eszegeti már?

https://tinyurl.com/rasoapro

(#192465) Zsombe válasza runner 125 (#192450) üzenetére


Zsombe
senior tag

Szia!

Szerintem a hybrid Jazz sem elvetendő, főleg ha tetszik. Tény, hogy másabb a működési elve, mint egy Toyota-nak, de azért ez is elég gazdaságos tud lenni. Páromnak Honda Insight van, a technika megegyezik a Jazzben lévővel, csak a padlólemez van meggnyújtva + más a karosszéria. Eljár az Insighttal 5-5,5 literrel, de ha valaki nagyon fogyasztás fetisiszta, akkor ezt még lejjebb lehet szorítani szerintem.

''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian

(#192466) j.bravo


j.bravo
addikt

Bő 5 évvel ezelőtt láttam rájuk vonatkozó kérdést; azóta van esetleg tapasztalat a Palota Autóudvarral? (XV. ker, Szerencs utca)
A hahun hirdetett autóval kapcsolatban fel se hívtak, csak egy SMS-t küldtek, mint az AAA Autó szokta volt; ez bennem elsőre ellenérzést kelt. :U
Van ok hanyagolni őket, vagy nyugodtan el lehet adni nekik?

Szerk.: most pár percre rá szintén SMS a GL Autótól, ugyanúgy XV. ker, csak ez Szentmihályi út. Ez a módi újabban? :F

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#192467) akooos válasza j.bravo (#192466) üzenetére


akooos
veterán

Haveromnál is bepróbálkoztak, de végül nem vették meg a kocsiját. Én várnék a helyedben magánszemélyre :)

(#192468) oliwire válasza j.bravo (#192466) üzenetére


oliwire
őstag

De már alku is van az SMS-ben? Vagy hogy vidd hozzájuk, megnéznék?

(#192469) alázógyík válasza runner 125 (#192460) üzenetére


alázógyík
őstag

Bravo T-Jet után ültem bele. Lassabb, jóval.
De annyira nem érdekel, hogy csak na. :D Az az érdekes, hogy a sebességet se érzed benne egyátalán, mivel sokkal csendesebb.
A váltó is hibátlan, és az egyenletes gyorsulás miatt is lassabnak érzed.
Olyan 4-5 literrel kevesebbet eszik, az se hátrány. :B

(#192470) j.bravo válasza oliwire (#192468) üzenetére


j.bravo
addikt

Semmi alku vagy ilyesmi, csak hogy megvásárolnák, illetve első esetben csak cégnév, cím, és telefonszám, email, a másodiknál egy ember neve is van (de nincs email).

Whatever.

(#192471) dj79 válasza runner 125 (#192460) üzenetére


dj79
senior tag

Mai tankolás után nyomtam egy országút/város etapot, ráadásul ez még csak egy kettes prius:

(#192472) Llew válasza j.bravo (#192470) üzenetére


Llew
senior tag

Annyira szarevő egy cég, hogy nem fér neki bele, hogy felhívjon és telefonon legalább ajánlatot tegyen?
Egy SMS-t rászánnék, hogy a hirdetésben szereplő helyen és összegért átvehető a kocsi.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#192473) oliwire válasza j.bravo (#192470) üzenetére


oliwire
őstag

De gondolom neked kéne hozzájuk vinni. Ez esetben szerintem ne is foglalkozz vele, mert jobb megnéznék, "megköpködik", alkudnak egy nagyot, és áron alul megvennék. Rossz esetben meg vannak rémhírek a neten, totalcaros cikkekben, mi is történhet.

de ahogy Llew írja, sms vissza, hogy ezért az összegért átvehető, nem kevesebbért.

[ Szerkesztve ]

(#192474) ngaba válasza runner 125 (#192460) üzenetére


ngaba
aktív tag

Igen, az a motor a Renault 1.2 tce motorja, amiről finoman fogalmazva megoszlanak a vélemények a Renault topicban. Egész pontosan Renault-Nissan közös fejlesztésű motor. De a Renault és a Nissan elég régóta "szövetségben" van, és ugyan a pontos szervezeti formát nem tudom, de eléggé a Renault a főnök, szóval a Nissan már nem igazán tekinthető úgy japánnak, mint mondjuk a Toyota. (Mostanában volt az a kis színes hír, hogy a japánok a Renault-vezérigazgató letartóztatásával próbálják "visszafoglalni" a Nissant.)

[ Szerkesztve ]

(#192475) j.bravo válasza oliwire (#192473) üzenetére


j.bravo
addikt

Hasonlóra jutottam én is; egyelőre kivárok, hátha valakit érdekel annyira hogy felhívjon. Ha nem történik semmi, akkor hétfőn, esetleg pénteken válaszolok nekik a lenti szöveggel.
Egyelőre 3 ilyen SMS különböző helyekről, 0 hívás.

Whatever.

(#192476) dj79 válasza j.bravo (#192475) üzenetére


dj79
senior tag

Győri kereskedések is jelentkeztek már? :D

(#192477) troll81 válasza rasotamas (#192462) üzenetére


troll81
addikt

Írok este privát ot :R

(#192478) j.bravo válasza dj79 (#192476) üzenetére


j.bravo
addikt

még csak budapestiek, XV.ker : III. ker 2:1 :D

Whatever.

(#192479) dj79 válasza j.bravo (#192478) üzenetére


dj79
senior tag

Ezek szerint a győrieknek messze vagy, de majd hívnak a helyben fehér úti kaland- és élménypark szakképesített bohócai is előbb-utóbb :D

[ Szerkesztve ]

(#192480) MunezXBK válasza footy (#192458) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Nincs akar/nem akar garit adni. Ha itt marad az autó, köteles adni!

Ami megy exportra, arra nem kell adnia.

rasotamas: mondtam szólj és beszélek vele. Talán némi kedvezményt is ki tudunk alkudni.

(#192481) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Sziasztok. Család bővülés miatt le kell majd cserélnünk az 5 ajtós Megane 4-ünket, amit amúgy szeretünk, csak hát csomagokkal, 2 gyerekkel kicsi lesz (hátul így is szűkös a lábtér mögöttem a feleségemnek). Praktikusságot, helykínálatot figyelembe véve kombi helyett most valahogy látótérbe került az egyterű, konkrétan a C4 (Grand) Picasso. Dízel és automata érdekel, viszonylag fiatal, kevés km-el, és mivel vidékre, autópályán szülőkhöz hétvégente késő délután, este megyünk, nekem fontos a jó kilátás, azaz a jó lámpák. Megane-omban LED van. C4-ben ahogy tudom, nincs LED (csak nappali fény), csak bi-xenon. Kettőt láttam Hahun, EZT és EZT. 2.0 HDI nyilván szimpibb, magasabb felszereltség, és a motor miatt, bár picivel több benne a km. Viszont sajna ezekben nem xenon van, nem tudom, vajon utólag cserélhető-e a lámpa. Van még egy Joker, amit találtam, márkán belül, ez a Grand Scenic. Fura mondjuk, hogy 38e km-el, jó felszereltséggel "csak" ennyi (olcsóbb mint a két C4). Ha a helykínálatot nézzük, a C4 biztosan jobb, úgy tudom az új Scenic-ekben kevesebb a hely, mint az elődjeiben, de mondjuk egy 5 ajtós Megane-hoz képest 2 gyerekkel szerintem ez is kellő helyet nyújt. A véleményetek érdekelne ezekről.

(#192482) tboldi válasza j.bravo (#192466) üzenetére


tboldi
nagyúr

Jazz? :B

(#192483) BigBlackDog válasza Gabesz87 (#192481) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Utólagos xenonosítással nem számolnék. Lámpatesteket kellene cserélni, lököst (hogy lámpamosó legyen), kellene ballaszt (automatikus szintezéshez), kábelezés és esetleg szoftveres mókolás. Szerintem nem éri meg. :N

Scenicre eddig elég sok panaszt hallottam olvastam összeszerelési minőség, illetve zörgések miatt. És egy EDC-s (Renault duplakuplungos robotizált váltója), amire megint nem izuglnék rá annyira (ha jól rémlik, elég lassú és sok beszámoló alapján butácska is tud lenni). Ha Scenic az is képben van, akkor Renault topikba is érdemes bekérdezni, szerintem ott is tudnának hasznos tanácsokat írni.

[ Szerkesztve ]

(#192484) Gabesz87 válasza BigBlackDog (#192483) üzenetére


Gabesz87
addikt

Hát az általad felsoroltak alapján így tényleg nem éri meg. Elég kevés a xenonos felhozatal a C4-nel, fura mód. Mobile.de-n van választék, dehát mai euró árfolyamon behozni semmivel nem kevesebb mint itthon venni szerintem. Mindegy max várok, míg akad egy jó itthon is, szerencsére annyira nem sürgető.
Érdekes, én az EDC-rol pont azt hallottam (és mégane-os FB csoportban is írják) hogy nagyon jó, megbízható, jól működik, több tesztben is olvastam...szinte jobb mint a kézi. Ha kombi mégane-ra cserélném a mostani 5 ajtost, biztos ilyet vennék. A lassúság (D és R közt) meg szerintem általános duplakuplungos váltó "feature", ezt bármely márkánál hallani.

[ Szerkesztve ]

(#192485) BigBlackDog válasza Gabesz87 (#192484) üzenetére


BigBlackDog
veterán

:R Az EDCvel nincs saját tapasztalat, lehetséges, hogy gyakorlatban, napi szinten használva tényleg nem feltűnő semmi furcsaság benne. Viszont a szervizelésésre azért nem árthat félrerakni (bár nem tudom, hogy mennyi az élettartama).

[ Szerkesztve ]

(#192486) runner 125 válasza rasotamas (#192464) üzenetére


runner 125
nagyúr

Úgy néz ki igen. Pedig már lassan 8 éve nálunk van, szerethető amúgy. Felrakom hahura, nincs szükség rá tovább.
Roszda a bal oldali hátsó küszöb aljánál volt, a hátsó ajtó mögött, meg a jobb hátsó ajtó aljánál, de ezeket még tavaly megcsináltattam, kijavították. Alvázvédőzve is volt pár éve, szóval rozsdamentes. Illetve ez utolsó szériás, 2005 év végi.

Zsombe

Oksa, köszi, szűrök arra is újra, bár most épkézláb darabot nem láttam. Jó volna abból is egy frankón felszerelt üvegtetős Executive

dj79

Köszi! Roppant korrekt. :)

ngaba

Remek, kösz a háttérinfot. Akkor azt véglegesen elengedem. Pedig sajnálom tényleg, mert lehetne az egy remek autó normális motorral.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#192487) footy válasza MunezXBK (#192480) üzenetére


footy
addikt

Persze, en azokrol a hirdetesekrol beszelek ahol ki van irva hogy az auto expotra mondjuk 3000 ha marad akkor 4000, na en az ilyet meg se nezem..

(#192488) Somatom válasza footy (#192487) üzenetére


Somatom
veterán

Ezt nem értem. Nyilván azért írja, hogy exportra, mert nem akar rá tuti bukta garanciát vállalni. De, akkor mi a 4000? 1000 Euróból milyen javítás jönne ki a kinti szervízdíjakkal? Ha csak ezer Eurós javítás hibádzik az autón, akkor érdemes elhozni háromért.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#192489) j.bravo válasza tboldi (#192482) üzenetére


j.bravo
addikt

Nem :) még az elődje, csak nem nagyon siettem a dologgal :DDD

Whatever.

(#192490) tboldi válasza j.bravo (#192489) üzenetére


tboldi
nagyúr

Oh. :D :R

(#192491) Biqci válasza footy (#192487) üzenetére


Biqci
aktív tag

De ha magánszemélytől veszed akkor sincs gari. Akkor nem mindegy? Elmész egy ilyen "bevorzugen export" hírdetésre, megnézed és ha olyan, akkor ott hagyod. Ok, persze ha a közelben van, nem kell a fél országot beutazni. Akkor semmit nem buksz vele, max. a ráfordított időt. De mondom, szerintem magánszemélyé is lehet olyan, hogy inkább rögtön sarkon fordulsz...

"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin

(#192492) footy válasza Somatom (#192488) üzenetére


footy
addikt

Ez csak egy pelda volt, de a lenyeg hogy az ilyenek haritanak az utolso percig, amikor meg mar nincs kibuvo, akkor 1000 eurobol megtakoljak neked ideiglenesen. (ABS lampat kikotni, legzsak szimulator alirol meg hasonlok)

#192491Biqci
ha magánszemélytől veszed akkor sincs gari.
Senki sem mondta ennek az ellenkezojet. Az arsav miatt irtam neki, mert a maganszemely lehet egy opcio az autohazak es Ahmed kozott feluton...

bevorzugen export
Pont ezeket mondom. Nem erdemes ra idot pazarolni. Amikre nem mernek garit vallalni az mind szar. Sot en olyan helyre el sem megyek ahol exportos kocsit vannak. (meg ha kinezett auto nem is az) Nekem az a tapasztalatom, hogy a normalisabb/minosegibb autot arulo neppereknek van kelet-europai kontaktjuk(roman-magyar-bolgar) aki elviszi toluk a fosokat. (amik csak az image-t rombolnak)

[ Szerkesztve ]

(#192493) Biqci válasza footy (#192492) üzenetére


Biqci
aktív tag

Én csak azt mondom, hogy nem biztos, hogy nagyon rossz egy olyan autó. Persze, nem mernek rá garanciát adni, de csak mert lehet olyan hiba, amit egy német szerviz drágán javít meg, de egy kis ügyességgel és leleménnyel meg tudsz te is. Ezért lehet egy esélyt adni. Na igen, van amit egyből a roncstelepre kellene vinni...

"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin

(#192494) rasotamas válasza runner 125 (#192486) üzenetére


rasotamas
veterán

Nagyon szép, pár képet azért még dobnék föl, belső, motortér, meg hogy szép az alja.
A miénk nem így néz ki :DDD Mondjuk 450 ezerért vettem :))
De az is ki van lakatolva, én csináltam :DD

https://tinyurl.com/rasoapro

(#192495) laserjet1018


laserjet1018
csendes tag

Sziasztok!
Toyota E12 1.4 benzin 2002 jszp lekérdezésnél minden régebbi műszakira azt írja hogy szekvenciális váltó, de az autóban rendes manuális van. Ez elírás lehet vagy átépítették?
A másik hogy ilyen autót még meg szabad venni 500 ezer km-el? ;) Olajfogyasztás vagy ilyesmi jellemző ezekre?

(#192496) footy válasza Biqci (#192493) üzenetére


footy
addikt

Ha kis hibarol van szo megjavitja a nepper maganak(minden neppernek van szerelo kontaktja vagy sajat muhelye), nem hulye hogy lenyomja az arat valami aprosag miatt.
Ha laksz egy tarsashazban hol allsz le autot javitani? A parkoloban? En mar csinaltam, de volt egy-ket lako aki furcsan nezett... Szoval en passzolnam azt is.

(#192497) Biqci válasza footy (#192496) üzenetére


Biqci
aktív tag

Igen, igazad van. Bár az egyik srác most vett magának egy 318-ast, (mimást, egy fiatal srác :D ), azt is így adták. A jobb hátsó íven van egy kis rozsda, de amúgy jó. De valószínűleg nem ez az általános.
Bár társasházban lakom, de van garázs, így amit lehet ott megoldom. De lehet itt másabb a csapatszellem, mert ha valaki a parkolóban szerel, nincs gond, inkább érdeklődnek mi a helyzet, kell-e segítség.

"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin

(#192498) rasotamas válasza Biqci (#192497) üzenetére


rasotamas
veterán

Nálunk van egy mélygarázs a szomszéd lépcsőházzal ahova lehetetlen bekerülni, mert kihalásos alapon megy, az utcán 3 hely valami magánpraxisnak, 3 hely bizonyos lakóknak fenntartva, és az utca túloldalán marad 6 hely nekünk földi halandóknak. :W

https://tinyurl.com/rasoapro

(#192499) tboy93 válasza laserjet1018 (#192495) üzenetére


tboy93
nagyúr

Az 1.4-re azt hiszem nem jellemző, bár ez már tényleg nem kevés km. Ha gondos gazdától való az autó, aki lelkiismeretesen cserélte az olajat, akkor szerintem a motornak nem kéne baja legyen. Persze ennyi km alatt minden más is kopik. Összességében nem vetném el elsőre, de átnézném rendesen. Illetve az eladás nem lesz egyszerű.

A váltó szerintem elírás.

(#192500) Biqci válasza rasotamas (#192498) üzenetére


Biqci
aktív tag

Nekem szerencsém van, mert van vagy 30 garázs és kb. 30 parkolóhely, ami a házhoz tartozik, persze az egész magánterület, így idegenek nem is parkolhatnak, csak esetleg látogatók. Bár 80 lakásos a ház, olyan még nem volt, hogy ne legyen hely, pedig már 8 éve, hogy itt lakunk. Mi pedig jól ki is maxoljuk, mert van 3 kocsi, abból egy a garázsban és a motorom pedig a zárható bringatárolóban :DDD

"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.