Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- Torzs18: Philips series 800 kávéfőző örlő
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- kilepoblog: Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
OPiiPO #197086 üzenetére
azért ugye az sem mindegy milyen testsúllyal, mennyi idő után érted azt el
(nekem ugye ~112kg, ~8hónap (és nem nézve azt, h ebben mennyi volt a kihagyás rúddal, és helyette csak az 1kezes nyomás stb))
#197087 stickrs : az esetek túlnyomó részében az a rossz technika és/vagy nem megfelelő mennyiségű bemelegítés miatt van. persze lehet, hogy nálad nem ez a helyzet, hanem szimplán tényleg nem a te gyakorlatod
-
válasz
K1LLMy53Lf #197081 üzenetére
Az szép, én még csak itt tartok: 105Kg 2 rep
-
tisn
addikt
válasz
Dorian #197077 üzenetére
Ha nem pihensz eleget két sorozat közt, akkor nem tudsz kellően nagy súlyokat használni, nem tudod beletenni azt az erőt ami szükséges ahhoz, hogy a tested fejlődni akarjon.
egyreszt koredzest csinalok, 3-4 gyakoralttal, 4 rep-el igy amig mason dolgozom, addig az elso izom pihen. most ebbol kiesik neha 1, amire nincs otletem potolni, addig uldogelek. (vagy kitalalok valamit)masreszt meg a hobbigyurosok kozott is hobbista vagyok, szoval nem gaz, ha nem optimalis a fejlodes, meg az sem, ha nincs.
-
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #197081 üzenetére
Az szép, grat
Én ma 2x34,5 el toltam 7 et (most váltogatom a két edzés napon hogy db vagy bb nyomok) és örültem neki
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Fekvenyomás 127,5kg 2rep pipa... haladok...
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197074 üzenetére
hat en mar csak ilyen pugying vagyok
tenyleg probalok okosan, fokozatosan terhelni, volt mar vallfajas, teniszkonyok, derekbeallas, nem eri meg kockaztatni. igy is eleg sok munkasorozat van, amibol csak 6 rep megy, szoval probalok a hataromig elmenni.
-
tisn
addikt
válasz
Dorian #197071 üzenetére
bocs, 2x elolvastam azt a hszt, de nem jott at, hogy mi a suly es mi a rep. de ha jol ertem te kb. a negyedevel kezdted.
meglatjuk.
ma eloszor tortent a teremben hogy fel-egy percig lablogatva uldogeltem
nagyon rossz volt, unatkoztam. (pinyageprol is letiltott a chatgpt
es mar nem mertem tobb has/core gyakorlatot csinalni. )
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #197070 üzenetére
Hát akkor én hozzád képest semmit sem feljődtem vállban. Mondjuk magamhoz képest sem sokat
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197068 üzenetére
hat akkor lehet nem is talalok olyan pinduri sulyzot
15? letorne a karom10-el szoktam az oldalemelest, akkor 6-7-el megprobalom majd. koszike.
-
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197063 üzenetére
en is kiprobaltam par hete, de valamiert nem volt komfortos. most a labkimeles miatt ujra ez lesz holnap, kicsit felek is tole
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #197063 üzenetére
Hát igen, itt nem lehet csalást belevinni
Én is azért váltottam erre, mert a kétkezes 10-esel már túl könnyű volt, 12,5-lel meg csak 4-et tudtam, de azt is nagyon böszmén. Ill. a jobb vállam kicsit gyengébb, ezért külön kell edzenem. A 60 fokossal gondoltam jó lesz a 10-es, ment 4Úgyh 9-essel gyakoroltam 4 hétig, most már megy 10-zel a 6 db a gyengébb kézzel is. Később is maradok ennél, mert sokkal egyenletesebben terhel és tényleg nem lehet becsalni.
-
Peaceliker
addikt
Na kipróbáltam ezt a padon dőlős oldalemelést. Ott kezdődött, hogy az én padomon már az is para amikor súly nélkül néztem hogy lesz ez
Aztán levettem a súlyt, mondom melegítek vele... De annyira nem ment jól hogy végül a melegítőnek szánt súly lett a munkasorozat és abból is csak 6 rep 😐 na majd felépül ez isde elég jónak tűnik.
Amúgy amit akartam még mesélni. Hát téma nekem érezhetően fejlődésnek indult mióta beiktattam kelso shrugot is. Jó setupot még keresem mert elég nagy már a súly és nehéz kezdőbe felvenni, de amúgy nagyon bejön és többi gyakorlat is jobban megy picit mióta csinálom.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #197057 üzenetére
nálunk elég sok a hely szerencsére... de nem tudom elképzelni, hogy milyen extra profit van ebben a gyakorlatban... ugyanez az edző+srác páros tolta ugyanezt bicepszre is (persze akkor szembefordítva a padot a csigával)
lehet ki kellene próbálnom és megvilágosodnék
amúgy, ami nekem bevált: a padot melltámasznak használva 1kezes csigás fűrészelés... valahol a lehúzás és az evezés között félúton: 45°os padra ráhasalva/-ülve fűrészelő mozdulat úgy, h teljesen hagyom kinyúlni a hátam a felső pozícióban (figyelve a vállra) és lehúzni a pad alatt kicsivel, egészen ~köldök vonaláig... kontrolláltan szóval ilyen 3/1/3/2es tempóban. széles hátizomra nagyon jó (érzésre)
-
tisn
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #197055 üzenetére
ej feletti tricepsz esetén nem terhelődik egyformán mindkét láb, ha jól rémlik. persze függ a használt súly mértékétől is, hogy a kevésbé terhelt lábra eső rész sok-e
igen, cserelgetem isthx a tippet.
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #197055 üzenetére
Láttam már edzős videóban. De nálunk azt kinyírnák aki a csigás gépek közti kis részre még behúzna egy padot
-
K1LLMy53Lf
senior tag
fej feletti tricepsz esetén nem terhelődik egyformán mindkét láb, ha jól rémlik. persze függ a használt súly mértékétől is, hogy a kevésbé terhelt lábra eső rész sok-e
egyébként tricepszre legegyszerűbb: ülve db-vel, vagy skullcrusher bb vagy db-vel (én utóbbival toltam, valahogy jobban bevált)amúgy ha már tricepsz: hétvégén csinált az egyik srác (edző csináltatta vele) döntött padon tricepsz letolást/-húzást csigán (~45°os pad, háttal a csigának és a teste előtt csinálta, kötéttel... szvsz totál értelmetlen, max "fancy", de lehet tévedek és valami hiperszuper gyakorlat
)
-
tisn
addikt
válasz
aelod #197020 üzenetére
ezt mondta robot robi
Konditerem – Lehetőség, de okosan
Felsőtest-edzés, gépes súlyzós edzés (ülve vagy fekve) → rendben lehet
DE: Ne csinálj semmi olyat, ami:
ugrálással jár (pl. burpee, box jump)
súllyal guggolás (főleg súly nélkül sem, ha instabil a boka)
lábtoló gép (ha toláskor fáj a boka)
Javaslat: Eddz felsőtestre, hasra, esetleg gépes lábizom-erősítésre — csak fájdalommentesen🔸Kerüld az állva végzett súlyzós mozgásokat, ha instabil a bokád.
de pl. a fej felett vegzett csigas trici eleve erezhetoen terheli.
tricepsz lehuzas lehet hogy jo. -
Woodslave
félisten
válasz
Elektrosokk #197047 üzenetére
ird majd le milyen te is
-
K1LLMy53Lf
senior tag
első linkre valami login-t dob, de a második ránézésre jó. ~15cm széles szvsz teljesen megfelelő (lehet a 10es is elég lenne, de a párnázottság számít igazán, meg a szélei, mivel - legjobb tudomásom szerint - meg kell szorítani (jobban, mint egy nadrágövet) és ha igénytelenül van megcsinálva a széle, akkor az tud nyomni. (persze lehet, hogy tévedek
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #197044 üzenetére
persze, 15-30° természetesen, ahogy m3ss is írja, nagyban függ a szegycsont szögétől. (alsó részre meg szvsz a csigás tárogatás/nyomás a legjobb), csak azért írtam, mert - számomra - a "nem lehet szeparálva edzeni őket" azt sugallta, hogy nem kell különböző szögből edzeni, pl. elég csak 0°os padon
-
Dorian
félisten
és K1LLMy53Lf:
Tudom. Azt írtam, hogy nem lehet szeparálva edzeni őket.
Döntöttpadost aholjobban kap a mell felső részenem így van, mert valójában a nagymellizom-rész kap kevesebbet, ezért is tudjuk kisebb súllyal végezni 15-30 fokban érdemes csinálni, feljebb már túlságosan váll-lesz. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian #197040 üzenetére
mell felso reszet incline press lenyegesen jobban targeteli, mint a flat bench vagy a flat tarogatas vagy tolodzkodas. nezd meg a house of hypertrophy tanulmany analizist. de magamon is latom, mielott incline bench-t csinaltam sehol nem volt a mellem felso resze. amugy is bizonyos mellcsont szoggel nem is idealis a flat bench. nem is csinalok flatet, csak 15 fokosat..sot mar honapok ota azt se. itthon 30 fokos incline, 15 fokos tarogatas, fekvotamasz kerettel. keret meg pluszban megemelve
sztem amugy a plusz sulyos fekvotamasz kerettel novelt rommal alulertekelt gyakorlat. raadasul kerettel csuklot is kimeli, alkart is a nagy dumbellekhez kepest, szeretem. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #197040 üzenetére
a nagy mellizom 3 részének azonos a tapadási pontja, de más az eredési pont és a kar más irányú mozgására különböző mértékben reagálnak/stimulálódnak legjobb tudomásom szerint. (ezért számít a pad szöge)
de 100%osan elszeparáltam/fókuszálva természetesen nem lehet edzeni őket a közös tapadási pont miatt. -
Dorian
félisten
válasz
Dorian #197019 üzenetére
Közben utána olvastam. 2000NE is elegendő télen is (ha nem eleve hiányt kell kikezelni). Van a szervezetben egy szabályozó mechanizmus, ha túl sok D vitamint viszünk be, akkor felgyorsul a lebontása, ill. a végső aktivizálási lépés a májban és a vesében lelassul. Ezért is van az, hogy nagyon brutális többlettel lehet csak túladagolni.
-
Janaboy
veterán
válasz
CriticalHit #197024 üzenetére
Én eddig mindig azt hallottam, hogy a mell egy izom egyben és nincs alsó meg felső része külön, de most itt megint erről beszél...meg valami tanulmányt magyaráz.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #197034 üzenetére
Nem kell ezt túlgondolni. D vitamin szükséges mennyiségét akár hetente egyszerre is be lehet venni (gyerekeknél pl. ezt tesszük az adagok miatt) De én is naponta szedem, nem nehéz ékezéshez kötni, azért naponta párszor előfordul, hogy eszem.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #197032 üzenetére
én az olcsóság (és a jobb adagolhatóság) miatt a cseppeket szoktam használni. most pl a d3-vitamin cseppem az a drágbbik verzió, mert olívaolajos. ez ~1,8-2,3k között van, és 600csepp, 1 csepp 1000NE, tehát 4k esetén is 150 adag. (és akkor nem kell figyelgetnem arra, hogy ezt kajával/zsiradékkal vegyem be stb)
-
Dorian
félisten
Tavaly a 3000-es lágykapszulás volt, most a 4000-es tabletta. Mindkettő ugyanazt hozta, lehet ennyi a különbség felszívódásban, de ugyanúgy lehet az is, hogy kisebb mennyiség is ugyanezt hozza. Ill. a 4000-es tablettás sokkal olcsóbb volt (ill. tartalmaz még K vitamint is), mint a 3000-es lágykapszulás, szóval...
Olyan étkezéssel kell bevenni ami egy minimális mennyiségű zsírt tartalmaz (mindegyik) és kész -
K1LLMy53Lf
senior tag
ha jól rémlik hírlevélfeliratkozás+reg kell és kapod a kódot.
szerintem bőven jó középkategória, az összes finomnak mondható. a pisztácia az inkább mogyoró, az epres, meggyes, kókuszos, fahéjas elég lightos ízű, ilyen ízesített tejital jellegű... a málnás nagyon intenzív, a cookies szerintem nagyon finom, a csokis banán és a brownie oldhatósága nem az igazi, ill a dubai csokisé sem, de az valószínűleg a kakaó miatt van... utóbbi egyébként inkáb marcipános-csoki ízű
alapvetően lágyabb ízvilág, nem extrémgejl.a pgc-hez képest kevésbé felültött (kevesebb a hozzáadott glicin... ezt az alapján írom, hogy nem okoz olyan problémát, mint a pgc, ill a tiszta glicin fogyasztása, illetve chatgpt-vel is számoltattam és arra jutott a megadott infók alapján, hogy jóval kevesebb a protein a co-ban az extra glicin mennyisége), így véleményem szerint (ha az allegro-n elérhető cuccokat nem veszem figyelembe) ár/érték-arányban (összetétel, oldhatóság, íz) top cucc.
szója cuccai sem rosszak ízre, ugyanakkor extrémmód habzik... szóval, ha valakinek ez nem probléma, akkor meg lehet próbálni (~3k/kgra jön ki a kuponnal, szóval filléres tétel), de én maradok a megszokott vegan blend-emnél.
szerk.: igen, a promo áron felül jön még le a 20%
van amúgy próbacsomag ~3,6k kuponnal... az tartalmaz 12 ízt (dubai és fahéjas nincs benne, azok a legújabb ízek)
@scdlsc: D-vitaminból én 3000NE-t szedek naponta (vagy d-vitamincsepp vagy ADEK formájában)
@Peaceliker: Meglepő (és egonak fájdalmas
) hogy milyen kis súllyal megy csak
azért állva sokkal többet kell stabilizálni, mint ülve... persze többet is lehet csalni, mert bb az általában ~10%kal nagyobb súly, mint a 2db szumma (legalábbis nálam bicepsz/tricepsznél... mellt nem tudom, mert ott nem nyomok db-vel...), de majd holnap kíváncsiságból rápróbálok mi megy vállból bb-vel
-
m3ss
veterán
válasz
marked one94 #197027 üzenetére
akkor a promotalt -24% arakbol meg lejon a 20%? laktozmentes mondjuk annyira nem olcso. ihato amugy? melyik izt probaltatok?
-
-
m3ss
veterán
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #197022 üzenetére
en mar egy ideje csak allva csinalom itthon a db presst. igaz kisebb a suly mint ulve, de ulve meg 90 fok kornyeki padon is akkora homoritok, hogy kicsit mellre is erzem.
teremben mondjuk ez a panatta meroleges szabadsulyos vallbol nyomo gep zsenialis, ott 85 kg x 9-et csinalok edzes vegen, ketszer akkora rommal mint barki aki leul a gephezovet hol vettel? en is gondolkozok. abba is hagytam teremben a szabad sulyos guggolast, fajdogal mostanabna a derekam, remelem nem porckorong, de sztem elmegyek reumatologiara biztos ami tuti megnezetem. lehet en is veszek vmi ovet.
-
CriticalHit
addikt
[link] Érdekes és hasznos. Teljes bukásig. Csak ne pózolna!
-
Woodslave
félisten
na kipróbálom ezt a protein a co fehérjét. kuponnal 20k volt 4 kg.
-
Peaceliker
addikt
Most én db ülő vállból nyomás lecseréltem bb oh pressre. Setup miatt, vállból nyomásnál mindig para volt hogy alkarom vagy csuklóm meghuzom (párszor volt ilyen) amikor veszem fel. Meg ugye 60 fokot tud a padom és küzdeni kellett hogy ne csússzak le. Szóval most állva rúddal porbalom, állványról biztonságos a felvétel is.
Meglepő (és egonak fájdalmas) hogy milyen kis súllyal megy csak
Illetve fenti videóról ugrott be, hogy elkezdtem több gyakorlathoz is használni az övet én is. Elég sokat segít hogy kevesebbet kell alsó hátra figyelni így, meg nem is terheli annyira
-
Dorian
félisten
válasz
scdlsc #197013 üzenetére
Az alábbi 2 éves emberkísérletet végeztem:
Tavaly előtti őszi időszaktól áprilisig szedtem 3250 NE D vitamint (250 a multiban + 3000 külön) 2024 tavaszán a D vitamin szintem 93,2 nmol/L (referencia tart: 16,5-124,8) ami nagyon jónak számít.
Utána köv. őszig csak a multiban lévőt.
Tavaly október végétől 4250 (4000+250) NE D vitamint fogyasztottam, 25 tavaszán a szint 96,4 nmol/L, ami ugyanaz, mint a tavalyi.
Tehát megállapítható, hogy a téli időszakban 3 helyett 4 ezret fogyasztani teljesen felesleges, és van rá valószínűség, hogy 3000 helyett kevesebb fogyasztásával is ugyanilyen magas D vitamin szint érhető el.Tavasz 2. felétől ősz 2. feléig biztosan tök felesleges extra D vitamint fogyasztani, ha valaki kint is tartózkodik és nem csak a szobában meg az edzőteremben kuksol.
-
tisn
addikt
-
stickrs
senior tag
válasz
scdlsc #197013 üzenetére
Ősztől nyárig 8-12000 között, nyáron 4000et, de van hogy csak heti 3szor. 12000 NE-t szedve se lépte át a d-vitamin a max meghatározott szintet vérvételnél, de mindig a felső 90%ban mozgott. Szerintem méresd meg és az alapján eltudod dönteni.
Cranium: 11 éves videó de még mindig így csinálom az oldalemelést, kifejezetten oldalsó vállra csak ezt az egy gyakorlatot csinálom.
-
m3ss
veterán
válasz
Cranium #197009 üzenetére
nekem bevalt az oldalemeles, enyhen elore dolve. lassan, kontrollalt tempoval. valoban egyenletesebb amit Dorian irt, en elengedtem azt a gyakorlatot 1-2 honap utan, nem ereztem hogy annyival tobbet ad, ez kevesebb ido
meg szeles konyokkel vegzett fej folul nyomas ulve vagy allva. sztem mas nem kell, tobbi csak genetika.
bar mostanaban csinalok hatso vallra nautilus pecdecket forditva ulve, ha eljutok terembe ket hetnete kb. latom, hogy fejlodott amugy ott, de mondjuk tobbet kap a hatam, lehet azert is... -
scdlsc
senior tag
válasz
Peaceliker #197012 üzenetére
D-vitaminból ti mennyit szedtek? Én eddig napi 4000 NE-t szedtem, de most olvasgatva a neten gondolkozom, hogy nyáron leviszem 2000 NE-re.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #197010 üzenetére
én 75°ra szoktam állítani, de valóban jó cucc. alternatívaképp a csigás gépen szoktam oldalsó vállemelést úgy, hogy az oszlopnak dőlök (a szabad kezemmel támasztom meg magam szintén ~65-75°ban).
illetve még ugyanígy csigán, állva, a hátam mögött csinálva a gyakorlatot, ez az alsó végpontban tök jól húzza, tehát ebben a legnagyobb a nyújtás számomra. (maga az emelés így elég trükkös, mert nagyon el kell találni, különben azonnal beleszól az első izomrost) -
Dorian
félisten
válasz
Cranium #197009 üzenetére
Dönthető padot beállítod 60 fokra, oldalról feltérdelsz az ülő részére, nekidőlsz a passzív oldaladdal a hattámlanak, a másik kezeddel meg csinálod az oldalemelést. Sokkal folyamatosabb a terhelés, mint állva páros kézzel, és csalni sem tudsz testből. Először ego-gyilkos, mert emiatt kisebb súllyal fog menni
A gyengébb kézzel kezded és az erősebbel is csak annyit csinálsz. -
Cranium
tag
Oldalsó vállra nektek melyik gyakorlat vállt be? Hiába próbálom szabályosan csinálni oldalemelést elõre dölve, vagy csigás gépen, egyszerûen sehogy sem adja, de lófasz súllyal se. Az sem segít hogy egyik vállam nagyobb/erõsebb mint a másik (gondolom a gerincferdülés miatt). Külön gép nincs a kondiba oldalsó vállhoz.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #197007 üzenetére
hat max ideiglenesen segitett, de csak havernal csinaltam, nekem nincs itthon. azt hittem sok plusz suly nelkuli huzodzkodas is segit, de csak atmenetileg, valojaban mind2 oldalon van mar hoonapok ota, es nem igazan valtozik.
mondjuk maszasnal nagyon durvan kapja az alkar, full pumpon van folyamatosan es mindenfele terhelest kap. -
-
m3ss
veterán
en mostanaban kicsit alibizek edzesugyileg. ketszer maszok, ugyhogy heti atlag egy edzes van mellette. tartom magam eroben meg tomegben is. mondjuk talan a hatam fejlodott, ez a maszas azert adja neki igy h annyi felesleges izmot cipelek fel a maszokhoz kepest
vicc amugy, mindenki 50-60 kg kb..kib*** golf konyok viszont nem mulik el, edzesnel meg maszasnal is idegesit.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
messze nem, csak szeretek folyamatosan tájékozódni. a vegán fehérje meg az a téma, aminek anno picit utánamentem (és így állapodtam meg az említett vegan blend-nél, ill olykor szójafehérjénél, bár utóbbitól az emberek tartanak sokszor)
#196993 Timyyy : ahogy gondolod. én "skót" vagyok, szóval mindig a legjobb ár/érték arányú cuccokat keresem (persze itt még beleszól az íz és az oldhatóság is elég erősen)
#197001 tisn : egy rosszullét nagyon sok helyen megtörténhet a semmiből, így nem csak a súly alatt feküdve/állva veszélyes dolog ez. de amúgy mindig rácsodálkozom azokra, akik nem markolnak rá a rúdra, hanem tenyérrel fogják csak (nem tudom mi a fogás neve, arra gondolok, amikor a hüvelykujj is a többi ujjal azonos oldalon van... amit én csak tricepszhez szoktam alkalmazni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- 2Drive Off-Road 8.5" Hoverboard
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDP szűrőkkel - megkímélt állapot
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest