- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
válasz
KoVee84 #44098 üzenetére
Én meg pont azt szeretm. Így nem kell állandóan azon agyalni, hogy mi legyen a kaja.
Mert ez rendszerint addig szokott menni, míg felmérgelem magam és rendelek egy pizzát.!
Edzés után én 2 adag fehérjét szoktam tolni (1 adag szájtek + 1 adag natúr myprotein) így nem annyira intenzív az íze a szájteknek és egész finom!
Viszont fogyóban a natúr myprotkó!Valaki tudnak küldeni 2 kiló ízesítetlent? (természetesen fizetem)
-
Zomb€€
őstag
Fouad Abiad legutóbbi hátedzése:
Húzódzkodás széles fogással – 3 x bukásig
Húzódzkodás fordított szűk fogással – 3 x bukásig
Evezés rúddal – 2 x 10
Evezés kézisúlyzóval – 2 x 12
Áthúzás (pullover) – 2 x 12
Kábeles evezés ülve, szűk fogással – 2 x 10Azmiaf*sz?
-
KoVee84
senior tag
válasz
Morris #44097 üzenetére
Amit linkeltél nem tűnik rossznak, viszont én nem szeretem, hogy leírják, hogy mit egyek. Csirke-rizs-zőccség megy nálam, meg ami a legfontosabb, hogy edzés után már csak májprotkó fehérje + kazein shaket iszom. Ez tök jól eltelít és nem vagyok éhes. Nálam nagyjából ez a kulcsa a diétának.
-
-
-
Morris
veterán
Urak!
Egy gyors véleményezést hadd kérjek már ezzel kapcsolatban. [link]
Tegnap találtam. Diétába beleférhet?
Össz 150g a CH/nap.
Egy 105kilós embernek mit jelentene? -
kolosanyi
veterán
Minimum egyet kell nyomni, de lehet helyette függeszkedést is választani (alsó fogással felhúzod magad állig és mérik az időt). Mindegyik feladatnál pontozás van - felülés (1perc alatt max), 4*10m ingafutás, helyből távolugrás, fekvenyomás/függeszkedés, 2 km futás, tisztin ez van, de állományba vételnél még fekvőzni is kell. 25 pontot lehet kapni mindegyik gyakorlatra, ezekből kell összeszedni adott pontszámot. A suli alkalmasságiján 5 gyakorlatból 80-at kell elérni minimum, amit egy olyan ember megcsinál fél év készülés után, aki soha nem sportolt, ennek ellenére 90%-os lemorzsolódás van már itt, úgyhogy ez sokat elárul a nemzet fizikumáról.
Ha viszont mind az 5 gyakorlatban jó akarsz lenni, arra azért már komolyabban kell készülni és természetesen vannak olyan srácok - rajtam kívül - és csajok, akik sportolnak, ez látszik is a teljesítményükön.
----------------------------------
Az gáz, ha felébredek éjjel, kimegyek wc-re és utána rögtön ránézek fórumra?
-
penene
őstag
válasz
Dicker #44061 üzenetére
Én erre nyomom, amióta megvan a canga (kb. 1 hónapja heti 2) - kb. első találat a youtubeon, de pont bejön.
Zene nekem király, elég szimpatikus a program is, egyszerűen megtetszett az egész.
Igy a 8. alkalomra már egész jól belejöttem, de még azért elég messze van, hogy igazán keményen tudjam tolni. Utolsó alkalommal direkt rámentem, hogy minél jobban kikerüljek a komfort zónából, mert valahogy jobban birtam. -
törölt tag
Vall-kar volt, atta nekem is. Elcsuszott az edzes elotti kajalasom, igy csak 1 orara tudtam lemenni zarasig, igy jo porgos edzes sikerult (sajnos nem tudtam kozben telorol faszbukozni es nem is osztottam meg hogy edzeni megyek igy kvazi nem ert semmit az egesz
).
Military Press-el kezdtem, 2x15x 60kg, 10x 70kg, 10x 80kg, 2x8x 90kg, majd levezetesnek 15x60kg, tobbe edzotars nelkul nem mertem nyomni, de szerintem 100ba is ment volna 5-6. Emlekszem jo par eve amikor haverral huztunk 100kg kornyeken, velunk szembe a csavo meg ugyanannyival nyomott vallbol
A kart szuperszettben inteztem el 3-3 gyakorlattal, kegyetlen jol bedurrantam. Floor Press-t sikerult emelni 130kg-ra, szerintem sokkal jobb mint szuken fekvenyomni, nem gyilkolja a vallat es a csuklot, legalabbis nekem sokkal kenyelmesebb es hatekonyabb.
-
-
válasz
baluka6 #44074 üzenetére
Állami projekt
Ha teljesen kész a terv és műszakilag is megvalósítható, akkor gyártás.
Ez így pihengetve agyalva kábé őszig megy, mert most leálltam ennek a tervezésével, a Gold-Master kiegészítőn dolgozok mert nagyon kéne, az még talán belefér tavaszig, ha nem akkor az is ősszel megy. Egy sor badarságot már kiszűrtem ebből is abból is, őszig még tuti változni fog a guggolókeret rész elsősorban... Lehet hogy a skót-pad/fekve nyomó külön hamarább elkészül, később megy rá a guggolókeret. Moduláris a buli csak passzoljanak a modulok -
baluka6
aktív tag
válasz
SchumiBácsi #44073 üzenetére
Éptítési engedélyt kértél már rá?
-
válasz
BÁ Nutrition #44055 üzenetére
-
venge
aktív tag
Milyen sokat jelent egy edzőtárs!
Csütörtökön fekvenyomásnál 80 kilóval csináltam 4x10-et. Nem volt edzőtárs, nem ment többel.
Szombaton, edzőtárssal 100 kilóval nyomtam 4x8-at. Igaz, hogy csütörtökön az első gyakorlat a ferde pados volt, de nem csak ezen múlt! -
stickrs
senior tag
válasz
mocsanisi #44066 üzenetére
neked se nagyon jön a tömeg ahogy látom
én 90 fölött már nem tudok rendesen a mellre koncentrálni,ott már megy mindenből,ugyh egy ideje nem is nyomtam rúddal.. pár hete próbáltam,kíváncsiságból,hogy mennyire estem vissza erőben,mert csak egykezeseket használtam,azt is főleg ferdén..akk nekem is 100ba 3 ment. Amikor mindig rúddal nyomtam,akk 9 (akk voltam kerek 70kg),de egyáltalán nem fejlődött a mellem,ugyh váltani kellett.
-
mocsanisi
senior tag
Voltam cicizni, 100-ba belepattintottam 3-mat adka
(jelenlegi tömeg 68kg)
-
_NCT
addikt
Spinningelni nem a csajok szoktak?
-
kolosanyi
veterán
válasz
penene #44053 üzenetére
A lábazás az jó, én tegnap tótam. Én a spinninget nem ismerem, de nyáron szoktam bringázni, jó szokott lenni. Simán jön a pumpáltság egy komolyabb emelkedő után. Nyilván nem ezzel fog tömeget építeni az ember a lábára, de attól még kellemes kint tekerni nyáron.
(#44054) Dicker
A komoly bringásoknak azért nem rossz a lábuk, kell erő a tekeréshez. Nyilván a tömeget ők is guggolásokkal, kitörésekkel, stb-vel szerzik meg, de azért nem elhanyagolható a tekerés lábra kifejtett hatása sem. Főleg ha sprintel az ember, vagy csak simán nagy ellenállással dolgozik. -
baluka6
aktív tag
[link] Ha már gyúrós video...sztem a topik fele ennyivel bicepszezik...
-
_NCT
addikt
válasz
BÁ Nutrition #44055 üzenetére
B*zmeg ezen a malachörgésen besírtam
-
penene
őstag
válasz
kolosanyi #44052 üzenetére
Most volt láb, hát nagyon beszartam. Ez megint egy 3-4 napos izomlázas lesz min. De igazából rájöttem miért. 1 lábas variációt csinálok, és gyakorlatilag 1 ismétlés is rohadt nehéz. És kikényszeritem a 10-et, még akkor is, ha egy kicsit rá kell segiteni, v. pihenni kell közte néhány másodpercet, mert már sirok a fájdalomtól.
A 2 lábas verzió már túl könnyű (jó, ég a végén, de az már nem erő), igy muszáj erőltetni a folytatást.
De tök jó.
És kellemes meglepetés: hála az edzésnaplónak kiderült, hogy 2 hónapja csináltam utoljára az 1 lábas variációt, 1 héttel ezelőtt csináltam még az utolsó 2 lábasat és 1.5 hónap kihagyás után simán ment a max. Most meg az 1 lábas variációnál már előre féltem, hogy beleszúr a térdembe, meg érzem, hogy túlterheli, stb (legalább néhány ismétlésig szokta, bármennyire melegitek). Most meg semmi fájdalom, amikor vártam, és az erő is sokkal jobb volt, mint mikor utoljára toltam.7-8 spinning ennyire megerősitette volna a térdet és a tartóizmát (mondjuk van benne ráció, mert szinte végig áll az ember a cangán)? Azóta nem fáj amúgy lépcsőn se, semmi.
Csak javasolni tudom a térdfájósaknak... -
kolosanyi
veterán
válasz
penene #44051 üzenetére
"Hát a 2-3 munkasorozatos fegyenc gyakorlatokkal nem fenyeget a veszély, hogy túledzi magát az ember."
Nem, alapgyakorlatok esetén gyakorlatilag ez a nyerő nálam, legyen az saját súlyos, súlyzós, akármi (úgyis tök mindegy, hogy mi adja az ellenállást). Izolálni szoktam nagyobb volumennel, de ott pont az a lényeg.
Képzeld el, hogy a srác mennyire fejlődne, ha rendesen kajálna mellé.
-
penene
őstag
válasz
kolosanyi #44050 üzenetére
Hát a 2-3 munkasorozatos fegyenc gyakorlatokkal nem fenyeget a veszély, hogy túledzi magát az ember. Viszont vicces, hogy amikor heti 1 helyett heti 1,5 -re emeltem a fegyencet (tehát a 7 helyett kb. 4-5 nap volt csak az adott gyakorlatból a pihenés), akkor már túledzettséget éreztem a 2-3. héten és hagytam is a francba (mentálisan is fáradtabb voltam).
Nyilván hozzá lehet szoktatni a szervezetet. Egyik barátomnak 1 éve mutattam a fegyencet, elkezdte (előtte 15 évig nem csinált ilyesmit), és azóta szinte 0 kihagyással heti 3x tolja a programot (kivéve láb). Elég durván fel is fejlődött külsőre is. 0 tápkieggel és nem is nagyon figyel a kajára, csak az edzés!
Nekem elég a heti 1 alkalom, még ha igy akár fele annyira is fejlődök, mint lehetne. Idő van, ennél ugye nincs ciklus, ami miatt hajtani kéne bármit is.
Helyette megy a spinning kardió, amit amióta gyúrok, mindig háttérbe szoritottam. Igy legalább nem is fenyeget a veszély, hogy túl izmos leszek, mert ledobom 1ből. -
kolosanyi
veterán
válasz
Woodslave #44037 üzenetére
Én akkor veszem észre azt, hogy túledzettem magam, ha nagyon sokáig tart regenerálódni és nem fejlődök. Mondjuk én alapból nem szeretek ilyen izolálós tervre építeni, csak egyhelyben topogok tőle, én azt elő- vagy utófárasztásként alkalmazom, amúgy meg összetett gyakorlatokra építek. Pl mellre fekvenyomás vagy valamilyen fekvő variáció (ezt jobban preferálom), vállra valamelyik fej fölé nyomás variáció (Arnold nyomás és katonai nyomás a két kedvenc), illetve kézállásból nyomás (szintén jó cucc), tricepszre meg tolódzkodás.
(#44042) penene
Simán le tudom edzeni bármelyik izomcsoportot beteg módon, csak nem tartom célravezetőnek, mert utána az a hét kilőve gyakorlatilag. Pl ha nyomó napon teljesen szétkúrom magam, akkor a vállam még pénteken is durván érzem, esélytelen, hogy egy húzó edzés formájában még egy felsőtest napot tartsak. Persze ehhez vetkőző sorozatok, szuperszettek, bukáson túli edzés stb kell, ami néha jó, de gyakran nem szeretem alkalmazni. Persze ismerek olyat, aki csak így tud fejlődni, de vele nem szoktam edzeni. -
penene
őstag
válasz
God Vazzeg #44048 üzenetére
Ja,mar van csajom,nem kell tovabb gyurjak. Abba is hagytam a gyurast
-
penene
őstag
Hetfon van lab. Pentek-Szombaton mar orultem,h.ha ramul baratnom,nem szisszenek fel a fajdalomtol.
Mindez ma estig tart,es kezdodik elolrol az egesz... hurraMondjuk van meg heti 2 spinning,ami egyelore meg mindig eleg jol terheli a labat,biztos az is hosszabbit a regeneralodason,megha az edzes teljesen mas jellegu is. De szerencsere megy a 2 egyutt. Direkt hetfon elintezem a labat,h.utana ne legyen kifogas
-
venge
aktív tag
Én most négy nap toltam egymás után, olyan izomlázam van mindenben, hogy ihaj!
Tegnap lábaztunk, általában két-három napra jön az izomláz, de érzem, hogy a foglalkozás elérte a célját! -
penene
őstag
Nekem eros kontrolt ad,mert nem mindig rendszeres az edzes. Es egy kis kihagyasnal ott van a veszely,h.tobb lesz,mert megbomlik a rendszer. Kihagyasnal eszmelek,h.bazeg 3hete nem csinaltam az adott napot,amikor azt hittem,h. Csak max.masfel het. Ilyenkor magamba nezek. Nekem foleg erre jo,nem az adott megjegyzeseket,ismetlesszamokat nezem vissza. De 1x lehet ahhoz is lesz kedv.
-
penene
őstag
-
Woodslave
félisten
-
Woodslave
félisten
válasz
baluka6 #44032 üzenetére
nemrég olvasott edzéstervet csinálom vállra:
döntött törzsű oldalemelés 4 sorozat 11ism- felfelé
nyomás smith gépen 4 sorozat
oldalemelés nagy súllyal (fasz szerint az oldalsó delta csak egy részét (alsó) végzi a mozgásnak, szóval az ultra szabályos kis súlyosnál jobban adja a nagyobb súly, de nem viszed fel teljesen történet)
előre emelés (hát ez annyira már nem hiányzik)
és mivel van két extra edzésnapom a hónapban ezért a láb mellé beraktam még egy kis vállat, mert az nem lehet elég széles (és nem is lesz
)
nyomás ülve kézisúlyzóval 3-4 sorozat
oldalemelés (annyira nem hiszek a faszinak, ezért egy teljes tartományban) szuperszettezve állig húzással (ugyanazzal a kézisúlyzóval)
ülő komplex qrva kis súllyal: oldalemelés-előre emelés, oldalt leengedés kombó
hátsó delta csigán (fejmagasságban a csiga és a többit el tudod képzelni) kubai nyomással szuperszettezve.mondjuk a szombat eléggé közeli a maihoz, mert még mindig ég az oldalsó vállam, dehát ez van
Jött is egyébként a vállam kicsit, eresebb, rostosabb. mondjuk ezt csak én veszem észre természetesen
-
stickrs
senior tag
annyit számít h kitudod számolni,hogy hosszabbtávon mekkora kalóriamennyiség kell a szintentartáshoz,abból már kb látod,hogy mennyivel kell kezdeni a diétát,stb. meg ha pl nekem tavaly jobb volt a karom a többi testrészhez képest,most pedig kezd lemaradni,akkor vissza birom nézni,hogy hogy edzettem rá akkor amikor jobb volt.
-
deniro2
senior tag
válasz
littlelion21 #44028 üzenetére
Hm, nekem 8 napja feldolgozás alatt van a rendelésem... Mindjárt elküldöm őket a picsába...
-
kolosanyi
veterán
válasz
baluka6 #44020 üzenetére
Az összes nyomó gyakorlatnál kap az elülső váll és a felső hátat célzó húzásoknál a hátsó. Izolálni szvsz csak az oldalsó fejet van értelme, az inkább csak stabilizál a legtöbb gyakorlatnál. Esetleg széthúzást csinálni hát napon, az lerendezi a hátsó fejet is teljesen.
-
deniro2
senior tag
Gymstore-ból rendelt már valaki? 8 napja ülnek a rendelésemen, 0 tájékoztatást kaptam a várható szállításról, ímélre b@sznak... Legutóbbi rendelésem New Jersey-ből 12 nap alatt itt volt, ezek meg több, mint 1 hét alatt a szomszédból nem képesek átküldeni pár szart futárral...
-
_NCT
addikt
válasz
penene #43998 üzenetére
Box, vótam és atta. Egyéb kérdés?
Amúgy a napló számít a mi szintünkön? Izmos leszek tőle?
Én is God véleményét osztom, látszik magamon a fejlődés, ha nem, akkor szarul csinálom. De mivel én fejben rakom össze a gyakorlatokat, ezért nincs szükség papírra ceruzára. Hétről hétre tudom mennyivel edzettem, azt hogy 2-3 hete mennyivel nyomtam, meg már lesz@rom. Nem ezen fog múlni a Mr.O vagy Mr.Rik
-
baluka6
aktív tag
Váll edzésre hány gyakorlatot nyomtok és milyen ismétlés számmal? Sok helyen odáig vannak, hogy 3 gyakorlat elég a delta 3 részére, de én személy szerint kevésnek érzem....
-
stickrs
senior tag
nem rossz az az edzésnapló,én is irtam régebben. melyik nap milyen gyakorlat,mekkora súly,hány ismétlés, mennyi fehérje,ch,zsir ment aznap,milyen kiegek mentek,szval mindent leirtam szinte.
-
kolosanyi
veterán
Jól jön az a napló. Nem csak a súlyokat, saját súlyos gyakorlatok esetén variációkat, és az ismétléseket rögzítem, hanem a körülményeket is. Mikor ettem, mikor edzettem, hogy reagáltam, mennyire ment az edzés stb. Sokat tud tanulni az ember a hibáiból. Az alváson meg az segít, ha fegyelmezett vagyok. Nem edzek éjjel, nem pihenek nap közben stb. Ha ez borul, úgyse segít semmiféle csodapirula.
( #43999) mocsanisi
Nekem ez nem működik, amúgy is rengeteg tejet iszom.( #44013) God Vazzeg
Nem feltétlen, ott a HST. Az nem a halálig edzés stratégiáját követi. Hozzáteszem, én is úgy vettem észre, hogy az a legjobb, ha másnap van izomláz, érzem, hogy dolgoztam, de nem olyan barbár módon, hogy egy hét után még mindig fáj az adott izomcsoport. Ehhez a legjobban a 2-3 munkasorozat passzol, nem bukásig, de kontrollvesztésig végezve. Hangsúlyozom, ez saját tapasztalat, én így működök. -
Casanova*
veterán
válasz
God Vazzeg #44016 üzenetére
hát ja! sokkal izmosabb lenne akkor.
-
Casanova*
veterán
válasz
God Vazzeg #44013 üzenetére
érdekes van egy srác,aki tök kis súlyokkal edz kényelmesen,alig erőlködik. izmos a srác. ahogy edz,szerintem neki sosincs izomláza.
-
Woodslave
félisten
válasz
God Vazzeg #44013 üzenetére
-
Woodslave
félisten
válasz
God Vazzeg #44010 üzenetére
na ez megint egy jó edzésfilozófiai kérdés lehetne, ha ebben a topicban lenne értelmes beszélgetés
kár
-
penene
őstag
válasz
God Vazzeg #44004 üzenetére
Jaja,de altalaban az a szcenario,h.tukorbe nezel es NEM vagy izmos,es akkor legalabb latod,miert.
Az egyertelmu,h.neked nincs ra szukseged! -
rwin5
őstag
Kinek milyen feszkó levezető tevékenysége szokott lenni? Hajnali fél 3-kor (kb 5 órája aludnom kellett volna, hogy ma tudjak élni) nem találtam a telefonom. Kb 40 perce kerestem már, először csak egy kis levegőbe box ment, aztán kirohantam őrjöngve a kertbe és aprófává daraboltam ordítozás közben a baltával a kerti asztalt
Szegény szomszéd fel is ébredt és becsengetett, hogy jól vagyok-e mert "dulakodás" hangját hallotta.. bár voltam olyan ideg, hogy őt is szarrá vertem volna legszívesebben. Van valakinek az agresszió kezelésre valamilyen jó módszere?
Egyébként valamit nagyon jól csináltam mert reggel nem fájt a derekam
(ja és nem vagyok koksz kúrán
) Ki mit szokott csinálni ilyenkor a gyúráson kívül?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest