- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
Elektrosokk #196197 üzenetére
Nem, felesleges.
-
tchriss
tag
válasz
K1LLMy53Lf #196194 üzenetére
Köszönöm a segítő szándékot, de ezt most már így lenyomom, amúgy se mernék semmi "nasit" felrakni az étlapra mert gátlástalanul betolnám az arcomba, ilyen téren egy gyenge szar vagyok. Csak a teljes megvonással tudom ezt tolni. Megnézzük mit mutat majd a tükör 75kg
Nekem jó ez így, asszony átállt iphonre gondoltam én is veszek 1 et, ahhoz meg ajándékba jött karira az óra, így nem is nagyon nézelődtem milyen opciók lehettek még volna
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #196194 üzenetére
Tévedsz, nem oszlanak meg.
(Én is iszom edzés után fehérjét de csak a napi szükséges bevitel megléte miatt, mert nem akarok annyi húst enni, egyáltalán annyit enni)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
tchriss #196190 üzenetére
Szorzó. Így kapod meg a napi deficitet. Ezek alapján 1100-1500as napi deficitben vagy, én felvinném a napi kcalt 2-2,2re első körben. Több zsírral (olívaolaj pl), de akár mind3 makrón lehet emelni arányosan. (Pl 10dkg mogyoró és meg is vagy )
Tudom hogy gyorsan feltölt, de akkor is inkább a Huawei band 8st választottam, abban is egész jó a szenzor, és csak heti 1x kell tölteni.
vaakuum: kell hozzá szifon (nekem amúgy is kell a cgm miatt, ezért jött képbe csak)
Dorian: akkor nem hülyeség a ch amúgy, ha pl valaki szed olyan gyógyszert és/vagy gyógynövény kivonatot, ami blokkolja ezt (h a májból glükóz szabaduljon fel). Hirtelen nem jut eszembe az összefoglaló neve ezeknek, de (kialakulóba n lévő) ír/2es cukornál szoktak adni ilyet (ilyen gyógynövény pl a berberin ill gymnema is, ha jól rémlik)
Anabolikus ablakról meg megoszlanak a tanulmányok legjobb tudomásom szerint, vagy tévedek? (Én is amúgy abban hiszek, hogy nem kell kapkodni és nem csak fél órás az ablak) -
Dorian
félisten
válasz
Csínompalkó #196191 üzenetére
Az egész egy hülyeség.
1. Hacsak nem valami állóképességi edzést csinálsz, pl. hosszútávfutás, akkor semmi szükség ch-ot enni edzés után, a májban meg az izomzatban van bőven eltárolt glikogén.
2. Semmi szükség pont edzés után fehérjét inni, mert nincs olyan, h anabolikus ablak. Vagyis van, de 24-48 órás, tehát egyszerűen egy nap során kell elég fehérjét fogyasztani. -
vaakuum
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #196174 üzenetére
Az apple watch az igényli az apple telefont a normális használathoz, vagy androidos telóval is működik maradéktalanul?
-
tchriss
tag
válasz
K1LLMy53Lf #196174 üzenetére
Febr 1 óta tolom, heti 1-1,5kg megy lefele nem tudom mi az a *1100 szám
Nem eszem félre, 2 szelet süti és egyszer egy brassói ebéd volt ez idő alatt amik valami alkalom volt a családban. Edzés heti 5 nap és nem hagytam ki egyet sem.Én is azt olvastam a top3 ban benne van pontosságban, azért is lett ez, amúgy meg 30p alatt fullon van , végzel a fürdéssel és már fullon is van
-
tisn
addikt
ma ugy terveztem nem megyek kondiba, igy reggel betoltam a szokasos zabkasa/protein/gyumolcs kombot.
aztan anyam hivott, hogy ne menjunk, igy nem volt utazgatas, eldocogtem kondiba.
eltunt a de-progresszio
hasizmok mentek igy "teli" hassal is gond nelkul.tenyleg ch hiany lehetett a gond (ma is ugyanugy 5. napja edzek mint multheten, plusz egesz het szenvedos deprogresszios volt.)
lehet atrakom elobbre a reggelit, csak ugy meg iszonyat nehez lesz kibirni delig plusz kaja nelkul.
-
Dorian
félisten
válasz
Elektrosokk #196184 üzenetére
Biztos ez a protokoll. De ja, en is ezt gondolom, de gegeszhez pont kaptam egy kora reggeli időpontot, nem bsz keresztbe semminek, fogasz meg privat, ott úgysem art neha egy allapotvizsgalat, en is panoramat csinaltatok
-
Dorian
félisten
válasz
CriticalHit #196182 üzenetére
El lett küldve minta bakteriológiai vizsgálatra.
De amúgy 1-2 hete volt full nagylaborom, semmi nem utal erre (pl emelkedett fejerjeversejt).
Meg elküldött arcüreg es fogászati góckutatasra is.
Lehet, h csak túlgondolja, mert még az allaergia gyógyszeremnek is utánakerdezett meg egyáltalan ne igyak kavét, 4000NE D vitamin télen is sok meg ilyesmi. -
tisn
addikt
válasz
sherlock82 #196180 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=pa4fWcJR-Js&list=WL&index=19
ezt csinald, tobbunknek bevallt.
-
-
Dorian
félisten
Voltam andrológusnál. Ha mar ott voltam meg is ujjazott es kidrült, h szerinte prosztatagyulladásom van. Furcsa, mert semmi tünetem sincs.
Tesztoszteronszintre összesen az volt az orvosi javaslat, h újítsak be egy csajt a felesegem mellé -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
tchriss #196173 üzenetére
amúgy ha ezt több hete tolod (legalább 2), akkor ha megnézed, h a köv (tipikus, ez azért fontos, mert nem tudom, hogy most ugye húsvét alatt mennyire tartod vagy sem a diétádat ill edzésedet) 1 hét alatt mennyit fogysz, abból ki bírod számolni a deficitet. (7 nap alatti súlycsökkenés kg-ban * 1100)
szerk.: nem tudom mennyire jó az apple watch algoritmusa, de a pulzusmonitorozása biztos, hogy extrémpontos (kár, h naponta kell tölteni...
)
-
tchriss
tag
válasz
K1LLMy53Lf #196172 üzenetére
Napi 10km séta is van mégapple watch szerint ami ki tudja mennyire pontos 1000-1300 a napi kalória amit elégetek aktívan
Jó a táblából kimaradt 1evőkanál halolaj, abba is van 4g zsír és 41kcal
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
tchriss #196171 üzenetére
hát... 90kg-hoz ez a zsír a minimális alatt van, de ahogy peacekiller mondta: ez nagyon kevés kalória... az alap bmr ~1800kcal, ha totál passzív vagy (értsd: ülőmunkát végzel) akkor is a TDEE az ennek a 1,2xese, tehát közel 2200kcal... ráadásul te edzel is... a minimum -700kcal baromi nagy vágás... ilyen esetben véleményem szerint csakis akkor várható el izomtömeg növekedés, ha extrém jól optimalizált az edzésterv és totál kezdő vagy... egyéb esetben annak is örülni kell, ha az izommegtartás sikerül véleményem szerint
-
tchriss
tag
válasz
Peaceliker #196169 üzenetére
Hát nem is vagyok jóllakva
Edzést elvileg egy pro mester írta össze, annak jónak kell lennie! :#196170: nem tűpontos:
Most jelenleg 90kg az előző etapban lementem 80ig ott még volt rajtam zsír bőven, szerintem 75kg lesz ahol létezhetnek valamilyen tónusok a testemen.
Tervezem már egy ideje a, hogy elmegyek egy vérvételre, csak sose jutok el odáig. pedig érdekel mennyi szabad tesztom is lehet.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
tchriss #196168 üzenetére
ez inkább 1500kcal. nem tudom hány kg vagy, de 47g zsír az kb egy 80kg-os ember min zsírmennyisége. ha túl kevés a zsír, az ugye hormonális problémákat is okozhat, pl tesztoszteronnal kapcsolatban, ami gátolhatja az izomnövekedést/-megtartást, a libidót, adódhat belőle pajszmirigy alulműködés, amely többek között lassítja a szervezet anyagcseréjét, instabil lehet a vércukorszint kezelés, emiatt falási rohamok esélye nagyobb. ezen felül ugye vannak vitaminok, amik zsírban oldódnak, ezek felszívódását is nehezíti a kevés zsír. ha a bevitt zsír ráadásul nem jó fajta, akkor az a szervezet gyulladáskezelésére is negatívan hat.
-
tchriss
tag
válasz
K1LLMy53Lf #196167 üzenetére
Valaki mondta már nem tom ki
Chatgpt?Mindegy végülis mert a haskockáim sosem fognak 3-4cm re kidudorodni nem olyan alkat vagyok sajna
Nem zavar mert már elfogadtam ez marad és kész, szike meg nem lesz.
~150g fehérje, 35g rost, 120g szénhidrát, 47g zsír, kb 1650kalória.
nagy vállakat szerettem volna, hogy azok a felsők amik jók méretben ne lógjanak a varrások is a karomon, oldalsó talán 1x lesz, hátsó meg fogalom az én esetemben... de ez van ezt kell szeretni, 45 évesen már nem lesz világmegváltás. Lefogyok 75 re azt meglássuk
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
tchriss #196166 üzenetére
hmm... honnan jött az 3:1 arány?
elvileg:
Izom sűrűsége: kb. 1,06 g/cm³
Zsír sűrűsége: kb. 0,9 g/cm³tehát ~1,18:1 az arány. illetve szinte biztosra mondom, h az a 43 kg nem 100% zsír volt.
ha nem jön az izom a (súlyzós/rezisztencia edzés) elején sem, annak több oka lehet... pl: túl nagy deficit és/vagy rossz makroarányok... persze biztos nagyon sok más is lehet, de ez nagyon jellemzőegyébként el tudom képzelni milyen érzés (xar)... nekem is 2-3 hónap után, amikor életmódot váltottam, volt az a furcsa érzésem, h a bőröm és az alatta lévő zsír egy különálló, vastag réteg, ami külön mozog edzés közben... nagyobb fogyásnál ez gondolom fokozottan igaz...
-
tchriss
tag
válasz
K1LLMy53Lf #196159 üzenetére
Nem tudom, ilyen bajaim még nincsenek
Striák nem is érdekelnek konkrétan kicsit nagy rám a "kabát"
ha jól tudom 3kg zsír térfogata = 1kg izommal, tehát 129kg izom biztos nem fog rám jönni izomból, de 43 kg se. Mondjuk rám az sem igaz, hogy az első időszakban jön az izom rendesen...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Cranium #196162 üzenetére
nem lehet, h befeszíted a lábfejed? nálam ez (volt?) a baj lábhajlítón. túl kontrolláltan/lassan húztam be és engedtem vissza és így feszült a lábfejem, emiatt nagyon sok terhelés ment a vádlimra. korábban aelod írta, hogy azt lazítani kell (akár fekvő akár ülő gép). nekem ez úgy jött össze, h sokkal gyorsabban húzom be a súlyt, lent minimális ideig tartva, majd elengedem és csak a végállás előtt egy picivel állítom meg... így nekem sokkal kevésbé terhelődik a vádlim és sokkal többet kap a lábhajlító.
hozzáteszem tegnapi lábnap totál kihagytam a combhajlító gépeket, helyette csípőtoló gépen lábhajlítóztam
ott is baromira lehet terhelni, ha "megfelelően helytelenül" végzed a gyakorlatot: nem 90°ban volt a felső állásban a térdem, hanem ~120ban, illetve nem feszítettem meg a farkizmokat... így szinte 0 terhelés esett oda, helyette a lábhajlítóm dolgozik. 2szettet toltam vele, de jónak tűnt, majd még kísérletezek
-
Cranium
tag
válasz
aelod #196158 üzenetére
Lehet a háttámlát állítani, de hiába állítom, a combhajlító gyakorlat kényelmetlen rajta. Úgy tudom ilyen gépeknél a térdemnek azon a forgásos résznél kellene egy vonalba lenni, ahova dugom a pöcköt, de hiába, a térdem/lábam az ülõ résznél túl lóg. Illetve a vádlimat érzem fõleg hiába állítom az alsó párna részt kb a sarkamhoz, meg veszem vissza a súlyt :/ De lehet rá is hagyom majd
-
tisn
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #196159 üzenetére
hat akarhany hasizom gyakorlatot csinalsz, a logast nem fogja eltuntetni.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
tchriss #196157 üzenetére
nem a bőrmegereszkedés/sriákra gondoltam elsősorban, hanem az egészségügyi részére, mint izomvesztés, anyagcserelassulás (és ebből adódó, későbbi jojó effektus), hormonális háztartás felborulása stb
én úgy tudom amúgy striákat utólag nem lehet eltűntetni (nem tudom van-e ilyen terved stb), azt max megelőző célzattal tudod kenegetni ilyen "kismama" krémekkel. engem nem zavarnak a sajátjaim
bőrlógás ellen meg a legjobb az izomtömeg-növelés(persze ez csak egy bizonyos szintig működik, 40+kg fogyásnál azért tuti nem lesz full feszes mindenhol, főleg, ha az is nagy ütemben történt, bár a 2év 43kg elvileg nem az)
-
tchriss
tag
válasz
K1LLMy53Lf #196143 üzenetére
Barátnőm hívja így
sima rendesen összeállított makrókból, csirke, rizs, tofu, tojás, zöldségek, fehérjepor... 1600kcal maxon. meg napi 3-4l víz
Nem tudom sok e , a bőrömnek már úgy is mind1, 2 év alatt lement anno 43kg de előtte kicsit strihás lett majd hiába fogytam lassan azért megereszkedett a hasamnál és a mellemnél is, akkor gáz mikor 4kézláb vagyok de ez már így marad én nem vállalom a műtétet azokkal a brutál hegekkel.... 45 leszek, nem indulok már szépségversenyen
#196145 sajnos én már rutinos vagyok, 10kg le fel simán mozog, iszonyat gyorsan tudok hízni és fogyni is, ellenben az izom felszedéssel baromi hadilábon állok:S
-
Vitee
aktív tag
válasz
Cranium #196154 üzenetére
Gondolom a pockot kihuzod es a lyuggatott tarcsan oda szurod a pockot ahol kenyelmes a hajlitonak vagy feszitonek.
A forgasiranyt nem tudom hirtelen hol allitod, de szerintem sehol?!
Hanem a pocok allasatol fuggoen viselkedik ahogyan kell!
Bar hajlitohoz kellene a combodnak tamasz! Az nem ertem miert maradt ki.
Majd az okosabbak segitenek hasznosabn tanacsokkal -
Cranium
tag
Sziasztok, van a kondiban egy ilyen gép, tudnátok valahogy segíteni, vagy videót linkelni hogy hogy állítsam be ezt a gépet? Egyszerûen sehogy se esik jól. Se combfeszítõ, se combhajlító. Tuti én vagyok a balfasz
-
tisn
addikt
válasz
Vitee #196149 üzenetére
ha kivalik belole az olaj mindegyik kemeny lesz.
Azért válik ki az olaj a mogyoróvajból, mert a természetes mogyoróvajban nincsenek hozzáadott emulgeálószerek vagy stabilizátorok, amelyek összetartanák a zsírt és a szilárd részeket. A földimogyoró zsírtartalma magas, és ha a mogyorót egyszerűen ledarálják, majd üvegbe teszik, az olaj idővel különválik a szárazanyagoktól és a tetejére kerül. Ez egy teljesen természetes és normális jelenség.
Röviden:
A mogyoró természetes olajtartalma miatt.
Nincs benne stabilizátor, ami összekeverve tartaná.
Nem jelent romlást, sőt inkább azt jelzi, hogy a mogyoróvaj természetes összetevőkből készült.
Mit lehet tenni vele? Egyszerűen keverd vissza! Ha zavar, hűtőben is tárolhatod, ott lassabban válik szét. -
Vitee
aktív tag
Nagyon fura, egyszer vettem otthon Biotech mogyorovajat, azthiszem Biotech volt, de olyan volt, hogy kb fel liter olaj ult a mogyorovaj tetejen.
Itt kulfoldon amiket szoktam venni, durvan sok marka van egyebkent, mind normalisan kenheto, van sima es van darabos is, surubb kicsit mint a nutella, de kb majdnem annyira kenheto.
Ez a bioteches meg olyan kemeny volt, hogy majdnem hajlott benne a kanal -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196147 üzenetére
szerintem ez a ket uveg meg ket evre eleg nekem. probaltam amugy geppel mixelni, de elakadt
azert koszi a tippet
az ostrovit protein amugy elegge bevallt, jo izu, meg a fiam is megissza.en csak mogyorokremet keverek belole, az meg ritkan megengedett. (altalaban telen)
-
Peaceliker
addikt
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196134 üzenetére
nekem gymbeames van, szerintem mar 3 eves, de meg van ket uveg
legutobb mar eleg nehez volt keverni
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196136 üzenetére
Most néztem a mogyoróvaj nem Bio- hanem Szájtek.
A fiam rákapott -
Dorian
félisten
válasz
sherlock82 #196138 üzenetére
Hh a kezeden kíbül?
Ha golf vagy teniszkönyök, akkor a pihentetés csak ront. Helyes sorrend:
Gyulladáscsökkentés, a rugalmatlanra gyógyult sérülés szétmasszírozása, izom nyújtása a helyes sorrend, sokszor. Jó sokáig tart a gyógyulás. -
tchriss
tag
Hát ma nem volt jó a fórumot olvasni....
Toljátok itt jobbra balra a mogyorókrémet én meg betartom ezt a rohadt "k1"diétát :S
Igaz már lement febr óta 16 kg de f...m már jó lenne enni egy igazán jót -
sherlock82
senior tag
Eddig nem volt még ilyen érzésem de a kezem kívűl szúró fájdalmat érzek, olyan mint ha golf könyök lenne.
Szerintetek pihentetés miatt mi az elsődleges javaslat? -
Dorian
félisten
Mai mell-kar is nagyon adta, mindenből progresszió kivéve a csigás bicepsz es tricepsz. Ezekből egyel kevesebb ment: Épp szerelték a tárogatógépet és a szerelő megkért, h döntsem már meg az egészet 45 fok alá és tartsam meg amíg alatta szerel. Kerdeztem azért, h ugye van biztosítása
3x kellett ezt megcsinálni a géppel mire meglett, kicsit kifáradtam a csigások utána jöttek.
-
Dorian
félisten
En shopbuilderest vettem, ami sztem amúgy ugyebar biotech mint minden. Nekem izlik
-
Vitee
aktív tag
válasz
mastodon #196132 üzenetére
A kedvencem amit egyszer probaljatok ki!
Tortilla lap, kiteritve, megkened mogyorovajjal, kozepebe egy banant kettetorsz, majd egymas melle rakod, szepen behajtogatod a tortillat.
Ezt a kis "csomagot" egy panini press-be, vagy a grillsutos melegszenyasutobe berakod, es addig sutod amig ropogos nem lesz.
A tetejet megkened lekvarral, isteni! -
válasz
aelod #196106 üzenetére
Én is ketpofára eszem a mogyoróvajat, ezért ritkán veszek, mert két nap alatt megeszem. Hatalmas különbség van ízre köztük, a gymbeam, biotech mogyoróvajak folyósabbak és rosszabb ízűek, mint a sima sparos. A "külföldiek" kicsit még jobbak.
Megjobb, a kenyeren vastag mogyoróvajas retegregre meggy lekvárt teszek. Ez a kedvencem, persze évek óta nem ettem, mert piszok sok kalória és nehéz leallni vele. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Lipton #196123 üzenetére
nem próbáltad csökkenteni? én is szedek, tavaly márciusban még 5mg-t (bisoprolol), ami hamar lecsökkent 1,25re (2 lépcsőben, először csak 2,5re, aztán nem sokkal később levettem 1,25re és most is annyin van), mert egyszerűen xarul voltam egy középtávú (? ~3km) intenzív (pulzus 140körül, de utolsó ~800m-en akár 160 felett) sétától is.
amúgy nagyon sok féle hiit létezik, nem feltétlenül kell elérni a hrmax 90%+t... de amúgy amit tisn ír az sem "klasszikus" hiit, mert ott baromira nincs meg a 30-40% hrmax % különbség (nem lehet 15mp pihenéssel ugyebár 30-40bmpet droppoltatni a pulzust)
de egyébként lényeg, h mozogjon az ember... minden mozgás több, mint a semmi
-
tisn
addikt
válasz
Elektrosokk #196125 üzenetére
kosz
szerintem ha ez nem futos edzo, akkor a porhuvely gyengebb resze elobb szetesik mint elernem a max pulzust(terd, derek, boka)
minden masra ott van tomcica a futos topikbol
(az en kedvenc HIIT edzesem 1.5 ora foci a szerbekkel, ami a cserek miatt inkabb 1 (ott meg nem lattam embert, aki nem a seggen is szivna a levegot))
-
tisn
addikt
válasz
Lipton #196122 üzenetére
szerintem egyrol beszelunk, nincs ebben vita, a futasban a fartlek es az intervall is egy tagabb halmaz, aminek csak egy resze a HIIT.
azert irtam, mert ezzel tenyleg egyszeruen, laikuskent is lehet HIITelni, nem kell terem, edzo, ha valaki ki akarja hasznalni a pozitivumait.
beta blokkolo nem a vernyomast terelgeti?
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196124 üzenetére
En ma itthon vagyok, épp tésztat eszem. Azt fogom kipróbálni, h milyen egy ilyen ch-os kaja utan 2 óra varakozas utan edzeni. elvileg ez van a nagykönyvben.
-
Peaceliker
addikt
Olyat edzettem ma, hogy csak na. Bazi sok mindenre feltoltam plusz súlyt (+5 vagy még többet) és ha nem is mindnehol nagyon fasza lett de bőven értékelhető.
Pl fekvenyomásban ment 84kg al ment 7...oké hetedik már seggemeléssel csak, de inkább csaljak, mint valahogy ki kelljen mászni alólaNa most kötni pontosan nem tudom mihez, hogy ilyen jól ment, de ezek lehetnek:
-éhgyomorra toltam
-kecó felújítás mellett (vagy lehet anélkül is) heti 1 felső test edzés számomra jobb... Lehet puding vagyok regenerációban
-nagyon elhittem hogy na fasza leszAlvás kb ugyan az volt mint szokott, kaja ugyan az, agyilag offos vagyok ugyan úgy (értsd 100 féle vagyok, asszem ez a stressz), Preworkoutot szoktam tolni, nem igazán szokott teljesítményben difi lenne, inkább pulzusom szedi össze magát jobban meg motivációm jobban fentmarad az edzés végéig.
Persze a lényeg, hogy fasza volt, csak okát jó lenne tudni -
Lipton
őstag
Nem meghalni akarok
A gyerekek úsznak heti 2x, ott van egy kis terem pár géppel, és egy ideje a telefon nyomkodása helyette bemegyek 1 órát gyalogolni (és közben Netflix) . Futni utálok, nem is tudok rendesen, Mellé béta blokkolót szedek így nálam a HIIT eleve egy nagy kérdés mert látványosan nem engedi el a pulzusomat a gyógyszer (egyszer pár napig nem szedtem be kíváncsiságból és úgy ment fel mint a huzat). Ez így nekem kényelmes, mozgok, valamennyi kalória is elmegy vele, és nem nyírom ki a heti 3 súlyzós edzést sem.
-
Lipton
őstag
High-Intensity Interval Training (vagy magyarul intervallum edzés) az én világomba definíció szerint az, ahol a HR 90% fölé megy. Az is intervall nyilván, de a high intesity a HR90 fölötti tartomány, tudatosan mérve és így csinálni rendesen mondjuk 3-4-5 ciklust.
A futok gyorsabban és lassabban az intervall, lehet fartlek is de onnan HIIT ha mérve mész 90% fölé valóban. Ez nagy terhelés mindenkinek, abszolút kényelmi zónán kívül van. Részemről ennyi, nem vitázni akarok apróságokon -
tisn
addikt
válasz
Lipton #196118 üzenetére
szerintem ugyanaz, bar nyilvan intervallt lehet sokfelekeppen futni (500m tempo, 500m seta pl. nem lesz hiit valoszinuleg egy atlagfutonak)
https://futaskezdoknek.hu/az-intervallum-edzes-hiit-elonyei-es-modja/
de alapvetoen a az ilyen jellegu futas a legegyszerubb mondja a HIITnek. nem kell konditerem, nem kell edzo, csak egy ora/telefon meg egy ut.
-
Lipton
őstag
A HIIT volt a téma, a fartlek más azért, elvileg közel nem akkora (csúcs)terhelés. A HIIT alapban nem túl hosszú (mondjuk legyen max 30 perc), több alkalommal HR90% felett kell legyél. A fartlek egy sokkal szabadabb nem annyira struktúrált forma és nem is a maximum (közeli) teljesítmény van a fókuszban hanem a különböző terhelések kombinálása.
Amúgy és is sima intervallt csinálok, 1 órát szoktam gyalogolni (12-es emelkedés, 5,5km/h és minden 10. percet futok), majd a végén 5 perc levezetés. Ez is messze van a HIIT-től, messze nem megy el a HR-em 90% fölé, ki is döglenék
így meg pont kellemes az egész
-
-
Lipton
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #196085 üzenetére
Az üzenete annyi lett volna, hogy szerintem 10-ből 9 alkalommal amit HIIT-nek gondolunk vagy hiszünk az nem az... az izzadás egy példa volt, egyén függő nyilván, mint sok minden más, de meglepne, ha valaki csinál egy rendes HIIT-et és simán elsétál utána bármi nemű "sokk" nélkül
vagy 1 órás HIIT-et egy átlag ember nem gondolom, hogy végig tud csinálni, stb stb... dehidratáltan aki ilyet elkezd az meg is érdemli...
-
Woodslave
félisten
ja nagyon nem fér bele semmilyen limitbe
Volt hogy próbáltam kimérni mondjuk 30-50 grammot (az 50 gramm is 300+ kcal) de kb az lett hogy mértem kétszer aztán megettem a maradékot.
Melóban ha erős vagyok meg tudom csinálni hogy 10 szem mandula és akkor több nem de otthon azt se
-
tisn
addikt
válasz
Woodslave #196109 üzenetére
a sós pörkölt mogyoró az egyik gyengém bármennyit megeszek
bicajturan voltam a hetvegen, bezsakoltam 3 kis 5dkg-os zacsko mogyit a frissito pontokon.
egyet szerencsere megevett a lanyom, a masik kettot be is toltam.
direkt nem tartok itthon, tul sok benne a kcal, nem fernek be a limitbe
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #196107 üzenetére
Azaz, én még karikáztam rá banánt is.
-
-
tisn
addikt
válasz
Dorian #196103 üzenetére
kenyerre kenni?! brrr.
kakao, tejpor, cukor/edesitoszer bele, jol osszekeverni es kesz a hazi nutella palmazsir nelkul
es mehet 50db palacsintaba
tegnap fociztam, ma elegge fajt a derekam, de azert a labnap nem maradt el.
progresszio jol elbujt, pedig tegnap nemi kekszel tulleptem a kcal limitet (igaz igy is jelentos negativban voltam.)
-
Dorian
félisten
Jesszus. Vettem mogyoróvajat (még sosem ettem).
Tegnap du. 5-kor kentem vele 2 szelet kenyeret ( mondjuk nem vékonyan) ez valami brutális kalóriabomba lehet, még most sem vagyok éhes. -
tisn
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #196098 üzenetére
szerintem fixen jo, szemelyi edzos edzeseken is ugy csinaltatjak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest