- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Woodslave
félisten
válasz
BÁ Nutrition #150095 üzenetére
kisvárosi volt csirkénk gyerekkoromban de ilyen nem rémlik.
-
válasz
BÁ Nutrition #150095 üzenetére
Mondjuk csirkét én is csak hentespultban láttam pucéran, tehenet meg az autópálya mellett jó messziről max. Az olyan egzotikus állatokat meg, mint a disznó, bárány, pulyka, nyúl, azokat csak tévében.
Amúgy hát volt, jó volt.
-
válasz
BÁ Nutrition #150095 üzenetére
Én boltiban is nem egyszer. Az XL-esek közt egyáltalán nem ritka az ilyen. Volt, hogy csak 2 tojásból akartam kis átmeneti kaját csinálni, két XL-est feltörtem és 4 sárgája lett. Na, mondom jó, hogy alacsony bevitelt akartam...
-
válasz
Woodslave #150092 üzenetére
Tojást nem szoktam méregetni, szóval nekem az lenne a legjobb, ha tudnám, hogy egy tojásban mennyi a zsír. Darabszámra számolok, nem szoktam lemérni, hogy mekkora a tömege a tartalmának. Régi kalóriatáblázatok alapján 5 grammnak szoktam venni az egy tojásban lévő zsírt. De lehet, hogy ezentúl majd azt is a mérlegen ütöm fel, hogy pontosabb számot kapjak. Legalább egy ideig, amíg ki nem derül, hogy mi az átlag.
-
Woodslave
félisten
válasz
HussarF #150091 üzenetére
Akkor azt kéne tisztázi mi a kérdés?
Ha nagyobb a tojás akkor nagyobb a sárga ergo több a zsír? Asszem ez elég egyértelmű
Ugyanolyan méretű tojás de eltérő tápolás nagyobb sárgája több zsír? És ha igen akkor mennyivel?A kaloriabazis.hu szerint 100 gramm tojássárgájában van 32 gramm zsír, tehát 32% a zsírtartalom. Ezt el lehet fogani standardnak vagy akkor a fentiek alapján vitás ez is?
Lehet elvesztettem a fonalat.
ja basszus ilyet még nem láttam hogy 2 tojás 4 sárga
-
válasz
gyuri860213 #150090 üzenetére
Na, erről beszéltem, Wood. Itt azért látszik, hogy nem annyi a kérdés, hogy 5 vagy 6 g zsír van-e benne. Jóval nagyobb eltérések vannak.
-
gyuri860213
tag
A tojásos témához egy kis észrevétel. Ezen a képen 2 db tojás van, nagyméretű, kétszikű. Szüleim tartanak tyúkot otthon és ha túl magas fehérjtartalmú tápot kever neki fater akkor ilyen lesz. Kapirgálós tyúk de kap tápot is. (búza, kukorica, borsó, és néha szója) van itthon normál M-s méretű is háziból, ugyanaz a tartás de az mind egyszikű. szóval lehet méricskélni meg átlagolni de a sárgája mérete egyenesen arányos a tápolátatással, persze ez ipari környezetben nem állja meg a helyét mert ott fix tojótápot kapnak alacsony fehérje tartalommal és sose látsz majd kétszikűt, de valószínű hogy ha növelik a fehérje tartalomat a sárgája is növekszik.
-
KAMELOT
titán
válasz
Ed3r_X_ #150085 üzenetére
4 órás alvásokat miért energiaitallal kompenzálod? Enrgiaital meg semmi pluszt nem ad csak azt az érztet kelti, hogy nem vagy fáradt, valójában a tested fáradt. Edzés előtt ha dolgozni jársz és ha tudsz pihenj 30 percet. Jót tesz.
Amikor még egyetemre jártam én is így csináltam. Sajnos kellett mert nem bírtam volna. Manapság már könnyebb. 2 hét munka 2 hét pihenés.
-
Angel2014
addikt
Hatalmas .....kíváncsi kennék Júmenék mit szólnak hozzá Nyiregyről [link]
-
Radnix
senior tag
válasz
Ed3r_X_ #150085 üzenetére
Önmagában a savas ph-jú löttyökkel "öblögetés" halálos a fogaknak. A cukor is azért okoz szuvasodást, mert a cukrot lebontó baktériumok savas végterméket állítanak elő belőle, ami erodálja a zománcot, meg ha azon átjut, akkor a dentint.
Én már csak tudom, mivel fogzománcfejlődési rendellenességem van, borzasztóan kellett vigyáznom a fogaimra, de már mindegyiken "kupak" van.
Szóval az ilyet jobb gyorsan lehúzni, aztán öblögetni egyet sima vízzel, és akkor nem okozhat nagy gondot.Ha már benne vagyunk ebben a témában, a közkeletű gyúrós 2 óránként kaja szintén rémálom fogászati szempontból, mivel épphogy visszaáll a ph a szádban és már küldöd is rá a következő adagot.
-
rwin5
őstag
válasz
AsakuraDave #150076 üzenetére
szokj le róla még időben, káros nagyon
-
válasz
marked one94 #150078 üzenetére
Vkinek erősnek is kell lennie, hogy meglegyen a topicátlag.
-
Zola007
veterán
válasz
marked one94 #150078 üzenetére
rohadjon meg a befőtted
-
Apollyon
Korrektor
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Zola007 #150073 üzenetére
Ez a tojás méregetős cucc izgalmasabb most
Elképzelem ahogy Hussar lemegy a terembe mellbimbó villantós trikóba azt az edzőtáskájából előkapja a tojásokat és egy tál vízbe dobálgatja őket és méricskél a terem közepén
Am ha már volt szó energiaitalról a Monster-ről vélemény? Én ezt az Ultra-t szoktam inni (fehér cukormentes) néha edzés elött.
-
Zola007
veterán
osztán' edzeni vótatok-e már?
-
válasz
HussarF #150071 üzenetére
Nehehem, ennyire messzire nem akarok elmenni
csak tömegeket mérek. Sárgája tömege, fehérje tömege, ebből ugye adódik az össztömeg. Arra vagyok "kíváncsi", hogy a hivatalos 34/66-os sárgája/fehérje arány némi rátartással igaz-e egy nagyon pici házitojásra éppúgy, mint egy XL-es biofarmos tojásra. Ha igaz, akkor a modell adta keretek között kijelenthető, hogy a fajlagos zsírtartalom állandó.
Alapítani kéne tojáskutató labort, beszipkázni hozzá szponzorokat, meg EU-s lóvét.
-
válasz
Jorus #150070 üzenetére
Sztem le kéne tisztáznod, hogy mit is fogsz mérni
De ezt a tézist fogom holnap vizsgálni.
Mármint, hogy a tojás tömegének változása összefügg-e a sárgája/fehérje arány (és ezáltal a zsírtartalom) változásával
Az alapján, amit leírtál, hogy különböző sűrűségűek, a sárgája/fehérje aránnyal biztos, hogy összefügg, mert ha az arány változik, a tömeg is fog.
Most ha jól értem, azt akarod mérni, hogy a nagyobb tojás mennyivel nehezebb? Ugye ehhez térfogat is kéne (beleteszed a tojást vízbe előtte egy mérőkancsóba és megnézed mennyit emelkedik a vízszint?).
A sárgája/fehérje térfogatarányt hogy méred le?
Meg hogy veszed figyelembe, hogy a sárgájának meg a fehérjének is akár egy aránylag szélesebb intervallumon helyezkedhet el a sűrűsége és nem fix érték?
Túl sok a bizonytalanság.
Sztem egyszerűen tojás térfogatot kéne mérni meg a tömegüket. És ebből csinálni egy adatsort, ábrázolni is lehetne, hogy mutat-e valamilyen korrelációt (remélhetőleg egyenes arányosságot). Csak ehhez jó nagy minta kell, legalább 100 tojás. Tehát idő is kell, mire ennyit betolsz -
válasz
HussarF #150069 üzenetére
Igen, az a "nem biztos" nem volt szerencsés kifejezés oda, valóban, mert valószínűbb, hogy ezek egymástól független értékek.
De ezt a tézist fogom holnap vizsgálni.Mármint, hogy a tojás tömegének változása összefügg-e a sárgája/fehérje arány (és ezáltal a zsírtartalom) változásával - hogy egyenesen arányos-e, esetleg fordítottan, esetleg nincs összefüggés és a tömeg változása nem jár a sárgája/fehérje arány változásával, és így a tömegtől függetlenül a fajlagos zsírtartalom állandó.
Van itthon vidéki rokonoktól házitojás, M-es teszkós, L-es és XL-es Biofarmos is.
Persze az igazán üdvözítő, a boldog magot evő boldog tojó boldog tojása lehet. -
válasz
Jorus #150067 üzenetére
Csak azt mondtam, hogy sztem te azt akartad íni, hogy az állandó és nem azt, hogy egyenes arányosságot mutat, mert ideális esetben állandónak kell lennie. Ha egyenes arányosságot mutatna, akkor pl. a nagyobb tojásnak fajlagosan is több zsírt kéne tartalmaznia.
(#150066) aelod
A Schrödinger macskája gondolatkísérlet a kvantumechanika alaptermészetét hivatott bemutatni, hogy a részecskéket leíró paraméterek nem konkrét értékek, hanem valószínűségi változók vagy hullámfüggvények, amiből a sajátos tulajdonságok következnek.
Hogy ezeket milyen pontosan lehet meghatározni, arra Heisenberg adott egy formulát, de ez sem az, amit mérési pontosságnak szoktak hívni. -
válasz
HussarF #150065 üzenetére
Igen, de csak amíg a sárgája/fehérje arány állandó.
Oké, aszongyák iparági 34/66 az arány, de émmár mindenféle tyúktojást láttam.
Szal arra utaltam az imént, hogy ha abból indulunk ki, hogy a sárgája sűrűbb, tehát nehezebb, a tömeg nem csak a méret növekedésével, hanem a sárgája/fehérje arány változásával is elérhető. Tehát ha mondjuk egy 35 grammos tojásnál ez az arány 30/70, egy 50 grammosnál 34/66, míg egy 65 grammosnál 38/62, akkor itt lehet olyan összefüggés, hogy a tojás tömegének növekedésével (amennyiben ez a növekedés a sárgája/fehérje arány megváltozásával is jár) a zsírtartalom/teljes tömeg arány is változhat valamilyen módon.
Hmm... holnap úgyis tojást tolok, majd mérek a különböző méreteknél sárgája/fehérje arányokat. -
válasz
aelod #150059 üzenetére
Schrödinger macskája mondjuk egyáltalán nem erről szólt, de butagyúrós vagy, elnézem most neked
(#150060) Woodslave
Ha tényleg csak ennyi a különbség, akkor még bele lehet kalkulálni a bizonytalanságot. De épp azt vitattam, hogy ennyi lenne. De legközelebb leméricskélem. Hétvégente eszek rántottát, szombaton mérlegelek -
Woodslave
félisten
válasz
HussarF #150057 üzenetére
akkor mérd le. Te úgy hogy külön a sárgáját meg a fehérjét.
a kaloriabazis.hu szerint 148 gramm tojás (3 közepes kb ennyi vagy +/- 4-5 gramm) 18 gramm zsír
XL-eset nem szoktam, de legyen abból 3 db. 185 gr. 22 gramm zsír.Ennyi vagy akkor nem értem a problémát
de ha darabra nézed akkor 2 gramm kb a különbség. mondjuk én már idági nem megyek (le)
-
válasz
Woodslave #150052 üzenetére
Ha csak ennyi lenne a különbség, akkor rá lehet egy puffert számolni. De amikor egy M-es meg XL-es tojás között van egy 2-es szorzó tömegben, akkor miért gondoljam, hogy a nagyobban csak 1 grammal van több zsír? Aztán egy 6-8 tojásos rántottánál egy kevésbé megengedő zsír limit mellett nem mindegy, hogy mondjuk 4 g van benne vagy 8 g.
-
Woodslave
félisten
válasz
Woodslave #150054 üzenetére
de egyébként és maximálisan a makro trackelés híve vagyok szerintem a legbiztosabb módszer ennek ellenére úgyse tudod 100%-ra kiszámolni, teljesen mindegy milyen kajából viszed be. Beírok 10 gramm olivát a reggeli tojáshoz ki tudja mennyi marad a serpenyőben a dobozban meg mittomén. Ennyi erővel azon is görcsölhetnék mert nem 10 hanem lehet csak 8 gram..
Vagy bármilyen kaja gondolom nem minden rizsszemet dobnak be a kalóriameterbe, lehet ott is van eltérés 100 grammnál lehet már 2-3 gramm ch is..
-
aelod
veterán
válasz
Jorus #150050 üzenetére
Nálunk otthon volt:
- malac
- liba
- tyúk
- gyöngytyúk
- rucaA nyulak nyáron sarjút, télen szénát meg tápot ettek. A baromfik gabonát amit a gazda learatott okosba nekünk. De a kukoricát volt, hogy kézzel szedtük. Disznót egyszer vágtunk egy évben. De elég sok tennivaló van az állatokkal...és nem tudsz elmenni otthonról huzamosabb időre mert ki gondozza őket?
(#150052) Woodslave
Ha versenyzel nem mindegy
-
válasz
Lacy6 #150048 üzenetére
Biztos jobb, ha tudod hogy mit eszel, vagy mit evett, amit megeszel, de háztáji körülmények között, munka mellett nem fogsz tudni eleget termelni semmiből.
Ha csak a tojást nézem, abbol betolok mondjuk egy hónapban kb. 80-100 db-ot, ahhoz kell 10-12 db tojó alsó hangon, meg persze kakas. Emellett elfogy havonta uszkva 25-30 kg csirkemell, az azt jelenti, hogy havonta levágsz 80-90 csirkét (napi 2-3-at). És akkor még kellene némi vöröshús, hal, meg rengeteg zöldség, gyümölcs, gabona. És mivel mindent megeszel, ezért ez mind kiadás, szal a bevételi oldalra is kellene valami, amiből mindezt biztosítod. Ahhoz ugye a fentiek sokszorosát kellene termesztened, hogy a felesleget eladd a piacon, és még maradjon kis pénzed mondjuk terembérletre is.Szal jó móka az önellátás, nekem is vannak ilyen ismerőseim, de ők enervált, elvont jurtalakók, akik egy csirkét családilag 4 napig esznek, meg elvannak egy nap borsólevesen meg céklafőzeléken. Szal úgy simán működik a dolog, de ha nagydarab gyúrós vagy, aki betol egy nap 3-4.000 kcalt és 200-300 gramm proteint, akkor sehogysem fog kijönni a dolog pénzügyileg és időben szentem.
Ha teheted, természetesen mindenből célszerű a tanyasit, háztájit venni, mert sokkal finomabbak, de a konkrét makrókról szentem nincsenek hivatalos mérések, mert ahány háztáj, annyi nevelési, tápozási metódus, szal szentem csak becslések lehetnek, vagy egyes vizsgálati eredmények, hogy teszem azt mennyivel jobban épül be az a protein, amit nyílt mezőn boldog füvet mosolyogva rágcsáló vidám marhából származik, amit vicceket mesélő mészárosok daraboltak.
-
válasz
Lacy6 #150048 üzenetére
Mondjuk jó kérdés. Nem is abból a szempontból, hogy bolti vagy nem bolti, hanem hogy mennyi a tápanyagtartalma egy tojásnak? ökölszabályként 5g zsírnak szoktam számolni, de tojásból van kicsi meg nagy is. meg a méretazonosak között is lehet eltérés. Fehér folt, hogy mondjuk mennyi egy tojás zsír meg fehérje tartalma.
-
Lacy6
senior tag
Szerintetek tápanyag szinten, mekkora különbség van a bolti és a házi termékek között?
Itt inkább a tojásra, húsra, tejre, ilyenekre gondolok.
De azt is jó lenne megtudni, hogy a bolti zöldségek vagy amit én megtermelek magamnak ott is mekkora a különbség. Ugye neten sokan írnak arról, hogy az elmúlt 50-70 évben a zöldségek és gyümölcsök tápanyagtartalma kb 40 %-kal csökkent.Melóhelyen van egy kollégám aki a városi élet után most ki akar költözni vidékre és amit tudna megtermelne magának. Érdekes, hogy a többségben lévő városi kollégák szerint ez nem jó ötlet, meg amúgy sincs semmi különbség a bolti és a házi termékek között. Véleményük szerint a tojás az tojás, függetlenül a tartástól.
Nektek mi a véleményetek erről? -
válasz
sutyesz96 #150042 üzenetére
Én ilyet szoktam készíteni, épp most készült el egy adag, mondjuk kőrözött.
- 1 kiló sovány tehéntúró,
- 1 dl sovány joghurt,
- 4 szál újhagyma (vagy lilahagyma, vöröshagyma, snidling)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika, petrezselyem100 grammra vetítve kb. 130 kCal, 15 g prot, 5 g zsír, 6 g ch.
-
sutyesz96
őstag
Volt itthon natúr zsírszegény joghurt és túró, jobb alternatíva hiányában összekutyultam őket, és ez volt a reggeli egy kis zabpehellyel. Nem mondom hogy egy kulináris élmény volt.
Van esetleg valamilyen tippetek, receptetek amivel ezt fel lehetne dobni?
-
Én az ALDI-ban láttam ilyen crane sport ital-t. Rá van írva, hogy aminosavakkal. Mondjuk nem tudom milyen brand lehet ez, a neten semmit nem találtam erről az italról, egy itteni fórumon láttam csak feltűnni:
Megnéztem a hátulját és leucin, izoleucin meg valin van benne, szóval nem hogy aminosavakkal, de BCAA-val. Amatőrök, nem tudják, hogy az nagyobb marketingfogás lenne, ha BCAA-t írnának rá.
Mondjuk bennem kurvára felmerült a kérdés, hogy tényleg BCAA-s energiaitalra van igény? Sztem aki ilyeneket vesz, annak nem hívószó az aminosav (a bcaa valószínűleg még annyira sem, azért nem is írták rá)Ja, és 150 ft, ami azt mutatja, hogy a BCAA nem túl drága alapanyag
-
EXA
aktív tag
Mogyorovajat szabad boltban venni vagy azt csak ilyen testepitos oldalakrol erdemes inkabb venni?
-
Ļantos
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #149993 üzenetére
Guggolásnál füles le van téve, koncentrálok, be ne szarjak
aelod:
Sokan úgy szereznek követőket, hogy bekövetnek fűt-fát bokrot, pár nap múlva (akár azonnal) kikövetnek, mert nehogymá... Azért követ be, hogy Te is kövesd, növeld az imidzsét, cserébe ő nem fog téged követni mert csak ilyen érdekfasz/érdekpina. Ha meg haverod/ismerősöd csinálta ezt, akkor a következtetést rád bízomcannibal:
Van. Erősíti a derekat, kerékpározásnál, illetve fájós derékkal egy kész orvosság. -
Zola007
veterán
válasz
cannibal #150006 üzenetére
Legutóbbi ilyen trend a PHáldiGabi féle evezés volt, akkor 2 hétig mindenki fordítva használta a fekpadot
Az egész dolog attól függ, hogy kinek-milyenek az antropometriai adottságai (testarány)
Minden gyakorlatot lehet megfelelően adaptálni, csak a terembejárók többsége lusta, képzetlen vagy simán hülye hozzá. -
Woodslave
félisten
Na végre ma már jobbat lábaztam (chepeli nyugdijas nő kategória) fekvő combhajlito 3*12_15, guggolas 120-al 6-6-8-8. Ha már merevlabas akkor 100kg hasonló parameterekkel. Labnyujto, vadli smith kereten aztán ennyi. Kicsit többet eszek tömegeles lenne de egyelőre csak comb segg úszógumi szentháromság fejlődik.
Egy utolsó kép idén aztán többet nem blamálom magam csak ha izmos leszek vmi csoda folytán [link]
-
MATEO6600
őstag
Bezony, a sima felhúzás sem egy egyszerű gyakorlat, de én a merevlábast a legnehezebbek közé tenném. Szerintem jó ha egy terem 0.5%-a tudja hogyan is kell végrehajtani. Én mondjuk a klasszikus felhúzásnál is rendesen megdolgoztatom a lábhajlítómat.
Más,
Ti mit tennétek, ha úgy éreznétek a vállatok le van maradva a karotokhoz képest?
Lehetséges opciók:
- Nagyobb figyelem a váll edzésére (pl heti 2x különféle edzéstípussal), de ugyanannyi karedzés
- Több váll , kevesebb karedzés
- Maradjon minden ugyanúgy és hozzáfejlődik (amit kötve hiszek, mivel már lassan 7 éve edzek)
- Szarjak bele, csak beképzelemItt pedig az [étkezési rovatunkat hallhatták!]
-
-
Woodslave
félisten
válasz
aelod #150014 üzenetére
ez mondjuk a halálom amikor valamit az egészség jegyében egy egyébként xarabbra cserélnek.
Vagy legalábbis tök mindegyre.
érdekes összehasonlítás. Az 50 gr milka egy fél tába.. A 46 gramm mogyoró aki már evett talán nem kell mondanom mennyire "sok"
Az aszalt szilvát passzolom mert nem szoktam enni csak mazsolát de ez jutott eszembe de mazsolából 95 gramm
-
Woodslave
félisten
válasz
Lacy6 #150011 üzenetére
karobor 100 gramm Energia: 1573 kJ/ 376 kcal
Fehérje: 5,1 g
Zsír: 0,4 g
Szénhidrát: 87,9 gkakaópor 100 gr Calories 228 Total Fat 14 g 21%
Saturated fat 8 g 40%
Polyunsaturated fat 0.4 g
Monounsaturated fat 4.6 g
Cholesterol 0 mg 0%
Sodium 21 mg 0%
Potassium 1,524 mg 43%
Total Carbohydrate 58 g 19%
Dietary fiber 33 g 132%
Sugar 1.8 g
Protein 20 g 40%miért is lenne jó bármilyen értelemben ez a karobpor akármi?
-
Lacy6
senior tag
válasz
mike1334 #149997 üzenetére
Diétás sütemény recepteket lehet találni a neten, amihez nem kell fehérjepor se.
Ilyen kevert cukkinis meg répás sütik is jók.
Kakaó helyett használhatod a karobport.
Csoki kiváltására talán a csokis magvak vagy aszalt gyümölcsök amik jók lehetnek. -
headhunter
addikt
-
cannibal
senior tag
Volt mostanában valami cikk esetleg a merevlábas felhúzás előnyeiről? Eddig még nem nagyon láttam, hogy csinálta volna bárki is a teremben, most meg már nem az első embert látom, hogy csinálja.
Ti nem szoktatok ilyen trendeket észrevenni mondjuk egy builder cikk után? Legutóbb az volt még hasonló amikor azt hirdették, hogy lábazz hétfőn. Akkor pár hétig hétfőnként a lábtolónál volt tolongás. -
mike1334
veterán
válasz
MATEO6600 #150001 üzenetére
Ha sok tejet/tejterméket fogyasztok, akkor is pattogok sajna. Az egyéb porokból melyik az, ami nem túl húzós árban, de az íze se vészes?
marked one94
Zabkása nagy kedvenc (volt régebben). Azzal csak az a gondom, hogy egy sima nasi iránti igénynek kicsit "sok", inkább reggelinek/vacsinak tudom elképzelni.
gaborn1 és Jorus
Köszi!
-
MATEO6600
őstag
válasz
mike1334 #149997 üzenetére
Pedig én a fehérjeporokat mondanám megoldásnak.
6 évig fogyasztottam őket, most azonban már 3 hónapja nem iszom őket. Észrevehetően nagyobb az édesség iránti sóvárgásom...
Az, hogy kipattogsz tőlük az egy dolog. Allergiás lehetsz egy összetevőre, de nem csak tejfehérje-alapú készítmények léteznek, van marha, rizs, egyéb növényi alapú is. Biztos,hogy találsz olyat amitől nem pattogsz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Borderlands 4
- Linux kezdőknek
- BMW topik
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest