- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #197297 üzenetére
marhafehérjét is eladják, mint wpc alternatíva testépítéshez
A tápkiegek 80%-át is eladják amire egyáltalán nincs szükség... -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #197296 üzenetére
étkezés során még könnyebb vegyes növényi fehérjét bevinni. pl a borsó+barna rizs... de a tofu pl önmagában teljes értékű.
nem mondom, hogy ez optimális, szimplán a "mindenképp kell mellé az állati is hogy lefedje a teljes profilt" részre reagáltam#197293 Apollyon: marhafehérjét is eladják, mint wpc alternatíva testépítéshez...
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #197285 üzenetére
Itt teljes értékű étkezésekről kell beszélni nem pedig tapkiegről.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dorian #197286 üzenetére
Bizony, megy a vakítás, hogy a borsófehérjés készkajában annyi protein van, mint egy doboz tojásban, de azt már nem írják oda, hogy mennyiségtől függetlenül a biológiai értéke labdába se rúghat a tojáséhoz képest.
Mindeközben meg ugyanúgy alultápláltság áldozata lesz a vegán fogyasztó.
-
m3tr0
őstag
Jó estét,
eleg sokat beszeltetek itt a tesztorol, én is csináltattam ma egy vizsgálatot, nem vagyok orvos de sztem 42 évesen nem rossz.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
K1LLMy53Lf #197287 üzenetére
Ha valaki nem fogyaszthat WPC-t, akkor húst kell enni helyette, és kész. Azért annyira nem életbevágó ezeket a porokat inni. Persze szívás, ha valaki így jár, nekem is hiányozna, de inkább lemondanék róla, minthogy betegségeket okozzak magamnak.
-
tisn
addikt
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #197287 üzenetére
Hát ha nem fogyaszthat, nincs mit tenni.
Durva, valahogy alkalmazkodik a szervezetem a kalóriadeficithez. Kicsit kevesebb mennyiség is elég, és zsírokból meg kifejezetten. 2 sültkolbaszt alig bírtam ma vacsorára megenni, undorítan zsíros volt, sztem régebben 4-et is megettem ebből
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
tchriss #197284 üzenetére
ez nettó baromság... legalább 2 olyan növényi fehérje létezik (amikről én tudok), ami teljes értékű: szója, kendermag.
ezen felül sok keverék (blend) van, amit pont azért csinálnak, hogy a többféle növény fehéjéjének megfelelő arányú keveréke teljes értékű fehérje(keveréket) adjon. ilyen pl az általam is folyamatosan fogyasztott Ostrovit Vegan Blend is. -
tchriss
tag
válasz
Janaboy #197263 üzenetére
Rákérdeztem egy edzőnél a terembe illetve, rápillantottak a vidimre is amit felvettem, marad a 70kg
elvileg a kivitelezésem jó. De most, hogy 90% osan vagy 95% osan nézek ki úgy mint egy telibe szart búvárruha oly mind1
Én néztem egy yt videot, ott az emberünk azt mondta lehet bevinni növényi fehérjét de mindenképp kell mellé az állati is hogy lefedje a teljes profilt.
-
Dorian
félisten
Sztem be fogom vezetni az esti feherjeturmixot is a reggeli mellé, mert este nem szeretek sokat enni és inkább csak könnyebbeket.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian #197274 üzenetére
Amennyire én tapasztalom meg olvasom lehet csak lassabb. Cserébe nem megy fel semmi zsír vagyis jön le. Valójában ez a rekomp
Nálam utóbbi lassan 1 év alatt az van hogy sólyom nem változott de látom hogy ment le zsír... Matek ugye azt mondja akkor hogy izom meg jött fel. Meg tán látszik is hogy így történt
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #197278 üzenetére
Vacsorára arányaiban egy csomó rostot szoktam enni (zöldség, tk.kenyér) és némi zsírt is, ezek mind lassítják a fehérje felszívódását. Ha meg tojást eszem, az eleve lassan szívódik fel.
Ill. pont most hallgatom a Nyakas Sanyi egyik videóját, most tartok ott, h elegendő fehérjebevitel esetén tök mindegy milyen gyorsan szívódik fel, a napi fehérjebevitel/szükséglet ami számít.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
Dorian
félisten
Azzal mi a helyzet, hogy enyhe kalóriadeficitben lehet-e izmot építeni?
Mert mostanában csomó helyen mondták az okosok, hogy nem lehet vagy max az első pár hónapban.
De nem értem miért: Ha csak akkora a deficit, hogy ne csökkenjen az erő és megvan az elegendő fehérje is, akkor miért ne lehetne?
Viszont ha tényleg nem lehet, akkor lehet, hogy a mostani deficitemmel tévúton járok, mert viszonylag alacsony a testzsírom és akkor inkább a hasizmot kellene vastagítanom a láthatóságért, semmint a maradék zsírt lepucolni körülötte olyan áron, hogy amúgy semmi izomom nem nő azalatt. -
Morris
veterán
válasz
Elektrosokk #197256 üzenetére
Mondtam
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit #197262 üzenetére
" A növényi élelmiszer tartalmazza az összes aminosavat amire a szervezetünknek szüksége van ideértve az esszenciális aminosavakat is"
Igen viszont gondosan ki kell választani, hogy teljes aminosav profilt kapj belőle. F..om sem fog ezzel foglalkozniA másik meglepő állítás szerint pedig 10%-al csökkenti a teljes halálozási rizikót ha az állati fehérjéket növényivel váltjuk fel.
Vannak tanulmányok erre, viszont az ember továbbra is omnivor nem pedig herbivor....
-
Dorian
félisten
válasz
CriticalHit #197269 üzenetére
Az nem jelent semmit. A diabetikus tananyag elég sok részben elavult, annyi egyértelmű hülyeséget állítottak csak nekem is már dietetikusok... (zsírvesztésben a mozgás és tápl szerepe egyenlő, a sok fehérje vesebajt okoz, stb, stb)
Itt is margarin... mi van? -
Dorian
félisten
válasz
ez tök hülyeségeket beszél
-
Janaboy
veterán
válasz
Jók a kommentek
De ma reggel Balázséknál is volt valami hölgyike, őt is "érdekes" volt hallgatni. -
Janaboy
veterán
válasz
tchriss #197257 üzenetére
Nyilván az attól függ, hogy milyen magasságú ember van a gépben, gondolom nem akartak ilyen limitációt.
Amúgy néha szoktam figyelni hogy csinálják egyesek, és amúgy tényleg "rossz" látni, hogy mennyire nem tűnik megfelelőnek a kivitelezés (és nem azért mert én most annak a technikának a szakértője lennék). -
CriticalHit
addikt
Hmm. Meglepett.
" A növényi élelmiszer tartalmazza az összes aminosavat amire a szervezetünknek szüksége van ideértve az esszenciális aminosavakat is"
A másik meglepő állítás szerint pedig 10%-al csökkenti a teljes halálozási rizikót ha az állati fehérjéket növényivel váltjuk fel.
11:12-től [link] -
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #197260 üzenetére
passz
így néz ki: [kép] -
tisn
addikt
válasz
Elektrosokk #197256 üzenetére
Most este ittam egy PG tripla csokit, nyomasztóan èdes, sosem fog elfogyni.
mar irtam, vegyel egy izesitetlent barhonnan es keverd oket ossze. -
-
tchriss
tag
válasz
Janaboy #197249 üzenetére
Érdekes, akkor miért nem magasabban van a "koppanás", hogy ne tudd még véletlen se kinyírni a térdeid?
Dorian: Mondom terminátor
marked one94: terminátor2, láttam már nálunk is a gumikötelezést de nem értettem miért jó, ha segít az elején és emiatt nagyobb súllyal tudom csinálni, de a nagyobb súlyból meg elvesz a gumikötél? vagy ez is inkább a térdízületre van jó hatással? Mint a komolyabb pendulom gépeknél ahol nem is mindig 1 rugó segít be hanem 2? Mondjuk ami nálunk van abban nincs egy se
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Tyler Durden #197254 üzenetére
Èn csak egy ízt ittam, de szerintem szuper, szinten csak vízzel iszom.
Most este ittam egy PG tripla csokit, nyomasztóan èdes, sosem fog elfogyni.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Tyler Durden #197254 üzenetére
én csakis vízzel iszom a wpc-ket
-
válasz
K1LLMy53Lf #197252 üzenetére
Nekem nem baj, ha nem atom geil, annyi, hogy lehessen vízzel is fogyasztani ne csak tejjel. /értsd ne legyen moslékíze ha nem tejjel mixelem/
én csakis vízzel iszom a wpc-ket
Diétában én is, ha nem diétázom, akkor néha befigyel tejjel is, pedig nem vagyok egy nagy tejfogyasztó /kb csak kv-ban iszom/ -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Tyler Durden #197250 üzenetére
Lágyabb/semlegesebb ízvilág. Kakaósok oldódása icit rosszabb ill valamelyik még nem volt az igazi, de a legtöbb szinte,int az iso-k
-
Dorian
félisten
válasz
tchriss #197248 üzenetére
Én a gép koppanásáig mentem le, pedig nekem még maradt némi kis mozgástartományom.
Pár próbálkozás után a 120 lesz itt nekem a megfelelő súly. Ki is hagytam ma a csípőtolót meg a vádlit és ezzel csináltam pár extra sorozatot, hogy megtanuljam normálisan.De amúgy meg fszom a mai napba, nem is kellett volna menni: Ez a hirtelen hőség kinyírta a koncentrációt és a bolgárnál jól lesérültem: a négyfejű felső része fáj most is mint állat. És nem azon a lábamon amivel épp gugoltam, hanem ami a padon volt. Valszeg azzal is nyomtam magam felfelé vagy ilyesmi.
-
-
Woodslave
félisten
válasz
Tyler Durden #197244 üzenetére
Nem protein a co.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Tyler Durden #197244 üzenetére
Én is így vagyok, amikor a tökömön folyik a víz, akkor is azt mondom, hogy inkább ez, mint hogy fázzak
De ma több mint 1 órát tologattam a 40 kilós fűnyírót térdig erő szarban... Na az délután 2 kor nem volt komfortos -
válasz
Dorian #197241 üzenetére
Én reggel mentem és már akkor megrohadtam /klíma még nem ment a teremben/, most jövök kutyasétából, hát kb a kutyámat nem engedném ki
/mondjuk én imádom a meleget, ha ilyen idő lesz egész nyáron, engem nem fog zavarni/
Woodslave: ez most bioteches cucc?
Peacliker: valaha nyugdíjba megyek csak olyan hely jöhet szóba, ahol télen se megy a hőmérő 20fok alá
-
Woodslave
félisten
válasz
Elektrosokk #197240 üzenetére
Lehet maradok ennél a márkánál vhogy tényleg eddig a legjobb érzés inni. Eper vanília csoki nagyon jó mind.
Kösz K1LL a tippet
-
Dorian
félisten
A hirtelen hőség miatt nem volt ma vmi nagy motivációm, na akkor lábtoló helyett próbalgatom most a hack guggolót. Gondoltam ez ugye sokkal stabilabb a szabadsúlyosnál, könnyebb, úgyh felbsztam 150-re. Ja, a 3. után alatta is maradtam, mert oké, h stabilabb, de itt lemegy fullra az ember, nem vízszintig
-
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #197237 üzenetére
Nekem az a gumicukor
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197235 üzenetére
szep munka!
varunk a futos topikban is -
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #197234 üzenetére
Én sok difit nem érzek preworkouttal. Annyi hogy amikor motivációm alacsonyabb vagy enerváltabb vagyok (rossz alvás, kaja akármi miatt) akkor preworkouttal az utolsó pár gyakorlathoz még van kedvem lendületem. Amikor le vagyok csúszva és nem tolom be akkor utolsó pár az kín szenvedés, ilyen feladás határán vagyok. De néha talán ad 1-1 gyakorlathoz 1 repet, de azt sem tuti.
-
stickrs
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #197234 üzenetére
Nem kell ennyire túlgondolni, akkora pluszt nem ad úgyse, főleg ha rendszeresen szeded. Szerintem észre se fogod venni. De ha pl 2 hónap után megint iszod, akkor az jól fog esni, főleg ha addig minden koffeinbevitelt elhagysz.
-
Peaceliker
addikt
Szombaton mivel halára zabáltam magam cukorral volt egy kis lelkifurkám is, meg egyszerűen rám is jött, hogy mozoghatnékom van. Így kipróbáltam a kertben egy kis sprint interval mozgást. 46m sprint (ebben egy részen 10m en 1-1,5m szintemelkedés), aztán vissza séta, végén 10-12mp pihi és újra sprint. Ebből 4km t toltam le, aztán kopogtam 1km körül még a végén.
Na még ma is úgy fáj a belső combom hogy kellemetlen volt a gázról fékre átteni lábamkülső combot is értem meg vádli, meg sípcsont melleti izmod is, meg combhajlitokat, tényleg mindent , de belső comb részen gyilkos
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #197233 üzenetére
jó, de te 20 éve tolod... én bemennék terembe boosterek nélkül, rám néznének és kiröhögnének, hogy mennyire gyenge vagyok a testalkatomhoz képest, szóval nekem kell a dopping...
(viccelek, tudom, hogy nem, mert senkit sem érdekel)
amúgy tényleg ki fogom próbálni már csak kíváncsiságból is, h milyen ha pár hétre elhagyyom a preworkout cuccokat... mondjuk beta-alaninból pont pénteken kezdtem el a feltöltési időszakot, azt még letolom, hogy változik-e valami, ha az maxra van tolva
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #197232 üzenetére
Én nem használok preworkoutokat, nem szeretem őket.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Harcipocok84 #197228 üzenetére
1,5év alatt semmi fejlődés? sem erőben, sem centikben (ha jól értem)? ott szerintem inkább az edzéstervben és/vagy táplálkozásban és/vagy pihenésben keresendő a hiba
@aelod: saját tapasztalatból természetesen nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam preworkout cuccokkal leállni (de már gondolkodtam rajta, hogy kipróbálom csökkenteni/elhagyni egy részét), csak az olvasott dolgok alapján írtam
-
Dorian
félisten
válasz
Van némi zavar.
Kreatint nyugodtan lehet folyamatosan szedni, sőt csomó pozitív hatása van, negatív meg semmi, hogyh kifejezetten ajánlott is.
Amúgy is kívülről viszed be, pl. húsokkal, nincs "szervezet saját termelése"
Aki elkezd edzeni, az az első pár hónapban brutál növekedést tapasztal, akármit is csinál. De ha nem jó amit csinál, akkor ez megáll, oszt jónapot.
Tesztoszteront csak illegálisan lehet szedni és az tényleg leállíthatja a szervezet saját termelését aztán ott maradsz lógó fsszal.
Fehérjét igyad bátran rendszeresen, többet (nem edzés után a lényeg), mert valószínűleg úgysem fogyasztasz eleget kajából. -
aelod
veterán
válasz
Nem kell szünetet tartani ez nem szteroid.
alahol azt olvastam, hogy ha sokáig szedem akkor leáll a szervezet saját termelése
LoL
Szedjed nyugodtan folyamatosan.
Az erő megmaradt, de nem vagyok látványosan bedurranva és nem is tudom növelni a súlyokat.
Látványos erő növekedést ne a ceratintól várj...
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #197226 üzenetére
regenerációra egy jól programozott edzésterv inkább
..én nem adok ki pénzt már ezekre, ha adnék akkor csak az ampullásra így 20 év edzés után erre jöttem rá
-
Harcipocok84
tag
Sziasztok!
41 éves vagyok, kicsit több mint 2 éve edzek, mondhatni rendszeresen. Elképzelhető hogy elrontottam a kretainozást, mivel amióta elkezdtem azóta folyamatosan szedem a 3-4g-ot. Olvastam hogy szünetet kellene tartani, így most leállok vele 1 hónapra. Mire számíthatok? Jelentősen fogok veszteni az izmomból? Sokkal gyengébb leszek? Valahol azt olvastam, hogy ha sokáig szedem akkor leáll a szervezet saját termelése, így gyakorlatilag nem lesz semmilyen hatása. Pont ez a problémám. Az első pár hónapban hatalmas változás volt a testemen, majd 1,5 évig szinte semmi. Az erő megmaradt, de nem vagyok látványosan bedurranva és nem is tudom növelni a súlyokat.
Illetve mi az amit ilyen korban érdemes szedni mellé? Tesztoszteron? A fehérjét is módjával iszom, van hogy csak minden 3.-4. edzés után jut eszembe inni. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Ka999 #197222 üzenetére
ízlés kérdése, mindegyik bőven iható/finom kategória szerintem, oldódásra a kakaósok, amik rosszabbak picit.
növelheti/megvédheti a tipikus kiskapus megoldás...
@aelod: azért teljesítménynövelés, regenerációra kreatin, beta-alanin, citrullin meg persze megfelelő mennyiségű ch... is bizonyítottan működnek, nem csak az ampullás szerek
-
Dorian
félisten
válasz
CriticalHit #197223 üzenetére
"növelheti a teljesítményt és az izomerőt, igénybevétel közben megvédheti az izmokat a sérülésektől"
hülyeség
A többi ajánlása jó, még a C vitamint kell hozzátenni (és azt a hiedelmekkel ellentétben főleg nyáron, napsütéses időben) -
aelod
veterán
válasz
CriticalHit #197223 üzenetére
Halottnak a csók szerintem.
Ami bizonyítottan működik azt ampullában árulják
-
CriticalHit
addikt
Próbáltátok már a Spirulina algát, ami "a sportolók barátja is, növelheti a teljesítményt és az izomerőt, igénybevétel közben megvédheti az izmokat a sérülésektől"?
A sportorvost hallgatva felkeltette a kíváncsiságomat. [link]
Táplálék kiegészítő ajánlása: D vitamin, Magnézium, Omega3 és a Spirulina alga. -
Ka999
tag
ProteinaCo cfm whey fehérjéből melyik ízt NEM erdemes venni?
-
aelod
veterán
80 komment, történt valami?
-
válasz
thomasvold #197209 üzenetére
Rendeltem párszor ízesítetlen izolatumot, jól oldódott és enyhe, semleges íze van, ezért jól izesitheto. Lusta vagyok kevergetni (kakaó, plusz aminosavak), ezért előre kevertet veszek.
-
S e t h
nagyúr
válasz
K1LLMy53Lf #197204 üzenetére
Másnap érzem inkább és furcsa érzés, mert sosem volt izomlázam alkarban.
Ezt a gyakorlatot meg egyenesen imádom, először nem tudtam mennyi megy belőle így óvatosan pakoltam fel a súlyokat, most már tolom rendesen és faxán fáj. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
tchriss #197211 üzenetére
megmértem most úgy, ~7-8cm, nem biztos, h pontosan mérek. kinyújtva ~11cm a különbség, öklöt behajlítva ~10-10,5... én vékonynak érzem így az alkarom a felkarhoz képest...
@Dorian: nekem most nagyon sok pólóm 1számmal nagyobb feelinges...
(de amúgy nekem is a normál, "passzoló" pólók, amiknél kitölti a karom az ujját)
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #197208 üzenetére
Nem a testhezsimulókra gondoltam, hanem amik nem olyanok, mintha egy számmal nagyobbak lennének és azért látszik benne a testalkat.
-
tchriss
tag
válasz
K1LLMy53Lf #197208 üzenetére
Kobra póz
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Innen szoktatok rendelni? : Wheyprotein
Fura, hogy a hozzászólások elég régiek, 2023-as az utolsó. Régebben talán egyszer rendeltem innen, aztán visszaálltam a Gymbeam-es cuccokra. Árban viszont elég jó, csak vannak kétségeim...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #197205 üzenetére
az még okés... edzés végére lehet bedobok pár sorozatot, öltözés alatt akkor nagyjából kipihenhető bicajhoz...
#197206 Dorian : én rühellem a testhez álló cuccokat, de szerencsére (?) a normál méretű pólók ujját is kitölti a felkarom nagyjából...
#197207 tchriss : alkart hogy méred? kinyújtva, megfeszítve, vagy azt is hajlítva ("kobra" pózban), vagy kinyújtva, ökölbeszorított kézfej, lefeszítve?
-
tchriss
tag
Nekem kb 8cm a difi feszítve az alkar es a felkar között. És egy csomó akciós cuccot aminek kicsit levékonyodik az újjvége esélyem sincs felhúzni :s
-
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #197204 üzenetére
10-15p
-
S e t h
nagyúr
válasz
Dorian #197198 üzenetére
Pólóban cseszheted.
Egy rövidujjú pólóból, ingből lógó két pálcika többet ront az összeképen, mint adott esetben egy alulfejlett vádli.Mondom mindezt úgy, hogy egész életemben hanyagoltam, most kezdtem el két hónapja és nem győzöm a fejem a falba verni, hogy mekkora barom voltam, mert hát azt hittem, hogy fejlődik az eleget, hát nem, nem mindenkinek és nem egyformán.
Viszont az érzés megfizetethetetlen, amikor úgy érzem magam mint Popeye az edzés végén, szóval én most már nem hagyom el, egy hátránya van, tovább tart az edzés.
-
-
stickrs
senior tag
És vádli első felére edzetek-e? 😀
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Bittorrent topik
- Formula-1
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- Milyen házat vegyek?
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged