Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
én csak pendulummal guggolok 3+1szettet, azon kívül lábhajlító van szintén 3+1szett... illetve 2szett p*natárogató... nekem ennyi a quad lábnapon
a köv edzésnapon van még lábhajlítás, ill mellette ott van a csípőtolás, szóval bőven elég... a rákövetkező edzésnapon meg p*naprés szintén 2 szett mondjuk csak pár hete csinálom ezt az új edzéstervet, de amikor először csináltam a p*naprést utána vagy 5napig olyan izomlázam volt a belső részen, h győztem menni...
-
tisn
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
kezdo szint: meg nem kepes a gyakorlatok szabalyos, kontrollalt vegrehajtasara.
szerintem ezt a szintet gyurasban eleg gyorsan el lehet erni.ez utan jon a lelkes amator szint, amit ti meghaladtatok, en viszont soha nem fogok ebbol kilepni (ahogy mas sportban sem sikerult) (ez a lanyoltozo szint
)a tovabbi szintek emiat t mar nem is erdekelnek

-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
azt nem tudom kijaza Nyakas Sanyi (gondolom valami nagy öreg lehet?) de szerintem nem is fontos, mert szerintem itt a túlnyomó többség kezdő szint alatt az első 2-3 (pár) hónapra gondol (ahogy te is írod).
Mivel Narxis így definiálta az edzéstervét, emiatt automatikusan feltételeztem, hogy ő nagyjából most áll neki, ezért reagáltam peaceliker javaslatára, hogy szvsz bukás közeléig menni. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
csinalhatod elotte a tarogatast az segit ezen. en azt csinalom vallra, mellre is. mondjuk nem ezert, csak hogy minel kevesbe terheljem a derekam.mondjuk sokat nem szamit
en is elore dolve csinalom. mondjuk ugye faradtan. en nem a tricepszemet erzem elfaradni. valojaban engem egyik nyomo gyakorlatnal se korlatoz a tricepszem, elofarasztas nelkul sem. eleg eros a karom. vagy a mellem a gyenge
-
-
cOxeR
Ármester
válasz
Dorian
üzenetére
Nekem se nagyon változott a súlyom 6-8 évig pedig nem sportoltam, csak az elmúlt 1,5-2 évben mielőtt edzeni kezdtem (nem is tetszett a dolog), akaratlanul is esti nassolgatással kompenzáltam… van elég feszko évek óta de most úgy vagyok ezt megengedem magamnak mindegy mi van.
Izmot felszedni pláne deficitben nem egy egyszerű dolog, továbbra se számolok, kivancsi vagyok így mennyire tudom megállni az evést / magas kalóriás dolgok kerülését.
Esti nasit pl totál letettem, nem is izgat, betolom a vacsi után a fehérjémet 19:30-20h között , majd fogmosás - legyen indok miért nem eszek utána már és csak iszok egy pohár vizet ha nyüglődöm, de már nem is hiányzik. -
-
válasz
Dorian
üzenetére
Én is szeretem félre ne értsd, de mondjuk most mikor megláttam a kertet így a tél végével, hát majdnem elsírtam magamat
/kutya van és igyexem értelmes gyepet tartani/ Illetve nekem nyugdíjra nem tutti, hogy megmarad ez a kecó, valszín eladom, 1 része megy a gyerekeknek, mi meg taka a spanyol haciendába/w.miki: amit Dorian írt, ha gk, akkor oda nem tudod berakni, vagy plafon, vagy normál falban lévő ajtókeret ami szóba jöhet.
-
válasz
Dorian
üzenetére
Én panelproli vagyok feleségem dettó, ennek ellenére nem volt kérdés, hogy a gyerekeinkkel vmi kertvárosi sztoriban szeretnénk résztvenni. Első kanyar még BP aggló, majd eladtuk vissza panel pár évre, és utána már budai családiházas övezet. Gyerekek kicsinek élték a kertet /legkisebb most is éli/, most már inkább csak feleségem, meg az én szórakoztatásomra van. Nincs bajom a panellal, sose volt, de aki megteheti és szereti a kertet, annak maximálisan ajánlott /még ha néhanapján embertelen méretű szopolda is van vele
/ -
cOxeR
Ármester
válasz
Dorian
üzenetére
Na ja… csiga állapota, kötél is… karbantartás hiánya. Idegesítő tud lenni, hogy nehéz követni és akkor filózol mennyi a sajt “hiba” mennyi nem.
Mondjuk mostanában a takarítás is elég gyenge itt… nem túl kiforrott a működés látszik, hogy úgy bele csöppentek - legalább is szerintem, mert kellett egy terem helyben. -
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Otthon a fő faktor, hogy egyáltalán hogy tudom felvenni e súlyzót

Ilyen szempontból rúddal +fogantyúval egyszerűbb volt, de most csak 2 kézi súlyzó fér el a házban egyelőre
GoodSpeed
Néha nekem is beesik a fejembe, hogy érdekelne teremben mit tudnék előadni. De az nem igazán opció sajna. -
5150head
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
Futással is lehet izmot növelni, úgy hívják sprint.
Mert ugye futás meg futás között is van különbség.
De igen, fogyni, kalóriadeficittel lehet csak. Vagy a kalória (kaja) mennyiséget csökkented, vagy a kalória igényt növeled mozgással, változatlan kalória bevitel mellett. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
futással azért veszít sok ember izmot szvsz, mert 1.: rossz tempóban fut, 2.: nem visz be elegendő fehérjét az izomvédelemhez, 3.: nem megfelelően ütemezi az energiabevitelét. (azt ugyanakkor ne keverjük ide, hogy átalakulnak hosszabb távon az izomrostok, és emiatt vékonyebb lesz, mert az a gyakorlatban nem izomvesztés, csak más izomzat)
de tény: fogyni a kajával kell, nem a mozgással. a terhelés pedig kell, hogy megvédd az izmaid.
@Szevam: ha a mozgást zsírvesztésre akarod használni, akkor hosszú (30-120perc), konstans séta (zsírégető pulzus, nem tudom hány éves vagy, de 110-120 közötti jó, ha 40es korban)
-
Dorien
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
A videót nem néztem meg. A bukás lehet az is, hogy a max súlyt már nem tudod teljesen kinyomni, de még parciális ismétléseket csinálsz. Meg lehet csökkentett súllyal újabb és újabb szériákat csinálni és teljesen kifárasztani az adott izmot. Arnold kedvence volt ez.
A teljes kifárasztás az edzések gyakoriságától függően lehet hasznos és kontraproduktív is. Én pl. heti 2 felsőtest edzésnél szeretem ezt csinálni, de ha áttérnék a heti 3-ra, akkor biztosan nem tenném, mert nem tudna regenerálódni az izom a következő edzésig. Kedd este edzettem mellet (ferde hammer strength, egyenes fekpad, tárogatás, tárogatógép), és ma még nagyon nem volt kész a mellizmom egy újabb edzésre...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
scdlsc
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Engem most hívtak félmaratont futni. Szeptember 6-án lefutom, addig meg felkészülök rá. Korábban rendszeresen futottam. Pár hónapja kezdtem újra. Van egy street workout park nem messze. Eddig odafutottam, kicsit tornáztam ott, majd hazafutottam. De azért az kevés. Így legalább most lesz hová/miért futnom. Gondoltam ha már lefutom, akkor megpróbálom igazán jó ideővel.

-
Dorien
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Izomtömeg növekedés 90% vs 100% vagy 95% vs 100%, de nem arról van szó, hogy ha 2x annyi fehérjét viszel be, akkor 2x akkora lesz az izom. Nem ez a lényeg.
Múltkor volt egy videó ahol a Vörös Zoli büszkén mesélte, hogy napi 7! kg tőkehalat evett, a gyűrött fejű haverja meg bőszen bólogatott, hogy "na erről van szó!"
Na itt van egy még érdekesebb videó a filippínó sráctól:
Jeremy Ethier - I Trained One Side HEAVY vs LIGHT (60 Day Experiment)Itt meg arra jutott, hogy kisebb súllyal 15-30 ismétléssel kisebb sérülésveszély mellett több izmot szed magára az ember, mint nagy súllyal, 1-6 ismétléssel. Viszont a kis súllyal gyenge marad. Szóval a 6-15 ismétlés továbbra is amolyan "sweet spot"-nak tűnik.

m3ss:
en is lesz*rom. ugy sem leszek mar lenyegesen nagyobb. meg kell talalni valami hosszu tavon tarthato, egeszsegmegorzest priorizalo edzesmodszert, hozzallast es kesz.
Pontosan!

-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
gondolom, mert súlyzós edzéshez fejlődött inkább a lábizomzatod, tehát túlnyomó részben 2es típusú izomrostokból épül fel... meg a teljes szervezeted inkább a rövid, robbanásszerű teljesítményre van berendezkedve

lehet vegyíteni, de számolj vele, hogy vékonyodni fog a lábad tőle. -
válasz
Dorian
üzenetére
Lehet, már menne is, ha ráfeszülnél, de ha azt nem szereted, az általános fittséged miatt szerintem már 4-5 futóedzés után viszonylag kényelmesen megcsinálnád.
Én 2024-ben 53:28-ig jutottam 10k-n, és perpill kissé kövéren is menne 1:05-ön belül. Nagyon gyorsan lehet fejlődni futásban, viszont tán mindenkinek megvan a saját ideális távja, amin a legjobb eredményeket hozhatja. Viszont tesztelés nélkül nehezen mondja meg bárki is, ez kinél milyen táv lehet.
Itt a tavasz, lehet már futkározni.
-
tisn
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
evekig igy ereztem, de azert mindig kellett menni. mint a kabszi.
aztan leserultem, nem mehettem, akkor jottem ra, hogy imadom.most is letiltottam magam, de azert csak kimentem hetvegen uszas utan kicsit, olyan szep ido volt. kivetelesen volt eszem, 2km utan abbahagytam.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Köszi. Úgy körül tolom én is.
Most legutóbb azt próbáltam hogy ahogy padon végeztem állva is toltam még annyit ami belefért. Picit vonom a vállam ilyenkor de még egész élhető a forma és belement 6 körüli rep... Mondjuk az is lehet vállból nyomás ennek is köszönhető volt hogy nem ment jól
Sztem oldalemelés lehetett az. Nekem legalábbis akkor szokott jobban bejátszani ez az izom
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
én nem szoktam futni, csak régebben ugye elég intenzív sétákat toltam... akkor nekem is a vádlim állt be mindig, (300m->2km táv között, utána teljesen jó volt).
utoljára sok éve, amikor hosszabban futottam, akkor a forgóm fájdult meg...@peaceliker: padot én az első döntött helyzetbe szoktam állítani... kb 80°os lehet.
egyébként érdekes szösszenet... a keddi inbody miatt kicsit tanakodtam magammal és úgy döntöttem tolok egy diet break-et, mivel holnap indul a cégnél fogyiverseny, ahol csakis a súly számít, gondoltam pont kapóra jön... ezért a ch-t megemeltem ~120g-vel naponta (egyrészt azért csak ch-val, mert a glikogén vizet köt meg, tehát jobban növeli a pillanatnyi súlyom, másrészt a fehérje és a zsír pfu-hatása miatt nehezebben menedzselhető cukrosként), tehát a napi bevitelem ~2900kcal lett... ez kb a TDEE-m... mivel cukorbetegség miatt magas GI-jű ch kizárt (gyümölcslé, szőlőcukor stb), ezért egészséges formában kellett megoldanom... hát bakk... durva... addig is néha nehéz volt, de ez konkrétan szenvedés... péntek reggel már úgy keltem, hogy ebédig legszívesebben semmit nem ennék... eszembejutott m3ss, hogy ő többször írta, hogy muszáj tömnie magát, hogy ne fogyjon... na kb nálam is ez a helyzet... folyamatosan fájdalmasan tele a gyomrom...
szerencsére már csak 1 nap (most vacsora, holnap reggeli, tízórai és ebéd, utána van a mérés), de nem tudom mi lesz a deficit legvégén... egészséges kajából ez a majdnem 3k k...sok... és ha elérem a 95kg körüli célsúlyom akkor sem lesz sokkal kisebb a TDEE... :/szerk.: tegnap én is amúgy ülő dumbbell vállból nyomást csináltam (nem azért, mert itt szó volt róla, alapvetően, amikor múlt hét szombaton éreztem, h megnyomtam a hátam az állóval, akkor elterveztem, hogy erre fogom lecserélni). meglepően jól ment... 12x15kg, 12x20kg ill 8x25kg... úgy, hogy állóval 45kg-mal nyomtam...
pendulum-mal elég gyík vagyok sztem, de hétről hétre +2,5kg-mal növelem... most 67,5kg-nál tartok... 9-8-7rep... nincs kedvem rápróbálni soha +1re, mert egyedül tolom... persze van biztonsági támasza, de akkor is ciki kimászni
a gép elvileg alapból 49font terhelés, de ezt nem szoktam számolni... -
m3ss
veterán
-
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Az, undorító egy dolog.
Na és hogy ment amúgy?cOxeR
Pont azt írtam volna, mait OPiiPO. Tegnap vagdostam először azzal a ps ollóval, de isten cucc
m3ss
Én tegnapi bolgártól várom ugyan ezt holnapra
Múlt héten is az volt, hogy ülőkére támaszkodva ültem le, keltem fel 2 napig
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
nekem a theanin+triptofán kombó elég... éjjel 5 körül fixen felkelek wc-re, de kb észre sem veszem és már újra alszom...
meditáció meg... lehet kipróbálom, mert jógánál, zenére totál bele tudtam merülni, csak az oktató hangja volt, ami folyamatosan kizökkentett (ahogy mondta/suttogta az "utasításokat"...
) -
Vitee
aktív tag
válasz
Dorian
üzenetére
Nagyon mas
Viszont koltozok haza tavasszal es nezegettem a gym arakat, hat nem kicsit dragabb otthon az edzotermek ara, egeszen meglepo, de tenyleg.
24$-t fizetek most egy 0/24-es nyitvatartasu gymben, ahol 3 gymet hasznalhatsz a berleteddel es korlatlan alkalommal vihetek valakit magammal, szoval ha ketten mentek, akkor fejenkent 12$/ho es nem lepukkant, fos termek ezek.
Otthon meg ahogy kutakodtam a 20k az alap egy honapra es szinte alig van 0/24-es.
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
egy fenszi modern konditeremben tukor tukor hatan van. itt L alaku folyoso a bejarat az oltozobe, aztan van ugye tobb szaz szekreny. de a bejaratban az L mindket oldalan full tukorrel boritva van padlotol mennyezetig. nem tudsz nem belenezni ha elore nezel
de a teremben is, szinte vegig full tukor. en sem feszitek a tukor elott, gondolhatod
de latod magad ha akarod, ha nem. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
a terem ahova jarok, dugig van tukorrel. nem tudod nem nezni magad. bemesz az oltozobe 1m utan tukrok, kint a teremben mindenhol tukor korben. na meg en trikoban edzek, latom magam
de hat valahogy le kell venned a polodat is, nehogy mar ne lasd. de ha uszok 10 percet, azutan is olyan pump van, hogy nem kicsit nagyobb a mellizmom, hatam, tricepszem ranezesre. erzem, latom. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
vallnal en se erzek amugy, de latszatra ott is latom, edzes elott vs utan. vallamban izomlazam se volt meg soha, kiveve amikor jogaztam es volt egy olyan poz, hogy 5-10 percig a fejed folott kellett hadonaszni a karjaiddal
meg vadlinal se nagyon van pump ettol az 1 sorozattol amit itthon csinaltam anno. minden masban igen.
lehet izomrost fuggo is. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
itt biztosan sokat szamit, hogy mennyire technika-naci az ember. minel jobb a technika, iranyitott a tempo, nem hadonaszol, dolongelsz, viszel bele egyeb izmokat, kihasznalod a mozgastartomanyt stb. meg a time under load is. most jon mindjart aelod, hogy az semmit se szamit. lehet, de hogy biztos nem akkora pumpot erzek ha 25 masodperc alatt befejezem a gyakorlatot, mintha kontrollaltan csinaltam 45-60 masodpercig, az tuti. en legalabbis ezt tapasztalom.
ezert is mondtam anno, hogy anelkul hogy latna az ember, hogy ki hogyan hajtja vegig a gyakorlatokat, ez a minimal volumenes hit edzes nem biztos, hogy jo irany. persze a jo gyakorlatvalasztas fontos, de legalabb annyira a technika, tempo, rom.#203419 Peaceliker hmm fura. nekem kivetel nelkul mindenben van. hatnal nincs pump? 1 sorozat 6-7 ismetleses huzodzkodastol olyan pump van a szeleshatizmomban. de a szeles evezogepektol is fent. amugy minel nagyobb a stretch, annal nagyobb a pump nalam, de izomlaz is. aztan hogy tobb izomnovekedest triggerel-e ez, arrol mar megoszlanak a velemenyek ugye..
lehet atveszi a bicepszed kicsit a hat gyakorlatot nem megfelelo technika miatt?
vagy az is lehet, hogy izomrost aranytol is fugg? miert nem csinalsz tobb ismetlest akkor?
probald ki
de lehet technikai dolog is, persze ha minden gyakorlatban ez van, akkor csak nem. de regen en is elcsesztem a mell gyakorlatokat, meg a hat gyakorlatokat is at kellett gondolni, hogy ne bicepszbol csinaljam.
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
En bolgárt nem far, hanem inkább combpreferáltan csináltam, úgy nagyobb pump van csípőrolásnál. És jóval nagyobb izomláz is kesőbb. Guggoláshoz ( nem gépes) képest is nagyobb van.
az durva, zero pumpot erzek. na probalgatom majd.Ill meg vmi eszembe jutott: a platón a talpat se túl közel se túl távol ne helyezd, mert egyik esetben a comb felső a másikban az alsó izmai is besegítenek.
nincs erre valami, mint a bolgarnal, hogy kimered a tavolsagot, hogy hova kellene rakni a labfejed? mondjuk ebben a videoban amit linkeltem van errol is szo. csak ilyen random csini influenszereknek nem feltetlen hiszek. nem kerestem amugy erre ra, vmiert feldobja az ilyeneket az algoritmus. tavolugro, sprinter lanykakat meg ilyen csipotolo holgyeket. nem tudom miert
-
tisn
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
mint irtam (es a videon is latszik), hogy a gepre max 4db 20-as fer (de lehet csak 3db)
tehat ezen nem fogsz 150kg-al dolgozni

(max 102kg ahogy nezem a katalogusban. hogy ez az alap 2xkg-al vagy felrakhato ra mind, az mar kb. mindegy. effektiv max sulynak 250kg-ot ir, tehat kb. 2.5x szorozni kell a felpakolt sulyt)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Akkor úgy mondom, h állat le kell szedni, előre kell picit biccenteni, tehát nem egyenesen felfelé nézni és nem is előre, hanem valahol a kettő között. Ha teljesen lent tartod és felfelé nézel, akkor könnyebben túlhajlítasz, ha túlságosan előre nézel, akkor meg előfeszíted a gerinced és a derekad fogod terhelni.
Legalábbis én így működöm...
(lehet ebben is ufo vagyok)@m3ss: sztem túlemelted, azért terhelte meg túlságosan a törzsed.
-
tisn
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
nincs is fejtamla a gepen

na feldobott vagy 5 matrix gepes videot, mindegyiken nevetseges, 10-20kg-os sulyokkal dolgoznak. eddig nalunk nagyonjoseggu lanyoknal is csak 50kg-ot lattam. valoszinuleg nagy az erokar, igy erre felesleges (es nem is lehet) 200kg-ot felrakni. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
mondjuk te is gepen guggolsz. az mas azert sztem. en is probaltam ilyen guggolo gepet, meg labtolot is teremben. mondjuk annyira nem szereti a kopott porckorongom a labtolot se amugy...mostanaban azt is hanyagolom. de egyik sem nullazott le annyira, mint a bolgar. 0-2 rir bolgar mazochistaknak valo. na meg 2 labad van, ketszer kell szenvedni. masodik sorozat elott kopkodok mindig, utalom.
de olyan reg csinaltam, lehet tolok egy bolgart mindjart a push nap vegen. a kulcsszo a lehet
nem tudom nekem ez a csipotolas, valahogy nem fekszik. nektek no tole a seggetek? abba is hagytam par alkalom utan. pedig lelkesen szoktam figyelni egy-ket holgyemenyt, hogy hogy is kell csinalni
amugy lattam valami videot, hogy sokaknak nem mind1, hogy a fejuk milyen iranyba nez. en nem igazan erzem utana a seggem. mondjuk lehet nem pakoltam meg elegge, de parszor probaltam csak, nem akartam rogton megorulni...de semmi. se izomlaz, se pump. bolgar meg roman ehhez kepest brutal modon adja seggen is.
viszont most probaltam ezt a hatrafele, allva, konyokolve, talppal tolod a sulyt bootybuilder gepet, unilateral. na azt ereztem seggben is. -
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Na igen, felhúzás is. A jön bolgár és fellépés után... Amikor ezen a 3 on túl vagyok meg is nyugszom picit, onnantól életben maradok. Habár múltkori pont ezután a 3 után hagytam abba... Hmm. Na szóval ha ez a 3 után még nincs hányingerem, akkor nyugszom meg
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
K1LLMy53Lf
Igaz nálam ezek a lábas cuccok tolják a legmagasabbra a pulzust, de mással is fel tudtam már tolni ezek közelébe, azoktól mégsincs ez a "menekülj" érzés. Szerintem ennek inkább idegrendszeri terheléshez lesz köze. Pl bolgárnál nem elég, hogy nagy izom kihajtható vele brutálisan, hanem egyensúlyozni is kell meg súlyokat tartani, stb. Lehet egyben ez sok(k
) . -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
+1 a csípőtolásra...

meg mondjuk pendulum is ilyen nekem...
egyébként érdekes, mert szinte minden izolált gyakorlatot is 150++ pulzus peak-kel tolok... közel 160hoz sokszor, ritkán át is lépve, mégsem ölnek meg annyira (vagy legalábbis sokkal rövidebb ideig), mint a csípőtoló ill pendulum...lábedzést elhagyni regeneráció miatt nettó faxság... nekem relatív durva lábam van alapból, de még amikor nem volt dedikált lábnapom, akkor is toltam edzésenként 2-2szett lábnyújtó ill -hajlítót... vádliedzésre sem lenne sok szükségem, mégis ugyanúgy 2-2szett/edzést kapott...
igaz én csak 43hoz közelítek... -
válasz
Dorian
üzenetére
Érdekes én pont itt spórolok a kalóriákon, vagy vÍz, ha meg üdítő, akkor zero cola.
Ill. attól az évente 4x fél l üdítőtől amit megiszom nem fogok meghízni.
Ennyire keveset iszol az más, nekem mondjuk heti szinten 1l zero cola lemegy, 2-3 nap iszom ebéd vagy vacsora mellé. -
-
tisn
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
hat ez tenyleg jo cucc
víz, színezék (E150d), savak (foszporsav, citromsav), savanyúságot szabályozó (nátrium-citrát, kálium-citrát) édesítőszerek (aceszulfám K, szukralóz, aszpartám), aromák koffeint tartalmaz, tartósítószer (nátrium benzoát), habzásgátló (dimetil-polisziloxán). A fenilalanin forrását tartalmazza.
-
Dorien
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Ilyen testsúllyal ötöt húzódzkodni a hát + tricepsz edzés végén, azért ez gyanítható volt.

Mondjuk itt a kemény magban eléggé csúcsra járatjátok a témát, csak ámulok és bámulok...
Vettem 8 kg Virgin Whey-t a Protein a Co-tól, hogy a vitamin és kreatinbevitel mellett ez is rendben legyen. A -20% kedvezményt adó első vásárlós kuponnal (SrKwtDg) 5720Ft/kg-ra jön ki az ára. Remélem, még ma ideér...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
testzsír%on meglepődtem. reménykedtem, h 20 alá csökkent, de ennyire nem gondoltam.
amiatt csináltattam, mert ahogy ez látszik is, súlyom 1,5hónap alatt alig változott (utóbbi 3-4hétben kb stagnált), viszont volt edzésterv-változás, meg azért ez alatt az 1,5 hónap alatt lecsúszott 2 hambi, 2-3extra húsos tortilla, 1 pizza, kb fél kg chips, fitking delicious cookiesból is 1-2 doboz stb... szóval elég bizonytalan voltam, h odabaxtam a deficitnek ezekkel ennyire vagy jött fel izom...
de ezek szerint bőven jó a deficit (és teljesen igaz az, hogy k...mind1 kb mit eszel, amíg bent vagy a limitben) és az edzésterv is.és igen... a fránya hasi zsír... ezért is mondtam, amikor talán Dorien linkelte a képet a testzsír% megállapítására, hogy én a kép alapján 25-30 között vagyok, szóval baromira nem mind1, mekkora a zsírmentes testtömeg, mert minél nagyobb, annál több zsírt jelent relatív kis % is, és ha ehhez egy relatív alacsony/átlagos testmagasság is társul, akkor totál csalóka az egész... szóval nekem a hasi zsírra most a cél lemenni 10-12%ra, addigra remélem teljesen elkopik az ősidők óta meglévő úszógumi (és persze remélem sikerül is addig lemenni)... ezt ilyen 90-95kg-ra gondoltam, h elérem, de lehet mégis közelebb lesz a 100, mint a 90 így...
a mikrobiom diverzitással kapcsolatban meg... ki miben hisz... véleményem szerint pszichésen kell csak a változatosság... a mikrobiom extrém diverzitásához nagyon minimális bevitelek is elegendőek... de ezen nem fogunk összeveszni

-
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Olvadtam olyan tanulmányt, ahol az jött ki hogy övvel nem kevesebb a gerinc tartó izomzat stimulusa, mint nélküle.
Én azt érzem hogy nekem abban segít, hogy helyes tartás meglegyen, mert amúgy nem feltétlen érzem.
Mondjuk most nem használom épp, de sztem újra elő fogom venni -
tisn
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
extrem terheles eseten inkabb az a jellemzo, hogy utana aludni sem birsz.
valoszinuleg kellett volna meg vagy 50kg arra a labtolora
lehet megiscsak egy vernyak volt...
Az extrém fizikai terhelés (pl. maraton, intenzív edzőtábor, túledzés) drasztikus hatással van az alvás szerkezetére, amely egyszerre jelenthet fokozott regenerációs igényt és alvászavarokat. Míg a mérsékelt edzés segíti az alvást, az extrém terhelés gyakran felborítja a cirkadián ritmust és csökkenti az alvás minőségét.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Van nálam egy fölös 10-es,ha kéred
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na de erről akartam is írni. Mert kíváncsi voltam én is. Sőt kaját sem figyeltem, mondom megnézem surplusban hogy megy (habár ezt nem tudom, lehet már nem vagyok pluszban). Nade elmondom milyen hájasabban: szar
Szarabbul megy sztem, jobban fáradok, nincs több erő, energia, semmi. Sőt tán rosszabbul is megy az egész, mint korábban.
Ez alapján nagyon azt sem értem, hogy miért nézzük(mondjuk nem mi, csak sokszor jön ez szembe) a testsúlyhoz az emelt súlyt. Ilyen szempontból most nekem nagyon súlyokat kéne emelni mint korábban de mocskosul nem így van. Oké alig több mint 1 hónapja edzem újra, nyilván nem hozom be ennyi idő alatt több mint fél év kiesését, de na.
Vagy úgy értjük hogy aki x évig volt 100 kiló arra funkcionálisan épült több izom is, hogy mozogni tudjon? Mert akkor lehet csak nem voltam még elég ideg kövér![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze ez sem igaz mert mielőtt edzeni kezdtem fél évvel előtte +13-14 kilon voltam évekig. Persze az nagy difi hogy először leadtam ennyi súlyt és utána kezdtem edzeniNa de persze, edzés közben kell hízni is, nem külön, úgy lehet még jó is lehet, azt nem tudom
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eladási mérföldkő: 5 millió példánynál a Silent Hill 2 Remake
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- BONTATLAN - MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G GAMING SLIM World of Warcraft EDITION
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman T3 Plus FSP 650W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
a köv edzésnapon van még lábhajlítás, ill mellette ott van a csípőtolás, szóval bőven elég... a rákövetkező edzésnapon meg p*naprés szintén 2 szett
)

/kutya van és igyexem értelmes gyepet tartani/ Illetve nekem nyugdíjra nem tutti, hogy megmarad ez a kecó, valszín eladom, 1 része megy a gyerekeknek, mi meg taka a spanyol haciendába/

a gép elvileg alapból 49font terhelés, de ezt nem szoktam számolni...
de lehet technikai dolog is, persze ha minden gyakorlatban ez van, akkor csak nem. de regen en is elcsesztem a mell gyakorlatokat, meg a hat gyakorlatokat is at kellett gondolni, hogy ne bicepszbol csinaljam.