Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Van-e még?
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
OPiiPO
üzenetére
Mondjuk az erőben való felhozás után is nézhet ki máshogy az egyik kar, mint a másik, nálam például ez a helyzet. Kicsit máshol tapad az izom az egyik oldalon, mint a másikon. (Lábnál nálam nincs ilyen, de a karjaim sajna genetikailag nem egyformák; a jobb bicepszem magasabb és gömbölyűbb is, mégha ugyanolyan erős is, mint a bal.)
-
m3ss
veterán
válasz
OPiiPO
üzenetére
mert nem ertek egyet azzal, hogy kijelenti, hogyha o nem nyujt, akkor mas miert nyujtana?
plane mikozben sajat seruleseit ecsetelgeti. es tobbek kozott ez a nyujtas egyik elonye, serules megelozes.
sztem meg erdemes nyujtani, es kontrollalt tempoban, dolongeles nelkul vegezni a gyakorlatokat, hogy minel kisebb esely legyen a serulesre. -
Peaceliker
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
Nekem Huawei van ami ott kullog pontosságban top Apple cuccok után. Na ez is elég ergya. Futásra jó, ügyes, de hirtelen pulzus változást, ami súlyzós edzés alatt bekövetkezik, azzal nagy bajban van. Ebből azt sejtem Apple sem lehet azért túl marha jó, max kevésbé béna
Mellkas pánt az sokkal ügyesebb, de klasszisokkal -
-
-
Dorian
félisten
válasz
OPiiPO
üzenetére
Igen, 4 napot, ha nem akarsz végtelenhosszú edzéseket. Nálam ez kb úgy néz ki, hogy van egy fő nap mindenre, és más napokon betéve 1-1 izom kigészítő alkalma csak 1-2 gyakorlattal.
Hétfő: mell, bicepsz, tricepsz, has
Szerda: láb, segg, kieg. tricepsz, kieg. mell, kieg. has (utóbbit ezentúl kiveszem mert már sok)
Péntek: váll, hát, kieg. bicepsz, has
Vasárnap otthoni rövidebb alkalom: kieg. hát, kieg váll, plank -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Én is azt csináltam sokáig, de 2 hete rápróbáltam 1kezesre, elsőre nem éreztem rá, 3. Illetve most, 4. alkalomra már nagyon jó volt (1 bemelegítő+3munkaszett fej feletti után 3 szett ilyen 1kezes letolást csináltam)
@noc1701: próbálom tartani magam ahhoz, hogy a gyengébbik oldalamnak megfelelő repszámot csinálok csak.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Nekem is az volt ma a kiemelt. Hátgyakorlatokat imádom, legalábbis a csigás gépen végezhetőeket (szabad súlyos gépet rég használtam, de lehet majd hétfőn változtatok).
Tricepszből most a letolásnál a 2 kezes verziót leváltottam 1 kezesre, baromi jó cucc, ha elkapja az ember, de könnyű rosszul csinálni (rásegíteni más izomból) -
tisn
veterán
válasz
OPiiPO
üzenetére
gondolom kiadtál most magadból némi stresszt a b@szogatásommal, gratulálok

ne haragudj, de semmikeppen sem rad gondoltam. nem emlexem hogy nezel ki, es milyen celjaid vannak, bocsi

stressz amugy van, epp kiadhatnam, de eleve beszologatos fasz vagyok.
de ez most tenyleg rossz helyre ment, nem neked szolt...
-
tisn
veterán
válasz
OPiiPO
üzenetére
- Úgy tűnik ez tévedés, megmutattam ezt a hsz-t pár NB1-ben dolgozó erőnléti edzőnek (pont ilyen terembe járok, ez puszta véletlen, főleg az amerikai focis edzőknek emelkedett erre a szemöldökük), mindegyikük TF-et (illetve jogutódját végzett), szerintük ez nem annyira állja meg a helyét (óvatosan fogalmaztam, permban nem a barátom).
jellemzoen ok egyaltalan nem ezt a celt valositjak meg ami itt a topikban megy (izomzat fizikai meretenek noveleset)ok robbanekonysagot, gyorsasagot, erot, kitartast fejlesztenek, ami a topfutballhoz kell. teljesen mas jellegu edzesek kellenek, mint a "hobbigyurosok legyen 50-es bicepszem".
pont az elmult ket nap mutatja, hogy mennyire torzan latjak itt sokan magukat
illetve faszsag jellegu celokat jelolnek ki. (bocs)
-
Woodslave
félisten
válasz
OPiiPO
üzenetére
játszunk már el a gondolattal... és javítson ki bárki aki jobban tudja, vagy jobb ötlete van.
A henneman size principle (nem tudom hogy van magyarul de hülyén hangzana) szerint a motoros egységek az intenzitás arányában kapcsolódnak be a munkába. Ezért lehet az, hogy 5-30 ismétlés (magasabb ismétlésnél a bukás közelében végzett ismétlések számítanak) között bármi hipertrófiát okoz(hat).
Mondjuk ha megfelelő intenzitással a legnagyobb és növekedésre képes motoros egységek is megkapták a stimulust és már nem tudod munkába vonni többet őket, akkor ha azonnal elveszed a terhelést (drop set pl, ami terhelés elvétel annak ellenére, hogy intenzitás érzetben nyilván nem az) aminél a növekedésre egyébként már potenciállal nem rendelkező kisebb motoros egységek fogják végezni a munkát, nem eredményez többlet stimulust, ezáltal nem is okozhat hipertrófiát.
Az ilyen ismétlések és általában a junk settek a fáradtságot növelik, ami nem feltétlenül érezhető köznapi értelemben vett fáradtságot jelent, hanem csak azt eredményezi, hogy képtelen az agyad ezeket a nagyobb motoros egységeket munkába venni, ezáltal nincs stimulus, nincs növekedés. Én mondjuk ezzel is magyarázom az úgymond örök "középhaladó" státuszt.
Az általában ajánlott elfogadtott stb edzésmódszerek pont egy idő elteltével képtelenné teszik a nagyobb motoros egységek elérését (nyilván van még csomó egyéb genetikai, meg szociális stb ok)
Persze mindez csak a képzeletem szüleménye olvasmány élményeim alapján nem tanultam nem is értek hozzá.
-
kiskaloz
csendes tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Beszélgetni nem szoktam, edzésnaplót írok csak közben ahol feljegyzem hogy mennyi ismétlés ment aznap és mekkora súllyal. Edzés intenzitást régen bukásig vittem szinte mindent, sőt igazából mindent, de cserébe nem csináltam sok szettet csak két munkasorozatot (egy top set és egy backoff set). Most próbálok ciklikusan edzeni hogy az első héten 3 ismétlést bennehagyok és utána a következő héten már csak 2-t, aztán 1-et és csak az utolsó héten menni el bukásig az 5 hetes ciklusban, majd utána egy deload. Most az első ciklust csinálom, ezért még nem vonnék le következtetést de igazából azt sem tudom hogy mennyi fejlődés kellene hogy legyen 5 hét alatt. Mert rengeteg helyen olvastam hogy mindern héten kellene lennie progressziónak és plusz súlyt vagy ismétlést csinálni de nekem egyszerűen ez nem megy, mindig rápróbáltam plusz egy ismétlésre bukás után de egyszerűen nem tudtam kinyomni/felhúzni hétről hétre egy ismétléssel többet.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
OPiiPO
üzenetére
A meki az a szint, ahol totál irreleváns már a higiénia, senkinek nem ajánlott oda betérni aki jót akar magának. Gyrososnál általában a szósz és a hagyma ami ki szokta készíteni az ember gyomrát, ha tényleg higiéniai gondok vannak ott, akkor viszont fel kell jelenteni.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
nekem azzal kevésbé van problémám, mert az az ügyféllel foglalkozik. ha az ügyfélnek ez az igénye és az edző hajlandó rá, szerintem nincs vele probléma. én azt nem csípem, amikor leülteti egy géphez (előtte persze megmutatja hogy kell) és mondja, h csináljon 15 ismétlést pl... és a szerencsétlen totál xarul hatja végre (lehúzás az egyik kedvencem, sokan totál görnyedt háttal, minden izommal húzzák, csak nem lapocka/hát résszel) és baromira nem igazít rajta és utána sem mondja, hogy mi volt rossz, mit kellene másképp csinálnia... és ez szerintem baromi gáz (és sérülésveszélyes). az extra ezen felül, amikor folyamatosan beszélget MÁSOKKAL...
-
Dorian
félisten
válasz
OPiiPO
üzenetére
A mai túrán is megvolt 31 ezer, de a tegnapihoz képest felé szintkülönbséggel. Azért éreztem, hogy a tegnapi sokat kivett belőlem, ha vki ma 20ezernél azt mondja hazavisz, lehet elfogadtam volna.
Ma már érzem a térdeimet is, genyó köves sziklás volt a lefelé vezető út.A feleségem meg adta az ívet: "Nem csak a hipertrófiás ám az edzés, milyen már ha valaki izmos, de semmi állóképessege"

-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
100g cukros üdítő pedig ~45kcal (ha pl egy klasszikus pepsi/coca terméket nézünk, de ha "modernebbet, amiben ~7-7,5g ch van, akkor az ~30kcal). nincs rosttartalma, ami mérsékelné a GI-t. Tény, vannak benne minimális mennyiségben hasznos anyagok is, ahogy pl aminosav is, citrullin (konkrétan innen ered ennek az aminosavnak a neve) de a legtöbb üditőben is vannak hozzáadott (általában b) vitaminok (de mindez totál irreleváns egyébként). innen jött a cukros üditő hasonlat/párhuzam.
és én nagyobb mennyiségről beszéltem (amit nem olyan nehéz elfogyasztani véleményem szerint) kalóriadeficit (és GI) szempontjából, mivel a kiinduló állítás az volt, hogy "a dinnyétől nem fogsz hízni". ez - SZVSZ - nettó baromság, és ehhez tartom magam

-
m3ss
veterán
válasz
OPiiPO
üzenetére
varjal, vicces poliszik vannak itt. ez az a terem ahol nem engedik, hogy sulyt akassz magadra huzodzkodashoz, tolodzkodashoz. nem viselhetsz ujjatlan polot sem ferfikent, nokent persze barmit.
es asszem az egykezes sulyzok is csak 3x kiloig mennek
viszont a gepek jok, mind uj fenszi nautilus, panatta. -
Flex77
csendes tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Srácok, tapasztalt már bárki hasonlót, vagy hallott róla, hogy szinte egyik hétről a másikra a felsőtest egyik oldala jelentősen legyengül, főleg a nyomó gyakorlatoknál (~50% visszaesés), húzásnál kevésbé (~20% visszaesés). A bal oldal mindig kicsit gyengébb volt, de csak egy vagy kettő ismétlésnyit. Alsótest nem érintett.
Nem előzte meg semmilyen sérülés, súlyváltozás, stressz növekedés. Épp ellenkezőleg, az előtte lévő hónapokban lassú, de érzékelhető progresszió volt a használt súlyoknál. -
Dorian
félisten
válasz
OPiiPO
üzenetére
Természetesen pluszt jelent, jobb,mint a fotelben dögleni, ha van idő rá, sétaljon valaki. Nekem mondjuk hétköznap nincs, ülök napközbenaz irodában, akkor van az 5-6ezer lépés.
Mondjuk hétvégén meg itt a nagy kert, kora tavasztól mindig van tennivaló, ma is 9:00-13:30-ig megállás nélkül füvet nyírtam, gazoltam, paradicsomot kötöztem, eztazt szereltem.. Ezt ugye nem méri a lepésszámláló mert nincs közben nálam a telefon.Genetikák ma nálunk vannak, genetika 1-gyel így sört iszom, genetika 2 meg mákossütit hozott, szóval ez csak pluszba visz
-
Dorian
félisten
válasz
OPiiPO
üzenetére
párnázott rész? hol van ilyen?
Amúgy azért most merült fel benne ez a kérdés, mert eddig a teremben nemes egyszerűséggel fixálva volt az ülésmagasság (nekem a kényelmesnél jóval magasabb pozícióban, tehát a comb nem vízszintes volt), így volt a fogásomnak egy maximum magassága, de ez az ízlésemnek kicsit alacsony volt a mell felső részének edzéséhez.
Most ezt megszűntették és barkács módra, alápakolt kézisúlyzókkal, de lehet az ülésmagasságot állítani. Leültem a minimumra, hát sokkal nehezebb volt a szokásosnál, mert gondolom a fogásom már a mellem vonala fölé ért -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
azért ugye az sem mindegy milyen testsúllyal, mennyi idő után érted azt el
(nekem ugye ~112kg, ~8hónap (és nem nézve azt, h ebben mennyi volt a kihagyás rúddal, és helyette csak az 1kezes nyomás stb))#197087 stickrs : az esetek túlnyomó részében az a rossz technika és/vagy nem megfelelő mennyiségű bemelegítés miatt van. persze lehet, hogy nálad nem ez a helyzet, hanem szimplán tényleg nem a te gyakorlatod

-
Dorian
félisten
válasz
OPiiPO
üzenetére
A merevlábast azért engedtem el, mert az lábnapon túl nagy terhelés volt a csípőtoló előtt, így a combhajlítókat inkább lábhajlítógéppel edzem.
Jó lesz ez a hiperhajlító, csak a súlyokat kell kitalálnom. A döntöttpados hasprésnél is probléma a 35 kilós súlyzót felvenni fejjel lefelé lógva, tegnap meg is billent velem az egész pad,mert ugye a felvételnél oldalirányban külpontos lett
-
Dorian
félisten
válasz
OPiiPO
üzenetére
Amit én használok, az a deréknál adja át a terhelést, a hagyományos álló meg a vállaknál. Nyilván ez utóbbi terheli a gerincet, a másik meg nem. De nem minden teremben van az utóbbi.
De terhelés sem helyettesíthető be a másikra, hiszen az állónál függőleges irányú az erő, a másiknál meg 45 fokos tehát így a teher sokkal kisebb (igaz az ember súlya is hozzájön) -
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
erről egyébként az jut eszembe, h ~2hete láttam egy srácot, az evezőgépen (ilyenen), oldalanként rápakolt 100kg-ot... ezen meglepődtem elsőre, mert én pl ez ~55kg-ig szoktam pakolni (bár én relatíve gyenge vagyok még, tudom), gondoltam erre kíváncsi vagyok (mert a srác kb fele akkora volt mint én). kb 5-6 perc után (ennyit pihent/nyomkodta a telóját), nekiállt... de bakk... 0 tartás (előreeső vállak, domború hát stb) és próbálta rángatni... de tényleg csak próbálta, vagy nem tudom, mert nem hogy fél, de jó indulattal 1/3ad rep-eket csinált vele... hát gondoltam magamban... így már értem a rápakolt súlyt... de azt, h ennek mégis mi a franc értelme van... azt nem...
-
Dorian
félisten
válasz
OPiiPO
üzenetére
Tegnapi lábnap jó volt
Fogalmam sincs a pulzusomról, de a vérnyomásom biztos megvolt, mert vörösödött a fejem rendesen
Észrevettem, hogy lábtoló meg vádli közben is néztek olyan arccal amit nem tudtam eldönteni, hogy "ez hülye, h ennyi súlyt pakol fel?" vagy "kíváncsi vagyok mikor szakad rá az egész"
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
végülis 0ról nekiállva, megfelelő akaraterővel, semmilyen nagyobb egészségügyi problémával, optimális diéta +megfelelően összeállított mozgás/edzéstervvel 4hónap alatt ~10-15kg-ot le lehet dobni úgy, h mellette ~4-6kg izmot felszed valaki. azért az elég nagy változás külalakilag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
- mondjuk van olyan gyakorlat amikor hátrány ha a csuklómon van, meg kesztyűbe edzek aminek van csukló szorító része, nem tudom attól hogy fér el az óra, bár másokon is látok szóval vélhetően nem zavaró.

illetve faszsag jellegu celokat jelolnek ki.