- N€T0X|N: Stellar Blade után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
maxika2004 #52766 üzenetére
Nekem kezd az az érzésem lenni, hogy jobban járnál ha az ASUS lapot is megszereznéd hozzá amiben ment. Persze csak ha megoldható.
Mostanra kb mindent végigpróbáltál ami nekem eszembe jutott, és eléggé egyértelműnek tűnik, hogy a lap és a proci nem férnek össze. -
válasz
maxika2004 #52766 üzenetére
Ha kiveszed mindegyik ramot és úgy indítod, akkor van sípolás hogy hiányolja a ramot?
Ha van benne külön VGA vedd ki és úgy? -
válasz
maxika2004 #52762 üzenetére
Szia.
És nem lehet hogy a RAM nem fér össze a CPU-val?
Hogy van benne és hány ram van benne most? (Mennyi modul) -
_drk
addikt
válasz
Másik táp próba volt már?
-
Csorbi
addikt
válasz
Akkor az i7 az kuka, úgy tűnik. Mit tudsz az előéletéről?
-
KROK640
nagyúr
válasz
maxika2004 #52760 üzenetére
Ha visszarakod a 10400F-et az MSI lapba akkor megy? (arra vagyok kiváncsi, hogy nem-e szerelés közben öltél le valamit). A 10700-at is próbáltad többször a lapban?
Ha jól emlékszem, akkor a 10400F-nek is az a 4300MHZ az 1 magos turboja, az all core 4GHZ. Csak a feladat kezelőben akkor is megugorja a 4300-at ha egy mag megy csak annyin. Ha máshol is így megy, és az összes maggal 4300-on, akkor meg aktív a BFB, amit azért tartok kizártnak mert a te lapod azt nem tudja.
Az, hogy hideg a CPU, azt jelenti, hogy nem is hajtja, jó eséllyel a postig sem jutsz el. Elsőre pont Biost mondanék, de azon már túl vagy ...
60 fok minél? CPU Core, CPU temp, valamelyik maghő? Mert ezek között akár 20 fok különbség is lehet. Nekem ez továbbra is throttlingnak tűnik. (ASUS lap)
-
maxika2004
őstag
válasz
Csorbi #52759 üzenetére
csak össze hasonlitottam, mert pl a 10400f re 4.30 GHz et ir, ott maxon, annyival is megy !
i7 nél meg közben annyit vettem észre a core temp el néztem közben, 100% os terhelésnél, hogy 60 foknál kb vesz vissza a frekiből 4.6 ról 3.8 ra... de ott még bőven mehetne...de hogy a másik MSI lapban miért nem megy , nem tudom elképzelni!
táp jó elvileg széthuztam összedugtam ujra mindent , reset is megvolt... -
Csorbi
addikt
válasz
maxika2004 #52758 üzenetére
A 4.80 GHz az egymagos Turbo-Boost érték. Ha egymagos terhelést kap, akkor addig tudja emelni. A 3.80 GHz az szerintem ilyen all-core Turbo-Boost frekvencia lehet.
A CPU táp (8-pin EPS) rendesen be van kötve, 8 tűssel? Moduláris táp esetén a táp oldalon is rendesen érintkezik minden?
CMOS resetet csináltál már a lapon? -
maxika2004
őstag
válasz
Csorbi #52757 üzenetére
amugy közben frissitettem, legujabbra, de nemjó...
én is néztem hogy egyforma biost ir mindkettő procihoz...egy kérdés közben : másik asus lapban ahol megy a i7...
aida stress cpu-n ha maxon megy akkor visszaveszi a órajelet 4600 ról 3800 körülre az mitől lehet ? ( nem throttling ol aida szerint)
illetve a 4600 mhz nek nem 4800 nak kellene lenni ? intel honlapján annyi a max...
nem lehet hogy a procival is van valami gebasz ? -
_drk
addikt
válasz
maxika2004 #52755 üzenetére
Olvass eggyel feljebb.
BIOS Update.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
segitsetek lécci :a gép :
lap : msi b460m pro-vdh wifi
proci : i5 10400f
vga asus gtx 1060 6gbigy használtam eddig, minden tökéletes volt,
cseréltem egy i7 10700 ra, (minden változatlan )
és nincs kép, ventik felpörögnek, de semmi....
néztem, induláskor a proci hideg marad ( hütö nélkül )a proci másik asus lapban megy rendesen ...
valami ötletetek nem lenne, mi lehet a hiba ?
elöre is köszönöm a segitségeteket !
-
_drk
addikt
Pendrive-ról q-flash megoldotta a probélmát.
Szerintem az elem lehetett a hibás.
Egyedül a procit és tápot nem próbáltam, azon kívül mindent is ki-be dugtam. Cmos reset is volt.
Ha kontaktos lenne valami az nem így jött volna ki. Az elem meg lehet folyamatosan baszkódta a Bios-t. Lehet akkor nem is bootolt a rendszer megfelelően miután nem volt áram alatt a gép. Hogy utána mindig hogy jött helyre megától az jó kérdés.Őszintén nem hittem, hogy sikerül ezzel a megoldással. 64 gb-os Pendrive-ot átrakni először 32gigásra, hogy Fat32-es filerendszer legyen, de persze utána még át is kell nevezni a BIOS Update file-t...
Közben egyébként csak a táp volt bedugva. De a gombot is egyidőben kellett lenyomni a bekapcsolással, hogy működjön.
Mikor megjelent a narancssárga LED én se el se hittem, hogy történik valami. Majd utána be is bootolt a rendszer.Most kapott új elemet, szerencsére volt itthon 2032-es.
Amúgy utána olvasva rengeteg ilyen nem ad képet a rendszer probléma van. Anno legalább bejött valami alap kép és látni lehetett, hogy mit nem érzékel, vagy alapból ki írt valamit.
Egyébként az éppen beszerzett ASRock steel Legend egyből ki írta, hogy új proci van benne. Valami tpms-es ízét irt ki, de tovább nyomva az egyből működött. -
_drk
addikt
válasz
parandroid #52751 üzenetére
Nem tudom, én úgy emlékszem egyszer frissítettem.
De akkor nyomok egy BIOS resetet, meg Ramokat is elkezdem pakolgatni.
Így hogy nincs kép, hogy tudom Update-elni? Meg mondom, azt a gép a régi procival is csinálta.Ahogy mondtam most van 2 ugyan olyan konfig otthon, Tudok próbálkozni.
-
_drk
addikt
Hi
Mi lehet kontaktos egy gépben, hogy nincs kép, csak pörgeti maxon a ventiket és nem a videó kártya és nem a kijelző és nem annak kábele.
Már régóta csinálja, eddig megbaszkuráltam a DP kábelt a, azt hittem az baszakszik, de nem. Viszont eddig megoldotta a problémát, gondolom valami kontakt probléma lehet.Pont most raktam bele F.B.I kolléga 5600-sát, de már most bármit baszakszok nem akar képet adni. Pedig a kijelző veszi, hogy be van dugva, minden pörög és világít..
-
F.B.I.
veterán
Ryzen 5 5600-at átcseréltem Ryzen 5 5700X, Asrock B450M HDV -R4, legújabb BIOS, azóta nincs kép. Volt cmos törlés, elem ki-be. Semmi. Beindul de nincs kép. RX6660 adja, HDMI keresztül. Semmilyen monitoron, tévén nincs kép.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Tyler Durden #52745 üzenetére
Nekem tippre ezekután főleg alaplap
-
válasz
KROK640 #52744 üzenetére
Flash nem megy végig szerintem, túl gyors, utána se indul el a masina. Fiam gépe itt szépen megy, szal monitor is kicsukva, marad a proci /ezt 99%ban kizárnám/ illetve az alaplap. Itthon már nem foglalkozom vele, holnap megy szerviz, megnézik, utána az eredmény fényében megyek tovább. Köszi mindenkinek a segítséget/ötletelést!
-
KROK640
nagyúr
válasz
Tyler Durden #52740 üzenetére
Nekem volt ilyen sajnos
-
válasz
parandroid #52741 üzenetére
A ROM-t.
RVR400: Nem még, nem nagyon értem mitől tudna gallyravágódni. De lehet holnap akkor teszek egy próbát és felrakom a legújabbat /fogalmam sincs mikori van fent/
-
RVR400
veterán
válasz
Próbáltad újra flashelni?
-
parandroid
félisten
válasz
Ami el tud romlani, az el is romlik. Amúgy bios alatt mit értesz? A ROM-ot, vagy a szoftvert?
p
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Tyler Durden #52736 üzenetére
Nekem volt olyan alaplapom, ami csak pörgette a ventiket, meg se pittyent, és képet sem adott. Pedig volt rá kötve speaker, csak a Biosa ment ki, és már pittyegni sem tudott.
-
-
Top cat
addikt
válasz
Tyler Durden #52736 üzenetére
MSI-nél lel lehet tiltani a csipogást, post beep alatt.
-
Még valami eszembe jutott, ha nem tud bootolni a gép illetve bármilyen nyomora van, nem kellene a speakernek vmi hangot adnia? Az enyém totál néma.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Tyler Durden #52730 üzenetére
"Illetve kikapcsolni se tudom a gépet a power gombbal, csak a tápnál való lekapcs segít" --- na, ez nekem tapasztalatom alapján erősen alaplapra utal.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Tyler Durden #52728 üzenetére
"Konfigom az adatlapomon megtalálható, de ide is bemásolom"
Végre valaki!
-
válasz
Ram másik gépben pöpecül megy, DVI HDMI tesztelve másik kábellel másik vga-val, egyelőre ugyanaz. Még egy BIOS flash-t lehet megpróbálok, bár nem gondolnám, hogy egyik pillanatról a másikra emiatt bedobja a gép a törölközőt. Alaplap CPU vonalon nehezebb lesz tesztelni, nem feltétlen kapnám szét fiam gépét emiatt
-
parandroid
félisten
válasz
Amúgy akármennyire nem arra utal a hibaüzenet, én a memóriákat is kipróbálnám máshol, vagy ebben a gépben másikat.
p
-
válasz
parandroid #52729 üzenetére
Bios reset még nem, de mindjárt intézem. A csatikat ellenőriztem, még mivel moduláris a táp, lehet, hogy a kábeleket is cserélem.
Én is erre jutottam, hogy vagy CPU vagy alaplap, igazából bármelyik is nyekkent meg, az force-olni fogja az AM4--»AM5 vonalra való upgrade-t.Amúgy akármennyire nem arra utal a hibaüzenet, én a memóriákat is kipróbálnám máshol, vagy ebben a gépben másikat.
Fiamhoz mindjárt bepakolom, most csak annyit csináltam, hogy kiszedtem és beraktam őket újra, nem segített. Illetve kikapcsolni se tudom a gépet a power gombbal, csak a tápnál való lekapcs segít. Most még megnézem egy másik DVI illetve egy HDMI kábellel is. -
parandroid
félisten
válasz
Tyler Durden #52728 üzenetére
BIOS reset volt? Ha az nem segít, akkor sanszosan vagy az alaplap, vagy a CPU adta be a kulcsot. még annyi hogy az alaplapra dugott tápkábeleket ellenőrizném, hogy jól ülnek-e (szinte kizárt, hogy ez lenne a gond, de hátha).
p
-
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, hátha látott már valaki hasonlót. Mai nap játék közben egyszer csak feljött egy felirat, hogy no signal display és utána elment standby-ba a monitor. Kikapcs/bekapcs természetesen nem hozta helyre. Teljesen áramtalanítottam a gépet majd meló miatt cirka 15-20p múlva kapcsoltam csak vissza továbbra is semmi. Vidikártyát néztem, de világítani világít, ventik nem tekernek, gondolom az idle állapot miatt.
Néztem az alaplapot, nahh ott viszont világít a CPU lámpa, mondom remek legalább van miből kiindulni. Ki akartam zárni 100%-ra a kártyahibát, viszont a fiam gépébe az én vga-m sehogy se fér be /7900XTX/, így az övét tettem át az enyémbe, ugyanaz a hibajelenség.
Merre kellene elindulni ezzel az alaplapi CPU hibával? Eddig soha semmi probléma nem volt vele, hőfokok miatt nem sikoltozott illetve vízzel van hűtve.
Bármilyen ötletelést/segítséget szívesen fogadok, előre is köszönöm.Konfigom az adatlapomon megtalálható, de ide is bemásolom:
MSI B550 Tomahawk | AMD Ryzen 7 5700X3D | Cooler Master Masterliquid ML240 RGB Phantom Gaming Edition | Asus TUF GAMING 7900XTX 24GB | Crucial Ballistix 32GB RGB DDR4 3200Mhz CL16 KIT | Samsung 970 PRO 512GB M.2 | EVGA 750W SuperNova Gold | Cooler Master CK550 RGB | Logitech G502 | Samsung G9 Odyssey Neo 49" DQHD 5120x1440 244hz | Cooler Master MasterCase H500 Mesh ARGB
-
berzebub
aktív tag
Sziasztok! Adva van egy Asus Tuf B550 plus és egy Samu 990 pro 1TB. A Win11 telepítés szépen végig fut, de utána csak a biosba dobál be, nem akar bootolni. Próbáltam CSM legacy,uefi, csm off.Csináltam telepitot rufussal,media tool creatorral de akkor is csak a bios. Valami 5let? Volt a lap szervizben, szerintük minden ok.
-
Csorbi
addikt
válasz
Viharlovag #52722 üzenetére
Megnézném a laphoz az akkoriban kiadott BIOS frissítéseket is, és ha nem az utolsó van rajta akkor rátenném - az újabb, nagyobb kapacitású ramok megjelenésével lehet hogy javítottak a stabilitásukon.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Viharlovag #52722 üzenetére
Üdv !
4*2 GB nagyobb terhet ró a memória vezérlőre (alaplapon van még), érdemes lenne megnézni hogy mekkora feszt állít be magának hozzá, lehet hogy kevés.
Illetve, ellenőrzést megér a ram modulokhoz a lap által belőtt fesz is, legalább annyi kel legyen ami a modulra rá vagyon írva. Stock DDR2-800 -as moduloknál ez általában 1,8 Volt. -
Csorbi
addikt
válasz
Viharlovag #52720 üzenetére
Életkorából (17 éves, khm
) adódó stabilitási gondok simán lehetnek bármelyik komponenssel. (elöregedő kondik, MOSFET-ek, stb)
-
Viharlovag
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS P5Q alaplap, E8500 proci, 500W Delta táp, GTX 660 és 120GB SATA SSD konfig.
Vettem hozzá 4x2GB DDR2-800-as Kingmax RAM-ot, viszont ha mind a 4 sticket behelyezem, elsőre eljutok Windows-ig, majd lefagy és újraindul, utána pedig már nem is post-ol, nincs csipogás, csak pörögnek a ventik és a kikapcsoló gombbal lehet csak leállítani.
Utána hiába kapcsolom vissza semmi, viszont ha kiveszek 2 sticket, akkor működik minden ahogy kell, játékok, stb., szóval nem a RAM-nak van baja véleményem szerint. Lehet csak valami beállítási probléma van vele?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pyttawrx #52718 üzenetére
Ez nekem valid lehetőség már tizen sok éve.
Volt egy lapom, ASUS M4A785D-M PRO, az eleve döglött elemmel érkezett, mikor kivettem a dobozából.
Aztán később rájöttem, hogy más baja is van, ugyanis két elemet is vettem bele, és mindkettő azonnal döglött lett. Plusz imádott magától bekapcsolni, random időközönként. Úgyhogy csak úgy lehetett kikapcsolni ha teljesen áramtalanítottam.
Garanciában "nem találtak" hibát, (holott nagyon könnyen reprodukálható volt) úgyhogy visszakaptam ahogy volt szarul.
Aztán 2014-ben, 5 év után, nyomott áron eladtam, persze leírva/elmondva, hogy mi a baja. Az új tulaj jött panaszkodni pár hét múlva, hogy állandóan bekapcsol a gép, és ha kikapcsolja 1-2 perc múlva megint visszakapcsol. Ha meg kihúzza, akkor a Bios mindent elfelejt. Rávett egy elem cserére, persze nem volt jó.
De aztán az a lap egy Phenom 9500-al és 6GB RAMmal 2022-ben még napira volt használva. -
Gigi01
őstag
válasz
shadow1901 #52715 üzenetére
Semmit nem reagál.
-
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Asztali gépem mostanában egy módon indul el.
Ha áramtalanítom,azaz kikapcsolom a tápot,és bekapcs után egyből indítva.
Valaki ilyennel találkozott?Alig használt,viszonylag friss konfig. -
SPeti1984
senior tag
Segítségeteket szeretném kérni az alábbi hibával kapcsolatban. Adott egy AMD ryzen 5 7600 konfig:
Asrock B650 M Pro RS AM5 alaplap
Adott egy AMD ryzen 5 7600 CPU
2x32 gb ddr5 memória
RX7600 10gb VGA
SSD
HDD
FSP Raider 650 táp (ez már jó pár éves)Azt produkálja, hogy irodai használatnál minden szépen működik, de ha elindítok egy játékot, akkor kb 2 perc után kikapcsol a gép és kb fél 1 perc után tudom csak újra bekapcsolni áramtalanítás után. Ez lehet tápegység probléma vagy inkább túlmelegedés lehet? Próbáltam hőmérséklet értékeket logolni, de a CPU 85 fok fölé sose ment, a GPU 60 fok alatt volt, a GPU Hotspot 98 volt a legtöbb. Kikapcsoláskor nem is voltak magas GPU hőmérsékelt értékek, cpu volt 84 eddig.
Tápot hogyan tudnám kiszűrni, hogy azzal van a gond és amiatt kapcsol ki? Vagy ezek a hőmérséklet értékek túl magasak lennének?
-
Dr.Én
veterán
Hali!
Abban szeretném kérni a segítségéteket hogy mitől omlik össze a gépem vajon?
ASROCK Z790 RIPTIDE WIFI,
Intel I5-14600K,
Arctic Liquid Freezer iii 360
Apacer AS2280Q4X 2TB,
Corsair VENGEANCE 32GB DDR5 7000MHz,
SAMSUNG 970 EVO PLUS 1TB,
PALIT RTX 4070 Ti SUPER GameRock OmniBlack 16GB,
LG UltraGear 27GP850P-B, Arctic LF III 360 black,
Be quiet! SHADOW BASE 800Black,
Seasonic Focus GX 750 Gold,
Microlab Solo 7C
Windows 11 Enterprise
24H2
Rendszer kb éve van fent.
A gép random egyszer csak össze omlik( lehet sima netezés közben vagy játék alatt), fekete képernyő, nem ragál semmire, semmi hiba üzenet. Csak azt veszem észre hogy maxon megy minden ventillátor a házban , a vízhűtésen és a VGA-n
reset és utána müködik rendesen .
A hibát semmilyen stresszelő programmal nem tudtam elő hozni.
Windowst néztem Latency Mon progival, ott se találtam hibát.
Illetve ami fura hogy 2-3 hétig semmi, aztán egy nap kétszer össze omlik , majd ismét több nap csend és úra össze omlik
-
toxicjew
addikt
Törölhető a kommentem, megoldódott.
-
toxicjew
addikt
Üdv. Összeraktam egy vadiúj gépet nulláról. A monitor viszont nem kapcsol be amikor elindítom. Mi lehet a gond, mit ronthattam el?
B850 Tomahawk, Ryzen 7 9800x3d, 5070ti, Fsp Vita gm 850w 80 gold táp.
-
cech19960320
tag
válasz
KROK640 #52702 üzenetére
Hát azóta megint van új infóm….
a mosógép állapotának nincs köze hozzá.
Továbbra is a régi kártya van bent. Elvileg nemsokára sikerül új tápot szereznem, meg hétvégén kipróbálom másik szobában és aljzatban.viszont újabb érdekesség:
a régebbi kártyávan amikor kifagyogat, eddig 1-2 alkalommal vissza lehetett hozni 30-40s után Ctrl+alt+del kombóval és az éppen futó alkalmazások bezárásával.viszont most kilőttem az AMD crash reportert… azóta teljes halál nem volt, viszont azt vettem észre, hogy Alt+TAB esetén legtöbbször van 1-3 másodperc képfagyás mielőtt minden szépen megy tovább.
ez alapján meg kevésbé tűnik hardverhibánakXD
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
cech19960320 #52603 üzenetére
Nem röhögök. Ugyanis ez előfordulhat. Havernél ekkor az volt a megoldás, hogy hosszabbítóval egy másik szoba konnektorából vezette át az áramot, úgy jó volt.
Egy másik havernél ha ment a gép és bekapcsolták a mikrót akkor leverte a biztosítékot. Külön-külön mindkettő mehetett, de ha mikrózni akart ki kellett kapcsolnia a gépét. -
Zolee888
tag
válasz
shadow1901 #52699 üzenetére
Tegnap feltelepítettem rá a windowst, drivereket, programokat. Több órát ment gond nélkül, este kikapcsoltam. Ma reggel indítottam, 1 másodperc után kikapcsolt, levágta a kismegszakítót. Ha áram alatt van a táp, bedugva a konnektorba fel se lehet kapcsolni az kismegszakítót. A házban 3 fázis van 3x16 amper, átvittem másik szobába, ahol másik fázis van, ott is levágta egyből. A régi gép megy gond nélkül most is. ( BE QUIET! Pure Power 10 500W táp, GeForce RTX 3060 Ti 8GB videókártya, Ryzen 5600 proci.
Az új gép ez lenne: AMD Ryzen 7 9800X3D, MSI GAMING TRIO OC PLUS GeForce RTX 5070 Ti, ASROCK SL-1000G Steel Legend 1000W. Nincs se klíma, se elektromos sütő.
Amikor megnéztem a 2 külön fázison, semmi más elektromos eszköz nem ment.
Táp hibás lehet? Érdemes átrakni a régi gépből az 500-as tápot az újba, hogy elindul-e a gép?
Csak nem tudom, hogy ez a táp bírni fogja-e az 5070 Ti-t meg a procit+ a régi táp ATX 2.4, az új meg ATX 3.1-es. Rálehet dugni a régi tápot az új kártyára?
Nem szívesen küldetném vissza az egész gépet megint egy 200 km-es útra, ha csak a táp a hibás, akkor csak az menne egyedül.
Új hozzászólás Aktív témák
- z97 - 4790k - 8x4 GB ddr3 2400
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest