Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
Karavik, nem tudod, hogy aki pilot/beta teszter, az mikor kap 2.2 beta-t?
-
Karavik
veterán
CN (kínai) HyperOS ROM-ban rendszerszintem van hívásrögzítés. Globál verzós HyperOS ROM-ok közül csak a TW (tajvani) ROM-ban van hívásrögzítés. Custom ROM-ok közül pedig a xiaomi.eu HyoerOS ROM-ban van hívásrögzítés. Mindhárom flottul működik, más alaternatíva nincs.
Globál piacos Xiaomi 15-re fel lehet tenni TW vagy akár xiaomi.eu HyperOS ROM-ot csak a bootloader nyitás engedélyt hivatalos formában eléggé lehetetlen megszerezni kvóta limit elérés miatt. Páran inkább fizetnek a nem hivatalos bootloader nyitásárt aminek az ára ~70USD. Meg is látni a hatását a custom ROM-ot használók számában, pl. Xiaomi 15-höz a legújabb xiaomi.eu HyperOS ROM-ot 150-en töltötték le 1 hónap alatt, ami még nem a felhasználást jelenti 1:1-ben.
-
-
akaaka
tag
Sziasztok!
HELP!
Egy számomra idegesítő dolog van, és ebben kérem a segítségeteket.
Ha töltőpadra teszem a telefont a töltés megkezdését egy "nyomi" hangjelzés jelzi, ezt hogyan lehetne megszüntetni, vagy megváltoztatni, hogy más értesítési hang megmaradjon? -
captainnemo
aktív tag
Az is kevés, ha sikerül is feltenni a miui tárcsázót, mivel a rögzítés maga, rendszer szinten tiltott. pl. az általam használt true phone árcsázó, is rendelkezik rögzítési képességgel, de jelzi amikor kapcsolom, hogy a rendszerben ez tiltott. Az a mókolás, ami a tiltást oldja érdekes lehet, de nem próbáltam mert nekem ez a funkció, soha nem hiányzott.
-
spect80
senior tag
Mindössze 5-6 kommenttel feljebb van erről szó.
Létezik ilyen alkalmazás, de az itthon forgalmazott telefonokban Google tárcsázó van, amin ez nem megoldható. Ha a fentebb leírt adb parancsokat futtatva találsz a telefonon saját tárcsázót, akkor talán van esély hogy valamilyen mókolással arra le tudd cserélni a googleét, ha nem akkor nincs. Én egy határozott nemre tippelnék, mivel a tárcsázó system app, root nélkül a legritkább esetben lehet cserélni -
Cs.Tibor
kezdő
akció!
Xiaomi 15 12/256GB (black) 305.992-Ft_(359e(399e))
Boltban, vagy bolti átvétellel rendelve...
[link] -
Farkas82
tag
Szerintem nem is a méret lenne szokatlan a mi11 lite után a samsung s24 ultra esetén, hanem a súly. Itthon is van egy mi11 lite, én xiaomi 14-et használok, de még ez is érezhetően nehezebb a mi11 lite-nél, ami egy negyon könnyű telefon, kb 160g, ehhez képest a s24 Ultra egy féltéglának fog érződni a zsebedben.
-
Brusch
csendes tag
Sziasztok,
nem találtam választ rá pontosan, S24 Ultra vs Xiaomi 15 közül mit választanátok? Az Ultra kicsit feszegeti a mérethatárokat, de lehet meg tudnám szokni. Jelenleg Mi 11 Lite 5G NE van, az is 6,55 col. Fényképezés lenne a fő szempont, de mintha sebességben a 15 még az s24 ultrát is verné. De sokan irjátok, h szoftverben meg Samsung nyer. Hyper OS 2.1-el sem zárkózott még fel?
-
h4h01
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy xiaomi telefonokra van gyári hívásrögzítő alkalmazás, ami flottul működik..Kínai verziókon elvileg van valami, de nem tudom hogy működne e az itthoni verziókkal?! Olyasmire gondolok, mint a honor telefonok esetében?
Valamint érdekelnének ilyen hosszabb távú tapasztalatok, ki miért szereti V. Éppen miért nem? Típushibák vannak e?
Nem volt még xiaomi telefonom, de ez a sima 15 ez nagyon szimpatikusnak tűnik..
-
Karavik
veterán
válasz
captainnemo #476 üzenetére
Főleg, hogy fizettél is érte.
Én a Google naptárat használom munkában és privátban egyaránt. -
captainnemo
aktív tag
hát nem cserélem a üzleti naptár pro-t rá az biztos.
-
Karavik
veterán
Kint van a 2.0.107.0 .VOCEUXM frissítés OTA. Most tettem fel:
-
tsilver
aktív tag
Van valami trükkje a Xiaomi-nak?
Minden értesítés minden programhoz be van állítva, ki van pipálva, de egyszerűen például a banki alkalmazásokhoz nem kapok semmilyen értesítést, SMS-t, az appból így például képtelen vagyok egy kártyát hozzáadni a szimple fiókhoz, vagy nagyobb összeget utalni és ezt így sorolhatnám. -
realist
őstag
Kb. egy héten belül 15 tulaj leszek. Tudtok ajánlani valamilyen leírást (kerestem, de nem futottam bele), hogy miket érdemes/kell beállítani egy optimális működéséhez? (üzenetek időben érkezzenek, akkut ne terhelje felesleges háttér folyamat/app stb)
Kösz! -
<Adamsky>
nagyúr
" ... az utóbbi az összes appot kilistázza a rendszerappokat és az eltávolított appokat is beleértve (u = uninstalled)."
Épp ez a gond, hogy az "-u" pont lófüttyre sem jó (már?). Legalábbis sok évvel ezelőtt nekem nem így működött ...
Neked nem ugyanazt a bővített (gyk. minden package) listát hozza le, mint nélküle?" ... az nem lehet benne a szűkebb listában ... "
Jogos! Aadb shell pm list packages -s | sort
paranccsal épp az volt a cél(om), hogy kisebb és rendezett lista jöjjön létre, amiben, ha lenne, akkor benne kellene lennie az említett app-oknak, de nincsenek. Mind1, engedjük el!
... ill. izgalmas lenne a redit-es arcok valamelyikétől elkérni"Globálon belül pedig le vannk bontva régiókra ... "
Értem, de ez akkor is fogalmi zavar. Mind1. A kedvemért biztos nem fognak rajta változtatni."Meg érzelmi kötődés ... "
A Mi 2s-t én is imádtam, de nálad – mert ha jól emlékszem rögtön vetted a 3-ast (is), teljesen más szinten lobogott (és lobog) az a láng."ROM frissítéssel meg lesz oldva...no para." – bár látnánk már!
"De szerencsére éjjel valahogy sose pittyegnek az értesítések, nem értem, hogy van ez... "
Na, jó, de ez csak a te módszereddel lehetséges: kettőt dobbantasz a bal lábaddal, elfordulsz 90°-al, aztán előbb bal-, majd jobb lábra állsz, közben mormolod, hogy unga-bunga-bumm-bumm.
Kicsit komolyabbra ... olvastam a korábbi írásod, hogy hogyan oldod meg, hogy úgy működjön a DND, ahogy más rendszer egy kattintással teszi, de bevallom őszintén legalább 3× el kellett olvassam, mire felfogtam. Most mégsem vállalkoznék rá, hogy utánad csináljam (segítség nélkül).
... de itt szerintem a tulajok közül is elbukna ezen a "teszten" (jó) pár ember. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #465 üzenetére
"Az
adb shell pm list packages -s | sort
-al elvileg (és gyakorlatilag is) listázható az összes system app (user-től függetlenül). Ha ebben sincs, akkor tényleg nincs."- Az
adb shell pm list packages -s
parancs annyiban különbözik azadb shell pm list packages -u
parancstól, hogy az utóbbi az összes appot kilistázza a rendszerappokat és az eltávolított appokat is beleértve (u = uninstalled). Míg az előző csak és kizárólag a rendszerappokat (s = system) listázza ki. Tehát ami nincs benne a bőveen listában az nem lehet benne a szűkebb listában"én már a két global-t sem értettem. Mitől global valami, ha ország specifikus?"
- Attól, hogy minden Globál ami Kínán kívüli. Globálon belül pedig le vannk bontva régiókra, gondolom eltérő írányelvek, GDPR...stb egyéb országspecifikus szabályozások miatt."Van benne lelkesedés..."
- Meg érzelmi kötődésplusz céges telónak is mindig Xiaomi-t választottam nyilván
"csak, hogy két dolgot említsek – az, hogy a DND bug-os"
- ROM frissítéssel meg lesz oldva...no para. De szerencsére éjjel valahogy sose pittyegnek az értesítések, nem értem, hogy van ez..."saját okosóráihoz tartozó app widget-je nem frissül"
- Ez tuti app issue mert ugyanazon appon belül a lépészámláló mindig frissül magától -
<Adamsky>
nagyúr
" ... nincs a ROM-ban semmilyen szinten benne a com.android.contacts sem pedig com.android.incallui csomag." – ezt szomorúan hallom. Kössz, hogy megnézted!
" ... kilistázza a telepített és eltávolított appokat ... "
Ba+, tényleg. Már az adb sem a régi.Megkérdeztem Mr. AI-t, és hablatyolt valamit arról, hogy ez a "-u" kapcsoló 9-től már nem úgy működik mint annak előtt. És, tényleg ...
Na, mind1. Az
adb shell pm list packages -s | sort
-al elvileg (és gyakorlatilag is) listázható az összes system app (user-től függetlenül). Ha ebben sincs, akkor tényleg nincs.
Úgy látom uninstalled / hidden app-ok listázására külön nincs lehetőség. Marad a teljes listában történő empirikus keresés ..."Nem csak két global ROM-van." – én már a két global-t sem értettem. Mitől global valami, ha ország specifikus?
→ török, indiai ...
"Tökéletes szoftver/program/OS/ROM sose lesz ... "
Persze, persze, de – csak, hogy két dolgot említsek – az, hogy a DND bug-os, és a saját okosóráihoz tartozó app widget-je nem frissül az azért na." ... majdnem minden évben megvettem az aktuális Xiaomi csúcsmodellt ... "
Van benne lelkesedés (és égetni való pénzed), azt meg kell hagyni!
" ... és Xiaomi 14-nél kezdetem érezni ... " – és kitartás"Működik stabilan a közelség szenzor, a kijelző nem sötétedik el ... "
Ezeket "már" tudja az én Huawei P10-em is.
Lassan viszont muszáj lesz cseréljem, mert egyre több a kókler programozó ...
... akik pl. úgy érzik, hogy egy gyógyszertári "pontgyűjtős" app-hoz feltétlen kell API level 29. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #463 üzenetére
"de akkor mi volt a vezérelv? Másképp: miért született az írás? Akiknek működik a dolog"
- Senkinek nem működik EEA ROM-on hiszen nincs a ROM-ban semmilyen szinten benne a com.android.contacts sem pedig com.android.incallui csomag.
"A(z)
adb shell pm list packages -u
parancsra neked nem ír ki semmit?"
- Dehogynem kilistázza a telepített és eltávolított appokat, de mégeszzer mondom, hogy az amíltett két csomag nem szerepel benne."Tőled úgy tudom, hogy két "global" ROM van."
- Nem csak két global ROM-van. Global kiadáson belül is vannak régióspecifikus ROM-ok. Ezek mind hivatalos global ROM kiadások:EU --> EEA (EEA terülten hivatalosan forgalmazatt telókon ez van gyárilag)
TW --> Tajvan (Gyárilag Xiaomi tárcsázóval és hívásrögzítővel + Xiaomi üzenetek app)
IN --> India
ID --> Indonézia
RU --> Orosz
TR --> Török
MI --> Global"pont házon belül nem képesek megoldani, hogy valami (jól) működjön?"
- Engem jobban zavar más telón más hülyeség. Tökéletes szoftver/program/OS/ROM sose lesz, sose volt semmilyen eszközön, egyéni preferencia kérdése az egész!Én Mi 2s-től kezdődően (2012-től) majdnem minden évben megvettem az aktuális Xiaomi csúcsmodellt és Xiaomi 14-nél kezdetem érezni legelőször, hogy ezt tényleg megcsinálták rendesen. Működik stabilan a közelség szenzor, a kijelző nem sötétedik el amíg nézem (olvasok), nem melegszik, megfelelő fényerő napsütésben is, k gyorsan feltölt, erős és stabil WiFi, GPS, NFC, térerő...stb.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a leírás fake ... " – de akkor mi volt a vezérelv? Másképp: miért született az írás? Akiknek működik a dolog, – mert van egy pár – azok is kamuznak?
További kínzó kérdés, hogy ha az EEA-ROM-on nem működik, akkor (tételezzük fel, hogy nem kamu az egész) min próbálhatták ki? Tőled úgy tudom, hogy két "global" ROM van. Az egyikben (nem emlékszem a nevére) eleve a Miui / HyperOS dialer van. A másik meg ugye ez az EEA-ROM, amit említettél.
Félre ne érts, én hiszek Neked, de nem kerek a sztori.
A(z)adb shell pm list packages -u
parancsra neked nem ír ki semmit?#461 "Én pont az ellenlezőjét tapasztalom, hogy nem altat semmit ... "
Használsz 3rd party widget-et? Csak mert a fórumtársnak azzal volt igazából gondja. Ez már csak én rosszindulatú (?) feltételezésem volt, hogy biztos azért nem frissül a widget mert kilövi az app-ot / service-t."Másnap az appok onnan indulnak ahol előző nap abbahagytam ... "
Alkalmazást úgy is lehet "altathat" a rendszer, hogy az állapota marad, de igazából a háttérben üzemképtelen.
Korábban azt hiszem kérdeztem tőled a Locus-t. Nem véletlen, azzal egy időben sok szívás volt EMUI alatt. Nem lőtte ki az app-ot, csak épp track-elés közben elaltatta, így két "ébresztés" között a GPS track egy szép egyenes vonal volt.
Szóval sajnos nem minden az, aminek elsőre látszik..." ... egyedül az Mi Fittness alvásadat wideget nem frissül ... "
pont házon belül nem képesek megoldani, hogy valami (jól) működjön? Hmm....
#462 realist
" ... YouTube-al ha tudja a lebegő ablakot ... "
Ez inkább az adott szoftveren múló fícsör. Legalábbis én a NewPipe-al ugyanezt meg tudom csinálni. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #429 üzenetére
"A világ legerősebb mobil SoC-ja, az világ összes memóriájával, és még mindig ez a szint? Gondolom a rendszer szépen "elaltat" mindent a **csába, ami 3rd party (és nem használta a user az utóbbi ~5 percben"
- Én pont az ellenlezőjét tapasztalom, hogy nem altat semmit, nem lő ki semmit a memóriából. Másnap az appok onnan indulnak ahol előző nap abbahagytam, még a zenelejátszó is onnan indul ahol előző nap befejeztem a zenehallgatást.Nekem egyedül az Mi Fittness alvásadat wideget nem frissül magától. Minden reggel meg kell nyitnom az appot hozzá, de ez szerintem app issue, mert ha a widget-ből nyitom meg akkor sem frissül.
-
realist
őstag
Szoftverrel kapcsolatos kérdésem lenne. Van lebegő ablak funkció?
Gondolok itt pl youtubra, azaz a felületen tud futni kis ablakban mondjuk a képernyő 1/5 részén és közben lehet pl böngészni
Kösz! -
tsilver
aktív tag
Android autora jöhetett valami frissítés, mert a zsinor nélkül nem találja, a zsínorós sem,
, eddig a zsinór nélkül tök jól ment még szkaadás sem volt.
Ezt dobja fel, bármit választok nem müxik.
-
captainnemo
aktív tag
Ez teljesen szubjektív. pl. nekem nagyon fontos a tárcsázónál a t9-es keresés, továbbá az aod is, lássam ha valami jött a telefonra. Sokan vannak akiknek az előző két dolog érdektelen. Nekem pl. az összes olyan funkció érdektelen, ami a beszédfelismeréssel összefügg, mert a magyar nyelv nem támogatott. Persze beszélek valamilyen szinten angolul, de pl. pont azoknál a dolgoknál ahol ez érdekes teljesen használhatatlan. pl. fel akarok hívni valakit, és az ismerőseim nyilván magyarok, nevüket nem lehet kimondani magyarul, így az használhatatlan. Érdekes lenne a navigáció esetében, de ott megint csak magyar helységnevek vannak. Svédországban amikor a rokonoknál voltam, ott persze használták ezeket a funkciókat, mert bár hasonló lélekszámmal rendelkeznek mint mi, de a nyelvük támogatott. Nyilván sokkal fontosabb vásárlói réteg, és amúgy ott minden telefon apple, de ez más kérdés.
-
<Adamsky>
nagyúr
Hidd el, hogy egy csomó olyan eset van, amikor nem játszik az, hogy megkérd a beszélgető partnert, hogy SMS-ben vagy pláne chat-ben küldje át "ezt, meg ezt, meg ezt ..."
Egyébként pedig próbáld úgy nézni, hogy ez is egy extra / kényelmi fícsör. Ilyenekkel és ehhez hasonlókkal kellenének, hogy teli legyenek a mobiljaink. Egy jó okos (!) telefon az én szememben olyan, mint egy jó svájci bicska.Egyébként a Pixel-ekben (9-től azt hiszem) van egy bizonyos Call Notes funkció, ami AI-al megtámogatva "jegyzetel" a háttérben, és a fontos dolgok a beszélgetés után megmaradnak. Ez lehetne egy jó irány, de félek az EU-ban ez sem engedélyezett.
-
repvez
addikt
válasz
<Adamsky> #451 üzenetére
Ezekre találták ki a chatben a hanguzenetet meg az emailt és az sms-t, hogy késöbb az adatokat ujra lehessen nézni . Vagy vissazhivom, ha nem alkalmas nincs nálam jegyzetfüzet stb..
A selfi kamera az nem ez a kategória, mert ha egyedül utazol olyan helyekre ahol nem biztos hogy mégegyszer eljutsz és szeretnél késziteni magadrol egy képet vagy valakivel közösen akkor jó ha nem log le a fél fejed a képről van vizuális visszajelzésed rola, arrol nem is beszélve ha van távoli ismerős rokon akivel szeretnél ugy társalogni, hogy közben látjátok egymást. -
<Adamsky>
nagyúr
Mit jelent az, hogy nem működik? Nincsenek benne az említett fájlok? Vagy benne vannak, végig is csinálhatók a lépések, csak
a) nem működik a tárcsázó
b) nem működik a felvétel#450 repvez
" ... miért olyan fontos sok embernek ... "
Nem tudom másnak miért az, de én azért tartom hasznosnak mert sok esetben olyan dolgok hangzanak el egy beszélgetésben, amiket később – nyugodt körülmények között – fel szoktam jegyezni. Pl. időpont, név, e-mail cím, stb.
Nem, nem zsarolásra használom vagy ilyenek. Egyszerűen csak hasznos, praktikus fícsör."Valahogy nekem nem fér bele a fejembe ... "
Nyugi, én a szelfi kamerát nem értem. Van itthon tükröm. Ha kell, használom. -
repvez
addikt
válasz
<Adamsky> #440 üzenetére
Egyébként felvilágositana valaki arról, hogy miért olyan fontos sok embernek az, hogy legyen hangfelvevő ? Én még nem kerültem olyan szituácioba, hogy egy telefon felvétel az döntö fontosságu lett volna. Vagy ök, tárolják és bizonyos ideig visszahallgatják amit beszéltek valakivel? Vagy nem értem. Egyrészt ahogy a bankok és más hivatalos ugyekben mindenkinek fel kell hivni a másik fél figyelmét , hogy felvétel készül a beszélgetésről.Tehát ök minden hivást ögy kezdenek, hoyg a bemutatozás után egyből mondják is hogy felveszik a beszélgetést? vagy honnan tudják elöre , hogy az fontos lesz számukra majd valamikor, hogy rögzitik kategőrizálják, hogy később tudják melyik számu hivás volt az amit keresnek? vagy ha havonta törlik akkor honnan tudják, hogy nem egy év mulva jöl jött volna ha megvan a felvétel? Valahogy nekem nem fér bele a fejembe, hogy ez miért fontos egy telefon vagy egy rom kiválasztásánál ?
-
dkonka
csendes tag
Csak szólok, hogy megint egész jó akció van a telefonra [link] véletlenül láttam meg.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
bluemirage #441 üzenetére
Én alapvetően is sok éve a true phone-t használom de hívás rögzítés, mint igény nem merült fel még. Kipróbáltam azért kíváncsiságból, de a legutolsó lépést nem tudtam megcsinálni, mert nem látom a true phone appot ott ahol kéne. A hívás rögzítés kor meg jelzi ez tiltott.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bluemirage #441 üzenetére
Nem teljesen vágom, hogy hogyan jön ez ide (ill. értem, de ez egy kókány megoldás). Kiemelném ez a mondatot az írásból: "A hívás minősége nagyban függ, hogy simán a fülünkhöz tartva rögzítjük, vagy kihangosítva."
Magyarán kb. mintha egy külső mikrofonnal vennéd fel a beszélgetést. Gyanítom (mert már láttam ilyet) erősen függ a felvétel minősége, de leginkább a hangereje attól, hogy a felvétel alkalmával a hívási hangerő mennyire van felvéve. Nekem ez tuti nem lenne opció. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bluemirage #439 üzenetére
"Úgy tudomhigy gdpr miatt nem lehet a kínai gyártó tárcsázója jelen ... " – igen? Meglepne. nem kötekedésből, de mutass már kérlek egy forrást, ami ezt alátámasztja.
"A hangfelvétel lehet az egyik példa." – az független a tárcsázótól. Olvass bele a link-elt redit kommentbe!! Ha a 6. lépést kihagyod, akkor lesz ugyan Miui-s / HyperOS-es tárcsázód, de nem fog működni a hangfelvétel. Szóval még kínai tárcsázóval is lehetsz "EU compliant".
OFF: egyébként annyira bírom, hogy minőségbiztosítási okokra hivatkozva kb. bármilyen cég, vállalat kényszeríthet arra, hogy felvétel készüljön a beszélgetésről. Ha nem egyezel bele, akkor írhatsz e-mail-t, vagy intézheted személyesen. Szóval ez a GDPR nálam a sz*patás EU-s formája.
-
válasz
<Adamsky> #438 üzenetére
Úgy tudomhigy gdpr miatt nem lehet a kínai gyártó tárcsázója jelen, míg a Google EU-ra lokalizalt változata a legkönnyebb és legolcsóbb megoldás a kínai gyártónak, hogy megfeleljen az EUs piacon
A hangfelvétel lehet az egyik példa. Az EU sem akarja, hogy ez minden telefonon default feature legyen mindenkinek.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
captainnemo #437 üzenetére
" ... a miui dialer és message miért nem letölthető ... "
Passz. Mondjuk szerintem más gyártó saját áruházában sem túl gyakori jelenség a saját tárcsázó megléte. Végül is az a rendszer része. Miért lenne fenn külön?
Én inkább azt a kérdést tenném fel, hogy a Miui után most a HyperOS-ben ami mint tudjuk "teljesen más", miért a Google megoldása van – bizonyos piacokon – integrálva?Mindazonáltal én ezt az egészet pont le ..., ha tényleg működik a dolog, és semmilyen hátránnyal nem jár a mindennapi működésben a csere. Nekem a hangfelvételi lehetőség fontos lenne.
Ezután már csak a 3rd party launcher kompatibilitásra kellene valamilyen megoldást találni, és akkor komoly(abb)an elgondolkoznék a vásárláson. -
captainnemo
aktív tag
válasz
<Adamsky> #436 üzenetére
Értem én. Viszont azt nem, a miui dialer és message miért nem letölthető az alkalmazás boltból, vagy ha abból nem, a xiaomi specifikusból, legfeljebb a hívás rögzítés az idióta eu szabályzás miatt tiltva lenne. Amúgy hülyeséget írok, mert ott is a romban elvileg, csak el van rejtve.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
captainnemo #435 üzenetére
" ... a tárcsázó rendesen ota frissüljön ... "
Nem tartom valószínűnek, hogy a Google dialer / contact eltűnjön a rendszerből. Az 99,99%, hogy be van "égetve". Ezzel az "uninstall"-al igazából csak hide-olod. A -k kapcsolónak hála még a data és cache is megmarad mindkettőhöz.
Az OTA szerintem nem foglalkozik azzal, hogy aktív-e az app. Ha jön frissítés felül csapja. Én még azt sem tartom kizártnak, hogy a Miui dialer is frissül, csak mivel alapból le van tiltva ezért az európai felhasználó ebből nem lát semmit. -
captainnemo
aktív tag
válasz
<Adamsky> #434 üzenetére
Felkeltette az érdeklődésemet, de ebben az esetben elvesztem azt, a tárcsázó rendesen ota frissüljön. Ugyanazért mondtam le a custom romrol is, mert kérdéses számomra az update-ek normálisan mennek-e rá. Régebben minden telefonomat azonnal rootoltam, de mára ezek már nem érdekelnek.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
nervex88 #432 üzenetére
"Nem próbáltam ... "
0. körben elég lenne csak azt megnézni, hogy ez a két app
com.android.contacts
com.android.incallui
... ott van-e a rendszerben? → pm list packages -u
Ha, igen, akkor a vállalkozóbb kedvűek megnézhetnék, hogy az itthon forgalomban lévő telefonokkal (amiken már nem is tudom melyik ROM van, de majd valaki megírja) működik-e a dolog. Mondjuk, ha ott a két app, akkor miért ne működne?#430 spect80
Próbáltad jelezni a "bejelentő" app-on keresztül? -
spect80
senior tag
válasz
nervex88 #432 üzenetére
Már jól működik a saját tárcsázójuk? Anno utolsó Xiaomim 11 ultra volt (kínai típus, global rommal), mellette céges redmi 9t. Mindkettőn xiaomi tárcsázó volt és többször megesett hogy a hívó már 6-7 csengetést hallott híváskor nálam akkor kezdte mutatni a telefon hogy hívásom érkezett. Ha a hívó azelőtt megunta hogy nálam jelezzen a telefon és bontotta a hívást akkor nem is kaptam értesítést hogy kerestek. Ez céges telónál komoly problémákat okozott.
-
nervex88
csendes tag
válasz
bluemirage #414 üzenetére
Most találtam. Nem próbáltam, de elvileg elő lehet varázsolni a miui tárcsázót. https://www.reddit.com/r/XiaomiGlobal/s/4kCLg6NNr6
-
repvez
addikt
én is itt küldtem nekik, az elsőt magyar nyelven 3.16-án majd ugyan ahhoz a jelentéshez megírtam angolul is 04.03-án azóta semmi válasz kaptam rá sorszámot is a jelenítésre, de azon kívül, hogy elküldve , nincs módosítás a státusban, hogy esetleg elolvasták vagy feldolgozás alatt stb a lényeg , hogy válasz sincs.
-
spect80
senior tag
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a nem gyári widgetek nem frissülnek ... "
Ehh, még mindig (újra?) itt tartunk? A világ legerősebb mobil SoC-ja, az világ összes memóriájával, és még mindig ez a szint? Gondolom a rendszer szépen "elaltat" mindent a **csába, ami 3rd party (és nem használta a user az utóbbi ~5 percben).
Egyébként pedig tessék mindenre a gyári megoldást használni! EzMiuiHyperOS -
captainnemo
aktív tag
válasz
captainnemo #426 üzenetére
Időközben megtaláltam, elszoktam az androidtól.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
captainnemo #425 üzenetére
Ja látom, oldalsó gombra (power) kapom meg igazából, koppintásra is jó lenne, de nem látom hol kell beállítani.
-
captainnemo
aktív tag
A záróképernyőt lehet módosítani, de úgy látom csak a hátteret, óra betűtípusát és ilyesmiket lehet állítani. pl. az aktív lejátszást nem lehet oda kitenni? stb.
-
-
repvez
addikt
egyébként ha a visszajelzések menuben irok valamit nekik akkor arra mindig van válasz is : mert már elküldtem ugyan azt magyarul és angolul is nekik , de már 2 hete és még nem jött visszajelzés arrol se, hogy megérkezett az uzenet, se arrol, hogy esetleg meg is nézték, hogy mit lehetne tenni a probléma elháritására, vagy, hogy milyen logot készitsek, arrol, hogy könnyebben beazonosithassák mi okozza.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
bluemirage #414 üzenetére
Én úgy vagyok vele, szeretem, ha a teljes felület egyfajta szinergiában van, a színek a stílus egy egységes megjelenést ad, ami jó esetben nekem tetszik is. A miui-t mint felhasználói felületet mindig kedveltem, a régi főző romos korszakomban is előszeretettel telepítettem, ha tehettem. A fenti miatt nekem csalódás a tárcsázó és sms app nem miui, a nálunk forgalomba hozott romban.
-
Karavik
veterán
Szia, tudnád légyszi jelenteni ezt a hibát a szolgáltatások és visszajelzés aopon keresztül? Te vagy a második X15 tualj ezzel a hibával ugyanis a hivatalos X15 TG csoportban már egy valaki jelentette. Szólj ha megvan a jelentés. Mindenesetre próbáld meg gariban kicseréltetni, de a jelentés is fontos lenne. Köszi!
-
Kelecar
aktív tag
Sziasztok. Szerda óta van meg teló a Telekomtól. Ma este elkezdett egy ilyen furcsa anomáliát produkálni. A kijelző alján egy pixel szaladgál jobbról balra egymás után többször. Aránylag ritkán csinálja, de nem tudom mi triggereli, egyelőre randomnak tűnik. Tudjátok esetleg mi lehet? Emiatt van értelme valami gariztatást elkezdeni (lehet egyatalán?)
Update: azóta nézegettem még, és akkor csinálja mikor hosszabb ideig nem érek a kijelzőhöz.
-
tsilver
aktív tag
Hogyan tudom megkeresni egy applikációnak a helyét? Nem a keresés funkcióra vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy a keresés funkcióban mondjuk például megtalálta, de egyébként melyik lapon hol helyezkedik el maga az app, hogy az tudjam mozgatni vagy törölni. Samsung-nál erre, ha hosszat nyomom a keresésben az talált ikont, van egy menü, de Xiaomi-nál nem találok ilyet.
-
válasz
captainnemo #413 üzenetére
Én is a true phone-t és textra-t használom. Azt hittem, hogy ez a parositas ritka.
Ha valaki ezeket megszokja, akkor fáj a fapados google -ra visszaváltani.
Nekem ceges telefon. Nagyon sok hívás és sms. De van akinél a telefon már inkább tablet. Klasszik hívás és sms alig. Nekik pl jók a gyári appok is arra... amire.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
captainnemo #405 üzenetére
" ... megvan a bevált dialerem és sms appom ... "
Tiszta szerencse, hogy (talán) még használható ilyen 3rd party app. Ismerve a Xiaomi mérnökeit biztosra veszem, hogy úton a "javítás" ...#398 Essien
Hát, igen. Két-három telefonból talán össze is lehetne rakni egy jót. És itt most nem a 80-100e Ft-os kategóriáról beszélünk. Tragédia. -
spect80
senior tag
Ja úgy kellett volna, ezt elrontottam. Viszont sikerült kipróbálni egy domino kártyával és azzal is szarakszik, de úgy, hogy a jelerősség közben elég jó. Sw bug gyanús, mindenesetre ez így számomra használhatatlan. Visszavinném gariba, de már előre félek a kitérő válaszoktól, hogy Vodánál vettem mit akarok Telekommal. Esetleg megvárom a következő frissítést hátha az javítja. Milyen gyakran jön xiaomira?
-
Karavik
veterán
válasz
captainnemo #404 üzenetére
"Én nem 100%-osan értem amit itt írtál":
- A "nem tudom a telón felvenni a hívást" úgy értettem, hogy épp nincs nálam a teló mert leraktam valahová, vagy mert meló miatt koszos a kezem és nem szeretnék zsebbembe turkálni..stb. ilyenkor nekem jó, hogy az órán fel tudom venni a hívást és tudok rajta telefonbeszélgetéseket bonyolítani.
"Ha bejövő hívás van és fülesen vagyok, ott teljesen könnyedén fel tudom venni, mert a fülesen fogadom (xiaomi buds 5 pro), a fordítottja nem megy, hogy órán indítom a hívást és a fülesen legyen ennek ellenére.":
- Ez azért van, amit már írtam, hogy amelyik kommunikációra képes telóhoz csatlakoztatott BT eszközön fogadod/indítod a hívást az kap prioritást, pl. earbuds, okosóra, autós hangredszer...stb. tehát alapból azon beszélsz, amin a hívást fogadtad vagy indítottad. Nekem ez így jó de, tudom, hogy mindekinek más a jó.
-
captainnemo
aktív tag
Persze lehet keresni, de én pont a T9 keresést tartom kényelmesnek, főleg akkor, ha egy kézzel keresek. A vicces az, ez sok éven keresztül hiányzott az iphone-ból, most végre megycsinálták, de én pár év iphone kitérő után visszamentem adroidra, és azt tapazstalom a ygári tárcsázóval ez nem működik. Mondjuk megvan a bevált dialerem és sms appom, de gondoltam miért ne használjam a gyárit. Hát így nem fogom.
-
captainnemo
aktív tag
Én pl. sok esetebnen nem tudom a telón felvenni a hívást, csak az órán, jól beadni, ha ilyenkor másik csatakoztatott BT eszközre irányítaná a telefon beszélgetést....
Én nem 100%-osan értem amit itt írtál. Ha bejövő hívás van és fülesen vagyok, ott teljesen könnyedén fel tudom venni, mert a fülesen fogadom (xiaomi buds 5 pro), a fordítottja nem megy, hogy órán indítom a hívást és a fülesen legyen ennek ellenére. Nekem gyakori az tömegközlekedem, a kezemben táska, a telefon valahol mélyen a zsebemben, a füles ilyenkor mindig a fülemben, mert állandóan hallgatok valamit, ebben az esetben, az órán nagyon jó lenne hívást indítani, úgy a hang maradjon a fülesen.
-
spect80
senior tag
Cégessel nem tudok váltani, úgyhogy feleségem telefonjában lévő telekomos esimet akartam áthozni. Viszont elkövettem azt a hibát hogy először kitöröltem abból ebbe meg már nem tudom felvenni mert a weboldal nem engedi. Telefonos ügyintézéshez meg valami kód kéne amit 6 éve adtam és fogalmam sincs mi az, úgyhogy amíg nem megyek be egy ügyfélszolgálatra addig nem tudom használni. Remek Szolgáltató!
-
Karavik
veterán
válasz
captainnemo #390 üzenetére
Google tárcsázó valóban megbukik T9 bevitelen, ha ékezetes karakterek vannak a kontakt névben, számtalan ezzel kapcsolatos bejelntés van már a Google felé, pl.: [link]
De ezen kívül még van keresés a névjegyzékben, kedvencek, legutóbbi hívások és gesztusra app kereső lehetőségek. Én ezt utóbbit használom ami szintén max 3 karakter beütése után kidobja a névjegyet és működik akkor is, ha pl. ékezetes a kontakt de nem ékezettel keresel rá.
Ennyi mindenben tud keresni ami testreszabható:
-
Karavik
veterán
válasz
captainnemo #389 üzenetére
A telón és órán is könnyedén tudsz váltogatni a BT eszközök között.
A priorítás az, hogy amelyik kommunikációra képes csatlakoztatott BT eszközön fogadod/indítod a hívást az kap prioritást, earbuds, okosóra, autó hangredszer...stb. Ez így logikus.
Én pl. sok esetebnen nem tudom a telón felvenni a hívást, csak az órán, jól beadni, ha ilyenkor másik csatakoztatott BT eszközre irányítaná a telefon beszélgetést....
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Xiaomi 15 legnagyobb ellenfele a Galaxy S25. Az sem változott sokat, úgyhogy ez sem. Ettől még elég jó.
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Ryzen 7 CPU-k
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest