- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dorian #190098 üzenetére
Új izomsejtek nem épülnek. Azt hiperpláziának hívják. Károsodott miosztatin gén esetén van ilyen, példa erre a kék-belga marha fajta.
Edzéssel az ember hipertrófiát stimulál, azaz az izomsejtek növekednek. De nem lesz több.Aztán javítsatok ki, ha ezt már meghaladta a tudomány, én még így tanultam.
-
Dorian
félisten
válasz
Flash Gordon #190095 üzenetére
Felesleges közvetlenül edzés után inni a fehérjét, az össz bevitel legyen elegendő. Az új izomsejtek kiépülése amúgy is napokkal később történik.
Mondjuk en is iszomDe inkább azért mert ha nagyon kicsinalom magam, akkor nem kívanok szilárdat vacsorázni.
-
aelod
veterán
válasz
-
válasz
Nem kell, hogy maximális hatásfokkal épüljön be, de az fontos, hogy ne legyek dagadt a plusz kalóriától.
-
Flash Gordon
senior tag
Az edzés után protein ivóknak talán érdekes lehet ez a [link] Itt írják, hogy nem elég a protein, a maximális hatásfokhoz kell inzulin is, azaz kell hozzá glükóz vagy szénhidrát is:
Az EAA-k bevételének időzítésének az edzést követő fizikai változásokra gyakorolt hatását is tanulmányozták [ 47 , 48 ]. Tipton et al. [ 47 ] azt találta, hogy az EAA-k bevitele a rezisztencia-gyakorlat előtt előnyösebb volt a fehérjeszintézis elősegítésében, mint az utólagos [ 47 ], de ezek az eredmények nem igazak a tejsavófehérje bevitelére [ 48 ]. Miután az egyén elfogyasztott egy fehérjét, az anabolizmus körülbelül három órával az étkezés után megnövekszik, és a csúcs körülbelül 45-90 percnél jelentkezik [ 14 ]. Körülbelül három óra étkezés után az MPS visszaesik a kiindulási értékre, annak ellenére, hogy a szérum aminosavszintje emelkedett marad [ 14 ]. Ezek az adatok azt mutatják, hogy korlátozott időintervallum áll rendelkezésre a fehérjeszintézis indukálására, mielőtt a refrakter időszak megkezdődik. Ezt szem előtt tartva, a rezisztencia edzés utáni ideális fehérje-kiegészítőnek tejsavófehérjét kell tartalmaznia, mivel ez gyorsan megemészti és beindítja az MPS-t, és adagonként 3-4 g leucint biztosít, ami fontos a maximális MPS előmozdításában [ 29 , 30 ]. Gyors hatású szénhidrátforrás, például maltodextrin vagy glükóz kombinációját kell a fehérjeforrással együtt fogyasztani, mivel a leucin nem tudja olyan hatékonyan modulálni a fehérjeszintézist inzulin jelenléte nélkül [ 27 , 28 ], és a szénhidrátforrást tartalmazó fehérjeforrásokat használó tanulmányok is hajlamosak. hogy jobban növelje az LBM-et , mint a fehérjeforrás önmagában [ 33 , 37-41 ]. Egy ilyen kiegészítő ideális az izomfehérje szintézis fokozására, ami fokozott izomhipertrófiát és -erőt eredményez. Ezzel szemben az esszenciális aminosavak és a dextróz fogyasztása tűnik a leghatékonyabbnak a fehérjeszintézis kiváltásában a rezisztencia gyakorlatok előtt, semmint azt követően [ 47 ].
-
Dorian
félisten
válasz
aelod #190093 üzenetére
Márpedig önmagában csak a derékkerületnek is vannak általánosan elfogadott határértékei az egészségügyi vonatkozásokkal (magas vérnyomás, magas vércukor,
összkoleszterin, triglicerid, LDL-C, CRP szint és alacsony HDL-C szint, stb) kapcsolatban (WHO), ezt a magasság képletbe-bevonása csak még jobban pontosítja. -
aelod
veterán
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #190084 üzenetére
Pedig az alacsony testzsírnak nem csak esztétikai lapot osztanak. A különféle statisztikák a magas derék / magasság értéket magas rizikónak tartják IR és más metabolikus betegségek okán.
Mérd le a derék körfogatod egy szabócentivel, normál kilégzés (nem mindent izomból kipréselve) után. Majd ezt oszd el a magasságoddal. Ha ez magasabb, mint 0.5, statisztikailag elkezd nőni a kockázata, hogy idővel IR-os leszel.
Nalam ez 0,44 -
-
python1
veterán
válasz
Fred23 #190083 üzenetére
Igen szerencsém van valóban, az összes felmenőm 100-év körüli életkort éltek meg, az egyik nagynéném anyai ágon 104.évesen távozott, apai ágon is 90 fölöttiek, és eléggé erős fizikummal megáldva a férfiaknál.
Nekem azért van egy egészséges énképem, nem hajszolom a szénné szálkásított, zsírszegény fizikumot, csak széles vállak, lapos has, erős combok, melkas és ennyi, szerencsére alapból nincs csípőm, így könnyű megvalósítani a széles hátat is.
Nekem nem ér annyit az egész, hogy dekázzam a kaját, van egy bevált étkezésem, és évtizedekig 90-92kg között váltakozik a súlyom, befoglaló méreteim is azonosak kb.
Talán most kicsit a vállaim kezdtek szélesedni valamennyire. -
válasz
python1 #190080 üzenetére
Volt régebben, hogy sokáig. Eredmény: rossz alvás, fázóssá válás, csökkent libidó, mardosó éhség, időnként remegés. Edzés/ek mellett nekem kell minimum 2000 kcal egy diétában, alatta egyszerűen nem élhető az állapot.
Talán azzal rontottam el, hogy fél életemben diétáztam, és sok rossz lefogyásom is volt. A testem tartalékolásra és BMR-csökkentésre adaptálódott. Ha nem edzenék, csak kalóriadeficittel akarnék fogyni, tippre le kéne mennem 1500 kcal alá (normális esetben BMR-em 1660 körül, mint mondtam), hogy meginduljon a fogyás. Sajnos képes vagyok alkalmazkodni szenvedések árán nagyon kevés kalóriához is, becsökken a BMR-em is, ha szükség van rá.
Szóval jobban járok, ha inkább olyan fitté teszem magam, amennyire csak lehet, és többet eszek, miközben rengeteget sportolok.Ellenben beérem egész kevés -225-230g- szénhidráttal akkor is, ha napi 9-10 km-t kocogok, miközben rezisztencia edzés is van heti 2x.
Te szerintem egy szerencsés genetikát örököltél, én viszont kifejezetten hízékony vagyok, és meg kell küzenem keményen egy alap beach body formáért is.
-
python1
veterán
válasz
Fred23 #190079 üzenetére
Meddig próbáltad az "éhezést"?
Már csak azért, mert az első 2-3 hétben kénylemetlen, de utána már elviselhető, bár nálam sem azért van kardió mert a tzs%-ot szeretném levinni.
Nálam a kaja úgy néz ki, hogy reggel bőséges, 6-7 tojás, 2 kifli hozzá 3 paradicsom, délben zab-protein-gyümölcs, 4-kor valami szilárd kaja, és nincs tovább csak protein. -
Azért nagyon nem mindegy, hogy 15 vagy 20 százalék a testzsír, hatalmas a difi látványban a kettő között. 20%-os tzs szerintem még nagyon sok, tippre én most lehetek 19%-on, és még nagyon elégedetlen vagyok.
Makrószámlálós diétát csinálok egyébként, és a kalóriabevitelem 2050 körül alakul / nap. BMR-em 1660 körül van -171 centi vagyok csak-, de mégis képtelen vagyok 2000 kcal alatt diétázni, mert ott éhezem. Vagyis marad a sok mozgás, nincs más lehetőségem.
-
Á, nekem se megy azért annyira gyorsan, csak legalább végre haladok. Úgy 2 kilót adhattam le, majd holnap kiderül a mérlegelésnél pontosabban. Teljesen pontosan nem tudhatom a helyzetem, mert apróságokban sok a változó, akár egy benned maradt kaja miatt +/- 0,5 kiló. Legalábbis nálam van, hogy kimarad a reggeli kaksi, és ha ez mérlegelős napra esik éppen, máris jelentős mértékű pontatlanságot hoz be a havi fogyásom követésébe.
Gyakoribb mintavételezés kéne.40 nap fogyás nélkül rengeteg. De biztosan tudod, mit kéne másként csinálni, inkább csak az akarat / elhatározás környékén van valami deficited.
-
A Hoka jó vastag, nagy súlyhoz szuper.
Futásnál még azt érdemes számításba venned, hogy ha fontos a nagyobb kalóriadeficit, akkor azért se fuss -pláne sokat- gyorsan, magas pulzussal, mert azt nehezebben tudod kipihenni. Én júliusban most kifejezetten arra feküdtem rá, hogy maximalizáljam a zsírégetésem futással. Nagyon alacsony, 130 körüli pulzussal futok minden nap, és így rengeteg zsírt le tudok dobni. Ha minden nap ilyen 164-es átlagot hoznék, mint ami a betett képeden van, hamar elérném a regenerációs kapacitásom végét.
Nálam ilyen lett a július:
-
tisn
addikt
válasz
python1 #190066 üzenetére
asicsbol gel nimbus/cumulus ha stabil cipo kell (befele dolo boka) akkor kayano
hokabol nekem a bondi jott be [link] van most cliftonom is azt nem erzem annyira jonak
ezek jo csillapitasu cipok, nekem bevaltakfutos cipoboltban be is merik a labad, ajanlanak cipot is.
de nagy sulyhoz (60-70kg-os atlagfutokhoz kepest) jo csillapitasu cipo kell.
ijk: a lassabb tempo mellett szol az is, hogy kimeli az izuletet, kisebb a terheles
illetve en betonon se futnek ilyen sullyal terep/rekortan
-
python1
veterán
Én is intervallum-ban csinálok minden kardiót, úszás, spinning, futás....
Nálam látványosan megjött a vitalitás.
tisn
Nekem is ajánlhatnál valami jó cipőt, elkezdett fájni a talpam a boka alatti rész (92kg). -
tisn
addikt
Gondoltam hogy kicsit sok 180-ig menni, ráadásul több percen keresztül, a végén. Mondjuk uszasnal is 150 körül az átlag.
ha elkezdesz futni rendszeresen javulni fog. de jellemzoen zone2-ben fuss, es heti 1, max 2x legyen egy magasabb pulzusszamra felvivo interval vagy hasonlo edzes. futos topikba beirsz par adatot es adnak neked optimalis edzestervet. de az 5p/km az eleg jo. -
tisn
addikt
válasz
Dorian #190049 üzenetére
ez igen ecceru. ha par ev gyuras utan kimesz, es le tudsz futni 40 evesen 10km-t 6p/km-el, akkor a sulyzozas rendben tartja a kardiodat. ha nem, akkor jarj el futni is. (20-30 evesen gyorsabban, ven pocskent lehet lassabb is)
de a tippem az, hogy a futast max a kerekparozas potolja kardio teren.
szerk: nekem teremben 110 korul van a pulzus a gyakorlatok kozben. koredzek, igy nincs pihi, 2-3 perces pihikkel a gyakorlatok kozott szerintem meg -10 lenne.
-
tisn
addikt
Állóképesség, másodlagosan kalóriadeficit.
meg a csajok seggenek bamulasa is elorebb van, mint a hipertrofia (mar ha az izmok latvanyos meretnovekedeset ertjuk alatta, illetve a latvanyos izomzat epitesen. ha no no, ha nem no jelenlegi meret is jo.)
kcal deficit, valtozatossag, ero/allokepesseg noveles a cel.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Dorian #190049 üzenetére
Hiit, kardió... Nem mindegy ha az a lényeg hogy kimaxold a pulzust?
Súlyzós edzés mellett nekem jobban bejött a futás, úszás, súlyzós edzésen még 140-et sem nagyon érem el, átlagos 100 körül.Aelod: Gondoltam hogy kicsit sok 180-ig menni, ráadásul több percen keresztül, a végén. Mondjuk uszasnal is 150 körül az átlag.
-
Dorian
félisten
válasz
aelod #190048 üzenetére
Kinek mi a célja. Nekem nem kizárólag (tehát az is, de nem csak) a minél nagyobb hipertrófia, és ezen belül sem feltétlenül a látványos izmok megerősítése, hanem a core izmoké is, nem azért fontos, mert látszik. Ezért is szeretem a felhúzást.
Egyébként érdekes, hogy a 2 hónappal ezelőtt amikor elkezdtem, az volt a célom, hogy legyek a 174 magasságomhoz 74 kiló azonos testzsír mellett. Most ezt elértem, de azért még szívesen látnék magamon egy kicsit több izmot.
De túl nagy igényem nincs, innentől minden + kiló ajándék
-
Dorian
félisten
válasz
CriticalHit #190047 üzenetére
Pont nemrég hallgattam egy beszélgetést egy szakival, aki elmondta, hogy az ún kardió tök hülyeség, a keringési rendszert meg szívet pont úgy megedzi a súlyzós edzés, semmi alapja nincs, h jobb lenne a kardió. Ő a súlyzós edzés mellé a HIIT-et javasolta. Ebből én heti 1-et csinálok, zsákolás, kettlebell, fekvő, stb.
-
CriticalHit
addikt
Magas Intenzitású Intervallum: a zsírégetés és növekedési hormon termelés fokozás érdekében:
1. Sprint 150% az egyenesben, gyaloglás a kanyarban, amíg a pulzus szám normál. Emelkedőn még hatásosabb.
2. Egy hossz gyorsúszás 150%, egy hossz laza pulzus szám visszaállító hát vagy mell úszás.
3-4 sorozat elég itt is. Nem több, mint húsz perc. Kétszer egy héten.
Más napokon pedig Alacsony Intenzitású Kardió a szív-és keringési rendszer egészsége érdekében:
1. Gyorsgyaloglás, ha lehet mezítláb fűvön törekedve a napi 8e-10e lépésszámra.
2. Taposógép.
Soha nem hosszabb 45 percnél. -
Ijk
nagyúr
Ti milyen intenzív kardiókat nyomtok súlyzós mellett? Mennyire érdemes pulzusban felmenni így 40 évhez közel? Futni és úszni szoktam, futásban általában kint, de most meleg miatt múltkor futópadoztam:
102 kg-al azért nyomja a pulazust a futás -
Janaboy
veterán
válasz
aelod #190039 üzenetére
Nekem most erről az jutott eszembe, hogy a teremben szokott edzeni egy pali, aki scott padon használ francia rudat és viszonylag nagy súllyal, de a teljesen behajlított (ahol már lényegében a pihen) onnan kb ilyen 5 cm-et enged ki, tehát még 90 fokra sem ér ki az alkar a bicepsszel (felkarral).
Most amiket írtok nekem abból az jön le, hogy az ugyanolyan hatékony mintha kinyújtaná a kezét teljesen (szerintem nem), de most akkor mi az igazság? -
Dazsar
aktív tag
Amúgy vissza térve a nyúlásra:
[link] :
A videó a hipertrófia témakörét járja körül, és arra összpontosít, hogy a nyújtás hogyan befolyásolja az izomnövekedést. A videóban az alábbi izomcsoportokat vizsgálják:
Négyfejű izom (quadriceps): A kutatások azt mutatják, hogy a négyfejű izom jobban fejlődik, ha a gyakorlatok nyújtást okoznak az izomban. A teljes mozgásterjedelmű guggolások és a részleges mozgásterjedelmű nyújtott pozícióban végzett gyakorlatok (pl. lábextenzió) egyaránt hatékonyak lehetnek.Gluteus maximus és adduktorok: A teljes mozgásterjedelmű guggolások hatékonyabbak a gluteus maximus és az adduktorok növekedésének elősegítésében, mint a részleges mozgásterjedelmű gyakorlatok.Hamstring: A hamstring izmok kétízületesek, ami azt jelenti, hogy a térd- és a csípőízületet is átívelik. A fekvő hajlítások kevesebb nyújtást okoznak a hamstring izmokban, mint az ülő hajlítások. Ezért az ülő hajlítások hatékonyabbak lehetnek a hamstring izmok növekedésének elősegítésében.Bicepsz: A kutatások ellentmondóak a bicepsz izom nyújtásra adott reakcióját illetően. Vannak olyan kutatások, amelyek azt sugallják, hogy a bicepsz izom jobban fejlődik a nyújtást okozó gyakorlatoktól, míg mások nem találtak szignifikáns különbséget a nyújtott és a rövidített pozícióban végzett gyakorlatok között.Tricepsz: A kutatások azt sugallják, hogy a tricepsz izom nem feltétlenül fejlődik jobban a nyújtást okozó gyakorlatoktól. A fejemelő gyakorlatok (pl. overhead tricepsz extenzió) hatékonyabbak lehetnek a tricepsz longus izom növekedésének elősegítésében, mint a toló gyakorlatok (pl. fekvőtámasz).
A videó arra a következtetésre jut, hogy számos izomcsoport jobban fejlődik a nyújtást okozó gyakorlatoktól. A videó javasolja, hogy a gyakorlatok kiválasztásakor vegyük figyelembe a nyújtás mértékét. A videó kiemeli, hogy további kutatásokra van szükség a nyújtás izomnövekedésre gyakorolt hatásának teljes megértéséhez. -
python1
veterán
válasz
Dorian #190024 üzenetére
Én kézivel nyomom, sokkal koncentráltabban tudom lekövetni a súlyt, és nincs úgymond koordinálva a súlyzó a kétkezes rúd által, tehát szabadabb a fogás, mozgástartomány, van aki nem is tud ruddal nyomni a válla miatt.
Régen szerettem a kétkezes nyomásokat, 140kg-okkal szériáztam, mára már jobban kedvelem a kézisúlyzós nyomásokat, annak ellenére, hogy picsa súlyokkal tudok csak így nyomni, én is 50/50%-ra tenném a kétféle nyomást. -
thomasvold
őstag
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #190022 üzenetére
Nekem sincs mindig minden megdolgoztatott izomban ( de azert leginkabb van)
Most pl. nyakmögé meg mellhez húzas utan nincs a hátamban, oldalemelés utan nincs a vállamban, kombi hasizomedzés utan nincs a hasamban.
De van az alkaromban, mellemben.
Tényleg: most vettem észre, h elkezdett kifejlődni a mellizmom
Ill. hagyományos fekvenyomás helyett mennyi értelme van a kézisúlyzósnak? Most kezivel csinaltam, és 2x20-szal majdnem olyan nehéz volt, mint amúgy a 60-nal. -
Dazsar
aktív tag
Tegnap volt Push nap. Váll-ba nincs izomláz, Mell-be nincs izomláz. Tricepsz-be van, de kb olyan 10/3-5. 2 nap múlva ráedzek, kíváncsi vagyok hogy gyengültem e, vagy hogy halmozodik e a fáradság, és gyengülök e súlyban/ismt.
-
tisn
addikt
hat elso probara fura az izesitetlen protein. csak fahejat raktam bele, valami cukor/stevia kell bele, mert igy nem jo.
-
Vitee
aktív tag
Ha szintentartohoz mesz vissza, akkor lehet nem is szukseges a heti lepcsoben valo emelgetes?!
aelod mit gondolsz?
En nem biztos, hogy ilyen lassan lepnek vissza, lehet ket het alatt visszaemelnem es annyi, vagy az is lehet, hogy rogton.
A sulyod lehet valtozni fog, tobb kaloria, valoszinu tobb ch megy majd, igy lehet egy kis plusz feljon, de az nem zsir lesz, ha nem vagy tobbletben. -
Dorian
félisten
Hisztis pcsa ez az idegrendszer....
A csüt-i durvább edzés után szombat-vasárnap brutál izomláz és mintha lázas lettem volna.
Tegnap este bevettem 3 szem nervenpflege-t, ma reggelre semmi bajom, izomláz is alig-ra csökkent. -
HaZsolt
őstag
2000 kaloriarol szeretnek egy reverse dietet nyomni. Hogyan erdemes? 7 honapos dieta 15 kg ment le. De mar nagyon belassult az anyagcserem. Kb a jelenlegi aktivitasomat figyelembe veve 2700 kell a szinten tartashoz.
Ugy gondoltam, h egy het 2200on
2. Het 2400
3. Het 2600
4. Het 2700Ez igy elegendo? Nem tul gyors? Aki tolt mar ilyet h csinalta, mik a tapasztalatok?
-
Dorian
félisten
válasz
sherlock82 #190006 üzenetére
Kettlebellel inkább military presst szoktak nyomni, ez több izmot von be a mozgásba. Ugyanez ha a golyó (kisebbet kell választani) felfelé áll remek stabilizációs gyakorlat.
-
sherlock82
senior tag
Tegnap egykezes súlyzó helyett ugyan olyan súlyú vállból nyomást végeztem, kettlebbel .
Szerintetek van különbség a kettő eszköz testre gyakorolt használatában, annak ellenére h a súly egyezik?
-
python1
veterán
válasz
Dorian #190004 üzenetére
A túledzettséget nehéz is kipihenni, vagyis sokáig tart, és azt nehéz nem észrevenni, nálam a testemnek van egy védelmi mechanizmusa, ha úgy tetszik vészcsengő, és bejelez ha valami nem frankó, akkor nálam kíméletlen rehab, úgy étkezésben, mint gyúrásban, vagy mentálisan.
Ennek köszönhetem, hogy nincs semmilyen betegségem, ízületi problémám, és nem vagyok kövér sem. mentálisan mint egy szilaj bika ....
Tegnap 8.órakor lefeküdtem a fársztó úszás után, éjfélkor megittam a proteinemet, megírtam a posztot, azt reggel 9-ig toltam ismét.
Ja, és a böjt is megvolt, tegnap 4órakor ettem utoljára szilárd kaját, 1óma 10-kor meg az első étkezésemet, bár a protein éjfélkor becsúszott. -
Dorian
félisten
válasz
Vitee #190003 üzenetére
Én úgy tudom, a túledzés egy hosszabb folyamat eredménye.
A csüt-i edzésen idegrendszeri túlterhelés az biztosan megvolt: nagy volumen és intenzitásos edzés összetett gyakorlatokkal, de a gyakoriság most pont kevesebb: a héten ez az egy edzésem volt (hetvegén és hét elejen külföldön várostnéztünk).
A het 2. fele a hetköznapokban is nyugisabb, kölkök nincsenek itthon, alszom is normalisan.
Szóval sztem csak odabsztam -
Vitee
aktív tag
válasz
Dorian #190001 üzenetére
Tuledzes jele, nalam mindig igy kezdodott.
Nem tudsz normalisan regeneralodni, ez nem csak az edzes miatt, ugy osszessegeben az elmult napok megterheltek, sok a kozponti idegrendszernek.
Bar amikor irtam errol korabban, akkor lelettem love azzal, hogy biztos virus, olyan nem letezik, hogy tuledzem magam... -
python1
veterán
válasz
Dorian #190001 üzenetére
Ès igen, erről beszèlek.
Nekem is volt már ilyen, igaz nekem már nagyon règen, de azt megfigyeltem 35- èv leforgása alatt, hogy minden edzès után jelen van.
Most ezzel, hogy mit kezd, vagy mit próbál kezdeni a tudomány, az teljesen mindegy, ez tèny, hogy lètezik mindenkinèl, ès elkerülhetetlen.
Ma úsztam egy bazi nagyot, már mozogni nem tudok, annyira izomlázam van, de mindenhol, ez is elkerülhetetlen volt, csak egyszerű úszásról beszèlünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest