Hirdetés
- Őskoczka
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
N_A_S
veterán
Illetve még a Thermalright féle megoldásokra lehet érdmes ránézni.
-
N_A_S
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
internal USB-n keresztül csatlakozik (van hozzá external átalakító) és L-Connect alkalmazáson keresztül be tudod állitani hogy teljes értékü monitor legyen. Igy gondolom kompatiblis lesz akár az AIDA64-el is, de ezt még nem próbáltam.
alternativ megoldásként amúgy ez a legközkedveltebb: [Turzx 8.8 Inch Monitor IPS Display 1920x480]
A vicc az hogy a hivatalos Lian Li oldalon ahol az O11 Vision Compactot mutatják be képeken is ilyen kijelző van beépitve
-
N_A_S
veterán
megérkezett a VGA tápkábel, kicsit többet takar a RAM-ból, de összeségében esztétikusabb igy a beltér
-
DiamondBack
senior tag
válasz
oroszLajos
üzenetére
Működni nekem is működik, nincs megtörve, nem feszül, nem ér bele semmibe csak egyszerűen olyan keskeny a ház hogy nem tudom máshogy betenni, probáltam előre is oda esélytelen nem tudom befordítani, a felső részre meg csak így bírtam feltenni. Most az volt a lényeg hogy 85-90 fok helyett 50-60 legyen a proci aztán ha meg majd házcsere lesz tökéletes lesz ez az aio.
-
oroszLajos
aktív tag
válasz
DiamondBack
üzenetére
Nekem se volt ennyi hely mint az elképzelés, nem feltétlen pont így kell lennie.
Nálam így voltak a csövek, tökélletesen működott hűtő.
Úgy látom neked ennyi hely sincs a házban. -
KAMELOT
titán
válasz
DiamondBack
üzenetére
Azok a csövek ott jól vannak?
-
DiamondBack
senior tag
Fájdalmas volt betaposni a 360-ast...
-
Floyd80
addikt
Esetleg ez? Ennek is átlátszó a fésűje, de a kártya mögött nem fog látszódni.

AKASA G-Nexus PX16 - Átalakító | Alza.hu
Akasa - Kábelfésű készlet - AK-MX293 - firstshop.hu -
N_A_S
veterán
válasz
Floyd80
üzenetére
Árul, meg merném is, mert elég jó minőségnek hat az amit bekötöttem. Az nem tetszik hogy a Teucernek a kábel fésű része átlátszó műanyag, és ha már a többinek fekete, legyen ennek is az. De azt hiszem megtaláltam a megfelelőt, és ez hamarabb meg is jön mint az Ali: EZDIY-FAB GPU Power Sleeves Cable Extension
-
N_A_S
veterán
Történtek változások az előző képek óta, igazán jó képeket még nem sikerült lőni, de még nem is 100%-os a konfig.
Volt egy elképzelés a VGA kábelt illetően, miszerint kap egy 180fokos fordítót, és csókolom.

Azonban nem éri be a csatlakozó sajnos a backplate miatt
Kapott viszont alis Teucer márkájú extension cabel-t a 24pin és a 2x8pin (egyik csak 4 valójában de mellé van téve fantomként a másik 4 is, mert igy szebben fésülhető). Illetve hosszas várakozás után megérkezett a Lian-Li kijelző is, ami szerintem sokat dob összképen. Megszünt az a nagy kihasználatlan hely az laplap felett.
Amik következni fognak még:
VGA tápkábelre valami esztétikusabb megoldás.
CPU radira már megvan 3db Reverse TL wireless LCD venti, a túl oldalra pedig egy szett led mentes Lian-Li, igy menni fog a Push & Pull, és kivul kapja majd a radi a friss levegőt. Alulra, intake-nek is van egy szett sima (LCD mentes) reverse TL wireless szett. Hátulra pedig majd megy kettő abból ami lejön a radiról. -
Floyd80
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Tegnap visszaraktam a Krakent, kap még egy esélyt, előtte a gép mellett járattam a pumpát és van egy magasfrekvenciás hangja, amire vagy érzékeny valaki vagy nem. Az angol tesztek ezt nagy ívben kerülték, két német teszt viszont részletesen ír erről, ahogy arról is, hogy a tömlő sem úgy néz ki, mint a promó képeken.
NZXT Kraken Elite 360 RGB v2 (2024) im Test - Hardware-Helden
A szivattyú fordulatszáma körülbelül 1300 és 2800 fordulat/perc között mozog. Minimumértékben a szivattyú továbbra is hallható, bár ez némi magyarázatra szorul. A tesztkészülékünkben a sebesség körülbelül 35%-ától lefelé egyre növekvő sercegő hang hallható, amely a szivattyú fordulatszámának csökkenésével egyértelmű zörgéssé alakul. 35%-on, ahol simán működik, zümmögő hang hallható.
... 1000 fordulat/perc fordulatszámnál a szivattyú jobban észrevehető, mint a ventilátorok. A fordulatszám csökkentése további 2 dB(A)-val csökkentheti a zajszintet. A teljesítmény továbbra is nagyon jó.
A pumpa sebességének hatása:
A szivattyú tisztán hallható magasabb sebességnél. Nem a leghangosabb, de mindenképpen érezhető. A tesztkészülékünk nem tudta teljes mértékben kihasználni a széles sebességtartományát az alacsony sebességnél hallható zörgő zajok miatt. Csendes környezetben a szivattyú hallható marad, ami mindenképpen hátrányt jelent az erre érzékenyek számára.NZXT Kraken Elite 240 RGB v2 im Test/Review - PC Masters
A CPU blokkban található a szivattyú is, amelyet "Turbinaszivattyúnak" neveznek. Az NZXT szerint percenként 1200-2800 (± 300) fordulatszámmal működik. Elméletileg ez csendessé teszi, de nagy sebességnél tisztán hallható. 12 V-ról működik, a kábelek pedig a csőhüvelyek mögött vannak elrejtve.
... A következőkben a szivattyú zajszintjét írjuk le:
Szivattyú 100%-os PWM-mel 2896 fordulat/percnél: Tisztán hallható, magas hangú búgás, amely nyitott és zárt beállításban is észrevehető.
Szivattyú 75%-os PWM-mel 2520 fordulat/percnél: Enyhe búgás, de még mindig észrevehető (nyitott és zárt beállításban is).
Szivattyú 50%-os PWM-mel 2089 fordulat/percnél: Zavaróbb, mint 75%-on; a búgás mélyebb hangú és tolakodóbb, még zárt beállításban is észrevehető.
Szivattyú 25%-os PWM-en 1736 fordulat/percnél: Még mélyebb hangú búgás, mégis halkabb, de még mindig észrevehető (nyitott és zárt beállításokkal).
Ha már tudod, mire kell figyelni, a pumpa zümmögése eléggé észrevehetővé válik. 50%-os PWM-nél a pumpa valószínűleg a legkellemetlenebb volt (a mélyebb hangú zümmögése miatt). 25%-os PWM-nél halkabb volt, de még mindig hallható. Javasoljuk, hogy alapjáraton és kis terhelés esetén a pumpát a legalacsonyabb sebességre állítsd. Terhelés alatt (a helyzettől függően) véleményem szerint a 75%-os PWM az akusztikailag optimális érték. Ha az AIO vagy a ház ventilátorai 800 fordulat/percnél gyorsabban forognak, akkor jobban hallani fogod őket, és a pumpa a háttérbe olvad.
A pumpa feltűnően zajos volt magas és közepes sebességnél, amikor a ventilátor sebessége nagyon alacsony volt. A 100%-os PWM-nél hallható magas hangú vinnyogás különösen feltűnő volt.Nagyjából ezeke tapasztaltam én is, 9 ventinél, amelyek mind 500-700-ra vannak állítva, a pumpa 60%-on lábnál lévő gépnél nem igazán hallható, ha nagy csend van a szobában, akkor észre lehet venni. 70-től azonban már erőteljes, 100-on fülsértő. Érdekes, hogy 70-100 között is tud más frekvenciát produkálni, pl, mintha 75-nél halkabb lenne, mint 70-en, de ezt korábbi Krakennél is tapsztaltam anno.
De ha háttérzajok is vannak a szobában, akkor ez a magasabb tartomány sem tűnik vészesnek. DE! Szükség van-e rá egyáltalán? Nincs.
Hogy on is legyen, visszakerült a Kraken meg a vertical tartó is, hát a tömlő elég neccesen fér el sajnos. + Arctic PRO14 ventik kerültek a raditárorra. (aki fehér házat épít, hihetetlen hogy 100-féle fehér színt használnak, az Arctic ventije szinte sárga)
Még egy kritika NZXT részére, a Core F360 venti tényleg jó, halk és könnyű szerelni, letisztult, viszont a LED része gagyi, a venti motor mögötti ledek tök élesen világítanak bele a szembe, mint valami fényszoró.
-
erzol
őstag
válasz
oroszLajos
üzenetére
Samsung a71, másodlagos kijelzőként aida sensor panelt jelenít meg wifin.
A h5 flow házban elfért, itt nem tudtam még hova tenni. -
erzol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
-
Reinhardt
őstag
Volt már, de most nagyjából minden a helyére került.
-
parandroid
félisten
válasz
Floyd80
üzenetére
8db 14-es, plusz a 12-es venti, egy asus tuf 7900xt, +a bq táp bónusznak nyilván nem lesz teljesen hangtalan. Idle is van valami hang, de elveszik a háttérzajban. Fulmetnézni, zenét hallgatni simán lehet mellette. Alapon nálam is 500 rpm-en megy minden, 60 fokos procihőnél kapcsol rá, meg a vga is olyasmi gpu temp táján kapcsol be, és ott azonnal meg is fogja. Játéknál marad a 60 fok, idle 40 körül, nyáron sem engedte sokkql feljebb, amikor mjadnem 30 fok volt a tetőtérben. Bár olyankor biztos hangosabb volt. Játék közben van hangja, de számomra nem zavaró, meg ugye nem tudom, hogy ebből mennyi. kraken, mert ugyanolyn 140-esből is megy 5 másik mellette, ugyanazon hőmérséklet étékkel vezérelve.
Én a személyes percepció, meg a hőmérsékleti értékek alapján teljesen elégedett vagyok vele, amennyért meg most adták, annyiér best buy volt szerintem. Teljes áron amúgy drága.
p
-
Floyd80
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nálad + erzolnál is, a Kraken V2 mennyire "zajos", mennyire tartjátok annak egy 10-es skálán?

Visszaraktam nemrég az EKWB Nucleust és annak igazából zéró hangja 100-on is, ez a Kraken ment nálam egy hónapot kb. és kezdtem kihallani csendes szobában valamit. Ilyen 65-70-től mondanám, hogy kihallatszik a ventiken túl, nem olyan zavaró mint az LFIII ugyanilyen fordulaton, de hallható ilyen háttérzaj.
De lehet még adok neki egy esélyt és 50-en fogom járatni, mert tényleg egyedi és teljesítmény is elég jó, igaz nem a saját ventijével, mert az szerintem nem igazi pressure venti.
Amúgy most adtak ki ilyeneket:
-
Laraxior
titán
Neten sem találtam, amerikában is sold out. Más is keresett redditen, filléres téma amúgy, amerikában 20 dollár, itt európában 35 eur körül lenne.
De annyira nem lényeg, felülre teszem akkor a monstát azon rögzítem, oldalra meg megy a gyári azon lesznek a szivattyúk. Megoldom
-
-
Laraxior
titán
Nem tudjátok, hogy még egy ilyet honnan lehetne beszerezni? Nemigazán találtam
-
Skynet258
veterán
válasz
zavart
üzenetére
Ez amúgy tök rendben van, hogy te ezt csinálod, és nem is szól érte senki. Az a fura, hogy te megkérdezed, hogy nem-e zavar minket a sok led, mert nem érted. Nem zavar minket, legalábbis ha zavarna nem lenne bekapcsolva.
Mi viszont nem kérdezgetünk soha senkit amikor egy stealth géppel jön, hogy hallod te hülye vagy-e mert ebben nincs ergébé, na mehetsz tovább nyomi. Na nincs ilyen. Akkor tulajdonképpen kinek furább a megközelítése?
Megnézzük szívesen a te gépedet is ami rgb nélküli, és ha szép, akkor még azt is meg fogjuk mondani. Vannak topikok amik kissé belterjesek és a "kívülállókat" kevésbé fogadják be, te ez a topik aztán tényleg nem ilyen, mégis te volták aki kérdőre vontad az ittenieket, hogy mit élvezünk a sok ledben.
Kockák vagyunk, szeretjük a szilíciumot, szeretjük ha szép, esetenként szeretjük ha még világít is. Ez így egy sima válasz volt a sima egyszerű kérdésedre.
BTW a router-en idegbetegen villogó ledek engem is zavarnak és én is ki szoktam kapcsolni.
-
LackoMester
addikt
válasz
SoulReaver
üzenetére
Ne foglalalkozz senkivel, ha neked, nektek tetszik akkor ennyi, kész, pont.
-
zavart
tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
A csoportot elnézve van. Lehet át kellene nevezni.
-
zavart
tag
Nézegetem itt a képeket, de nem jövök rá, hogy mit élveztek a sok ledben? Én direkt offolom őket, ha van valamiben...
-
Skynet258
veterán
válasz
Lizard0828
üzenetére
Igen ez abszolút igaz, 3-4 centi plusz pont jó lenne hogy a legózás kicsit kényelmesebb legyen, de az XL meg már feleslegesen nagy...

Szerintem marad most ez mert eléggé tetszetős, plusz marha jól hűt és halkan (még hátra azért berakok egy ventit persze).
Pont nemrég vettem meg a Fractal fejhallgatóját is, így most erről az egy webes felületről mennek annak a beállításai, a ventik állítása és a színek. Szóval nekem ez most tök kényelmes így.
marinea2: köszi!

-
Lizard0828
tag
Hehe,akkor ez egy szinte közös vasàrnapi szerelés volt

Én a Phoenix-et szinte messziről tudtam bele dobni
Viccet félretéve,talàn ezt mondanàm egyedüli negatívumnak,hogy egy egészen picit ,pár centit hozzàrakhattak volna,mert az XL vàltozat meg màr túl hosszú lett szerintem. Érdekes amúgy ez az új ventihub megoldàs a Fractalnàl,hogy a honlapon lehet àllítgatni mindent.Egyszerű,àtlàtható. Azért a porszűrő hiànya a fronton,beleférhetett volna,de majd barkàcsolok valamit oda,mert rosszúl vagyok a minimàlis por jelenléttől is a gépben.
Gondolkodtam a Northon is erősen,de valahogy,ez a kulturàlt RGB megvett
(persze teljes àron,azért enyhén túl van lőve)
Hasznàld egészséggel ha megtartotod.@KAMELOT: Sokszor gépezem,gamelek úgy,hogy közben megy egy film,podcast,bàrmi aztàn emiatt van csak 2 monitor,DE egy nagyobb monitor jövőbeli érkezése nem zàrható ki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Skynet258
veterán
válasz
Lizard0828
üzenetére
Én is ma raktam át a rendszert egy ilyenbe, 2mm maradt a GPU és a front ventillátorok között, de sikerült vertical-ba beügyeskedni.
Úgy voltam vele, hogyha tetszik, akkor 50k-t megért, a North meg... továbbra is nagyon bejön, de valami újra vágytam.
Fene tudja, még van 14 napom eldönteni.
-
oroszLajos
aktív tag
Kíváncsiságból rendeltem egy Lian Li Mini V2 házat. Mindenem belefér, mégis jóval kisebb a jelenlegi házamnál, már csak a hőmérsékletekre vagyok kíváncsi

-
KAMELOT
titán
válasz
Lizard0828
üzenetére
Felfúrhatnál egy polcot oda picit magasabbra és akkor egy nagyobb monitor az asztalon simán elférne. Nem kéne használni 2 monitort.
-
Lizard0828
tag
Így talán láthatóbb,bocsesz
-
válasz
Lizard0828
üzenetére
Nem lehet a képeket nagyítani.
-
Lizard0828
tag
Sikeresen átköltöztem egy Fractal Design Meshify 3 Ambien Pro RGB TG Black házikóba.
Nagyon könnyen szerelhető,minőségre nincsen panasz és élőben azért elég mutatós darab. Kis kábel menedzsmentet még eszközölök
-
Kobe
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
nlunk éppenséggel van kutya macska de nem bántja. Az élő virágot annál inkább
-
LLKobe
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
Az én házamba semmilyen állat nem jön be
Amúgy meg műanyag 
-
Mind2 nagyon szép
-
SoulReaver
veterán
Telóval nem adja vissza a jó narancssárga színt…
-
Kobe
veterán
Kis esti eletkep
-
Floyd80
addikt
válasz
SoulReaver
üzenetére
Szemeztem én is ezzel a házzal, de kicsit overkillnek tűnt a mérete. De nem kizárt, hogy a következő hasonló lesz, az a rengeteg konfiguráció amit kínál, egy házbabrálónak igazi kincsesbánya.
A side radiátor nem volt opció? Én most pakoltam vissza oldalra, hogy ne melegedjen a VGA-tól.
-
sinya85
senior tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
persze az előzőt is addig használtad
-
válasz
SoulReaver
üzenetére
Szép lett, használd egészséggel!
-
SoulReaver
veterán
Elég sokáig babráltam, de végül átcuccoztam mindent.
A kis tesó is király kis kecó, na de ez…
Nem kell kitörnöm az ujjaimat, hogy bedugjak egy csatit… tágas, masszív.. Nagyon király

A vga tartó valami zseniális. Még egy kidobatása is van, hogy elférjenek az usb csatik.
A csillámpóni kimaxolásához vennem kell lianli streamer toldókat 😄

-
F.B.I.
veterán
válasz
DiamondBack
üzenetére
Nagyon komoly! De nyilatkoznod kell, hogy honnan is van a VGA tartó?
-
SoulReaver
veterán
Evo és evo xl

Holnap költözés…

-
DiamondBack
senior tag
Rendetlenség van de ez az életszerű.
-
Atish19
őstag
Sziasztok! Bejelentkezem én is. Egyenlőre Phanteks P600S, de hamarosan költözök Havn Hs 420 VGPU kuckóba. Ha elkészül jövök azzal is

-
erzol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
40x20 mm-es kábelcsatorna a tetehén egy nyomtatott lap van ragasztva kétoldalúval.
-
parandroid
félisten
Nem az én színvilágom, de igényes munka. Az xfx pcie vga kábelbújtató különösen tetszik. Gyári megoldás? A tipliért meg jár a pluszpont. Ha nem emeled ki, észre sem veszem.
Egyetlen zavró reszlet z AIO csöve, azt először én is így kötöttem be a H6-ban, aztán inkább megfordította , hogy előre menjenek a csövek, ne hátra, úgy kicsit tisztább a kép. Persze nálad a kijelző bekeverhet, illetve ez azért egy kicsit kisebb ház.
p
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Eddig tartott "a jó lesz nekem ez a setup" február óta.
Proci csere ryzen 5 7600x-ről ryzen 7 7800x3d-re, xfx quicksilver rx7800 xt - >xfx quicksilver rx9070 xt.
Ehhez akkor már corsair rm650 helyett egy raijintek ampere 1000 került be.

Sajnos a gyári vga támasz nem fért be, így lett egy gipszkarton tipli...

-
pandras83
őstag
Tápcsere utáni állapotok:

A búcsúzó táp egy még mindig teljesen működőképes, de már néha fura hangokat produkáló FSP Hyper M 600W-os, félmoduláris darab. 2017-es vétel.A helyére érkező Lian Li 850-es egyelőre overkill, talán jövőre jobban ki lesz használva, ha tudok kártyát cserélni.
-
cszolee79
tag
Végre (majdnem) minden fehér. De ezért nem cserélem le a házat. Még.

-
marinea2
addikt
válasz
PuffyMinnie
üzenetére
Gondolom a felso a felesegede
-
PuffyMinnie
tag
Nem tudtam mindenből fehéret. Feleségemé az egyik.
-
vallas
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
nem fért el a ventiktől....de ezt írták a háznál, hogy felül csak 240-s fér el...
igen, nem mindegyik kábelt használtam, de majd az új asztallal kiderül, hogy mi hogyan fér el, aztán lehet lesz házcsere, bár én szeretem ezt a házat -
-
vallas
őstag
Sziasztok,
vettem végre egy AIO-t mert már régóta mozgatta a fantáziámat, meg egy két kábelhosszabbítót, fésűvel, és ezt sikerült összehozni belőle...
Fractal Meshify C AMD5800x és Radeon 6700XT
Be Quiet Pure loop3 280-s AIO lett beszerelve -
zavart
tag

-
marinea2
addikt
válasz
SoulReaver
üzenetére
Ez a nappaliban van a sarokban. Az alvos agy arrebb van masik szobaban

F.B.I. : Jo nagy blokktegla!
-
marinea2
addikt
meg egy kis kabelmanagemant majd az asztal mogott, meg kis virag rendezes
KAMELOT!, na kinek az asztalan nincs hely?
-
F.B.I.
veterán
Nem nagyon akarta de belegyömöszöltem
-
Floyd80
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Nagyon jó lett! + pont a házért.
Apró megjegyzés, a VGA-hoz (ha jól látom sima 2X8) megpróbálnék egy hosszabbítót, ez nem olyan drága és nagyon jól hajlítható, fésülhető.
Merlinhardver - Akasa Flexa V8 8pin VGA hosszabbító 40cm harisnyázott fekete (AK-CBPW09-40BK)
Kb így nézne ki:
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3867, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nincsenek jól...

Fractal Meshify C AMD5800x és Radeon 6700XT

meg egy kis kabelmanagemant majd az asztal mogott, meg kis virag rendezes