Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- sh4d0w: Van-e még?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nem.
-
ncc1701
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Van az a mennyiségű cucc.
-
Apophis
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nem, féloldalt kipukkadt porckorongsérvem volt, ami később még egyszer eldurrant, azóta viszonylag jó.
-
Apophis
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
A gerincsérvet és a vállamat igen, a súly- és erőemelés, a többit máshonnan szereztem.
-
Apophis
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ja, ez szép és jó, de amikor elkezdenek gyűlni a sérülések, megy a kukába. Én is évekig edzettem fiatalon hasonló elven, alap compund liftekel, szépen progresszálva, versenyeztem is. Bőven megvoltak a videóban említett számok, sőt.
Aztán gerincsérv, csuklótörés, bordatörések, egyik váll kuka. Innentől squat, DL kilőve (tudom csinálni kisebb súlyokkal, 100-150kg körül, csak másnap nem bírok felkelni, és ki tudja, mikor durran el újra), benchben sem tudok már érdemben 8x100 fölé menni, mert a csukló miatt nincs szimmetria, szét fog szakadni a vállam. Ezért egyszerűen muszáj elmenni más irányba, több az egykezes súly, a gép, a csiga, ezekkel meg másképp kell edzeni.
Amivel egyetértek, hogy naturalként (de amugy hobbista kokszosként is) teljesen felesleges ezt a sok szar fake nattyt nézni, ők csak azért találnak ki mindig újabb trendeket, hogy legyen videó, legyen nézettség. Kell egy alap, jó edzésterv, jó kaja, csinálni becsületesen, ennyi. De úgy eladni, hogy csak a power training az üdvösség, erős túlzás.
-
Dorien
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Azé' vagy kicsi nattyként mert nem szúrsz. End of the story
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
te amúgy mióta edzel?
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
azért az nem mindegy hogy egy gyakorlat setupja már eleve predesztinálja hogy nem optimális. Azért egy jó melltámaszos evezőgépen nehezebb elqrni mint a döntött törzsű evezést ahol feladja a derekad, a gerincmerevítők kapnak (ami lehet pozitív is rendben)
Mindegy legjobb gyakorlatnak biztos nem raknám be.
-
Dorien
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi mindenkinek!
Egyelőre nem győztetek meg, de majd kipróbálom...
Én a fűrészelést utolsó hátgyakorlatnak szoktam tenni és így a homorú háttartásra figyelve inkább kisebb súlyokat használok: 20-25-30kg
Előtte csigás lehúzás közepes rúddal (ez a legjobb nekem érzésre), egykezes csigás lehúzások, melltámaszos evező gép szokott lenni a sorrend.Athlean-X: Ez a fazon nálam tiltólistán van Dr. Mike-kal együtt az idegesítő stílusa miatt.
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
szerintem nem
Döntött törzsű miért lenne a legjobb a leginkább elqrt gyaki. Nem stabil, rángatod stb. A pull up megint inkább rosszul csinált mint jól.
Persze én is láttam Jeff Nippard is kitalálta, hogy 20 év edzés után hirtelen emiatt lett izmos a háta.

persze nem mondom hogyha valaki +50k-val csinál pullupot és 150-el evez nem lesz izmos háta
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
egyrészt masszív (mármint hozzánk képest mindenképpen
) koxhasználók. Ami annyiban változtatja meg a képletet, hogy teljesen más "úton" növeli az izmot tehát nem vagy nem csak az edzéshez tesz hozzá.Nyilván ettől még lehetne optimálisan edzeni, de nincs rá annyira szükség. Mike meg Dorian is nagy arcok ettől függetlenül még csinálhatták nekünk halandóknak nem "optimálisan". Mike ráadásul eléggé elborult a végére mármint edzés elméletileg mindenképpen.
De persze amíg ez a "mérce" addig soha nem találjuk meg a szent grált mert Arnold meg teljesen máshogy edzett és mégis valahogy izmos lett.
Kalória többlet akkor kell ha nagyon alacsony a tzs amúgy szintentartó (amiben ebben az esetben benne van az izomépítéshez szüksége extra kalória tehát végülis "többlet" ) de ez már csak szemantikai kérdés, valszeg. Úgyse lehet ezt belőni a való életben szóval teljesen mindegy. Vagy legalábbis az élet mindig közbelép akárhogy is erölködik az ember, meg szerintem nem is ér ennyit a dolog ezen a szinten.
Azaz könnyebb meg látványosabb a bulk (lehetőleg minél leanebb) és cut ciklus. De a kaja nem egy nagy művészet. Fehérje testsúly kg 2x - zsír ami jön - igazából teljesen mindegy ez is a hormon háztartás naturál vonalon az izmosodás szemponjából nem igazán számít, a maradék meg ch. Minél több ch annál joibb.
Ja push-pull. De vasárnap reggel - hétfő délután - szerda és péntek délután. Annyiban rugalmas, hogy ha úgy alakul lehet csütörtök is.
De mivel nem nagyok Nobel díjas Mr. olympia csak azt írom le amit olvasok és elhiszem.
-
tisn
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ez azért érdekes, hiszen eddig több helyen is elhangzott, hogy kalória többlet nélkül nem lehetséges sem az izomtömeg sem az erő növelése.
nekem azert sikerult mar kcal deficit mellett erosodni.
most pedig hiaba a bulk, nem erosodtem, csak hasban meg tokaban
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
én abszolút hiszek abban a "tudományban" hogy minél többször edzel egy testrészt annál jobb. Igazából ennyi csak a "kritikai" észrevételem. Nem mondom hogy rossz vagy ilyenek, de szerintem messze áll az optimálistól
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
nem találtad meg
mondjuk nem hiszem hogy van ilyen amúgy
-
tisn
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
felhuzast csak igy lattam eddig csinalni eloben.
ezt amugy van ertelme smith keretben csinalni? sokan ott szoktak (ami zavar, mert egy van a teremben es nekem kellene
) -
tisn
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
hatra a ket csigas gyaxit csinalom a videobol, meg az evezest gepen
meg egy harmadik csigasat, annak nem tudom a nevet
ja csigas letolas nyujtott karral.
plusz huzodzkodas.lehet mar sok is kicsit.
also hatra kellene inkabb koncentralnom, az unnepek alatt fos volt, vegig fajt a derekam, pedig azt hittem mar erosodott.
-
Dorien
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ez meg a 4 napos edzésterve videósorozatban: Dorian Yates - Blood & Guts Series
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Azt mondják ha a második sorozat jobban megy mint az első munkasorozat akkor nem melegítettél be jól.
Mondjuk én azt csinálom hogy a nehezebb gyakiknál 3-4. Egy tric letolasnal meg egy hogy ráérezzek a mozdulatra..
De mondjuk labtolónàl 240kgra mire felmentem volt 5 sorozat de bukás közelében se megyek nyilván.
De az első sorozatban direkt nem megyek bukasig nem mondom hogy nem fordul elő de akkor elbaxtam.
Magas intenzitású edzéssel nincs probléma bár nem úgy edzek mint Doran Yates az is igaz
-
Dorien
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
"Miért? A nehéz lábedzés kifejezetten jót tesz a szív és keringési rendszernek, a növekedési-és férfi nemi hormon termelődés fokozódásnak és a teljes test erősödésének. Egy Láb-Has (Alsótest) nappal kiegészítve a terved nekem is szimpatikus.
Nekem a lábam meg van edzve máshol. Has edzés meg legfeljebb a tavaszi-nyári diéta után lesz. Jelenleg mindkettő ellentétes a céljaimmal. De mindenki más hasazzon, lábazzon nyugodtan.

-
Dorian
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Egy francokat. Attól, hogy bukásig edzel vagy 2 rir1-ig, a bemelegítés funkciója semmit sem változik.
-
m3ss
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
2 rir az miota bemelegito sorozat? attol, hogy 1 sorozatot csinalsz bukasig nem fogsz megserulni, be kell elotte melegiteni. nem 2 rir-rel, hanem 1x rir-rel...mikementzer fel evszazada irta ezeket. mar a gyakorlatvalasztas is sok sebbol verzik. a tobbirol nem is beszelve.
de hajra. milyen tanulsagot fogsz leszurni? az, hogy mennyi izmot fogsz epiteni ezzel a modszerrel nem fogja a modszert legitimizalni, inkabb az itt a kerdes, hogy milyen fejlettsegi szinten allsz, mennyire vagy a sajat limitedtol.
ha -10 kg izommal ezelott kezdek el mentzer edzest csinalni akkor hmm jon majd vele az izom mintha nem lenne holnap. ha most kezdek el, nuansznyi valtozasok lesznek, mivel mar nincs olyan sok gain amit elerhetnek... -
Dazsar
aktív tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Az a baj hogy ez nem fekete fehér.
Sokan arra gondonak hogy minden izomcsoportot megedzenek 20-40 sorival. Amik voltak tanulmányok ott 1 izomcsoport volt megedzve max talán 2, 20-40 munkasorozattal. És egyáltalán nem volt megedzve más. Pl mell vagy hát. Csak pl láb vagy váll vagy bármi más. És itt ilyenkor a testnek csak azt kell regenálni, nem minden mást. Ha bemész a terembe hogy heti 3-5 szetett csinálsz csak pl mell-re. Hammar kijön a heti 40 szett. Ami a terembe töltött idő kb max 20-30p lenne. Onnantól meg mész haza és ennyi. Soha senki nem csinált, vagy legalábbis nem tudnak róla olyan tanulmányt ahhol ezt a 20-40 szetett minden izomcsoportra csinálták volna, még a nagy volumen hívők is azt mondják, hogy lehetetlen. Viszont olyat lehet hogy minden mást redukálsz, és csak egy adott izomCs. Nagy volumennel edzzel, ott "papiron" a magas volumen nyer. -
Dorien
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
A heti 2 nap edzés, az edzésnapok között 2-3 pihenőnapot tartva nekem bevált, de én a hasat, lábat kihagyva egy komplett felsőtestet leedzek egy edzésen: hát-mell-váll-kar. Hátra általában 4-féle gyakorlat, mellre 2-3, bicepsz-tricepsz-váll 2-2-2.
Jellemzően szerda-szombat vagy szerda-vasárnap. A könyökhúzódásom szerencsére szinte teljesen elmúlt (kellett neki kb. 3 hónap), de nagyon odafigyelve válogattam meg a gyakorlatokat, ha fájdalom jelentkezett, egyből abbahagytam és csináltam mást. Kicsit csökkentettem a súlyokon, meg nem vittem teljesen bukásig semmit, 1-2 ismétlést mindig bennhagytam. Most már mindent tudok újra max. erőbedobással csinálni.
-
m3ss
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
ha anekdotazasokra vagy kivancsi en probaltam. de ha objektiv, tudomanyos megkozelites erdekel ami tomegekre igaz, akkor inkabb nezd meg mai tanulmanyokat, pl. houseofhypertrophy szepen osszefoglalja oket.
szoval en 25 eve igy edzettem, heti 1 max 2 sorozat / izomcsoport. nottem attol is, 1-2 ev alatt attol is feljott 1x kg izom.
sokkal tobb sorozatot most sem csinalok. ellenben most ujabban probalok hetente ketszer edzek mellet, persze ez altalaban inkabb 5 naponta jon ki...de lathatoan jobban fejlodik, mintha 7-10 naponta edzenem, mint a tobbit.elengedtem amugy most a fekvotamaszokat is, pullovert is. most konkretan csinalok egy 15 fokos meg egy 30 fokos tarogatast dumbellel aztan meg 1 sorozat 30 fokos incline press. sose fejlodott ilyen jol a mellizmom.
heti 2x-3x gyakorisag > heti 1x gyakorisag
nem kell tulgondolni. valasztani kell izmonkent kb 2 gyakorlatot, amik effektivek, optimalisak neked. heti 2x-3x csinalod oket 0-2 rir es kesz. eszel, alszol, iszol es nosz amennyit a genetikad enged.
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ez is egy vallás már teljesen mindegy. Szerintem soha nem fognak olyan tudományos kiserletet csinálni ami mindenki számára elfogadható és általánosan elfogadott módszert adna.
Mondjuk én azt gondolom 16 év edzés után hogy naturalban teljesen mindegy egy idő után. Nem fogok tudni olyan mennyiségű izmot építeni ami alapjaiban változtatja meg a fizikumom mar. Ami jelentős lenne vizuálisan legalábbis strandon az ha alacsony lenne a tzs %.
Azt tudom hogy a magas volumen nem tesz jót mert ,elhasználódok, és megsérül vmi. Meg ahogy én edzek két munkasorozat és viszlát többet se erőm se kedvem.
De az is igaz fizikumommal nem tudok alátámasztani semmit ezért se okoskodok már
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Minél gyakrabban edzel egy izmot úgy hogy regenerálodsz annál jobb. Nem vagyok matenatikus de az hogy havi kétszer edzel egy izmot nem optimális.
De őszintén szólva nem akarom cáfolni próbáld ki. Én még ennél jobban szeretek edzeni
-
Woodslave
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Én még akkor se csinálnám ha a jelenlegi tudományos állásponttal ne lehetne megcáfolni.
-
m3ss
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
nem fogyasztok fake natty tartalmakat
nem is neztem meg. -
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Feltalálta a spanyol viaszt, ja nem. Attól, hogy twisted meg cable row nem lesz jó gyakorlat.
1) a széles hát nem profitál a teljes nyúlásból
2) nem stabil, így nehéz progresszálni
3) a bébi fogantyút könyörgöm felejtsük már el...Egy sima mell támaszos evező géppel le tudod edzeni az egész hátad (széles hát + trapéz).
Deccit. -
válasz
CriticalHit
üzenetére
Miért kell minden válaszra egyből személyeskedéssel reagálnod

-
Ijk
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Meglátok ilyen figurákat akik naturálnak néznek ki és izmosak csekkolom a magasságukat (jelen esetben 1.65), aztán rájövök hogy nem az edzésmódszereik miatt vannak ilyen arányaik naturálként (ha egyáltalán azok, de jelen esetben szvsz annak tűnik).
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
pl allegro-n keresztül veszed ugyanezt a márkát, vagy ha pécsi vagy, akkor én pl ma adok le rendelést ostrovit-hez, ha kell tudok rendelni (van minimális szállítási költség is, 4500-5000között megáll kilója sztem)
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
Írok.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
az eaa relatív gyorsan átmegy, tehát nem lesz olyan sokáig a vérben... arra jó, hogy pl, ha maxolni akarod az mps-t akkor azzal megtold edzés közben/után... vagy ha nagyon ki akarod picikézni a dolgokat, akkor wpc (vagy bármilyen fehérje, akár vegán) aminosavrpofilját "kiigazítsd"/"optimalizáld"... meg ugyebár egy jól szűrt wpc-ben vannak más, bioaktív anyagok is, amik szükségesek/segítik az izomépítést.
-
m3ss
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
nekem 1-2 kilot hoz rogton miutan feltoltodtem. eroben is egyertelmuen szamit, hogy szazalekosan mennyit azt nem tudom.
napi 5g-ot izmok felvesznek, de 5g folott meg kognitiv elonyok miatt lehet erdemes tolni.
15-25g meg alvashianynal segit, sokkal jobban mint a koffein. -
válasz
CriticalHit
üzenetére
Egyikre sincs valami jó kis YT videód most?
-
scdlsc
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Én használok kreatint. Nem érzem, hogy erősebb lennék tőle. Nagyobb sem vagyok tőle. (Mondjuk én meg a nagyság két elég távoli dolog.
) Úgy szedem, mint a C vitamint. Annak sincs látható haszna, de jót tesz a szervezetnek. Egyik sem drága, szóval simán beleférnek a költségvetésbe. -
Dorian
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Kb. mindenki használ kreatint. Akkor van értelme, ha az általa adott kicsi erőnövekedést valóban bele is teszed az edzésbe, és ezzel a kicsi többlettel tud növekedni a hipertrófia is.
Azért előnyösebb, mert sokkal olcsóbban tudja ugyanazt.
-
ncc1701
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nana. Ez azért sokak szerint nem így van, tenni is kell azért, h daganatos betegséged legyen.

Elég komoly vita van még azon is, h a daganat genetikai betegség-e, vagy szimplán anyagcsere zavarból alakul ki. Utóbbit még anno Otto Heinrich Warburg tételezte fel, és újabban egyre többen hajlamosak így gondolni. -
ncc1701
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Gének hatása csak 20%, a maradék 80% az életmód, aminek része a táplálkozás, a mozgás, a minden. Epigenetika, ugyebár.
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ez egyetértés volt.
Ezért is jó nagy f*szság az amikor meg akarnak győzni a ketó hívők meg a carnivorosok, hogy ez a jó étrend nyomassad.
-
ncc1701
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ok, de ez a fehérje mennyiség akkor sem a 2g/tskg lehet.
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Az ember omnivor.
Sokan pedig túlzásba viszik a fehérje fogyasztást. Hosszú távon azért ez megterhelő lehet a vesére. -
tisn
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
gfr nekem mar kicsit alacsony volt (77 90 helyett, sarga zona)
ami romlo vesefunkciora utal -
ncc1701
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Erre van valami tanulmány? Mivel úgy fejlődtünk ki, h rengeteg állati fehérjét ettünk, így józan paraszti eszem szerint ha annyira nagyon ártalmas lenne, szimplán kihaltunk volna.
Sztem ez ilyen becsípődött legenda. -
stickrs
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Uhh na azt a 9g/tskg ch-t gyorsan elfelejteném ha nem szúmó bajnokságra akar menni az illető.. vagyok 70kg az 630g ch, ami alapból 2500kcal, + 400kcal chból, meg zsír se ártana egy 50g az 450kcal, közel 3500kcal, ami olyan zsírosodással járna hogy öröm lenne nézni a ringó hájat fél év mulva..
Egyébként nálam is a 10-20 közötti szett/hét ami legjobban bevállt. DE itt is attól függ mennyit tud pihenni az illető, pl a héten 6 napot voltam éjszakás műszakban, napi 10 órát, ilyen heteken sok lenne pl. Ezért írtam, hogy ez többmindentől függ.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
ch (carbohydrate) = szénhidrát, ha esetleg a rövidítés zavart meg

eléggé szkeptikus vagyok, hogy szükség lenne ennyi ch-ra súlyzós edzéshez... ez inkább valami extrém sporthoz/maratonfutáshoz stb szükséges ch-mennyiség...van ehhez valami linked, ami alátámasztja, vagy ez bro sciene?
-
kiskaloz
csendes tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
De akkor hogyan definiálod amikor tényleg nem tudsz már többet csinálni egy sorozatban és minden sorozatot addig viszel el? Vagy ez amolyan "hamis bukás"? Tehát hiába viszek el egy gyakorlatban 4 sorozatot addig amíg már nem megy több, igazából egyik sem számít bukásnak? Viszont ha csak az utolsót viszem el bukásig ott jóval kevesebb ismétlés megy, mintha az elsőt vinném el bukásig mivel addigra elfárad valamennyire az izom. Így öszeségében kevesebb ismlétlés megy a top setben. Ezért csináltam úgy eddig hogy az elején van a top set és utána egy backoff set, tehát pont ellentétesen ahogy te mondtad hogy a végére hagyom a végrehajtáisi forma javítását.
Az edzéstervem így nézt ki jelenleg:
1. nap Push:
bemelegítés 10 perc ezt minden edzés elehén, itt átmozgatom minden izületem gumiszalagal, 2-3kg-os súlyzókkal, etc.- Első gyakrolat fekvenyomás: Egy bemelegítő szett 60kg x 10-12 ismétlés én ettől bemelegedek, soha nem volt sérülésem és nem is fáj a könyököm, vállam soha. Tehát ezután jön a TOP set. 85kg-al 7 ismétlés most a max én ezt definiálom bukásnak, néha megkérem hogy spottoljanak és nem megy ki több hiába próbálok rá még egy ismétlésre.
Ezután egy backoff set 75kg-al 10 ismétlés itt bennehagyok 1-et- Második gyakorlat döntött padon keretben fekvenyomás: itt már nem csinálok bemelegítőt, elég nagy a keret ellenállása így 60kg-ba csinálok 3x 8-at így mind a három sorozatban marad 1-2 ismétlés a tankban, egyiket sem viszem bukásig
-Harmadik gyakorlat tárogatás 3x10 szintén mint az előző gyakorlatnál úgy lövöm be a súlyt hogy mindegyik sorozatban hagyok ismétlést, viszont mivel izolált gyakorlat és ez az utolsó mell gyakorlatom a az edézsen ezért az utolsó sorozatban annyit csinálok amennyit csak tudok.
Ezután tricepszbből jön tolódzkodás 3x7, én ezt nagyon érzem tricepszre sokkal jobban mint bármelyik másik tricepsz gyakorlatot. Aztán letolás csigán 3x10, itt már nem megyek el bukásig mert mellnél is kap terhelést érezhetően tehát 1-2 ismétlést hagyok magamban.
Majd vállból nyomás kézisúlyzókkal 3x10 szintén ezen az elven. Az elején többet hagyok benne a vége felé viszont a 10. ismétlés már elég nehéz, csak 1-2 ismétléssel tudnék többet csinálni.
2. nap Pull:
- Húzódkodás: 3x ami megy, bukásig
- Lat pulldown 50kg 3x10 1-2 ismétlést bennehagyva. Azért csinálom a húzodkodást előbb mert ha a lat pulldownt csinálom akkor alig tudok párat húzódzkodni, csak 3-4 ismétlést viszont ha azt csinálom előbb akkor simán megy 8-11 körül.
- Evezés csigán 3x10 1-2 ismétlést benne hagyva
- Evezés gépen 3x10 1-2 ismétlést benne hagyva
Azértcsinálok egyel több gyakorlatot hátra mert sokkal összetettebb és nagyobb izom mint a mell, ezért én úgy gondolom kell neki a több féle gyakorlat.
- Karhajlítás csigán 3x10 1-2 ismétlést benne hagyva
- Scott pad 3x10 itt az leső két szettben 1-2 ismétlést hagyok és az utolsót elviszem bukásig amennyi csak megy
- 2 sorozat oldalemelés és 2 sorozat hátsó váll, igazából ezeket nagyon kis súlyal csinálom izolálva (értsd 6-7 kilós súlyzókkal) nagyobb súlyokkal egyszerűen belekompenzálok máshonnan csukjából, hátból, karból, törzsből mert nem bírja el a kis vállizom izolálva.3. nap Legs:
Itt semmit nem viszek bukásig és mindent nagy imsétléssel végzek 12-15 ismétléssel. Mondhatni a lábaim az erősségem, 64cm-es combom van úgy hogy direkt a lábra helyezem a legkevesebb figyelmet, mondhatni ez ilyen levezető edzés nekem a hétre.
- Guggolás 3x12
- Combfeszítő gép 3x15
- Combhajlító gép 3x15
- Vádli 3x15
- Hasra csinálok pár gyakorlatot, ezt kevésbé priotizálom annyira nem motivál a kocka has, inkább erőben szeretnék fejlődni plusz a nagyobb karok érdekelnek
- Tudom hogy ez nem egészen láb gyakorlat, de így edzés végén azért mégis érezhetően terheli még a lábat, lépcsőző gépezni szoktam még 15 percet. -
m3ss
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ha a következetes, rendszeres súlyzós edzés, az emelt fehérje bevitel, az emelt kalória/szénhidrát bevitel és az elegendő regenerációs idő ellenére sem erő sem pedig izomtömeg növekedés nem történik csak zsír jön fel 28 évesen ott vagy az edzésterv vagy/és az intenzitás nem stimmel. Szerintem.
intenzitast teny, hogy nem latjuk. de ugy tunik a gyakorlatvalasztas sem optimalis. plusz senki nem tudja baratunk mennyi izmot szedett fel elmult evekben. 5-10 kilot? nem mindneki george hackenschmidt. 190 cm-hez 17 cm a csukloja, vekony csontozatu. van valla, mellizma, szembol bicepsze is latszik azert. labat nem latjuk meg hatat se. de ha nem lenne fedett nem lenne ez annyira veszes. siman lehet, hogy innen max 1-2 kg-ot tudna felszedni naturalban mar csak felsotestre, csak irrealisak az elvarasok.#199333 kiskaloz nem kell tulkombinalni, eleg 2 sorozat is kozel bukasig vagy bukasig, persze ne guggolasnal halj meg. minden edzesen noveld a terhelest, microloading.
latszik mar a hozzaszolasaidbol amugy, hogy tul sokat kombinalsz, ahelyett h novelned a sulyokat. kovetkezo edzesen minden gyakorlatnal noveld a hasznalt sulyokat. nem lehet vegtelensegig ugy progresszalni, hogy noveled az ismetlesszamot. ha mindig arra torekedtem volna, hogy 11repig eljussak, sose jutottam volna oda ahova. nem baj, ha csak 7-8 fog menni a 10 helyett. emeld a terhelest folyamatosan. nem kell tulbonyolitani. keves sorozat kozel bukasig, jo technikaval, nagy rom, kontrollalt tempo, jo gyakorlatvalasztas, elegendo volumen meg gyakorisag, folyamatos progressziora valo torekves.
keves ez a volumen meg nem eleg gyakori az edzesed ha optimalisra torekszel...plane ugy, ha nem eleg az intenzitasod, meg a gyakorlatvalasztasod se optimalis (pl fekvenyomas 3bol egyik mellgyakorlatod, tricepsz sem idealis, tobbit nem tudjuk) lehet technikad, tempod, hasznalt mozgastartomany sem tokeletes.
lab, hat, mell vallgyakorlatok mik? -
kiskaloz
csendes tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Igen én is erre gyanakszom hogy az edzésterv nem stimmel vagy az intenzitás, pont ezért írtam ide mert fogalmam sincs mit csinálok rosszul. Örülnék ha valaki aki picit jobban ért ki tudná javítani hogy mi az amit rosszul csinálok és miben kellene változtatnom az edzéstervemben. Illetve ami még nem tiszta hogy amikor valaki azt mondja hogy az egyik izomcsoportra végezzek 3 gyakorlatot és 4x10 ismétléssel (csak példa). Akkor abból a 4 szettből a 10 ismétlés minden szettben bukásig menjen? Minden szettben hagyjak benne 1-2 ismétlést? Mennyit progresszáljak a következő edzésen? Vagy mikor csináljak például 4x11-et? Minden gyakorlat minden szettjében növeljek egy ismétlést vagy csak az egyik gyakorlatban, ott az összes szettben vagy csak az egyikben?
Szóval nekem az a 4x10 annyira semmit mondó, mert 4x10-et húsz féle képpen el lehet végezni, ezért örülnék ha valaki részletesebben is el tudná magyarázni miből, mennyit hogyan kellene csinálnom a mostanihoz képest.
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ha deload kell egy edzéstervben akkor ott az edzésterv a sz*r.
kiskaloz
9 sorozat/hét már nagyon a teteje annak a volumennek amiből profitálhatsz. 10 felett pedig kontra produktív lesz.
-
kiskaloz
csendes tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nagyon sok féle felosztást kipróbáltam, de most így csinálom:
- Mellre 3 gyakorlat és 3 sorozat ebből egy rávezető/bemelegítő, egy top set a legnagyobb súlyal kevesebb ismétlés(5-8) és utána egy backoff set kb 10-15%-al kevesbb súlyal teljesen szabályosan és kontrolláltan 10-12 ismétlés.
- Hátra 4 gyakorlat ugyan ezen az elven, minden izomcsoportot így edzek most
- Bicepszre/tricepszre kettő-kettő gyakorlat
- Vállra 3 gyakorlat (egy oldasó, egy hátsó és egy vállból nyomás)
- Lábra 5 gyakorlat
Pihenőidő attól függ ahogy érzem hogy kipihentem magamam és mehet a szett csinálom, ez általában 1,5-3 perc lábazásnál néha több főképp gugoglásnál 3-4 inkább
Én imádok bukásig edzeni, viszont tudom hogy ez nem jó. Igazából nem is teljesen értem az egészet, például valaki azt javasoljahogy minden szettbe maximális effortor rakjunk és bukáshoz közel kell edzeni. Más azt tanácsolja hogy összetett gyakorlatokat (fekvenyomás, evezés, stb.) soha nem szabad bukásig vinni mert egyszerűen nem tud tőle regenerálódni az adott izom és ezért nem fog fejlődni. Ezért most ciklikusan edzek tehát van egy deload week, aztán 3 RIR, 2 RIR, 1 RIR és után pedig egy hét ahol bukásig viszek pár gyakorlatot ahol mérem a progressziót és így jön ki az 5 hetes ciklus. Régen volt hogy minden szettet bukásig vittem, sőt utána még csináltam drop settet is imádok keményen edzeni csak sajnos semmit nem fejlődtem tőle.
-
kiskaloz
csendes tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
- 28 éves
- PPL jelenleg tehát heti 3 edzés minden izomcsoportot 1x.
- nagyon ritkán tartok teljes hetes edzés szünetet, évente 2-3 alkalommal viszont ezt elosztva, általában újév után mert tömve van a terem az első hétben. Vagy nyáron, ha nyaralok egy hetet. Deload weeket szoktam tartani 5 hetente ilyenkor megfelezem az ismétlések számát minden gyakorlatnál. -
5150head
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ha jól be van melegítve a váll (rotátorok is) és jó a kivitelezés, pl nem süllyed a váll közben, nem homorít a melkas, akkor nem szabadna.
Én nem csak párhuzamoson, hanem egy rúdon is szoktam nyomni, de mostanában rászoktam a koreai változatra, nah az tudja nyírni a vállat, ha nem mobilis a váll vagy ha nem figyel az ember, viszont olyan kerek vállat meg mellet csinál h ihaj.
Húzódzkodásból is mehet a mellig húzás vagy a magas húzódzkodás, nem kell megállni az állnál, mert úgy nincs meg a teljes mozgástartomány, és a hátad se fejlődik.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ízesítetlenből csak 700gs van, de még nem próbáltam, az tiszta wpc amúgy. A 2kgos az wpc/wpi/wph blend, az szukralóz+sztevia, ezért nem is javasoltam neked
-
tisn
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
ez 8000kg (20ejro/kg) -15% aron van!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
én tárolás miatt jobban szeretem az ilyen kis zacskós kiszereléseket, mert ebből 1et felbontok, át tudom önteni kis hengeres tárolóba, ami nem foglal baromi nagy helyet, a zacskók meg tárolóba, polcon, egymára fektetve elvannak. de persze mindenki más

amúgy ennek a kilós ára ~7k, ami szvsz baromi baráti más, jó minőségű, ízesítetlen whey-hoz képest. (legalábbis ahogy néztem az említett gymbeam true whey is 10k, bár tény, nem tudom mennyire szokták leakciózni)
amúgy ebből akkor kellett volna betankolni, amikor ~fél éve megjelent, allegro kuponnal ~5k vagy lehet, h még az alatt volt a kilós ára -
tisn
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
3db ~ 2kg.
csak szukralozos van izesitettbol?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
én elhiszem, hogy ízre sokaknak nincs vele baja, vagy épp bizonyos módon keverve az oldódással sem, hiszen mindenki más. de a kollagén vélhetően rossz feldolgozásából adódóan (és a vegan mixük által okozott tünetek miatt) én baromira nem bízom meg a gyártóban, bármennyire is olcsó... persze a whey olyan szempontból "egyszerűbb", mint a kollagén, h az mindenképpen aminosavakra bomlik és úgy hasznosul, de a xar oldódása (számomra) felveti a gyanút, h mennyire jól szűrt... és amúgy sem olcsó annyi szvsz...
ha nagyobb mennyiségben is szoktál vásárolni, akkor inkább rendelj közvetlen ostrovit-től ízesítetlen digezyme-es whey-t... szvsz a gymbeam true whey-ra minden fehérjéje köröket ver és nagyságrendekkel olcsóbb.
jelenleg (még 1-2napig talán?) -15% van a webshopban, így az említett fehérje 12,29€/700g ->~7k/kg. szállítás ~13,5€ (vagy ingyenes UPS-szel, de én azt nem merném megkockáztatni
)kb olyan 20-25kg-os csomagig@Dorian: ez neked is infó lehet természetesen, ha épp vadászol ízesítetlenre. (mert allegro-n elvétve lehet találni, azt is horror áron)
-
tisn
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
en csoro vagyok, olcsokra vadaszom

es kb. mindegyik tul geil izu nekem (talan a protenco termeszetesek nem), igy izesitetlennel keverek mindent.ebbol a gymbeambol a csokis/vanilias is jo volt.
-
tisn
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
az nem sima kokusz? akkor lehet rendelek. valaki tudna kolcsonadni? vagy a vesemet adjam el?

-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
én stillmass-t még az ellenségemnek sem javasolnék... (ok, van aki szereti... pl tisn... de szerintem ő egy külön faj... szerintem őt valami extrém perverzség vonzza a stillmass-os fehérjéhez...
)
de amúgy viccet félretéve: saját és asszony bőrömön (adott esetben szó szerint) tapasztlt dolgok alapján a stillmass cuccai xarok...a whey fehérjéből mondjuk én csak mintákat toltam, bőven elég volt, annyira rosszul odódik...
a vegán fehérje mixből vettem 1kg-ot... 1 hét fogyasztás után (napi 1 adag) kb mint egy hüllő, mikor levedli a bőrét, úgy hámlottam...
a sertéskollagén azon felül, hogy minimálisan van ízesítve (ez egyébként nem lenne nagy probléma) xar... aminosav profilra ugyyebár a sertéskollagén és a marhakollagén között extraminimiális eltérés van, mégis ~2hét fogyasztás után asszonynak visszatértek az izületi fájdalmai, újra kattogott a térde stb... és nekem is visszatért a kattogás... emiatt visszaváltott asszony ostrovit marhára, és 4-5 nap után javult... én egyelőre csak extra glicint dobtam hozzá, de ez is érezhetően segített...
szóval itt a kollagén esetén elég nagy eséllyel xarul csinálják és a dehidratizálás során roncsolódnak a peptid kötések és szimplán nagy része lebomlik a kollagénnek aminosavakra a gyomorban, nem jön át rövidebb láncú peptidekként a megfelelő helyre. -
ncc1701
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ezekből nincs 1 adagos minta amúgy? Gyanúsan olcsó, de a vaniliát kipróbálnám, reggelibe jó lehetne. Jelenleg biotech pure whey
megy nálam, a tejberizses. Sajna ribanc lettem, nekem már fontos az is, h amit megeszek, annak jó legyen az íze is, és hát volt olyan fehérje, amit inkább kidobtam, mert nem izlett.
-
tisn
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
huh jo dragak mar ezek is.
es nincs csokis kekszes sztevias, azt akartam kiprobalni
-
S e t h
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ez egyébként nem rossz, de láttam vhol most róla egy friss interjút.
Eddig sem volt bonyolult srác, de ez mindent vitt, mint egy buta focista csak gyúrós kiadásban. -
S e t h
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Korrekt, nincs mellébeszélés, csak a lényeg.
-
Dazsar
aktív tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Mivel sportolsz, neked nem releváns a kreatinin egfr számolás. Gondolom magas a fehérje, + szedsz kreatint is. Nem értem a mai orvosokat. Cisztanin C nélkül megállapítani azt hogy vese beteg vagy?! Ezt az utat én is megjártam: egfr 72 körül. Kreatinin 116. (Karbamid: 8.1) . Elmentem UH-ra, mivel nekem egy van, a kettő helyett. Kérdezték sport stb? Persze van. Mi? Erősport. Ha meghallják hogy testépités azzonal arra fogják. Fehérje? Sok 2-2.2. Uhh az nem jó. Felejtsem el a fehérje porokat. De hát nem is szedek. Ja jó, akkor az nem baj. Eredmény még az nap. Na? Mondom gatya a vese? Nem tudják. Anatomy szempontból jó. Maga az állapot vérben mutatható ki. Jött a Cisztanin C. Egfr: 112 ha mind2 nézzük kreatinin Cisztanin C és abból egfr 90<. Voltam orvosnál látta a leletet, juj ön vese beteg. De mondom ott a Cisztanin C. Nézze meg. Megnézte. Tudod mit mondott? Jó az érték. De látszódott rajta hogy fogalma sincs mi az.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Mármint ezt szakorvos mondta egy teljeskörű vizsgálat után, vagy te (vagy bárki más) feltételezed a laborértékek miatt?
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Persze, hogy nem mert ha tudnák, hogy pont annyira effektív az oldalsó rostokra is mint egy oldalemelés akkor benne lenne
-
tisn
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
na erre gyikvallukent nagy szuksegem van
thx
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
Akkor Zool1981-nek már annyi, kár érte . . .
-
thomasvold
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nem jó a link

-
CriticalHit
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
"the average volume required to maximize muscle growth is probably at least 20-25 sets per week (and potentially higher)"
-
S e t h
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi, nem jön rosszul ma délutánra, egy gyakorlatot átvariálok.
Más.
Nem gondoltam volna, hogy látok olyan képet ahol Levan tűnik hudjosnak.
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
Szerkesztő automatikusan beteszi az off topik-ot ha az utolsó hsz off volt.
-
CriticalHit
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
The ONLY 2 Exercises You Need For A Wide Back [link]
Csak azért, hogy széles is legyen. -
m3ss
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
hat kicsit fura volt a megjegyzesed, hogy 70 evesen is johet kep, mintha arra utaltal volna, hogy akkor meg jobban fogok kinezni, mint 4x evesen. kapok par ilyen megjegyzest, meg kaptam mar itt is, de lehet felreertettem..
na akkor edzoba tart edzest azoknak akik igenylik, edzesterv helyett jobban is jartok, ha inkabb gyakorlat vegrehajtasi tanacsokat, gepek megfelelo beallitasara vonatkozo tippeket es motivaciot kaptok

de eljovok en is szivesen, en nem faszmeregetest akarok, csak szivesen segitek annak, aki el van tevedve. de aelod abbol amiket irkal, meg videokat posztol abbol kiderult, hogy o azert mas iranyban mozog. full rom, lendulet nelkuli lassu tempo, stretch nem kardinalis nala, igy kicsit mas az irany amit en csinalok. en pl nem csinalok kulon kelso shrugot, hanem az rp,milo, wolf etc vonal szerint osszes evezo gyakorlatot pl lapocka kozelitessel es tavolitassal csinalom a leheto legnagyobb rommal. nyilvan ert hozza, csak masok a prioritasok.#197633 S e t h
igen, valszeg aki sportolt versenyszeruen vmit abba beleneveltek ezt a mentalitast, meg kuzdoszellemet. hogy effort nelkul nincs igazan a munkanak gyumolcse. aztan nem tudom, lehet atlagos genetikai hatterrel ha mindent jol csinalsz akkor sem igazan izmosodsz mar ebben a korban? mert ugy tunik, hogy mindenki belead mindent, ami az effortot illeti, kajat is szamol mindenki, megis elegedetlen mindenki. lehet tenyleg csak a fejekben van a gond, mert sokan tok jo formaban vannak a kepek alapjan.. -
m3ss
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
ez vmi odaszuras volt?
a roplabda edzo is meggyanusitott kozepsuliban, amikor felszedtem 1 ev alatt 1x kilot
amugy a tomeg hasonlo, ott 83 kg korul lehettem. csak ott az alsotestem nagyobb volt, most meg kicsit a felsotestem. akkor kicsit butabban edzettem, 1-2 evet, nagyon kis volumennel, szarabb gyakorlatokkal, kicsit kevesbe atgondoltan. pl vallra csak ruddal military press. semmi evezes csak 1 sorozat huzodzkodas hatra, raadasul csak osszetett gyakorlatok vege fele..feherjet se ettem csak ilyen gagyi tomegnovelot.
szted ha szednek vmit heti 1 sorozatot edzenek ha mar az egezsegem kockaztatom?
meg nem mennek kaloria pluszban? az nagyon bolcs lenne
szted akinek jo genetikaja van nem lehet nattyban ekkora? mi a limit szted? csalosak am a kepek a jo fenyek miatt, kb. 43 cm a karom most pump nelkul. ez nattyban lehetetlen? eleg gaz lenne ha csak ekkora lennek bekoxolva, az az igazsag 
amugy a maszos kepen a felso hatam meg a vallam tenyleg kicsit sus. jo a vall genetikam

kollega aki azt irja, hogy 30 kiloval oldalemel nattyban, az nem fura?
meg aki az en tomegemmel kinyom vagy 1.5x annyit, mint en fekve?
ne mar... -
m3ss
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
koszi. nem elsosorban azon fog mulni, hogy milyen sokat edzel. genetika, intenzitas, jo technika (rom, nyulas, vegrehajtas, tempo) legalabb olyan fontos sztem. de amugy jobb lenne heti 2x 3x edzeni / izomcsoport, de mondom nem nagyon prioritas most az izomnoveles, edzeni sincs kedvem tobbet meg enni se. most ilyen szintentarto uzemmodban vagyok. heti 2 sorozat vall, 1 sorozat bicepsz, 1 sorozat tricepsz stb...

persze azert maszason kapnak a huzo izmok meg a vall is. sokszor hatedzest skippeltem is. meg sajna a golf konyok idegesit tovabbra is mind2 kezen..
amugy ppl splittel csinaltam 1 ev alatt, heti 1x gyakorisag volt ott is. amugy kb 13 kilo jott fel. de csalos, mert izommemoria, az a rovid haju kep 18 evesen.
bar amugy 2-3 hetente ujabban lemegyek terembe, akkor az a heti 1x edzes van, akkor full bodyt nyomok. es teremben azert volt lassu progresszio mostanaban. itthon a kezikkel viszont stagnalok. de a gyakorlatok szama is veges amit csinalni tudok, nem nagyon tudom varialni, golf konyok miatt se.. -
Peaceliker
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Jogos. Attól továbbra sem fáj. Csak már rendbe jött és igazán mástól sem már.
Amúgy sérülés ideje alatt is ment pl skullcrusher is (fej mögé engedve, könyök szem vonalában). Csak durván visszavettem súlyt és szépen újra felépítettem. De eleinte ment bandázs is -
Dorian
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
De akkor is részt vesz amennyire, Ill a vállát semennyire nem vonod ki.
Lehet ez csak az én bajom, mert mindenhol azt hallani, h a váll milyen gyorsan regeneralódik, hát nekem kifejezetten a leglassabbak közt van -
Peaceliker
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
+1 a tolodszkodásra. Az nekem is olyan volt amitől nem fájt a könyököm,amikor legrosszabb volt, akkor sem
-
tisn
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
En kétkezessel csinalom, konyokot nem basztatja. Tolodzkodashoz nem kell meg plusz súly, elég a beépített súly mellény

-
Dorian
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Fej feletti ext. nekem is kedvencem. De az egykezesnek nem látom előnyét a köteles kétkezeshez képest.
Tolódzkodással az a baj, hogy nehezen illeszthető a tervbe, mert a tricepszet csak részben terheli, jelentősen kap a váll és a mell is, -
m3ss
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
nem teljesen ertem mire gondolsz, de ha jol ertem incline curl margojara ugyanugy nyulas van a bicepsz alatt?rengeteg tudomanyos cikk van errol, hogy ha az izom megnyulik mennyivel effektivebb a gyakorlat, mintha nem nyulas alatt vegzed. de aelod nem ezt a vonalat koveti

amugy egy jo bicepsz gep (preacher curl szeru) sokkal jobb rezisztencia profillal rendelkezik, mint egy szabadsulyos bicepsz. persze ez a legtobb modern, jo gepre igaz. van a teremben ilyen gep, erezhetoen effektivebb pump szempontjabol, mint amikor szabadsullyal csinalom itthon. egesz tartomanyban terhel.
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Teljesen mindegy mit érzel vagy nem érzel, ez nem így működik.
Más a rezisztencia profilja a szabad súlynak, kb ennyi.
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
-
S e t h
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Többször szerintem nem lesz bajnok, egyre többen vannak jobb struktúrával.
Én viszont köszönöm a videót, ezekből (is) szoktam ötletelni amikor változtatom az edzéstervet. -
m3ss
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
segito szandeku, ezt emeld mar meg ki parszor. veletlenul sem a megelhetes miatt csinaljak ezeket
ebben a bizniszben mindenki arul vmit. aelod sem kivetel. -
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ha ez az állításod igaz lenne, minden szert használó Mr Olympia lenne függetlenül attól hogyan edz
LoL, ha a kommentemből ezt szűrted le akkor nagyon tévúton jársz. A profi testépítők 95% nem attól izmos ahogyan edz vagy milyen gyakorlatokat csinál hanem attól amit írtam, jó genetika, még jobb szerre adott válasz.
Ha csak fekszel a kanapén és nyomod magadba a cuccot akkor is ezerszer több izmot építesz mint szer nélkül a legötkéletesebb edzéstervvel/étrenddel. Szóval irreleváns mit mondanak a profik.
De lássuk mit is használnak a profik:
- tonnányi volumen
- drop settek/finisherek/ inenzitást fokozók
- bro splitEzek szer használat nélkül mind bizonyítottan nem, hogy segítik a fejlődésed hanem hátráltatni fognak.
Számomra tehát sokkal inkább a te állításod az irreleváns, mint egy már bizonyított testépítő jól felépített, segítőszándékú videója...
Akkor minden állításom mögé tegyem oda, hogy bizonyított testépítő vagyok magyar bajnok INBA nemzetközi 4. és 6.? Akkor hiteles leszek. Hagyjuk már

-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Pontosan tudom, hogy ki ő. Aki pedig szerhasználó profi szinten az egy dologot bizonyít csak, jól reagál a szerre és irreleváns, hogy mit csinál edzésen.
-
tisn
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
nekem tulfujt. kb. amit dorian berakott az az izomzat szint boven eleg lenne, +5% testzsirral. vagyis kb. erosodes meg 20-25%, fogyas 15%.
-
tisn
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
raneztem a csavora es skip. nehogy veletlenul igy nezzek ki a nap vegen

-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Végig sem néztem, mert irreleváns mit mond.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Én sem bírtam ki, rendeltem még pár ízt, valamikor biztosan elfogy.
-
CriticalHit
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Vak voltam. Ma már éleslátással működik a Kedvezményes ár + Kód akció. Így lett a 2 csomag (4kg) Virgin CFM WHEY PROTEIN 80 1 kg + 1 kg kedvezményes áron 20 800 Ft.
-
Dorian
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nem a zsírtartalom okoz gyulladást az arra hajlamosaknál, hanem a kazein.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Mint írtam: szerintem konkrétan undorító íze van a banános naturalnak, az epres 1-2 fokkal jobb, de közel van az ihatatlanhoz számomra, így részemről ez nem kérdés. Ami még szóba jöhet az a virgin ill a fine vonal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kegyvesztett lehet a Radeon termékskála középső tagja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- PlayStation 5
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Napelem
- GeForce RTX 5080-nak álcázott 5060-at kapott egy pórul járt vásárló
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Braun Silk-expert Pro 5 IPL A Szőr-Terminátor keresi bátor új gazdáját!
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - ÚJ állapot - Garancia, Care Refresh biztosítás
- Akcijó Garanciális CASIO G-Shock Mudmaster GWG B1000 1AER Master Of G
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) megkímélt állapotban
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) +szűrők +gyorstöltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Egyelőre nem győztetek meg, de majd kipróbálom...
)