- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
aelod
veterán
válasz
Dinter #166098 üzenetére
Nem csak ezek a gyakorlatok, csak mindenhol ezt szokták mérvadónak venni
Mérvadó a forma nem pedig a gyakorlat és megmozgatott súly a gyakorlatban. Ez nem súlyemelés. A súly eszköz nem pedig cél. Sokan elfelejtik és összemossák a testépítést az erőemeléssel.Ha gyakran váltogatsz akkor nem lesz időd arra, hogy megnézd mi az ami működik és mi az ami nem. Mindig csak egy valamin változtass.
-
Dinter
addikt
válasz
aelod #166094 üzenetére
Nem csak ezek a gyakorlatok, csak mindenhol ezt szokták mérvadónak venni. Természetesen emellé még jönnének kiegészítő gyakorlatok.
Eléggé össze vagyok zavarodva, mert amit ti mindtok, az kb. pont az ellentéte amit reddit-en szoktak mondani. Nagyon megy, hogy elegek ezek az alapgyakorlatok, és majd kiegyenlítődik, meg csak ezek kellenek, hogy nagyobb legyél (+ a kaja ugye). A GZCLP-t lett volna a következő, de akkor ezek szerint az sem ajánljátok.Eddig amúgy pont úgy csináltam, ahogy mondtad, mell-kar, hát-váll, has-láb, heti 4-5-ször, most erről akkor mégsem kéne váltani? Tudtok egy teljes edzéstervet ajánlani (azzal együtt, hogy mennyivel kéne a súlyokat emelni.)
-
aelod
veterán
Ma divatos szídni a bro splitet, közben még mindig működik...
Az elmúlt 50 évben nem sok minden változott a működőképes dolgok között ebben a sportban.
Sokan feltalálták a szent grált és teljes testet edzenek heti háromszor. A vége túledzés vagy kevés volumen izomcsoportonként.
A legtöbb ilyen sérüléssel záródik. "Egy gyakorlat egy izomcsoportra", "a hátnál kap a bicepsz és mellnél a tricepsz" koncepció eredményét is gyönyörű szépen láthatjuk. Név nélkül feltételezem mindenki tudja kire gondoltam.
-
t256
őstag
válasz
Dinter #166091 üzenetére
"Fő cél minél több izom felszedése lenne."
Ebben az esetben jobb a Bro Split.
Az 531 egy erőemelő program.Az 531BBB lényege, hogy a főgyakorlat után 5x10 ismétlést csinálsz ugyanabból vagy egy másik főgyakorlatból. Pl, ha guggoltál 3x5-öt, akkor guggolsz még 5x10-et vagy fekvenyomsz 5x10-et.
Ha ugyanazt a gyakorlatot csinálod, az ránézésre is brutálisan nagy volumen.Egyszerűbb, ha hipertrófia specifikusan csinálsz egy bro splitet. Próbálj erősödni a 8 és 15 közötti ismétléstartományban.
A lényeg itt is az étrend.
Ma divatos szídni a bro splitet, közben még mindig működik...
Sokan feltalálták a szent grált és teljes testet edzenek heti háromszor.
A vége túledzés vagy kevés volumen izomcsoportonként. -
aelod
veterán
válasz
Dinter #166093 üzenetére
4 gyakorlatot írtál heti 4-es osztásban.
Fekvenyomás - gondolom vízszintes padon rúddal történik. Nem a legjobb mell gyakorlat de kezdőknek ideális.
Fej fölötti nyomás - minek (feleslegesen terheled a lumbális gerinc szakaszt és egy nap erre még jön egy guggolás + felhúzás háááát...)
Felhúzás - remek posterior chaint - teljes testet megmozgató gyakorlat
Guggolás - mindennek az alapja.Ha ezt heti 4x végzed hamar túledzed magad. Kezdők gyakran belefutnak. Fekve nyomást leszámítva ez mintha egy súlyemelő program lenne. Minek használsz olyan programot a célod elérésére ami nem specifikus?
Edz külön minden izomcsoportot szépen 3-4 gyakorlattal heti 4 alkalommal. Azt, hogy mit mivel kombinálsz a legegyszerűbben úgy lehetne összerakni, hogy egy nagy izomcsoport + egy kicsi. Kart háttal ne edz, lábat pedig tedd külön napra akár szétbontva feszítő hajlítóra. A programodban egyáltalán nincs kar (bi - tricepsz) nincs core gyakorlat, nincs váll oldalsó rostjait megdolgoztató gyakorlat stb. stb...Lehet itt bro splitről beszélni de power programtól még senkinek nem lett kiemelkedő izomzata maximum az adott gyakorlatban lett erős. Ha azt akarod, hogy jó melled legyen és a többi és a többi, akkor célirányosan azt az adott izmot kell megedzeni. Pont. Vannak legendák, hogy pl. a fekve nyomástól majd jön a tricepsz meg a hát gyakorlatoktól a bicepsz de ez nettó baromság.
-
Dinter
addikt
Nyár elején PPL-szerű LP-n alapuló edzéstervem volt, de nem volt igazán kötött. Aztán elkezdtem teljes munkaidőben dolgozni, 2 hónapot kihagytam, átállás után újra elkezdtem járni, 3 hete teljes testezek a visszaszokás miatt. Viszont most szeretnék szigorúan követni egy edzésterver, Reddit-en néztem őket mindig is, de mindig elvesztem bennük, ezért nem is követtem őket soha szerintem. A számaim:
Nyár elején:
192cm
83kg
(all sets 3x5+)
Bench: 80kg
OHP: 55kg
DL: 110kg
Squat: 75kg (csak később kezdtem el lábazni)
Most:
(lehet mennének ~10%-kal többel is, de nem akarom még túlerőltetni magam)
86kg
Bench: 70kg
OHP: 50kg
DL: 95kg
Squat: 65kgFő cél minél több izom felszedése lenne. Néztem az 531BBB-t, 5x5-t, PPL-t, de nem igazán tudok dönteni. Heti 4 napom van rá. 531BBB volt először a legszimpatikusabb, de azt írták, hogy nem elég rajta a tömeg, és főleg haladóknak való, mert LP-vel annál sokkal gyorsabban is lehetne fejlődni. Mit ajánlanátok?
-
aelod
veterán
válasz
marked one94 #166088 üzenetére
-
marked one94
őstag
Nekem a tegnapi edzésutáni tömegnövelőm ennyiből állt. Márványkalács meg tej.
-
Madwe
nagyúr
válasz
aelod #166085 üzenetére
Zsír nemcsak hogy felesleges akkor, de még lassítja is a ch, fehérje felszívódását. Jobb máskor fogyasztani, ezt nem vitatom, de ha problémája van az eleget evéssel, szvsz még mindig jobban jár ezzel, mintha nem vinne be elég kalóriát.
Egyébként olvasva t256 válaszát, maradnék helyében az edzés utáni fehérjeturmixával csak 1 adaggal (bár valami ch-t adnék hozzá, pusztán a fehérje magában annyira nem szívódik fel, s amúgy is kell a ch edzés után) s a nap folyamán valamikor fogyasztanék mégegy shake-et 1 adag fehérjével, s egyéb dolgokkal beleturmixolva, ha tényleg nem tud ételt eleget enni... -
aelod
veterán
válasz
Madwe #166083 üzenetére
Nem tanácsoltam neki, hogy illegális teljesítményfokozókat használjon. Félreértetted. Párhuzamot vontam, hogy ma mindenki kokszol.
A probléma az általad leírt "shake"ben csak annyi, hogy edzés után közvetlen nem fogyasztunk zsírt. Minek? Felesleges. Egyszerű gyors felszívódású ch-t maximum és fehérjét.
Nincs magic. Többet kell enni. Ennyi az egész, azt semelyik tápkieg nem pótolja. -
Madwe
nagyúr
válasz
aelod #166081 üzenetére
Mi a probléma a fenti shake-el, amikor valaki azzal küzdd h nem tud bevinni elég kalóriát
Zsír/ch elemei nyilván makrócélok esetén változtatandóak, ha vannak, de ő pl nem is követi most... bűr nyilván a cinikos told a pult alatti anabolikákat jobb tanács, az kétségtelen
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Apollo17hu #166080 üzenetére
Tiszta cukor az összes. Egy zab, vagy rizskása többet ér.
-
t256
őstag
válasz
tibcsi0407 #166074 üzenetére
A folyadékbevitellel nincs gond.
Tegnap ettem egy nagy pizzát, most elmúlt a talp görcs.
Lehet kevés a ch bevitelem? Vagy nátrium, ahogy Aelod írta.Sok mostanában a dolog, szóval nem számolom a makrókat. Belekezdtem egy óvatos tömegelésbe, aminek stagnálás lett a vége.
Egyszerűen most nem fér bele még pluszban 1-2 étkezés.
Nem növekszik az izomtömegem, de a zsírtömegem sem.A reklámszöveg az volt ilyenkor, hogy igyál meg 2-3 tömegnövelő turmixot. Régi FitMuscle magazinban például írtak erről cikket.
Azóta már rájött Mindenki, hogy nem kéne ennyi cukrot bevinni?
Megmondom őszintén én edzés után iszom dupla adag tejsavó fehérjét, amihez keverek 50 gramm Supercarb Fastet.Ti még isztok tömegnövelőt?
-
aelod
veterán
válasz
tibcsi0407 #166074 üzenetére
Vagy nátrium.
-
t256
őstag
válasz
tibcsi0407 #166069 üzenetére
Nettó 5 kiló tiszta izomtömeg növekedést
Viccet félretéve csak annyit várok Tőle, hogy ne görcsöljön be a talpam.A Scitec CaMg ezt nyújtotta.
Tehát:
Én dolgoztam együtt a sráccal. Mesélte, hogy megy fel piramisban 160 kilóig guggolásban, aztán le is megy 10-ig. Ha tudtam volna, hogy így rogyaszt...
Nem is értettem miért nem indul erőemelő versenyen, ha ilyen jól megy. Most már értem.
A fizikuma nekem furcsa volt. Messziről úgy nézett ki, mint egy kövér ember. Közelről láttam csak, hogy izmos.A hozzászólásoknák kemény flame war alakult ki. Ezt a rogyasztást nem tudom megérteni.
-
gyuri860213
tag
"Magnézium-oxidA magnézium oxigénnel alkotott vegyülete, amelyet égetett magnéziának is neveznek, és jellemzően fehér por formájába fordul elő. A gyógyszeriparban hashajtóként és gyomorsavmegkötőkén alkalmazzák. Noha az oxigénhez képest nagy arányban tartalmaz magnéziumot, nem hasznosul jól a szervezetben: rossz felszívódása miatt viszonylag kevéssé alkalmas magnéziumpótlásra."
ha jól tudom talán 3-4%-a szívódik csak fel, 400mg esetén ez nem sok, nem csoda hogy nem érzed a hatásátcitrát, laktát vagy egyéb jól hasznosuló kémiai kötésben keress inkább. ezt meg dobd ki.
-
aelod
veterán
válasz
tibcsi0407 #166069 üzenetére
-
t256
őstag
Pure Gold CA-MG termékkel van valakinek tapasztalata?
Én most ezt használom és úgy tűnik mintha placebo tablettákat kaptam volna. Nincs hatása. -
Macka
veterán
[link]
Aki röhögni akar... -
theooracy
aktív tag
Újabb brutális áremelés jön, legalább is a Scitec-es termékeknél. Készüljetek....
Akár 500-1000 Ft./termék. Nagykerből info...
-
aelod
veterán
válasz
marked one94 #166062 üzenetére
Csak amíg testépítőnek titulálja magát ezzel az edzés módszerrel nem jut sehova...
-
aelod
veterán
válasz
marked one94 #166060 üzenetére
Ezért van állandóan lesérülve.😆
-
tibcsi0407
félisten
válasz
marked one94 #166057 üzenetére
És ez egy testépítő esetében miért hasznos?
-
aelod
veterán
válasz
marked one94 #166057 üzenetére
Lasha Talahadze, Dimitri Klokov nem kis nevek mégsem látok görbe hátat egyiknél sem. De ez nem az én sportom nem vagyok benne napi szinten és tuti én is biztos szarul húztam. Csak amikor egy Páldi megideologizálja a szar technikáját az fáj a szemnek.
-
-
tibcsi0407
félisten
válasz
marked one94 #166054 üzenetére
Az miért jó, megindokolnád? Azon kívül, hogy idővel a dereka tönkremegy?
-
aelod
veterán
válasz
marked one94 #166054 üzenetére
Rengetegen csinálják szarul.
Nézd meg a világ legjobbjait szinte biztos, hogy nem szaró kutya pózban húznak...
-
marked one94
őstag
válasz
tibcsi0407 #166053 üzenetére
rengetegen húznak púpos háttal.
-
aelod
veterán
válasz
tibcsi0407 #166051 üzenetére
Ösztönös edzés. LoL
-
whitezo88
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #166046 üzenetére
Pont ezt bizonyította be meg írta alá tavaly-tavalyelőtt Jenőnk mikor nekiment Németh Pistának. Hogy vannak "kulisszatitkok" és nem szabad ezeket csak kitárni, mert így "elárulja" a sportot...
íme a vidi: [link] jó közönséges stílusban.
lol ez a dráma már 3 éves, azt hittem nem olyan régi. ("csúnya összefogás alakul ellened" - mondja a felénél. Meg "ki fogsz hullani" Aged like milk, érdemes végignézni)
-
whitezo88
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #166044 üzenetére
Mégis jól csinálja az egészet.
Sok ember máig azt hiszi hogy a normál versenyeken (ami nem kifejezetten natty) se szednek semmit csak a kemény munka semmi más. Meg a Kreatin, Glutamin, BCAA. -
aelod
veterán
válasz
tibcsi0407 #166041 üzenetére
Pedig a Generation Iron Natty 4 life filmjét O'tren és Kai-al promózzák
-
-
-
rwin5
őstag
válasz
marked one94 #166006 üzenetére
Már volt korábban téma a topicban, filléres insta celebekkel promozzak ezerrel, teljesen fölös cucc, mint a legtöbb recept nélkül kapható dolog a patikában
De itt a szakmai topicban úgy is azt mondják, hogy toljad, csak ne felejts el szedni mellé 5k mg C-vitamint, és 16 felé egyéb vitamint is, amit reggelre kihugyozol
Ha specifikusan van vmi gondod, akkor keress rá orvost és ne ilyen mindenre jó csodaszerrel tesztelgesd
-
balika21
tag
Sziasztok, meg tudnátok mondani, a Biotech-nek hány olcsósított almárkája van? Ismerem a Protein Buzz-t, de múltkor ráakadtam egy webshopban a Nutricore whey proteinre, azt is a Biotech gyártja... Van még? 😁
Köszi -
-
-Ben-
veterán
-
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Az edzőpadok között vannak olyanok amik tényleg sok beállítási lehetőséggel bírnak (magasság, ülőlap szöge, hátlap szöge). Még egyet se próbáltam ki, csak a képek alapján nekem úgy tűnik némelyik edzőpad szinte széknek is használható.
Valaki próbálta már széknek használni? Ki tud váltani egy gamer széket?
Egészségügyi problémában kellene segítenie, hátfájás. A gamer székek gyakorlatilag kiszorították a hátfájósoknak való speciális székeket (azok se voltak olcsók). A gamer székek is a hátat kímélik. Sajnos egy megbízható márkájú gamer szék nagyon drága. -
benfolds
őstag
válasz
aelod #166013 üzenetére
gondolom, ha letüdőzni le lehet, akkor a bőrre kenve sem lehet ártalmas. a cbd tartalma meg ugyanúgy megvan. de lehet hülyeség. mivel nincs ecigim vagy vaporizálóm vagy mim, ez a lehetőség merült fel bennem. nem mintha mindenképpen akarnék kezdeni vele valamit, csak hátha használható másképpen is, mint letüdőzve.
-
benfolds
őstag
válasz
Nekem van egy ilyenem, ha kell. Unokahúgom hagyta itt, nem kellett neki. Gondolom, azt hitte, hogy thc, amikor megvette.
Szerintem nem használta, csak én tekertem le a végét, hogy az olajat kipróbáljam. De amúgy gőzöm nem volt, hogy mi ez, amikor rákerestem, akkor láttam, hogy kell hozzá ecigi, szóval nem foglalkoztam vele, azt hittem már ki is dobtam, de megtaláltam az egyik fiókban.
Kencének jó lehet vajon? -
aelod
veterán
válasz
Mi kamu? Helyén kell kezelni nem csodaszer. Én használom.
-
lacos001
senior tag
válasz
Àllitólag nagyon hat, nagyon lazit... Meg minden másra is jó.
Nekem kimondottan ajánlott a velem született és kb 3-4 éve kiderült eddig gyógyíthatalan genetikai betegségemre. Viszont még nem vettem rá magam, a kipróbálásra, annak ellenére, hogy csak jókat írnak/mondanak róla.
Igen nincs tapasztalatom, de most igy jött ki, h leirtam... -
marked one94
őstag
Valakinek van tapasztalata a cbd olajról? Ma belebotlottam a facen és nem tudom eldönteni hogy kamu-e.
-
aelod
veterán
válasz
gyuri860213 #166000 üzenetére
Azért azzal vigyázni vigyázni kell. Én is így csavartam meg a derekam, szarul állítottam be a gépet. Már kitapasztaltam mi a jó lábtartás, gerincem végig nekifeszítem a támlának és úgy engedem be.
-
Speeedfire
félisten
válasz
gyuri860213 #165997 üzenetére
Nem ez történik. Addig engedem be, amig a csípőm, és a sarkam fixen lent vannak. A térdeim a belem mellé érkeznek.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
gyuri860213 #166000 üzenetére
Nálunk egy Cybex és egy Life fitness is van, fasza mindkettő. Van Hoist is, de attól a géptől tengeribeteg leszek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest