Hirdetés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
Ezt mondom, technikai bukás és teljes izom bukás más. Persze nem kell feltétlen utóbbiig menni.
Illetve úgy rémlik, hogy volt arra mondás, hogy nagyobb súly, kisebb sorozat jobb az ízületeknek.
Ha valami fáj valahogy akkor az neked nem jó úgy. Kisebb súllyal sem jó sztem olyankor csak később jön majd elő.
El kell engedni ezt az így a szabályos meg úgy a szabályos dolgot. Úgy kell csinálni, ahogy kényelmes, nem fáj.És persze hipertrofiara szempontból majdnem mindegy hogy 8 vagy 30 ismétlés csak regeneráció szempontból nem az. Illetve (ha jól tudom) ízület szempontból sem.
Teszem hozzá, mióta újra kezdtem én is 14 repig megyek most és utána emelek súlyt. De van pár gyakorlat ahol emiatt nem is haladok jól. Ott muszáj lesz előbb emelni picit
-
Peaceliker
addikt
0-3 RIR között már nincs sok difi, legalábbis nekem ez az utolsó, infóm. De ahogy Dorien is írja...mi a bukás?

Ha HC 0 RIR a cél, akkor ott az igazán 0 már a technikai bukás után van valahol. Én most oldalemelésnél csinálom azt, hogy 60 fokos padon letolom mindkát oldalt, majd állva is nyomok még ami kifér. Meglepően szép a forma utána még állva, nem ez az agyon csalt ego szar. Ezt azért csinálom így, mert döntött padon sokkal nehezebb és a teljes izombukástól így messzebb állok meg, mint ha állva csinálnám. Hogy értelme van-e? Jelentős mennyiségű tuti nincs.
Én amúgy nagyon szerettem dropsettes edzést. Akkor igazán éreztem, hogy meghajtottam magam.
-
Peaceliker
addikt
[link] 220kg bss
-
Peaceliker
addikt
válasz
Dorien
üzenetére
Nagyon fontos kérdés lehet, hogy edzés után mennyivel mérte ezeket (nem mellesleg mivel?). Nemrég jött egy tanulmány, hogy pump 3 nap után is mérhető még. A nagyobb volumen meg nagyobb pump. Így ha edzés után mérte (de még ha másnap is), lehet a különbség csak ebből van.
Dorian
Most én sem számolom. Anno számoltam. Voltam 1.6g/ttk n meg 2 körül is. Semmi difit nem érzékeltem
-
Peaceliker
addikt
Szerintem is.
Ez picit a mennyi sorozat téma rokona. Ahogy néztem 3x ennyi sorozattal el tudnék érni akár 15-20% ot. De lehet 5 öt vagy semmit (ritka eset de nem 0,hogy még árthat is). Annyit nekem nem ér.Persze lehet csak a lustaságom validálom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De amíg van progresszió, addig szerintem túl nagy agyalásnak és variálásnák sok értelme nincs -
Peaceliker
addikt
válasz
aelod
üzenetére
Igen, azért is csinálok. Csak az meglepett hogy ülve támasztva mocskos mód fáj is (a brachioradialis)hammer curlnél, míg állva nem annyira. Viszont normál curlnél meg állva faj jobban az alkarom és concentrtion formánál meg egyáltalán nem.
Persze normális az lenne ha sehogy sem fájna. De ugye jobb karommal is voltam fizikon emiatt, az most tök jó, de bal az botrány. Szóval pont most itt ülök háziorvosnál, kérek beutalót reumatológiára és szerzek egy újabb kör fizikót
-
Peaceliker
addikt
Érdekes ez a concentration curl. Sima esetén brachioradialis nem fáj, tök jó. De hammer változatban sokkal jobban fáj brachioradialis, de a annyira, hogy majd fele súllyal sem ment annyi rep, mint állva és nem izom bukott, hanem fájdalom küszöb ütött be.
Szóval hammer curl marad állva, sima pedig így ülve. -
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Annyi helyen nincs, hogy mindkettő megmaradjon. Minden edzés pakolással kezdődik és végződik
Majd talán idén lesz egy dedikált gyúrós helység, de nem az a prior most. De örülnék ha nem kéne állandóan ennyit pakolni
-
Peaceliker
addikt
Fújjj, mit nem szenvedek új paddal a melltámaszos evezéssel
előző paddal olyan jól megvolt már a gyakorlat, most még újra fel kell találjam hogy legyen a megfelelő pozíció. Kelso shrughoz is keresem még a faja pozíciót. De legalább shrugnál segít, mert ennek a padnak neki tudok támaszkodni és akkor derekam nem nyúzza
-
Peaceliker
addikt
Lábnyújtás sem jó? Nekem az jól ment akkor is amikor felállni, leülni is szenvedés volt térd miatt. Igaz nekem az szalag tapadási pont móka volt. Meglepő módon még bolgár guggolás volt olyan ami kevésbé basztatta, mint sima guggolás. Esetleg fellépést próbálhatod. Nemrég csinálom, meglepő milyen módon oda tud vágni pár lustább izomnak
quad miatt kezdtem el, de adductor és hamstring edzés lett belőle végül
-
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Köszi. Úgy körül tolom én is.
Most legutóbb azt próbáltam hogy ahogy padon végeztem állva is toltam még annyit ami belefért. Picit vonom a vállam ilyenkor de még egész élhető a forma és belement 6 körüli rep... Mondjuk az is lehet vállból nyomás ennek is köszönhető volt hogy nem ment jól
Sztem oldalemelés lehetett az. Nekem legalábbis akkor szokott jobban bejátszani ez az izom
-
Peaceliker
addikt
Most oda álltam egy falhoz és úgy nézve vagy 20 fok van még addig hogy függőben legyen az alkarom ha felkar párhuzamos a testemmel. Persze ez nem a jó pozíció, mert előrébb kell tartani. De ha így függőben állva azt nézem alkar hol függő, akkor majd 45 fokot kell a könyököm előre hozni. Szóval mocskos messze vagyok attól hogy függőlegesen ez nekem jó legyen.
De legtöbb helyen azt írják, hogy ma már 60-75 fokos pad az ajánlott... Nem csak ezért, hanem mert megfogadtam magamnak, hogy nem a tökéletes formát fogom hajkurászni, hanem azt ahogy nekem jó, nem erőltetem ezt a függő dolgok. Lehet ez is olyan, mint amiről te is írtál, hogy van akinek kell kis Incline fekvenyomáshoz, mert hogy úgy épül fel az ember.
Minden esetre mellet sosem éreztem a gyakorlat után, vállat annál jobban, szóval jó lesz az úgy
Másik kérdésemre tippek? Ebben a témában kevesebb az okosság a neten.
Padon oldalt fekve oldalemelést hány fokos padon toljátok?
-
Peaceliker
addikt
Na próbáltam az ülő vállból nyomás, 82fokos paddal. Mondtátok, hogy nagyobb súllyal lehet, 20kg al már amúgy is elég jól ment felraktam 22kg ra. Na ott kezdődött hogy kezdő pozíciót is alig bírtam felvenni. Aztán ment pontosan 0 rep
Na akkor vissza vette 18kg ra, úgy ment 4... Na hátrébb döntöttem a padot egyet (68fok tán) így ment még 7.
Majd néztem mizu, és rájöttem, hogy 82 foknál konkrétan nem bírom az alkarom függőíg emelni. Súly nélkül sem. Ekkora utána olvasva mindenhol azt írták 60-75 fokra kell rakni. Így nézve (súly nélkül) ilyenkor éppen függőben van az alkarom kiindulópontnál. Szóval így próbálom legközelebb.
Szóval állva gyanúsan elég sokat dőlök hátra, ezért is terheli derekam gondolom. -
Peaceliker
addikt
Ti a padnak dőlős oldalemelést hogy fokos padon toljátok?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Az, undorító egy dolog.
Na és hogy ment amúgy?cOxeR
Pont azt írtam volna, mait OPiiPO. Tegnap vagdostam először azzal a ps ollóval, de isten cucc
m3ss
Én tegnapi bolgártól várom ugyan ezt holnapra
Múlt héten is az volt, hogy ülőkére támaszkodva ültem le, keltem fel 2 napig
-
Peaceliker
addikt
válasz
cOxeR
üzenetére
Én pisilni járok ki. Hogy arra keltem vagy csak ha már felkeltem akkor kimegyek, azt nemtom. De ilyen "házőrző" típus vagyok én is, mindenre felkelek.
Agyalás az néha beüt, de telefonhoz nem nyúlok... Bár annyira fájdalmas 1 óra forgolódás ami néha van 4 óra körül az szörnyű. Bezzeg reggel amikor kelni kell, akkor elég jót tudnék aludni
-
Peaceliker
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én is viszonylag gyorsan elalszom. Jobb esetben mind a 4x

2-3x fixen felkelek esténként sajna
Én kölyök korom óta nyúzottan kelek. Egész nap fáradt vagyok állandóan sajna. -
Peaceliker
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én tavalyi átlagokat nézve (akkor aludtam jobbakat) nekem mély és rem alvás aranyom fordított mint neked. Hasonló mennyiségű mély mint neked rem és annyi rem mint neked deep
-
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ez ma egy ilyen meghalós nap
-
Peaceliker
addikt
Fujj megint ez a bolgár guggolás. Első gyakorlat, első láb és hallom dobogni a szívem
De progresszió az marha jó benne.
-
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Igen, álló variációnál nagyobb súllyal azért tud trükkös lenni. Jobbulást
-
Peaceliker
addikt
Akkor nekem biztos csak mocskos erős a trapéz a shrug miatt
Lehet nem nyújtom ki annyira a felső ponton a karom. Bár ilyenben súlyzó mérete néha szar.Dorian
Én most új padommal próbálom újra feltalálni, hogy ezek a gyakorlatok hogy lesznek. Más szélesség, szögek más, lábak máshol, stb. Jó moka lesz. Lehet egy kis ideig vissza is veszem inkább a súlyt, amíg feltalálom.
K1LLMy53Lf
Amikor rúddal toltam (ott ment nagyobb súly is), ott öv amúgy tök jó volt. Nem az hogy helyettem dolgozzon, hanem hogy egyel kevesebb dologra kellett figyelni
-
Peaceliker
addikt
Pont nincs ilyen gépem itthon
Dorian
Köszi.
Ilyesmit olvastam én is. Persze nem fogom túlmisztifikálni, kipróbálom majd, csak kíváncsi voltam ki mit gondol.m3ss
82 fokot tud. Sztem annyit állva is homorítok
Na olyat még sosem éreztem. Vagy felső végpontban nyújtószkodsz is?
Én csukjásban sosem éreztem még pumpot. Csinálok shrugot és pedig rep is elég magas, mert most nincs bent súlyzó rúd meg sok tárcsa. Ennek megoldására vettem most gumi köteleket meg szalagokat, majd azzal próbálok nehezítieni picit
-
Peaceliker
addikt
Vállból nyomás (kézi súlyzóval) gyakorlatnál kérdés. Pro kontra érvekkel érdekelne.
Ülve vagy állva? Új padom végre majdnem függőlegesbe állítható, így akár ülve is tolhatnám.
Derekat (meg coret) kímél elvileg ülve. De vajon ez jobb vagy had dolgozzon?
-
Peaceliker
addikt
Na most mértem edzés után (igaz ma volt jobban feszítés és nem akkor mértem) bicepszet, mérek holnap is, kíváncsi leszek . Persze fixen kisebb lesz. Sok zsír egyetlen "előnyét" láttam most. Akkora a karom, mint soha, majd 41cm.
80 kilón 37 körül volt (igaz az hidegen) pedig asszem akkor nagyobb súlyokkal toltam.Fenti listából, hogy miért nincs pump egyből magamra is ismertem néhánynál:
Több pihenőt tartok
Szarul alszom
Fixen állandóan dehidratált vagyok
-
Peaceliker
addikt
Szerintem ez inkább érzetben változik. Nálam legalábbis.
Mértem, edzés után nagyobb vagyok. De nem érzem amúgy, nem feszít, semmi. Vagyis ma pl máshogy csináltam egyik bicepsz gyakorlatot most volt egy fél percig. Alkar mindig de az szinte pihenő nélküli 4 sorozat.
Ha valami újat csinálok akkor egy ideig érzem.
Lehet csak az érzethez szokik hozzá az ember vagy egyes emberek. Vagy tényleg csökken a pump mértéke, nem tudom.
De múltkor tán valami olyasmit láttam house of hypertophyn hogy idővel egyre kevesebb a mikro sérülés és akkor a swelling is csökken. Vagy azt az izomlázra mondták? Vagy lehet mindkettő?
Tudja a tököm őszintén
Amíg van progresszió addig nem variálok, pump (szóval az az igazán feszítős) amúgy is zavar, szóval nem hajkurászom
-
Peaceliker
addikt
Izomláz pici van csak. Most megint arány. Amikor újra kezdtem sírtam másnap kb. Most ha oda figyelek, ráfeszítek érzem. Szóval azt másnap fel tudom mérni hova sikerült dolgozni.
Hátnál a legerősebb tán az érzés, de azt ugye edzés után is fel tudom mérni, mert mintha széttéptek volna. De olyan feszítő érzés sorozat után, mint más izomba, na az sosem volt. Amikor újra kezdtem sem.
Váll az ami néha úgy fáj edzés alatt, hogy kész vagyok (nem ízület vagy szalag, fixen az izom) . De pump nincs.Gyakorlatok tuti nem tankönyviek, de törekszem a minél nagyobb rom ra és negatív szakaszokra is figyelek.
Egyszerűen 1 sorozatnál így működöm. És még úgy is hogy most azt tolom hogy 14 repnél emelem a súlyt.
Amíg van értelmes progresszió maradok is ezen, aztán viszem fel súlyt és repet leDe ne érts félre, nem akarom a bizonyítványom magyarázni, mert marhára nem érdekel ennek az egésznek a kompetetiv része. Nekem ezek a tapasztalatok és érdekességből írom le

Picit ráolvasva, köze lehet a sorozatok közötti pihenő idejének is. Én mostanság hosszabb pihenőket tartok. lehet ehhez is köze van
-
Peaceliker
addikt
Nálam addig volt, amíg 14 rep fölé mentem.
Vagyis az az igazán feszítős érzés, hogy majd szét durrannok. Talán bicepsz ahol ez jobban van, máshol nem nagyon. Érzem, hogy dolgoztam, de nagyobb is vagyok edzés után, de az a durva feszítő érzés nincs. Ja de, alkarban. De az brutális, mozgásban konkrétan korlátol egy pár percre
de itt is úgy van hogy 4 gyakorlat 10-14 rep pihenő nélkül.
Mintha erre is láttam volna valamit, hogy ez is adaptáció kérdése is mennyire van, hogy csökken idovel6, mint izomláz is.
Vagy csak én értelmezem máshogy, hogy én csak azt neveztem annak, ami alkarban is van, hogy olyan mintha durranás előtti lufik lennének az izmaim?
na mert az csak 2 izomba van. Sima izom érzet vagy hogy fogalmazzam, az van, érzem mi és hogy dolgozott.Pl hátban sosem volt. Ott inkább olyan érzés edzés után fél órával, mintha brutálisan beütöttem volna, mintsem pump.
Dorian
Igen, nekem is ez a tapasztalat. De nem hajtom az érzést, elvileg nem a sikeres stimulacio jele. Illetve amikor nagyon feszít még zavar is
-
Peaceliker
addikt
Amúgy azt nem tudom akkor mi lesz bolgárral ha súlyban feljebb jutok. Most ugye újra kezdtem kisebb súlytól. Anno 52kg nál jártam tán, de mindig volt valami ami miatt bolgár elmaradt. De most arra jöttem rá, hogy inkább guggolást engedem el, és tolom ezt.
jajjaa, progresszió engem is beránt. Nagy kocka voltam(vagyok?), ott is csak azok a gemek jöttek be, ahol fejlődés van. Sosem érdekelt a max szint vagy top gear, ha lassult a progresszió inkább kezdtem új karit

Amgy pump nekem sincs. Amikor most újra kedztem az edzést akkor volt, de 2 hét eltelt és nincs is. Sztem az is azért volt jobban, mert kisebb súllyal toltem több ismétlést. De bolgárnál 14-16 repnél sincs semmi... de a következő napok fájnak
RIR témát is fejtegettük már. Nekem is a pszichés része fontosabb szerintem. Akár progressziót is hajlandó vagyok áldozni azért, hogy érezzem, hogy beleraktam azt, amit csak tudok.

én most elevated bridge el voltam így. Hamstring fogyott el, nem segg, szóval valamit elbaszok. majd mág tesztelni kell
-
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Na igen, felhúzás is. A jön bolgár és fellépés után... Amikor ezen a 3 on túl vagyok meg is nyugszom picit, onnantól életben maradok. Habár múltkori pont ezután a 3 után hagytam abba... Hmm. Na szóval ha ez a 3 után még nincs hányingerem, akkor nyugszom meg
K1LLMy53Lf
Igaz nálam ezek a lábas cuccok tolják a legmagasabbra a pulzust, de mással is fel tudtam már tolni ezek közelébe, azoktól mégsincs ez a "menekülj" érzés. Szerintem ennek inkább idegrendszeri terheléshez lesz köze. Pl bolgárnál nem elég, hogy nagy izom kihajtható vele brutálisan, hanem egyensúlyozni is kell meg súlyokat tartani, stb. Lehet egyben ez sok(k
) . -
Peaceliker
addikt
válasz
Fred23
üzenetére
Én szeretem a láb napot is. Utána is jó érzés. Mókás amikor egy normál napi dolog egy erősebb edzés után bizonytalan (séta, felállás, leülés), még örülni is tudok neki, hogy ügyesen odapakoltam neki.
De amikor készülök a bolgár guggolásra, szar érzés. Mintha félnék, pedig nem olyan, de tán hasonló. Egyszerűen üzeni a testem, hogy ne csináld, megdöglünk. És utána pár pedig olyan is... Fujjj.
-
Peaceliker
addikt
Na, harmadik hete tolom a split felső edzést, tehát van push és pull nap, ezekből 2-2/hét. Egyelőre nagyon bejön.
Egyik fele, hogy így rájöttem, hogy push nap jobban tetszik, így azt még szívesebben tolom le. Másik, hogy jobban bírom így, a két edzés (push+pull) együtt is rövidebb picit és progresszió is jobban jön tán.
Lábnap így hétvégére esik, ami így néha veszélybe kerül, ez a része véleményes. Vagy berakom 2-2 edzés közé valahova hétközbe és akkor egyik, rövidebb felső test megy hétvégére... Majd még ezt kitalálom. -
Peaceliker
addikt
Kipróbáltam ma az ülő jó reggelt gyakorlatot.
Hát ez nagyon kemény olyan szempontból, hogy mennyire specifikusan az alsó hátra megy
abszolút az volt a limitációja, tök jó. Fenékre meg az elevated glute bridge amivel próbálkozom (1 lábbal), de ott mintha hamestring lenne egyelőre ami elfogy, szóval azt még próbálgatnom kell. Max ha holnap lesz izomlázam a seggemben akkor mégis jó
-
Peaceliker
addikt
Nem, megúsztam, pedig gerincgyógyászati kp ban meg akartak műteni, amikor sérvem volt (akkor voltam 28).
Igazán jó sosem lett, de egy 6-9 hónap alatt nagyjából felépültem. Aztán mióta edzek azóta jó. Már izom feszülés derékban sokszor van de az más story lesz, majd azzal is foglalkozni kéne.
Viszont elég kemény felújítási munkákat le tudtam tolni tavaly tünetek nélkül, aminek marhára örülök
-
Peaceliker
addikt
válasz
aelod
üzenetére
Olvasgatok mindig és nekem gyanús hogy nekem ez lehet gond.
Felhúzást nem akarom (végleg) elengedni, de lehet hogy egy ideig érdemes lenne farizomra gyúrni többet és felhúzást addig hagyni? Vagy attól felhúzás is erősíti rendesen, ha le van maradva?
Amúgy db deadlift meg egy román változat amit tolok. Esetleg sima felhúzás helyett egy 1 lábas románt?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Olvadtam olyan tanulmányt, ahol az jött ki hogy övvel nem kevesebb a gerinc tartó izomzat stimulusa, mint nélküle.
Én azt érzem hogy nekem abban segít, hogy helyes tartás meglegyen, mert amúgy nem feltétlen érzem.
Mondjuk most nem használom épp, de sztem újra elő fogom venni -
Peaceliker
addikt
[link] na megvan a húzodszkodós is
de ők pl ide nem is szállítanak -
Peaceliker
addikt
Nézegettem fekpadokat, olyanokat találtam, hogy nyálam folyt. Melltámasz rész, tolodszkodni lehet, lábgépek hozzá, volt még olyan is amin huzodszkodni lehet
Simán 500k fölötti árak vannak
szóval végül berendeltem azt a 60 rongyos cuccot, mert amazonon is nagyon dicsérték és elvileg láb kiegészítőm rá tudom hekkelni majd.
Még egy hiperhajlító vagy még inkább olyan cucc lenne jó amin mehet nordic curl stb de arra sajnálok annyit. Na meg erőm /szabad napom nem lenne már ennél több gyakorlatot tolni
na lement lábnapm aminek örülök, rosszul sem voltam pedig volt progresszió súlyban és repben is bolgár guggolásnál... De hogy ez a gyakorlat hogy odavág az brutális. 6 gyakorlatot tolok le összesen. Ez 6 sorozat. 52p be került ma. Oké egy 5p et lehetett volna faragni, de bolgár az első, fellépes a második ez sztem 20p a kettő
mocskos sokat kell pihennem köztük /utánuk -
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Van nálam egy fölös 10-es,ha kéred
Na de erről akartam is írni. Mert kíváncsi voltam én is. Sőt kaját sem figyeltem, mondom megnézem surplusban hogy megy (habár ezt nem tudom, lehet már nem vagyok pluszban). Nade elmondom milyen hájasabban: szar
Szarabbul megy sztem, jobban fáradok, nincs több erő, energia, semmi. Sőt tán rosszabbul is megy az egész, mint korábban.
Ez alapján nagyon azt sem értem, hogy miért nézzük(mondjuk nem mi, csak sokszor jön ez szembe) a testsúlyhoz az emelt súlyt. Ilyen szempontból most nekem nagyon súlyokat kéne emelni mint korábban de mocskosul nem így van. Oké alig több mint 1 hónapja edzem újra, nyilván nem hozom be ennyi idő alatt több mint fél év kiesését, de na.
Vagy úgy értjük hogy aki x évig volt 100 kiló arra funkcionálisan épült több izom is, hogy mozogni tudjon? Mert akkor lehet csak nem voltam még elég ideg kövér![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze ez sem igaz mert mielőtt edzeni kezdtem fél évvel előtte +13-14 kilon voltam évekig. Persze az nagy difi hogy először leadtam ennyi súlyt és utána kezdtem edzeniNa de persze, edzés közben kell hízni is, nem külön, úgy lehet még jó is lehet, azt nem tudom
-
Peaceliker
addikt
válasz
aelod
üzenetére
Nekem tuti több volt akkor a %
De annyira engem sem mozgatott, hogy utána menjen.
Az is fix hogy volt rajtam kevesebb zsír 80 kilosan mint 77 kilosan (láthatóan kisebb volt a bélés).
Csak azért is írtam a saját adataimat, mert hasonló magas vagyok kollégával és hát hogy egy majd 10 kilóval arrébb sem voltak nagy látványos dolgok 1 hónap alatt
-
Peaceliker
addikt
Én tavaly meg előtte 77-80 kiló között tudtam mozogni (kb 180 magas vagyok). Azért elég sok hónap volt mire ment le has és kezdtem tónusosabb lenni (kockás has továbbra is fényévekre volt). Igaz 2400-2500 kcal körül voltam, de edzésen kívül volt sok mozgás is, de recomp volt a cél.
Most fél év alatt vissza mentem 90kg körülire úgy hogy fixen ment is le izom. Most így 1 hónap és 1 hét után látszik valami, de izommemoria azért bejátszik az esetemben.
Na de a lényeg, hogy recomp marha lassú és enyhe deficit ahhoz is kell.Kaját most én sem nézem, de asszem ha újra 80 hoz akarok közelebb lenni, akkor muszáj lesz
másik opció lenne hogy kaját leszarom és hegyomlás leszek, de azt hiszem abban már rég biztos lehetek, hogy a genetikám ezt nem fogja akarni
-
Peaceliker
addikt
-
Peaceliker
addikt
100,nagyon max 150k ig ti most milyen fekpadot vennétek otthonra?
Agyalok egy ideje, hogy enyém le kéne cserélni. Elég nyikli nyakli, meg nem is túl stabil. -
Peaceliker
addikt
Nem kizárt. Nekem most olyan hogy kb a tarkóm egyik oldalától egészen a váll vonalig fáj, főleg ha ellenkező irányba nézek. Vagyis bal oldalon fáj és ha jobbra forgatom a fejem. De tegnap már gyakorlat közben éreztem hogy nem oké és azóta fáj újra. Sztem nagyon előre feszítem a fejem miközben csinálom.
Most nézek más variációkat inkább -
Peaceliker
addikt
Múlt héten egy csomót fájt a nyakam,azt hittem elaludtam. Erre tegnap edzés alatt rájöttem, hogy ricpes extension gyakorlattal húzom meg... De hogy hogyan a jó kérdés, mert tavaly is csinálgattam ezt a gyakorlatot, ráadásul nagyobb súllyal is ment és sosem jártam így. Most meg kvázi egymás után újra.
Hogy most ez egy nyak izom vagy a trapéz izom egy része, azt nem tudom.
Minden esetre váltok egykezes változatra, mert 30 kiló körül /fölött már amúgy is para volt néha a súlyzóval hadonászni. -
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Én most hogy újra kezdtem az edzést, nagyobb volumenekkel csináltam, mert féltem a szalagokat, ugye több sérülésem volt. Vagy inkább tapadási pont, de egy kutya. De undorító hogy 6-9 hónap volt mire rendbe jöttek. Szóval kisebb súllyal kezdtem nagy volumennel, hogy vissza legyenek szokva hozzá.
Olyan pump volt, mint állat.... És úgy zavart, hogy elmondani nem tudom, néha azt éreztem, hogy korlátozza a mozgástartományom. És gyanúsan nem tett ilyet, de attól zavart. Most már kevésbé jön, örülök is neki, mert engem már csak idegesít
-
Peaceliker
addikt
Ma 2 hét után újra toltam egy lábedzést. Gondoltam egy nagyot és pakoltam fel súlyokat is. Bolgár fifuuals) guggolás és fellépés az első kettő, tudtam menni 0-1rir ig mindkettővel. De elég sokat kellett pihennem. Toltam egy felhúzást is szintén nagyobb súllyal, jó ismétléssel, de utána már olyan szarul lettem (szédülés és hányinger) hogy abba is hagytam inkább mára.
Nem sokszor, de volt már ilyen.
Okát tudom. Alvás nem volt a legjobb , ittam is tegnap (meg tegnap előtt is
), kávét is ittam ma újra egyet több mint 1 hét után. Asszem sok volt ez így együtt. De comb stimulus legalább fixen meglett
-
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Nekem sajna padom max 60 fokot tud.
Így nálam most 13 kiló, de ezzel még nem megy szépen, de most váltottam 11 ről. Ilyenkor amikor feljebb megyek súlyban következő pár edzés olyan hogy forma szar, aztán megjön, utána meg jön progresszió is.Viszont. Fokok meg stb is. Meddig érdemes felemelni? Néztem róla videókat is, de van aki vízszintes fölé emeli van aki csak vízszintesig. már tényleges vízszintes(talajhoz képest) és akkor pad szögétől függ a rom. És akkor pl te meg én esetemben ha vízszintesig emeljük akkor te s testedhez képet magasabbra emeled mint én. Viszont kézivel vízszintes felett változik az erőkar, nem?
Zsír téma, meg jah. Gőzöm sincs. Azt őszintén akkor sem néztem milyen fajta a zsír amikor trackeltem makrót
ben-ga
Ha van otthon pad, csináld azon. Én is átálltam erre és sokkal jobb, minden szempontból
-
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Most nem számolom, de amikor számoltam akkor is sokszor túlmentem a 80g on, de nem picit. Nekem arra ment a harc hogy zsír ne menjen nagyon el. Most nem trackelem valszeg most még rosszabb a helyzet
-
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ha nem kell romokat eltakarítani (apa test alapja a maradék
), akkor zsírszegémy túrót szoktam enni legtöbbször 0s Joghurttal, esetleg megy bele kis alma /banán.
Jellemzően vagy 3-4 órával alvás előtt. -
Peaceliker
addikt
válasz
Dorien
üzenetére
Na hát nekem több kávétól (napi 4)csak jobb kedvem lett, összeszedettebb lettem lelkileg és semmi ilyen kilengés nem volt amit írtál. November óta estem neki a kávénak így, mert vettem egy jobb automata gépet. Előtte napi 2 kávé párnás senseo ment. De ez annyira ízlik hogy rácsúsztam. Aztán pár hete fosul alszom, gondoltam megnézem kávé lehet-e az oka, de gyanúsan nem az.
Szúrás dolgot meg csak azért írtam, amiért azóta más is. Cuccal más a regeneráció és így nekünk bazira semmit nem számít vagy mond, azaz nem tudunk következtetni abból ahogy profik edzenek. Egyszerűen nem releváns az ránk nézve
-
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Napi 4 kávé lement, állítólag egy 2 hét kell mire az idegrendszer visszaáll normálba, még ha a detox része csak 4-5 napig is tart. Most 1 hét szünetnél tartok, még egyet rátolok, addig figyelek. Most már részben csak kíváncsiság /kísérletezés.
Persze lehet elég lett volna a délutáni 2 kávét elengedni
-
-
Peaceliker
addikt
Na kipróbáltam a 10g os kreatint második napja, hátha végre újra elindul az agyam ami úgy fél éve leállt
Na annyit értem el, hogy meghajtott
Innentől hogy lenne? Ha szedem ilyen dózisban akkor állandóan meghajtja az embert vagy hozzászokik a szervezet?
Amúgy az rémlik hogy amikor elkezdtem szedni 5g al akkor pár hétig volt ilyen hatása aztán elmúlt. -
Peaceliker
addikt
Van itthon pár adag. De mivel sírok amikor rá gondolok (nálam ez a telitődés hamar eljött, amikor vízzel ittam), ott döglik. De lehet rápróbálok tejjel akkor.
Amúgy volt nálam más Vega cucc azt kidobtam végül, pedig kakaós volt, és kakaósan még az általad említett marha fehérje sem szar... Bezzeg más ízben. Öklemdeztem tőle, csatorna szaga volt
Na szóval ez az ostrovit vegan jobb mint másik vegan, de szörnyű szerintem is. Vízzel legalábbis fixen. Csokis még tán rosszabb mint az epres. Na majd tejjel, hátha
-
Peaceliker
addikt
Most másodszor próbáltam a tárogatást döntött padon 13fok kb, ez a következő pozíció a padomon a 0 után. Sokkal jobb, komfortosabb így. Mintha jobban bele is tudnám tenni magam. Egyenes padon valahogy mindig volt egy rossz érzésem, hogy valami rosszul fog elsülni. Így ez most nincs. És brachioradialist is kevésbé piszkálja. Szóval tudomány mit mond, utána sem nézek, innentől ezt így tolom
-
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Most amikor újra kezdtem, pár hétig oké volt. Sőt volt hogy heti 3x letoltam. De most már sok, kimerültem megint. Tudom hogy ezeken preworkout segítene, de nem feltétlen akarom tolni minden edzéshez.
Megnézem szétszedve milyen. Az is vonz hogy legalább több edzés lesz. Aztán kiderül
-
Peaceliker
addikt
válasz
Woodslave
üzenetére
Amúgy tuti elég lenne kevesebb is, csak most inkább a szeretem ezeket alapon csinálom. Viszont a 14 körüli gyakorlat még úgy is sok egy edzésre, hogy csak 1-1 sorozat. A 2/3 tol egyszerűen küzd már a szervezetem az egész ellen, motivációm a földbe áll. Letolom, letudom, de a maradék nem esik annyira jól. Ezért szedném szét. És akkor elvileg az adott izmoknak ugyan annyi idejük lesz pihenni, mintha 2 edzésben menne le az egész. Idegrendszeri terhelés az más kérdés, az majd kiderül.
Láb edzés elég nekem heti 1 is, többször nincs kedvem annyira meghalni, mint azon szoktam
-
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Csak 1 sorozat oldalemelés van meg egy oh press. Ez utóbbi ki is maradt a fenti listából
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Lehet váll mehetne inkább mell napra
-
Peaceliker
addikt
válasz
aelod
üzenetére
Benchpress
Fly
Lateral rise
Incline biceps curl
Incline bp
Triceps extension
Db row
Chest support db row
Biceps curl (állva)
Hexpress (csak mert szeretem)
Skullcrusher db (mert azt érzem Triceps bír még 1 sorozatot)
Kelso shrug
Standing shrug (ezt lehet lassan elengedem mert csukjas izom kezd túlfejlődni)És brachioradialis ra van egy hummer curl meg egy ilyen 45 fokos fordított fogásos curl meg pár palm curl, de ezeket muszáj és effort is már, cél is más
Amúgy erre gondoltam, hogy így szedném szét:
Biceps, váll, hát
Mell tricepsz -
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
oké, de progressziót ebből hogy tudod meg? Mert lesz és akkor nem igaz már a 8rep x edzés után. Mindig plusz egy rep meg azért ha csak nem kezdő vagy visszatérő az ember túl sokáig nem fog menni (vagyis nagyon hamar 0-1rir lesz az a 3rir).
de nem is ez a lényege, maradok 0-1 rir-nél, ezt élem

A kérdés inkábbaz hogy ha split akkor mi mentén? bicepsz vs tricepsz? hát vs mi? váll vs? Vagy push pull? gőzöm sincs. vagy csak felezzem el az edzésem, dobjam 2 napra és ennyi? de az sztem regeneráció szempontból nem lenne faja -
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Én is így vagyok. De most ez a 14 gyakorlat egyszerűen sok, érzem. Vagy megint rá kell álljak a preworkoutra
De most a 2/3 körül érzem hogy már erőszak az egész, hiába esett jól az eleje.
Oké azt is lehetne hogy kidobálok pár gyakorlatot, de ezeket szeretem, most ez úgy állt össze. Na meg úgy hogy most csak kézi súlyzó amit használni tudok.Szóval gondoltam teszek egy próbát hogy ketté szedem ezeket.
Lábnapot meg valahova teszem, az amúgy alacsonyabb prior nálam.... Mert látszata sosem volt, hogy edzek rá, szóval rohadjon meg
3rir nekem sem fog menni sosem, én is úgy vagyok, hogy néha az 1 is "bosszant".
Alvásom az meg fos, majd egyszer el akarok menni egy alvásklinikára, mert világ életemben szenvedtem ezzel. Volt olyan hogy óra szerint 6-7 órában volt 15p mélyalvás. Mióta olvasom ezt a topicot és szedem a sok szart, amit ellestem tőletek, azóta azért jobb, volt hogy 1 óra mélyalvás is volt. De utóbbi időben amikor néztem (nem trackelem minden nap) megint szarabb. 3x fixen fel is kelek pisilni is. Mondjuk amúgy is hugyos fajta vagyok, valszeg kisebb a hólyagom vagy fene tudja. Prosztata bajom nem hiszem, hogy van, azt amikor arra jártam nézték.
Na szóval egyszer ennek majd utána akarok járni mi lehet az oka. -
Peaceliker
addikt
Hagytam magamnak több pihit, illetve lábnapot is kihagytam 2 felsőtest edzés közül és marha jól ment ma... Úgy a feléig
Szóval azon agyalok, hogy a 2 felső test edzést ketté kéne szedni. És akkor lenne 4 de sokkal rövidebb.
Eddig ilyen "bro split" el nem próbálkoztam. Milyen elv mentén kéne ketté szedni az edzést?Másik lenne, hogy csak 3rir ig megyek, de bakker nem tudom mennyi a 3. Talán 2t sem mindig találnám el. Szóval ebben valszeg marad az hogy 0-1rir ig megyek továbbra is
-
Peaceliker
addikt
Na. Jön ide, az ember, hogy megtudja hogy lesz izmos, erre most éhes lettem csak miattatok
-
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ez nekem is beugrott. Zsír elvileg közellenség (részletekbe nem menve), szóval azt tippelném hogy akkor had jöjjön a ch
-
Peaceliker
addikt
-
-
Peaceliker
addikt
Sajnos úgy fest, hogy az izommemoriám rosszul emlékszik mi hogy volt
3 hét után most nagyon megtorpant a progresszió
-
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Jó, ez jogos. Inkább a hangsúly azon akart lenni, hogy lehet kevesebb idő is effektív. Én is 80-90p alatt edzek felső testre, nálam is 14 sorozat +3 gyakorlat alkarra. De pl nekem ez néha már sok. 1-2 gyakorlatot ki lehetne venni, de szeretem őket
Lábra inkább 50p. Az 7 sorozat + has. De ott néha nagyon sokat kell pihenni
-
Peaceliker
addikt
válasz
futo001
üzenetére
Gyanúsan kezdesz túledzésbe fordulni. Ráadásul ez a volumen edzés inkább egy másik kardio, mintsem ami neked kell. Mert ha jól értem vagy erősebb vagy izmosabb akarnál lenni. Ha nem bukásig edzel, akkor egyikre sem jó.
Kevesebb sorozat, nagyobb súly, bukás közeli edzésből ráadásul a regeneráció is jobb. Már csak azt kell eldönteni, hogy plusz erő kell vagy izomtömeg? Mindkettőhöz elég kevesebb sorozat már csak az a kérdés, hogy 1rm max közeli súllyal kell pár ismétlés vagy inkább annyi súly amivel kijön 6-8 rep. És akkor 80pbe sem kerül az egész (ez amúgy is sok) , jobb lesz a regeneráció és hatása is jobban látszik majd.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 214 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4050 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nálam legalábbis fixen így van