- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
aelod
veterán
válasz
Cassidey #90096 üzenetére
Nem nem az. De abból ami itthon is megterem mindig a hazait keresem. CBA-ban legutóbb izraeli krumplit láttam. Amit kínáltak 300forintos áron. A minőségről annyit, hogy azokat mi amikor gyerek voltam elvetettük vagy a disznóknak adtuk nem megettük
.
Főzdefeszten szendvicseztél?
-
aelod
veterán
válasz
Woodslave #90090 üzenetére
Szilva és rózsa lekvárral tömtem eddig. De otthon van még sárgabarack és hecserli is.
Nem. Nincs szezon. Ez Magyarország. Minden sz*r cserébe drága is. Szombaton a madaras tecsóban mondom veszek körtét. Rohadás volt az egész és az sem hazai termény. Így csak banán maradt. A hétvégi étkezésemről nem beszélnék inkább. Pizza, gumicukor, chips, isler, pörkölt tésztával
-
-
Ijk
nagyúr
válasz
Woodslave #90084 üzenetére
Nem is lesz rendszeresen, szerintem havonta 1 alkalom. Guggolást is kb. 3 hetente csinálok, múltkor nyomtunk fekve, 100 kilóba ment 8, de már vagy 1 éve nem nyomtam klasszikusan. Néha be lesznek iktatva ezek az erőgyakorlatok, de továbbra is a testépítő edzések az elsődleges prioritás.
-
Woodslave
félisten
na 15 perc alatt sikerült megenni 100 gramm zabot 100 gramm (kb most vettem a boltban nincs nálam mérleg 5 evőkanál) lidl friss sajt. Hát.. nem egy élmény. Kell bele valami gyümölcs
(reszelt almával, körtével jobban atta)
-
kolosanyi
veterán
válasz
Zola007 #90073 üzenetére
Mindenre nem, de erre a problémára hatásos. Nekem legalábbis bevált. A guggolásom például tök szép lett az elmúlt két évben, pedig nem guggoltam rúddal, csak egylábasokat csináltam meg az ülőtartáshoz hasonló gyakikat. Sokkal többre értékelem a múltkori 115 kilós ATG guggolásom, mint a három évvel ezelőtti 160 kilós hajolgatásaim, amik valószínűleg hozzájárultak a gerincsérvemhez.
Btw jó a téma. Lassan csak eljutunk odáig, hogy az összetett gyakorlatok összetettek, nem izolációsok...
-
aelod
veterán
válasz
Zola007 #90077 üzenetére
(#90070) -Mike- által linkelt képen lévő technikánál jobban előrébb van Ronnie mellkasa ergo a vállak is hátrébb helyezkednek el, így jobban rá tud feszíteni a hátizomra. Így értettem a dolgot.
Az meg, hogy ki, hogyan hajtja végre a felhúzást mindenkinek a maga dolga. Nem vagyunk egyformák.
-
Zola007
veterán
lehet én vagyok vak, de egy lapockamoccanást nem látok ezen a videón
a legfelső ponton az erectorok dolgozna, mint mikor felnézel az égre
egyébként meg Ronnietól edzésoktató videót linkelni nem tanácsos, főleg váll és hátedzés témában.
Mert ami neki szabályos és működött, az átlagembernek egyenes út a tolókocsi felé -
Woodslave
félisten
válasz
Zola007 #90073 üzenetére
így van azért nem kell túlzásokba esni. A felhúzás nem testépítő izolációs gyakorlat ne próbáljunk meg azt csinálni belőle. Az hogy valaki a mozgássor valamelyik részén ráfeszít egy izomra nem jelenti hogy azt az izmot specifikusan edző gyakorlatról beszélünk.
Vannak olyan gyakik ahol pont a súly mozgatása a lényeg. A felhúzás tipikusan ilyen. Persze a forma is számít, de inkább abból a szempontból hogy ne rokkanjál bele. Ilyen módon lehet csinálni még a guggolást (azt nem mondja nekem senki, hogy mondjuk a maxának 90%-nál a quadriceps izom feszítése az első számú prioritás nem pedig az hogy felálljon a súllyal) vagy a fekvenyomás is lehet ilyen alacsonyabb - közepes ismétlésszámmal, ahol nem a mellizmot próbálod izolálni, hanem egy komolyabb terhelést adsz a nyomásban érdekelt izomcsoportoknak.
Persze lehet vitatkozni, hogy nekünk (naturál átlagembernek) melyik módszer a célravezető.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Zola007 #90064 üzenetére
Kezdj el edzeni támasz ülőtartásra ("l-sit"). Egyik legjobb erő-hajlékonysági gyakorlat, a híddal együtt. Nekem rengeteget dobott az egyébként szintén kötött combhajlítómon, derekamon. Zárt lábbal, egyenes háttal már elérem a lábujjaim, két éve hajlított háttal se ment.
-
-
Zola007
veterán
#90062) Ijk : ne szivass már
Persze hogy beleguggolok, de ha annyira beleguggolok, hogy elérjem a rudat, akkor nagyon előremegy a térdem és
1, leverem a térdkalácsom mikor húzom fel (most is lila a vádlim eleje és a térdem)
2, gyakorlatilag az már egy guggolás, csak elöl van a rúd, nem a nyakambanPersze erőemelők is húznak "leg drive"-al, de én a klasszikus felhúzást akarnám csinálni:
Az ideális az lenne, ha térded nem lóg a rúd fölé, de én ezt nem tudom megcsinálni, mert vagy a térdem van túl elől vagy ha hátrébb tolom, akkor meg görbíti a hátam és már előhúzáskor is érzem , hogy sokat kell dolgozni alsó hátból.
Egyébként is gerincproblémás a család, de még egy pár évig jó lenne hanyagolni a kórházat -
Zola007
veterán
igen, én írtam
Gyilkos egyébként az a henger, nekem ez a kemény hatszöges van [link]Nyújtok eleget, de már kezd tele lenni vele a tkm.
Semelyik másik izommal nincs gondom, szinte mindenben mobilisabb vagyok mint az átlag gyúrós, de ez a rohadt combhajlító nem akarja az igazságot.
Most megpróbálom, hogy nem edzek vádlira és combhajlítóra külön egy hónapig, csak nyújtok, hátha enged valamennyit -
Ijk
nagyúr
válasz
Zola007 #90059 üzenetére
De azt tudod hogy le kell érte guggolni, és nem merev lábbal felhúzni?
Jóformán félig guggolás ez a gyakorlat.aelod: Azért 180-at még kihagyom. Egyébként nem szakadtam bele a 120x8-ba, inkább az volt a bajom hogy nem szoktam még meg ezt a mozgást. Be kell gyakorolni mielőtt az ember a határait kezdi feszegetni.
-
Zola007
veterán
válasz
Woodslave #90050 üzenetére
Nem, nem tudom
Mert még sose sikerült megcsinálni egy rendes felhúzást földről a korábban említett okból
Ahhoz, hogy egyre mélyebbre tudjak menni, mindig teljesen megnyúlva van a hajlító, ezét gyakorlatilag míg el nem érem a kellő mélységet, nekem minden egyes ismétlés merevlábas felhúzásnak számít. -
Zola007
veterán
Eddig az volt csak, ún. "rack lift"
Tavaly 40 centi magasról kezdtem
Most olyan 25-ről tudom szabályosan. Azért nem rossz ez sem, de a hivatalos Eleiko rúd meg 21 centin van, szóval van még mit nyúlni, de ezt az utolsó pár centit sehogy sem akarja.Senki nem kötelez rá, egyszerűen csak az lenne a normális, ha menne különösebb rákészülés nélkül.
Rajtam kívül majdnem ismerős a teremben elég mobilis hozzá, nehogy már én ne legyek rá képes(#90048) Woodslave:
-
-
aelod
veterán
válasz
Zola007 #90036 üzenetére
Az a technika ecsém
szép púpos a háta gratulálok.
Múlt héten 180kg-ig jutottam felhúzásban viszont a héten nem edzettem (csak 2 aerob volt) pihenőt tartottam. Voltam dokinál aki elküldött EKG-re, aztán 2 nap idegeskedés, vérvétel és vizelet. Holnap megyek egy fecniért. Magyar eü. rulez! -
kona005
senior tag
válasz
-Mike- #90018 üzenetére
Feje mint egy támadó menyétnek szerintem
De van alatta bulkesz
Ma lejött két gyerek edzeni 50 kilóval próbált fekve nyomni, nem is az a lényeg hanem hogy mikor levette szinte magára ejtette "ez nem olyan 50 kiló mint nálatok" felkiáltással
(#90036) Zola007 Szerintem ez a csávó egy igazi köcsög lehet
-
Zola007
veterán
Én is most kezdtem a héten rendes felhúzásra edzeni
Nekem a combhajlító problémás, annyira be van rövidülve a korábbi sok üléstől, hogy egyenes háttal lehajolva nem érem el a rudat
Földön ülve a lábujjaimat sekb így:
Pedig nyújtok rendszeresen combhajlítóra is, de 2 év alatt nem sikerült annyit lazítani rajta
Guggolásban simán megy az ATG, a normál felhúzás minden ismétlése viszont felér egy merevlábassal, annak minden kellemességével együtt. Úgy hogy a 10x5 ismétlés végére úgy le volt füstölve a combhajlítóm, hogy azt hittem be...rok. -
Ijk
nagyúr
válasz
Woodslave #90037 üzenetére
Tegnap mi is csináltuk 120kg-al 8 ismétlésig. Életemben másodszor húztam fel, a technikát még nem igazán érzem, de végig koncentráltunk hogy derék ne így álljon mint a videóban.
Még jó hogy először 25-ös tárcsát raktunk fel, legalább így is 5 centivel magasabban volt mintha 10-esekkel lett volna megfűzve. -
Zola007
veterán
Az a fej 0:57-nél megér 3 percet a drága időtökből
: [link]
A hát se semmi
-
szőröscica
addikt
Megy az aerob, még 40 perc telerés van hátra. Ma 20 gramm ch-t ettem, viszont zsírból túllőttem, összességében alig vagyok 2000kcal alatt.
Na majd holnap délelőtt 3 óra aerob takarítás és fűnyírás formájában, délután pedig egy jó mell-tricepsz lesz.
-
Antraxon
csendes tag
A húsban lévő fehérje tényleg jobban beépül a szervezetbe, és teljes értékű nem úgy mint mondjuk a sajtban/túróban lévő fehérje?
-
válasz
Zola007 #90005 üzenetére
De, szerelmes vagyok magamba, de azt hittem ez már átjött ennyi idő alatt
[link](#90008) NetTom
Nekem inkább a váltogatás a márkák között jelent mindig egy sokkot. Ha Scitec helyett MP-t vagy valami mást veszek, akkor egy hétig csak szokom a sokkal gyengébb ízt. Utána, meg ha megint Scitec jön, akkor meg az jelent egy sokkot, hogy milyen erős íze van a megszokotthoz képest. De mindegyikhez tudok adaptálódni.Most egyébként próbálgattam az ízeit, a citromos sajttorta nem volt rossz, szokásos erős Scitec íz, viszont a mézes-vanília elég halvány hozzájuk képest. Mármint az íze okés, csak gyenge, mint más márkáké, nem az a megszokott karakteres. A joghurtos barack is inkább erősebb, de így elsőre az nem jött be annyira, van valami hülye mellékíze.
(#90011) Ijk
Az a baj, hogy neked még bemondásra is elhiszem(#90012) Tamoo
De akkor neked az a mennyiség elég egy évre, nem? -
nelsonmanian
senior tag
Térdbandázsok közül melyik az ajánlott?
-
margithid
veterán
válasz
FollowTheORI #90008 üzenetére
Nekem meg pont az jön be, myprotein meg nem, egyáltalán nem édes és a csokis kókuszosnak konkrétan büdös a szaga is, mig a scietecé nem
Ezért kérdeztem, hogy a steviás myprotein mennyivel másabb mint a többi. -
válasz
szőröscica #89970 üzenetére
Nem a cukor azzal a baj, hanem a sok édesítő... valami brutál gejl izé... igaz már 1 éve nem ittam azóta lehet jobb lett a scitec.
-
Peti78
őstag
Mai ebéd:
fél kiló karaj rántva -
-
Dani82
senior tag
Ne is mond, nekem aminosavakbol
Van annyi , hohy ha 2 honapig nem ennek se bomlana le egy gramm izom se
Meg raprobaltAm a sajat edzes elotti osszeallitasara, vettem beta alaninet, aakg, citruline malatatot. Melle meg kreatin es koffein. Egesz jo, miutan pl a mypre nekem abszolut nem jott be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- E-roller topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest