Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Olcsó használt workstation építése. (Dell T5810, 18 mag, 64Gb ram)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
őstag
én most, hazafelé bicajon éreztem picit a jobb térdem úgy, hogy nem is volt ma semmi láb... (kivétel a 2 szett abductor +2szett ülő vádli, ha ezt annak vesszük, de ugye térd szempontjából szvsz egyik sem igazán releváns) szerintem nagy eséllyel az elmúlt napokban történt 10k+ lépéses séták hatása... több hialuronsav kell asszem

-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
tchriss
üzenetére
"Én azt vettem észre a környezetembe aki vékony az alig tud enni mondjuk egy olyan emberhez képest aki meg el tud hízni mint az állat pl én , Ő sose fogja megérteni milyen az éhezni, én meg sose fogom megérteni mi az, hogy nem tud bevinni napi 8e kalóriát mert tele a gyomra."
én dagadt vagyok (~105kg, 177cm, lassan 43 éves), mégsem tudok TDEE-ig enni napi szinten csakis egészséges kajákból, egyszerűen túl sok... mondjuk én deficitben sem különösebben éhezem, illetve most nekiálltam ismét sétálni, h kompenzáljam a nassolást, mert azt tolom mostanság, úgy van meg a TDEE kb (meg persze azért is, mert segít a regenerációban), ami alkalmanként 6-800kcal (1,5óra, z2 séta) és így sem érzem azt, hogy éhesebb lennék.
Furcsa/érdekes dolog ez.citrullinból 2:1es arányút vegyél, hsn-t kollégám próbálta (akivel közösen rendeltünk) valami csokisat, neki az nagyon bejött (nem a basic, hanem az a széria, amiből 60 íz van)
én 1-2 héten belül valszeg nyitok egy chai latte-sat
-
K1LLMy53Lf
őstag
rosszul fogalmaztam, az "ez inkább 10" úgy értettem, hogy "sokkal közelebb van 10hez, mint 20hoz"... 10-14 közé tippelném... relatív vékony, jól látszik a hasizom, ez azért jó közelítést ad... persze lehet, h valami genetikai dolog miatt seggre/combra hízékony inklább, csak azt a részt nem látjuk a fotón és valóban inkább 20% körül van...
(én sokkal másabb testalkatú vagyok, nagyobb az izomtömeg, ezért is mondtam, h ez nekem 5% körül lenne meg... ) -
K1LLMy53Lf
őstag
mihez képest túlárazott.. a normál, cukros ilyen cuccok drágábbak ugyanekkora kiszerelésben... szóval azokhoz képest mindenképpen jobb vétel és talán 1-2 fokkal egészségesebbnek mondható.
az a baj, h szvsz kell junk cucc a kalóriatöbblethez... legalábbis számomra egészséges cuccokból még tdee-ig nehéz elmenni, nemhogy fölé... (mondjuk tény, h engem azért limitál a cukorbetegség miatt az egyszerre bevihető zsír+fehérje mennyiség is... mert amúgy amit korábban írtam: olívaolaj lenne az egyik fő "fegyverem"... meg olajos magvak, ahogy azt többen javasolták... esetleg kicsit nagyobb adag wpc... az is kis volumenhez képest egész energiadús tud lenni) -
K1LLMy53Lf
őstag
Relatív egészséges nasikból nekem az allnutrition f**king cuccai jönnek be... Földimogyoró alapú, különböző ízű "kekszek". Persze ez is ultrafeldolgozott meg minden, de cukormentes és szvsz pár fokkal jobb választás, mint a sima társai.
Szerk.: ezekre gondolok
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
nekem a -1-2rep, rosszabb nap 2-5kg visszalépés, ami jött, ill érezhetően picit hosszabb pihenőidőre volt szükségem, szumma pedig csökkent a "fejlődés" üteme... most ~3hét távlatából azt mondom, h nagyjából visszarázódtam és kezdek felzárkózni a kreatinos szinthez... tehát van progresszió, csak lassabb
-
K1LLMy53Lf
őstag
15-20g olívaolaj főétkezéseknél? nem (csak) a salátára, hanem a köretre(tésztára, rizsre stb), pluszba... az nem fogja elrontani a koleszterined, volumenre kb semmi és mégis egész nagy extra kalória...
amúgy a mikrobiomod rendben van? normálisan fel tudja venni aszervezeted az összes, bevitt tápanyagot? -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
PpenoO
üzenetére
hát proteinaco-nál legegyszerűbb, ha dobsz egy mail-t nekik, pár órán belül válaszolnak.
egyébként nekem sajnos vannak kétségeim az összetevőiket illetően...
ugyanakkor szvsz a leírás alapján 100% tejsavófehérje a virgin whey cuccuk, az adagonként 23g fehérje és 4g bcaa csak arra utal, h mennyi bcaa aminosavat tartalmaz (ahogy más gyártó is ki szokta emelni, nem pedig azért írják, mert extrán raknak bele),de... és itt van egy DE... az aminosav profil, ami a weboldalon szerepel baxottul tankönyvi... ez számomra gyanús volt régebben is... ha utánaszámolsz van ellentmondás: 100g fehérjében elvileg 78,3g fehérje van... 30g egy adag, ergo 1 adagban 23,5g fehérje van, nem 23g, de erre mondhatjuk, h lefelé kerekítettek szimplán, mert hát nem feltétlenül van mindig ugyanolyan szintű tisztaság... ez korrekt... de... ha a megadott aminosavprofilból kiszámolod a bcaa részt, az 18,4g, ami annyit jelent, hogy 1 adagban nem 4g, hanem 5,52g van, ami azért közel 40%os eltérés... itt már azért nem lehet azt mondani, hogy ez egy szimpla kerekítés...
no mind1, elkalandoztam: lényeg, h a leírásban az "és 4g BCAA" szvsz csak a 100% WPC BCAA-tartalma van kiemelve, nem pedig extrán keverik bele.
-
K1LLMy53Lf
őstag
nekem súlyzós edzés elkezdése után ~fél évvel jött olyan elő, hogy sokszor bezsibbadt a kezem az asztalon tartva (billentyűzet ill egér használata közben), illetve sokszor oldalfekvés közben is (és nem az, amelyiken feküdtem, hanem pont az, ami csak a testemen volt). én arra tippeltem, hogy ahogy nőtt az izom keresztmetszete, úgy picit nagyobb nyomás helyeződik az idegekre és ha ere még extra, külső hatás is van, akkor teljesen elnyomom az ideget... ekkor áltam neki durvábban nyújtani a csuklóm és a teljes kart (csukló, alkar izmai több irányból, bicepsz, tricepsz, váll mozgástartomány), pár nap után javult, ritkultak az ilyen zsibbadások, pár hét után teljesen megszűnt, aztán ahogy lazívottam a nyújtásrutinon, visszajött... azóta mindig a bemelegítőrutinom része ez a teljes kar átnyújtása és taílán ha 1-2 alkalommal volt minimális zsibbadás az elmúlt 1+ évben
-
K1LLMy53Lf
őstag
edzés végén rápróbáltam scott-on a 60kg-ra... tény, h a tartóról vettem fel, félig testtel+bicpesszel, de a negatív szakasz tök jól ment, de felemelni 1/3ig sem tudtam... az is tény, h edzés vége, volt ma csípőtoló is, meg a bicepsz is már szét volt szedve, de sztem frissen sem tudnám behúzni
-
K1LLMy53Lf
őstag
Én most relatív frissen (mell bicepsz nap van, mell kész, bicepsz bemelegítés után) rápróbáltam a 65kgra és meglett...
-
K1LLMy53Lf
őstag
én is 1 hét környékén vettem észre, de repszámban főleg, 1-2 gyakorlatnál kellett 1el kisebb súlyra visszavennem... de abból gondolom, h 1rm-re nincs kihatással, mert ugye az atp-visszatöltésben van szerepe, ami meg 10mp-ig bőven van (megfelelő pihenőidő után, de ezeket a teszteket én az edzés eleji bemelegítés során csináltam)
-
K1LLMy53Lf
őstag
alapból a scott nehezebb, mert nehezebb elcsalni, szóval nagyban számít a kivitelezés.
én a lehető legszabályosabban próbáltam végrehajtani: franciarúd, vállszéles fogással, felkar test mellett párhuzamosan, nem támasztva, vállemelés nélkül, könyök nem mozdul sem előre, sem hátra, törzs egyenes, tehát a lehető legjobban izoláltan, teljes rom-mal.
scott-nál is be lehet alá feküdni, ill a rom-ban is lehet csalni (ezeket szoktam is látni)amúgy, ha scott-on 50be teljesen szabályosan belemegy 6, akkor szvsz meg tudod csinálni 60nal a szabályos 1rm-et, lehet 65-tel is... (de azért dobj fel egy övet, mielőtt rápróbálnál
)amúgy 2+hete kreatin nélkül vagyok, ez nem tudom beleszól-e az 1rm-es teljesítménybe, de szerintem nem, inkább a pihenőidő ill repszám, amire negatívan hat (és ezt érzem is)
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
No... 60kg lett a vége (50-55-60-65 volt a lépték), 65öt csak 1/3ig tudtam felemelni teljesen szabályosan. Van hová fejlődni...

Én is felcsatoltam az övet a 65ös próbához, de én is használok vállból nyomásnál is meg guggolásnál (másnál még nem kell)
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
nem mondom, h mindenképpen rossz vagy valami, mert elhiszem, hogy szimplán az én fejemben él egy rossz kép a kivitelezésről, de számomra már az is gáz, amikor belerugóznak, mert azzal is adsz egy alap lendületet a súlynak... ezen kívül ugyebár nagyon sok embernek alapból hátrafelé mozdul el a könyöke, ezáltal nincs meg a teljes "ív" a mozdulatban, hanem így a testéhez közel lényegében felemeli, majd felnyomja a súlyt, nem pedig izoláltan, bicepszből behúzza...
de mondom: ez a saját megítélésem, én elfogadom, ha valaki azt mondja, hogy amúgy ez is totál megfelelő kivitelezés, szimplán szerintem ezt teljesen szabályosan (semmi alaplendület, megfelelő ív, kontrollált koncentrikus/excentrikus rész, megfelelő testtartás stb) nem tudná behúzni 1x sem ez alapján. én sehogy nem tudnám ezt megmozdítani, de nincs is bennem ilyen jellegű, külső boost

-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
hát sztem elég erősen egolifting ez már... de persze kinek mi... lehet én vagyok túl kritikus/rosszul összerakva, de ez nálam már a rángatás kategória (ráadásul nem is full rom-mal...)
az persze megint más kérdés, hogy én pl sehogy nem tudnám ezt megmozdítani... (de holnap rápróbálok, ha jól alszom, hogy mennyi van bennem
)@scdlsc : én az átlagpulzust nézem mellkaspánttal... az nekem segít pl belőni cukrosként az edzés utáni szükséges inzulinadagot (9/10 jól eltalálom, szóval számomra pl nagy segítség). de amúgy a másik ok nálam is az, hogy szimplán nyoma legyen

-
K1LLMy53Lf
őstag
nekem nagyon ritkán szokott égni izom, inkább csak szimplán kifárad... számomra szett közben az izomérzet, utánna pedig a pump (illetve a pulzus) az indikátor arra, h mennyire sikerült megfelelően terhelni az adott izomcsoportot...
illetve az utóbbi 2-3 hétben szoktam rá arra, hogy brachialis (hammer curl) előtt csinálok tricepszet, hogy legyen benne pump, mert akkor tök jól érzem, ahogy belül "nyom"/préselődik, megfelelő a szög stb (és nem "csalom el" bicepszel...
)ismétlésszám: egyébként én mivel 2 vagy 3 munkaszettet csinálok egy gyakorlatból, így 8-12es reptartomány a cél és akkor emelek, ha az utolsó munkaszettből is megvan 8... mert akkor nagyjából az emelt súllyal akkor utolsó szettre megvan az 5rep...
-
-
K1LLMy53Lf
őstag
milyen 5cm? ezt nem vágom (nem a csajos részt)
"es ha szembol nezzuk
"oldalról nézve pár cm/kg különbség ég és föld, legalábbis nálam... de gondolom mindenkinél... amint a gyomorszáj rész a mellkas/-izom vonala alá/mögé esik, az vizuálisan baromi sokat dob az összképen... szerintem... és ez nagyon gyorsan megtörténik amúgy... persze tény, hogy azért az sem árt, ha alatta nincs egy extranagy úszógumi (nálam még ott van, ezért mutatok jól csak ruhában egyelőre
) -
K1LLMy53Lf
őstag
Passz, majd lehet hétfőn körbe próbálgatom a gépeket nálunk, de nekem a db bevált. Igaz csak 1+2 szettet tolok, szóval nem viszem túlzásba, de az is igaz, hogy munkaszetthez övet veszek fel így is, mert hajlamos vagyok másképp besülyedni a súly alá az utolsó 1-2 repnél... (Igen, puding vagyok
)
Mondjuk gép olyan szempontból biztos, hogy előnyösebb, hogy ott nem kell felvenni a súlyt, ami db esetén már most a 2x25tel elég melós (és nem ártana emelni, mert 12+1repet csinálok vele, szóval szvsz mehet a 27,5 következő alkalommal)Amúgy engem a fél rom-ok, meg a kontrollálatlan excentrikus részek, meg persze a súlyok rángatása/dobálása qrvara zavar, de mindig próbálok arra gondolni, hogy "nem az én dologom"
) -
K1LLMy53Lf
őstag
Vállból nyomást ülve, dumbbell-lel kell...
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
egyébként meg, ha 100% biztosra akarsz menni (és van rá lehetőséged vagy kereted), akkor ultrahanggal érdemes kiegészíteni a vérvételt
(meg ugye a vizeletvizsgálat kreatnin/fehérje/ACR, de ez általában a laborcsomagban benne van)@Dorian: teljesen jogos, nem is teljesen neked szólt, csak a tiédhez csatolva leírtam, hogy én így készülök a laborra
főleg azért, mert mióta terembe járok nem volt egfr-epi >90 (nagy eséllyel ez köszönhető annak is, h az utolsó edzésem 99%ban labor előtti nap volt
de gondoltam, most letolok egy ilyen full tisztát, aztán köv lehet csak szimplán nekem is edzésmentesen lesz) -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
én a full tiszta laborhoz kreatint is leraktam (~1hónappal előtte), fehérjeport 2-3nappal előtte nem fogok inni, ill edzeni is 4 nappal előtte utoljára (pénteken lesz albor, hétfőn edzem utoljára előtte)
Peaceliker: a tiszta labor szvsz a "valós", mivel az mutatja meg, hogy mennyire működik jól a veséd... Az edzés, kreatin, magas fehérje szimplán torzítja a dolgokat és fals képet ad(hat), így tiszta labor nélkül gondolhatod azt, hogy ez az csak az előbbiek miatti torzítás miatt ilyen, pedig lehet, hogy van valami probléma, amit így nem észlelsz elég időben, majd csak akkor, amikor már túl nagy a baj.
-
K1LLMy53Lf
őstag
+1 a tarkóhoz húzással kapcsolatos véleményre... szerintem baxott vállgyilkos gyakorlat, nem is értem miért csinálják emberek... mondjuk sosem néztem jobban utána, h milyen előnye lehet (de paraszt logika alapján semmilyen, amit egy normális lehúzásvariációval vagy evezéssel ne lehetne kiváltani)
-
K1LLMy53Lf
őstag
habár nem igazán testépítés, de talán hasznos lehet sokaknak(sokunknak):
A húsvéti hosszú hétvégén lesz lehetőség ingyenesen kipróbálni Almási Csilla online edzéseit.
Ezen a linken kell hozzá regisztrálni: https://gerinckoncepcio.hu/
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
cOxeR
üzenetére
50ft-vel olcsóbb a 2kg, de valóban igazad van. ugyanakkor allegro-n amúgy még olcsóbb a kilós, szóval ha oda pl beesik egy kupon, akkor még jobb áron tudod venni azon keresztül (ha már fillérbaxás...
de még halkabban hozzáteszem, hogy az immortal natúr még olcsóbb alapból allegro-n, tehát kuponnal még jobb annak a kilós ára
illetve az endorphin.shop cucca is olcsóbb, azzal elég régóta szemezek, hogy ki kellene próbálni a cuccaikat) -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
PpenoO
üzenetére
bocs, pongyolán fogalmaztam, mert edzés közben voltam.
szóval: mint írtam: durva IR-nél nem ajánlott véleményem szerint, mégpedig azért, mert - ahogy az AI is írja - a whey gyors feldolgozódása miatt inzulinspike-ot vált ki (hasonlóan egy magas GI-jű ch-adaghoz), hiszen az aminosavakhoz kell az inzulin (ahogy pl a ketontestek szabályozásához is, emiatt is pl szvsz veszélyes durvább IR-nél/2es cukornál a ketozás is).Persze nem tudom mikor fogyasztanád a whey-t, de ha pl edzés után, és - ez szintén csak feltételezés az általad leírtakból - mivel érezhetően kínosan ügyelsz arra, hogy relatív alacsony legyen a ch-beviteled, akkor a whey nagy része glikogén lesz, mivel ebből fogja feltölteni a szervezet az edzés során kiürült glikogén raktárait. (emiatt javasolt/szokás egy nagyobb adag ch-t is tolni az edzés utáni fehérjebevitel mellett, h abból töltse fel, ne a fehérjéből).(szerk.: közben visszaolvastam, h ilyet nem tervezel, hanem kajálsz rendesen, ez teljesen jó
)
emellett visszakanyarodva a whey inzulinspike és a IR dologra: IR esetén ajánlott arra törekedni, hogy csökkentsd a raktározott zsírt, mivel az ugyebár rontja az inzulinérzékenységet. minél többször váltasz ki magasabb inzlinspike-ot, annál jobban hátráltatod a zsíroxidációt. de mégegyszer mondom: ez durva IR-re vonatkozik, ha még elég jó az inzulintermelés, akkor valóban előny (hiszen relatív rövid a spike, a leucin segít az izomfehérjeszintézisben így a glikogénraktárak feltöltésében, tehát igen, enyhe IR-nél pl csökkenti a vércukorszintet, így segít is IR-nél
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
PpenoO
üzenetére
Leírtam fentebb: cla nem rossz dolog, és isoban pl nem igazán van, tehát nekem annak hiánya inkább negatív, mintsem pozitív dolog. Ch miatti aggodalmat nem értem. 130kg vagy... Edzés mellett alsó hangon 160, de inkább 180-200gre szükséged van. Mit számít az a max 2-3g adagonként?
szerk.: egyébként csak nagyon halkan jegyzem meg, hha annyira durva az IR, akkor nem előnyös a whey fehérje, mivel a GIje baxott magas, és ha a glikogen raktárak üresek, akkor bizony nagy része glikogen lesz. Sokkal előnyösebb IR-esnek a növényi fehérje, mert jóval alacsonyabb a felszívódási sebessége.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
az immortal, amit anno ajánlottam neked is, h próbáld ki szerintem, még mindig 11k alatt méri kilóját... igaz, az nem natúr cucc... meg ugye külföldi rendelés... (de ebből még lejön a kupon, ha épp van, szal akár 9k alatt is be lehet húzni kilósan, ami viszont tényleg jó wpi ár)
de tény, h itt pár g ch-ról ill zsírról beszélünk... legalábbis egy jobb minőségű wpc-ben nincs sokkal több... az meg ugye energiában mennyi... 10-20kcal adagonként? (ha nem nézzük a fehérje részt, mert ugye az fixen kell) szóval ezért több1000ft-vel vagy akár dupla árat fizetni... ráadásul kevesebb cla...

-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
szvsz ő a tisztasága miatt keres wpi-t, ergo neki a minél kevesebb zsír és ch a lényeg (pont az, ami miatt szvsz a wpi "xar", mert azért pl a cla annyira nem rossz dolog), de persze ez csak tipp

amúgy 91%os tisztaságért 8,3k-s kilós ár szvsz baromi olcsó (mert ahogy írtam: sok gyártó tényleg a közepes minőségű wpc cuccait adja ennyiért vagy drágábban... hozzáteszem ez akkor igaz, ha leszűkítjük a választékot a hazai kínálatra, mert ugye a kollégának ez volt az egyik kikötése)
szerk.: most néztem, hogy totál benéztem... 16,6k 1kg-os, nem 2kg-os cucc

így viszont totál jogos, amit írsz...
@PpenoO : vedd semmisnek, amit a wpi-ről írtam, mivel semmilyen szinten nem vagyok képben az árakkal, főleg nem a magyar piacon
(allegro-n, hsn-től, ostrovit-től, ergo külföldről ennél olcsóbban is lehet 100% wpi-t venni, ahogy nézem, bár fehérjetartalmakat nem néztem) -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
PpenoO
üzenetére
az még mindig kerület lesz... (23cm átmérő -> 72cm kerület... akkora kerületű bicepsze a legnagyobb szteroidos állatnak sincs (de pl nekem a combom is csak 65cm-es), nemhogy csuklója... xDDD )
a WPI: habár én nem használok WPI-t, mert sztem egy értelmetlen faxság, ezért nem vagyok képben teljesen az árakkal, de 8,3k/kg szvsz filléres (hiszen a legtöbb gyártónál a középkategóriás wpc-ket is drágábban mérik), ezért ha valóban erre van szükséged, akkor jó vétel
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Ramoskaa
üzenetére
PGC = puregold classic sorozata.
immortal igen, allegro-ról szoktam venni, amikor épp van kupon (bár tele vagyok fehérjékkel, szóval mostanság nem vásárolok nagyon ilyesmit
)
(habár nem kérdezted, de hsn is külföldi rendelés, konkrétan a gyártó webshopjából vásároltam, de ugye ezzel kapcsolatban ízről nem tudok nyilatkozni)egyébként pf nutrition-nek is szerintem finom cuccai vannak, az is szintén allegro-s cucc.
ajánlani proteinaco-tól: szerintem ízre mindegyik szimpla whey cucca teljesen oké, a természetes (édesítőmentes) sorozata számomra bűn rossz/ihatatlan kategória, de pl tisn szereti azokat is.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Ramoskaa
üzenetére
én immortal-t preferálom, ill most hsn-től vásároltam próbaképp (de nagyon sok gyártótól van még fehérjém, így még kb 1 év, mire meg fogom kóstolni
)
amúgy 6pak karamell-csoki nálam ízben az eddigi legfinomabb, amit valaha kóstoltam.
de amúgy, ha íz a domináns tényező, akkor PGC ill proteinaco abban nagyon jók pl. -
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
hogy mit érdemes fehérjéből: nem tudom, nem próbáltam még a hsn cuccát, csak baxott nagy a választék és tudom, h neked fontos, h steviás legyen és van ilyen cucc, noha csak 1 ízben, de gondoltam hátha érdekes lehet. (rendeltem én is egyet belőle, de még nem kóstoltam, mert 28ban jár majd le, van bőven korábbi szavidős
)
a nehézfém kérdésre: az IFOS egy baromi magas minősítési kategória (TOTOX pl általánosságban <26 az elvárt, IFOS-nál <19,5), ott van egyébként a terméknél az aktuális batch jegyzőkönyve, le lehet csekkolni. (spanyol oldal már megy, az aktuális 240db-os tabletta jegyzőkönyve: [link] )hja.. és am az szvsz tök pozitív, h fixen ott van minden terméknél, h meddig van a szavideje, így nem lutri ebből a szempontból. (halolaj talán 29-ben jár le, tehát elég friss cucc
) -
K1LLMy53Lf
őstag
mert akkor is kapna levevőt, hiszen a kiöntött rész helyére valaminek kerülnie kell (kivétel, ha valami "kinyomós" tubus lenne, és így a tároló mérete folyamatosan csökkenne, ahogy fogy az olaj.
amúgy sorry, hogy csak most írok, nem amiatt, h nem bírnálak, és emiatt nem akartam reagálni, szimplán elúszott a tegnap délutánom, este meg már lusta voltam (inkább aludtam
)szóval: amit én használok: HSN a gyártó... nekik az ultra omega 3a (350epa/250dha) spanyol cég, már megemlítettem őket (fehérjével kapcsolatban), de ajánlani még nem akartam próba nélkül. De pl @Dorian: ha van kedved próbálgatni, nekik a whey fehérjéjük (nem a basic, hanem essential sorozat talán) ~60 ízben kapható és a latte machiato stevias (sajnos ez az egyetlen ilyen), de neked m3ss talán érdekes lehet, ha nem óckodsz a szukralóztól, hogy nagyon sok íz (~10-15) van, amiben van laktázenzim... (illetve a basic sorozat fixen laktázenzimes) nem a legolcsóbb cucc, akcióban ~7k/kg-ra jön ki...
amúgy olyan szempontból taszít a gyártó, hogy baxott bazári az egész oldala... ezen felül a default árak nem a valós, magyarországra érvényes árak, azokat akkor látod, ha belépsz az oldalra (a default árak felett van pár %kal), illetve napi flash deal-ek vannak... ebben lehet amúgy pl 7-7,5k/kg között kifogni a fehérjét, vagy épp az említett ultra omega3at 240dbos kiszerelésben 10k körül... szóval azért vannak (számomra) negatív dolgok, emiatt elég óvatos próbálok lenni... de amúgy a zero bbq szósz szvsz nagyon finom...
de amúgy alapanyagokban nagyon sok szabadalmaztatott cuccot használnak (és ha pl valaki megnézi, hogy IFOS minősítésű omega3 amúgy mennyibe kerül más gyártóknál, egyértelműen láthatja, hogy valóban prémium minőség középkategóriás árakon, tehát ár/értékben baromira top kategóriás gyártó)
és mielőtt mindenki ráugrana: épp maintenance van az oldalukon...

@Woodslave: allegro-n érdemes vadászni kuponnal, vagy mondanám a hivatalos, gyártói webshop-ot, ahol épp fut a -20% akció, csak ki van fogyva az extreme teljesen

(egyébként halkan jegyzem meg, és ezt @Dorian-nak is mondom: hogyha szumma EPA+DHA-ra mentek csak és nincs semmi spec, ami miatt kifejezetten magasabb EPA kell, akkor legtöbb gyártónál a közepes (általában 330/220as) omega3 jobb ár/érték arányú)@c0xer: csípőtolónál szvsz a 8-12es (de méginkább a 10-12) repszám az ideális, legalábbis nekem akkor a legjobb az izomérzet (rir0-1, rpe végtelen
) -
K1LLMy53Lf
őstag
én ezt értem, tudom és még egyet is értek vele. de ez miben cáfol bármit is abból, amit leírtam az üveges omega 3-mal kapcsolatban?
a kapszula elbaxódhat... már a gyártás során is... utána a tárolás során a gyártó által, a szállítás közben, aztán a bolt általi tárolás során, aztán a futárszolgálat szállítása, tárolása, majd pedig a végfelhasználó tárolása során...ha ebből a sorból ki tudsz iktatni néhányat (közvetlen gyártótól veszed, esetleg személyesen veszed át stb), akkor azzal csökkented a kockázatot... de ugyebár ez annyira nem életszerű a legtöbb esetben/mai világban... így marad a bizalom és hit a gyártóval, bolttal, futárszolgálattal szemben...
de...
azt esetleg megmondod, hogy ebből a folyamatból melyik nincs az üveges omega 3 esetén? mert szvsz mindegyik ugyanúgy van és ugyanúgy el tud csesződni, csak ezeken felül bejön az extra kockázat, mégpedig, amit fentebb írtam: az első nyitáskor az omega3 olaj közvetlenül érintkezik oxigénnel és elindul az oxidáció... no, ez a kapszulázott omega 3 esetén nincs...
szerk.: sőt, mondok még egy érdekeset: ha az üveg nincs színültig töltve (és akár enyhén behorpadva) akkor bizony a gyártó már oxigénnel csomagolja el a terméket, tehát nyitás előtt már elindul az üvegesben az oxidáció (persze ha jó gyártóról van szó, akkor nincs benne levegő)
-
K1LLMy53Lf
őstag
Mint írtam: az omega3 nagyon instabil, első nyitás után már kezdődik az oxidáció (mégha ez először nem is jelentős), és minél többször nyitod, úgy fokozódik (mivel minden egyes alkalommal újabb és egyre nagyobb adag friss oxigént engedsz a palackba és zárod bele)
De akkor alapvetően az ár miatt használod ezt.
Az általam használt (ifos minősítésű) tg kapszulában átszámolva ~200hufra jön ki 1750epa+1250dha (hozzáteszem én nem szedek ennyit belőle) -
K1LLMy53Lf
őstag
Én csak azt nem értem, hogy miért szivatjátok magatokat ilyen omega3mal? Értem én, hogy olcsó, meg van benne antioxidáns, de az Omega 3 elég instabil cucc, relatív könnyen oxidálódik, első nyitáskor öntesz ki belőle, a helyre oxigén kerül, amivel onnantól folyamatosan érintkezik, ergo oxidációnak van kitéve... Minél több az oxigén, ergo ahogy fogy, annál jobban. És rossz omega3at nem a legtanácsosabb inni... Szvsz a légmentesen lezárt kapszula 1000x biztonságosabb.
Persze ti dolgotok, csak tényleg nem értem és emiatt kíváncsi vagyok a miértre. (Mi szól az üveges mellett) -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
bizonyos kerek izmoktól (vagy inkább idomoktól) nekem is

de amúgy nálunk is vannak olyanok, akikre azt mondanám, h nem natty, olyan formája van bizonyos izmainak... legtöbb esetben mell vagy bicepsz néz ki (véleményem szerint) totál természetellenesen...
meg egyébként pont pár napja gondolkodtam azon, hogy mások vajon mekkorának látnak/ítélnek meg... mert ahogy körbenézek teremben tök "picinek" érzem magam, vagyis kevés izomzatúnak... meg ugyanígy tök dagadtnak látom magam még tükörben is, ami persze valamilyen szinten igaz is még, hiszen a haskerületem ~106cm, de mások szerint (ruhában) teljesen átlagos/vékony vagyok a régi önmagamhoz képest (ami szintén igaz nézegetve a 2 évvel vagy épp sokkal régebben készült képeimet)
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorien
üzenetére
de valami nagyon durva low carb-ot tolsz ez alapján...

én ezt az étrendet kb 2-3 nap alatt építettem fel/gondoltam át és szimplán nekiálltam tavaly, október végén... kb semmiben nem volt változtatás...
de amúgy baromira nem titok hogy csináltam: számoltam 2 AI-al +2 oldallal TDEE-t, a közepeset vettem (amit chatgpt adott), ezt csökkentettem 500kcal-lal... ez lett ~2300kcal... felosztottam makrókra: fehérje 1,8g/ttkg (220g -> 880kcal), zsír min 0,6g/ttkg (65g -> ~600kcal) (ok itt volt módosítás, mert felmentem 0,8ra 1 hónap után talán, tehát 80-85g -> 720-750kcal)), többi ch... (800kcal -> 200g)ch-t elosztottam a megszokott kajás osztásomba (~45/5/75/5/60/5) úgy, h hozzávettem a 3 köztest is... (ami azóta már csak 2), a köztesből adódó fehérje adott volt, mert azok wpc-k, meg fix zsír... a maradék zsírt ill fehérjét meg szétdobtam a 3 fő kajára kb olyan arányban, ahogy a ch van...
-
K1LLMy53Lf
őstag
asszony pl ilyen... szereti a húst, de utál húst enni, emiatt keveset visz be... mondjuk rászoktattam, hogy tejtermékekből is vigyen be (joghurt, kőrözött stb)... illetve ő is tipikus, szélsőséges... ha "vág", akkor nagyot... kevés (volt) a zsír meg a ch is... most már azért sokat javult (nagyon rákapott az avokádóra, ill néha reggelire vajazza a szendóját)
vese: én 1 hónap múlva megyek laborba, akarok egy tiszta veselabort, amin fixen látszik, h milyen a vesém, ezért tegnap óta nincs kreatin pl (ezen felül a wpc és az edzés lesz "kuka" pár nappal a labor előtt)
én is néha megkívánok sütiket cukrászda mellett elhaladva, de nekem nagy eséllyel az 1es cukor miatt azért nagyobb az önkontrollom talán... de amúgy meg szoktam enni én is, szimplán számolok vele (ill cukros cuccnál azért kell "taktikáznom", h a vércukrom ne spike-oljon túlságosan
(de ugye múltkor is lenyomtam pár nap alatt a lidlis, fél kilós banoffe-t...
) -
K1LLMy53Lf
őstag
nyilván vannak benne egyéni dolgok is, de én tényleg azt tapasztalom (környezetemben lévő embereknél is), hogy a megfelelő mennyiségű zsír és/vagy fehérje, ami hiányzik és emiatt éheznek meg korábban legtöbben és szenvednek a köv étkezésig... (és ugye pár hónapja írtam egy saját magamon tapasztalt példát is ezzel kapcsolatban)
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
nekem baromira nincs éhségérzetem deficitben (TDEE-4-500kcal) az esetek 90+%ában... nagyon ritkán van minimális... és ha azt nézem, hogy tdee-ig kajálva, egészségesen konkrétan legszívesebben szkippeltem volna étkezéseket, akkor ez ugye azt jelenti, hogy minimális (TDEE-1-200as) deficitnél elég nagy eséllyel (99+%) semmi éhségérzet nem jönne elő.
persze lehet, hogy én ufó vagyok, és amitt van ez, de én még mindig azt mondom, hogy a makrók (energiabevitel) helyes eloszlásán (egy napon belül) nagyon sok múlik.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
ez - saját magamon tapasztaltak alapján - erősen függ attól, hogy milyen makrókat viszel be (legfőképp a fehérje és zsír mennyisége, ami számít, mert ezek telítenek hosszan), illetve attól, hogy mit szoktál meg (ezt is írtam korábban, h van a "valós" éhség, amikor nem elegendő a tápangyag/energia, és van a megszokásból fakadó, "pszichés" dolog, amikor a szervezeted adott időszakban szokott kaját kapni, de elhagyod valami miatt, akkor jelez egy időintervallumon belül, hogy "aggyá' enni"... ilyen szívás pl a nasizás... tipikusan este, tv előtt ülve stb... ezt pár hét elhagyás után megszokja a szervezeted, hogy már nincs
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Vitee
üzenetére
szerintem ez kisugárzás vagy nem tudom. velem is kevés ember áll szóba, de nem különösebben érdekel/zavar stb... kollégám ~8hónappal később kezdett a teremben, de most, kicsit több, mint 1 év után már min. 20 embert ismer, beszélget velük stb...
lerí rólam, hogy egy f**z vagyok no...

-
K1LLMy53Lf
őstag
én is láttam és ez szerintem pl jó, ha az adott ügyfélnek ez kell... de ezt írtam is, h az edző ad néhányuknak plusz motivciót stb... a besegítést az utolsó 1-2 rep esetén még értem (bár ott sem tartom jónak), de amikor már úgy állnak neki a szettnek, h edző fogja/támasztja a gépet/csiga kötelét stb és minden egyes rep-be húz/tol ő is az elsőtől kezdve... no, azt pl nettó faxságnak tartom... de nem értek hozzá, lehet ez tök jó...
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
ohh, hogy én ezt mennyit látom teremben... (talán írtam is itt, amikor téma volt a személyi edző) és baromi irritáló (számomra)
de vannak amúgy normálisak is... és ahogy észrevettem szerintem sok olyan kliens van, akinek valamilyen szinten "kapaszkodó" az edző, az ad plusz motivációt, de ugyanakkor beszélgetni is tud vele stb-stb..."de haladoknak...abszolut nem ertem. all mellettuk az edzo, kb zero inputtal."
én sem... én korábban néhányról azt hittem, hogy versenyre készülnek vagy valami, de nem... szimplán csak ott áll és mondja, h ezt csináld, ennyi rep-rel, aztán nyújts stb... k... felesleges
-
K1LLMy53Lf
őstag
6 shake? Ez miből számolta ki? Matematikus ön?

Annyit írtam, hogy 3 óránként nem tudnék szilárd kaját enni vagyis kell shake is... Mégpedig a tízórai és az uzsonna 1-1 shake, a 3 fő kaja meg szilárd cucc.Ha megyek valahova akkor ált ebéd után és viszem a uzsonnai shake-em.
Amúgy 170g a szumma fehérjém/nap -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
+1, annyi különbséggel, hogy nálam a céltartomány 8-12, ha csak 7 megy normálisan, akkor csökkentek második szettre.
@m3ss: én 107kilósként is bőven ellennék ~2k kcal-on... és igen, ha kell valami miatt 2,5 vagy több, akkor nekem pl muszáj már mindenképpen a wpc (ha egészséges kajából akarom megoldani), mert egyszerűen nem tudnék én sem 3 óránként szilárd kaját enni...
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
ez sztem egyedi dolog is valamilyen szinten: én pl ha nyers zöldséget eszem vacsira, akkor oda a mélyalvásom (savanyított zöldség esetén nincs ilyen probléma)
amúgy szerintem pont, h a gyorsan felszívódó (vagy bármilyen egyébkéng) ch, ami szinte tuti nem okoz problémát, mert az a legrosszabb esetben is 2-3 óra alatt feldolgozódik... egy kiadós fehérje vagy zsírdús kajának azonban akár 6-10 óra is kellhet...
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
nekem 2kg fogy jelenleg havonta, de nem az árról van szó igazán, szimplán arról, h adott áron NEKEM már nem éri meg a proteinaco, mert ennyiért vannak SZÁMOMRA jobb opciók.
de amúgy meg sok kicsi, sokra megy...
3k-ból nagyon sok minden megvan... (közel fél kiló citrullin, több, mint fél kiló kreatin, majdnem 1 havi omega 3 stb-stb
) -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
mondjuk az is kérdés, h m3ss mennyire érzékeny a laktózra... mert pl, ha csak enyhén/kevésbé, akkor lehet olyan wpc is megfelelő, amiben alacsony a laktóz mennyisége (pl vannak olyan, nem laktózmentes fehérjék, aminél 30g-ben 1g körüli a tejcukor... és van, akinek az már teljesen megfelelő)
egyébként asszonynál is lutri, h elég-e a laktáz vagy sem egy sima fehérjéhez, de ehhez ugyebár az is hozzátartozik, hogy tényleg nagyon tág határok között mozog a wpc-k laktóztartalma...
-
K1LLMy53Lf
őstag
kuponozva 6-6,5k. nem mondtam, h olcsó, szimplán azt, h nekem a proteinaco már rég nem éri meg (már amikor kuponozva 5,7k-ra jött ki, akkor írtam ugye, h már nem jó számomra, inkább az immortal minimálisan többért... akkor 6-6,2k volt, olyan kuponokat szórtak... a tegnapi pl extradurva volt 25k-ból 6k... ~24% kedvezmény... )
ha választani kell, akkor álló vádli... ha viszont van lehetőség mindkettőre, akkor szvsz kérdemes mindkettőt tolni...
szerk.: a korábbinál elmaradt: igen, amúgy én is eléggé tendálok afelé, hogy szinte 0 fehéjeport vigyek be, ami még ott tart az a cukor miatti szétosztás (pfu miatt, bár ez kb rajtam kívül nem mond senkinek semmit
), és így, h szét kell osztanom, így a fehérjepor sokkal gyorsabb/kényelmesebb tízóraira meg uzsonnára, mint szendvicsezni (ráadásul ez utóbbi esetben az inzulint is szét kellene osztanom, mert ugyebár chmentesen elég nehéz szendót csinálni
). ha nem lenne a cukor, akkor viszont lazán fehérjepor nélkül lennék szerintem... az én kis 170g-s napi mennyiségemet lazán be lehet tolni normális kajából is 3 kajálás alatt. -
K1LLMy53Lf
őstag
a stillmass semmilyen szinten nem releváns, azt még akkor sem venném, ha 20k lenne a 6kg...

én mindig visszaérkezem az immortalhoz egyébként, mint ár/érték bajnok cucc (számomra). 2napja is bontottam egy sütiset és imádom, annyira baromi finom, és szeretem az egyedi utóízét is.... és tökéletesen oldódik...amúgy van egy újabb felfedezettem, kb közép ársávban van (7k/kg körül), de prémium cucc minőségellenőrzés stb szempontjából. ajánlani nem tudom (még), szimplán azért, mert még nem kóstoltam meg, szóval ízre nem tudom mennyire jó
(és amúgy van steviás cuccuk is, latte machiato ízben, ha jól rémlik, ez talán @Dorian-nak lehet releváns) -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Szevam
üzenetére
növényi cuccokkal annyira nem vagyok képben, azt tudom, hogy a szója pl baromi jó, mert az is teljes fehérje... de nálam állati van a fókuszban... hja... a tojás is még, de ugye ott azért relatív magas a zsír is (hacsak nem választod el a sárgáját, de mondjuk akkor sok értékes anyagot buksz... meg amúgy is... ahogy a másik topikban is az imént írtam: a zsír nem rossz, nem szabad démonizálni, szükség van rá)
szerk.: én pl elég zsírszegényen ennék, de hogy minden okés legyen, reggeli, ebéd és vacsorához is adok plusz zsiradékot... ~20-25g/érkezésnyit... (különben elég hamar hazavágnám a hormonrendszerem
) -
K1LLMy53Lf
őstag
kuponnal 6,8k/kg, szerintem ez is drága, de ugyebár az ízesítés sincs ingyen, házilag sem... nekem persze ez sem releváns, mert nem vált be ez az út, de 7k körüli kilós áron van fényévekkel jobb opció, meg pár opció, ami jobb és olcsóbb allegron kuponozva.
persze tény, h a mindenki által ismert, agyonmarketingezett cuccoknál a proteinaco is mérföldekkel olcsóbb. -
K1LLMy53Lf
őstag
azt hittem a kuponhasználat alapfeltétele a hírlevélre feliratkozás, ami meg acc-hoz kötött... legalábbis emlékeim szerint valaki kapott itt olyan választ az üfsz-től, a megkeresésre, hogy nem kapott első vásárlásos kupont, hogy ellenőrizték, és valóban feliratkozott, ezért küldik a kuponkódot.
mondanám, h jó tudni, ha releváns lenne még, de annyira elszálltak az árai, hogy már rég nem megérős kuponnal sem véleményem szerint...
-
K1LLMy53Lf
őstag
Egy nagy online közösségek posztjait vizsgáló tanulmány szerint a leggyakoribb panaszok a következők:
hányinger (~37 %), fáradtság (~17 %), hányás (~16 %), székrekedés (~15 %), hasmenés (~13 %).
ezen felül azért vannak elég durva lehetséges mellékhatásai, ha épp nincs szerencséd (köztük olyasmik, mint végleges látásromlás, hasnyál- ill pajzsmirigydaganat stb)persze minden gyógyszernek valamiféle kockázattal jár, de azért érdemes tisztában lenni vele... (egyik női ismerősöm, aki extrém mód el van hízva amiatt tette le pár hónap után, mert egyszerűen nem bírta már a gyomorproblémákat, hányingert, hiába segített neki)
-
K1LLMy53Lf
őstag
hát rdl esetén azért nincs szögben a bokád, hanem merőleges a talajra... elméletileg, ha rdl-t emelt sarokkal, enyhén rogyasztott és egymás felé "préselt/szorított" térdekkel (legegyszerűbb, ha mondjuk közéteszel valami kislabdát vagy szivacsot) csinálod, akkor sokkal nagyobb fókuszt/terhelést kap a glute. ha egyenesek a térdek, lábszár merőlegesen a padlóra, akkor hajlító jobban kap. (persze mindez csak elmélet, sosem próbáltam glute-fókusszal rdl-t, mert nekem a csípőtolás totál megfelel)
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
cOxeR
üzenetére
szvsz a proteinaco áremelésének semmi köze ehhez, szimplán eléggé ismertek lettek és így tudnak árat növelni... persze ez szigorúan szvsz... (mindezt abból gondolom, mert azért van pár márka, akiket figyelek és közülük egyik sem emelt még árat... és ekkora árréssel meg tuti nem dolgoznak azért, mert nem lennének versenyképesek)
-
K1LLMy53Lf
őstag
nem a light, abban édesítőszer van (de amúgy én is azt szoktam szökőévente 1x enni), arra gondolok, ami szimpla kék, mint a normál, csak zöld csíkkal rá van írva, hogy "no added sugar", abban csak a gyümölcs édesít, ill egy minimális inulin.
@m3ss: a rántotthús teljesen más, néha én is megkívánom, szerintem nincs ezzel baj

amúgy szószokra van pár zero szósz, ami szerintem relatív baromi finom. pl a gymbeam bbq szósza... vagy a forpro ezerszigete is tök jó... persze az igazi a "normál" szósz, de a legtöbb valóban kalóriabomba (é mondani is szoktam, h sokan ezen csúsznak el, hogy az ilyeneketz nemv eszik figyelembe). mondjuk én salira ezerszigetpor+joghurt+balzsamecetkrém kombót használtam (vízzel higítva, mert amúgy baromi tömény lenne) -
K1LLMy53Lf
őstag
gyógyszer még csak most jön be, szerintem nálunk még nem is kapható, de nem vagyok képben.
egyébként, ha nem lennék cukros, akkor én gyors fogyásképp inkább a ketohoz nyúlnék 3-4 hónapra, utána meg vissza, vegyestáplálkozásra.nekem pl a főbb kajáim (reggeli, ebéd, vacsora) tartalmaznak 25-30g zsírt, ami önmagában ~200kcal. mondjuk nekem a cukor miatt kell így elosztanom, mert egyébként copok a pfu-val. egyéb esetben 300-350kcal lenne pl a reggelim... hozzáteszem én nem is igazán eszem túl sok rostot, de így is csak a fehérje megy tízóraira, szilárdat nem tudnék enni, szóval totál megértem, h fullra lennél egy 1000kcal-os ebédtől (ahogy én is "meghaltam" kb a diet break alatt, szóval az már szinte biztos, h naxival tudom majd csak tartani később a szintentartót, ha eljutok a kívánt súlyra...)
-
K1LLMy53Lf
őstag
azért az ozempic-nek vannak lehetséges mellékhatásai is, amit annyira nem reklámoznak (fb-csoportok, reddit stb fórumokon lehet találni), ill elvileg elég nehéz visszaállni az elhagyása után...
én pl nem nyúlnék hozzá, de tény, h a legfőbb indokom az, mint tisn-nek: sajnálnám rá a pénzt...
(ha 10ed ennyiért vagy esetleg ingyen kapnám lehet ráprübálnék)...
mondjuk nálam inkább az inzulinérzékenység, ami lutri és ami miatt néha nehezbben haladok (rosszul becsülöm meg, több inzulint adok, mint kellene, akkor utána muszáj extrán ch-t bevinnem, h ne hipozzak... de ez ilyen játék, ezért tanultam meg nem görcsölni azon, hogy mindenképpen tartva legyen az adott napi kalórialimit) -
K1LLMy53Lf
őstag
hát nem tudom... én TDEE-500al (~2400kcal) veszítettem elég sok zsírt úgy, hogy mellette építettem az izmokat (heti 3x súlyzós edzés, amúgy ülő munka, semmi séta stb). de az is tény, hogy én még "csak" 42 (lassan 43 (vagyok)
amúgy érdekesség: amikor 2éve februárban nekiálltam a fogyinak először, akkor ennél jóval kevesebbet ettem, mérföldekkel több rosttal (hogy legyen megfelelő teltségérzet), 10+km-ereket sétáltam hetente min 3x, interval sétákat toltam, hetente 3-4 alkalommal volt fitnesz/core térning stb...
akkor ~114-116ról 102-104re mentem le aug elejére...most a sokkal több kalóriával, bőven hozhatnám ezt, pedig ettem pizzákat, hamburgereket, süteményeket (most hétvégén letoltam egy lidl-s deluxe fél kilós banános karamellás sütit is pl), szóval most csak 107kg-ig jutottam egyelőre (de ez megvolt már 1,5hónapja is, október végén kezdve 114ről)
szóval szvsz a baxott nagy kalóriadeficit káros és csak hátráltat a fogyásban.
-
K1LLMy53Lf
őstag
ok, de miért/kinek releváns, hogy mit mutat az óra? én arra használom a számot, hogy hirtelen ránézve látom mennyire volt "jó" a pulzusom edzés végén (ha 100kcal/10perc felett vagyok, akkor jó volt)
de ezen felül totál felesleges figyelembe venni... ahgoy a yazio-nál ill minden más kalóriaszámláló appnál is ki kell lőni a francba azt, hogy beleszámolja az aktivitásod a napi limitedbe, mert fals az egész...@Woodslave : éhgyomorra a séta nagyon jó ötlet, de nem 1,5óra, mert az még zsírégető tempóban is negatív hatással lehet az izmokra (ha meg ráadásul nem is kajálsz utána egy jó ideig, akkor főleg). persze ha sokkal alacsonyabb pulzussal sétálsz, akkor kisebb a kockázat, de értelme is kevesebb.
-
K1LLMy53Lf
őstag
nézd... én így lőttem be a saját deficitemet, ez nálam működött, ezt javasoltam 3 ismerősömnek is, nekik is működik, szóval tapasztalatom alapján ki ez a mérték/képlet.
Ugyanakkor van egy kis ellentmondás abban, amit írsz: először azt írod, hogy -500kcal kevés, mert metabolikus adaptáció, aztán mega azt írod, hogy a -500kcal sok az alap tdee-hez képest és pár100al több kell, ha van 2+h mozgás.
de amúgy mind1, lényeg: valami kezdő deficit, jól osztott makrók, súlyzós edzés, ha kell az izom... és számolni a kalóriát, mérni a súlyt és haskörforgatot... ha egyik sem csökken 3-4 hétig, akkor nincs deficit, ennyire egyszerű (és akkor felül lehet vizsgálni a rendszert és kutatni az okát)
-
K1LLMy53Lf
őstag
ha van ilyen mértékű metabolikus adaptáció, akkor nincs deficit egyételműen.
de ekkora adaptációhoz azért a csillagoknak nagyon együtt kell állnia... pl: túl nagy deficittel kezd valaki (ezáltal gyorsan nő a kortizolszint, mert erősen stresszeli a szervezetét, megjelenik az adaptív thermogenezis), amire túl sokat edz (gyorsan túledzésbe fordul a dolog), és xarul osztja el a makrókat (alacsony ch -> goyrs leptinszint esés, alacsony fehérje -> nagyobb esély az izomvesztésre, túl kevés zsír: hormonháztartás felborul)...
persze tény, h a legtöbb gyorsan fogyni akaró ember ezt így halmozottan el is követi (főleg, mert baromi sok életmód-szagértő (direkt-typo) ilyen bullshiteket javasol, mert úgy baxott látványos az elején, ahogy a páciens ledob heti 3-4kgot akár, mert megy le a víz, a gyulladás... meg persze akár izom is...), de szimplán nem kell hülyének lenni.
ha nincsenek a fenti hibák, akkor normál esetben azért hosszú hónapoknak kell eltelnie, hogy egy ilyen adaptáció megjelenjen... (és ha megjelenik, akkor kell 1-2 hét diet break, ahol TDEE-ig eszel, és azzal helyrerakod/lenyugtatod a szervezeted)
amúgy olyan szempontból igazad van, hogy pontosításra szorul, amit írtam: a TDEE-t 0 szintű aktivitáshoz kell kiszámolni, mozgás nélkül, ha csak heti 3x van pl súlyzós edzés vagy valami hasonló kardió stb... ebből kell levonni 500kcal-t... de ha pl minden nap van, akkor 100-200kcal-lal meg lehet növelni a napi kalórialimitet, ha szükséges.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egy androidlánnyal tenné kelendőbbé a GeForce-okat az NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Warhammer 40.000
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- LG LCD és LED TV-k
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- DJI Flip Fly More Combo (RC 2)
- Radiomaster TX16S MAX Mark II ELRS táv
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- Venusaur, Charizard és Blastoise 72153 + 40892 Kanto régiói jelvény gyűjtemény
- DJI AVATA drón (3 akku, töltőhub, Motion Controller, táska)
- 27% - ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB White vízhűtő!
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
- Apple iPhone 11 128GB Új kijelző Új akku! 12hó jótállás
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium használt, karcmentes 95% akku (344 ciklus) 6 hó
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

én szerintem 12körül már éhen fogok halni...
)
). ha nem lenne a cukor, akkor viszont lazán fehérjepor nélkül lennék szerintem... az én kis 170g-s napi mennyiségemet lazán be lehet tolni normális kajából is 3 kajálás alatt.