- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
OPiiPO #197497 üzenetére
Természetesen pluszt jelent, jobb,mint a fotelben dögleni, ha van idő rá, sétaljon valaki. Nekem mondjuk hétköznap nincs, ülök napközbenaz irodában, akkor van az 5-6ezer lépés.
Mondjuk hétvégén meg itt a nagy kert, kora tavasztól mindig van tennivaló, ma is 9:00-13:30-ig megállás nélkül füvet nyírtam, gazoltam, paradicsomot kötöztem, eztazt szereltem.. Ezt ugye nem méri a lepésszámláló mert nincs közben nálam a telefon.Genetikák ma nálunk vannak, genetika 1-gyel így sört iszom, genetika 2 meg mákossütit hozott, szóval ez csak pluszba visz
-
Dorian
félisten
válasz
OPiiPO #197316 üzenetére
párnázott rész? hol van ilyen?
Amúgy azért most merült fel benne ez a kérdés, mert eddig a teremben nemes egyszerűséggel fixálva volt az ülésmagasság (nekem a kényelmesnél jóval magasabb pozícióban, tehát a comb nem vízszintes volt), így volt a fogásomnak egy maximum magassága, de ez az ízlésemnek kicsit alacsony volt a mell felső részének edzéséhez.
Most ezt megszűntették és barkács módra, alápakolt kézisúlyzókkal, de lehet az ülésmagasságot állítani. Leültem a minimumra, hát sokkal nehezebb volt a szokásosnál, mert gondolom a fogásom már a mellem vonala fölé ért -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
OPiiPO #197086 üzenetére
azért ugye az sem mindegy milyen testsúllyal, mennyi idő után érted azt el
(nekem ugye ~112kg, ~8hónap (és nem nézve azt, h ebben mennyi volt a kihagyás rúddal, és helyette csak az 1kezes nyomás stb))
#197087 stickrs : az esetek túlnyomó részében az a rossz technika és/vagy nem megfelelő mennyiségű bemelegítés miatt van. persze lehet, hogy nálad nem ez a helyzet, hanem szimplán tényleg nem a te gyakorlatod
-
Dorian
félisten
válasz
OPiiPO #196912 üzenetére
A merevlábast azért engedtem el, mert az lábnapon túl nagy terhelés volt a csípőtoló előtt, így a combhajlítókat inkább lábhajlítógéppel edzem.
Jó lesz ez a hiperhajlító, csak a súlyokat kell kitalálnom. A döntöttpados hasprésnél is probléma a 35 kilós súlyzót felvenni fejjel lefelé lógva, tegnap meg is billent velem az egész pad,mert ugye a felvételnél oldalirányban külpontos lett
-
Dorian
félisten
válasz
OPiiPO #195790 üzenetére
Amit én használok, az a deréknál adja át a terhelést, a hagyományos álló meg a vállaknál. Nyilván ez utóbbi terheli a gerincet, a másik meg nem. De nem minden teremben van az utóbbi.
De terhelés sem helyettesíthető be a másikra, hiszen az állónál függőleges irányú az erő, a másiknál meg 45 fokos tehát így a teher sokkal kisebb (igaz az ember súlya is hozzájön) -
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
OPiiPO #195536 üzenetére
erről egyébként az jut eszembe, h ~2hete láttam egy srácot, az evezőgépen (ilyenen), oldalanként rápakolt 100kg-ot... ezen meglepődtem elsőre, mert én pl ez ~55kg-ig szoktam pakolni (bár én relatíve gyenge vagyok még, tudom), gondoltam erre kíváncsi vagyok (mert a srác kb fele akkora volt mint én). kb 5-6 perc után (ennyit pihent/nyomkodta a telóját), nekiállt... de bakk... 0 tartás (előreeső vállak, domború hát stb) és próbálta rángatni... de tényleg csak próbálta, vagy nem tudom, mert nem hogy fél, de jó indulattal 1/3ad rep-eket csinált vele... hát gondoltam magamban... így már értem a rápakolt súlyt... de azt, h ennek mégis mi a franc értelme van... azt nem...
-
Dorian
félisten
válasz
OPiiPO #194744 üzenetére
Tegnapi lábnap jó volt
Fogalmam sincs a pulzusomról, de a vérnyomásom biztos megvolt, mert vörösödött a fejem rendesen
Észrevettem, hogy lábtoló meg vádli közben is néztek olyan arccal amit nem tudtam eldönteni, hogy "ez hülye, h ennyi súlyt pakol fel?" vagy "kíváncsi vagyok mikor szakad rá az egész" -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
OPiiPO #193517 üzenetére
végülis 0ról nekiállva, megfelelő akaraterővel, semmilyen nagyobb egészségügyi problémával, optimális diéta +megfelelően összeállított mozgás/edzéstervvel 4hónap alatt ~10-15kg-ot le lehet dobni úgy, h mellette ~4-6kg izmot felszed valaki. azért az elég nagy változás külalakilag
-
scdlsc
senior tag
válasz
OPiiPO #193268 üzenetére
A napi keretbe belefér, így van kiszámolva. Ezzel a zsírmennyiségel van meg a napi szükségletem. Bár mintha olvastam volna valahol, hogy este a zsír nem jó hatással van a valamire. Már nem tudom mire. De leszarom. Szerintem nem ezen fog múlni. Vagy este annyira nem jó ilyet enni?
-
Peaceliker
addikt
válasz
OPiiPO #193214 üzenetére
Alkat kérdése is ki hogy fest x magas /tömegen.
Pl van aki 180cm 80kg al állat forma. Én meg még zsíros vagyok ezen rendesen, úgy is, hogy sosem volt rajtam ennyi izom (nem sok van rajtam, de akkor sem volt ennyi még).
Én azt hittem ha 93 ról lemegyek 80ra marha szexi leszek. De még úgy sem lettem hogy felkaptam közben x kiló izmot
Úgy látom nekem is 75 alá kéne mennem hogy kocka has közelébe kerüljek, gyanúsan akkor sem lenne meg -
válasz
OPiiPO #193156 üzenetére
Beérem azzal, ami elérhető, és már most is egész elégedett vagyok, csak azért jó lenne még fejlődni, zsírt ledobni. Nem is olyan régen az XL-es bőrkabi még szorított hasban, most meg éppen jó az M-es vállban, alul meg lötyög.
Ránézésre ha valami hasonló formát egyszer összehoznék, mint stickrs, annyi lenne a difi csak, hogy derékban nálam lenne még +2-3 centi; az is jó. -
Peaceliker
addikt
válasz
OPiiPO #193145 üzenetére
Megnézem majd, hogy úgy mit mutat , köszi
tisn
Negatívokat lassan csináltam, de csak azt éreztem, hogy kifáradok és nem fejlődök. Szóval elkezdtem súllyal. Ami először olyan, mint valami gerinctelen vergődő haláltusája.
Aztán pár edzés alatt felépül és elég szépen tudom csinálni ... És akkor emelek súlyt és megint szenvedés egy darabig -
Parson
addikt
válasz
OPiiPO #193136 üzenetére
25 éve kezdtem ezt a sportot, tudok egysmást róla, de nyitott vagyok az új infókra! Bár csak benéztem ide, nem akarom túlzásba vinni az itteni jelenlétem.
A magyar ékezetek hiányáért meg bocs, német billentyűzetről írok sokszor, azon meg nincs, most telón van, de néha ezen is lusta vagyok átváltani… én se vagyok tökéletes, sorry. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
OPiiPO #193084 üzenetére
hát azért a plusz izom nem csak holtsúly és nem csak vizuálisan pozitív dolog. Energiaraktárnak sem utolsó, egy hosszabb betegség esetén azért elég hasznos tud lenni... ezen felül jót tesz a metabolizmusnak, az inzulinérzékenységnek... szóval azért van pár dolog, ami miatt hasznos az izom
-
Peaceliker
addikt
válasz
OPiiPO #193045 üzenetére
Tényleg, így vicces is, de csak azt tudom mondani, hogy: +1
Sokat olvastam itt, aztán aelod mondásai alapján máshol is és nyáron át is álltam heavy duty edzésre. Valami változás lett is, de aztán egyeztetünk aelod al és az edzés terve után nagyon más világ jött.
A genetikám nyilván nem lett teszestépítő álom, de első időkben csak úgy jöttek az érnek a hevyben és még most sem annyira ritka, persze már nem annyi és nem úgy, de hát már ötödik hónapja tolom az ő edzésterve szerint.
Egyszóval nekem bejön és örülök neki meg amit elértem vele -
Dorian
félisten
válasz
OPiiPO #192267 üzenetére
Van amikor segítenek, van amikor meg nem. Az elmúlt 1 hétben 2x volt, h nem, és ez olyankor az egész másnapot kinyírja.
Tegnap este ettem aswagandát, magnéziumot, melatonint, aztán mégsem aludtam jól.
Ilyenkor másnap este beveszek egy fél altatót és akkor végre kialszom magam. -
Peaceliker
addikt
válasz
OPiiPO #192260 üzenetére
Na ja, amúgy engem kiüt egy hőemelkedés is
De most nem az volt, se láz semmi, csak ordenáré köhögés rohamok 2 hétig, aludni alig bírtam, fent voltam 2 órákat hajnalban haldokolni
Fiam most mondta hogy nem érez ízeket... Lehet covid végig megy a családon nálunk most, fene tudja, de hogy rég voltam ennyire beteg az is fix.Jobbulást, meg fejlődést neked, de azért picit jólesik hogy nem csak nekem mehet szarul
-
Peaceliker
addikt
válasz
OPiiPO #192222 üzenetére
Köszi, akkor nézelődök, mert ez egy fos így már nagy súlyra
m3tro, tisn
Egyenes rúd nem jó sajnos, mert kripli vagyok
Supinated (fordított fogás?) fogom a rudat evezésnél, mert így alig fáj az alkarom (tenisz könyök tán). Egyenes rúddal nem tudom kifordítani annyira a kezem, mint ezzel kell.
Fekvenyomást is ezzel csinálom, mert egyenes rúddal brutal kifelé állnak a könyökeim, máshogy nem hajlom. Úgy a vállam is fáj, ezzel sokkal neutrálisabban tudom fogni.Döntött törzsű evezés mehetne kézi súlyzóval, de azt csak 38kg ig tudom felpakolni/db
-
Peaceliker
addikt
válasz
OPiiPO #192178 üzenetére
Amúgy köszi , én lusta voltam keresni
Piszkálja az agyam a cucc... Csak hát ilyenek nélkül is állandóan le vagyok sérülveMás :
Viszont bemelegítő krémekről vélemények?
Doki is mondta amikor voltam, meg ma térdem edzés végére elég jó lett (előtte és utána is genya szar). Lehet valami krém szépítene térdemen is meg alkaromom is. Vannak esetleg tapasztalatok? -
Flash Gordon
senior tag
válasz
OPiiPO #191871 üzenetére
Az aromatikus szénhidrátok rákkeltő technológiai szennyeződések, amelyek a klasszikus füstölésnél a fa égetése során keletkezne
a hagyományos füstben előforduló úgynevezett policiklusos aromás szénhidrogének (PAH) számottevő része, melyek füstölés közben keletkeznek és kerülnek bele az adott élelmiszerbe, bizonyítottan rákkeltő.
-
-
Peaceliker
addikt
válasz
OPiiPO #191335 üzenetére
Nekem még a tegnapi, csupa rekordokkal tűzdelt lábnap hatása nem jött meg, holnapra várom a mindnehol fájást
Viszont hétfői felsőtestet sikerült úgy megtolni hogy még ma is olyan izomlázam van, mint amit hónapok óta nem éreztem
Mondjuk azt sosem tudom eldönteni hogy ez jó vagy rossz. Annyiból szeretem, hogy azt érzem/gondolom ilyenkor hogy keményen dolgoztam, pedig tudom hogy ez nem feltétlen annak a jele, de mégis örülök "neki. Tuti holnapi edzésre is kitart majd, de nem szokott limitálni semmiben általában. -
tisn
addikt
válasz
OPiiPO #191253 üzenetére
en mar eleg izmos sracokat lattam dobalni is es kurva lassan csinalni is, valoszinuleg nem egy ut vezet az izmossaghoz sem.
nekem a kajakos, uszos sracok formaja jobban tetszik, mint a testepitoke, szoval szerintem alacsony suly, nagyon magas ismetlesszam az idealis
(jar egy kenus srac a terembe, ket edzovel. neki pl. volt olyan edzes, hogy fekvenyomas 40kg-al fel percig gyorsan, utana felulesek (fel perc tan az is), aztan 10-20 kozotti huzodzkodas. talan volt valami minimalis pihi ezutan, de ezeket a sorozatokat tolta fel oran at. szerintem a hipertrofia nem volt maximalis
) (kiprobaltam (persze csak 30kg-al), nagyon kemeny.)
-
m3ss
veterán
válasz
OPiiPO #191129 üzenetére
Inkább tolj egy sorozat reverse nordic curl, én meg lassan indulok mert lábnap van, a kedvedért ma dupla adag lábnyújtást csinálok
Még a szakirodalmat is elővettem hogy szabályos legyen a gyakorlat végrehajtása
ezt csak most latom, mert szerkesztetted.
hajra, meg a dupla adaggal valszeg jol is jarsz
amugy a video vegen hallhattad, ez nem azt jelenti, hogy a labnyujtas szar. alternativ gyakorlatok voltak kb. de mint mindenhol a megnyult izom miatt akar effektivebb is lehet. mindenesetre aki otthon edz annak akar jol is johet.amugy egy video quad edzesrol. fekudj le a labnyujtasnal, ott is nem kicsit profitalsz a stretch miatt ugy tunik. reverse nordicot itt is emlegetik.
-
m3ss
veterán
válasz
OPiiPO #191127 üzenetére
jogos, igazad van. te beszeltel a non pc vonalrol, de sorry, fogalmazhattam volna kulturaltan. de az, hogy beszolsz nekem amikor erdemben reagalok vmire, hogy csak annyit akarok, hogy enyem legyen az utolso szo...sztem inkabb masra igaz ez..
amikor jonnek tole az egymondatos tenykozlesek, hogy 5 sorozat marpedig eleg mindenkinek, hogy a bicepsznel nincs elonye a stretchnek...ha szembe mesz a tudomannyal akkor vagy bizonyotod, hogy mire alapozod a kijelenteseidet vagy senkit sem erdekel, max a fanbojokat, mert kb. olyan leszel mint egy lapos fold hivo...
eleg nehez szo nelkul elmenni emellett. de nyugodtan bologassatok mindenre anelkul, hogy gondolkoznatok barmin is...nekem ez nem megy.
-
m3ss
veterán
válasz
OPiiPO #191121 üzenetére
azt megertem, hogy neked kielegito volt a valasza, mindenfele indoklas nelkul. mivel mar a delutani video ertelmezese is meghaladta a kepessegeidet, persze lehet nem szantal ra sok idot, vagy idegen nyelv miatt hitted azt, hogy vmi nyujtast kevernek bele...de hogy meg azt sem erted, hogy melyik gyakorlat milyen izmot dolgoztat vagy hogyan lehet egy testsulyos gyakorlatnal progressziot alkalmazni az eleg beszedes.
de magyarazd el akkor nekem hatha megertem. szoval az elmult par ev tanulmanyai alapjan bizonyitott teny, hogy stretch alatti terhelesnel nagyobb a hipertrofia. akkor a bicepsz izom miert kivetel ezalol? tehat itt teved az osszes valamire valo fitness oldal hogy a bicepsz maskent mukodik? vagy netan nem lenne stretch pozicio incline curl-nel normal testhelyzethez, allo bicepsz hajlitashoz kepest? google is megmondja neked, hogy a hosszu fej stretch alatt van ha emelt padon karhajlitasz. talalhatsz ezer tanulmanyt stretch-mediated hypertrophyrol. ezer tanult, sokat latott fitness influ, edzo magyarazza ezt evek ota, mind a stretch alatti terhelesrol, mind az incline curl-rol.
es akkor jon vki aki azt mondja, hogy "bicepsznél nincs benefit a strechnek." es erre nekem bologatnom kellene? -
m3ss
veterán
válasz
OPiiPO #191072 üzenetére
Nyújtáshoz semmi köze nem volt soha, nem is értem miért keveri ide.
nem nyujtasrol van szo, csak azok a gyakorlatok a legidealisabbak a tudomany szerint hipertrofiara, ahol stretch pozicioban van a celzott izom, es ott kap megfelelo terhelest. tudjuk aelod, baromsag ez isprobald ki, azert nem csak nyujto gyakorlat ez...miert nem tudod a sulyt emelni? ugyanugy tudod ahogy egy crunchnal, melledhez fogsz tarcsakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Autós topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux Mint
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED TV topic
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban, garanciával
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- DJI Mini 4 pro drón - új állapotban, 2027-ig garanciával
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest