- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nightmare
senior tag
válasz
drogery #20094 üzenetére
Igen, de mint tudod, minél magasabb, annál rosszabb. És minél több fehérjét tartalmaz, annál lassabb. Ezért lassítható le hússal, vagy netán sajttal egy magasabb gi indexű étel. Meg számít a mennyiség is. Minél többet eszel, ez az érték rosszabb lesz. Nem mindegy, hogy 100, vagy 200 grammról van szó.
-
brownus
veterán
de hántolt vagy hántolatlan mandulát?
sokan allergiásak a héjára
-
Nightmare
senior tag
válasz
drogery #20088 üzenetére
Én elhiszem. Nem a pillanatnyi, pár órai számít, hanem az egész napi. Sőt, akár a tegnapi is számíthat, amit eszel.
Amúgy minél komplexebb egy étel, annál körülményesebb a felszívódás. Pl a rizs, és a fehér kenyér gi-je ugyanaz, de hússal rontható. innentől mindegy, hogy melyiket eszed, ha hús, és köret van hozzá, vagy netán még zsír.
-
Casanova*
veterán
válasz
Woodslave #20084 üzenetére
kinek mi a jó edzésterv. ki kell tapasztalni. nagyon sokféle edzéstervet próbáltam ki. a mostani edzéstervem a legtutibb, most fejlődök legjobban. nemsoká változtatok rajta. heti 5 alkalom és minden izomra 2-szer fogok edzeni. kivéve lábra csak 1-szer. mell,hát,váll-ra összesen 5-6 gyakit, bicóra,tricóra 4 gyakit. lábra 3 gyakit. vádlira 2
-
drogery
tag
válasz
AssAssynn #20079 üzenetére
Ha linkelek tanulmányt elhiszed, hogy 24 órás fehérjeszintézis mértékére nincs hatással a kazein és a whey közötti különbség?
Tej vagy kókusz nem rontja el, ha a makrókba belefér.(#20069) Shadowbull: ha ez a bukás, akkor hogy vagy képes egy edzésen egy testrészre több gyakorlatban is elmenni addig?
-
Nightmare
senior tag
válasz
AssAssynn #20079 üzenetére
Minél jobban vegyíted az alapanyagokat, annál lassabban szívódik fel. Pl tejjel(laktóz miatt), vagy lenmag+tej, kicsit rost mellé.
meroly: elnézést kértem itt a fórumban, nem könyörgök senkinek. Legyen megsértődve, nekem oly mindegy. Amúgy sem kedveljük egymást sztem, bár én nem ismerem, nem tudom milyen. Addig nem mondok véleményt, amíg nem ismerek vkit. A netes, fórumos ismeretség meg, hogyis mondjam. Semmi. Mikor néha egy élet is kevés, hogy a másikat kiismerd, akkor mit szűrsz le itt? Ennyi.
-
deniro2
senior tag
Teljesen jó ez, de a csigás letolást valami előfárasztós dolognak szokták csinálni. Egyébként minden hát edzés lehet szar is, ha nem érzel rá az izomra. Sokáig én is csak csináltam a gyakorlatokat, de semmi izomérzés vagy izomláz nem volt. Ez ilyen különösen koncentrálós izomcsoport.
-
_NCT
addikt
Köszi srácok, ma úgy is hát nap van
Amúgy még annyi hogy egy hátas napomból sem hagyom ki a húzódzkodást, végre sikerült elérnem hogy viszonylag jól menjen, nem akarom elbukni. Ha 2 hétig nem csinálom már nem megy olyan jól és rohadtul idegesít.
-
AssAssynn
addikt
Sziasztok!
Következő kérdésem lenne:
A lefekvés előtti fehérjebevitelt szeretném megoldani, de nincs pénzem kazeinre, viszont van most itthon egy csomó tejsavófehérje, szóval jó lenne abból megoldani valahogy.
A kérdésem, hogy hogy csináljam? Nem akarom tisztán vízzel meginni, mert akkor ugye gyorsan felszívódik, s nem lesz megoldott az esti ellátás. Hogyan csináljam?
Igyam tejjel, vagy talán valamilyen esszenciális olajjal, mint pl.: lenmagolaj, vagy esetleg kókuszzsírral?(Amúgy sovány túróval szoktam néha megoldani, de az sajnos nincs mindig a boltban (kis településen lakom), szóval kellene valamilyen alternatíva.)
A segítséget előre is köszönöm. (:
-
Casanova*
veterán
válasz
#48584626 #20069 üzenetére
Csigas letolas nyujtott karral,az hát gyaki! hasra is nagyon megy. jó kis gyaki.
,2. Csigás letolás nyújtott karral (a hát teljes tömegének fejlesztéséhez).
A csigás letolás nyújtott karral, előredőlve a hátizomfejlesztéshez szükséges gyakorlatok között alapnak számít. Dorian a következő speciális módon végzi ezt a gyakorlatot: a rudat felsőfogással, a vállak szélességétől kisebb távolságra ragadja meg. A törzs a talajjal kb. 70 fokos szöget zár be. A testépítők többsége mélyebb behajlással végzi ezt a gyakorlatot, a rudat a mellkashoz húzva, Dorian szerint azonban szükséges a 70 fokos szög betartása annak érdekében, hogy a teljes súly a hát egész területére hatást fejthessen ki. A rudat a gyakorlat során a medencéhez húzzuk.
MMA87: hátizmok királya volt. nézd át! Dorian a hát edzéséről
-
Nightmare
senior tag
Olvass vissza kicsikét, oszt megérted. Beláttam, igazatok volt, kukoricán térdeltem, hogy bűnöm megbocsátást nyerjen. Most itt vagyok, glóriával a fejem felett.
Na, a hülyeséget félretéve, tudod Te. Írtam. Legalább annyi bötyárbecsület legyen benned, hogy ezt beteszed.
Fasz voltam, ennyi.
meroly: Te homár faszvirág
Majd ha nem kell zoknival kitömnöd a alsódat, jöhetsz.
-
Woodslave
félisten
én amikor volumenben edzettem a hátat így nézett ki:
lehúzás mellhez 1 csúcssorozathoz felmenve, de inkább bemelegítő jelleggel
negatív döntött padon áthúzás alsó csigán (hátra megy nagyon) ezt superszettezed meg lehúzás szük fogással tenyér feléd néz (ettől én úgy bedurranok, hogy sírok) 4 sor 12-15 ism
evezés rúddal, vagy T-rúddal vagy mindkettő 4-5 sor
evezés ülve 3 sor
a végére letoltás nyújtott karral és egy térdelős felső csigás lehúzás -
deniro2
senior tag
Momentán pl fekvenyomásnál én csak az első 2 sorozatot számolom, utána annyi megy, hogy az utolsó ismétlés után még nagy nehezen visszatudom erőlködni a rudat a helyére... Azért csinálom így, mert nem sztenderd a teljesítményem, így számolgatással egy jobb napon nem használnám ki a plusz kraftot, rosszabb napokon meg úgyis mindegy, hogy számolok, vagy sem, ha nem megy ki a tervezett ismétlés...
-
törölt tag
válasz
drogery #20063 üzenetére
szerintem az a bukas, ami mas szerint is bukas
Amikor az izom annyira kifaradt, hogy fizikailag keptelen vagy kivitelezni az ismetlest.
(#20066) MMA87
Csigas letolas nyujtott karral szerintem nem hatgyakorlat....
V-alaku hatat a huzodzkodas/csigas lehuzas csinal. Szerintem nem kell tulvarialni, tegyel melle meg egy evezest, aztan szevasz.
Nehany het utan azert meg ne varj jelentos valtozasokat
-
meroly
veterán
Kérdezném azokat akik gyúrnak, nem csak a fórumra járnak, hogy hát fejlesztésénél mennyire jó az alábbi?
Akkor válaszolok énFelhúzást és mellhez húzást ne hagyd ki sztem.
Mondjuk a letolás helyett.
De ez csak az én véleményem.
Várjuk meg az okos ÉS izmos fórumtársakat, hátha mondanak jobbat(#20067) Nightmare: ne törődj vele, nekem se válaszolt anno, irigy getzi, ennyi
(#20070) Tamoo: nyugodtan javíts ki ha hülyeséget írok
-
_NCT
addikt
Kérdezném azokat akik gyúrnak, nem csak a fórumra járnak, hogy hát fejlesztésénél mennyire jó az alábbi?
Széles fogású húzódzkodás előrenéző tenyérrel 5 x 5-7 (mikor milyen napom van)
Keskeny fogású húzódzkodás előrenéző tenyérrel 3 x 5
Csigás letolás nyújtott karral 4 x 7-8
Döntött törzsű evezés rúddal (35kg) vagy egykezessel (18-20kg).
Ezek után másnap szoktam érezni némi izomlázat a hátamban, de igazából mintha nem tudnám megdolgozni a hátamat, nem szoktam nagy izomlázat érezni. V-hát elérése lenne a cél, de nagyon lassan fejlődik a hátam, ami nem is baj, de még egy picit sem látom hogy kezdene szélesedni a hátam.
-
Ijk
nagyúr
Sikerült már megfejtenetek mitől leszünk izmosak?
-
Casanova*
veterán
,,„Sosem értettem, hogy egy testépítő miért akar óriási, duzzadó mellizmokat. A mellnek csapottnak kell lennie, nem lógónak, kidomborulónak. Ez a túl sok fekvenyomás következménye. A férfias mellkas kifejlesztésére - ami leginkább egy gladiátor pajzsához hasonlít – a tolódzkodás a legjobb gyakorlat.,,
Vince Gironda, 1969
-
Casanova*
veterán
válasz
wertigo1984 #20051 üzenetére
ez is jónak tűnik, komoly gyártótól. MuscleTech AlphaTest
-
-
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
Casanova* #20050 üzenetére
atomdurva reklámszövege van, kelmennék ilyeneket írni
Nekem zsírt kéne lepucolnom magamról, nem hiszem, hogy abban ez segítene. Most beta alanine megy a fehérje mellé még egy hónapig, mert elég sok állóképességi edzésem van (futás, evezés) és kicsit háttérbe szorult a kondi mostanában.
-
meroly
veterán
válasz
wertigo1984 #20044 üzenetére
Meg vannak akik csak simán kötsögök
-
meroly
veterán
-
brownus
veterán
birkapörköltet eszem főtt krumplival, ettől izmosabb leszek?
aki szereti, és a közelben dolgozikinnét: Aradi faloda
Ildikó istenien főz! -
venge
aktív tag
Halló
pajeszosokpateszok!
Hallottátok ugye, hogy a bigyoteknél pénteken outlet day lesz? 15%-os ákcijó! (Vagy, csak a szkájtek?) -
meroly
veterán
Köszi a tanácsokat srácok, megfogadom őket.
Shadow: igen otthon volt napló, el is vittem magammal de mikor láttam hogy senki nem írógat én sem írtam. Egyébként meg azt hittem nem tudom megjegyezni, de simán megy.
Tamoo: igen, max 4-5 sorozat megy.
-
Ijk
nagyúr
Bemelegítés?
5 perc kardiógép, első gyakorlatnál 2 nagyismétlésű bemelegítő sorozat, többinél már az első sorozat is a max súly 80%-ával. -
deniro2
senior tag
válasz
meroly #20014 üzenetére
Hát nem tudom, nem túl logikus, hogy visszafelé nem megy ugyanúgy a sorozat... Érted, ez olyan mintha azt mondanád, hogy nem megy 100 kilóba 4-5-6 csak 6-5-4... (persze a bemelegedést nem számolva, de ez a te esetedben pont nem játszik, mert a legnagyobb súllyal kezdesz)
-
hrvp
aktív tag
válasz
meroly #20024 üzenetére
Nekem a vállam tönkretétele nem egy egyszeri sérüléssel sikerült, hanem a fiatalkori szarul edzés eredménye. Nem kívánom senkinek sem, hosszú évek óta szar, most, hogy már normálisan, odafigyelve edzek, csak nagyon ritkán jön elő a fájdalom, de még mindig nem múlt el. Ez sajnos nem olyan, mint a térdem, hogy elkezdtem mélyre guggolni és nagyon hamar megerősödött, vállnál hosszú évek babasúlyos gyógytornája kell, hogy rendbe jöjjön valamennyire.
Amit Wood leírt bemelegítési metódus tényleg nagyon jó, gimnasztika után nem kell a kis súllyal rengeteg ismétlést végezni és akkor nem fáradsz ki. Elég a terhelés fokozatosan növelni és akkor nem lesz gond. -
törölt tag
válasz
meroly #20024 üzenetére
meg ne ezt a "vetkozo" sorozatot csinald alapbol, hanem emeld a sulyokat. en annak sem latom ertelmet hogy az ismetlesek szama csokkenjen a sulyok emelesevel, csak az utolso sorozatban, amikor bukasig mesz.
A gond az fekvenyomasnal, hogy egyedul nem tudsz elmenni bukasig, igy nem tudod a maximumot kihozni a gyakorlatbol, 1-2 ismetles mindig benne marad, de ez nem olyan nagy problema szerintem.
az utolso sorozatban a sulyt raersz akkor emelni, amikor az adott sullyal mar kimegy a 12, vagy amennyi ismetlest csinalsz.
Ezert is erdemes edzesnaplot vezetni...
-
meroly
veterán
válasz
#48584626 #20020 üzenetére
Lehet sok tényleg
Szerencsére (kopp-kopp-kopp) nem sérültem le, de akkor maradok a 60-nál, viszont már jó ideje 60-65 volt, azért gondoltam hogy emelek....(#20019) drogery: eszembe se jutott kijavítani senkit, csak észrevettem hogy pár olyan gyakorlatot csináltak, amit itt átbeszéltünk, hogy nem javasolt. Biztos nem olvassák a sárga oldalt
-
-
meroly
veterán
válasz
Woodslave #20016 üzenetére
Lehet én csinálom rosszul, nem azt mondtam hogy jó.
5-10 perc karkörzés, átmozgatás, csukló, váll stb, meg 20 fekvőtámasz, ez van fekvenyomás előtt otthon.
A teremben karkörzések ugyanaz, aztán üres rúd, aztán kis súly, majd a normál súly (60, mert edzőtársnak annyi volt), de persze ott a 70 kilóig el se jutottam és idegesített is. -
meroly
veterán
válasz
Woodslave #20011 üzenetére
Ha ennyit bemelegítenék, tuti nem maradna erőm a munkasorozatra.
Bemelegítő sorozat otthon sem volt, hanem egyből a 60 kiló aztán kész.Nem tudom, nekem valahogy ez a fajta bemelegítés nem jött be, mármint a súlyokkal. Megpróbáltam pl fekvenyomásnál. Vetkőzőben ment így:
70kg x 10
60kg x 12
50kg x 15De ha a súlyt emeltem (vagyis a fenti fordítva) akkor a végén a 70-esből nem ment már 10, csak 5-6, úgyhogy felb@sztam magam és hagytam ezt a fajta bemelegítést.
Ja és nem röhögni a picsa súlyokon
-
Woodslave
félisten
válasz
meroly #20009 üzenetére
én szoktam guggolni simán (felugrással) aztán rúd, majd két bemelegítő sorozat, sajnos több nem fér bele a munkasorozat előtt, de a "bemelegítő" sorozatból nem halálig, csak érezd hogy nő a súly, tehát ha 80-al karsz guggolni mehet rúd 10x, 40kg 5-6x, 60kg 3-4x, aztán mehet a 80.. Nem az a lényeg, hogy ha könnyű a súly akkor mindenáron sokat kell beleguggolni
-
meroly
veterán
Kösz mindenkinek a tippeket, meg a cikket is, igaz nem Hack guggolás lesz, hanem sima, de akkor a lábtolóra rádobok kicsivel többet, meglátom.
Wood: itthon láb napon futottam egy 5 percet, meg gyors gyalogoltam 10-et, aztán guggoltam üresen 20-at szabályosan, plusz a szokásos karkörzések, stb. Teremben valószínű csak üres guggolás lesz, meg max a rúddal pár (mondjuk útálok súllyal bemelegíteni).
-
deniro2
senior tag
válasz
Casanova* #19982 üzenetére
Esküszöm, a reklámokat neked találták ki...
Elmondom hogy trükköznek a gyártók az összetevőkkel. A nedves és száraz összetevők a hozzáadás százalékában vannak megadva, a víz mennyisége pedig soha nincs konkrétizálva, amiből az lesz, hogy beleteszik a nagyon jól hangzó +60% baromfihúst (kétlem, hogy tiszta combot, de, ha neked ezt mondták, akkor legyen az), majd hozzáadnak 40% száraz szóját/lisztet/kiskutyafaszát, ami felveszi a saját súlyának az 5x-ösét vízből és máris csak 20% hús van a végtermékben...
-
Nightmare
senior tag
válasz
meroly #20002 üzenetére
Lábolónak adhatod.
Pakold a 20 kilókat, aztán meglátod.
Egy kis érdekesség. Próbáld ki.
Casanova*: el fog neki, ázott kenyér, pudingpicsa
-
törölt tag
válasz
meroly #20002 üzenetére
a sulyok emelesenek sorozatrol-sorozatra az az ertelme, hogy a tested alkalmazkodni tud a nagyobb terheleshez, az izmok, az izuletek es az idegrendszered is.
Egybol 80-nal kezdeni nem erdemes, mert fokozott a serulesveszely. Ha kifaradsz addigra, mire elersz odaig, akkor sok neked a suly.
Labtolo gepet mindig is utaltam, nekem nagyon megterheli a derekam, nem is csinaltam, ertelmet sem igazan latom a guggolassal szemben.
-
meroly
veterán
Jóvanna, hang nélkül néztem. A 12,5kg-ot meg keveselltem az izomzatához képest.
Mindenki:
Kérdés.
Ma lábazok először teremben. Otthon 60kg-val ment 15-12-10, mert ennyit tudtam magamra emelni. Szerintem kb 80-al tudnék értelmes ismétlést (3x6-7) ha van keret ahonnan leveszem.
Bemelegítés után egyből essek neki a 80-nak vagy fokozatosan emeljem? Az a bajom a piramissal, hogy elfogy az erőm az elején.
Majd guggolás után gondoltam kipróbálom a lábtolót. Ott mekkora arányban kell a súlyokat nézni a "csigák könnyítése" miatt. Hülye megfogalmazás, de úgyis értitek mire gondolok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Revolut
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged