- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #197687 üzenetére
rápróbáltam ma erre a támasztott, csigás bicepszre... nekem az, h mögé tettem a másik kézfejem annyira megemelte a karom, h totál húzta a vállam, szóval ez nem vált be... próbáltuk úgy is, h a csigának a rúdja mellé állva, arra támasztva/felfektetve a kart húzzuk, de az sem volt az igazi... ami bevált: pad, szemben a csigával ~60fokban, csiga a pad ülőrészének magasságában, felkar felfektetve a padra, de nem mögé állva, hanem mellé, tehát nem veszed a hónod alá a pad tetejét, mert úgy lényegében mintha scott-padon húznál, hanem mellette... másképp húz. ~75-80°on már inkább alkar gyakorlat volt csigával
de nekem még mindig a dumbbell az igazi bicepszre valamiért...
Cranium: miért HCL forma? nembírja a gyomrod a monohidrátot?
amúgy több júzertől is olvastam már fórumokon, h a frontin-ról triptofánnal jöttek le/váltották ki
-
K1LLMy53Lf
senior tag
persze, hogy más, nem is céloztam rá, h ugyanaz lenne a két dolog... de amúgy ez is hajlításnál és teljes kinyújtásnál is fájdalmas
csak annyit akartam ezzel mondani, h a fekvenyomás jóval kevésbé terhel könyökre (mert én alapvetően nem így gondoltam volna paraszt logikával) -
K1LLMy53Lf
senior tag
én pénteken beb***tam a bal könyököm strandon a csúszdába... 2x... annyira, hogy még most sem tudok rátámaszkodni... viszont már másnap (és hétfőn és mi is) nyomtam fekve... 65x8; 90x8; 110x6; 120x4... 1-1 szett... könyököm semmit nem éreztett belőle... ellenben tricepsz letolás ill fej felett extension csigával azért nagy súlynál már érezhetően kényelmetlen volt
szóval szvsz a fekvenyomás nem terheli annyira a könyököt -
K1LLMy53Lf
senior tag
ok, de az lényegében 0-2 rir környéke, ami teljesen rendben van... de a teremben én is látok sok olyan embert, aki egyértelműen alulméretezi a súlyokat.
amúgy meg teremben általában vannak mások is... régebben én sem szerettem, de most már lazán megkérek bárkit, hgoy spotoljon nekem az utolsó szettnél fekvenyomásnál, mert az 0rir-ig tolom.
amúgy az, h 80kg-mal tolod, magadhoz mérd, ne máshoz... ha van folyamatos progresszió, akkor teljesen jó, azonban, ha ezzel nyomsz már hónapok óta, akkor nem ártana kicsit pusholni véleményem szerint...@Dorian: nekem a gaba nem ért semmit. vacsora előtt vagy után tolok 300mg aswha-t +5-600mg zöld teát, lefekvéskor meg 600mg triptofán, 5g glicin (hiába a mellékhatás), 2g mg-biszglicin, 100mg thenain. ez így 90%ban jó... akkor nem ér sokat, ha elbaxom a gyomrom... (telekajálom magam vacsorakor...)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én az említett 3ből az ashwa hatását nem tudom konkrétan megerősíteni (bár elméletileg ugyebár az hat jobban a pulzusra, de én együtt kezeltem a zöld teával, csökkentés/leállás szempontjából, nem próbáltam külön-külön elhagyni őket).
a theanint ill a triptofánt viszont durván érzem. előbbit a koffein mellett (teljesen más hatásgörbét ad a koffein, nincs meg a spike benne, ha theanint is dobok be mellé), a triptofánt meg alvásnál nagyon (600mg-t veszek be)
de szerintem ez tök egyedi dolog, legalábbis nálam vannak olyan dolgok, amik tök másképp hatnak rám, mint általában más emberekre... szóval én lazán elhiszem, h rád ezek nem hatnak.és amúgy lehet, hogy valóban nem halok meg eléggé teremben, mert pszichésen nem hagyom magamnak (lábnál biztos, h nem, mert nem tetszik a kidolgozott láb, így alibi lábnapokat csinálok, tudom), de én úgy érzem, hogy igen, sőt, olykor túl is tolom... és van progresszió erőben (tükörről most ne beszéljünk, mert kajára baxottul nem figyelek
) és élvezem, amit csinálok (legtöbbször
), és ez a lényeg szerintem/számomra.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
rosszul fogalmaztam meg (nem kellett volna a "véleményem szerint" megjegyzés, mert az ugye feltételezésre utal
): konkrétan teszteltem, mert még amikor köredzéseket totlam, akkor kezdtem szedni ezeket és ~1hét után baromira nem tudtam "megfelelően" (vagyis inkább megszokottan) magas pulzust elérni, pedig nem változtattam az edzésen. emiatt teszt jelleggel csökkentettem az adagokat, aztán abba is hagytam... utóbbi után ismét a megszokott, magas pulzustartományban tudtam edzeni... aztán újra nekiálltam szedni és ismét lement... de nem zavar, már "hozzászoktam"
(érdekes egyébként, mert érzésre ugyanolyan a "fáradtság" 110-130as pulzussal is, mint 140-160assal volt... kalapál 1000L a szívem, mintha ki akarna ugrani a helyéről... emiatt amúgy többször manuálisan rá is mértem/mérek, mert nem hiszek az órának)
szabad súllyal én most már amúgy talán a bicepszet tolom, a tricepsz bemegelítést, pár váll gyakorlat, illetve a fekvenyomást. (illetve a tolódzkodás és a húzódzkodás, ha ide számolhatjuk, mert ott csak a saját súlyom van, ami bőven elég
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
régebben úgy edzettem, h átlag pulzus 130+ volt, általában teljes edzés alatt 125 alá nem igazán esett be... most 140 fölé nem igazán tudom tolni a pulzusom... de inkább csak 130ig szokott menni... tény, a gyakorlatok ~60%ában technikai bukás van max... de szoktam olyan gyakorlatokat is csinálni, aminél néha ordítani tudnék a fájdalomtól annyira ég az izom, és a szettet befejezve olykor átgondolom az életem (kell ~fél percet fújnom, h megmozduljak).
ami nálam a pulzust (véleményem szerint) lent tartja: ashwa+zöld tea+kurkumin szedése kúraszerűen, a preworkout "koktélom" tartalmaz l-theanint is (ezek ugye mind hatnak a kortizolszintre) ill letoltam egy beta-alanin feltöltést
szóval szvsz lehet meghalósan edzeni úgy is, hogy nem akar kiugrani a szíved a helyéről.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #197503 üzenetére
én egy kezesből a tricepsz letolást próbáltam miután láttam egy "nem kicsi" sráctól a teremben... alapból a triplacsigás gépet maxolni tudom ezzel a gyakorlattal (ez 95kg lapsúly, de amúgy nem szoktam, általában 80-85kg-mal csinálom), ezért is voltam kíváncsi milyen (mint későbbi alternatíva, ha már nagyon kicsi lenne a 2kezes terhelés). baromi sok extra stabilizáció kell, ~35kg-mal ment relatív kényelmesen.
Tolódzkódást én a napi 4 fekvenyomó szett utánra raktam be... 2x 10-12... 8szimplán, saját súllyal, amolyan levezetőnek)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Vitee #197440 üzenetére
én értem, hogy van egy (valamiből) számolt (elméleti) szükséges kalóriád és ehhez képest fogyasztottál 3-400kcal-lal kevesebbet, de ez a jelenség a fentebb leírt okok miatt fordul elő (persze nem vagyok orvos, sem szakértő a témában stb, így bőven előfordulhat, hogy más oka is lehet a jelenségnek).
(a ch ~140g körüli, az valóban nem extrémalacsony, de ezt a részt/tippet inkább Dorian miatt írtam, mert róla tudom, hogy ch-ból vágott az utóbbi időben extrán)
ha megtalálod majd az okát (a fentieken kívül), akkor azért írd majd meg, mert nagyon kíváncsi lennék rá
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Túl magas volt az alap deficit és emiatt valamilyen szinten stopot tolt a szervezet --> adaptiv termogenezis.
ha nagyon alacsonyra volt vágva a ch--> megnövekedett kortizolszint, ez nagyobb vizvisszatartashoz vezet. Vagy hormonháztartás (pajzsmirigy, leptin) csökkent a túl magas deficit miatt.Nagy eséllyel ezek lehetnek az okok.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #197397 üzenetére
A hormonrendszer normális működéséhez összesen már napi 10g zsír is elég.
Ehhez van forrásod? Mert az én infóim szerint a biológiai minimum az 0,55g/testsúlykg, az optimális meg 0,8-1g... Nagyon erős kétségeim vannak, hogy az összes nemi hormonnak elegendő lenne napi 10g és akkor nem is beszéltünk az összes, zsírban oldódó vitaminról, a sejtfalakról, haj, bőr, idegrendszerről...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #197390 üzenetére
Hát mivel tejből készül, ezért egy alap, tejes íze mindenképpen kell, hogy legyen szerintem, de minél erősebb, annál rosszabb minőségű (kevésbé szűrt) a cucc. Szóval, ha intenzív tejes íze van és esetleg még krémes is hozzá, akkor az gáz. Legalábbis paraszt logikával ezt mondom... (Nem tudom ittál-e már 0.1%os tejet... Az pl semmilyen szinten nem krémes, mert nincs benne semmi zsír...)
Ha ittál már megbízható márkától natúrt és ez jóval erőteljesebben tejes, akkor szvsz az nem jó jel... -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
CriticalHit #197387 üzenetére
Mint írtam: szerintem konkrétan undorító íze van a banános naturalnak, az epres 1-2 fokkal jobb, de közel van az ihatatlanhoz számomra, így részemről ez nem kérdés. Ami még szóba jöhet az a virgin ill a fine vonal.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Szerintem meg közel ihatatlan kategória az epres (tény, a banános natúr rosszabb
), szóval mindenki maga döntse el mennyire bátor (én elsőre egy 30g-s kóstolót javasolnék belőle)
@CriticalHit: a virgin az a full natur. Van belőle külön duplapakk, úgy még olcsóbb
(egyelőre csak vettem belőle, de még nem kóstoltam meg)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
sherlock82 #197332 üzenetére
Igen, és amikor Sanyi azt mondta, hogy 100at kinyom, akor Pityu rákontrázott, hogy "csak??? Én 120at kinyomom..." az persze már senkit nem érdekelt, hogy Sanyi 60kg, Pityu meg 110...
a másik klasszikus meg a mekkora a bicepszed...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
itouchfan #197299 üzenetére
Hasonló, mint amire Apollyon célzott a borsóval kapcsolatban (ezért is mondtam hirtelen ezt példának): habár teljes értékű fehérje, az aminosav profilja nem ideális testépítéshez, mivel a BCAA jóval alacsonyabb benne, mint a whey-ban, és inkább a kollagén aminosav profiljában domináló aminosavakban (glicin, prolin) emelkedik ki. A biohasznosulása amúgy a whey és egy jó vegan blend között van.
(Persze ezzel szemben a borsó rosszabb, mert az nem is tartalmaz minden eaa-t megfelelő mennyiségben, tehát nem tekinthető teljes értékűnek)
Amúgy ha tényleg csak a laktózzal van problémád, akkor próbáld ki a protein a co-t, ott is van hozzáadott emésztőenzim és 5200hufra jön ki kilója, ráadásul a PGC cuccok egyre több embernek okoztak problémákat hosszabb távon (nekem is és asszonynak is jött elő bőrszárasság, korpásodás)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #197296 üzenetére
étkezés során még könnyebb vegyes növényi fehérjét bevinni. pl a borsó+barna rizs... de a tofu pl önmagában teljes értékű.
nem mondom, hogy ez optimális, szimplán a "mindenképp kell mellé az állati is hogy lefedje a teljes profilt" részre reagáltam#197293 Apollyon: marhafehérjét is eladják, mint wpc alternatíva testépítéshez...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
tchriss #197284 üzenetére
ez nettó baromság... legalább 2 olyan növényi fehérje létezik (amikről én tudok), ami teljes értékű: szója, kendermag.
ezen felül sok keverék (blend) van, amit pont azért csinálnak, hogy a többféle növény fehéjéjének megfelelő arányú keveréke teljes értékű fehérje(keveréket) adjon. ilyen pl az általam is folyamatosan fogyasztott Ostrovit Vegan Blend is. -
K1LLMy53Lf
senior tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Tyler Durden #197254 üzenetére
én csakis vízzel iszom a wpc-ket
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Tyler Durden #197250 üzenetére
Lágyabb/semlegesebb ízvilág. Kakaósok oldódása icit rosszabb ill valamelyik még nem volt az igazi, de a legtöbb szinte,int az iso-k
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #197233 üzenetére
jó, de te 20 éve tolod... én bemennék terembe boosterek nélkül, rám néznének és kiröhögnének, hogy mennyire gyenge vagyok a testalkatomhoz képest, szóval nekem kell a dopping...
(viccelek, tudom, hogy nem, mert senkit sem érdekel)
amúgy tényleg ki fogom próbálni már csak kíváncsiságból is, h milyen ha pár hétre elhagyyom a preworkout cuccokat... mondjuk beta-alaninból pont pénteken kezdtem el a feltöltési időszakot, azt még letolom, hogy változik-e valami, ha az maxra van tolva
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Harcipocok84 #197228 üzenetére
1,5év alatt semmi fejlődés? sem erőben, sem centikben (ha jól értem)? ott szerintem inkább az edzéstervben és/vagy táplálkozásban és/vagy pihenésben keresendő a hiba
@aelod: saját tapasztalatból természetesen nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam preworkout cuccokkal leállni (de már gondolkodtam rajta, hogy kipróbálom csökkenteni/elhagyni egy részét), csak az olvasott dolgok alapján írtam
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Ka999 #197222 üzenetére
ízlés kérdése, mindegyik bőven iható/finom kategória szerintem, oldódásra a kakaósok, amik rosszabbak picit.
növelheti/megvédheti a tipikus kiskapus megoldás...
@aelod: azért teljesítménynövelés, regenerációra kreatin, beta-alanin, citrullin meg persze megfelelő mennyiségű ch... is bizonyítottan működnek, nem csak az ampullás szerek
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
tchriss #197211 üzenetére
megmértem most úgy, ~7-8cm, nem biztos, h pontosan mérek. kinyújtva ~11cm a különbség, öklöt behajlítva ~10-10,5... én vékonynak érzem így az alkarom a felkarhoz képest...
@Dorian: nekem most nagyon sok pólóm 1számmal nagyobb feelinges...
(de amúgy nekem is a normál, "passzoló" pólók, amiknél kitölti a karom az ujját)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #197205 üzenetére
az még okés... edzés végére lehet bedobok pár sorozatot, öltözés alatt akkor nagyjából kipihenhető bicajhoz...
#197206 Dorian : én rühellem a testhez álló cuccokat, de szerencsére (?) a normál méretű pólók ujját is kitölti a felkarom nagyjából...
#197207 tchriss : alkart hogy méred? kinyújtva, megfeszítve, vagy azt is hajlítva ("kobra" pózban), vagy kinyújtva, ökölbeszorított kézfej, lefeszítve?
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #197198 üzenetére
hát az biztos, h vizuálisan a szükségessége függ nagyban attól is mekkora az alkar és a felkar különbsége... én ugye a felkarhoz képest érzem vékonynak, pedig az alkaron definiáltabb (feszítve), mint a felkar. mondjuk szerencsére ez nem olyan, mint a vádli, ha nem edzed a lábad... azért nagyon sok gyakorlatnál segédizom, nem marad full piszkafa... (múltkor láttam a teremben egy srácot, aki sztem mindig uppert tol csak és soha életében nem csinált még lábnapot... viccesen nézett ki... én nem mernék így rövidnacit húzni)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #197184 üzenetére
Én mindig gondolom rajta, mert tiniként toltam és szerettem, meg inbody is írja, hogy underdeveloped (meg látom is rajta a felkaromhoz képest, hogy elférne rajta pár centi még), de aztán sosem csinálom, mert edzés végére lenne ideális, csakhogy utána még haza kell tekernem, bedurrant alkarral nem tudom mennyire lenne gáz...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #197158 üzenetére
akkor én vagyok a 3.
szóval én átidőzítettem lefekvés előttről vacsira elé (uzsonna-vacsora közé)
ugyanígy a zöld teát is...
alvás előtt fél órával: 2,5g taurin, 500mg triptofán, 200mg l-theanin, 200mg c-vitamin, 500/250 omega3, illetve 1db gymbeam-es elektrolit tabletta
így most egész jókat alszom, habár edzésnapokon még mindig nem az igazi, de az inkább a saját f***ságom miatt van (túlfárasztom magam)"Teszora nulla hatása van az ilyen kiegészítőknek, egyik sem növeli. Ha szar alvás vagy sok stressz stb miatt ment le, és olyant szedsz ami arra hat, akkor pl javulhat."
ezzel egyetértek, ill több embertől is hallottam, akik végigpróbáltak mindent... egyik említett valami injekciós cuccot, ami minimálisan segített asszem.
egyébként a magnézium ill cinkhiány is okozhat alacsony tesztoszintet.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
mastodon #197143 üzenetére
mentális fókuszt segíti... ezt akár szellemi munka, akár edzés, akár alvás tekintetében.
illetve koffeinnel együtt picit tompítja annak a spike-ját (de arra szvsz theanin sokkal jobb)@Dorian: arginin-nek elég rossz a biohasznosulása (~2-30% emlékeim szerint), árban meg talán még drágább is, mint a citrullin-malát. annyi, hogy l-arginin picit előbb kezd hatni, de előbb is van vége a hatásmaxnak és cserébe feleslegesen (minimálisan) jobban terheli a veséd. szerint emiatt érdemesebb csak citrullin-malátot szedni és akkut jelleggel (nem tudod időben bevenni, csak ~fél órával edzés előtt a preworkout cuccaid) arginint.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
stickrs #197093 üzenetére
én az elektro terápia ~2/3áig jutottam, aztán lemondták az időpontot, majd megint stb, én utána nem foglalkoztam már vele, h újabbat kérjek, de nem is igazán használt... szerencsére a 2. oltás után fél évvel (vagy lehet több, nem emlékszem pontosan), amikor jött volna 3. halogattam, majd végül nem adattam be.... utána ~fél-1 évvel később eszméltem rá, hogy sokat javult és tudok aludni stb... de legtöbbet a mozgás javított rajta (amit még folytatnom kellene, mert a mozgástartományom bőven nem teljes még mindig)
tchriss: miért, mi baj van ezzel az eredménnyel? az én teszto eredményem sem lett sokkal jobb, mégis szerintem nagyon jól fejlődöm kondiban (erő és izommennyiség tekintetében is)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
stickrs #197090 üzenetére
sorstárs...
(nekem a 2 covid oltástól volt fél-fél évig full gyulladásban kb minden izületem, a jobb vállam mozgástartománya totál beszűkült, sokszor annyira fájt mindenem,hogy nem tudtam szinte aludni... valami jó kis kék tablettás gyulladáscsökkentő, ami ideiglenesen segített)
gyógytorna ill később fitnesz/core edzés, ami nagyjából rendbe hozta. extrém mód fájt az elején, de ~3hónap alatt nagyon megerősödött... sajnos nagyon rossz emlék, így a vállaimat féltem, ezért nem is erőltetem a válledzést.
de igen, ilyesmire gondoltam azzal, h nem a te gyakorlatod (sérülés, veleszületett probléma stb)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
OPiiPO #197086 üzenetére
azért ugye az sem mindegy milyen testsúllyal, mennyi idő után érted azt el
(nekem ugye ~112kg, ~8hónap (és nem nézve azt, h ebben mennyi volt a kihagyás rúddal, és helyette csak az 1kezes nyomás stb))
#197087 stickrs : az esetek túlnyomó részében az a rossz technika és/vagy nem megfelelő mennyiségű bemelegítés miatt van. persze lehet, hogy nálad nem ez a helyzet, hanem szimplán tényleg nem a te gyakorlatod
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Fekvenyomás 127,5kg 2rep pipa... haladok...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #197057 üzenetére
nálunk elég sok a hely szerencsére... de nem tudom elképzelni, hogy milyen extra profit van ebben a gyakorlatban... ugyanez az edző+srác páros tolta ugyanezt bicepszre is (persze akkor szembefordítva a padot a csigával)
lehet ki kellene próbálnom és megvilágosodnék
amúgy, ami nekem bevált: a padot melltámasznak használva 1kezes csigás fűrészelés... valahol a lehúzás és az evezés között félúton: 45°os padra ráhasalva/-ülve fűrészelő mozdulat úgy, h teljesen hagyom kinyúlni a hátam a felső pozícióban (figyelve a vállra) és lehúzni a pad alatt kicsivel, egészen ~köldök vonaláig... kontrolláltan szóval ilyen 3/1/3/2es tempóban. széles hátizomra nagyon jó (érzésre)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
fej feletti tricepsz esetén nem terhelődik egyformán mindkét láb, ha jól rémlik. persze függ a használt súly mértékétől is, hogy a kevésbé terhelt lábra eső rész sok-e
egyébként tricepszre legegyszerűbb: ülve db-vel, vagy skullcrusher bb vagy db-vel (én utóbbival toltam, valahogy jobban bevált)amúgy ha már tricepsz: hétvégén csinált az egyik srác (edző csináltatta vele) döntött padon tricepsz letolást/-húzást csigán (~45°os pad, háttal a csigának és a teste előtt csinálta, kötéttel... szvsz totál értelmetlen, max "fancy", de lehet tévedek és valami hiperszuper gyakorlat
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
első linkre valami login-t dob, de a második ránézésre jó. ~15cm széles szvsz teljesen megfelelő (lehet a 10es is elég lenne, de a párnázottság számít igazán, meg a szélei, mivel - legjobb tudomásom szerint - meg kell szorítani (jobban, mint egy nadrágövet) és ha igénytelenül van megcsinálva a széle, akkor az tud nyomni. (persze lehet, hogy tévedek
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #197044 üzenetére
persze, 15-30° természetesen, ahogy m3ss is írja, nagyban függ a szegycsont szögétől. (alsó részre meg szvsz a csigás tárogatás/nyomás a legjobb), csak azért írtam, mert - számomra - a "nem lehet szeparálva edzeni őket" azt sugallta, hogy nem kell különböző szögből edzeni, pl. elég csak 0°os padon
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #197040 üzenetére
a nagy mellizom 3 részének azonos a tapadási pontja, de más az eredési pont és a kar más irányú mozgására különböző mértékben reagálnak/stimulálódnak legjobb tudomásom szerint. (ezért számít a pad szöge)
de 100%osan elszeparáltam/fókuszálva természetesen nem lehet edzeni őket a közös tapadási pont miatt. -
K1LLMy53Lf
senior tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #197032 üzenetére
én az olcsóság (és a jobb adagolhatóság) miatt a cseppeket szoktam használni. most pl a d3-vitamin cseppem az a drágbbik verzió, mert olívaolajos. ez ~1,8-2,3k között van, és 600csepp, 1 csepp 1000NE, tehát 4k esetén is 150 adag. (és akkor nem kell figyelgetnem arra, hogy ezt kajával/zsiradékkal vegyem be stb)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
ha jól rémlik hírlevélfeliratkozás+reg kell és kapod a kódot.
szerintem bőven jó középkategória, az összes finomnak mondható. a pisztácia az inkább mogyoró, az epres, meggyes, kókuszos, fahéjas elég lightos ízű, ilyen ízesített tejital jellegű... a málnás nagyon intenzív, a cookies szerintem nagyon finom, a csokis banán és a brownie oldhatósága nem az igazi, ill a dubai csokisé sem, de az valószínűleg a kakaó miatt van... utóbbi egyébként inkáb marcipános-csoki ízű
alapvetően lágyabb ízvilág, nem extrémgejl.a pgc-hez képest kevésbé felültött (kevesebb a hozzáadott glicin... ezt az alapján írom, hogy nem okoz olyan problémát, mint a pgc, ill a tiszta glicin fogyasztása, illetve chatgpt-vel is számoltattam és arra jutott a megadott infók alapján, hogy jóval kevesebb a protein a co-ban az extra glicin mennyisége), így véleményem szerint (ha az allegro-n elérhető cuccokat nem veszem figyelembe) ár/érték-arányban (összetétel, oldhatóság, íz) top cucc.
szója cuccai sem rosszak ízre, ugyanakkor extrémmód habzik... szóval, ha valakinek ez nem probléma, akkor meg lehet próbálni (~3k/kgra jön ki a kuponnal, szóval filléres tétel), de én maradok a megszokott vegan blend-emnél.
szerk.: igen, a promo áron felül jön még le a 20%
van amúgy próbacsomag ~3,6k kuponnal... az tartalmaz 12 ízt (dubai és fahéjas nincs benne, azok a legújabb ízek)
@scdlsc: D-vitaminból én 3000NE-t szedek naponta (vagy d-vitamincsepp vagy ADEK formájában)
@Peaceliker: Meglepő (és egonak fájdalmas
) hogy milyen kis súllyal megy csak
azért állva sokkal többet kell stabilizálni, mint ülve... persze többet is lehet csalni, mert bb az általában ~10%kal nagyobb súly, mint a 2db szumma (legalábbis nálam bicepsz/tricepsznél... mellt nem tudom, mert ott nem nyomok db-vel...), de majd holnap kíváncsiságból rápróbálok mi megy vállból bb-vel
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #197010 üzenetére
én 75°ra szoktam állítani, de valóban jó cucc. alternatívaképp a csigás gépen szoktam oldalsó vállemelést úgy, hogy az oszlopnak dőlök (a szabad kezemmel támasztom meg magam szintén ~65-75°ban).
illetve még ugyanígy csigán, állva, a hátam mögött csinálva a gyakorlatot, ez az alsó végpontban tök jól húzza, tehát ebben a legnagyobb a nyújtás számomra. (maga az emelés így elég trükkös, mert nagyon el kell találni, különben azonnal beleszól az első izomrost) -
K1LLMy53Lf
senior tag
messze nem, csak szeretek folyamatosan tájékozódni. a vegán fehérje meg az a téma, aminek anno picit utánamentem (és így állapodtam meg az említett vegan blend-nél, ill olykor szójafehérjénél, bár utóbbitól az emberek tartanak sokszor)
#196993 Timyyy : ahogy gondolod. én "skót" vagyok, szóval mindig a legjobb ár/érték arányú cuccokat keresem (persze itt még beleszól az íz és az oldhatóság is elég erősen)
#197001 tisn : egy rosszullét nagyon sok helyen megtörténhet a semmiből, így nem csak a súly alatt feküdve/állva veszélyes dolog ez. de amúgy mindig rácsodálkozom azokra, akik nem markolnak rá a rúdra, hanem tenyérrel fogják csak (nem tudom mi a fogás neve, arra gondolok, amikor a hüvelykujj is a többi ujjal azonos oldalon van... amit én csak tricepszhez szoktam alkalmazni)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
valóban nem éri el egy wpc szintjét, de magasabb, mint a barnarizsé. (meg az egész aminoprofil kiegyensúlyozottabb... meg persze az íze...
)
amúgy én jobban preferálok egy cfm-szűrt wpc-t, mint az iso-t, mert azért vannak benne még hasznos dolgok, ami az iso-ban már nincs (bioaktív anyagok, cla stb), de ez már egyéni preferencia kérdése#196981 basaharc502 : én azért annyira nem sajnálom, mert pl a pgc az nagyon erősen felütött cucc és ahhoz képest nagyon drágán adták (és adják most is). de ahogy látom a szójafehérjéjüket is kukázták, gondolom emiatt volt mégg a régi design-nál sokszor akciós (4k/kg)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Igen, de állítólag a csokis nem finom (én nem kóstoltam, egyik kolléga tett vele egy próbát itt. Az eprest viszont imádom, igazi desszert, ezért sem cserélem le, az az éjszakai fehérjém)
Ezt is allegro-ról érdemes rendelni (habár most a gyártó kifogyott, de amúgy 3500ért adja az eprest) -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Timyyy #196975 üzenetére
nem lebeszélni akarlak, de ha izomépítés a cél, akkor a barnarizsfehérje nem ideális, mivel nem teljes fehérje, mert alacsony a lizintartalma, ráadásul a DIAAS értéke is alacsony (~0,4)
(ezzel szemben a szójafehérje, illetve a másik, vegan blend teljes fehérje, utóbbi ráadásul elég optimális aminosav profillal rendelkezik, DIAAS értékük pedig ~0,9 ill ~0,8) -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #196924 üzenetére
Ha a tanulmány nem jelent semmit, de az sem, h mit érzel gyakorlat közben, akkor mégis minek kell hinni? Vagy úgy érted, hogy 1 a 100al szemben? Mert ugye ez elég "egyedi", az első olyan,ahol dexa-val mértek.
De mondom: mindenki abban hisz, amiben szeretne. Szerintem a zsírégetés irányítható, szerinted nem. Ezen felesleges összeveszni -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #196921 üzenetére
Te sem olvastad el figyelmesen akkor a linkelt tanulmányt a zsírégetéssel kapcsolatban
[link]
A hatékonysággal kapcsolatban pedig megoszlanak a tanulmányok, vannak, amelyeknél az jött ki (mri és uh vizsgálatok alapján), hogy az izomaktivizacíó eltér a különböző gyakorlatok esetén a felső és az alsó izomrészben, míg más tanulmányok nem mutattak eltérést. Szóval mindenki döntse el.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #196919 üzenetére
Tudom, hogy anatómiailag egy nagy izom, de izomaktivitás szempontjából van különbség, legalábbis a hasprés közbeni izomérzet és a hasi zsír eloszlása is ezt támasztja alá (meg persze tanulmányok is... És igen, tudom, hogy elvileg nincs olyan, hogy fókuszált zsírégetés, bár ugye az egyik friss tanulmány ezt elvileg megcáfolta...)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én korábban mindig az ülő hasprés gépet használtam, ehhez hasonlót:
nem rossz cucc, de 15rep felett mindig éreztem tőle a derekam. ~1hete váltottam harangozásra és maradok is ennél, mert ez baromi nem terheli a derekam, viszont a hasizmokat nagyon durván érzem... már csak az alsó részre kellene valamit kitalálnom... (tudom, lábemelés fekve/ülve/függeszkedve
)
szerk.: amúgy tegnap fekvenyomás... 125kg-ba belement 2... (jöhet a 130 kedden...
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Elektrosokk #196891 üzenetére
ismét ránéztem a dolgokra és nem az általam olvasott weboldal volt hibás, hanem, amit fentebb linkeltél...
mert azon név szerint Sensoril van, de Shoden képekkel... (mivel telón nem lehetett normálisan ránagyítani a képekre a linkelt oldalon, ezért kerestem másik forrást az adatok miatt a név alapján)
márpedig a sensoril nem az, hanem ez, és abban bizony 10% a hatóanyag -
K1LLMy53Lf
senior tag
megkóstoltuk ma a natural eprest... hát... 1-2 fokkal jobb, mint a banános, így ez csak a 3. helyet kapja meg életem legrosszabb ízű fehérjéje toplistán... (2. helyen a groceries natúr)
innentől már sok reményt fűzök a csokishoz, bár ott talán nem lesz rohadt gyümölcs íz és az édesítő fel fogja javítani... -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Elektrosokk #196889 üzenetére
Én néztem be (egyik oldal vezetett félre, ott azt írták a galra hogy 10% a hatóanyag tartalma), megkövetem magam
A biohasznosulásnak majd utánanézek meló után, mert érdekesnek tűnik (bár tény, hogy jobban szeretem a por formát, mint a kapszulát , mert könnyebben szabályozható/módosítható/"finomhangolható" az adagolás)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Elektrosokk #196886 üzenetére
szóval... linkeltél egy GAL ashwa-t, amire vaakuum kérdezett, erre válaszolva írtad, hogy "Amit linkeltem" --> ez nekem egyértelműen a GAL... (mivel az eredeti hsz-edben az az ashwa link van) majd írtad, hogy 18x jobb a hasznosulása a shoden módszerrel kivont ashwa-nak, majd pedig egy tanulmány link. ez nekem logikusan azt jelenti, hogy az állításod a linkelt tanulmánnyal támasztod alá.
de akkor mégsem, csak ilyen random linkelés volt az egész?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Elektrosokk #196884 üzenetére
Habár csak a szummát olvastam el, de ott semmilyen szinten nincs említve, hogy más "hagyományos" kivonattal összevetették volna, szimplán kezelt csoport vs placebo van.
Ezen felül a tanulmányban szereplő kivonat 35%os, a fentebb linkelt gal pedig 10%os, az ashwa hatásossa pedig erősen függ ennek a hatóanyagnak a mennyiségétől, így ez a tanulmány számomra nem támasztja alá a gal kivonat szuperképességét -
K1LLMy53Lf
senior tag
csak poén volt (mégha xar is), de aelod remélhetőleg nem vette komolyan.
amúgy én is ugye ~2hónappal ezelőttig köredzésben daráltam extrém sok mindent, mióta kolléga csatlakozott hozzám lassítottam, meg próbálgatok folyamatosan mást és mást (tut, rom, súly, pihenőidő stb változtatás). ahogy én csinálom az sem ideális hipertrófia szempontjából, közel sem, de szerencsére annyira nem kell ezzel foglalkoznom (véleményem szerint), inkább egy cut-ot kellene csinálnom, ha annyira érdekelne a bícsbádi...
de szerencsére nem érdekel túlzottan, így azt csinálom, amihez épp kedvem van...most inkább pl az kattant be, h erőre megyek, mert az esik épp jól
(mellben ma megvolt a 120kg 2rep tisztán + a harmadik kis rásegítéssel)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #196837 üzenetére
no, már meg is van miért aluledzett a lábad...
egyébként én pl mell és hát (csigán tárogatás/nyomás, vagy ülő evezés/lehúzás) mellé általában letolom a lábhajlítót/-feszítőt meg a vádlit is... squat gépnél meg általában a dumbbell biceps curl vagy hammer... (1szett láb, 1szett hát/mell/bicepsz rotában)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #196815 üzenetére
azért az alap csontozat (vastagság, hossz) és testarányok (váll-/csípőszélesség) is nagyon sokat befolyásolnak, de az is, hogy milyen a testtartása, az izmok milyen alakot vesznek fel, mennyire feszes a bőre, vagy akár, hogy adott pillanatban mennyire hidratált valaki... (de ezt szerintem nem kell részletezni, elég ha a versenyekre gondolsz
)
amúgy a mérés alapján mindketten light-oltok lábnapokon...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Elektrosokk #196806 üzenetére
A Gymbeam nem gyárt, hanem csak fejleszt és "matricáz". Gondolom folyamatosan cserélgeti a beszállítóit és/vagy olcsósítja a cuccait. (Én egyébként emiatt a folyamatos változtatás miatt sem rendelek már nagyon tőlük)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #196794 üzenetére
Csak arra gondoltam, hogyha stagnálsz esetleg, akkor lehet jobb kicsit növelni és azzal erősödni, mint várni, hogy 6 helyett 8at tudj nyomni az adott súllyal.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #196765 üzenetére
szerintem, ha megvan a szabályos 5rep és erőben akarsz fejlődni, akkor mehetsz feljebb, főleg, ha van1-1,5kg-os tárcsád, tehát tudod növelni 2/2,5/3kg-mal (nálunk ugye 5ös ugrás van minimum), én lépnék feljebb és alapból 2-3rep-es céllal... és ha ott is megvan a stabil 4-5, akkor ismét dobnék rá 2kb-ot... persze megfelelően bemelegítve stb...
a lazaság, nem rágörcsölés nekem is sokat segített... ahogy korábban írtam: én nem zárom a lapockám, nem rakom magam alá a lábam, h minél nagyobb legyen a homorítás... szimplán minimális homorítás, rúd szem magasságban, és a fogásszélesség, amire figyelek (illetve, h leemelés kilépgésnél, és a fejem ne emeljem el a padtól ilyenkor)... fogásszélességet meg üres rúddal a legkönnyebb belőni... leveszed az alsó végpontra mellre, beállítód a könyököd ~45°ba és úgy helyezed a csuklód, h ne döljön befelé (meg persze kifelé sem, de az max nagyon szűk fogásnál fordul elő, ami nem jellemző)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Tyler Durden #196755 üzenetére
gép és gép között nagyon nagy különbségek vannak/lehetnek, szóval, hacsak nem ugyanazon a gépen (vagy legalább márkán ill azon belül típuson) nyomtok mindketten, felesleges hasonlítgatni szvsz.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Tyler Durden #196752 üzenetére
hát szabad súllyal én úgy tudom mindentől függetlenül már kezdő szint felett van, ha valaki saját testsúllyal megegyező 1rm-et tud nyomni.
ugyanakkor minél magasabb a saját, súly annál nehezebb az 1rm, illetve ugyanúgy egyenesen arányos a nehézség a testzsírszázalékkal is (minél több a zsír a testtömegben, annál nehezebb a saját testsúly 1rm értelemszerűen), illetve az edzési módtól/"múlttól" (nem mind1 h 3-4hónapja csinál valaki izomfejlesztő edzést, vagy kifejezetten erőedzést csinál már 3 éve) stb...
de majd a veteránok kijavítanak, ha valamiben tévedek(nekem így a saját testsúllyal megegyező súlyban nagy valószínűséggel 1x5rep menne szabad súllyal. október elején kezdtem fekve nyomni, de volt időszakosan ~2hónap kihagyás, amikor nem nyomtam, de melledzés ettől még volt természetesen)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #196750 üzenetére
ok, de én ~113kg vagyok... szóval nekem ez alig több, mint 1x-es saját tömeg...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #196724 üzenetére
nekem sem ment ma... lábnap volt, de 0 kedvem volt hozzá, így nem is vittem túlzásba... (3x squat gép, 4x fordított squat gép, 3x lábnyújtó, 3x lábhajlító) ugyanakkor fekvenyomásból kiment majdnem 5rep (utolsóba kisujjnyi segítség kellett elvileg) 115kg-ból, szóval elvileg haladtam a márc elejei 120kg 1rm-hez képest, elméletben a mostani szintem valahol ~125-129kg között van az 1rm. nem sok, tudom, de azért progresszió ez is. sajnos nálunk nincsenek 1,25kg-os súlyok, így nehéz minimális léptékkel haladni, de majd megkérdezem a főnököt, hogy van-e valahol elrejtve vagy lesz-e... max veszek 2db-ot, aztán viszem magammal, amikor kell
szóval szumma nem volt annyira rossz nap, de nem volt az igazi... majd csütörtökönszerk.: a gépfoglaltság szerencsére nem akkor probléma nálunk, mert általában mindig van vissza pár izomcsoport/gyakorlat, amiből tudok válogatni, meg persze vannak alternatív cuccok is... de tény, h én is ki tudok akadni (magamban, mert szólni nem szoktam érte), amikor látom, h foglalt a gép és a srác/csaj ott pötyög a telóján 5-10percenként csinálgat valamit rajta, ha épp eszébe jut és így foglalja 30-60percig...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
scdlsc #196681 üzenetére
ekkora deficit mellett én azért félteném az izmaimat, szvsz többet árt egy ilyen, mint használ, de persze lehetséges, hogy rosszul gondolom (sosem volt opció ekkora deficit, így nem jártam sosem jobban utána)
az erős cucc engem pl nem korlátoz, sőt...
ebédhez és vacsorához általában letolok 2-300g sushi gyömbért, meg néha magában, csak úgy, nasizok belőle
más: rendelt valaki Protein a Co-tól szteviás fehérjét? ha igen, milyen ízűt és mi a tapasztalat? (oldódás, íz)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Ka999 #196680 üzenetére
legjobb tudomásom szerint nem. ostrovitnél az ízesített whey cuccainál a negatív a maltodextrin, illetve van olyan termékvonala, amelyhez írót ad, de plusz, olcsóbb aminosavakat nem kever a fehérjékbe (legalábbis összetevő lista szerint, márpedig azon fel kell kötelezően tüntetni, ha van hozzáadott, egyéb aminosav is)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
noorbertt #196673 üzenetére
hát... ami jár, az jár
(nyilván nem, ezért sem tettem szóvá)
#196665 marked one94 : én is találkoztam már olyan sráccal teremben, akiről ránézésre nem gondoltam volna mennyit bír (~165 magas, tizenéves(nek kinéző), vékonyabb, mint a kisujjam kategóriás arc), aztán meglepődtem, amikor a lábtolóra felpakolta a majdnem 300kg-ot...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
hmmm... nekem múltkori rendelésből az egyik ajándék minta hiányzott... lehet írnom kellett volna nekik?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #196662 üzenetére
"Mivel ha így lenne akkor minél nagyobb a károsodás mértéke annál nagyobb lenne az izomnövekedés is. Ez pedig nem így van."
én ilyesmit nem állítottam, sőt, írtam is, h túltolva negatív hatásai vannak, ergo a balanszt kell megtalálni.
úgy tudom/tudtam, h a mikrosérülés az egyik alapja a hipertrófiának, de nem mélyedtem el ebben a témában igazán, így elfogadom, hogy nem feltétlenül így van
de majd jobban utánamegyek akkor most, mert kíváncsi vagyok (alapvetően azért is, mert lehet érdemes változatni az edzésmódszeremen, bár az "érzésre" eddig bejött)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #196631 üzenetére
ok, de az izomkárosodás a hipertrófia alapja, nem?
ha nem sérül az izom, nem is fog növekedni. persze tudom, nem szabad túltolni, mert hosszútávon negatív hatásai lehetnek (gyulladás, nem megfelelő regenerációs idő esetén csökken a teljesítmény, nő a sérülés veszélye stb)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #196622 üzenetére
azért nagyon sok tanulmány ezzel ellentétes kövekeztetésre jutott (nagyobb/full ROM hasznosabb a legtöbb izomcsoportnál a partial-lal szemben, főleg, ha az excentirkus szakasz is megfelelően fókuszált/hangsúlyos. pl egy "összefoglaló").
innentől (és tudom, hogy ezt utáljátok, de) hit kérdése az egész@Peaceliker: nekem pl kényelmetlen a fekvenyomás összezárt lapockával, sőt, a lábamat sem tudom túlságosan magam alá húzni és úgy támasztani, mert 5mp-n belül begörcsöl a bal forgóm bármennyire van bemelegítve/nyújtva stb)
szóval én csakis a homorításra, váll leengedésre és fogás távolságra figyelek. lehet tényleg az van, amit írsz, h túlságosan összefeszíted a lapockáid. (persze ez csak egy tipp a saját, egyéni hülyeségemből kiindulva) -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #196618 üzenetére
én mindig ~75-80°ig engedem fel, az nekem kényelmesebb végpont. de nem értem, hogy miért lehetne ezt kisebb súllyal végrehajtani? szerintem a vízszintben történő végállás/megállítás minimálisan jobban terhel/könnyebben kimozdít a helyes tartásból/bevon más izmokat adott esetben. De lehet ez egyéni dolog. (meg gondolom a sebességtől is függ)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Goddess of Victory:Nikke
- Synology NAS
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Hálózati / IP kamera
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged